Борисов: Първо оправяме науката и културата, после - изтребители

България няма да купува нови самолети - изтребители, докато има криза и докато се решават въпросите с науката, културата и театрите, които 50-60 години не са ремонтирани, заяви днес в Бургас премиерът Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Първо оправяме науката и културата, после - изтребители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Учителите са най неграмотните хора.Кой става учител?Който никъде не е приет във ВУЗ.Освен ,че са неграмотни,но и супер нахални и крадливи.Организират екскурзии ,почивки за децата през ваканциите на супер цени ,за тях безплатно.В училище нищо не преподават ,за да дават частни уроци.Образованието в тази държава е кръгла нула.Какви заплати за каква работа!

Голям страхливец си,че чак ника ми копираш.То е от това,че тъп даскал те е учил.Келеш.

Дайте им големи заплати и нещата ще се опровят.

А, няма начин... да не бъдат "оправени" всички сектори поред. ;) Само че, Бойко, да те светна - парите, оставени от предишните свършиха. Опукахте де-що имаше. И сега???

Преди година имаше семинар в парламентарна зала, темата беше култура и археология а участниците бяха главно балканските държави и още 3-4 по далечни държави. Македонския министър за култура обяви сумата с която разполагат и какво се оказа, че е с 10 милиона по голяма от сумата с която разполага Българското министерство. Повече няма да коментирам, нека продължават да ни оправят.

Първо да отрежат чалгата и чалгарите в медийното пространство, после да наблегнат на културното възпитание на ученика и така българската култура ще заеме постепенно отново предишните си позиции.

Не се заблуждавайте за пореден път как ББ мисли за културата, археологията и какво ли не извън магистралите..Утре ще отиде да резне лентичка на някое полигонче и ще каже как отбраната и самолетите му са "на сърце"...

Направете заплатите на учителите прилични и нещата ще си дойдат на мястото.Науката и възпитанието,които сега са в пъти по-малко застъпени в училище,са отстъпили място на ОЗАПТИСВАНЕТО на учениците в училище.Учителите са се превърнали в пазачи.На тях се гледа с насмешка,с неуважение и подигравка.Те нямат грам самочувствие и ги е срам да кажат,че са учители.Държавата, в лицето на сегашните и предишните управляващи отне и малкото,което крепеше българският учител-стачката и седянката...Отношението на Станишев и сие показа,че пет пари не струват учителите и делото им.Така не може,господа управленци!Липсата на лоби в парламента не означава,че учителите трябва да са последна дупка на кавала,защото прост народ лесно се управлява.

Не само парите,но и правата са орязани на учителите.

Не мога да разбера, защо ББ не плати с излишъците, които наследи заемите за БДЖ, въпростите хеликоптери и незнам още какви си дългове от последните правителства? И да започне на чисто... Да, но какво щеше да говори сега ... По лесно е да има оправдание.

Еми не ти трябва и да разбираш. Работата е ясна - правителството само харчи от готовите пари за уж магистрали и нищо от задълженията на държавата към кредитори по сключени договори, независимо лоши или добри, не е плащано! Като са приемали управлението на държавата трябва да са наясно с нейните вземания и задължения и всяко едно оправдание с предишните по това е несъстоятелно. Това говори за некадърност и неизпълнение на служебните задължения на управляващите за погасяване на кредитите на държавата, от което следва, че не се справят със служебните си задължения. И какво става, когато ние не се справим със служебните си задължения - уволняват ни, нали? А тук става въпрос, че последствията от това неизпълнение на задължения, ще ги изстрадаме ние, всички заедно!

Добре е според теб. И ти толкова ходиш на театър. Има си правила за обличането. Рибата Меч е прав!

Добре де, нали парите за 5 въртолета се осигуриха от спирането на премиите на военните преди НГ? Къде потънаха тези пари?

Магистрали ;-)

Правилно решение,един скъпо струващо самолет може лесно да бъде свален с евтина ракета/примерно/. Големи инфраструкторни проекти и поръчки за промишлеността могат да извадят страната от кризата . /Примерно около 1936 г. няколко държави от Европа за 3 години ликвидираха безработицата... /

Какво мрънкаш само,да се намираш на приказки.... ако сега е студено,значи си мумия...или не си си вдигал дебелия задник до терасата....Кога за последно си бил в този театър....???

Наука и култура не се "оправят" лесно. Необходими са много време, средства и воля за тяхното развитие.

И накрая ни наука,ни култура,ни самолети.Само купища празни приказки,големи изхвърляния, грандомански обещания и дупки в бюджета и джобовете ни.Плюс един куп закони в наша вреда,увеличени цени на всичко жизненоважно, такси,глоби,акцизи,данъци и летиони ненужни и некадърни чиновници по агенции,дирекции, боркорове,дансове и пр.И унищожена природа.И гордостта на вожда-магистрали.С работни места за магистрални труженички.

Браво Бойко! За какво са ни самолети! НАЛИ РАЗРЕШИ НА ТУРСКИ ВОЕННИ САМОЛЕТИ ДА НАВЛИЗАТ БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ (КОГАТО СИ ПОИСКАТ) НАД БЪЛГАРИЯ. ТЕ ЩЕ НИ ПАЗЯТ - ЗАДНИЦИТЕ. Само трябва да се запасим в вазелин.

странното е че днес по едно немско радио саобстиха че сте идва тази седмиза в берлин да преговаря за самолетите. ажде да видим. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо забравяте другото Му изказване от 01/08/2011: "Купуваме самолети, след като построим магистралите ..."? ТА: ЗАЩО, ВСЪЩНОСТ, НЕ КУПУВАМЕ САМОЛЕТИ, ДРУГАРЮ БОРИСОВ? Всеки месец НЕ купуваме самолети по различни причини или бъркам?

