В Русия критикуват отказа на България от руските изтребители

Българските политици продължават да ликвидират собствената си страна и да тласкат населението към протести, пише руското мрежово издание "Сегодня".

Обратно в новината

Коментари - В Русия критикуват отказа на България от руските изтребители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОФ, С ТОВА ОСМАНСКО ИГО...АКО НЕ ИМ БЕШЕ ИЗГОДНО ДА НИ ОСВОБОДЯТ, МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ЩЯХА ДА ГО НАПРАВЯТ??? ДА ЗЕМАТ ДА ПРЕГЛЕДАТ ИСТОРИЯТА МАЛКО И ДА ВИДЯТ, ЧЕ ЦАР АЛЕКСАНДЪР 2 Е ИМАЛ ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ПОЛИТИЧЕСКА ИЗГОДА, ЗАТОВА И НИ Е "ОСВОБОДИЛ".....

Що не си гледат нацапаните дупета , а се занимават с другите. Типично по Сталински. Диваци. Правете хубави неща другари блядове и оставете хората да преценят кого да харесват.

До кога ще решава Русия какво ще прави България? Дали ще им купуват самолетите или ще ги величае някой като бялата Златка /Сидероглу/!Голямо нахалство и май не са разбрали, че не може да им лижем задниците во веки веков!

Въпросът трябва да се решава от специалисти, а не от тикви. Но малко смешно е , че руснаците са се загрижили за "огромния" български пазар на самолети.

Комунизъмът не ще да си отива. Бунтовниците от Българските ВВС достигнаха крайните квартали на София - току виж са го написали утре в изданието "Сегодня".

Към руснаците - кой во караше да ни окупирате през 1944 и да ни хрантутите? като сте се прекарали - трайте си!

Руснаците ли са ни хрантутили?!?

Съюзниците от антихитлеристката коалиция САЩ , Великобритания, Франция и СССР! В 1944г. в България действа съюзническата контролна комисия и по това време България е предадена на СССР от Англия и САЩ, като Англия взема влиянието в Гърция, а САЩ на Турция! И никога през ВСВ България не е била окупирана нито от германци нито от руснаци!

ще кимне към Америка!

по добре да занесе осчте една каракачанка в москва викам аз.....

За сведение на участниците във форума. Самолетите като самолети са скъпи. Но скъпо е също така и наземното оборудване. Купят ли се нови самолети това оборудване трябва изцяло да се смени. Затова много важно е кои самолети ще решим да купуваме. Сигурен съм, че това не е работа на временно правителство!!!!

По-добре бежанци от Изтока ,отколкото ръшки с имоти тука!?

Така е!! Славно да ти го намушкат!?!?....

то и от ладите се отказахме. нема каде да си пробутват боклука

Обикновените българи, които все още някак преживяват и не са зомбирани безмозъчни същества,ежедневно си дават сметка по причина на отчайващата,безперспетивна и грабителска реалност, колко МНОГО и ЖЕСТОКО са загубили от т.н. демокрация и колко по-истински,по-справедлив и по-човешки беше живота ни във времето на социализма! Сега само овластените слуги на Запада като т.н.ни държавници, местните крадливи олигарси и зомбираната опростачена човешка маса,която няма нищо общо с национално осъзнатия НАРОД със самочувствие и памет,може да се пъчи и радва на т.н.демокрация,заради която България ИЗЧЕЗВА като българска държава и българите са човешки ресурс!/каква обида и гадост!!!/, а не НАРОД!

Знаеш ли, когато някой ми обяснява колко хубаво е нещо, а аз съм тъп и не го виждам, ми трудно да му повярвам. На колко ученически бригади в помощ на селското стопанство бяха децата на другарите? Колко от тях бяха в гранични войски и колко в трудови? Колко от тях изтриха два чифта налчета в кашимерията? Колко от децата им станаха шлосери, заварчици, шивачки или продавачки? Аз не харесвах времето когато не можех да пътувам без разрешително, трябваше да ходя на "доброволни" мероприятия по списък, не можех да казвам какво мисля, имаше кой да ми определя какво да чета и какво да слушам. И докато правеха това -фалираха държавата 3 пъти. От некадърност и лакомия. Не благодаря. И да, това сега не е демокрация, точно заради същите тия другари и децата им. Все пак е много по-добро от това, което беше.

Зачи българина е явление!НЕ МОЖЕ 25 ГОДИНИ соца да е виновен ЗА ВСИЧКО!Веднага пример:Котато избираше Костов например,народът не знаеше ли ,че избира бивш ТЪМНОЧЕРВЕН КОМСОМОЛЕЦ!Или Първанов !!Не го ли видяхме тогава!В България има сбирщина от хора а не народ!ФАКТ!Или може би се мислим за по умни от БОТЕВ?И не забравйте,че Бай Ганьо не писан 65 година.........

