Томислав Дончев: Няма нови приоритети за изтребителите

Няма промяна на приоритетите по отношение на закупуването на нови изтребители за въоръжените сили, коментира вицепремиерът Томислав Дончев пред БНР.

Обратно в новината

Коментари - Томислав Дончев: Няма нови приоритети за изтребителите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То е ясно за "Американското посолство", че ще се вземе тлъста комисионна ... ще се вземе, че ще се направи врътката ... ще се направи, че ще ощетят България ... ще я ощетят. Въпросът е следния: какво ще спечели България, и по какъв начин обикновеният Българин ще разбере за ползите от цялата тази работа. То така и така от ПП "ГЕРБ" не и пука за България и най-вече за Българския народ, та така, че темата остава отворена.

Явно, още не е изяснен въпроса колко е комисионната и кои хора ще я вземат! Другият основен проблем е, че се чака нареждане от американското посолоство какво да се направи!

Направете си реформата в армията 20 заплати и държавни осигуровки за хората от войските и 10 заплати и 100% да си заплащат осигуровките чантаджиите, паркетаджиите с униформи и хрантутниците.

Това било комплексно решение... т.е. искат да ми кажат, че някой си е избивал комплексите ли?

БЕЗ КОМПЛЕКСНО РАЗВИТИЕ НА АРМИЯТА НИ,ЕФЕКТИВНОСТТА И Е ОБРЕЧЕНА!!!

не мое ли комисирката да наеме едно фърчило у което да стокира тулупа от снимката барабар с ментора му тиквоидиот и да ги лизгне по пистата та ако фръкнат да го купи

Томиславе, като нямаш ресурс купи - Катапулт - тия оръжия имат сериозно стратегическо значение и голямо предимство за онези, чийто опонент е решил да го игнорира. И въпреки това, подобни обсадни оръжия отнемат време и ресурси, за да се изградят пред нападната крепост, тъй като са били неподвижни. Но те не са опция, когато е необходимо бързо и ефективно придвижване. По своята същност този военен инструмент представлява огромен катапулт, който изстрелва тежки предмети (често в рамките на 150 кг) на огромни разстояния. Требушетите са толкова мощни, че могат да разрушат дори и най-коравата стена на замък, а камо ли някоя тъпа кратуна или вятърни мелници. Могат да изстрелват мъртви тела или оборска тор с цел предизвикване на зарази и заболявания в двора на опонента, който трябва да бъде неглижиран.

е как да има, нали онези 18 млрд се изхарчиха за магистрали, за саниране, за какво ли не, изборите отминаха, обещанията изфирясаха и сега старата песен с нов глас, ясно е,че при Бай Х.й 3 няма да има прогрес, размести малко пешки и все тая, че дори и по-зле, предвид коалицията, но толкова може и знае пожарникаря и това е, а пък самолетите вече са излетели безвъзвратно и торбата с неистините не се е затваряла...

Естествено, че по-важни са домовете на хората и магистралите, а не ненужната ни бойната техника! И със самолети и без тях ние не можем да се противопоставим на могъщи държави. Покупките на оръжия са хвърляне пари на вятъра и източник на комисионни за някои!

Дончев замазва осраното от Борисов.Той /Борисов /ясно го каза самолети ,някога но не сега.Ще ремонтираме МИГ и то у нас.На Дончев му е ясно,че ремонта ма МИГ в България ще е по скъп от нов самолет. Думите на Борисов вървят обикновено няколко дена след мисълта и за това все някой пояснява какво е искал да каже или след няколко часа си променя позицията.

ами ако доиде пак джон кери и каже на слугата борисов да тегли кредит и да купи 3 та употреба амеркански самолети тогава какво правим

Фашизоидните режими се нуждаят преди всичко от пешаци.

все пак това също са гласоподаватели, не забравяте това ! Има пари за лебец, салам, има правилно гласуване ! Пехотата е повече от самолетите!

После изтребителите!

И ще си блеем блажено с крадливите ни управляващи докато ни нападне Турция, а пък НАТО, т.е. САЩ решат, че всичко е спор между съюзници и тогава крадливите ни лайненца ще мъниста какви велики предци са имали...... Но са ги окрали един вид.

Дончев = Морозов

ясно ще инвестирате 15000000 да поправяте моя москвич и ще го оправите почти иэгнил успех, ами вэемете и оправете пенсиите на болните с тоэи телк ,правите се че сте иэтървали срокове и сега не може да се определя процента на пенсиятя,не оставяйте хората утри да гладуват и плачат нищо не ви оправдава да гладуват теэи хора

Вредно за здравето на българския народ е господата от Герб да се занимават с армия, съдебна, здравна или пенсионни реформи. Тяхната сила е вълнистите магистрали, саниране и всичко останало където има гювеч или крадене по народно му. Всякакви усилия да предадат европейски нормален облик на управлението си е като опит да пресъздадат пиесата Госпожа Министершата.

