Коментари - Наши изтребители ескортираха по тревога израелски самолет | Днес.dir.bg

Наши изтребители ескортираха по тревога израелски самолет

Израелски самолет бе ескортиран от български изтребители заради съмнения, че има взривно устройство на борда, съобщиха от Министерство на отбраната.

Обратно в новината

Коментари - Наши изтребители ескортираха по тревога израелски самолет | Днес.dir.bg

Коментари

Навремето Владо Стефановски разказа един виц- В началото на 90те години на македонското летище каца едно Анче,гордият македонец тупа по рамото германеца до него и му казва-Видиш ли го тоа самолет дето каца,имаме и още един таков.Та тази новина ми прилича като вица

Само едно не разбрах от новината.Всичките ли ни изтребители са екскортирали израелскиа самолет или само тези дето имат още двигатели:((((

Дежурните! Останалото е в главата ти!

Дежурни изтребители в армията няма,поне навреметобеше така, единствените дежурни в армията бяха тези по кухня.Другото може да е в твоята глава-дерурен по клас(ако си влизал в час)дежурен по новините(Ако си местен или от регионално значение политик),

Всичките баба, всичките. И един сме зимали назаем.

Има ли на тоя свят все още нещо което което да е анонимно или интимно?

На простия всичко му е интересно. Тук всъщност става въпрос, че израелските полети са с такава степен на сигурност на проверките - багаж и пътници плюс охрана на самолета докато е на земята, че е преценено въпреки телефонното обаждане, полетът да продължи тъпчо. а самолетът лети за всеки случай, ако случайно гръмне да се види къде е била бомбата, да се заснеме и докладва... Тежко е да си прост, щото е за цял живот.

И не само това ... ако, по някакъв начин е качен експлозив на борда / защото само глупака може да е сигурен на 100% / и самолета е под контрол на терористи ... при заплаха да се разбие във стратегическа цел, на съответната територия ... може да бъде свален преди това.

и ти не си прав. Основната причина е да се види къде ще гръмне /евентуално/ ако е двигател веднага да хванат наземната поддръжка на изходящото летища, ако е вагажното - хамалите - да не се губи никакво време изобщо при евреите цари професионализъм - направиха от пустинята рай, а някои други от рая - пустиня...

напълно съм съгласен ! недолюбвам ги нещо израилтяните , ама службите им за сигурност са си "нумеро уно" .

Проблемът е че евреите извън Израел навсякъде възпрепятстват вземането на адекватни решения.Финансирани от евреи. Израел стреля на месо всеки доближил границата. Евреи от целяи свят и медии критикуват другите, че са зли като не глезят 'бежанците'

Интересно що за ескорт е това? Ако гръмне ще го гледат отблизо ли, страх ли ще пазят, за ръката ли някого ще държат? Напълно безполезна мисия.

Затова сме на това дередже, всяка баба, чула-недочула е източник на информация, всеки нямащ работа в момента - специалист по всичко. Не Ви ли хрумва, че ако Вие нямате представа - какво могат да направят тези изтребители ... това не означава, че те не могат да направят нищо.

Прелетял повече от половината свят с бомба на борда и за това екскортиран от изтребители на не една държава?! То бива да ни вземате за глупави, но с ткова надминахте и собствената си глупост! Защо съобщавате такива "сновини" след като е пределно ясно и на бавно развиващите се, че става въпрос за охрана на специален товар! Я кажете защо мълчите и зъб не обелвате колко и какви хора е имало на борда на този самолет?! Поне се научете да лъжете като Гьобелс на времето или като наши Боко, Плевньо и сие политици сега!

а бе пич, кой трябва да е бил на борда по твоите стандарти - те така путя и Бараката Обща не охраняват... кой е бил на борда и ако е някой таен, дали така ще ореват в цял свят... Намали алкохола вечер, мини на вода от крана и да е по-студенка...

От къде намериха нашите ,цели два изтребителя?А ми гориво?Нали го предоставиха нашите на НАТО,за да могат преди известно време да кръстосват над главите ни в централна България,всеки ден в 14, 30 до 14,45.Тъкмо си полегнал и прозорците започват да треперят.В някои дни се появяваха и към 10 часа и децата от насрещната детска градина тичаха да се крият вътре ,а по малките плачейки се криеха в полите на на жените от персонала.

Писах ама да повторя: Как само звучи новината?Съпроводен от наши НАШИ БЪЛГАРСКИ изтребители!Малей!Путлерастията изпопада в амок!(((-: щом е Българско не е путиноугодно и започват да се попържат от наше Българско име и да се наричат с какви ли не епитети!Сякаш чета Коминтерновска антибългарска пропаганда от врвмето на Титова Македония!

