Ердоган: И чужди страни са замесени в опита за преврат

Към чуждестранна аудитория бе насочено интервюто на президента на Турция Реджеп Ердоган за телевизия "Ал Джазира", цитирано тази нощ от Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: И чужди страни са замесени в опита за преврат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е анахронизъм, който не трябва да същеествува в съвременния свят. НЕ е нужно да се връщаме назад в историята и да изтъкваме какво е причинила на балканските народи и на историческото наследство по тези земи, достатъчно е само да се има предвид арменският геноцид, за да да не оставя никакво съмнение за същността на тази държава. В същото време тя продължава да се държи агресивно и арогантно спрямо своите съседи и да бълнува за неосманизъм, вместо да има обратните претенции към нея.

колко ще ми стане гот, ако каже на глас пред всички, че ФАЩ са организирали пуча...

Намек за Сирия и повод за открита намеса там?!

Слава на Ердоган.Сега Ердоган да се разправи демократично както френските служби с терористите или както Путин с опозицията(журналисти,партийни лидери, и т.н. )

Не го харесвам Ердоган, но съм напълно съгласен, че се е знаело за преврата, защото по времето когато е започнал 4 големи самолета прелетяха над Сливен един след друг на малка височина в посока Турция. Не бяха изтребители. Или бяха чужди или турски. Но така или иначе знаеха какво се случва.

4 големи самолета из литнали заедно и ти веднага направи връзката, ГЕНИЙ преклон

Не видя ли засилен трафик. Хора със особен поглед.

След 2-3 месеца,след изтропване от Чичо Сам и баба Меркел,всичко ще е история!Голямата част от арестуваните ще бъдат освободени,а генералите-мааалко по-късно!Просто запомнете!

Първо съдиите и учителите, очаквам Ердоган скоро да заяви, че в атентата са замесени Гърция, Сирия в лицето на Асад, Армения, а защо не и България. Дето се вика поводи да нападне Ердоган винаги ще намери.

ердоgun се намесва в преврат в чужди страни.....джихадисите в Сирия коя ги праща,бе, ердоgun? a? не е ли същото ? сега кво се жалваш....да паднеш дано скоро, до 1 месец,кретен мръсен

Враговете, Ми, са много, мноого, по- добре, ОТ, Твойте.... Станишев избяга, скри се в Чужбина, Костов 6 пъти го викам за Обрана Банка, Можех да затворя Бисеров но го пуснаха, Осъдих Сидеров, но, АЗ,ще му плащам масрафа, Яне и Маринчо патерицата на Костов, изчезнаха, Искра я видях- добре е, даже още дебелее, ха ха ха, Наглите, Раданците, ще кажат, Бойко краде, Свобода, Нека ми питат, във Фейс- бука, и каде я крия ха ха, ха ха

Какъвто и да е Ердоган, в това май е прав. Едно от основните неща, които правят бъдещите превратаджии, е да си осигурят бъдещата подкрепа на някоя от великите сили. Така че без контакти с някоя от тях едва ли е минало. Имайки пред вид, че става въпрос за натовски офицери, обучавани в САЩ и Германия, намека на Ердоган става прозрачен.

При извънредно положение се стреля без предупреждание и не се носи отговорност. Не знам колко сме чужда държава, щом пръстовите ни отпечатъци и небето ни с атурски или НАТО-САЩ- унищожиха ни не само от картата, до една година няма да има българи и гяури ...нито БГ като държава

abasador

нека, да сме наясно, като чета коментарите на колегите (и не само в тази новина най-вече) разбирам, че след втората светоена война (за която е виновен австриеца с мустачките) за всички негативни политически събития в света като; междудържавнически недоразумения, локални военни сблъсаци, граждански войни, преврати с и без сваляне на правителството, разпадане на соц. лагера, поява и разспространение на СПИНа в Африка, създаване на терористичната организация Ислямска държава, Геополитически карамбилажи, ислямското нахлуване на бежанци в Европа и...и... замърсяване на климата на планетата (я да спирам, че няма да ми стгне страницата) е виновен само и единствено САЩ и неговите управници. Пример: от последните два три дни ... опит за преврат в Турция, политически размирици в Армения, а още по стар пример победа на ГЕРБ на изборите в България.... Хайде да видим колко и как ще бъда оценен, след като направих САЩ на бибе. Лек ден.

