Изтеглянето на САЩ от Сирия: Русия приветства, Израел ще вземе мерки за защита

Кюрдите определиха американското решение като удар с нож в гърба и предателство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"При всички случаи ще се постараем да опазим сигурността на Израел и да осигурим защитата му", каза израелският премиер" Нормално, досега ИДИЛ, макар и прокси, ви защитаваше. Колко араби, кюрди и християни избиха, само евреите не пипаше, което беше странно, понеже подобен подход някак си не се вмества в представите на един халифат. Нищо. Сега е въпрос на време и средства да се появи новото прокси, пък как ще се казва, не е от особено значение.

""Това е предателство и удар с нож в гърба", заяви кюрдският представител" - така е като се съюзявате с дявола.

най-странни са ми кюрдите. толкова ли са наивни та вярват и разчитат на янките. отдавна трябваше да осъзнаят с кой да са в съюз, на кой да разчитат и в какво да вярват.

сащ победи себе си ,браво,браво !

Явно конфронтацията с Русия ще премине на ново ниво. След като не се получи да сблъскат НАТО с Русия в Сирия, САЩ променят плана. Така или иначе стремежът е към война с Русия за да излязат от финансовите затруднения и да заграбят ресурси. Най-вероятно сега конфликтът в Украйна ще ескалира наново!

Бълнуването на обикновените комунисти. Някой (САЩ и световния империализъм) искат да за грабят ресурсите на матушка Рассия!

Ами, че техни висши поставени лица на ръководни длъжности казват колко било несправедливо Сибир да пренадлежи на една страна. Сам си вади изводите....

Освен да вършат мръсната работа на Израел, САЩ нямат интерес да са в Сирия! Отношенията им с Турция са къде по важни от някакви си Кюрди! Кюрдите да целуват ръка на Асад и да заминава който от къде е!

Няма приятелство в голямата политика ! ИМА ИНТЕРЕСИ !!! Заради ракетите които Турция ще купи от Сащ всичко ,заради което досега са били там САЩ е “забравено” .включително и Кюрдите - големия губещ от СДЕЛКАТА!!! Интересно е също , че Русия, Турция и Иран са се разбрали за Сирия ? Ама Сирия някой пита ли я ???

petrovito

със сигурност Иран и Русия са там по интерес на законния режим на Сирия. а, без интерес, никой няма да е там.

Сега кюрдите пак тръгват към РФ, да бият главите в килимчето.

Айде, давайте ядрените гъби че съм приготвил рулетката да ги меря кой по-голяма че я изкара....... до цели 5 метра мери моя прецизен инструмент.....

Тръмп обеща преди време да прибере голяма част от американските военни в чужбина у дома и това и това и прави. Това е част от плана му за съкращаване на военните разходи и тоталния бюджетен дефицит на страната.

Точно обратно. 750 милиарда. Това ли е съкращението? Утре ще каже друго. колка пъти ги изтегля? Същия лъжеч е ББ. От една школа мафиоти.

Хахаха .... тотален дисонанс сред американските управляващи. Миналата седмица един казва как ще останат до победата на ИДИЛ, което не се знае кога ще бъде. Днес Тръмп вече ги победи :)

Ситуацията в Сирия много заприлича на нещо,като в края на ВСВ. Квантунската армия на Япония беше капитулирала пред войските на Жуков в наложеното й обкръжение .Статуквото не беше от полза на САЩ-едни от големите трима СССР,Великобритания-тогава все още мощна империя със значително влияние в света,но на САЩ залезът на тази империя им беше необходим с оглед на плановете им за световна сила,както им беше нужно едно сериозно предизвикателство пред победоносната съветска армия и те го намериха в употребата на атомното оръжие,като бомбардираха Хирошима и Нагасаки. Внезапното изтегляне на военни части от Сирия освобождава плацдарм за употреба на поне тактическо ядрено оръжие на територията й.За целта беше нужно подобряване на отношенията с Турция,за да се неутрализира навлизането на значителни турски военни части на военния плацдарм,което подобрение беше постигнато с предаването на Гюлен под покрива на Ердоган.Че Турция ще подобри отношенията си със САЩ не беше неочаквано.Непредсказуемостта на по-нататъшните събития в изстрадалия регион обаче изисква един реванш,който да съответства на твърдението,че именно САЩ са победили ИДИЛ и то по категоричен начин.Употребата на тактическо ядрено оръжие в един ограничен вариант би отговарял на нарастващата войнственост на американската политика и би гарантирало по добри резултати за нея в други региони с опасно напрежение напр.Украинската криза.Под въпрос е ,доколко тези сметки ще излязат верни,но реалната опасност съществува,още повече съчетано с изтеглянето на всички американски дипломати от региона. Йес!Даа... Да!

повече ми пролича на Виетнам 2,Ядрено едва ли.

Ядрените бомби над Япония бяха по-скоро намек от сорта. Аз имам нещо което вие нямате към СССР. сегашното положение е съвсем различно.