Ееее, как да ви го обясня за да го разберете. Израелската авиация е единствената в света, която сама извършва проверките на пътниците за своите самолети на Ел Ал и на Аркия. Те не разчитат на проверките на нито една страна, включително и на Америка. Всичките им пилоти са от израелската военна авиация. Така че малко ме учудва в израелски самолет някой да успее да вкара дори една игла без да са я проверили самите израелци. Техни чора участват в наблюдкнекто насамолетите когато са на чуждо летище. В това отношение Израел има по голям опит и от Америка. Този който е дал фалшивия сигнал, бъдете сигурни че израелското разузнаване ще го хване.

един друг български миг 15 ги из кортира през 50 те и ги прати в по добрият свят та се наложи адвокат Меворах да защитава бг то . А синчето му пишеше в смърт ,смърт ,смърт на българските фашисти и тропаше с краче в народният съд където баща му бе един от убийците на българската интелигенция.

Един трагичен инцидент. Потърсете "Полет 402 на Ел Ал". E, ще ви проглушат с много антибългарска пропаганда, но история - не можеш да я промениш. Пък и нашите летци са действали професионално и законно. И каква авиация сме имали ... Бог да прости загиналите, нямат вина за действията на пилота на самолета !

Краварите скроиха същия мръсен номер и с южнокорейския самолет.

Както коментира един колега по-рано.На борда е имало нещо което е много важно за даден вид хора. И този ескорт от изтребители не е случаен,а ако е от различни държави то си е един вид застраховане.И да има какво да говорят в случай на въпроси. Едно е ясно,....при бомба в самолет самолета каца принудително или се детронира във въздуха в ненаселен район и слаб такъв. И то при наличие на потвърдена заплаха.Иначе всичко друго е алабалистики на търкалета. Ясно и просто е ,на простосмъртните не им трябва да знаят много,но някои знаят ;)

не знам на кой трон е седял самолета, та да го детРонират във въздуха. а иначе другото дето си написал е пълна боза. нали се сещаш, че ако ескортираха нещо, нямаше и да разберем. между другото това с ескорта е стандартна практика и не, самолета може да бъде принуден само ако има съмнения, че е отвлечен, иначе пилота сам решава къде и как да кацне

През 1952 година наши изтребители свалиха израелски пътнически самолет над Родопите или Рила. Всичките еврей загинаха, после плащахме скъпо, защото еврейте са богоизбрани и се оценяват много повече от гойте ( раята).

Самолетът е около Рупите - до Петрич.

Добре е даа се осведомяваш преди да ръсиш глупости! За загиналите тогава израелци нашата държава плаща малко под 8000$ на загинал. Това ли е скъпо и прескъпо???

Чудя се защо днес нито един еврейски комунистически паметник не е унищожен,нито една еврейска комунистическа улица не е преименувана и нито един еврейн комунист писател ,поет ,сатирик не е охулен от соросотиквите.

Гейсорости.

Сега явно всички съжаляват че не са го свалили.

Пътуващият от Ню Йорк за Тел Авив самолет се е приземил на международното летище "Бен Гурион" след като прелетял над Швейцария Франция и България Нещо ми се обърка географията и маршрута над цяла Европа

Вероятно защото Земята е почти кръгла (и май сплескана на полюсите), не е точно да се гледа като на карта, най-краткият път. Така например, което съм чел, за атонмите ракети на Русия, най-краткият път до САЩ и веротна обратното, е през Северният Полюс, а не през централна Европа. Вероятно затова не се следва линията на Екватора, като ориентир.

Прелетял е за да провери дали нашите соросопедали не са бутнали Альоша хал педалите не знаят ,че той си еврейски войник над гарою

ами ако беше руски самолет? маj щяха да бягат. или наj- много да му кажат: нидеj, бjе!"

Просто съм почти сигурен че това е проба на МОСАД за да видят дали работи системата за охрана.

Ех.... жалко... а толкова се надявах това лято да хапна истинска салата и плодове.... за сега ще си остана с краставицата... на Ердоган.

Може би такъв в редът.....въпреки ме ако има бомба на самолета какво ще помогнат изтребителите? Единствено логично ми изглежда ако самолета не се подчинява, отклони се от курса и се насочи към голям град или стратегически обект , да бъде от въпросните изтребители.

Именно това е целта! Ако се поеме контрол на самолета от други лица и бъде насочен срещу някой голям град или друг обект ЕВЕНТУАЛНО да бъде свален.

