Коментари - Извадиха над 50 кърлежа от главата на дете след разходка в софийския Южен парк | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кучкарите са забравили, че и другите хора имат право да използват парковете. Влизаш в парка и какво виждаш - кучета търчат наоколо, стопани крещят след тях, кучешки лай, абе - идилия. А паркът е предвиден за отдих - да се разходиш, да седнеш на някоя пейка, да почетеш книга, да отвориш бира с приятели (след което да си почистиш и платиш глобата, защото консумираш алкохол на публично място). В крайна сметка кучето е животно. Който иска да гледа животни да си ги гледа, но да не го прави за сметка на околните. Би трябвало в парковете да има специални алеи за хора, които разхождат кучета, също като велоалеите за велосипедистите. Разхождаш куче - задължително на каишка, максимум 3 метра дълга. Кучето ти използва обществената земя за тоалетна - почистваш и изхвърляш в кошчето наблизо. Табела и камера на всеки вход на парка, камери и в самия парк, щатни служители с правомощия да налагат административни наказация - 500 лв. за първо нарушение, 2000 - за второ, при трето - 5000 глоба и кучете - в приют. Каква е връзката със статията ли? Ако няма животни - няма и кърлежи. Толкова е просто. За задължението на общината да обработва тревните площи срещу паразити няма да говоря - там ситуацията е ясна.

Хайде стига глупости тате - кравата е мъжка! Баси олигофренията и тъпотията! Тоя дето е писал тая глупост кърлеж виждал ли е през живота си? Дай да видим тоя лекар дето ги е вадил - мравки ли е вадил или кърлежи. Поредната простотия съчинена от малоумник за вдигане на рейтинг. Много сте злеееееееееее!!!

Айде и тука се почна с фейк новини... 1. Кърлежите обикновенно се впиват в меки места... 2. Кърлежите обикновенно са по треви, дървета и храсти.. Това дете, колко време е обикаляло с нос в земята тоя парк

Това дете сигурно непрекъснато е правило челни стойки иначе няма обяснение от тази бройка кърлежи само по главата.

Младите вместо да гледат деца, гледат кучета, песчета и други пекинезчета. Южният парк затва е пълен с кърлежи.

Кога ще извадят 240-тях кърлежа от главата на народа?

Браво бате бойко! Браво самоковска кифло! Успяхте да изтрепете и да изтровите гадните софиянци и да откраднете бъдещето на децата им. Успяхте да изтровите цял град с прах и варовик от безкрайните ремонти на ремонтите само за да окрадете последните 30 сребърника. Добре свършена работа - видимите резултати - надграждате - осигурено от герб - да ви се връща справедливо за поколения напред и на братовчедите и на кумците и на кръстниците и на всички дето ви покриват

тва дете си е завряло главата в някоя кърлежова хралупа

как е възможна това е страоно много?

Не е странно, има толкова много кучета в Ю. парк.

Ако детето беше умряло? Кво прайм тогава?!?

Това дете е влачено .Няма как да е разхождано

Няма страшно, заковала съм му шапчицата с пиронче.

Най-гнусната държава в Европа! Даже държава е много силно казано. Истински кенеф!

ГОЛЕМА ГЛАВА БРЕЙ.....

И аз некакси не си го представям, ама ... А че има изключително много кърлежи, има! И че можеше по-навреме да напръскат и то както трябва, а не само да попълват отчетите, можеше. И да се върдите от кърлежите, ей.

Много навреме обработва Столичната община! Бравоос!

ами ползвайте репеленти. Аз купувам за децата си и за нас нещо супер яко - Jungle Formula 4 MAX - вземам го от superpazar.bg Нищо е те доближава и нищо не те хапе.

Репелент му е майката! Ама българина все не е разбрал, все не му се дават пари, все той ги разбира тия работи повече... То и със застраховките на къщите и селскостопансктата продукция същото. Мине градушката и после рИват кой сега ще ги обезщетява, щото всички са им длъжни.

