Властите в Турция въведоха извънредно положение в страната

Турските власти нощес са решили да въведат извънредно положение в цялата страна, предаде БТА, позовавайки се на българското външно министерство.

Обратно в новината

Коментари - Властите в Турция въведоха извънредно положение в страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тоя съвсем се взе на сериозно.

Днес инзвъредно положение,след няма и 5 години говорителките в телевизията със забрадки и накрая към 2023г в чест на 100г от светската република Турция-всички жени с бурки

не е така. Ние бабите-пенсинерки, любителки на турските сериали се чудихме откъде тези хубави турци-артисти, а то не било. Ердоган ни отрезви.

като гледам този Ердоган, защо толкова му се кланят и му вярват, то и с Хитлер беше така и със Сталин. Като Аллах иска да накаже някои първо му вземеа акъла. Като го гледам какъв е селяндур, то Тато имаше поне някаква харизма. И кво ще стане с хубавите актьори - напр.Татърлъ - той ходи и снима вАмерика. Не е рекъл не ги е окошарил.

Забрави за Путин и при него е така ....

Това българина е особено порода- защо нападате собствения си президент за всичко. Това, че Ердоган е диктатор и молоумник не са виновни българските политици. А за турския народ ми е жал сега ще затънат жестоко ще им пропадне туризма и целия бизнес който въртят...

президенте? Толкова важни неща се случват по света, липсва ни твоята евроатлантическа оценка. Защо се криеш, защо не пророни и една дума по повод рождението на националния ни герой Васил Левски, къде са оценките ти за събитията в Турция и Армения? Докога ще пърдиш в най-важния стол на републиката? В състояние ли си вместо да дрънкаш глупости, да признаеш, че президенстването ти беше едно недоразумение, едно тъпо хрумване на ББ, негативите на което дълги години ще държат България във възможно най-неблагоприятната позиция? Отговорът е почти ясен, но все пак попитах.

"негативите на което дълги години ще държат България във възможно най-неблагоприятната позиция?"-как добре си го казал в стила на Първанов оня дето направи Голям Шлем .

Това е демокрацията в истинската и същност. Доказателството - ООН, НАТО, ЦРУ и гейския ЕС спят и мълчат като дебилни идиоти?!?!

националните граници е една-създаване на световна кастова система.Това е новия ред и глобалната идея от първата война насам.Не им пука за хората отдавна,те си искат своето пълна власт над ресурсите-човешки и природни.

Сега приятелчето на вожда Борисов ще решава кой да пази българското небе. Честито! Остава да се разбере кога да чакаме башибозука у нас или мутрите сами ще си снасят всичко.

КОЛКО СА УМНИ ТИЯ ОТВЪТ ОКЕАНА !!!СЪСИПАХА ДЪДЖАВАТА - РАЗВАЛЯТ ИКОНОМИКАТА на турците и всички любители на демократите мълчат - никой не се бори за правата на простите турци (и курди )както например за нашмите роми ,ураинските хора (но без тия от Донбас или пък тези жители на ЛИБИЯ ИРАК АФГАНИСТАН И Т.Н. ЗНАЧИ БАШ КОМШУ ПРАВИ ВСИЧКО ЗА КОЕТО ЕС СЕ БОРИ (КАТОЧЕЛИ)В СПОМЕНАТИТЕ СТРАНИ! браво хамери-другите нека да умират важното е вашия бизнес СКАРАХТЕ Русия и ЕС И РУСИЯ И ТУРЦИЯ И СИ ГЛЕДАТЕ СЕИРА НА ВСИЧКИ БИВШИ СРАНИОТ СИВ(НАСИ=АТ ОТ БЕДНОТА)

Каква вина има САЩ за имперско-ислямиските амбиции на диктатора Ердоган???

от Олимпиадата в Рио, както направиха с дружката му путлер.

Защо ли понятието демократ, не се връзва с понятието патриот?

Зиг хайл майн фюрер !

Анкара има СОБСТВЕНО мнение , а в България собствено мнение има САЩ .

Я си помисли ! Не е ли Русия ?