Какъв е смисъла от този екскорт, уважение към терористите или плашене на пътниците и екилажа? Това е било идиотско поведение, ако са гръмнали самолета и изтребителите биха отишли на кино. Тъпи генерали със затлъстели комунистически мозъци.

stan_posta@

Много неща не ни казват и е правилно, деликатни са. Зависи доколко е била реална заплахата, как я е преценил пилотът, с каква бомба са го заплашили и т.н. и т.н. Най-вероятно заплахата е разпозната като блъф и пилотът е поел риска и е решил да лети до родното летище. Ескортът е нужен - бомбата може да избухне, но да не свали самолета, всичко става. Тогава на повредения самолет трябва да му се помага - да се огледа отвън, да се насочва до кацане. Голяма помощ е някой, също пилот да е наблизо и да помага - свързка, оглед, оценка на метеото, насочване към летището (може навигацията да откаже, а на съпровождащият ще работи) и т.н и т.н и т.н. Добре че всичко се е разминало, иначе глупости можем да ръсим много ..... !!

Мислех си,че съобщения и съмнения за терористични атаки ще има всяка седмица,а то се оказа ,че ден не минава без такива заплахи.

полските мотори колко бендзин харчат на сто километра?

полските не са мотори-те са матори

Някой е искал да види колко от изтребителите могат да летят :) Друг е въпроса че един такъв ескорт може да фалира държавата! От друга страна, господата политици имат достатъчно парички в личните сметки за да платят за много такива ескорти.

Колко велико е ,че се подкрепяме с/у тероризма.

То да го държиш не значи че го подкрепяш.

При нас в Швейцария това стана точно в 8.30 днес.Чуха се два огромни тътена от самолетите.Те поеха самолета от немската граница и реакция за броени минути.Ескортираха го до австрийската граница.

Защо не са го приземили и проверили, ами е летял чак до Израел? А, ако действително е имало бомба?

Само капитанът решава да лети или да каца. Никой друг, дори господ !

Бамуматаа, обаче Путин майтап не си прави! Сериозно налива пари в диверсионно-подривна дейност в България!

Моя ник по ти приляга!

Какво щяха да помогнат нашите изтребители, ако наистина имаше взривно устройство на борда на самолета?А ако се беше взривило, щяха да съберат отломките на самолета във въздуха ли.....? Явно съм много тъп.

...явно си много тъп!

Хайде ти , умнико, обясни ми. С каква цел са вдигнати изтребителите. И то не 1 , минимум 2?

Може взривното устройство да не свали самолета, само да го разхерметизира. Особено днешните взривни устройства - терористите едва успяват да внесат 200 mg течност, другите ВВ се откриват. Та може и да продължи да лети. И тогава изключително важно е някой да го огледа, да го насочи, да му помага. Може да падне, но да останат живи хора. Тогава съпровождащият ще съкрати с часове времето за пристигането на екипите и ще спаси още хора. Иначе как - да го оставят сам да се оправя ? Не е човешко !

той самолета е бил по път на изтребителите и той ги е ескортирал

1,2,3 проба, проба.....

И какво са мислили че правят?И с ескорт и без ако е бил зареден е щял да гръмне.

Има нещо гнило в Ню Йорк. Все пак оттам е излетял самолета. Оху-боху мълчи по въпроса.

Тия пътници са големи късметлии, че самолета не е дефектирал по време на полет и да започне да променя пътя, защото веднага изтребителите са щели да му блокират двигателите или там каквото е трябвало да направят в случай на опасност.

Тва е било просто учение на НАТО, да проверят за колко време могат да вдигат самолетите от Франция до България при тревога. Точно за срещата на НАТО. Нали ви е ясно, че ако имаше реална опасност, този самолет щеше да бъде приземен още във Франция и нямаше да го оставят да лети над ЦЯЛА Европа с потенциална бомба на борда.

Ако е имало бомба, какво ще и попречи да избухне, с или без ескорт от изтребители?

Кой ще направи снимки?

Що се правите на две и половина бе мама му стара, а ако самолета не беше ескортиран и се беше изтресъл в центъра на София (например, може да си изберете и друг град) и се знаеше, че на него и имало бомба, нали всичките дето сега ревете, щяхте да питате какво стана с нашата славна авиация и т.н и т.н.... Да вдигнали са самолетите! Така трябва да се направи, ескортирали са го по точно оказан маршрут, и а кривне му набиват ракетите в двигателите. Относно мунициите, не се притеснявайте, ракетите за близък бой си ги правим сами, друг е въпроса, че и спокойно могат да го свалят с пушките, а за тях патрони бол. Може и нищо да не могат да направят, но предпочитам да знам, че са били там и ако е можело нещо да се направи, то те са щели да го направят.