че тия, които разбират от материята разработиха план до 2020 година. Това, че вие правите корекции и поставяте под съмнение баланса в развитието на армията няма да ви направи експерти. Що се отнася до авиацията тя изисква традиции и база. Авиатор не се става с месечен курс. А мисълта, че можем да правим ремонт на съвременни самолети отдавна е загубила смисъл. Идете в Полша и се запознайте със съвместните и институти, заводска база, технологии и производство като бивша соц. страна. И ги питайте чии стандарти ползват в бойната авиация. Другото е бъбрене в залата и из кулоарите на парламента, на което някои наши съседи могат да се смеят и да ни отбягват като съюзници.

ние за-какво избирахме Президент--пряко гласуване Сега някакви с някакви купени гласове с 20 процента одобрение от народа --колят и бесят разлахте ли сега -дащо Ердогановите реформи в Турция са голяма работа тука мишка до мишка коята не носи отговорност

... а, дано повлече крак и за други измекяри, ибрикчии на т.н. ни демокрация

.

Българска армия няма! Остана някаква администрация, която да вдига телефона ако ни се обадят от НАТО, да координират подготовка за мисии, няколко войника за задгранични мисии, няколко войника охрана на базите, които НАТО ще ползва при нужда на наша територия и няколко войника да помагат на Гражданска защита и границата... това е горе-долу.... Който си мисли, че от днес за утре с някакви фокуси ще изградим боеспособна армия се лъже и лъже другите... Тия 4-5 самолета, които искат да купуваме са не толкова важни за ВВС, а за началниците им, които ще приберат комисионни...

Малко сложничко изказване за обикновения човек ! Всеки момент очаквах да прочета нещо от рода ( интровертност на духа ( !!!

За каква армия говорим когато ето такива подлоги чиновнически се месят в работата на главнокомандващия .Ясно е ,че ни управляват тъпи и продаждни селяндури,купени агенти и прочее марионетки от миманса.Армията ще бъде или вече е разбита като здравеопазването ,като икономиката и като всичко около нас,докато тези продажни рептили са на власт.

Този е странна порода Вице Премиер - паразит! Паразитира на гърба на правителството! Нищо не прави! Ама, пък, много хубаво го прави, според медиите!

Най-добрият вариант е да нарежем руските каруци на скрап и да се отървем веднъж завинаги от ненавистната зависимост към Русия. Освен това България е член на НАТО и следва да се въоръжава с натовска техника. Което предопределя избора на доказалите се нееднократно в бой f16, проектирани от доказалите се американски специалисти, отколкото шведските измишльотини на пишманинженери и авиолюбители

и къде са се доказали тези f-16 че не мога да се сетя

Може и да си евролиберал, ама се изказваш като USA-гъзолизец.

i u koptita na f

Путин, лично обиди Българският Народ, на връх най-светлият ни празник ПУТИН ЛИЧНО И ПУБЛИЧНО ТРЯБВА ДА ПОИСКА ПРОШКА

поредния абониран доживот за дупетат

радев да си купи сам самолетчета и да си играе на пилот като иска,армията ни не е само ввс

ПРАС С АЗБУЧНАТА СЕКИРА .. МРЕТЕ МУТРИ А надолец от Б анкя ни яха В суе го псуваме в мрака Г ьонсурата се хили кат пръч Д ивите мутри го следват Е мира на СИК е на власт Ж ално блеят стадата а З лият уфчар ходи на мач И ма ли още надежда ? Й овков да напише за нея роман К учето злобно отвръща Л ошия матриал заслужава само самар М ладите бягат в чужбина Н икой не поглежда назад О теца казва на сина : П ростен си ако не се завръщаш в тоя мрак Р адост едничка остана С тадото да му пуснат Азис кючек Т ихо умира Народа У тре ще погребем поредния Човек Ф изика на новото време Х имия на несбъднатия рай Ц аря само прибра ги парите Ч акаме да ни гази нов трамвай Ш епнем и свещите палим Ще дойде и нашия ден Ъ , ама едва ли Ь ок гяур каза кротко другаря Доган Ю да червен подкара с кавала Я рема е яко скован

Много елементарен коментар!! Имам чувството,че Дончев говори отново по радиоточката в Габрово!! Щом ти драги и Борисов коментирате и ръководите процесите по превъоръжаването на армията работата е ясна!! Забравих,Каракачанов Ви е дружина!!!! Боже до там ли я докарахме?????

Така е, когато президента е чехльо никой не го брои за човек ха хах ахах

Какво ще рече това " стокиране"?

Кандидат-еврокомисарят Мария Габриел (ГЕРБ) да обясни как е наела от общинско дружество за "стокиране" на багажа си апартамент от 128 кв. м. в луксозна сграда за невероятните 400 лв.

Знаеш ли кога Мария Габриел ще ти даде отчет? С една дума - "Никога".

