Ненчев ядосан на генерал заради ”неистини” за МиГ-овете

Военният министър отрече твърденията на зам.-командир на ВВС, че двигателите за изтребители, които ще получим, докато в Полша ремонтират нашите, не са безплатни

Обратно в новината

Коментари - Ненчев ядосан на генерал заради ”неистини” за МиГ-овете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може и Виетнам да имат лиценз за Миговете,още по-евтино,там работната ръка е по-евтина и от нашата.

Известно е ,че Полша беше седалище на Варшавския договор,за да няма подозрения е по-добре да се обърнем към Италия,сега има жена в управлението на Евросъюза,а и Италианците са ни по близки като темерамент,а и вече са ни простили за ПАПАТА!

На тоя дано за всеки откраднат лев да му окапе по един от присадените косми на плешита празна кратуна!

При положение, че безплатен обяд няма, министърът взел да говори за безплатни двигатели. Всъщност Ненчев е прав, ако има предвид, че не той ще плаща двигателите.

защо лъжеш ненчев-ибриков,руснаците са готови по 1 милион на двигател а поляците за 1 023 000.23000 на миг е твоята комисиона ,нали?

Ми как няма да лъже.Те такъв договор е уникален за авиацията.Слагаш двигател,ползваш го до края на годината и не плащаш нищо.Няма значение от пролетените часове и степента на износване.Те на това се каква умна политическа класа.

Във Виетнам ще ни излезе найевтино,питай Пламен Орешарски,те сигурно имат лиценз!

Руснаците са готови да напраят ремонт на всички мигове за по 1 милион -ненчев лъже ,като дрът циганин

Какъв е този делир?! И а малките деца е ясно, че безплатен обяд няма. И в сервиза докато ми ремонтират колата ми дават кола за временно ползване, ама цената просто е включена в цената на ремонта на моята кола. Да не говорим, че е нормално да си платиш и на километър пробег над някакъв лимит. А двигателите за самолети не са нещо особено евтино, нито пък текущата им поддръжка е евтина. Така че е съвсем логично да трябва да се плати за амортизацията на предоставените "безплатно" двигатели. И изобщо трябва да се престане с простии от сорта на "безплатно". Няма ли данъчни да направят ревизия как така се предоставят стоки и услуги под пазарна стойност?!

Този човек къде жевее? Безплатен обяд няма!

Във всеки секретен договор има комисиони- така е и със тези в енергетиката.Да видим кога ще ни писне и те всинца ще емигрират- имат си имения с персонал,дето ще им подмива краката.Обикновени шмекери!

Шило

Ненчев, сигурен беше, че ти предлагат и подкуп за тези ремонти! Що мълча като пр..нал заяк в люцерина във Военна прокуратура? Лъжеш, Ненчев, лъжеш!

Понеже си скоро дошъл от ,,ташкент,, (нарочно е с малка буква, дано се сетиш) ще ти кажа , едно време тези самолети Миг 29 идваха на ниска цена от СССР, защото бяхме от един блок. Сега нашите приятели от САЩ бибило редно да ни дават самолети от ранга на Су 34 на ниска цена!!!!!Но те като едни евреи печалбари яко вдигат цената дори и на втората си употреба, еее нали са приятели от НАТО, защо ни скубят дори за втората си употреба??? А един Су 34 побеждава всичките ни самолети взети заедно барабар с танковете(и двата).

Су 34 е на първо място бомбардировач, и то посредствен..

ти си УМСТВЕНО ПОСРЕДСТВЕН

Изтребител-бомбардировач

АЗ СЪЩО СЪМ ПРОТИВ ВСИЧКИ СДЕЛКИ ОТ НАДУПЕНО ПОЛОЖЕНИЕ! ВРАГ СЪМ на всичко, което е против интересите на БЪЛГАРИЯ, ВКЛ. ПРОДАЖНАТА ПОЛИТИКА И СДЕЛКИ. НО, да си видял някоя държава да си публикува договора за --- каквото и да е? Нека да не се правим на овце, а коментарът да е конструктивен, та да им препари на тези, които коментираме. ЗА ДА ИМА ЕФЕКТ. Ако разликата е 2-3%, то тогава темата е ще бъдат ли ремонтирани без злонамереност? Имам предвид последните изявления на руската военна върхушка в края на лятото, адресирани до България.