Как ще кривне, като предупреждението е за бомба, а не за похитител, дето се опитва да влезе в пилотската кабина и да поеме контрол ?

Е да то обикновенно, когато ти се обаждат за предупреждение за бомба, ти казват и ЕГН-то на поставилия бомбата, телефона на родителите му и задължително изпращат по факса снимка с пръстов отчетък... А да забравих, а ако няма предупреждение за даден атентат, то той изобщо не може да се случи... Имало е предупреждение за бомбена заплаха, това е факт. Какво е можело да случи "с" и "в" самолета никой не може да ти каже. Може да е имало похитетел, може да е нямало, а може и именно присъствието на военните машини да е отказало похитителя от действия. Никой не може да ти каже какво е можело да стане, но със сигурност е трябвало да се вземат мерки щетите да бъдат минимални. Вместо да се радвате че сме се разминали (поне сега) и не е станала по-голяма беля, Вие сте тръгнали да търсете под вола теле!

не обръщай внимание на писарушките от русское пасольство. да си гледат грозното ботоксово джудже!

Ма колко сме оригинални. Я обади, ти към кое НПО с чуждестранно спонсорство си, или по принцип си чак толкова прост, та ти се привиждат зли путлерски агенти навсякъде ?

И какво общо има руското посолство? Стига простотии моля Ви се... Явно някои хора, не можете да пишете за друго освен "За" или "Против" руското или американското посолство. Ако трябва да избирам чия външна политика по ми допада, бих предпочел Руската, но в случая нито Русия нито САЩ имат нещо общо. Да може би ако и двете страни водеха по-консервативна външна политика, то нямаше да има атенти, но това какво общо има с действията на БА в случая?

Къртиш мивки с тия пушки :) Манлихер ли са или Берданки?! Представям си пилота с "пушката" да се показва отгоре и да пуца по израелския аероплан ;)

Из онез дни даваха "Смотаняци"...и там едни изтребители и пилоти...

Преди много години едни други два или един, не помня, също ескортираха един израелски такъв и го смъкнаха. После България бая пари плати на евреите. Интересно какво щяха да направят ако самолета беше гръмнал. Не дай, Боже!

Само словосъчетанието. ...ескортиран от български изтребители. ...е достатъчно за да избухне взрив от ,,братушковска'' ненавист към всичко българско!Даже забравят да плюят и срещу израел и евреите!До толкова ни обичат путлерските гов...тролове!

ся пък тези изтребители от къде ги взехме... всеки знае че ние самолети нямаме.... да не са били някой делтапланеристи със запасани бомби и задача да се врежат в самолета при нужда....

Идиот

и какво ти каза човека... да не б и да имаме самолети... аман от пе.али...

Добре че им оправиха двигателите в Полша иначе щяхме да им махаме от земята....

Вече са съвместими с натовските стандарти - на крилата им има петолъчки, но не червени... И могат да летят, но не се знае докога - вече не ги искат от "МиГ" да ги ремонтират...

Сега естествено българина стана и експерт по летателна антитерористична безопасност! Да направим едно референдумче, а!? От сега знам какъв ще е резултата- "да не се ескортират самолети с подозрения за заложен взрив на борда, защото е безмислено." Нямат значение факти, които значително биха улеснили евентуално разследване- точно време на взрива, място, сила и вид на експлозията, процес на падане на отломките, евентуално изчакване на по- бавни летателни средства за точно насочване на спасителните екипи. Въобще не говоря за неприятното "принудително сваляне ако се насочи самолета към жилищни райони". Но това е то "Чукча не читател, чукча писател". Само си губя времето с Вас. Тиквата Ви каза, че няма мат'реал- Вие се разсърдихте- но истината боли...

Ал

"...Само си губя времето с Вас. Тиквата Ви каза, че няма мат'реал..." Сигурен ли си, че не е имал предвид и тебе?

Добре, че е бил пътнически самолет. Че иначе нашите лагерни колички не могат да го стигнат.

Много голям специалист си по военна авиация. Що не вземеш да станеш един инструктор или преподавател?

И като екскортираха двата ни таралясника какво точно осигуриха ?! Все едно запалена цистерна се движи, а до нея два опела от КАТ. Примерно. Това е гротеска!

От ония Опели с ракетите земя-земя ли?

