МО дава пари за ремонт на 4 изтребителя

Ще бъдат отделени средства за ремонт на четири изтребителя МиГ-29. Центърът на НАТО в България може да е готов през април или май.

Обратно в новината

Коментари - МО дава пари за ремонт на 4 изтребителя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ех дупедавец. Нямаш пари да си ремонтираш самолетите, а ще отстъпваш на богатото НАТО да му издържаш фрицовете в България?! Кога ще направите като гърците бе, да печелите от всичко. Щом искат да идват в България, нека да си поемат всички разходи, плюс да плащат на държавата затова, че я замърсяват и дишат въздуха й. Иди в Атина и ще видиш как ще те обръснат византийците. Долен прошляк, трудовак!

Господа отворковци. По времето на Варшавския договор всичко, което България е получавала от СССР техника и услуги се е заплащало. Намаше Даром, както някои го "знаят" и пишат. Лесно се похаби, стана на скраб и влезна в правилните джобове. Политиците с помоща на верни генерали превърнаха БА в дойна крава и продължава. Там трябва сериозно дезинфекциране и преструктуриране.

Господа - другари военни, затворете си кранчетата. МО е каца без дъно. Ако беше частна фирма отколе да е фалирало и изчезнало. Паразитни дублиращи структури с калинки и шуребадженашки назначения. Във военната академия 50% от състава не знаят за какво са там на яки заплати. Препълнени щабове. Губещи фирми на МО с умни незаменими пенсионери - полковници. А какъв е авторитета и доверието на армията в обществото ? 25-30 %. . Ранно пенсиониране без да си заплащат осигуровките. Големи специалисти и мераклии да харчат НАШИТЕ пари.

Имахме ракети - нарязахме ги; имахме подводници - нарязахме ги; имаме 2 самолета - ???????? имаме дупе - заголихме го!

Ти им казваш, че не искаш нато в България, тоя го договаря ....

Дори в Полша да се ремонтират самолетите, за тях ще трябват не малко части, които могат да се доставят единствено от производителя (в случая от Русия). Следователно ремонта в друга страна не може да излезе по-евтин. Бих Ви препоръчал докато не е късно, договорете ремонта с Русия! Да не стане както с Южен поток!

МО дава пари за ремонт на 4 съветски/руски/ изтребителя МИГ-29 преди да закупи американски самолети втора употреба.

Интересно какво искате? Руснака да сервизира системата свой/чужд на МиГовете ли? Те и без това стават само да плашат гаргите с шум..

средства ще се поправи Радецки за подсилване на флотата.

Свежо предложение : ) Ремонтираме нато . И правим център на МиГ -29 . През май . Найс , а : ))))

ПИТАМ? Как лоша Русия успяваше да ни поддържа 300 изтребителя, а хубав и мил ЕС и НАТО немогат и два? Събудете се бе хора!!!!

Ти тъп ли си или се правиш? Вече никой не хрантути, всичко се плаща, другарю? Промоцията свърши, кака се ожени. Дава се на куче, човекът с поне малко достойнство сам си купува каквото му трябва. И каквото може да си позволи.

Срещу храна ги поддържаше, почти цялата ни селскостопанска продукция отиваше в съветския съюз! Питай баба си за опашките за всичко!

На такива като вас нищо не ви харесва. Ако се въоръжаваме - защо се въоръжаваме. Ако не се въоръжаваме - как можаха едно време да ни въоръжават, а сега - не. Като ви кажат - запас и ривете като Влен сидеров срещу НАТО , ЕС и глобализацията...

А ти питай баба си как срещу чушки и домати купувахме атомни реактори, заводи и вьорьжение

Стига сме се излагали с 50 годишни трошляци от времето на Юри Гагарин, или купувайте нови самолети или затваряйте това ВВС само се излагаме пред света. Сигурно и Сомалия има по-добри самолети. Срам ме е, че съм българин.

И мен ме е срам, че си българин! Всеки истински българин би ценил всичко българско! Армията, каквато и да е в момента, е българска и служи първо на българския народ! Като не ти харесва, търси си по-модерна армия и народ. Имаш богат избор. Успех!

Мухахахаха! служила армията на БГ народ. Абе,ти къде живееш точно!?!

наистина заслужава на червените "патриоти" човек да им цитира авиацията на много страни, които смятаме за изостанали, за да разберат къде е вече светът.