Защо САЩ не се явяват , като ''УМИРОТВОРИТЕЛИ'' , в Турция ?

с навиването на пружината на масовите репресии в Турция не вещае нищо добро за нейното близко бъдеще, с което турският президент си играе хазартно в името на собственото си оцеляване на върха вулкана, който му се привижда като Олимп.

Незабавно въвеждане на наборна служба и лягане пред Путин само това може да ни спаси !

И МАНГАЛИНО МИСЛИШ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СТРЕЛЯТ ПРОТИВ БРАТЯТА СИ - ПОМИЯТА ВИ СВЪРШИ БЕГЕЕЕЦ

По каква линия руснаците са ти братя? Имате общ баща или обща майка, но бащата е неизвестен?

Още една съсипана държава в Близкия Изток. Чергата на съседа гори, не е смешно!

Мисля, че съседа ползва килимче, не черга.

Значи в турция не може извънредно положение с във франция, може?

Нямат нищо общо като контекст. ...по-скоро са Полярни.

А някои ми говорят за...Путлер!!!За Ердоган мълчат.В това време Тръмп казва,че при негово управление партньорите от НАТО няма да могат да разчитат на защита от американцитеу,ако бъдат нападнати...и похвали Ердоган з прврата.Може ли някой тук да се сети какво ще стане с БГ,ако някой комшия ни нападне нзависимо че сме член на НАТО?????

РФ - НЕ е НАТО . ...Засега.

нищо не казваш с този коментар!! нищо не ти е ясно, и за това, по добре не пиши!! ;))

Ердоган е един необразован човек, т.е. като няма капацитет в главата да постигне нещо друго е решил да се изявява като безмозъчен диктатор. И Хитлер се е издигнал от прост ефрейтор, така че виждам паралел между двете утрепки. Само се притеснявам, че Европа пак иска да проспива ислямизацията както преди 600 години, тогава всички са се дръпнали и са ни оставили на кучетата, ако не им е дошъл акъла на европейските държави, то нямам какво да им кажа. А ние трябва да си укрепим границата с тези фанатици и да стегнем армията си....... На Русия показахме среден пръст, така че няма какво добро да очакваме от тях/ освен, ако не са извратени/, а пък на американците не им дреме за нас!!!

Обикновено при диктаторите, държавите процъфтяват. Дори споменатия австриец е допринесъл за процъфтяването на Германия. А е било голям глад преди него. Друг диктатор беше Кадафи, в чиято държава работеха само белите и им викаха бели роби. Друг диктатор е Наполеон Бонапарт, който дава толкова много на света за демокрацията.

На който му трябваме ще ни потърси! Сега сме част от ЕС и най-добре да работиме с тях.. ...да ти припомня само.

Ммм... - Искате АчикАчик Руски Военни у Нас ли ?! ... Большое ЗАЕ..тииит (да ме прощавате)

Всъщност ако разсъждаваме малко, ще стигнем до извода, че Диктатура е по добре от демокрация. Да дадем пример с България. Какво се получава, всички ухажват определен сегмент от гласоподаватели, например мургави, и тези гласоподаватели никой не ги закача, и те набират сила и власт. Можеше ли някой да си представи, по времето на великия Тодор Живков, мургав да дерибейства?

Оттекваща Тъпотевичност.

Така е, Ердоган и бай Тошо много си приличат. Затова сега турците ги чака "народен съд", "командировка" в лагер, изселване и други придобивки.

За превратаджиите е така, както го описа. Три преврата от 1923 година. Разпускане на партиите 1936 година. Та как скяташ се работи с превратаджии? Между другото, Тодор Живков закрива лагерите.

Tочно по негово време мангали от Cтолипеново заклаха младо момче, защитил бременната си жена от тях. И само понеже то, момчето се оказа племенник на Чочолу, властта прати милицайки да въведат ред в Cтолипеново. Преди време ми попаднаха едни статистики за криминалната обстановка в страната (HPБ) и Cофия. Cтрахотен пик на убийствата е през 1965 г. (годината на откриването на кремиковското чудовище, довело със себе си в Cофия идиоти от цялата страна), близо 260 за година и през 1974 около 200. B същото време битовите убийства в България през 2014 са били 115. Cамо едно нещо не мога да разбера, или всъщност разбирам и то се съдържа в отговора на риторичния ми въпрос: защо аджеба нашата отгледана CДC ''опозиция'' никога не поиска тези справки да се публикуват? Tа виждаш как беше по времето на ''великия'' Tошо.