СМЕХУРКО,А НЕ МОЖЕЛИ НАПРАВО С КАСКИ ДА ХОДЯТ?

за градушката не си прав, има си във всяка област ракети против градушки, и е работа на държавта да ги използва.

Това не са кърлежи, това са огладнели социалисти! И от тук на народа трябва да му е ясно, какво ще стане ако тези другари дойдат на власт...

50 кърлежа от една разходка.....

Голяма разходка ще да е било. А дали не са били на поляната на предизборната среща с Еленчето. Тогава би имало обяснение и за верността на коментара на "избирател" по-горе.

Парковете отдавна не стават за разходка и игра на децата, без да те е страх, че ще се омажат. Кучкарите и кучетата им усраха и препикаха всички зелени кътчета в столицата. Трябва да се предвидят отделни, заградени зелени площи и площадки само за игра на деца, които да са забранени за животни. Да се поставят съответните табели и който не спазва - ГЛОБИ.

Кучкарите и кучетата - хмммм, по скоро кучетата и то само не тези кучкари, които не чистят. Има такива и това е ужасно. Моля обаче не пропускайте и детските и не само детски лай..нен.. ца, покрити старателно със салфетка, къито също украсяват мило паркове и градинки. Познавам само една майка, която събира акото на детето си, след като то се изака в парка, понеже, разбира се тоалетни няма. Разбирам гнева ви срещу лайн.ата, но моля бъдете обективен, доста посерковци има и сред хората.

То ако са само детските добре, но за съжаление точно във въпросния Южен парк се наблюдават и значително по-големи клевуни, които със сигурност не са излезли от детско ду...це, а има места в горичките, които са си откровени тоалетни за пенсионери дето простатата им алармира, вечерни и уикендови бираджии и бегачи на дълги разстояния.

А ПИКАНОТО ОТ КУЧЕТО В ЕПРОВЕТКИ ЛИ ГО СЪБИРАТЕ. Питам за една леля която ми обясни, че етрябва да заградя общинският пясъчник за да не и влиза кучето при бебета ми.

100 % си прав. Елате да видите какво става в Северния парк и парка на кв. Света Троица - ограмно количества псета на мв./м., че даже и без каишка. Да не говорим, че е пълно с комплексирани мъжлета по 1, 40 и 40 кг с мокри гащи, дето водят кучета колкото магарета

Това е навсякъде. И не мога да разбера откъде тази простотия и наглост. Преди 20г. в парка пред блока имаше само майи с едеца и баби. Сега минавам през паркчето и не мога да се размина от псета и лайната им.

Няма съответсвтие. Снимката е на миниатчрни кърлежи, които живеят във фоликулите на космите по лицето Demodex folliculorum. Нямат нищо общо с кръвосмучещите кърлежи, които пренасят опасни болести.

не си правете пикници по поляните на Южния парк !! освен кърлежи има и земни пчели ! при ужилване от това се получава 15 см. оток . с течение на времето става пурпурно червен а накрая кожата пада и цялото става като рана.

Алооо Фънди къде си??!! Събуди се и наприскай, че и ти имаш внуче! как не ви е срам, мърлячи!

София е една от столиците, при която контрола е изпуснат. Няма система за периодичен или превантивен контрол на опасните явления. В София се разхождат по улиците всякакви опасни породи кучета без намордник Всекидневие са случайте на охапани от куче люде. .Вероятно и кучетат са преносители на кърлежи. Примери безброи. Г-жа Фандъкова и сие само констатират, вместо превантивно да влияят на бъдещи негативни развития. Да не говорим за опасния мръсен въздух, престъпността и т.н.

Стига кте плюли!!!!! Отивайте си на село...то там кърлежи 'няма'!

Абе кой плюе бе?! Те сами се плюят толкова ли си зле та не виждаш! Ами да, на село може и да няма, ок?!