Чудя се тия дето плачат, че нямаме самолети (и армия) и че сме част от НАТО в същото време. По-спокойни ли щяха да бъдат, ако имахме 2000 самолета и 10 000 танка в пълна бойна готовност. Не е ли малко противоречиво да плачете, че нямаме армия и че сме срещу Русия? Май, нищо не може да ви угоди, освен 16-та република и вие ЗКПЧ-та? :)) Американците имат достатъчно самолети и за тия дето ни липсват, на нас. Не го мислете НАТО. То ще изкара повече време от СССР. ;)

И тоя смешник се присъедини към вече дългия списък от национални предатели в новата ни история . Нали знаеш , ненчев , че 30 сребърника ще ги харчиш само за.....по предназначение : )))) Не е прокопсал тоя , който е тръгнал срещу България .

докога ще им удължаваме живота на тия изтребители..Те вече издишат откъм авионикса и всяко удължаване ще гълта пари за все по-остаряла система. Хората купуват дори втора употреба, но с извършено преоборудване. Освен това Пилотите изостават от съвременните машини. Това решение има значение единствено за дежурството в базата и нищо повече...

Не си прав за авионикса и т.н., защото полските МиГ-29 са модернизирани за малко пари, а откази като на нашите самолети нямат, понеже са им подменени остарелите електронни елементи. И са съвместими с натовските самолети.

Мигове ще се ремонтират в Полша. Това е все едно да закарам мерцедеса в сервиза на рено или обратното. От кога Полша, която даже не произвежда собствени бойни самолети ремонтира руски такива?

Руските такива и цар Киро в гаража в катуница сигурно може да ги ремонтира.

Защо Полша ще ремонтира руските самолети МИГ-29 когато може същите да се ремонтират и в България, както е било правено преди това?

Путин тия изтребители няма да го спрат, по-добре да купим няколко ракети с ядрени глави.

Руско-съветските таратайки ги ползват само бедните цървулковци като нас, нормалните държави имат пари за нормални изтребители.

През 80те години имахме 300 боеспособни изтребители. Това Габровница,Граф Игнатиево,Равнец,Доброславци...всичко беше пълно. Сега не можем да вдигнем два изтребителя. Та да се запитаме,без предразсъдъци,кога за последно бяхме нормална държава?

Имахме, като имаше кой да ни плаща масрафа и да ни носи на гърба. Так и баба ми знае да има.

когато разчитаха на вас да подпирате мишниците на Одеския военен окръг за два часа. Имало е около 200 бойни, които отдавна са историческа находка. Авиацията е скъп спорт , а вие искате и детски градини и училища и здравна система.. Не усущате ли че 2 милиона избраха по-читави държавни системи в ЕС, където има средства за повече неща.

васко преди години се разведох и загубих доста сега сум свободен и благодетsвам

НАТО е трън в очите на путлеристите от БКП, Атака и ДПС. Ако България не бе в НАТО до сега да бе окупирана от Путлер, както се случи с Украйна и Грузия. За това е тази анти- НАТОвска истерия на слугите на Путин в България. За да може Путлер да си осъщесви плана за възстановяване на руските сфери на влияние и за да могат слугите му от БКП, Атака и ДПС да изкарат някой лев.

Мисля,че от няколко мандата насам военните министри стават все по-големи малоумници .

Да бе, такъв умен народ, а какви тъпи политици. Парадокс.

е наддавал на долна глава. Какво да му се чуди човек...

Да се ремонтират и да ги направят безпилотни!След това ако искат да кацат и по корем!И без това тумбаците дето летят с тях са безполезни

Путин, за това клекна на Прасенко ! Надушил е, че Бойко, квото има, го стяга, братски на НАТО да помага Стаен агент Крка

Ти не си министър ,а задник заедни с твоя главно командващ,който никога не е помирисвал казарма и не знае какво е да се оказва помощ.Тези поляци ще ни скъсат задниците от лапане на мангизи за поддръжка на самолетите,докато от Русия е 2 пъти по евтино,ефективно и бързо.

с поляци по гаранция на ЛА. Нищо подобно на това дето разправяш. Руснаците искаха да ни доят и с ремонти и с резервни части в долари...Не е за приказки щото не си плащал по няколкостотин долара за единични елементарни компоненти. Вече няма луди.

Какви са темите: нови заеми, убийствени цени на тока, русофобска истерия, щаб на нато у нас, на Бойко колесника...Нищо за пенсионната възраст, за плоския данък, за ниския жизнен стандарт на хората, за пряждането с власт и пари на управляващите !!! НИЩО

До Селяк - защо заблуждаваш форума, че Полша се е отказала от закупуване на западни изтребители? Една елементарната проверка в Интернет разкрива, че Полша е закупила 52 изтребителя F-16 в периода 2006-2008 г. и към 2011 г. е формирала три ескадрили F-16.