КАКВИ СА ТИЯ МИНУСИ? Като пишете тук се сещайте, че се чете и от младежи - възпитавате някаква политическа грамотност. Различните мнения ги карат да мислят. Но като прочета как ги подвеждате с антинационални предложения се вбесявам - да се публикуват договори, да се публикуват имената на българските разузнавачи... ТОВА НЕ Е ЛИ ПРОТИВ НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ? ЗАЩО ОБЪРКВАТЕ МИСЛЕНЕТО НА МЛАДИТЕ ХОРА? НАЛИ ТЕ СА ПОКОЛЕНИЕТО, което ще живее в този объркан в момента свят. Лашкани в новата си история между изтока и запада,за 50 години ни взеха 3/4 от земите и си разкрихме разузнавачите!!! Това, ако не е малоумие - пробудена истерия точно от такива предложения

Най-добре да не правим излишни движения,да не купуваме нищо,ние сме малка територия,няма къде да се разгърне МИГА,ще трябва да прави кръгчета и след това летците ще ги съдят за преразход на гориво!

не си спомням да съм напускал София. Нищо не ми говори това ташкент, освен, че беше в СССР.

Трябва да изгонят всичката останала комунистическа паплач от войската. Аман от нагли и некадърни комуняги

Главното е да правят далавера, дали нов двигател не струва по малко????????

По въпроса има интервю с втория български космонавт Александър Александров. Там нещата са казани много ясно. Разликата между руската и полската оферта е 25 000 евро на парче. При това полската страна има право да извършва ремонти само на свои самолети, и т.н. Ама в интервюто има много интересни работи. Заслужава си да се прочете. Има и за българския ремонтен завод, ПРИТЕЖАВАЩ ВСИЧКИ ПРАВА И лицензи, без най-новите бюлетини на бюрото на МиГ.

са ясни - ще му секне кранчето на фирмата за доставки от Русия.

И така да е, това не променя фактите, които те мързи да прочетеш.

кой беше Анатоли Кръстев??..

симо

От СВ-то на Ненчев.......Завършил съм съответните курсове,школи към съответните специализирани американски институции--- от специалността,,ЙЕС СЪР,,.

трудовака пак нещо не е разбрал.

A ako падне някой МИГ, КОЙ ще носи отговорност ?!!! Сигурно ИДИЛ, глобалното затопляне, комунистите, Цветан Василев и тн. В България нещата стават все по-лоши!!!

Не "ако" а "като". Ама му дреме на Ненчев, той нали не е вътре.

гого

кой кой ... путин, трябвало е за без пари да го направи

Абе ходил ли си скоро на психиатър? Ами какво чакаш ?

симо

Досега ни проглушиха ушите,чак мазоли излязоха и РАЗБРАХМЕ---при пазарната икономика БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА.Е ква излезе тя????Ненчев комунист ли е или някакво друго пазарно изключение??Като е толкова оправен що не вземе да свирне тази магия и за образованието и за здравето и за другите места където средствата са толкова кът. Е,има ли безплатен обяд или не???

Няма леви и десни, няма НАТО и РУСИЯ, когато става въпрос за БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, РАЗБРА ЛИ?? Това искаме от нашите политици, щото всичко влиза в твоя джоб и в бъдещето на децата ни!!! НАБИЙ СИ ГО В ТИКВАТА!!!!

Че кой иска нещо повече? Само дето нашите "демократи" се държат като партийци по тия въпроси: купуват от Запада боклуци на завишени цени със сектантската целеустременост на Епъл-зомбитата ;-).

Това е защото са бели китки, писари. Никога нищо не са създали. Никога не са почнали от нулата, не са теглили кредите, не са треперали, как да ги обслужват, как да плащат заплати, данъци, как да инвестират, как да се развиват, как да не фалират заради криза или тъпи закони. Никога нищо не са създали, освен да се облажат от далавери. Затова лесно се подписват договори, от които отново ще се облажат, без значение дали са с изтока или запада. Просто сега е на мода запада - такава политика сме предприели. А пък да не забравяме какви лиги се точат за запада - не боклуците им, ами и лайната им в целофан с панделка ще купят А всеки понеделник се хвалят за двудневния уикенд до запада с многозначителен тон, чак с душевен млясък - за напиканите подлези на Рим и Париж .Ами лайната, които внасят по хранителните вериги със забранените "Е"-та и консерванти? Ами болестите на българите от гадните храни на монополистите-вериги колко струват отново на българите?

