Изследване: Българинът гледа с недоверие на богатството

Семейството, мирът и сигурността са най-важните ценности за българите, показва национално представително проучване на изследователски център "Тренд".

Обратно в новината

Коментари - Изследване: Българинът гледа с недоверие на богатството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами драги господине , от втория ред вие какво предлагате да напуснем всички родината си и да я отстъпим на цигании бежанци и турци ли? Глупак.без бой не мърдам от тука и няма да си предам земята ей така ясно ти върви да ближеш подметките на запада.

Най-важната ценност е СВОБОДАТА ! Никой дори не се сеща да я спомене в проучването..

България се управлява от ОЛИГАРСИ. Те стоят в сянка и действат чрез своите лобита. Парламетът и депутатите не работят в защита интересите на гражданите си, а се грижат за обогатяването на една шепа псевдобизнесмени. Няма такава държава като България. На тези които им харесва да живеят и да работят в България им препоръчвам да отдат и да видят в Западна Европа какво е. Различните политичеки партии се борят за собственото си облагодетелстване. Властта се е превърнала в самоцел. Егати и държавата, която се управлява от бандити.

Това е така, защото и депутатите и парламентът, и ръководствата на политическите партии, които са с ясно изразена строга йерархия и субординация, в лицето на лидерите им СА СЪЩО ПОДБРАНИ и НАЗНАЧЕНИ от същите тези червени ДС-КГБ кукловоди, които назначиха и едрите бизнесмени и олигарси в България, редовно фалшифицирани несвободни и НЕИНФОРМИРАНИ избори през всичките тези години.

Почтено станал богат. Може, ако е снасял по веригата.

Българинът се оказа почти съвсем наред. Реалист. Бях се отчаял, но ако изследването е истинско - все още има надежда. Явно зверското пормиване на мозъци, поне засега не е успяло. Язък за изтърваните вече 10 -20 %, но и те са полезни за нормалните хора - да внимаваме да не станем като тях!

Липсата на вяра в собствените сили е основна причина за бедност в развития свят. 69% вярват в успеха с връзки. Това са хора, които са се предали в живота, преди да са опитали.

Ама ти май наистина си патка и то голяма! Познавам доста умни и кадърни хора, особено в банковата сфера и енергетиката, с по две висши образовзния и по два западни езика, но се ръководят от некадърници с връзки - родниниски, сватовски, креватни! Та не ми обяснявай как, ако си умен, ще си на чест и почит в тази тъй наречена държава!

Защо с недоверие?! Демокрацията роди много билгейтсовци...Социализмът ги потискал умствено и когато "времето стана наше", мозъците на цветелинките, костоваците, плевнелиевците, прокопиевците, догановците, пеевците и сие разцъфтяха... След фалирането на банките броят на мозъците рязко се увеличава - по над 20 милионери на месец... 4 800 милионери в зелено към края на мин. година родил Преходът...А те растат в геометрична прогресия... Българска нация, умна нация... А мозъците у нас са на почит!

Няма населено място в държавата,където ако направиш някакъв сносен бизнес-поне да си изхранваш семейството / ако те допуснат/ и да не дойдат представители на трипръсточелите за да си поискат дължимото за правото да работиш!В най лекият случай- да ти доставят нещо или поне съвместна дейност.Всичко останало е в сферата на вакума!

Българите ще свикнем да не завиждаме и да приемаме успеха на другите хора, ще се научим, че важно нашето канче да е пълно, не канчето на съседа!

Дали това изследване ще има значение за натиска на сатанистите от ЕК за признаване на еднополовите бракове?Едва ли.

да станеш богат по честен начин. С неработеща съдебна система, с неясни икономически лупинги, със закони врата в полето. Богат ли си в такава страна, си крадец, мошеник и бандит.

Ти си клеветник и лъжец! Така оправдаваш собствената си некадърност и мързел!

А аз ТВЪРДЯ, ЧЕ КРЕТЕНЪТ СИ Е КРЕТЕН ПО РОЖДЕНИЕ, най - вече БЪЛГАРСКИЯТ!

все това повтарям,имаме 7 млн.престъпника,несметно богати,но забогатели с кражба,в българия бедни няма(в смисъла,вкойто ги има в Европа),има само богати и по-богати,разликата е само в милионите,някой имат по един-два милиона,други-повече

Е, как да не гледа с недоверие на богатите, когато и на децата в България е известно, че 99.9 процента от богатите у нас са придобили богатството си по абсолютно незаконен начин.