Не само ,че е закупила 3 ескадрили,но и са закупили най-модерните ракети въздух-въздух които могат да се прикачат на този тип самолети.Тези ракети са на въоръжение само в САЩ и Полша.Дори и Израел няма от тях.Освен това последната ескадрила самолети е от последната модификация Блок-60 и е чисто ново произведена.Няма първа,няма втора,няма трета ръка.Няма рециклирани,ремонтирани и т.н.Ма за какво ви ги пиша тези неща,я бегом в руските авио сайтове(които са много добри) да се образовате.Там всичките тези неща ги пише.Ма е трудно,нали.....трябва да се чете,трябва да се знае руски език:-))))Не само да се пиши какви великани са "Ватенките":-)))

наи после несто смислено браво

На продажна Полша и се пече яйчице на дупето. Само да отслабнат американцитеееее... Тия ракети руснаците и германците в /тийт/ ще им ги набутат! Че и едните,и другите имат с поляците сметки за уреждане...

Абе пак руски газ, ама друго си е като е през Турция, ремонт на Миг-ове пак от Русия, но да ни е по-скъпо да мине през Полша. Сега удължаване на живота на 5 ти и 6 ти блок нека да е Уестингхаус. Направо им разгонваме фамилията на руснаците.

бабо това е идеата не тури ефект веднага

като гледам как са хавите, най-добре ще е да ги ремонтират опълченците в Донецк и Луганск

Съжалявам, че пак пействам, но някои форумци от русофобия се давят в злобата си. "... Полша няма как да поддържа и ремонтира изтребителите ни МиГ-29, тъй като няма лиценз за това. Това съобщи пред Труд" космонавтът Александър Александров, който е представител на руската компания РСК-МиГ в България. Военният министър Николай Ненчев обяви преди дни, че експерти обсъждат вариант изтребителите ни МиГ-29 да бъдат поддържани и ремонтирани в Полша. Според Ненчев у нас посредниците между руската компания и Министерството на отбраната на България оскъпявали цените на ремонтите и на резервните части до три пъти. Няма никакви посредници и цените в България са много по-ниски от тези в Полша. Не мога да говоря с конкретни цифри, тъй като от МО не са правили никакви заявки за резервни части и за ремонтни дейности", поясни Александров. В Полша също има официален представител на РСК -МиГ, който се занимава с поръчките на резервните части и тяхната доставка..."

Няма такъв измислен космонавт!Може ли да се принизиш и да станеш един амбулантен търговец и да искаш собствения ти народ да те уважава!Срам, да връща ордените и държавните пенсии, награди и т.н!

теб ли да ти ги даде, патриоте!

ТО И КОСМОС НЯМА :)

да не знаеш българските космонавти, не са много на брой...Александър Панайотов Александров е вторият български космонавт, летял на борда на съветския космически кораб Союз ТМ-5 заедно с командира на полета Анатолий Яковлевич Соловьов и бординженерa Виктор Петрович Савиних. Мисията продължава от 7 до 17 юни 1988 г. Александър Александров завършва специалност летец-инженер през 1974 г. До 1978 г. служи в бойните части на Военновъздушните сили като пилот на изтребител-бомбардировач.

Мръсен и гнусен продажник -това си ти!Такива като тебе ,оплюващи срещу стотинки страната ,трябва да бъдат заличени!

ДОБРЕ ГО ХРАНЯТ ,НАЛИ?ТЪРГОВЕЦ МОМЧЕ БИ ПРОДАЛ ВСИЧКО ,НИЩО СВЯТО НЯМА.

смеем се на меркел че е щатска кукла ... нашите красавци какви са .... за ремонт на атомните реактори сключете договор с шри ланка .....