КОЙ СИ ТИ, че да ти публикуват договора, бЕ? ТИ не прочете ли преди дни, че Русия претендира за ремонта и иска сума пари, които ще влязат в твоя намален семеен бюджет? За тебе няма ли държавна тайна и изгода, бе тъпак, предател български? НЕ РАЗБРАХА БЪЛГАРИТЕ, ЧЕ ВСЯКА ЖАБА ТРЯБВА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА. Т О В А Е ГОЛЯМАТА ТРАГЕДИЯ НА БЪЛГАРИТЕ! Всеки си мисли, че от всичко разбира и си вре гагата да решава съдбовни въпроси. НЕ СЕ ЛИ СЕЩАШ, ЧЕ ТИЯ САМОЛЕТИ ПАЗЯТ ДЕЦАТА ТИ ОТ ВЪНШНИ ВРАГОВЕ, КАКВИТО СА ВСИЧКИ СЪСЕДИ НА РОДИНАТА ТИ, БЕ ТЪП ПРЕДАТЕЛ СЪС СВИНСКО САМОДОВОЛНО САМОЧУВСТВИЕ, АААААААААААА??? ОМРЪЗНА ми в тая държава от ВСИЧКОЛОЗИ. УСПЕХЪТ на ЗАПАДА за където мигрирате Е В ТЯСНАТА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ. ТИ КОГА УЧИ КАК СЕ ПРАВЯТ ДОГОВОРИ, БЕ, СМОТАНЯК? Та си все против българските интереси????

Аз съм се занимавал с финанси и външнотърговска дейност през целия си живот,Бобчо- освен в годините,когато бях в енергетиката . Това достатъчно тясна специализация ли е,пиленце? Данъкоплатец съм и имам право да знам,още повече,когато генерал-специалист бие тревога,а политически парашутист-текезесар се ежи без аргументи в отговор,че ще го уволнява.

Нали се сещаш, че в момента сме натовска държава. Според теб как ще ни тарифира Русия, без да сме чели договора??? Как мислиш??? Особено с последните събития и успехи на Русия в Сирия. Удачно ли е нашият бивш съюзник да чете договора? Нали тук има посолства, консули, наблюдатели? Друга тема е какво мислим за отношенията си с Русия, щото тук става въпрос за пари, и то за катастрофалния ни бюджет и минимума на който живеят бг-семействата.ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ПЪРВО СМЕ БЪЛГАРИ, зависими от Великите сили, независимо дали са на ИЗТОК или ЗАПАД. Яли сме им попарата и на двете н последните 130 години.

Вашите хора по света преоценяваха екстра и първо качество на доставена стока в чужбина за трето. Набъбнаха ви сметките. А и тази на Тато.

гого

шшш, я се успокой, май имаш нужда от невролог. Ти летец ли си ? Не? да му мислят летците ... , те ако не могат да откраднат пари от самолетите ще ги откраднат на друго място ... ,

колко си прав... То е дълга история, но мои приятели установиха, че и екипажите могат да крадат и то елементарно... Гарантират си пенсиите чрез защита на класовете с полетно време, което пък надписват в документите, което пък бие по държавния бюджет. Защото ликвидират на книга ресурса на двигателите, агрегатите и самолета / хеликоптера и го пращат преждевременно на ремонт.

Ти също си българин, нали! Тогава и ти си един полезен идиот-многознайко. Не се обиждай. Сам си се оценил.

Цитат: "Ще му потърся отговорност. Всичко, каквото съм казал, е истина. Ще се запозная със случая, но.ако някой си позволява да говори неистини, това е много опасно, особено, ако се касае за Българската армия". Ненчев колко неистини каза до момента? Даже изказванията му помежду си се отличават. Примерно колко повече искали руснаците за ремонт на двигател. А то се оказва 2-3% (общо 1050650 евро или 27650 евро разлика) и то само след последната обявена от него цена. Преди това говореше, че ремонта при поляците щял да ни струва 1.2 милиона евро.

jizast

Пак нищо не си разбрал. Няма нищо, не се притеснявай, просто избягвай да коментираш и всичко ще е наред.

О пределно ясно ми е, че целта бе само да не ремонтират руснаците. Целта не е била нито техническа, нито експертна, та дори и финасова. Само да се прецакат руснаците.

ами вземи та публикувай този договор с Полша за ремонт на тези МиГ-ове! Хората не са неуки и сами могат да преценят кой казва истината и кой лъже, но като се има предвид всичко което до сега си казал и напрвил май ще излезе че лъжеца отново ще си ти!

гого

ей я тихо, човека каза, ако НЕ ГИ ПОЛЗВАМЕ - СА БЕЗПЛАТни ... ако ги ползваме , ще си платим като попове ....

много скоро ще има съд за предателство на интересите на България......

ненчев заяви: Повечето от това, което съм казвал, не съм го казвал. Пич с оценка Ка

Един министър тръгне ли да търси сметка на генералите си... спукана му е работата.