Клеветите и лъжите е крайно време да се санкционират в България! Аз твърдя, че всеки лузър си е виновен сам!

А аз ТВЪРДЯ, ЧЕ КРЕТЕНЪТ СИ Е КРЕТЕН ПО РОЖДЕНИЕ, най - вече БЪЛГАРСКИЯТ!

1989 вероятно процентът е бил 100. Сега може да е и 30. Комунистите с партийните куфарчета излапаха всичко, а сега от рублите се блажат много малко.

10.11.1989г.ме завари като обикновен инженер, на 39 г. на най ниско стъпало в предприятието, и с 3 годишен стаж като член на БКП През 1994г."Подкрепа" и КНСБ дружно ме предложиха за Директор на фирмата. Успешно преминахме кризата 1996-1997г и през 1997г.Костов ме уволни като бивш член на БКП. Направихме фирма с част от колегите които си тръгнаха с мен и след 5-6 години под наем ,вече в собствена сграда ,фирмата няма лоша година . Не сме приватизирали и една игла. Не ме интересува кой е на власт стига да не пречат.

давате ли?

Не сме от тези фирми които се занимават със суджуци.Нито даваме нито взимаме.Суджуците са токсичен продукт. И не мисли ,че не ми е жал за бившата ми фирма ,която залиня и е пред закриване, Костовата приватизация я даде в недобри ръце и от 1200 намаля до 400,200 и сега е 30 човека на възраст над 65 години

ВЕРВАМЕ ТИ!Искаш ли да си кажеш името и да те сложим на един полиграф?Ще ти зададем само един въпрос:Колко краде?

Колкото и да е странно много хора ти вярват защото имат подобни познати. Уволнени от държавни фирми и понеже са кадърни създават собствена успешна фирма с оборот от няколко милиона годишно, в най-добрия случай. Само едно не мога да разбера, защо се мислиш за богат при положение, че спадате в категорията средна класа, предприятие с до 150 човека в най-добрия случай. Истински богатите притежават доста повече и наистина сроковете на забогатяването им не се припокриват с възможностите на честно забогатели, дори и да приемем, че Бил Гейте е честно забогатял.

Не ти вярваме. Не е възможно да си чист като ангел.

О СЪВСЕМ СКОРО, не само ще ти попречат, но и ще направят всичко възможно да те извадят от ИГРАТА! Просто такива са правилата, ИЗКЛЮЧЕНИЕ НЯМА!

Връзкар! Хаха, защо да не ти вярваме, звучи познато.

Аз ти вярвам, но май пропускаш някоя друга подробност. Откъде ви дойде началния капитал? Или си пооткраднал малко от държавната фирма или си си давал някоя огромна заплата като директор. Между другото, не е никак трудно да стартираш по този начин. Като директор си имал ноу-хауто от държавната фирма, списък с клиенти, потенциални пазари и много друга вътрешна информация.

Я, погледнете коя да е сделка от приватизацията. На търга се явява един кандидат, той няма пукнат грош, но някоя си банка е склонна да му отпусне кредит десетина милиона, и той купува предприятието. И това, ако не е съмнително. То е ачик, дето викат комшиите.

някой да ми каже, че мамин дебелян не е забогатял честно!

ли е? Слухове са тва, нищо нема момчето, сичко подари, продаде и раздаде.

Дядо му е полковник Ангел Кръстев от ДС.

мечтае за тарикатска далаверка при която с едно-две обаждания по "мобифон-ата", в джоба му да капва пачка. Мечтата и представата му за висок стандарт са кадилак на старо, ланец и фолк-певачка за любовница. Понеже масовия балкански простак си ги представяше тия неща и му се виждаха напълно възможни в началото на 90-те, просто въпрос на късмет да си на правилното място, с правилните хора, мрази комунизма, истинския дето те кара да чакаш 20 години за нова лада. Мрази обаче и "думбазите", защото смята, а и в повечето случаи е прав, че проста те са му взели мястото, че нито по акъл, нито по талант, скруполи, манталитет и възпитание не е по долу от "ония гадини" Баневи, Ковачки, Ганди-та, Чомби-та, Вальо Моллов, Гергов и прочие "звезди". Затова с удоволствие би им извил вратовете по-безпощадно дри от разправата на Сталин с кулашкото съсловие.

