Тежка изпитна сесия сринала изчезналия математик Галин

Бащата на математика Галин Статев, който бе в неизвестност над месец, заяви, че синът му е имал тежка изпитна сесия и напрежението му се е отразило зле.

Обратно в новината

Коментари - Тежка изпитна сесия сринала изчезналия математик Галин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз бих посъветвал всички да престанат да раздават присъди. Нито познаваме човека, нито знаем какъв точно е бил животът му. Няма данни да е крал, мамил и убивал, или може би точно тогава бихте го уважавали? Оставете го да живее както му харесва, щом не нарушава закона или морала!

Ако някой твой близък изчезне и си изключи телефона, няма ли да го издирваш?

КОМПЛЕКСАРСКАТА РОДИТЕЛСКА АМБИЦИЯ Е В ОСНОВАТА НА ПРОБЛЕМА !ТОЗИ МЛАДЕЖ ОТ МАЛЪК Е ПЕРКУЛЯСЪЛ!СЕГА ГО Е ИЗБИЛО И КАТО ГО ГЛЕДАМ ЗА СЪЖАЛЕНИЯ ...МАЙ ЩЕ ТРЯБВАТ ХАПЧЕТА ОТ СИЛНИТЕ!ЕДИН ПРОВАЛЕН ЖИВОТ!

Младият мъж е хубав и приятен, явно е и много умен, и е добре наистина да отиде поне три месеца на планина, но родителите му да се научат на мълчание и на обич без думи. Те отдавна са му скучни, нищо, че си ги обича. Нека да се стабилизира сина им, а те да го обичат мълчаливо. Каквото било, било, занапред нека да бъдат здрави и много по разбиращи родители. Синът им заслужава най доброто в живота, по свой избор. Желая му щастие.

И кой направи снимката му на Витоша и с каква техника я качи във фейсбук, след като си е изхвърлил GSMa? Момчето е симпатично и умно. Просто на една от снимките само е кофти излязъл. Знаете ли как се достига до MIT с пълна стипендия? И какво ще рече Време е за ново начало?

Приписваш ми свои мисли. А ме интересува, защото предполагам че ни лъжат, или пък са особено глупави журналистите. Ти гледай занапред да отличаваш своите мисли от моите разсъждения.

И аз имах прекалено умен баща и прекалено амбициозна майка. И все отлични оценки носех, и супер добре завърших и в световен университет специализирах. Избиваха ми шайбата като на тоз момък. Не изперках благодарение на едно гадже. Дори и международна кариера почнах да правя. Бачкане по 10 - 12 часа и 10 дни в годината почивка, през която отиваш на Малдивите и спиш през половината от времето. Тъкмо ти попремине умората и пак на цедилката. Накрая им теглих една на всички и всичко, направих семейство и деца, работя толкова, че да стига за основни неща /храна, училище, здраве и пенсия/ и се чувствам отлично....

Гнилото е, че нито бащата, нито полицията, нито журналистите казват къде е бил този човек цял месец. Луд ли е?

Фнимавайте с амбициите да се отдадете на усарите, че бива бива подлоги да ставаме, ама чак да луднем от преданост, еби му майката, т'ва е вече "самоубийство"

Ще ида да се извиня на сина си - той е слаб студент, късат го на изпити, пие бира, ходи по мачове, събира се с компании, вдигат врява, помързява го, но винаги е в добро настроение и доволен от живота. Аз му опявах, че се излага и не живее правилно...

къде живее - клошар ли е или на хотел - те хотелите са навсякъде скъпи. Та той почти мигрант бе - що го не вземат в общежтие за мигранти. Доколкото разбрах не иска не само да види но и да чуе родителите си. Затова не им се е обаждал.

На работа е още по-зле, особено в софтуера. Общо взето или искат от тебе да правиш нещата за часове (понякога даже минути) или да направиш следващото откритие за нобелова награда. При това шефовете ти са някакви пълни боклуци които нищо не разбират но "имат" по няколко патента. А бе много е сбъркана системата.

МТИ НЯМА БАКАЛАВАРСКА ПРОГРАМА! НАЛИ МАГИСТЪРСКАТА Е В МЮНХЕН? СЛЕДСТВИЕТО ДА СЕ ОПРАВЯ...МОМЧЕТО Е ПРОИГРАНО ОКОНЧАТЕЛНО! РОДИТЕЛИТЕ ДА ТЪРСЯТ НАЙ-ДОБРАТА КЛИНИКА ПО НЕВРОПАТОЛОГИЯ И ВЕДНАГА ДА ЗАМИНАВАТ! ЛЕЧЕНИЕТО Е ОТ 2 ДО 5 ГОДИНИ... И ЩЕ СТРУВА ОКОЛО 100 000 ЕВРО/ ДОЛАРИ!