НИКОГА, дори първия ти подчинен не е наясно какво работиш като цели, така че изобщо не се учудвам на неподготвените изказвания на подчинените. ТОВА Е ТИПИЧЕН БЪЛГАРСКИ СИНДРОМ В ЦЕЛИЯ БИЗНЕС, ДЪРЖАВНА И ПУБЛИЧНА АДМИНИСТРАЦИЯ. Спомням си как Годжи беше отишъл в СТАНИ БОГАТ да участва без съгласието на Слави и да оголи факта какви хора са всяка вечер на екран, възпитали 20 набора на Родината ни.

Избуяха като римски пълководци без армия. Някои си превеждат само от руски.

ненчев е турук- веднага да се прати на ИДИЛ!

Няма как да вдигне самолета - доста е ръждясал...

каква е тази истерия за това пространство ваздушно имам пред вид и от кои ще се пазим като от всички страни даржавите са в нато

Вземи се върни в трети клас.За западни граници да си чул?

Моля,прочетете коментара на нашият космонавт-ге.Александров. Ненчо Раданчев от Деформаторския блок вслушвайки се в истеричния вой на Радан,Наско и сие за повече парички,уж необходими за партията е готов да жертва и свободата си.Казвам свободата си,защото пловдивският магнолиев цвят оглавяващ "независимата"от нищо прокуратура може да му я поиска. А"експертите"от този форум,да вземат да се поинтересуват Полша колко ремонта от такъв характер е направила и какъв е резултата.А,може и да проверите номинираното от "гъстия косъм"-Ненчев лице за водене на преговори с поляците,какви инструкции е получило по отношение"партийното финансиране".Пък,ако иска и онзи с Магнолията може да провери,въпреки,че е известен и...ядосан,че не е спазено нужното съотношение при отчитането.

Най добре руските тенекии за скрап и да си купим западно и технологично модерно..

Щерев, Щерев, пак се изказа неподготвен. Добре, купуваме една ескадрила (12 броя) Ф-ки. Ако искаш и друг вариант - понеже сме много готини, ни ги подаряват. За 12 самолета теорията казва, че са необходими 18 пилота. Имаш ли представа колко (ще) струва обучението на един пилот ? А техници ? А инфраструктура ? А обслужващи машини ? А консумативи ?

Докога това недоразумение ще бъде министър?????????????????????????

Ами да накара Пръмова да му направи едно резюме на договора както прави на Борисов. Може да не им се чете на нашите другари.

в МО вместо да се мешат в политическите обосновки да вземат да си представят докладите по военно-техническата страна на нещата. Щото са станали военни политикани.

Това правителство да си дава по-бързо оставката че писна да им гледам простотиите , ТЕКЕЗАР министър на войната , още не съм виждал такова чудо !!!!

вика му се текезесар

Това че този дебил няма хабер от войска е очевидно. Че прави гаф след гаф е логично. Че е поставен на този пост за да не мисли за интересите на България, а да изпълнява командите на Вашингтон е обяснимо. Но защо никой не задава въпроса какво прави неговият началник тъй наречения премиер? Ще отговоря - този нещастник изобщо няма думата. Той е същата американска подлога като земеделския дебил и назначава и пази министрите си по списък утвърден от чичо Сам. Докато във всички предишни правителства особено червените за всичко хулеха премиера, сега за банчанския простак никой не обелва лоша дума. Накратко -купени медии, олигавена журналистика, нулева опозиция и нов Тодор Живков в стократно по-лош вариант.

Като притуриш и безогледните изборни манипулации на неосъдяемия физкултурник и дебелашката безцеремонност на юес амбасадата по грижата им да разпореждат и уреждат с постове всички гнили седесарски отрепки, да се питаш каква е разликата от "татовото" време. Още малко и пак ще има чл.1 в конституцията и Тиквата на трибуна посрещащ манифестациите на обичащите го поданници.

На калпав самолет реактивната струя му пречи!

Официално най-Учтиво уведомление : - с оглед СвръхЗабързаността на събитията и ливналата Поредна серия от Диверсии/Пропаганда/губи-времки тук от ЯсноЧии кръгове -> на явни Такива - НЯМА да отговарям, И ! -> ще СА процедирани Незабавно. Позволете да предложа да Процедираме по Идентичен начин ! Ние. Всички. Заедно. (Благодаря за разбирането !)

Този урунгел кой го направи министър да си го взима обратно , ще дойде ден когато ще му търсим сметка за всички тъпотии които е направил и трябва да бъде заключен за дълго , а не като Николай Младенов който на наш гръб прави умерена Сирийска опозиция и се скри в САЩ !