сентенцията, че както народа си заслужава управниците, така идва и момент в който управниците /елита, политически, финансов и интелектуален/ си заслужава народа.

специалисти по "българина". Кажете за себе си, оставете българина. Какво би и какво не би направил. Общи приказки, без да са подкрепени с доказателства. Повечето българи работят и живеят от труда си. Това е факт. Другото - безпочвени обвинения.

доказателства от въпросното изследване? Иска повече социални разходи, иска държавата да му намира работа но не иска по-големи данъци, ако попиташ над 70% са за капитализъм, но всъщност искат неща, които само системата на Бай Тошо би им дала, само, че особено по-старите го плюят и кълнат.

голям късметлия щом си видял българин да работи,блазе ти,само да не бъркаш нещата и да наричаш краденето работа,тогава,да,българина наистина е най-работния на света,никой не може го стигна

Милионерът казал не ме питайте за първия милион, по-нататък всичко мога да обясня :) Т.нар. период на натрупване на капитала навсякъде се случва по един и същ начин, само че комунягите нали първо национализираха и уж ни изравниха, а после - приватизираха и си присвоиха националното богатство, вместо да го върнат на предишните собственици или пък да го разделят по равно между всички, както обещаваха, което представлява само смяна на собствениците или пладнешки обир, простичко казано, ама техните учители имат такъв израз "вор в законе".

Абе аланкоолу, простичка е истината, ако щеш я разбери - чист капитализъм, ограничите ресурси /националното ти лелеяно богатство/ е недостатъчно за всички. Кой превари - натовари, който блее, зеленее. Кой ви е крив на вас седеразията, че ви излъгаха да скачкатеи зъзнете с двата пръста по площадите, а после костовиките направиха РМД-ца и вие пак с пръст в уста? Или и той и Костов е комунист, и мистър 10 процента, и Славчо Христов е комунист и Милен Велчев и Цветелина Бориславова и тя, всички са комунисти и все някой ви пречи на вас умните, красивите, способните ама неоценените?

Олигофрен, на цветенлинка знаеш ли кой е баща й?! А на миленчо... цялата дс-смрад ограби България!

производство на мръсночервените комуняги - мадЕ ин НРБ от БКП и ДС. Костов направи РМД-та, ама заводите ги взеха бившите им директори, до един комуняги, а преди това в нетърпеливо очакване ги източваха с фирми на входа и изхода, по една "случайност" на техни роднини, които нямат "нищо общо с тях". Костов не бил комуняга, ама жена му партиен секретар, но пък той какво общо има, нали, той само я е...На Цветелинка баща й - полковник от ДС, ама тя няма нищо общо с него, надали дори го е познавала. Бащата на Милен Велчев е бил представител на АК"Балкан" в ЮАР, на такива длъжности комунягите само капиталисти са назначавали и той я е източвал по начина, по който синът му после действаше, но по капиталистически, не че от баща си се е научил. Изобщо сегашните не са като шумкарите - не им стигат мандрите.

БЪЛГАРИНА Е БЕДЕН ЗАЩОТО Е ТЪП ГЯУР:))) ... 500 ВЕКА СА ТРАЕЛИ ГЯУРИТЕ ПОД ТУРСКО РОБСТВО :)))

точно като теб, който си избягал , и си отишъл да слугуваш на чужд народ. Еничар мизерен

Зад всеки преуспял българин стои...ДС

Значи, там е работата, че не се казват ДС. Може би в последните години КДС са се прекръстили на ДС, като са махнали първата буквичка, не знам всичките подробности. Обаче, първоначално българските тайни служби когато са се създавали в периода след 1944 година, са били организирани по съветски образец. И тъй като съветското КГБ (Комитет Государственной Безопасности" се превежда на български като "Комитет за Държавна Сигурност" = ерго = "КДС". По-късно, от срам ли от що ли, са го преименували на "ДС".

от ОФ лозунгите през 80-те: "Американския империализъм е виновен за дефицита на цветни телевизори и фасаянсови плочки в соц търговската потребителска мрежа" или "Заради мракобесните Рейгън и Тачър са купоните за захар". През 60-те е бил виновен "недоубития фашизъм".