Отивай си ти на село бастун - тук е град, а не джунгла! И ако си мислиш, че ще става така скоро хората ще вземат контрола в свои ръце преди общината, и тогава жална им майка на такива като тебе. Ще има счупени капачки и измрели псета и нещата постепенно ще си дойдат на мястото!

Гроб продължава борбата с животни и хора.Нито адския транспорт се дезинфекцира ,нито паркове и градинки.

Кърлежите се носят от селяндурите и кучетата им, които наводниха София и всяка събота си ходят по селата и ги влачат от там.

Селянин си ти, особено по акъл! Кърлежите НЕ се разнасят от животни и хора. Те живеят в тревните площи, и след като на вас, добрите и умни софиянци (?!) няма кой да ви ги напръска с препарати, ще ги завъждате и развъждате в изнежените си джендърски тела!

А от какво се разнасят, разбирателю! Може би от единия до другия парк хващат такси?!?

Кърлежът се катери и по дрехи...трябва превенция...топлото време спомага за много на брой. На вилата си пръскам с препарат, а на кучетата давам Нексгард и поставям каишки. Кучетата и котките не могат да напръскат но хората могат. Могат да предпазят и себе си и животните. Въпрос на култура.

Тези буболечки не се ли хранеха с кръв? На мен не ми пречат. Не се и вра по кирливи паркове, затова.

Там от години не се пръска против комари и кърлежи! МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ

В България има 240 кърлежа официално и нищо не може да се направи. Смучат , смучат яко ...

Аз си мисля че това е фалшива новина.

Ааа, да не забравяме че сме в Абсурдистан! Грам не се съмнявам, такова безхабериее цари във всички сфери, че никой няма да се сети да обезпаразитява, или само ще го свърши документално, за да се източат средства!

А бе какво има да се чудим - кажете едно нещо, което Фандъкова да е направила като хората. Вече толкова години стои на кметския стол и имитира дейност. Въобще има ли нещо в София, което да е в ред.

Имаш ли представа как и кога се третира за кърлежи и други такива гадини?

Земи кажи тъй и тъй си почнал,къде е секретаа??Пръска се след пълнолуние,при свежа роса и се танцува гол с превъртане по часовниковата стрелка с попръцкване ли???

Нямаше ли някаква Агенция за борба с вредителите на мястото на бившето ХЕИ?

Кой преизбира Фандъкова вече трети мандат - марсианците ли? Щом като мнозинството софиянци с цялата си глупост гласуват за нея,значи са доволни от некадърното й управление.

не трябва да се влиза в тревата, защото има алергии срещу инсектицидите., дано да сложат табелки

Предлагам този сайт да се затвори

В Южния парк е видно че кучетата са по-важни от децата

ихаааа !!!! 50 само от главата?!? а по тялото ни един?!? веднага да се самосезира комисията за защита на детето! явно родителите са го влачили за краката и така главата е била в контакт с тревата! родителите да влизат веднага в затвора и да им се отнемат родителските права!

В този парк има повече животни, отколкото кучета, нормално е да има и много кърлежи. От друга страна, скоро ще забранят на децата да ходят по поляни и гори, защото е опасно. Кърлежи винаги е имало, но не винаги е имало сайтове, които да всяват истерия.

Преди 3 седмици детето ми се върна от Южния парк с кърлеж, който уви е заразен с лаймска болест, та какво казваш относто истерията?

Това още веднъж показва че държавата е няма . Тя не съществува а неините ръководители са на хранилка и за угояване. Основната им задача е да си удължават пристоя там, а народа - кучета го яли или се сещат когато дойдат исбори. Затова народе не спете, умната.

а тия нещастници от общината не знаят ли че месец май е размножителния период на кърлежите и трябва да се пръскат зелените площи.

Знаят. А ти знаеш ли че когато вали дъжд не се пръска? А сега се сети кога последно валя?

