Стоилов: Част от законодателството създава корупционна среда

Голяма част от действащото законодателство създава корупционна среда. Антикорупционният закон е катализирал идеята за правен съвет в БСП.

Обратно в новината

Коментари - Стоилов: Част от законодателството създава корупционна среда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добро утро, Стоилов! Всички знаят за и усещат на гърба си "легалната" корупция под най-различни форми. Политиците почват да я "забелязват" когато са в опозиция и спират да я виждат когато са на власт. Защо ли? Всеки може да си даде отговор сам.

на законодателството и плодовете му ще изкарате добри пенсии.

Не беше ли точно Янаки този който заедно със Станишев и Мая Манолова ни убеждаваха от трибуната на народното събрание колко добро момче бил Делян Пеевски и точно той бил най-подходящият за шев на ДАНС? Не беше ли той който миналата година защитаваше другарчето си Иван Евстатиев да не влезе в затвора?

Всички закони създават корупционна среда. В България не можеш да направиш абсолютно нищо без да платиш на някой. Ако по един закон си изряден, то е в разрез с някоя точка от друг закон. При проверка, отново корупция!

България е пропита и подгизнала от корупция и корупционни схеми: За това прехода не свършва и се управлява от НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛУКАНКА...

Президента без да се замисля, трябваше да наложи вето на ЗСВ и НПК. Ако ги е прочел и вникнал в тях, щеше да разбере защо.Явно консултантите са му от БСП/ такива като Стоилов/. Ама той глава няма ли?

Консултантите на Радев не сме от БСП.

"Част от законодателството създава корупционна среда" Корупцията Стоилчо я създават на Позитано 20 и после пак там пишат анти-корупционнен закон!

се създава впечатление, че се върши нещо. Също както Корпорациите, създават си пазар, след което задоволяват нуждите му.

Крадци правят закон против крадците !!!!!!! Те и на Тамбокту няма да ви повярват бе ей ... !

Бля, бля, ти къде бе човече ? Цял живот на хранилка в парламента. На Серго закона за оневиняване на престъпниците по време на властването им. Ти на глупаци ли ни вземаш. Всички сте престъпници.

Не част, миличък, всичките са.

бесепар говори за антикорупция и закони,нема такова животно

Депутатите гласуват закони, чрез които могат да бъдат корумпирани и да крадат без да бъдат наказвани. Те затова се борят със зъби и нокти за депутатско кресло. И после се почва раздаване на обществени поръчки на фирми от роднинския и приятелски кръг. Но съгласно гласуваните закони, всичко е законно или няма доказателства.

Докато не се направят дълбоки реформи в прокуратурата, всичко останало е безполезни напъни. Главата, главата е важна.

Проблемът не е в прокуратурата, а в политико-икономическата ни система. Формулата е следната: политиците си създадоха олигарсите (т.нар. назначени милионери), които трансформираха т.нар. общодържавна дейност в тяхна, олигарсите си купуват политиците, а политиците си назначават "главите" в съдебната, здравната, социалната и т.н. системи.

Така е. И те го знаят. Не е проблемът в корупцията, а в системата.

съберат един-два пъти, ще си разкажат по някой тъп виц за юристи и ще им мине меракът за работа...

Ами то при президента и президентската институция няма корупция,а?Гоце Архаров и ген.Марин от президентските заплати ли си направиха за отрочетата и любовниците си хотели за милиони,чифлик в Копривщица за 1 милион лева и каква беше комисионната за получаване на българско гражданство?Какво е по различна по този аспект Парламента и Президентството.

А господина да каже защо БСП гласуваха ЗСВ и НПК??? Тези реваншистки закони и даващи много повече власт на прокуратурата. Да държат съдиите в ъгъла. Защо?Не мислите ли с главите си?

сигурно си прав Янаки,но нали си комунист,и другите като теб,нали знаете,че не трябва да се прави така,нали като комунисти защитавате онеправданите,нали сте честни и почтенни,нали комуниста е морален,нали е идеален,защо,защо се възползвате и правите такива закони.Бил такъв закона-смешно,смешно,та чак тъжно.закона има и дух,човече,защо,защо сте корумпирани,диви грабители.Нали като сте комунисти и защото сте комунисти,би трябвало да знаете,че не бива така-нали.Всички са производни на комунистите .

... тази материя е прекалено сложна за твоя интелект и като дърт комунист ни дърдориш само за класова борба.

...борбата е класова...а иначе в котилото борбите са само ... касови...

Тоя джингиби---остаря в Народното Събрание!.. Само дето ги разхвърли такива---браво на Нинова!:)))),),

ма много бързо го ...разлюби бре Прое !!!

Докато беше депутат проблемите бяха същите на тогава не реагира.Защо сега?

Председател на правния съвет на БСП.Комундетата когато изблъскват някой от първите редици му измислят началническа длъжност,ха,ха ... председател.А този още с момчешко лице,дали е участвал при списването и приемането на Закона от 2008 г. на тройната коалиция която си го създаде за да не им се търси сметка за корупция и корупционни схеми.Този скоро не се беше обаждал и ето...изръси глупост и простотия,малко завоалирано и тако и вако.

Ако е против Цацаров, става!

Цацаров трупа години , стаж за пенсия , за толкова години ''работа'' , нито една реформа в съд. система и нито един осъден .