За съжаление СЕГА лозунгите се оказаха БЕЗСПОРНА ИСТИНА! Странно нещо е историята !

Истината боли...

Който иска да краде неговата партия е БСП!!!!!

но със сигурност сред 100-те най-богати я има има един-двама относително честно забогатели. Но не е това проблема, българина злобее и завижда на нечестно забогателите, но съм сигурен, че над 85% не биха отказали да са на тяхно място.

Тука някой съграждани стават смешни като искат безплатно здравеопазване и образование. Такова животно няма. Имаше при бай Тошо, а сега сме демокрация.

Може моожеее! Само трябва да си Кирил Добрев. И той от студентската скамейка направо в парламента. Един ден трудов стаж няма обаче направи пачка. Извода е Отидете в БСП, там ще ви дадат част от откраднатото и ще имате първоначален капитал за да си купите инструменти за разбиване на каси и банкови сейфове.

"забогателите"? А РМД-тата по Костакиево време си броят стинките за кафе-машина сутрин така ли? Тия "либералите" от НДСВ и те горкити с кръпки ходят. Даже Цветелинка Бориславова дето и подариха цяла банка заряза горкия Борисов, на една премиерска заплата да живее. ДПС-та, БЗНС-та, ГЕРБ, Барековите, рИформаторте, на Магарешкия "Волята", Воленчо Сидеров, кърпят си чорапите, зъзнат зимата със спряно парно и така пса се вталили, че жал да ти стане а? Не само, че "Всички са маскари", по скоро всички са за затвора, а ако живеехме преди 50-100 години при подони събития като ония протести за цената на тока биха ги избивали по площадите тълпите.

Познавам доста хора, забогатели напълно легално, но са много малко спрямо масата. Основния начин си остават или далавери на ръба на закона, или чисти престъпления. Иначе редовия българин си остава комунист в главата си, явно е вродено и безнадеждно.

Зависи какво разбираш под забогатели! За някой 100 хил. долара е богатство, за други 10 млн. долара. Освен това според моят опит, точно тези които си мислим, че са богати, накрая се оказва, че са кредитни милионери. Гледаш фирмата лъщи отвсякъде, нови коли, доволни служители, а отзад - гнилоч

PekoHcTpykTop

За милионерчета говорим. В ИТ-то има бая.

Кажете някоя далавера да забогатея и аз.

Обади се на Гълъбин Боевски !

ТРУД !!!!

А пари ще има ли или ще се бъхтим за благото на мутрафона?

ПЪЛНИШ ЕДИН КОРАБ С РОБИ АМЕРИКАНЦИ И ГО ПРОДАВАШ В АФРИКА :)))

СТАВАШ КАНАДЕЦ И СИ ОТВАРЯШ ЗЛАТНА МИНА В МУТРОСТАНА :))

Продавай надежди, нема по-добро от това:):):)!!!

Българина е тъп защото е беден ли или е беден защото е тъп ? Питам за един приятел.

напук на всички дяволи е запазил здравия си разум и до днес

Ще ти отговоря така: Защото е слаб! А е беден, защото го ограбват поради горната причина!

Сигурно сте много добри приятели :) ... и да ти кажа няма да помогне :)

Точният израз е "Българинът гледа с недоверие на богатството на съседа си." А иначе гледа да се изфука колкото може повече с кола, връзки, апартаменти и т.н. Освен ако моли за помощи.

Изследване: Българинът гледа с недоверие на богатството Той гледа така, защото богатството, с малки изключения е симжол на корупцията и кражбата.

МАЙМУНИТЕ НЕ МОЖЕ ДА ЗАБОГАТЕЕТЕ ПОНЕЖЕ ХРАНИТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ В САЩ , КАНАДА И ЕС :)))) ... ДА, ДА НАШИТЕ ПЕНСИОННИ СА АКЦИОНЕРИ ПО ТЕЦ-ОВЕ , БАНКИ И ФИРМИ В МУТРОСТАНА :))

на американски милионер или милиардер е лафа - "Не питайте за първия милион". И то преди години. Нека излезе който и да е български милионер и да докаже, че честно и почтено бил забогатял, не че не го твърдят, но не е вярно. Дори ония наглеци Баневи, Ковачки или Цветан Василев в децата си са готови да се закълнат, но ако се наложи да го доказват...