Следвай движението на Вагената си! # Добрата реклама на бТТВ"Трътките"

Напрежението в Харвард и МИТ е такова, че регистрират най-много самоубийства сред студентите. Мисля че последно беше около 2%. Не е шега работа. Сред цялото население самоубийствата са 0,4 на 1000, 50 пъти разлика. Тези университети имат дори специална програма за противодействие на самоубийствата. Диагнозата почти винаги е една: посттравматичен стрес. Успеха има цена. Да си почива му е майката. Той всъщност е направил точно това, което трябва: изключил е комуникациите. Два три месеца почивка ще го оправят.

BG се дави, в Два пороя : Емигранти и Отличници Така немския Пресов орган "Чпигел" описва в уводната си статия, катастрофата на РБ, и, въсхода на "ЛЕФСКИ" "24 ч. спирт", Спас Литров Глав. редак. Ебелина Гоче

Три ливаде, три ливаде, нигде лада нема Лада има, лада има, само, на "Герена" На Герена, на Герена, и на Офча купел Подве дуспи, подве дуспи бутат ни аванта Српска песна, испалнение Лупко Петровича

Вероятно срината житейска перспектива. Успял да завърши университет номер едно да се забие на работа в София , това може да срине всеки, виждал съм го при други , пречупени мечти, скъсан жизнен проект, напоследък много татковци спират финансирането на децата си умишлено, за да ги приберат при себе и умишлено им провалят кариерата , за да са им подръка. И тука от номер 1 уни, вместо пак в първите двадесет и кариера в ню йорк , лондон или женева, вместо това спиране на издръжката, безплатно следване в номер сто уни-мюнхен и накрая в София при татко, да се хвали къв умник има , без да мисли как ще се отрази на младежа. Нещо такова, никой не знае.

Вие сте луди, а не момчето. И какво му има-нито е грозен, а е и страшно умен. Всеки изпушва от време, навреме, но да се нарича-"Откачалка"-това вече е прекалено. Добре, че един млад човек е намерен и не му се е случило нищо лошо . ако не дай се, Боже мъжа от снимката се беше самоубил щяхте да проливите крокодилска сълзи. Нещастници са Всички, които се ровят в семейните им отношения без да знаят нищо и само предполагат...

Нищо му няма, си повтаряли родителите му, докато го натискали още от мъничък. Еми няма-няма, но накрая избива с лихвите. Съжалявам, така стоят нещагта...

Абсолютно безотговорно поведение ,неможал ,видите ли,да каже на родителите си къде е,и пет математики да завърши ,ще си остане недорасъл. Разбрахме че е жив и стига драми.

Първата крачка към изцелението на хипер-отговорния и вечно виновния. Вдигане на ръце от всичко, нула отговорност и никаква вина. Апропо, четох в една статия за стадиите на умората и преумората. Четвърти или пети последен стадий беше, когато човек губи изцяло чувството си за срам, отговорност и вина. И решава да спи, вместо да отиде на работа. Без да му трепне отвътре нищо, без да му пука за никого.

модераторе, давай следващата. интересно става, па макар и есе да е?????????........

Ми те повечето са такива. Социално - девиантни отказва откачалки. Той няма нужда от почивка а от психиатър

Психиатър за това, че не закача никого? Ако имаше нужда от психиатър, щяха още първия ден да го намерят - примерно вилнеещ, стрелящ на месо, самообесен или пикаещ върху хората отвисоко в някой МОЛ.

През главата на родителите винаги минават най-лошите мисли! не е първият и няма да е последният такъв случаи, плод на болни родителски амбиции! _- Ти трябва да си пълен отличник.Вундеркинд!

Добре,че се е намерил. Дано да не е изперкал непоправимо. И бот да е като го претовариш се къса.

Претоварил се е и е зациклил. Добре че не е превъртял напълно.

разберете вече, че склонността към изкукваве е генетично предопределена, насилие над природата не става и мирясайте! Слаб му бил гена на човека, напънал го matеrmatics и си ибало маата! Дано се завърне, да си отдъхне и после да довлече един ептен ненужен МSc от Мюнхен ли беше, Дюселдорф ли беше, пък ние ще платим лечението- както винаги става!