Обществената поръчка - узаконена корупционна практика!!!

Да, много важно е кой ще назначава това лице, но много по-важно е да се запознае обществото с името на този човек или списъка на номинираните. Хората да си кажат мнението, а не да го спуснат с парашут.

НаАки Стоилов също е виновен за : ''БЪЛГАРИЯ НАЙБЕДНАТА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА''.

голяма част от действащото законодателство създава корупционна среда

Защо в България има национален празник на ''НЕЗАВИСИМОСТТА''? България винаги е била ЗАВИСИМА : --ВИЗАНТИЯ! --ТУРЦИЯ! --ГЕРМАНИЯ! --РУСИЯ! --САЩ! Въпросът е :Коя ще бъде следващата държава от която ще бъдем ''НЕЗАВИСИМИ''? КОЙ ЩЕ ПОЗНАЕ ?

Връщаме се обратно , Русия, ГЕРМАНИЯ, ТУРЦИЯ ....

ЯНАКИ СТОИЛОВ ИЗГЛЕЖДА КАТО ЗЕМЕН ЧОВЕК. И СИГУРНО Е ТАКЪВ. ЗАЩО ТОГАВА В СЛУЧАЯ СЕ ДЪРЖИ КАТО ПАДНАЛ ОТ МАРС? ЗАЩО НЕ КАЖЕ НАЙ НАПРЕД, КЪДЕ СЕ НАМИРА ГНЕЗДОТО, КЪДЕТО СЕ ИЗМЪТИ КОРУПЦИЯТА? КАКТО И ОТРОЧЕТО И БАНДИТСКАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ, КАКТО И ТОТАЛНОТО БЕЗЗАКОНИЕ В СТРАНАТА? В ЦЕНТРАЛАТА НА ГЕРБ ЛИ ИЛИ В ДРУГА ЦЕНТРАЛА. ВСЕКИ УЧАСТВАЛ ДО СЕГА В ПОЛИТИКАТА, КАТО ЧУЕ ДУМАТА КОРУПЦИЯ, ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧЕРВИ И ДА НАВЕДЕ ВИНОВНО ГЛАВА. ЗАЩИТНИЦИ НА НАРОДА, ОГРАБИЛИ ГО ПО НАЙ БЕЗСРАМЕН НАЧИН.

Дрън - дрън! Омръзна ми да слушам гръмки слова от поредния открил топлата вода. Искам да видя мерки, действия, арестувани и то на мноооого високо ниво.

И като ги арестуват без основание за осъдителни присъди, тоест по сегашното законодателство какво? Пускат ги и повече НЕ МОГАТ да им търсят отговорност за стореното. Точно така и Боко, и Цвъки и останалите си измиха името и ходи им търси сега отговорност

Защото корумпирани престъпници сътворяват и приемат такива корупционни закони . Само в едно изречение се съдържа и въпросът и отговорът ........''БЪЛГАРИЯ , НАЙ-БЕДНАТА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА''. Въпрос : ---Защо България е най-бедната държава ? Отговор: ---ЗАЩОТО Е НАЙ-КОРУМПИРАНА ! ''КОИ'' си имат държава .......????

Много отдавна България е про-да-де-на.

Опитът с последното служебно правителство показа, че президентът се изкушава да се меси в работата на независим държавен орган. Единственото правилно решение е избиране от Народното събрание с мандат от поне 5 години.

Сериозно?! Парламента ще назначава органа, който ще разследва собствената му корупция?!

Ами, един президент си беше назначил Пешо Сумиста за съветник...А началничката на Радев назначи Пеевски..Отлична идея е да се остави на Радев да избира.

В органа Парламент има опозиция ...

Има нещо загадъчно в тази битка кой да назначава шефа на антикорупцията.Самозаблуждават се-нали след това матриалите ще отиват в прокуратурата и става мазало!

Крадецът вика дръжте крадеца!Егати наглостта !!!!

Най корупционния закон е закона за енергетиката. Той е подчинил изцяло съдебната власт на всички нива и те като марионетки му пишат поръчкови съдебни практики и тълкувания.

Типична проява на бесепарски идиотизъм....Не пушките убиват, ами хората убиват с пушки....Другарски дебил, такъв..Законите създавали корупция..Законът задължи Радев да уреди Десито със службичка

КОРУМПИРАНИТЕ ЗАКОНОТВОРЦИ ПРАВЯТ ЗАКОНИ ПОДПОМАГАЩИ КОРУПЦИЯТА !!! АКО ТРИЪГЪЛНИЦИТЕ ИМАХА БОГ, ТОЙ ЩЕШЕ ДА ПРИЛИЧА НА ТРИЪГЪЛНИК !!!

БСП да се бори с корупцията е същата смешка, както и ГЕРБ се бори с корупцията.. А позицията на БСП "ние досега не сме били на власт, как ги пишат тези корупционни закони - хабер нямаме!" е подигравка с интелекта на противниците на БСП. Електоратът на БСП по начало си е роден без такъв.

P.S. Янаки Стоилов сложи подписа си под закона Станишев, оневиняващ управляващите от БСП и ДПС за всички нарушения през мандатът им. То бива гьонсуратщина, ама като социалистическата няма!