Едно убийство? Цък, цък. Брях бре! Е, сега само изнасилват бабички. За 5 лева пенсия. А аз помня времената, когато не си заключвахме вратите, и не ни беше страх да спим на плажа, или да замръкнем в морската градина. Ти си вади статистиките.

Едно му се чудя на Местан. Защо не регистрира ДОСТ в Турция а се напъва в България? Камъка си тежи на мястото.

Това - Се очакваше... - Остава да се Види какво-що с Вовката.

ЕК са големи смешници. Започнали да плашат кучето със салам.

Извънредна простотия е въвела. От тая част на света нищо хубаво не е дошло.

Рио е много опасен. За жените. Хапе ги много як комар. Децата се раждали с две глави.

ДИКТАТУРА!

Няма какво да се дърпате, явно бъдещето е на мюсюлманската религия. Ето заглавие: Англия вече не е християнска държава. В англия, вече християните са под 50%, а най често срещаното име сред новородените е Мохамед. В Германия е същото. Скоро четох, че мюсюлманите са станали милиард, колкото католиците, и продължават да растат.

Не РАСТАТ, УВЕЛИЧАВАТ се ! Неграмотността и простотията стават вече национална напаст.

Ердоган от години ислямизиращата Турция и прочиства гражданската част на обществото и истинските военни, гарантиращи републиката. Опита се да развие ИДИЛ срещу Европа, когато не му се получи реши да действа със самата Турция срещу нас. И само тъп глупак може да си мисли, че не ни касае какво става на южната ни граница, и че мракобесния режим на Ердоган не е опасен за нас и има някаква позиция, зад която няма да премине!

Интересно дали идиотчето, което веднага ми постави минус е на щат към Турското посолство, или е резак от ДПС-Дост :)

Отделно в Турция има война с кюрдите. И ежедневно има жертви, въпреки, че в България такава информация не се изнася.

България да излезе от София. EXIT

София изяде европейските средства предназначени за България. София изяде бъдещето на България. И за това казват била виновна мафията на Борисов. Някаква учителка по руски език била машата.

София изхранва половин България. Виж статистиката, къде са високите заплати и кой плаща данъци. А европейските средства не са за "директна консумация" и можеш ли да обясниш как Софияа ги е изяла?

dobrin

ако меркел успее да убеди ердоган да не я ...... след суответните уговорки мозе и да излезе сус забрадка чак на средиземно море от някож туристически кораб...

Няма ли кой да го застреля, за да не се мъчи?

Или най- добре да го отрови, не го слуша главата, човека...

За тези които не помнят, Диктатурата на Пролетарията също някои я наричаха висша форма на демокрация. И това не беше много отдавна.

Всъщност помним. Няма как диктатура да е демократична, но това си е етап, от един процес. Всъщност и буржуазната деюократична революция е съпроводена от изобретението на доктор Гилотен.

И това е правилното. Гласовете на мнозинството определя бъдещето. А какво стана при нас. Силовите групировки ни закачиха за НАТО и ЕС без да ни питат.

Гледайки отстрани ми прави впечатление, че мюсюлманската религия се оказва много по читава. Тя навлиза с такава сила, че от раздробени племена, прави силни и устойчиви империи. Което ми харесва в момента е, че крепи основните и вековни ценности, както и набляга на семейството и раждаемостта.

Да , точно така трябва да е :) Особенно в раздела ти за плодовотостта .. като вуъшките се множат ... бетер наще скъпи на полтиците ни РОМИ... БИЯТ ГИ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ..КОЛКОТО СА ПО-ПРОСТИ И НЕУКИ ..ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ МНОЖАТ ТАКИВАТА НЕУКИ И ПРОСТИ..И ПО-ЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРАТ ЗА НУЖДИТЕ НА ЕКСТРЕМИСТИТЕ... ЯСНО СИ Е .. ЗА МИСЛЕЩИТЕ :)))))

Искаш да кажеш, че умните и учените не се размножават, щото са умни и учени?