Че кой, ако не Русия, ще зняе дали на самолета има бомба или не

И ас имам едни тревоги, че и в двата самолета летят глупаци А ние, Народа, със какво сме им виновни, да ни плашат? баба Тодорка

Коментари - Наши изтребители ескортираха по тревога израелски самолет | Днес.dir.bg

Наши изтребители ескортираха по тревога израелски самолет

Израелски самолет бе ескортиран от български изтребители заради съмнения, че има взривно устройство на борда, съобщиха от Министерство на отбраната.

Обратно в новината

Коментари - Наши изтребители ескортираха по тревога израелски самолет | Днес.dir.bg

Коментари

Навремето Владо Стефановски разказа един виц- В началото на 90те години на македонското летище каца едно Анче,гордият македонец тупа по рамото германеца до него и му казва-Видиш ли го тоа самолет дето каца,имаме и още един таков.Та тази новина ми прилича като вица

Само едно не разбрах от новината.Всичките ли ни изтребители са екскортирали израелскиа самолет или само тези дето имат още двигатели:((((

Дежурните! Останалото е в главата ти!

Дежурни изтребители в армията няма,поне навреметобеше така, единствените дежурни в армията бяха тези по кухня.Другото може да е в твоята глава-дерурен по клас(ако си влизал в час)дежурен по новините(Ако си местен или от регионално значение политик),

Всичките баба, всичките. И един сме зимали назаем.

Има ли на тоя свят все още нещо което което да е анонимно или интимно?

На простия всичко му е интересно. Тук всъщност става въпрос, че израелските полети са с такава степен на сигурност на проверките - багаж и пътници плюс охрана на самолета докато е на земята, че е преценено въпреки телефонното обаждане, полетът да продължи тъпчо. а самолетът лети за всеки случай, ако случайно гръмне да се види къде е била бомбата, да се заснеме и докладва... Тежко е да си прост, щото е за цял живот.

И не само това ... ако, по някакъв начин е качен експлозив на борда / защото само глупака може да е сигурен на 100% / и самолета е под контрол на терористи ... при заплаха да се разбие във стратегическа цел, на съответната територия ... може да бъде свален преди това.

и ти не си прав. Основната причина е да се види къде ще гръмне /евентуално/ ако е двигател веднага да хванат наземната поддръжка на изходящото летища, ако е вагажното - хамалите - да не се губи никакво време изобщо при евреите цари професионализъм - направиха от пустинята рай, а някои други от рая - пустиня...

напълно съм съгласен ! недолюбвам ги нещо израилтяните , ама службите им за сигурност са си "нумеро уно" .

Проблемът е че евреите извън Израел навсякъде възпрепятстват вземането на адекватни решения.Финансирани от евреи. Израел стреля на месо всеки доближил границата. Евреи от целяи свят и медии критикуват другите, че са зли като не глезят 'бежанците'

Интересно що за ескорт е това? Ако гръмне ще го гледат отблизо ли, страх ли ще пазят, за ръката ли някого ще държат? Напълно безполезна мисия.

Затова сме на това дередже, всяка баба, чула-недочула е източник на информация, всеки нямащ работа в момента - специалист по всичко. Не Ви ли хрумва, че ако Вие нямате представа - какво могат да направят тези изтребители ... това не означава, че те не могат да направят нищо.

Прелетял повече от половината свят с бомба на борда и за това екскортиран от изтребители на не една държава?! То бива да ни вземате за глупави, но с ткова надминахте и собствената си глупост! Защо съобщавате такива "сновини" след като е пределно ясно и на бавно развиващите се, че става въпрос за охрана на специален товар! Я кажете защо мълчите и зъб не обелвате колко и какви хора е имало на борда на този самолет?! Поне се научете да лъжете като Гьобелс на времето или като наши Боко, Плевньо и сие политици сега!

а бе пич, кой трябва да е бил на борда по твоите стандарти - те така путя и Бараката Обща не охраняват... кой е бил на борда и ако е някой таен, дали така ще ореват в цял свят... Намали алкохола вечер, мини на вода от крана и да е по-студенка...

От къде намериха нашите ,цели два изтребителя?А ми гориво?Нали го предоставиха нашите на НАТО,за да могат преди известно време да кръстосват над главите ни в централна България,всеки ден в 14, 30 до 14,45.Тъкмо си полегнал и прозорците започват да треперят.В някои дни се появяваха и към 10 часа и децата от насрещната детска градина тичаха да се крият вътре ,а по малките плачейки се криеха в полите на на жените от персонала.

Писах ама да повторя: Как само звучи новината?Съпроводен от наши НАШИ БЪЛГАРСКИ изтребители!Малей!Путлерастията изпопада в амок!(((-: щом е Българско не е путиноугодно и започват да се попържат от наше Българско име и да се наричат с какви ли не епитети!Сякаш чета Коминтерновска антибългарска пропаганда от врвмето на Титова Македония!