НАЙ МРАЗЕЩИТЕ РУСИЯ В МОМЕНТА СА БИВШИ КОМУНИСТИ ИЛИ ДЕЦАТА ИМ ,КАТО НАШИЯ РОСКО.ПО СЪЩИЯ НАЧИН НА 9 СЕПТЕМВРИ СА ЛЪГАЛИ ЧЕ ИДВАТ ОТ БАЛКАНА И ОБИЧАТ РУСИЯ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ=ГНИДИ

ХАСАН БОЙКО ТРЯБВА ДА СЕ ДОКАЖЕ ПРЕД ИМАМИТЕ ...... ... НОВОПОКРЪСТЕНИТЕ СА БИЛИ НАЙ - ГОЛЕМИТЕ ЗЛОДЕИ :)

новят мiяц на цинии в детроит веце мрази детроит и затова се е обурнал в правата вера

Боже, колко сме смешни и жалки ... И папкаме в добавка полски картофи, яйца, ябълки, бисквитки, масълце, кашкавал и още, и още бивши български изделия ... И се мъкнем след глобализадника на останалото човечество ...

Че ста жалки, жалки сте. Но това е защото обичате руските рубли, произведени от газ и нефт. Майка си ще продадете за руското. А причината е проста - и вие като тях нищо не можете. А т.е. не съвсем нищо. Умеете да крадете, да убивате и да лъжете.

ИМАМ АВТОМОБИЛ ФИАТ И ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ РЕМОНТ, ХОДЯ НА СЕРВИЗ ВЪВ ФИАТ..........

защото имаш гаранция. Като изтече гаранционния период, ходиш където е по-евтино и толкова качествено, колкото е във Фиат. Задачката, която обаче трябва да решиш е да намериш този сервиз. Така е и със самолетите.

и тоя сервиз частите ги взема пак от фиат .... ама нали трябва да се правим на идиоти

Де се е чуло и видяло ФИАТ да влиза в сервиз.КВО МОЖЕ ДА МУ СЕ РАЗВАЛИ НА ФИЯТА ЧЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ НА ПОЛЯНАТА

Ако се закрие армията, няма да има нужда от подобни недоразумения и ще се пестят пари.

да свалим гащета и да се обърнем с гръб към изтока...

Разкарайте тия руски самолети и купете най-накрая нови изтребители. От 20 години говорите за тях и за срам направихте цяла България. За силиконови разпоретини и лимузини пари имате, а за самолети нямате.

Истината е, че руските са най-добри и най-евтини! А това, че ние не знам как да водим политика си е наш проблем, не на братушките!

евтини и качествени като руските автомобили, доколкото се произвеждат и купуват

Даже без самолети и по-добре, отколкото с руски. Те служат само за да бъде България още малко по-зависима.

dsco@

Дайте на народа пасти. Какви самолети можем да купим? Ч да видим. Не може да са руски, значи европейски или американски. Тъй като играем по свирката на Маккейн, значи ще са американски. Избора е Ф-18 (който е набор на МиГ-29), F-35 не можем да закупим преди 2018, защото не сме наляли пари за разработката му (като Турция $9 млн) и остана F-22 по $150 000 000 парючето + обучение, оборудване, въоръжение. прегответе $1 000 000 000 за 6 самолета и готово, бай Руси.

ДОРИ СЛЕД НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР 1919 , НИКОЙ НЕ ВКАРВА ОКУПАЦИОННИ ВОЙСКИ В БЪЛГРИЯ ...... А СЛЕД ДОГОВОРИТЕ С НАТО И ЕС ИМАМЕ :))

След Ньой е имало французи и са изчукали доста булгаристанки.

Те са главно от Сенегал. Наследниците на сенегалските французи сега се наричат атакисти.

в България след Ньойския договор беше савецката войска и доста време се застоя, преди да си иде. А и паметник и дигнаха комунягите - МОЧА (Монумент на Окупационната Червена Армия)

НОВАТА ОПОРНА ТОЧКА НА СЛУГИТЕ НА ПУТЛЕР В БЪЛГАРИЯ от БКП и АТАКА: НАТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ Понеже НАТО е единствената защита на България срещу агресията на Путлер, който се стреми да възстанови сферите на влияние на СССР! Не е ли НАТО досега България отдавна да е плячкосана от Путлер чрез "зелените си човечета", купили си униформите в магазин за хранителни стоки, както се случи в Украйна и Грузия! НАТО трябва да бъде изхвърлен от България за да може Путлер да окупира България, а слугите му от БКП, АТАКА и ДПС му помагат активно!

И ТИ СИ СЛУГИНАЖ,И ТИ СЛУГУВАШ СРЕЩУ ПАРИ ,КАТО РАБОТНИЧКИТЕ ОТ ОКОЛОВРЪСТНОТО

си ДУПЕДАВЕЦ, не вменявай недъзите си други му ! - понял...

