НАП проверява собствениците на 47 яхти

47 яхти в пристанищата на курортите Св. Влас и Несебър проверяват данъчни екипи, съобщиха от Националната агенция по приходите (НАП).

Обратно в новината

Коментари - НАП проверява собствениците на 47 яхти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

проверката да започне от началото на бизнеса-1989 и да видим как са постигнали тези печалби с "нормален" бизнес

Нито съм "против", нито съм "за" яхтите, бентлитата, совалките и самолетоносачите...Против съм тези хрантутници от НАП, които вместо да изискат по надлежния ред информация за собствениците от съответните регистри, се правят на Бельо Пушилката и точно в разгара на сезона си правят "производствени екскурзии" за наша сметка по курортите. За да ги улесня в уреждането на нападжийска ски ваканция, ще си призная, че си купих чисто нови ски без касов бон и ще ги сефтосам на Пампорово през януари - да идват да проверяват, пък и безплатна лифт-карта може да забършат...

Ако Дянков или ББ изгони Красчо тези от НАП ще дадат банкет . Ха ха ха

ами да го изгонат ама не щат , щото е послушко и прикрива далаверки !На Цв.ЦВ нали Красимир Стефанов му прави проверка и какво стана . Отблагодаряваме му се като го държим още на този пост при все ,че всички знаят какво прави този пияница в НАП.

Моите лодки са собственост на швейцарско дружество и плават под малтийски флаг. Посъветвал съм всички приятели да направят така. А аз съм на гости на борда по покана на собствениците на техни разноски. Та другаря данъчен да не се пъне толкова.

Работи, но е малко скъпа за поддръжка схемата.

Не ставай късоглед. Ако можеш да си позволиш яхта за няколкосотин К или няколко милиона, а не можеш да си позволиш разходи покрай нея - не звучи сериозно, м?

Какво си пишем всеки път глупости по форумите.Красимир Стефанов им е удобен на Бойковците и затова го държат. Нищо не прави само пушилка и глупости ,но го държат . Защо ли ?

В св влас не могат да хванат краищата и на хотелите! Там е невъзможно да се разбере кое е собственост на Диневи и кое е продадено! И при тях не действа ли законът за етажната собственост? Защо събират по 500 евро от продаден апартамент за поддръжка? Кой им дава това право???? Не може ли всеки затворен комплекс да си има домоуправител? И собствениците на събрание да решат по колко пари ще дават за ремонт и др дейности.

И да видим сега, колко бройки ще са изрядни, защото според мен всичките ще са тип-топ само си губят времето да ги проверяват. Ще видите, че такива ще са крайните резултати.

НАП да каже какви са резултатите от предишните проверки, т.е. колко пари са влезли в бюджета и т.н. Това колко и кого ще проверяват не пълни бюджета, а само вдига прах. То ББ направо Пустинна буря направи с този PR напоследък. :-)

Тоя номер с РАЗЛЕДВАНЕТО в Арктика ли го прайте или в Антарктика? ... Само питам, нищо лично.

Между 1400 и 3000 лв. разликата не е 50 пъти :))))))

1400- месечен, а 3000-дневен.

Защо НАП не проверяват и циганите които имат палати и карат Мерцедеси,а нямат и 1 месец работа???????

Диневи взимат 1500 евро за няколко часова разходка с яхта. Трудно може да се докаже кой, как, кога я ползва и за колко я палзва

Предишна проверка: В България имало 105 Бентлита. Провериха собствениците на 46 от тях. Проблеми - нямаше. Сегашна проверка: Проверяват 47 яхти. Бря? 46 Бентлита, 47 яхти... Да не се окаже, че всеки собственик на яхта има Бентли? Или обратното??? Или пък - НИТО ЕДИН собственик на Бентли - НЯМА яхта??? Питам се аз, защото при предната проверка не може да не е направило впечатление на "разследващите", че НЯКОЙ от собственици на Бентлита имат И яхти! Извод: щом за Бентлитата бяха "невинни", сега за яхтите - какви ще са резултатите от проверката? Между другото - в България има само 47 яхти или само толкова подлежат на проверка???