Вместо да се хвалите какво плюскане пада в турските курорти, да ахкате и охкате колко развита страна е Турция, по-добре прочетете "Тек йол" ( Единственият път) на Азис Несин. Белким си размърдате мозъците и разберете, че Турция не е Цариград, Анкара и Анталия, а страна, в която живее все още един див народ, неразличаващ се по нищо от турците в Травник в началото на ХІХ век ( Справка - "Травнишка хроника" на Иво Андрич. Това е държава с 770 хил. кв.км. площ и над 70 мл.население. Затова си имат и такъв президент. Ще видим какво има да става.

А наш соломончо казал, че Ердоган е най-силният президент в Европа. И още разни хвалебствия... Пък после пак спорете с мен, като твърдя, че соломон е помак. И децата му учат турски повече от пет години.

Ердоган да търси корабите. Там са отговорите на много въпроси.

Ами ясно защо Русия е предупредила за путча - за да спаси НАТО. Алиянсът е събрал военната мощ на континентите в една група, която е невъзможно жа се координира и командва при световна криза. ТОВА ЗАПАЗВА СТАТУКВОТО В СВЕТОВЕН МАЩАБ, въпреки че на пръв поглед страните се дърлят непрекъснато. Ако Турция влезе в гражданска война ще трябва да нарусне НАТО и тогава нещата стават неуправляеми и за Русия, и за САЩ.

Чуждите страни, които ще бъдат обвинени са САЩ и Гърция, за да ги вкара в обяснителен режим по време на процесите за екстрадиция! Добре че хеликоптера не кацна в България.

Чуждите страни, които ще бъдат обвинени са САЩ и Гърция, но ако се установи че американски военни самолети са излетели от американската база в Безмер в нощта на преврата в южна посока към Турция и България като съучастник.

Видях клипчето за разгрома на книжарница в Турция и как ислямистката мутра разритва книгите. Вече нямам съмнения.

Мустакатия вече трябва да си е набелязал жертвите само не ги обявил официално но и това ще стане скоро.Лошото е че чичо Тръмп официално обяви че му през....... за някои държави.Ние бихме могли да се досетим че най първо става дума за нас.Тя кака Надка дали няма да се наложи да я харижеме на Султана белким се отървеме по леко от гнева му.А и да спечели време през което да омилостивиме казаците за бившите ни грехове .

Единственото, което прави Ердоган, е да заздравява вътрешната си власт, но това няма да помогне на Турция нито с кюрдите, нито в конфликта в Сирия, нито в отношенията и с Русия и САЩ.

ДИРа по какво се различавате от Ердоган?????????????????голяма цензура!голямо чудо!!!!!!!!!!сакън да не се каже нещо против гербаджийските БОКЛУЦИ!!!!!!!!!!!!!!

от "днес бг" нaпрaво ме бaндвa,особено щом нaпишa нещо срещу двaмaтa роми тролове с никове Odysseus и Шопa,те сa олигофрени,които тя е осиновилa от училище зз бaвнорaзвивaщи се !

руснaците сa предупредили Ердоги зa готвения преврaт,кaто сa прихвaнaли кодирaни съобщения нa турскaтa aрмия от бaзaтa си Хaмейм - Сирия ? Дирa,изостaвaте,бaбa Елкa Вaсилевa от " днес бг" ( дa и серa в устенцaтa) ви е изпревaрилa !

И това го казва същия комплексиран ислямист, който поиска от германия да осъди един комик заради песничка. Ходи се гръмни, бе шалвар гнусен.

Да ама немците си го осъдиха. Е кой е по-гнусен?!

Чужди страни..........Ще има разследване, естествено, че разследващите всичко могат да докажат. Дори и да не е истина. Ех, Ердоган, искате, господине, да останете в историята, макар и не с добро.

Защо ли великите ''демократи'' разбуниха арабския свят където не управляваха такива като ердоган а сега си траят??Къде сте ''демократи'' да наложите санкции, да вземете решения в полза на хората или това вие последна грижа???Ако този не се изолира от властта много беди ще докара, ако светско настроените турски граждани си траят още и го защитават от замисления от него ''преврат'' да се сбогуват с това което са имали

Как?.. Разкаяха се. Признаха го за "грешка". Ама точно в стила на "майстора" от чудния български филм "Топло" - "Опаааа, грешка." И си караме по старому.