Пич земи се вържи сам щото може да свършиш некоя глупост.Ти си за връзване.

не сум психятур, но тугата поисгубената младост е явна. мили суграждани...созялисмут е утопия. не става. созут е виновен. и това, че уби конкурензията и инизятивността. са справка: туи като не исках такива като вас, зигани и прочее да ми определят судбата, ви оставих осте преди години да се радвате на родното "бесплатно" сдравеопасване. сега работя много повече от преди, но снам састо.. будете сдрави. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много по добре Ф16,от колкото мигове,по добри са във всяко отношение и по евтини за поддръжка!Бойните качества на соколите е доказана с многобройни въздушни победи над миговете...

И къде го доказаха бе Моше? Във Виетнам? В Куба? А да, в Ирак, Либия и Сирия! Нямаше какво да се сравнява.

На тъпанари неуки и прости кво да обясняваш?От Виетнамската война насам няма руски боен самолет да е свалил американски или европейски във въздушен бой !Набий си го в кухата руска лейка... НЯМА!Руските самолети стават само за авиошоу за нищо друго...Западните ги превъзхождат във всичко ,радари,ракети,компютри, боен опит и технология!

незнам колко евтина е поддражката на твоето,mosche-дjaмия,ама на ф16 е доста повече....а пак и не е приоритет засега.....

Ти първо се научи да пишеш грамотно,после давай акъл...

Suncho

Мдаа - действително сме го закъсали щом руските политици си позволяват да ни третират като бананова република. Не че не сме такава ама поне не сме руска бананова република :-) Едно време като СССР имаше пари и ни даваше петрол на смешни цени беше ок да търпим това отношение. Сега обаче те само ни точат с цените на газа и разните централи. На какво отгоре и ще ни се държат покровителствено. А руските туристи са добре дошли - едно е държавата Русия а друго са нейните граждани.

Aratorn, България е бананова република но васална на САЩ. Управлява се от посолството. При по-особени случаи идват сенатори и на място дават разпорежданията които мигновено се изпълняват. Проблема не са цените на газа , а цените на електроенергията.

С какви централи те точат руснаците бе дурак?!!! С централите Марица 1 и 3 ни точат най-хищнически твоите идоли американските кръвопийци! Ами как ни третират американците?! Идват тука конгресмените начело с Маккейн и точно като в бананова република се разпореждат, нареждат и изискват послушание! Те това е то да те смятат за бананова република!

ами освен плевнелиев,никоъ друг не се е отказал от рус.изтребители......

Глава първа: Не започвай война с Русия! Глава втора: Не започвай война с руснаци! Глава трта: Виж глави едно и две! Епилог: Нали ти казах!!!Амин!!!

Да ги таковам в неграмотните монголи... Ако бяха чели, нямаше да покорят цяла Русия... ;) Някъде към 160 години са управлявали части от Русия...

Темуджин, е владеел части от Русия. Но руснаците сами са се организирали и са го изгонили обратно и от там отишли в Америка. А ние българите, обсъждаме кой какво направил, но ние нищо не можем да правим освен да пишем глупости. Испания е завладяна от Багдадският халифат, а после открива Америка. Холандия се освобождава и завладява моретата. България е освободена от други и постоянно териториите и намаляват, а вече и населението от българи.

В кочината да правят каквото си искат ...дреме ми на ''самолета'' какво са казали

Излишно тюхкане за запълване на новинарския шум: Големите пари са всичко на всичко петстотин милиона лева или двеста и петдесет милиона евро, които стигат долу горе за два нови еврофайтъра с аксесоарите или три ако са на старо. В такива пропорции е по-добре да се усъвършенства пво или да се вземат нови ракети за наличните самолети вместо да се купуват катарски таратайки, които не са по-нови от наличните ни изтребители, нито пък са по-добри.

продължава да ни счита за 17 република от ссср. Така ще е докато има руски агенти в всички нива на власта , които продават Българските интереси . За да имамаме напредък трябва да се откъснем от руското робство продължаващо над 100 години. Левски го е казал -Който ни освободи той ще ни пороби !

И това го казваш иззад булото на последната дупка на кавала в юЕС?! България е автономна, зона на ЕС, който пък е васал на САЩ. Гротескно е да се твърди, че българската политика има нещо общо с независимостта.