Ееее, как да ви го обясня за да го разберете. Израелската авиация е единствената в света, която сама извършва проверките на пътниците за своите самолети на Ел Ал и на Аркия. Те не разчитат на проверките на нито една страна, включително и на Америка. Всичките им пилоти са от израелската военна авиация. Така че малко ме учудва в израелски самолет някой да успее да вкара дори една игла без да са я проверили самите израелци. Техни чора участват в наблюдкнекто насамолетите когато са на чуждо летище. В това отношение Израел има по голям опит и от Америка. Този който е дал фалшивия сигнал, бъдете сигурни че израелското разузнаване ще го хване.

един друг български миг 15 ги из кортира през 50 те и ги прати в по добрият свят та се наложи адвокат Меворах да защитава бг то . А синчето му пишеше в смърт ,смърт ,смърт на българските фашисти и тропаше с краче в народният съд където баща му бе един от убийците на българската интелигенция.

Един трагичен инцидент. Потърсете "Полет 402 на Ел Ал". E, ще ви проглушат с много антибългарска пропаганда, но история - не можеш да я промениш. Пък и нашите летци са действали професионално и законно. И каква авиация сме имали ... Бог да прости загиналите, нямат вина за действията на пилота на самолета !

Краварите скроиха същия мръсен номер и с южнокорейския самолет.

Както коментира един колега по-рано.На борда е имало нещо което е много важно за даден вид хора. И този ескорт от изтребители не е случаен,а ако е от различни държави то си е един вид застраховане.И да има какво да говорят в случай на въпроси. Едно е ясно,....при бомба в самолет самолета каца принудително или се детронира във въздуха в ненаселен район и слаб такъв. И то при наличие на потвърдена заплаха.Иначе всичко друго е алабалистики на търкалета. Ясно и просто е ,на простосмъртните не им трябва да знаят много,но някои знаят ;)

не знам на кой трон е седял самолета, та да го детРонират във въздуха. а иначе другото дето си написал е пълна боза. нали се сещаш, че ако ескортираха нещо, нямаше и да разберем. между другото това с ескорта е стандартна практика и не, самолета може да бъде принуден само ако има съмнения, че е отвлечен, иначе пилота сам решава къде и как да кацне

През 1952 година наши изтребители свалиха израелски пътнически самолет над Родопите или Рила. Всичките еврей загинаха, после плащахме скъпо, защото еврейте са богоизбрани и се оценяват много повече от гойте ( раята).

Самолетът е около Рупите - до Петрич.

Добре е даа се осведомяваш преди да ръсиш глупости! За загиналите тогава израелци нашата държава плаща малко под 8000$ на загинал. Това ли е скъпо и прескъпо???

Чудя се защо днес нито един еврейски комунистически паметник не е унищожен,нито една еврейска комунистическа улица не е преименувана и нито един еврейн комунист писател ,поет ,сатирик не е охулен от соросотиквите.

Гейсорости.

Сега явно всички съжаляват че не са го свалили.

Пътуващият от Ню Йорк за Тел Авив самолет се е приземил на международното летище "Бен Гурион" след като прелетял над Швейцария Франция и България Нещо ми се обърка географията и маршрута над цяла Европа

Вероятно защото Земята е почти кръгла (и май сплескана на полюсите), не е точно да се гледа като на карта, най-краткият път. Така например, което съм чел, за атонмите ракети на Русия, най-краткият път до САЩ и веротна обратното, е през Северният Полюс, а не през централна Европа. Вероятно затова не се следва линията на Екватора, като ориентир.

Прелетял е за да провери дали нашите соросопедали не са бутнали Альоша хал педалите не знаят ,че той си еврейски войник над гарою

ами ако беше руски самолет? маj щяха да бягат. или наj- много да му кажат: нидеj, бjе!"

Просто съм почти сигурен че това е проба на МОСАД за да видят дали работи системата за охрана.

Ех.... жалко... а толкова се надявах това лято да хапна истинска салата и плодове.... за сега ще си остана с краставицата... на Ердоган.

Може би такъв в редът.....въпреки ме ако има бомба на самолета какво ще помогнат изтребителите? Единствено логично ми изглежда ако самолета не се подчинява, отклони се от курса и се насочи към голям град или стратегически обект , да бъде от въпросните изтребители.

Именно това е целта! Ако се поеме контрол на самолета от други лица и бъде насочен срещу някой голям град или друг обект ЕВЕНТУАЛНО да бъде свален.