Разбрахме че е жив, другото - дано се забрави.

И какво като е математик от Масачузетс ..... какво като знае език и е много образован, след като психиката му е съсипана Много важно че има диплом Съсипан млад човек

К'во общо има езика, дипломата и математиката. А не разбирам как не изкукват, тези които по цял ден местят касетки от едно място на друго във видна западна бакалия в София за минимална заплата и как не изкукват от безперпективност.

И те изкукват брат, ама за тях никой не пише. По-точно пишат като направят някоя голяма беля(утрепят някой и други такива.....)

Здрава психика и развинтено въображение - така. А и тази работа някой трябва да я върши. И въпрос на перспектива - може неговият труд да е далеч по-полезен социално отколкото високо-интелектуалният труд, на някой който програмира ротативки за казина или игри, за промиване на мозъците. Защо считате, че математикът е по-качествен човек от някой, който прави хляб, примерно? Защо боравенето с абстрактни понятие и словоблуството е по-тачено от естествената, обществено-полезна физическа работа?

всеки може да изпадне в криза, стига писахте без да знаете случая, дано да е добре момчето и да се справи с тежкия момент

орезилиха момчето

Скоро и студент във България няма да има,имайки предвид че във Софийският Университет имат нужда от 1300 човека за да запълнят бройките.Скоро ще останат тук,само Цигани и Бежанци,умните и талантливи хора като мен,няма да ги има тука.Добре че сам си се хваля,иначе от друг няма да го чуя,циганката която ме хвалеше умря,и сега сам си се хваля:)Живи и здрави да сте братя Българи.

Затова пък имат двойно и тройно повече административен персонал. Да си ги запишатза студенти! Който иска да работи в СУ - Редовен студент!

Има една приказка пазете родината почивайте в чужбина. Та сега на всички изтекли "мозъци": Пазете България пишете в чуждестранните форуми. Оставете тука да пишат вашите "тъпи" майки и бащи, братя и сестри, баби и дядовци и цялата ви "тъпа" рода, която някак си ви е отгледала.

кой ще го вземе сега в бг на работа- и да е искал да се върне тук след тези медийни чудеса ще е трудно

Не ми пука за вашите коментари. Важното е че всичко свърши с добър край. Аз като съгражданин на Галин съм горд че в нашия град все още има такива интелигентни деца. Поздрави на родителите. На Галин му пожелавам да излезе по-бързо от тази криза в която е изпаднал и дерзай напред.

Що за новина е това? Някакъв тип зубрил (или злоупотребявал със субстанции) и хоп 10 дни "лична драма" по всички измислени медийки.

колко сте по учени, толко сте по прости.!.

Който учи тук ще умре млад, а който не учи тук ще умре стар и грозен. :)

Изядохте му кокалите на момчето,няма ли да я махате тази статия вече а???дира???Какво е виновно момчето че го е споходила тази участ да стане за смях пред всички а???

тоя превъртял от учене..., от много учене всеки превърта

Е затова на мойте съм им казАл никакъв масачузедски...че учите у пернишкиу да ви дойде акъл у главата!

Стига с тия псевдоновини! "Теока изпитна сесия" била "сринала" малкия "гений"... Ми явно не е толкова гениален! Мене последните 26 години ме сриват ежедневно кражбите на тази скапана държава, но все още се държа психически! Но малко остана - като се "срина" ще грабна нещо тежко и да го метна по когото трябва!

ЗАКЪСНЯЛ СИ МНОГО АМА СТАШНО МНОГО.ВЕЧЕ СИ СЕ СРИНАЛ ТОТАЛНО .ЩОМ ЩЕ МЯТАШ .КАКВО?.......

Създавам си впечатление, че в България за да получиш съчувствие трябва да си красив. Случая с опита за самоубийство на Цветелина Стоянова получи широка гласност и подкрепа за това невероятно красиво момиче, а момчето получава само евки, защото не е хубаво. Дали ако въпросния младеж беше се опитал да се самоубие щеше да получи подкрепа? Не, не би. Е, само ако изглеждаше като Брад Пит...

Естествен подбор мила. Ти като гледаш на наевеш някой момък най-грозния ли избираш или най-хубавото момче?

Естествен отбор е термина, а не подбор, често срещана грешка:)

Ако въпросният господин не беше ангажирал ресурси за издирването му, едва ли щеше да има толкова негативни мнения.