Абе, въобще, според българите дай направо да върнеме социализма. Най - лошото е, че не само дъртото поколение подкрепя тая глупост, а и не малка част от младите. Въобще, българина е свикнал без да работи, само да иска и са прибира. Е, свърши тоя филм вече. Комунизмът фалшра, хващайте се на работа мързеливи търтеи такива. Пример за тва съм аз. На28 год с 3000 лв нето заплата и началншк на отдел. Управлявам 50 човека.

въпросът е докога? До следващото правителство и ново пре-разпределение на пазара

Радвам се, ако наистина е така!

БКП трябваше да е в Парламента с минимум 80 депутата бе. А не могат мина и 4% бариера. Не, просто матряла е наистина лош колкото и да е тъжно това - злобее и е готов като санкюлоти, болшевики или хунвейбини да "изтръгне из корен експлоататорските класи", но не поради идейни причини, а заради завист. В момента в който му обещаят да стане част от "думзите" с радост би изклал всички комунисти ведно с родата до девето коляно, както като излезе, че пак са го излъгали като проста овца, каквато си е по натура, ще се превърне в "червен вълк" и ще изколи на секундата кулаците и капиталистите също с родата им и ще изпита и удоволствие даже. Това е масовия българин за съжаление, неграмотен, прост, мързелив, тарикат на дребно, алчен, завистлив, злобен и жесток. Сигурен съм че ако партия направи Митко Пайнера съм сигурен ако не втора ще е поне трета полтическа сила. А ако през 90-те се бяха кандидатирали Маджо, Маргините и Георги Илиев щяха да бъдат избрани с лекота за който и да е пост.

Не разбирам от къде идва това предубеждение у много българи, че българинът е мързели и готованец? Разгледайте български села през гугъл стриитвю, доколкото са още витални и не опоскани от вандали, в повечето градини е пълно със зарзавад, дървчета, лозя, животни и птици се разхождат по дворовете и улиците. Ако българите бяха толкова мързеливи щяха да кючат пред телевизора и да чакат някой да им донесе нещо за да преживеят. Има и такива, няма спор, но по- голямата част гледат да оцелеят някак. А това, че днес повечето хора под работа разбират човек, който работи за надница на някой чорбаджия си е деформация на днешното общество! И на това ще му дойде времето да бъде преосмислено.

Муйка,а когато спрат париците от Европа-та,що ще правиш и какъв ще го дървиш?!?

Некоя далавера ако фанем ша са упраим.

Глупости, няма как да пробиеш и забогатееш на нищожния български пазар, ако не си в схемата на общ.поръчки и бенефициент на евро-фондове! Ако някой е пробил, то той е намерил начин да изнася някаква продукция за чужбина. пред очите ми за 20 години фалираха компании от по 200-300 човека, само защото се сменяваха правителства.

Българите са си комунисти с промити мозъци. Ниски данъци, базов доход и безплатно образование и здравеопазване е диагноза "простотия по рождение".

ИНФОРМАЦИЯ КАК СА ЗАБОГАТЕЛИ ОЛИГАРСИТЕ, ПОЛИТИЦИТЕ, СЪДИИТЕ, ПРОКУРОРИТЕ И Т.Н. , БЪЛГАРИНЪТ ЩЕ СИ ПРОМЕНИ МНЕНИЕТО ?!

А ПРИ НАС В АМЕРИКА , КАНАДА , ГЕРМАНИЯ ИЛИ БЕЛГИЯ МОЖЕШ ДА ЗАБОГАТЕЕШ ЧЕСТНО : .. - ВКАРВАШ РОБИ ОТ АФРИКА - КРАДЕШ БЪЛГАРСКО ЗЛАТО - КРАДЕШ БЪГЛАРСКА МЕД - И ЧАТ ПАТ КАЛЦИНИРАНА СОДА ОТ МАЙМУНИТЕ :)))

Тоя град дето живееш как му е положението? Има ли го още? Гледах някакви клипове как прилича на Кремиковци - останки от някогашно величие, престъпност, дрога и останали тук-там няколко читави квартала