А какво стана с Баневи ,Диневи скъпите къщи , Лукоил. НАП в лицето на СТЕФАНОВ се правят на ощипани моми и само прах в очите на слепите .

шефа на НАП ,който се разхождаше с хеликоптерите -той ли ще лови новите милионери ! Боже то не бяха коли ,то не бяха певци ,то не бяха къщи от хеликоптери сага пък яхти ! ББ да го изрита Красимир Стефанов и да се прекрати тази сапунка !!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нли за коните важат за всички, какво стана с Лук Ойл тогава мушенници гадни

И пак ще се разнесат хълцане от възторг и дивни викове откъм герберасткия електорат: "Смъърт на собствениците на яхти! А така, намери се кой да им разкаже играта!" Е, САМО ЧЕ: Виждали ли сте на най-хубавите яхти по българското черноморие какви знаменца се веят и какво пише на регистрациите им? Човек, който дава 6-8 цифрена сума за яхта, ще си я регистрира в България??? ДЕ ТАКИВА МАЛОУМНИЦИ??? Дистанционно или на други места - присъствено, яхтата я плащаш, регистрираш на каквото име се сетиш в: Панама, Кайманови Острови, Британски Вирджински О-ви. За Европа - някой регистрират в Малта или Гибралтар но това е заради таксите, а не да си заметеш следите. И - морските закони са такива, че яхтата може да ти седи навсякъде по света, а не като кола - ако я караш повече от еди-колко-си месеца с чужди номера в чужда страна... и т.н

И какво от това, че си проявил невероятен ум да я регистрираш зад граница? Те данъци от яхтата не взимат, а от собственика и. Търси се собственика и му се установяват доходите. Сещаш ли се сега, че даже на Луната да я регистрираш, ако си в България...?

ммммм да като с Лук ойл

Някой вярва ли ви още? То не бяха Бентлита, имоти гледани с хеликоптери и какви ли не PR. Пък после всяко чудо за 3 дена

Не е лошо НАП да се поинтересува колко българи имат имоти и яхти в Гърция!

Залудо работи залудо не стой. Проверяващите си проверяват, но нищо не се случва след това.

Статистики се правят за това колко работа е свършена т.е. колко хора са проверени, но за съжаление човешкия фактор в пълна сила. Взимат си подкупчетата и всичко изведнъж става светло като в ден и няма нарушения. Но иначе проверки бол.

за "прохождащия мощен бизнес" ли си разтревожен,или за това,че пристанът ти ще остане без наематели!?Стига с този смешен плач-какъв бизнес е притежаването на яхта!Вместо яхта за 700-800 хил.евро,защо не построиха цех или завод за някакви заготовки!В магазините всичко е от внос-от панти и планки до винтове и конзоли!Толкова ли е трудно да се купи една гилотина и една преса и настолна бормашина и да се произвеждат у нас,вместо да внасяме от Индия?

Нека ти обясня ситуацията - наливат се едни излишни пари в мвр, те пък си вземат подкупи и бездействат - за сметка на образованието. Като нямаш пък образование какъв бизнес искаш да развиваш ??? Естествено най-лесния. Купуваш една ябълка, излъскваш я и я продаваш с 20% печалба. За цех трябва акъл, трябва да се мисли, да се търсят пазари... Абе сложна работа. Я дай с търговийка да продадем нещо, печели се добре и ще бутнем малко подкуп на МВР. Извинете ме - дарение на МВР!

За Влас или Варна иде реч, предвид факта, че на снимката е Морска гара Варна

Абе пичага пише за собствениците на Яхти като цяло...може да имаш яхта у вас в плувния басейн...ако над определената цена...те разледват...кво значение има дали е на Влас или Слънчев Бряг или Варна?

Живеем мизерно и все се оплакваме, а когато управляващите/няма значение кои са/ решат да направят нещо , за да се сложат нещата в ред почвате да се подигравате и да недоволствате защо така, а не иначе. Егати тъпите разсъждения на всички , писали до сега.А за правописа да не говорим!!!!