а ми ти това го пишеш вече втора седмица, бе! де.бил ли си, или олиг.офрен? наела го е с пари, както сам пишеш, с 400 лв.

Другаря Томислав Дончев: Няма нови приоритети за изтребителите. Има нови приоритети за комисионните за изтребителите.

Дами и Господа, не разбрахте ли един път за винаги, че правителството на "ГЕРБ" иска да забогатее, да държи народа беден и мизерстващ, да троши грешни народни пари. Стига вече сте писали врели и некипели глупости, кой какъв бил, кой какво казал, кой какво направил от ПП "ГЕРБ". Погледнете реалността Дами и Господа, бъдете здраво мислещи хора, и не се водете по чужд акъл.

За Герб си прав. За тях остатана малка част от,,баницата,,ама те търсят и други начини.Магистрали,саниране,на концесия това което е останало.Как може да дават летище София,като скоро казаха,че имало пробив на летишето,което било важно за нацианалната ни сигурност, нещо има разминаване.Никога тези управляващи няма да дадът на обруленият народ

Я, че си бия чекии, самобслужване и ,,самозащита,, - опора в собствените сили, като при Бай Тошо,бе!

ха ха ха. .да живей! .. ха ха

Полски алкаголики разсбили, самалйота свойх призидента Надьеваемся, что с нама ета будут Томи шута с Три манда

Ти , доносник, от Покрайната ли го раздаваш, бе?

Нишлии, сме! Око Ниша киша а у Нишу, суво.. Налегни Ю-тубе, и виж, какво е ..

Е, майната ви! Като гледам дарогите и без изтребители- ще се самоизтребим!...?

Най добре и до вземат консервираните американски F-16 от американската база,американците да ги оборудват според нашите изисквания,да се договори и въоръжението им поте за пет години напред!И съответно тренажори и договори за подръжка и ремонт!Какво имо толкова да се протака във времето и да се пилеят пари от руската агентура която работи против България?!

От Сорос ЛИ СИ ОСВЕДОМЕН, ИЛИ ОТ ТАМ САМО ПАРИТЕ ? А ?

Грипени няма да има, ще ремонтираме и ползваме МиГ 29! Точка!

То Миг-29 да не е ЗАЗ , ба?

Джоджета, като тоя, Малката пишка, да я перчат на Генерала? Хойко зашто му дава? Или е каратиска игра!

Нови приоритети, стари приоритети... Дончев, хайде, усвоявайте няколко милиарда и да се свършва тоя цирк със самолетите... На всички е ясно, че това са пари на вятъра, нито армията ще се оправи, нито нищо... Ама вече ни се наду главата от експертни мнения и разбирачи...

Чуди се как да замаже тъпизмите на тиквата!

Томислав Дончев наистина не е адвокат на премиера.Точната дума е СЛАГАЧ. Кой друг освен първокласен летец-изтребител ката Румен Радев,може да направи правилния избор? Не го увъртайте,просто му се доверете.Не е безотговорен човек.

Връщат си го на Президента Радев затова, че не е послушко! Ще вземат стари американски щайги вместо нови шведски Грипен. Далаверка!

А ТРЯБВА, изтребителите трябва да имат приоритет: трепане на плъхове (като ТЕБЕ) . В ерата на дронове (всякакъв калибър) ЩЕ платим 1млрд за стари ЩАЙГИ от 70те на миналия век ! КРАТУН ГРОБАРСКИ по-добре да ПОДАРИМ ТОЯ милиард на УСА и да НИ ОСТАВЯТ НА МИРА !

А ТРЯБВА, изтребителите трябва да имат приоритет: трепане на плъхове (като ТЕБЕ) . В ерата на дронове (всякакъв калибър) ЩЕ платим 1млрд е неща за стари ЩАЙГИ от 70те на миналия век ! КРАТУН ГРОБАРСКИ по-добре да ПОДАРИМ ТОЯ милиард на УСА и да НИ ОСТАВЯТ НА МИРА !

започна да разбира от военно дело и от изтребители.

ми има логика , ама няма да стане , Бате може купи малко леопарди от Вуйна в Германия , някой друг хамър от САЩ /може и втора употреба от ислямска държава да са /и де що има самолети и въртолети останали по войската ги да прати на Путин за модернизация . отделно могат да се замислят за производство на безпилотни самолети , нали Каракачанов беше мераклия.

В момента основните бойни действия, на развитите икономически и военни държави се водят основно от ВВС! Изминават за кратко време големи разтояния, стрелят по въздушни, наземни, водни и подводни цели. Водят разузнаване и са трудно унищожими от неразвитите военно армии. Без да се подценяват сухопътни и военноморски сили, трябва да сме забелязали, че светът се промени и това което беше вярно за предишния век, сега се вече не е...

Не се изказвай за нещо, което изобщо не разбираш. В България няма годна армия. След 1990 година остана около 20-30 000 човека администрация в Армията ни и около 200 човека подготвен и екипиран персонал за бойни действия.