Какъв е смисъла от този екскорт, уважение към терористите или плашене на пътниците и екилажа? Това е било идиотско поведение, ако са гръмнали самолета и изтребителите биха отишли на кино. Тъпи генерали със затлъстели комунистически мозъци.

stan_posta@

Много неща не ни казват и е правилно, деликатни са. Зависи доколко е била реална заплахата, как я е преценил пилотът, с каква бомба са го заплашили и т.н. и т.н. Най-вероятно заплахата е разпозната като блъф и пилотът е поел риска и е решил да лети до родното летище. Ескортът е нужен - бомбата може да избухне, но да не свали самолета, всичко става. Тогава на повредения самолет трябва да му се помага - да се огледа отвън, да се насочва до кацане. Голяма помощ е някой, също пилот да е наблизо и да помага - свързка, оглед, оценка на метеото, насочване към летището (може навигацията да откаже, а на съпровождащият ще работи) и т.н и т.н и т.н. Добре че всичко се е разминало, иначе глупости можем да ръсим много ..... !!

Мислех си,че съобщения и съмнения за терористични атаки ще има всяка седмица,а то се оказа ,че ден не минава без такива заплахи.

полските мотори колко бендзин харчат на сто километра?

полските не са мотори-те са матори

Някой е искал да види колко от изтребителите могат да летят :) Друг е въпроса че един такъв ескорт може да фалира държавата! От друга страна, господата политици имат достатъчно парички в личните сметки за да платят за много такива ескорти.

Колко велико е ,че се подкрепяме с/у тероризма.

То да го държиш не значи че го подкрепяш.

При нас в Швейцария това стана точно в 8.30 днес.Чуха се два огромни тътена от самолетите.Те поеха самолета от немската граница и реакция за броени минути.Ескортираха го до австрийската граница.

Защо не са го приземили и проверили, ами е летял чак до Израел? А, ако действително е имало бомба?

Само капитанът решава да лети или да каца. Никой друг, дори господ !

Бамуматаа, обаче Путин майтап не си прави! Сериозно налива пари в диверсионно-подривна дейност в България!

Моя ник по ти приляга!

Какво щяха да помогнат нашите изтребители, ако наистина имаше взривно устройство на борда на самолета?А ако се беше взривило, щяха да съберат отломките на самолета във въздуха ли.....? Явно съм много тъп.

...явно си много тъп!

Хайде ти , умнико, обясни ми. С каква цел са вдигнати изтребителите. И то не 1 , минимум 2?

Може взривното устройство да не свали самолета, само да го разхерметизира. Особено днешните взривни устройства - терористите едва успяват да внесат 200 mg течност, другите ВВ се откриват. Та може и да продължи да лети. И тогава изключително важно е някой да го огледа, да го насочи, да му помага. Може да падне, но да останат живи хора. Тогава съпровождащият ще съкрати с часове времето за пристигането на екипите и ще спаси още хора. Иначе как - да го оставят сам да се оправя ? Не е човешко !

той самолета е бил по път на изтребителите и той ги е ескортирал

1,2,3 проба, проба.....

И какво са мислили че правят?И с ескорт и без ако е бил зареден е щял да гръмне.

Има нещо гнило в Ню Йорк. Все пак оттам е излетял самолета. Оху-боху мълчи по въпроса.

Тия пътници са големи късметлии, че самолета не е дефектирал по време на полет и да започне да променя пътя, защото веднага изтребителите са щели да му блокират двигателите или там каквото е трябвало да направят в случай на опасност.

Тва е било просто учение на НАТО, да проверят за колко време могат да вдигат самолетите от Франция до България при тревога. Точно за срещата на НАТО. Нали ви е ясно, че ако имаше реална опасност, този самолет щеше да бъде приземен още във Франция и нямаше да го оставят да лети над ЦЯЛА Европа с потенциална бомба на борда.

Ако е имало бомба, какво ще и попречи да избухне, с или без ескорт от изтребители?

Кой ще направи снимки?

Що се правите на две и половина бе мама му стара, а ако самолета не беше ескортиран и се беше изтресъл в центъра на София (например, може да си изберете и друг град) и се знаеше, че на него и имало бомба, нали всичките дето сега ревете, щяхте да питате какво стана с нашата славна авиация и т.н и т.н.... Да вдигнали са самолетите! Така трябва да се направи, ескортирали са го по точно оказан маршрут, и а кривне му набиват ракетите в двигателите. Относно мунициите, не се притеснявайте, ракетите за близък бой си ги правим сами, друг е въпроса, че и спокойно могат да го свалят с пушките, а за тях патрони бол. Може и нищо да не могат да направят, но предпочитам да знам, че са били там и ако е можело нещо да се направи, то те са щели да го направят.