ГЛАСИ СЕ ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА ЗА ДА МОГАТ ЧУЖДЕНЦИТЕ ДА КУПЯТ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ. ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО НИ ОСТАНА. КУПЯТ ЛИЯ ЩЕ Я ДУПЧАТ КАКТО ИСКАТ! ИНФОРМАЦИЯТА Е ОТ 31 декември 2011г. Източник: "Българското" правителство imotibg.com/news/view_news/35/61912

Доволен съм,че в българия освен кретени все още се раждат и хора,като г-н Борисов.Това е държавник ,какъвто България не е имала в своята история и едва ли ще има пак.Може само да го поздравим за всичко което прави за държавата и да кажем едно голямо БРАВО!

И на какво точно казваш браво? На вечните оправдания; на поголовното харчене на готовите пари от предишните; на неизпълнението на задълженията на държавата към кредиторите; на наглото и арогантно отношение на "държавника" ББ към обикновените хора; на некадърността и безсилието му да се справи с всичко. Един път ми се иска да прочета нещо, казано от Борисов от вида - мислим да привлечем инвестиции примерно в еди коя си сфера, да отворим работни места или пък ще увеличим данъка на богатите, ще повишим събираемостта на задълженията към бюджета, за да увеличим пенсии и заплати... Е, такова нещо няма и няма и да има! Тези не стават за нищо!

още по-нагло е да искаш повече пари от едни хора, за да даваш на други пенсии. Още повече, пенсиите (би трябвало да) се плащат от социалните осигуровки, не от данъците. Много социализъм води до регрес. Доказателствата са навсякъде около нас.

Ами, дано! Дано да сме добре защитени! И дано да отидат нужните пари за наука, култура, археология, учебници, книги. Освен за сградите, дано да има пари и за създаване на култура! Ама, не се знае!

jingiby

България няма нужда от нови изтребители, а от нови танкове, зенитни комплекси, изтребители, хеликоптери, подводници, крайцери и т.н. За другото няма да говоря. България няма нужда от мрънкачи и хора, които не знаят какво да правят!

Културата е важна за сигурността толкова колкото и силовите структури.Липсата на обществено-културен живот на отделната личност води до ниско самосъзнание и отговорност към обществото.Това от своя страна е прекият път към престъпното поведение.Културата и полицията стоят на блюдата на една везна.

Отново съм много доволен от решението на правителството (Б.Б.). Точно така трябва да се разпределят средствата, засега.

Веждата, като го гледам ..... и той един такъв "casual", като че ли е тръгнал до супермаркета за кисело мляко...

Като ги гледам как са поседнали в Веждито, само до култура и наука им е!!!

Абе.... подхожда ли на един министър председател да се облича като селски ерген? Като гледам снимката - официално сако, риза, вратовръзка и ..... дънки?

ти Банкя за град ли го имаш?

БОЖЕ ОПАЗИ, ТОЗИ ДА ОПРАВИ КУЛТУРАТА. ЕЕЕ,ТОВА ВЕЧЕ МИ ДОЙДЕ МНОЖКО

Изтребвали са ми изтребители!!! Аз, Дянков и Тотю тримата ще ви изтребим!!

Кой ли подмазвач е написал заглавието "Отсече премиера" вече всяко отсичане предизвиква смях ...

Ами смей се. Какво му остава на един идиот?

Човекът на практика спрял средствата за книгоиздаване, култура и наука казва, че това са приоритетите? Вероятно някой му е чел на глас "Капитан Блъд" том I в полувремената на някое мачле и народната мутра е открила литературата. Амин и хвала Господу!

Я питай там, как му беше името??? Генералът де, дали не ги е вече поръчал?!

ми плати ги ти бе излишъка на ли си седи, да ама не опука парите за 20 км магистрала и сега се окуми, боко боко, тъп си като градински маркуч.

е-ами дайте си заплатите,които получ авате накуп -като се пенсионирате...

За изтребители няма, но за тъпите и прости ченгета има допълнитгелно по 3-4 пъти на година върху бюджета им

Глупакът го е ударил на култура, може и по театри да тръгне за да поспи на топло между две мачлета Откъде намериха този кретен не знам, има манталитет на второкласник

Всъщност ББ го избраха гражданите. и не един път - няколко пъти. И за кмет, и за депутат, после пък гласуваха мажоритарно на парламентарните избори. Нали не мислите че преди две години и половина някой е познавал Цецка Цачева - всички са гласували за ББ. Даже и на последните избори хората гласуваха за ББ , за да изберат представители на ГЕРБ. И всеки, който не го разбира това нещо, или е тъп, или не схваща за какво става дума. Дали това е добре е друг въпрос - видя се какво стана с НДСВ след като царят ги напусна. Е, да се надяваме че ББ се е поучил от грешките му. А, щях да забравя, може би червените кратуни предпочита дришльовци като Станишко и доносници на ДС като агент Гоце. Които да ги избира манафинът Доган.

Всъщност ББ не го е избраха около 20% от имащите право на глас подплатени с доста пари за фалшификации

модернизация на миговете и на сутата и толкоз. За какво трябва да ги сменяме с други втора употреба.

АЙДЕ И ТОЗ ЩЕ НИ "ОПРАВЯ"?! ПАЗИ БОЖЕ ОТ ТАКИВА НИСКОИНТЕЛЕКТУАЛНИ ОПРАВЯЧИ, КАТО ШАЙКАТА ОКОЛО ТОЗИ БАШ БАЯ ОПРАВАЧ.

Ама дали някой не си е гушнал вече %??!! Не знаеш, нали???

Браво! Сега остава само да се изпълни!