Нещата не отиват на добре. Той някой трябва да го спре. Ще забърка големи каши

Може, с камъне и дърве, щом Полюцията те пази Това го направих, с една Моя свинска строктура на площада " Подуяна коня " Но, по принцип, ще отида ако Турския народ ме вика Н.ПР. Двумандаков Генерал, Див Каратис, Б.Мет.Борисов

Кои ли са другите страни, които Ердоган подсказва, че ще обяви за участвали в пуча? Най-вероятно това ще са България и Гърция, за да му послужи, като повод да анексира териториите от тях, които години наред показва на географски карти, че са турски!

Искрено се надявам да грешите!

murena

сега ще ни даде да се разберем! И на Германия също (да се смееш ли, да плачеш ли. Май накрая всички ще ревем)

Ердоган е възприел принципа на приятеля си боко 'другите виновни'' само аз съ в ''бяло па макар вонящо'', Сега ония дето излизаха да защитават ''демокрацията'' ще да се съобразяват с изискванията на ислямистите защото не мислеха защо ердоган ги призовава тях да излизат на улиците а той се криеше като мишка

Готов съм да посрешнъ Турскити мигранки ! Пуснъхъ мъ нъ Свободъ, купих си Свински опашки Имъши само Сто, а другити, бяхъ нибръснъти Туркинити ни си свалят шълварити за тъкъви !

Комшу, то и вие ни се мешате тука, ама това е в реда на нещата, нал тъй?

След неуспешният военен преврат в Турция, във Вашингтон и Брюксел мълчат като бити г*зове. В най-добрия случай се ограничават с кратки безмислени изявления на политици трета ръка. Това не е случайно. Неуспешният преврат в Турция създаде за САЩ и НАТО много по-опасна ситуацията от тази предизвикана от Брекзит , при която и най-малката грешка може да доведе до разпад на НАТО. В най-деликатно положение са САЩ защото за тях възможностите са две - или ЦРУ пак са спали и са пропуснали подготовката на преврата или имат пръст в неговата организация. За Брюксел нещата са по-ясни- там не смеят да кихнат за да не ядосат Ердоган и той да пусне ордите от "бежанци". В духа на черния хумор бих казал : дали не е време Вашингтон и Брюксел да помолят Путин да стане медиатор между тях и Турция ?

Турция има 5 военни базо и аз мога за 5 минути да ги унищожа После кюрдите ще могат за 5 дена да превземат Анкара

Ти гледаш какво става и наричаш това 'неуспешен' преврат? Това е най-успешния преврат правен някога, брат! И ьитлер е бил демократично избран, докато не изземва и останалите държавни функции. Какво наблюдаваме тук? Ердоган извършва преврат срещу останалите 2 власти в демократичната държава. Съдебната власт вече е подчинена, та кое е неуспешното на преврата отново?

Да беше само съдебната... Военни, полиция, съд, прокуратура. Всичките репресивни органи са му подчинени. И мустаците му са малко като на Хитлер.

Май май народите по региона не са много умни! Гърците фалириха, сърбите им разпарчосаха държавата, а ние си разрушихме армията и малкото неща на които можехме да построим по модерна икономика. Тюркието само се върна в 19 век.

Петко Бучаров беше казал в едно от последните си интервюта, че Европа днес е в същата ситуация, както преди началото на ВСВ. Явно се оказва съвсем прав. Гледаме как до нас се ражда диктатура, подкрепяна от народа и голяма част от европейските "лидери". Абсолютно същата подкрепа от народа си и от големите сили е имал Хитлер. А населението се вълнува основно как да лови покемони. И дали Роналдо има пърхут или не.

Моля да ме извините - пърхОт!

А защо има, гъба "ПърхУтка" Има и дву-крако, "ПършУтка" Ас работя, като "Пара-шУтка" Южна дъга, ефтино шти зема Кажи Мичка с голямата Тртка!