Как ще кривне, като предупреждението е за бомба, а не за похитител, дето се опитва да влезе в пилотската кабина и да поеме контрол ?

Е да то обикновенно, когато ти се обаждат за предупреждение за бомба, ти казват и ЕГН-то на поставилия бомбата, телефона на родителите му и задължително изпращат по факса снимка с пръстов отчетък... А да забравих, а ако няма предупреждение за даден атентат, то той изобщо не може да се случи... Имало е предупреждение за бомбена заплаха, това е факт. Какво е можело да случи "с" и "в" самолета никой не може да ти каже. Може да е имало похитетел, може да е нямало, а може и именно присъствието на военните машини да е отказало похитителя от действия. Никой не може да ти каже какво е можело да стане, но със сигурност е трябвало да се вземат мерки щетите да бъдат минимални. Вместо да се радвате че сме се разминали (поне сега) и не е станала по-голяма беля, Вие сте тръгнали да търсете под вола теле!

не обръщай внимание на писарушките от русское пасольство. да си гледат грозното ботоксово джудже!

Ма колко сме оригинални. Я обади, ти към кое НПО с чуждестранно спонсорство си, или по принцип си чак толкова прост, та ти се привиждат зли путлерски агенти навсякъде ?

И какво общо има руското посолство? Стига простотии моля Ви се... Явно някои хора, не можете да пишете за друго освен "За" или "Против" руското или американското посолство. Ако трябва да избирам чия външна политика по ми допада, бих предпочел Руската, но в случая нито Русия нито САЩ имат нещо общо. Да може би ако и двете страни водеха по-консервативна външна политика, то нямаше да има атенти, но това какво общо има с действията на БА в случая?

Къртиш мивки с тия пушки :) Манлихер ли са или Берданки?! Представям си пилота с "пушката" да се показва отгоре и да пуца по израелския аероплан ;)

Из онез дни даваха "Смотаняци"...и там едни изтребители и пилоти...

Преди много години едни други два или един, не помня, също ескортираха един израелски такъв и го смъкнаха. После България бая пари плати на евреите. Интересно какво щяха да направят ако самолета беше гръмнал. Не дай, Боже!

Само словосъчетанието. ...ескортиран от български изтребители. ...е достатъчно за да избухне взрив от ,,братушковска'' ненавист към всичко българско!Даже забравят да плюят и срещу израел и евреите!До толкова ни обичат путлерските гов...тролове!

ся пък тези изтребители от къде ги взехме... всеки знае че ние самолети нямаме.... да не са били някой делтапланеристи със запасани бомби и задача да се врежат в самолета при нужда....

Идиот

и какво ти каза човека... да не б и да имаме самолети... аман от пе.али...

Добре че им оправиха двигателите в Полша иначе щяхме да им махаме от земята....

Вече са съвместими с натовските стандарти - на крилата им има петолъчки, но не червени... И могат да летят, но не се знае докога - вече не ги искат от "МиГ" да ги ремонтират...

Сега естествено българина стана и експерт по летателна антитерористична безопасност! Да направим едно референдумче, а!? От сега знам какъв ще е резултата- "да не се ескортират самолети с подозрения за заложен взрив на борда, защото е безмислено." Нямат значение факти, които значително биха улеснили евентуално разследване- точно време на взрива, място, сила и вид на експлозията, процес на падане на отломките, евентуално изчакване на по- бавни летателни средства за точно насочване на спасителните екипи. Въобще не говоря за неприятното "принудително сваляне ако се насочи самолета към жилищни райони". Но това е то "Чукча не читател, чукча писател". Само си губя времето с Вас. Тиквата Ви каза, че няма мат'реал- Вие се разсърдихте- но истината боли...

Ал

"...Само си губя времето с Вас. Тиквата Ви каза, че няма мат'реал..." Сигурен ли си, че не е имал предвид и тебе?

Добре, че е бил пътнически самолет. Че иначе нашите лагерни колички не могат да го стигнат.

Много голям специалист си по военна авиация. Що не вземеш да станеш един инструктор или преподавател?

И като екскортираха двата ни таралясника какво точно осигуриха ?! Все едно запалена цистерна се движи, а до нея два опела от КАТ. Примерно. Това е гротеска!

От ония Опели с ракетите земя-земя ли?

Че кой, ако не Русия, ще зняе дали на самолета има бомба или не

И ас имам едни тревоги, че и в двата самолета летят глупаци А ние, Народа, със какво сме им виновни, да ни плашат? баба Тодорка