И джихада.

Кои точно племена е сплотила тази религия? Кои са тези силни и устойчиви империи?

исляма си е чист фанатизbм граничещ с фашиzма !!! Dа вярваш до фанатизам в нещо си, е добре дошло за много политици в света !!! фанатика много лесно се yправлява !!! Tа, не ги ли виждате " аллах акбар" и yбива и себе си и хората около него !!! Tова за мен е чист фашизbм ! Kои мy дава право да избива деца и обикновени хора на yлицата в град Hица ??? - NEGOVIA ALLAH !!!!!!!! Tова са фанатиците изповядващи исляма !!! Zащо в Bulgaria има толкова много тyрски партии ??? Zащо в Bulgaria се строят дJaмии ??? пет века малко ли ни беше ??? kои пbлни гyшите с пари на балгарски продажници, за да разрешават всичко това ??? Zащо няма закон за референдyми по тези вbпроси ! Hа някои много им изнася това, особенно на тyрците в парламента ! Lenin го е казал: " Pелигuята е опиyм за народите" !!! що за кyлтyра е това при +38 градyса жега да ходят с бyрки ?????? Tова нормални хора ли са ???!!! промити мозbци -това са те !!! Tази кyлтyра е далеч от нас !!! Dа си живеиaт там, кbдето са се родили ! Tyк не ми трябват ! Dа ги гледам как от едната страна иM стои балгарски паметник, a тя се е надyпила сbс задника си кbм паметника и yдря като безпаметна главата си в земята !!! чист фанатизbм !!! Dа се молят там, в тyрско !!! TYK HE ! B BULGARIA - HE !

не знам за другите, ама аз съм анонимен щото никой не ме знае.... Тези известните пишат големи статии с анализи на международното положение. Аз понеже не съм много начетен и правя много грешки пускам кратки излияния в такива непристойни места като тук. Предполагам повечето са така.

Само да питам: във Франция нямаше ли извънредно положение, удължено наскоро?

Нашите пишман политици се наслаждават на този вариант.

Стига сте гледали в чуждото канче! Погледнете в нашата кочина! Ще има избори за президент а няма нито едно чисто прасе.

Кънчо, от БХК, нещо се бави, още не е завел дело срещу Ердоган, за употреба на свински опашки в промишлени количества.

демокрацията идва с власт и насилие и жертви не сте ли го разбрали това до сега роби?

ДЕКОМРАЦИЯТА НЕ ЗНАМ , АМА КОМУНИЗМА КОЛКО МИРНО И ТИКО ИДВА МАМА СИ ТРРАКА..А ПЪК ИЗОБЩО НЕ ИСКА ДА СИ ХОДИ ..НИКЪДЕ И НИКОГА ... ПРИМЕР ГЕТОТО , КОЕТО ОБИТАВАШ :)))ИЛИ ТАМ НЯМА КОМУНИЗЪМ ... , ВЪПРЕКИ ЧЕ САМО КОМУНИСТИ , ВЕЧЕ 72 ГОДИНИ ТЕ УПРАВЛЯВАТ...:))))))))

Бойко извади голям късмет преди изборите-С ТИЯ НЕГОВИ ОСТАВКИ ПО ТРИ ЧАСА НА ДЕН от ученици и студенти и с раннобудните-КЪДЕ СА СЯ ИДИОТКИТЕ И ИДИОТИТЕ ОТ РАННОБУДНИТЕ?Предполагам са началници с по 2000 лв месечни заплати.РАННОБУДНИ БОЙКО ГЛЕДАЙТЕ КВО СЕ СЛУЧВА В ТУРЦИЯ ЩОТО ТОВА И НА ВАС ЩЕШЕ ДА ВИ СЕ СЛУЧИ АКО БСП СЕ БЯХА ЯДОСАЛИ ТОГАЗ?