Хубав е, но не е суетен явно и не се прави на готин.

нормалността сред хората тотално изчезна, абсолютно безотговорно изпълнение от страна на този млад мъж, ако не е добре с главата има здравни заведения за целта, казват, че не бил разбрал, че го търсят, това са глупости, интелигентен млад човек бил в чужбина и да не борави с съвременни средства за комуникация, хайде бе, притеснителното е това, че все повече ставата лудите, които свободно се разхождат и те налагат нов вид хора с които трябва да свикваме и да се съобразява обществото, много ломя различавайте нормалността от шизофренията, към родителите: ако си знаете, че детето ви има проблем, не се правете на луди, не тормозете обществото и се опитайте да му помогнете!!!!!!!!

Ей затова не влязох в Масачузетския.

Какво ни занимават журналята с личните действия на един пълнолетен индивид? Каква е целта на новината и защо обществото трябва да бъде информирано дни наред за глупости?

Аз познавам едно такова супер интелигентно дете на амбициозни родители. Влезе в елитна гимназия, после го пратиха в чужбина. Последният път като го видях, само дето не си говореше сам. Уплаших се. Техните не го ли виждат? Родители, трябва да учим децата си да са щастливи, и то по техния си начин, а не да си избиваме комплексите на техен гръб! Благодаря на Бога, че моето не е гений и си върви по пътя стъпка по стъпка. Уча го да се радва на живота и на това, което има. Е, прави грешки, кой не е правил, но, слава Богу, учи се и се развива.

Аз

Мангал се напил, разбеснял и паднал от балкона... Идиот се шлял няколко дни по улиците, щот не знаел къде се намира и как се казва... Бахти новините - такива са хиляди...

Добре, че поне ти си добре, та да не се притесняваме и за тебе.

Важното е ,че е жив.При умствено напрежение ,почивката е най доброто лекарство.Висшата математика е сложна наука.А и се използва навред.Корабостроене,самолетостроене,архитектура ,програмиране и др.

За този човек "тежка изпитна сесия" е просто смешно твърдение!Оставете го на мира! Той просто това е искал! И не пишете че е откачалка и сдухан и т.н. просто човека преживява житейска драма! Нормално за успелите далече от Родината!!!

Може ли подобна случка да се класифицира като успех? А, да, стана известен младежът, успех ще да е.

Момчето има нужда от голяма почивка,нека техните го заведат на Планина,или почивка извън България,има нужда да се разсее малко,от това учене,което ще му съсипе мозъка.По хубаво от Здравето няма повярвайте ми,кел и файда,когато момчето завърши,и го назначат във някоя компания,където ще изкарва много пари,след като се побърка и не може да си харчи парите със здраве.По добре беден но здрав,от колкото Богат и болен,Пример Очите,и Шумахер.пари бол,здраве Йок.

Абе най-добре богат и здрав. както се казва - дай Боже всеки му :)

Да, баце така е, остави и децата ти да завършат ТОХ, като тебе, к'во че се тровАт да стават инженери, математиката, че ги побърка!

Математиката и алкохола не прощава на никого!

Нали вече уж бил завършил МИТ и сега учил в ТУ-Мюнхен. Вие журналята май съвсем го ударихте през просото и си пишете всеки ден каквото ви дойде!

Абе за какво трябва да ни занимавате с проблемите на някакво хлапе, което е изперкало от учене? Има много други хора, които имат много по-големи проблеми от неговите и много повече може да изперкат от него, но за тях никой нищо не казва...

направо недоумявам как си събрал 4+ Ако умно и надарено дете, чието семейство не е в сивия сектор (тоест плаща данъци и осигуровки) не е приоритет, то кое? Лоши хора сме и това е... за какъвто и проблем да се напише в медиите винаги се намира теория как точно това си е заслужавал и никакво съчувствие... И стига с това, че озлоблението идва защото такъв ни бил живота. Лоши хора сме и както ние се държим с останалите, това и получаваме, било от държавата, било от лекарите, било от учителите...

Побъркал се е младежът, защо това трябва да се прави публично достояние. Достатъчно беше да се упомене, че е открит. Бащата бил казал, че тежката изпитна сесия, го е сринала. Ала-бала. Бог знае какво го е сринало, може и амбициозните родители да са го съсипали, но това е техен личен проблем и не е редно да се прави публично достояние.