Господине , в момента държавата ни е под най-тежкото робство.Горко ни ако не сте го разбрали още. Всичко , което е полезно за България отива извън страната - природни богатства , ток , приходи от търговия всичко е в ръцете на "партньорите " ни , които диктуват и живота ни .Срам българи! Осъзнай те се! Ежеминутно губим България ! Оставили сме я в ръцете на продажници, които мислят за себе си , а не за България и наро да й !

Абе кво става бе? Таман казах здрасти на Пирата и поста ми изчезна! Чудеса! Ама инак е гоУем тоя Пирата! Фен съм му, ама не ще да се заяжда с мен...!

:> ооо тец

Това какво общо има с темата?

тоя россиян явно не е живял по време на комунизма ами само е чувал за него от Путин и Рогозин. Живеели сме 10 пъти по добре - 3 дена спиш пред магазин за да купиш цветен телевизор с 4 месечни заплати. Благодаря. А това че местното руско производтво се подтискало за сметка на Българското е най-смешната лъжа - кое руско производство това в Перм или Сургут, смешник.

96 година беше когато гледах снимки в дома на един от изпълнителните директори на генерал моторс техния телевизор беше по дървен от нашия стига с тез тъпи внушения преди 25 години България си беше много развита страна и аз пазарувах и опашки имаше за простите, които се подаваха на слухове, пълнехм с щайги праскови и кайсии и чували с дини за минимум цена, бананите бяха газарията, на маймуна и тъпанар им дай бабан това име мерилото за прогрес, банани нямало, пък сега всички ни превърнаха в маймуни и банани има

Що не вземеш да се гръмнеш та да ни спасиш от глупостта си?

А концлагерите забрави ли ги? Защото Бох не е и те сепишат и на твоята сметка!!!

американците ползват руски двигатели за най големите си ракети рд-180(рускии двигател 180), 10 процента от астронавтите им избраха руското за да летят. вноса им на руски нефт скочи от нула процента до 5 процента от общия внос, твърдят че руснаците били най добрите в правенето на машини който да засичат взривни устройства и ползват руските услуги, европейците ползват изцяло руски двигатели за спътниците си, французите построиха специална площадка за изстрелване на руски ракети. германците се тресоха на времето цяла година от скандал заради закупени американски самолети защото от всяка седмица имаше по един развален, по една авария, един министър си подаде оставката заради тази сделка, но нашите умни и красиви пак с едни гърди скачат на дулото в името на алъш вериша , бе битак да става за каквото да е и лайна да са и за тях ще са с две ръце да ги пазариме , американски са

ТОВА Е БЕГЕЕЦА МАЛКО Е ТЪП

аз ли съм бегееца ти прочете ли какво написах, че да ме сравняваш с бегееца

Мамин-советский

Да те сравнят с БЕГЕЕЦ-а е все едно да ти кажат че си травестит с рапарски дрехи играещ кючеци пуснати от ай фон

Тя работата с аеропланите ни отива на " изуй гащи"! Ама освен от самолетите на ръшките - да вземем да се откажем и от тази мръсна сибирска газ!? А?

много нагли руснаците. не бяха ли съюзници с германците по онова време? а не подкрепиха ли сърбите и гърците, че и румънците да се обзаведат със български земи, а ми говорят за вечна дружба? да си другаруват с киргизите и монголците, те поне са им кръвни братя! "Къде се дяна вечната дружба, в която се кълняха българите? Та нали освобождението от османско иго не е малко нещо. По време на Великата отечествена (война) българите не отвърнаха със същото на своите "братушки", изтъква вестникът.

Всъщност ние сме нападнали гърците и сърбите и в междисъюзническата и в първата световна война. В твзи събития руснаците са се опитвали да спасят (не особено успешно) румънците от мини имперските амбиции на Фердинанд, които нямат тотал нищо общо с българските интереси. Позорно петно е да се бият български войски в съюз с турски срещу румънци и руснаци, подали ни ръка след пет вековно иго.

Пробвай пак!

много нагли руснаците. Ne biaha li syiuznici s germancite po onova vreme? A ne podkrepiha li Syrbite i gyrcite, che i rumyncite da se obzavedat sys bylgarski zemi, a mi govoriat za vechna druzhba? Da si drugaruvat s kirgizite i mongolcite, te pone sa im kryvni bratia! "Къде се дяна вечната дружба, в която се кълняха българите? Та нали освобождението от османско иго не е малко нещо. По време на Великата отечествена (война) българите не отвърнаха със същото на своите "братушки", изтъква вестникът.