Докога Дира ще ни залива с фавшиви новини ???При такова количество кърлежи това дете търябва да е в кома!!!Простотий български и това си е.Кога е пръскано срещу кърлежи за последно в тожи парк?Това е безобразие и пълна безотговорност както и за бездомните кучета-кучешка бездомна България,това е моята Родина,за жалост!Мръсотия,простотия,безхаберие,безотговорнопст,цигания!В това се превърна моята Родна страна,моя България!като заговориме за кучета в чужбина и само се спомене за бездомните,те гледат с едни такива очи,че ти иде да се скриеш в бдън земя от срам!Това е истината за България!

На бълхите вече кърлежи ли им викат?

лъжи, над 50 кърлежа? Аз съм кучкар,ловец,рибар и непрекъснато съм по ливади,блата и реки. За цяла година най много 5-6 намирам. Това е пълна лъжа и манипулация.Абе пишете реални неща ,а не м/у звездни лакардии.

Парк пълен с кучета е предопределен развъдник на кърлежи

не ,,развъждат" кърлежи,бълхи,въшки.Те са потърпевши. Кърлежите се развъждат от влага ,топлина и слънце в определена микро среда. Идете на плажа на морето и вижте колко много кърлежи има по пясъка. Там кучета няма сега.

Точно си ги развъждат. Кърлежите се размножават при приемника или след, като се се насмукали хубавичко от него. Без приемник, кърлежи просто няма да има. На плажа има други за смучене бозайници или птици. Не че кучетата с виновни, проста гадта е такава трябва и приемник, като на всеки паразит и наче ще престане да съществува.....

Там се разхождат домашни кучета, а те редовно са с обезпаразитяващи - вътрешни и външни. Не кучетата разпространяват кърлежите. Най-често са птиците, следвани от влечугите и плъховете и мишките.

Прав си но всички тези паразити и гризачи се хранят с изпражнения, а сега познай от кого. Със сигурност не е от хората , а от домашните им любимци. Най вече КУЧЕТА като магарета.

вие нормални ли сте??? Това е фалшива новина и няма никакъв такъв случай!

То и в парламента има 240 кърлежа,ама някой трябва да напръска и там...

Общината трябва здраво да пръска против тези гадинки в парковете,защото явно са се навъдили здраво покрай дъждовете...

Добре че на 4 години има из ори че да можем да ги сменяме тия нещастници

Преди да стане Южен парк на това място имаше разсадник и тухларна фабрика. Играехме лятото там като деца и не помня аз или някой приятел да е хванал кърлеж. Сега уж е парк и всички се оплакват от кърлежи, WTF?

Обаче в тухларната не се играеше много много хахаха- там беше по задъжение.

50 ?!? я пак ???

Даже 51, сега ги броих!

Имам чувството, че хората, живеещи в София, не са виждали кърлеж. Коментариите показват това. Новината е фалшива и налови стотици балъци.

бъркат ги с муИте.

това е съмнително: Детето се е разхождало със своите родители ! То не се е разхождало а се е въргаляло из тревата - кърлежите не могат да летят. Виновни са родителите.

за съжаление могат и да скачат - знам два отделни случая за подобно нещо. Единият - един познат докато разчиствали път от паднало дърво му се е залепил за гърба - абсолютно случайно му го е открил доктор при преглед на следващ ден. Дъщерята на моя колежка, след като са брали с приятелка от дърво са си открили десетина в областта на подмишницата.

това дете трябва да се отнеме от нехайните родители, както повеляват българските закони!

на снимката се вижда един кърлеж и ларви. Да не би кърлежът да ги е снесъл и така да се получават 50?

И аз се питам , какво е това на снимката? Прилича на лаймска болест. Бактерии излизат от устата на кърлежа???

Колкото и да пръскат, ще изпоизтровят не кърлежите, а децата и нас. Преносителят го знаем всички - това не са домашните кучета, а помиярите или бездомните, както искате, така ги наречете. Има бездомни кучета на хотел ал инклузив в Южен парк - има проблем; няма помияри - няма проблем.