Путин ако иска нещо и НАТО не може да го спре. С огромно нетърпение чакам да ви нахендрят сирийците. Дали циганите или сирийците ще чукат теб и женат ти няма никакво значение-мисли си,че е в името на НАТО

Наистина ли си вярваш тъпако.

Май много си наблегнал на "точката"та не можеш да се осефериш,ама не се върти толкова много,а погледни тази точка да не е края на един дълъг натовски ,или и ти като лъва дето казал на магарето" Абе извади го за малко ,за да си обърна главата,че ще разбереш дали ми е хубаво".Та не си слагай "точките" навсякъде.

ти май си се Упрел на нещо голЕмо и дебело и затова бълваш глупости

Още центърът на НАТО не е направен и Путин даде отбой.

"Оооо да Путин даде отбой" -абе от къде , толкова ненормалници в България ...............СМЕШНИК

МиГ казаха ,че Полша купува части от тях, така, че цената няма как да е по-малка. Особено като се заложат и подаръците на някои полски и български другари дето станаха господа! Х аха ахе! Освен това от МиГ обявиха че след подобна интервенция , не поемат никакви ангажименти за самолетите!

Ministyra trqbva da gleda pyrvo ikonomicheskata strana na tazi sdelka - kyde ste izleze remonta po-eftin ,ai po-kachestven...A ne da se koziruva vednaga na zapadnite ni poveliteli..Spored men rusnacite ste napravqt po dobyr remont za po malko pari...Nqma znachenie che sme v NATO

МЛЪКНИ БЕ КОМПЛЕСКИРАНА РУСКА СЛУГА! НИКОЙ НЕ ТЕ ПИТА! ТУК Е БЪЛГАРИЯ, А БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПА!

Слуга ами УФцЪЪЪЪЪЪЪЪ

бг си е БГ, не европа, гейропейците да си одат по у лево

А ТИ КАТО НЕ СИ ЕВРОПЕЕЦ (предполагам с гейропейците имаш в предвид НАС ЕВРОПЕЙЦИТЕ) КАКЪВ СИ ТОГАВА? ТАТАРИН ЛИ СИ? АЗИЯ ЛИ СИ? РУСНАК ЛИ СИ? КАКВО ПРАВИШ В БЪЛГАРИЯ ТОГАВА?

Комундетата по у на сибирууууу......

НЯМА ЛИ АВИАЦИЯ , ЗАПАСНЯЦИТЕ МОЖЕМ ДА ОСВОБОДИМ БЪЛГАРИЯ ЗА 48 ЧАСА :)))) А И 2 САМОЛЕТА ЕДВА ЛИ ЩЕ ПОМОГНАТ ПРИ СРАЖЕНИЯ МЕЖДУ НАРОДНИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ И ФАШИСТИТЕ ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ :))

Армията има 10 000 щика. А авджиите са 200 000, всеки с по няколко цеви. И това са само законните пушкала. Незаконните са още толкоз.

СтИ вий бе, оФцепутиноидите......

Какво може да се очаква от НАТОвските гъзолизци? Самолета ще се ремонтира в НАТОвската Полша а не в Русия която го е произвела!? Смрадливци Долни! Запомнете че Българския народ не мрази Русия за разлика от вас-близачите на Еврогейските и Соросоидните задници! Ех как само хубаво шумолят доларите!!

четери самолета еба ти маитапа.имената им да са изток.запад.север и юг.

Министърът да отдели средства за ремонт на изтребителите, за център на НАТО, после и за американски танкове и за и т.н. Нали за това отиваме към още един дълг от 8 000 000 000. Ние да плащаме, НАТО да ни пази! Бъдете щастливи българи!

е знак на явна опорна точка за действия против русия

но това за миговете, нали не смятате, че е боб чорба дето можете да сварите във всяко гърне ?

В неделя вечерта ще има стройни редици на млади и гневни българи с факли в ръка.

да сте палят на волен масата

ПРИ ПРОТЕСТИ ПО КИЕВСКИ 90% ОТ ПОЛИЦИЯТА И АРМИЯТА ЩЕ МИНАТ НА СТРАНАТА НА НАРОДА :)

На тез москвичи само путкиноидите се наслаждават...........

Абе боклук, други нямаме!

Ами купете си..........

АКО СЪЮЗА НА ЗАПАСНЯЦИТЕ СЕ ВДИГНЕ НА ПРОТЕСТ , НЯМА КОЙ ДА НИ СПРЕ :)))

Сега ще се заделят пари и за правителствения, че следващия път току виж, че не кацнал...