И на най-предубедения е ясно, че става въпрос за политическо а не военно решение. В момента България е неспособна да защити границите си и е тотално зависима по отношение на отбраната си от НАТО. Очевидно е че руснаците в момента са заети със защита на собствените си граници и не биха направили нищо ако да речеме НАТО реши да вкара войски на наша територия заради несъгласие да им купим зтарите самолети. В това отношение България няма друга алтернатива в момента освен да е послушна болонка в скута на НАТО и ЕС. Преди да се изказват за предателставата на българия препоръчвам на руските политици да си вземат обратно Украина. Ако това стане то и България ще си промени позициите. Толкова ли е тръдно да се разбере, че България е винаги на страната на по-силния? За разлика от Русия ние в България нямаме лукса да имаме собствено мнение. Моето мнение е че в този въпрос руските медии проявяват голямо неразбиране на българската ситуация и насаждат напрежение в Българие между вечните за нас русофили и русофоби. Много повече бих уважил една позиция на независим наблюдател и експерт, който да помогне на България да постигне най изгодното споразумение със запада по закупуването на техниката. И на идиот трябва да е ясно, че ще се платят огромни пари за остаряла техника. Е не може ли да се преговаря за по изгодни условия? Аз смятам, че един отговорен политик независимо русофоб или русофил в момента е длъжен да преговаря за най изгодната цена по зделката а не да бърза да обл;иже задника на поредните господари.

...хаха... ти от къде се пръкна...

Ще сменим старите самолети с други стари самолети. Важното е едни пари да влязат в едни джобове нали, понеже така се прави при демоКрадцията...

...важното е да имаме самолети съвместими със съюза, където членуваме...Миговете за скрап... съвсем логично..

Не си разбрал, а това го приказвай на баба си...съвместимост- несъвместимост. Парите е важно да се опоскат никой не ни насилва, щото цялата ни техника е стандарт Варшавски договор, а не НАТО...

Долна алкохолизирана утрепка!Не се меси във нашите дела бе олигофрен!Ние не сме вече ваша губерния!Като искате по-добро отношение намалете цената на природния газ поне до тази на Германия!А ние вече не сме ви длъжни за нищо!

Много коментирате тука, без да разбирате от военна техника! Най-добрата военна техника е руската, научете го веднъж завинаги! Освен, че е най-добрата е и с по-ниска цена, от останалата, предлагаща се на оръжейният пазар. Другото е реклама.

Руските часовници са най-бързите в света!

"Бесния" най-много ги разбира оръжията...Дано никога не му се наложи да воюва срещу руснаци...

Ако си мислиш че някога са ни давали МИГ-ове като техните се лъжеш жестоко.А в интерес на истината ние с тях няма как да воюваме.Достатъчно е само да повърнат всички пияни в момента в Русия и ние всички ще се издавим!:))))

Написаното от ТЕТ за руската техника е томно на място!ФАКТ!

GAGAGA

Що го изстрихте тогава, нарочно със з и с след това, прилича така повече на иззрахте зе на зметеното??? много добре си е казано там кой се страхува от изгубването на хегемонията и кой изнася революции нас тонове и на тон, не на кило, да, ама не сме хавай па да станем 5 и някой щат, де , сърбия, грузия, киргизтан и ООо-краина, за ИД либия, ирак, сирия , вааопште не става дуума, тдсекаже, а па за нориега и по-отдавнашни прегрешения изопще да не си и помислят хората, че са се били вееееликите и ваф Афганистан, па и фаф Виетнам, !САЩ- Завладяването на Изтока! ЮТубе ит, покрай него има и за газа и за южен поток и как ако не се разберат, може и да мине ЮП през турция и гърция.... Трийте, трийте, прездрени!?!

Ама е казал Бисмалк, който обича политика и кренвирши, по-добре да не ги гледа как се правят, че - лошо, лай.на

"Приятелството си е приятелство,ама сиренето е с пари". И след като са ни толкова голями приятели руснаците защо ни продават най-скъпата газ, защото на тези цени които ни продават ние не можем да се конкурираме с европейските страни.

humfry

Най-скъпата газ спрямо коя алтернатива? Да купуваме тогава от най-евтината! Какво чакаме? Ние газ ли ще продаваме на европейските страни, че ще ги конкурираме посредством газта?

humfry, смЕни си името на Альоша. или си под партизанско прикритие?:)

А на каква цена Газпром ни продава газта?

Как бихте реагирали, ако собствника на кварталния магазин ви критикува остро, понеже не искате да му купувате прогнилата стока и вместо това пазарите от съседния магазин?

humfry

За някакви пазари ли става въпрос, че правилната дума е "пазарувате"? Ти от коя дълбока провинция си, извинявай? Да сравняваш квартални магазини и хранителни стоки с геополитика и скъпа военна техника не е много разумно.