е по-добре да се ядосва за пропуските си в часовете по СМЯТАНЕ в началното училище.. От девет кладенеца вода докара да каже, че "спестявал" къде 28 млн. лева.. Руснаците казаха - 1,05 млн. евро за ремонт на един двигател. Паляците - 1,023. Т.е. спестяваме - 0,027 млн. евро. За шест двигателя - 0,162 млн. евро или къде 308 ХИЛЯДИ ЛЕВА. Няма дори и милион. За гаранции аграгкечаджийския министърин не пита и не иска!! По-важното е откъде ша изсмучи останалите 27,7 милиона лева УЖ икономия? В палците няма костен мозък, ама завалията смуче и са нада, че оттам ша му влезе нещичко в павето..

Няма по-голяма глупост! Поляци ще ремонтират руски двигатели. Абе, вие като си купите Мерцедес в Албания ли го ремонтирате, че е по-евтино? Да ви светна - да не мислите, че то само двигателите се развалят. За тая работа трябва лиценз - имат ли? После някой пилот като се пречука - вече знаем кой е виновен.

За каква авиация говори тоя...два самолета изтребители. Това във военно-тактически смисъл е равно на нула. Турция има над 232 самолета изтребители, това е буквално стократно превъзходство. Гърция има също над 170 изтребителя Ф16...същата работа. При един потенциален конфликт нашите два самолета ще бъдат унищожени в първите 10 минути на съприкосновение.За какви двигатели, за какво ремонти дрънкат..да си кажат че авиация нямаме , да си вземат шапките и да се махат, а не да си получават тлъстите министерски и генералски заплати. Авиация се прави с пари, а не въшки.

Искаме нови изтребители,а не да ремонтирате 30 годишни ламарини,които до година пак няма да вдигнете на парада глупаци такива,вас единствено ви интересува парата,комисионната която ще вземете Боклуци Гробарски и Седераски:)

Ненчев е пореното политическо седерунгелско недоразумение

След като членуваме в НАТО е ясно, че няма как да ремонтираме оръжията си в Русия. Реалностите са такива. Все едно преди сезона МакЛарън да си праща болидите за настройка в заводите на Ферари. Или пък когато България през есента на 1944г. се включва във антихитлеристката коалиция да се праща Месершмитите и Пантерите за ремонт на Вермахта. Ако ги пратим в Русия може и да не ни ги върнат и да си ги прихванат заради Белене или Южен поток. Или да ни върнат така ремонтирани, че нашия пилот като изстреля ракетата тя да изпише една красива траектория и да се вреже в соплото на сабствения му самолет.

Е, щом смятаме да воюваме с Русия,казвайте по-рано,че да знаем кого да утрепем превантивно. Странно Германия също е в НАТО и преди да продаде МиГ-овете на ГДР-то на Полша ги ремонтира точно там,в Русия. Русия не е Франция, тя ку*вачки в стил "Мистрал" не играе. Както и да е,не е толкова важно. Тези самолети повече работещи никога няма да ги видим,помнете ми думите.

че на комунист и путин не вярва , та ние .

Да, вече МИГ-овете са стари, утре ще се въоръжим с по-модерните руски самолети СУ, а това сбогом ще го викаш ти ако имаш късмет да си ометеш дребната душица у вас в презокеанската ти обедняла и разтърсвана от граждански конфликти държавица!

Ти да видиш! Ненчев един път да знае нещо /друг въпрос е дали това, което казва отговаря на истината/. Той не знеше нито за американската техника у нас, нито по чие разпореждане и с чие съгласие е тя тук, но за двигателите знае момчето... Браво, Ненчев!

zosha_@

ненчев е на път да забърка българия в лицензионен спор. при това българия има горчив опит в това - справка производството на (булгар) рено в българия и изнасянето им в африка. резултатът - рено(дачия), но в румъния.

И още веднъж Стриктно-Процедурно : - Продаваме Всичката руска техника която е у Нас, където/както Успеем ! (от гърмящи и свистящи до карандашки) ... И ! - Незабавно Алинираме Нашите мощности С ЕС/НАТО на база Високотехнологични и Развойни работни места у Нас ЗА Нас . Казвайте !

Казвам: в цялото това връзката с реалността къде е?

Надявам се го Изчетохме Всички, Колеги (това което Изказах !) (Задължен съм Ви, Колега !) ... Абе Модераторе/Тиранозавъре !: - тия 'наште' шмокове-и-шмочки у парла-ментата ----- Си ли плащат ЗА Обучението дет им Водим Тук ? ...:-)))))))

Високотехнологични и Развойни работни места?????? това е цехове за производство на чушкопеки

Румъния - Се включи. - ествествено че Трябва И Ние !