Малко размисли - в US военна доктрина се посочваше, че трябва да имат възможност да водят до два локални конфликта. То в момента, като се изтеглят от Сирия, май други не останаха, нали? Афганистан не го броим за конфликт, а за охрана на маковите полета и литиевите залежи, щото друго там няма... Освен афганистанци, а те не ги интересуват. Както не ги интересуват и кюрдите. Но за разлика от първите, вторите се държаха като фурнаджийска лопата, а това на никого и никога в историята на света не е носило позитиви. Местят те от ъгъл в ъгъл и когато престанеш да си нужен - в огъня. Та в Сирия нямат вече изгода да стоят. Въпроса е къде ще отидат? Скоро не съм чувал демокрацията да е била застрашена /освен в Западна Европа последните седмици :):):)/ или някой някъде да е преритал и не може да диша от непрестанни напъни към демократични промени... Те ще намерят, дано не е Украйна, ще ние ще го отнесем. Някак не ми се вярва толкова да са си повярвали, ама да не дърпаме оня с рогата за опашката.

"...Въоръжената коалиция Сирийски демократични сили (СДС) определи решението на САЩ като удар с нож в гърба..." Май на всички СДС-та им е съдено да потъват в небитието. Злощастно име.

А къде е сега Николай Младенов, който събираше в Правец главорезите, известни по едно време като "Приятелите на Сирия"???? Какво става, защо до само година две сирийският народ на всяка цена трябваше да бъде "спасен", а сега западът няма нищо против "кръвожадния диктатор" Асад???? Къде останаха "принципите" на запада???? Защо западът не е в състояние да победи в локален военен сблъсък с конвенционални средства и да наложи волята си???? ....

американците са решили "стига пари в пясъците", но руснаците едва ли ще кажат това в скоро време. Нефтените находища на Сирия са толкова апетитни все пак...Апетит, маскиран под логото "братска помощ".

Че краварите, как ще оставят техните отрочета ИДИЛ?

Не ги оставят, не четеш ли, изтеглят ги.

Ако путин създаде отново ИД, янките пак ще дойдат да ги ликвидират. Световният тумор е русия, а не мюслимантите.

Самия руски кенеф си е ИД! Най-голямата джамия в маскве! Най-големия им богаташ с име алишер османов! Най-близкия друг на вожда с име кадиров!

Анти

Ало трудовака пак си се объркал.Питай чичко Гугъл бе тъпи и той ще ти каже къде е най-голямата джамия.И друго шебек в Залцбург на стария център има 7 различни религиозни храмове-църкви,джамии и синагога и това е от векове шамандуро тъпа. Но ти си прекалено тъп да вдяваш,пък и де ли да си ходил по света.

pantapanta

Ко каза , Анти , че имало 1 джамия в центъра на Залцбург - и кво от това ? Не е като в Маскве , където са хиляди - втория град в света по брой мюсюлмани ?

Жжж и майора един и същ джендър ли сте или просто си бъркате по дупките манафски ?

Янките се споразумяха с турците и новината за изтеглянето им случайно съвпадна с продажбата на ракети патриот на ердо.

Анти

Единствени прецакани са кюрдите.Вече изтече съобщение че американските и френските специални части са се изтегли от Манджиб и после ще напуснат изцяло Арфин.

Ауу, великите кравари - бягат като овци. И лъжат, че били победили! Добре, че беше Русия да ликвидира ислямските терористи! А тоя Трумп се оказа по-голям лъжец дори от наш Бочко, да Му се свети името во веки веков - беден, справедлив, безпогрешен, гален по умната главица от папи, ходжи и патриарси!!!

Защо великите пияни блядове не ликвидираха ислямска държава 6 години при хюсеин обонго а Тръмп дойде и за два месеца ги приключи ....стой си в кенефа и си коментирай Бочко и Корнелия там ти силата

Май , не май , ами е сигурно , че кюрдите влязоха в Рака .

За Тръмп са много по важни да продаде противоракетни системи "Пейтриът" на Турция за 3,5 милиарда долара, От колкото няколко хиляди живота на кюрди !

така е. Бизнесът е най-важен. Цар Долар е господар в САЩ.

И не само в САЩ

А какво очакваха кюрдите от някой си зад океана? Добър урок им се дава сега, точно както и на афганистанците които не харесваха руснаците, но сега си чукат главите защото окупацията им няма край.

И ние, и ние да си чукаме главите

Горките Кюрди. И те като нас, често избират погрешния съюзник и приятел...Интересно какво би станало ако Русия намери някакъв вариант за кюрдите. Дали тогава позициите и в района няма да се бетонират абсолютно. Дали пък не са мислили за това? Аз бих помислил. Ясно е, че с Турция няма да е лесно, но пък защо да не се опитат някакви варианти.

009

Айде козяците да започнат да обясняват как стана тъй, че великата демократична армия се изсулва след великите победи.

Султана си е платил...3.5 млрд на ВПК на козяк.