скъпа, ама само за путлеристите. никой друг не я ще тая "техника".

Днес българските Военновъздушни сили разполагат с: - 6 броя изтребители МиГ-21, който е разработен през 1955 година (т.е. по технология от преди 60 години) - 15 броя изтребители МиГ-29, който е разработен през 1970 година (т.е. по технология от преди 45 години) - 14 броя изтребители Су-25, който е разработен през 1975 година. (т.е. по технология от преди 40 години) За сравнение: - първия модел москвич (Москвич 401) е произведен през 1950 година - пърия автомобил жугули (Ваз 2101) е произведен през 1970 година Т.е. днес нашата бойна авиация е сравнима с пърите модели на автомобилите жигули и москвич, докато нашите съседи отдавна карат последни модели мецедеси и бмв-та. Ясно е, кой ще спечели едно евентуално състезание. А производителя на престарелите музейни експонати заплашва България!

ти да не мислиш че ще летим с нещо произведено по рано акое американско:)), плащат ви да ни зарибявате:), големи сте търговци и майченото си мляко ще продадете

humfry

Запознайте се с военната техника на всички бивши соц. страни, които днес са настоящи членки на НАТО. "McDonnell Douglas F-15 Eagle" е разработен през 1976 година. Важно е да се отбележи, че и едните и другите самолети се модернизират, тоест не са това, което са били, когато са представени за първи път.

Само да допълня - Първия Москвич е с двигател на BMW, произведен в пленените заводи на BMW след края на втората (щампата BMW може да се види на капака на двигателя на първите Москвичи). А Жигули е закупен лиценз на FIAT 125 (или128 беше). И както видяхме и по лиценз не са кадърни нещо да изработят - оригиналите са в пъти по-добри. За идиотският им, подтискащ, комунистически дизайн да не говорим.

на насчата бедна балгаря и това е много...хората нямат пари за отопление,хляб,и лична хигиена,само ус изтребители им липсват...на гол гз....

Не се грижи за българите, мисли за руските хора, някои от които живеят в миналия век!

Господин бунак, ако ще да ни подарят 20 бр ф-22 ние пак ще сме беззащитни и лесно завладяеми - армия нямаме, но пари за американски трошки ще се намерят. А пенсионерите ни да пукат от глад и болести..е тва е нашата продажна власт.

Просто се чудя на днешните "политици"! Всички западни страни търгуват с Русия, а нас ни карат да бягаме от тази търговия! Вече не знаем и ние на кой Господ да се кланяме! Ами след като сме толкова близки с Америка и ЕС, защо не вземат и да вкарат някое производство на известни марки автомобили или самолети, а не само да ни карат да прекратяваме всички икономически връзки с Русия - нека докажат, че сме им нужни , но не само за тоалетна в задния им двор!!!

Между другото, щом и в този русофилистичен сайт, помийна яма за избиването на колхозни комплекси, русофилистиците намаляват стремително спрямо проевропейските и прогресивно настроени българи, значи работата им е спукана. Да оставят България да се развие като западна държава, десетилетия на русофилна сервилност ни донесоха само мизерия и световно презрение. Време е да се отървем от руската чума завинаги!!!

Всички промити русофилистици да стягат куфарите към Сибир. Бъдещето на България е с развитите страни, а не с пропаднала, загубила Студената война без нито един изстрел, изостанала, изолирана, и презряна Северна Азия!

Българските политици продължават да ликвидират собствената си страна и да тласкат населението към протести, пише руското мрежово издание "Сегодня" 1. Как стигнаха водкаджиите до извода, българските политици ликвидират България, понеже искат да изхвърлят изгнилите руски трошляци на боклука, където им е мястото? 2. Как стигнаха водкаджиите до извода, че населението ще протетира, понеже българските политици искат да изхвърлят изгнилите руски трошляци на боклука, където им е мястото? Не мога да разбера? Явно не съм на толкова водки, като тероруските журналисти

Руснакът не може да изработи тоалетна и телевизор, а се сърди, че никой не ги ще. Изтребителите им не стават и за подарък. Да си ги държат. Има ли някой по света да ги купи?!

фалирахме енергетиката сега фалираме и армията важното е да имаме заеми все повече и повече, като ги купим тез ако трябва ще ги нарежем за да вземем нови заеми, израел си пусна кабел до гърция за да продава ток понеже имало недостиг в европа и било по изгодно от продажаба на газ, това го пишеше по техните израелски вестници, а тук умните и красивите излизаха с довода че ток не ни трябвал бил в излишък