масонец, нищо няма да мy се слyчи на g-n Boiko Borisov, защото ние, балгарите гласyвахме за него ! и тои си вbрши много добре работата ! Pазбира се, че понякога може и да е правил грешки ! Hо около него винаги има хора, които се опитват да го пoдвеждат ! Hо тои не се поддава и това е добре !!!

Когато комшията ти е зле , не очаквай и ти да си добре ... Липсата на стабилност , разяжда всяка държавата .

Борисов, Цветанов и Цацаров ядат нашата държава. И няма кой да ги спре. При комшиите поне нещо се прави.

тва демокрацията стана много разтегливо понятие....и се очудовещи....ердоGun може да върне най - демократично смъртното наказание и да убие 2 -3 хиляди военни, може да забрани най - демократично и на турци, и на европейци да го критикуват .....кюрдите може да ги убива също най - демократично....щом бог го е създал, и той така мисли, значи е демокрация......щом бог и Америка са създал "ислямска държава" значи може и тя да си съществува най - демократично......изродска демокрация е това и тук то....

Ердоган е голяма работа ! На пук на всички евроятлантически кресльовци дето не знаят за закаво са на земята--ТОЙ ЗНАЕ Така се прави иуправлява силна държава с собствена визия за бъдещето Контрапункт--погледнете Бай Ганьо-- вече не знае според Алеко Константинов-кой гъз да лиже по добре-- как да окраде -как да вземе пари икак да лъже -Някой от вас да има визия са бъдещето по -вече от 2-3 месеца--след това потоп

aбе тези не бяха ли изпълнили всички мерки и щяха да ги приемат в ЕС ?! 75 милиона свободно придвижващи се мюсюлмански главорези из Европа ?!

Само България и Румъния ще останат в ЕС , ..... защо ? Не могат да покрият критериите , за НАПУСКАНЕТО от ЕС.

това важи и за българия, най - добре е да разцепиме държавата на две - едната към ЕС, другата всички макаци с червени задници + реакторите за АЕЦ-а

Разцепена, много добре го каза!!! От доста отдавна искам - да се отделят комунисти и русофили от нормалните граждани и да си живеят отделно. Нека са си щастливи, но и нас да ни оставят да си доживеем на спокохствие края на дните. Да си вземат Боко, Цецо, Цецка, АБВ, ДПС и голяма част от реформаторите.

Бяха... на път да ги изпълнят. Иронията в случая се крие в нещо, което и аз не подозирах доскоро. Оказва се, че Европейският Съюз сам си вкара автогол. Заради искането Турция да изпълни Копенхагенските критерии за членство, това е довело до усилието на Ердоган да промени турската конституция и да премахне ролята на армията в опазването на светския характер на републиката. Точно защото според европейските критерии е недемократично държавата да се управлява от армията. И си представям Ердоган как е казал: "Еми добре, щом искате да направя такива реформи, ще ги направя, няма да се опъвам!". А ние си мислим, че Ердоган сам еднолично е отслабил армията - не е той, европейските бюрократи в Брюксел са искали това! Разбира се, за това няма вина поотделно никой бюрократ. Те просто спазват предписания. Кое е правилно и кое не? не се наемам да решавам аз.

Чакам с нетърпение становището на евролидерите и съда за правата на "човека" в Страсбург! Защото нас ни направиха луди за правата на цигани, престъпници, незаконни навлеци, а сега става дума за диктатура тип Пиночет! Къде се скри най-добрата приятелка на Ердоган фрау Меркел, дето за да се спаси от бедите, които малоумната й политика нанесе на Европа, беше готова и да го вкара в ЕС!? А относно "спонтанното" излизане на улиците смятам, че трябва да си уникален наивник, за да повярваш, че в петък срещу събота в 1 часа през нощта хиляди хора ще стоят пред TV или смартфона, за да чакат любимия им вожд да ги призове да го спасяват!

демокрацията демократична е извънредно дело на всеки.....няма ли малко демократичен бой по каските ала арабски сценарий за ердоGun.....а, бе, запад......що не одемократизирате малко турчилята...а?