"Ердоган намекна, че в заговора може да са били въвлечени и чужди страни, и добави, че всякакви подобни въръзки ще бъдат разкрити в разследването." Ама разбира се, че са участвали и други страни. Турция ще докаже това безусловно, както доказа участието в преврата на няколко хиляди магистрати, учители, декани, полицаи, военни и журналисти. За по-малко от денонощие ще (до)каже кои са тия предателски държави. После иди обяснявай, че нямаш сестра. Щом Ердоган е доказал, че имаш такава, значи имаш.

Абе питам - тоя Гюлен не е ли мюфтия и много по-краен ислямист от Ердоган?

Той е от "умерената" опозиция :)

Ясно, тоя сега ще започне и международни арести.

Да. Само си представете - седи си български учител на пейката в училищния двор, пристига един мустакат пратеник на султана и го арестува за участие в преврата. И няма хър-мър! Щом Ердоган е ДОКАЗАЛ вината, значи е така. Или седи си чичко полицай под чадъра на кафенето пред НДК, пийва спрайт с лед и лимон, почесва корема и хоп - султанският пратеник му надява белезниците. Излишно ще е полицаят да обяснява, че в нощта на преврата е бил на кръчма с приятели. Най-много да се намерят неопровержими доказателства, че и приятелите са замесени, а въпросното събиране в кръчмата е било с конспиративно-подривна цел.

мдааа тия от едно военно положение към друго лошото е че са радикални ислямисти.

Вероятно има предвид дългата ръка на късокракото кремълско джуджи

По -добре се кръсти "умствено джудже", защото явно само ти не си разбрал, че когато "кремълското джуджи" организира нещо , за него се разбира чак след референдум.

Точно така, виж кои чужди страни са замесени и вземи ги нападни. После да не се чудиш обаче ако виснеш в новият си президентски дворец

Някак си е гнусно, когато ислямист изговаря "демокрацията, правов ред или граждански свободи". У нас през цялото време на унищожителната "демокрация" едни персони от протурска партия са подобно речовити - то не са права, то не са свободи... за малцинствата, които никога не са били с ограничени права и свободи.

Този човек не е добре , а с луд индивид с голямо его не е възможно да се разбере никой само с приказки...Лошо , лошо...

Баси сега и турски бежанци ли ще трябва да приемаме?

Tикво турски бежанци няма да има.

murena

щото ще си ги застрелват на границата като предатели ли?

А Фидел Кастро успя да свали - КОЙ ? - сещате ли се ? - САМО С 12 души...под носа на САЩ...

последни ще бъдат арестувани всички от американската база.

Самолетоносача е до Сирия и не е проблем да дойде на Босфора И него ли ще арестуват ?

Hе забравяи че риския е по близко.

Визира САЩ. Те през годините са контролирали турската армия. А явно не само. Затова сега се махали всички хора имали някаква връзка със САЩ. Покрай тях може би и други. Но в общи линии това каза някакъв опозиционер, който е срещу опита за преврат. Което и се очакваше. Но някъде са сгафили във връзките и не е бил достатъчно подкрепен. А и първо се атакува целта - когото ще свалят. Ердоган едва ли ще назове САЩ конкретно като виновни, но с намеквания ще го ползва за натиск.

Малко е наивно че САЩ ще се оставят да бъдат шантажирани от страх да не бъдат назовани По скоро е обратното Кажеш ли САЩ ърябва да им обявиш война А турция не е готова за това

Ердоган трябва да бъде предложен за Нобелова награда за мир. Благодарение на него, можем да кажем: спете спокойно, деца. Ако преврата беше успял Турция щеше да се превърне в Сирия на Балканите.

Тя вече тръгна по пътя на Сирия. Скоро кюрдите ще си имат държава там, Ердоган ще го обесят по новия закон, който иска да въведе!

Нобеловата награда е запазена за такива като Обама, дето правят преврати, революции и воини по целия свят!

Ердоган е диктатор - болен човек , като Хитлер ,подменя светската враст с законите на шерията , нищо хубаво не ни очаква ! Добре ,че хората не са вечни !

Много ясно че са замесени и ги знаем точно кои са - на първо място са баш организаторите от ЦРУ!

Всички го знаем Само Ердоган се бои да го каже Хитлер беше далеч по смел