БЛАГОДАРЕНИЕ НА МАЙМУНИТЕ В КОЛОНИИТЕ ИЗТОЧНА ЕВРОПА И ГРАДА И АМЕРИКА СМЕ ДОБРЕ :))

От това, което прочетох, останах с впечатлението, че повече от половината от българите са кръгли идиоти без обща култура. Хем да се намалят данъците, хем да има повече социални дейности и подпомагане от държавата. Уж толкова хора учат икономика, пък не знаят от къде идват тези пари. А за тези, които са против мигрантите бягащи от войните в Близкия Изток, не знам какво да кажа освен, че искрено се надявам никога да не изпадат в такава ситуация против волята си да бягат от дома си, за да спасят своя живот и този на близките си.

Общо взето, не си далече от истината за българите. Да вземем например една Швеция. Там да не кажа голяма дума едва ли не 90% от доходите на шведите отиват за социални дейности. Всъщност, сигурно е по-малък процент не го знам колко е, но мисля че е над 50% най-малко. Обаче пък от друга страна всичко им е наистина безплатно. Безплатно образование, безплатно здравеопазване, абе всичко! Мечтата на днешния българин, за времето на Тодор Живков. С тази разлика, че при Тодор Живков всичко беше пак скапано, даже много по-скапано от днес. Нищо че ни беше безплатно. Ако трябва да сме честни, това за което си мечтаем никога няма да стане. Поне докато не се справим с корупцията която ни разяжда отвътре като ръжда. Все за тая пуста корупция говорим, все имитираме някакви дейности и накрая - пак на същото положение се оказваме. Въпросът значи е, как НАИСТИНА трябва да се преборим с корупцията? В Китай например имат просто решение - разстрелват ги. При нас смъртното наказание е отменено. Значи, други мерки трябва да измислим. А какви?

Сиреч да стане като в Германия давайте да внасяме повече данъци за да храним отрепки и мангали. Абе отворко с отворко знаеш ли колко хора познавам здрави прави и корави, които не желаят да работят и избират работа до безкрай. За мангалите и безбройните им чавета да не говорим, те какво е това работа не знаят. Та давайте да дадем за да ги влачим на шията си. И ти ли си от тях?

като сте по-умен, защо не ни обясните откъде крадат политиците?

Аз съм: ЗА легализирането на проституцията и ПРОТИВ легализирането на марихуаната.

Корнелия Нинова забогатя още на 26 години, после прати сина си да учи в САЩ, сега вече е богаташка и оглави коалиция ''БСП/ДПС винаги жадни за власт и пари''!

Не знам за забогатяването, но синът на Корнелия Нинова отиде да следва със стипендия, заради 10+ медала на международни олимпиади, което моментално те превъръща в жалък трол от ГЕРБ.

Я кажи пак за тези кави бяха...олимпиади? Ти верно си руски трол от БСП. чУДНО ЗАЩО СИНА НА кОРНЕЛА НЕ УЧИ В рУСИЯ ?

В отношението на българите изобщо не става въпрос за отношението към бежанци. А става дума за страх. Да не загубим отново свободата и начина си на живот. За който са се жертвали Раковски, Левски, Ботев ... Когато идват руснаци, сърби, македонци, англичани, американци, италианци, германци българите ги приемат. Отношението ни към тях не като към така наречените бежанци. Отношението на българите не е към бежанци, а към идващите тук да се заселят нашественици. Които са хора с друга религия и манталитет. Те не идват да се променят и интегрират. Те идват за да налагат в обществото ни своя манталитет и религия. Идват завоеватели, разширят територията и популацията си. И могат да го правят само за сметка на други народи. Един пример е случващото се в Пазарджик, започва се с облеклото на ромските жените. А какво следва...

България е чудесно място да престъпници, шуробаджанаци , калинки и суджуци.

Ти от кои си?

Българинът мисли за следващата кола, имот, телефон, дори да не може да си ги позволи. Българинът обича да има и да трупа, като зодия Телец. Това изследване е напълно измислено.

... и да добавя, че тези 90 процента като ги питаха дали искат безплатно здравеопазване и образование трябваше да ги попитат и съгласни ли са да оставят 70 процента от дохода си като данък.

Амиии...не е необходимо. Данъци ще плащат само богатите. То и без друго те просто ще връщат това което са откраднали. И без друго за да си богат тук в България има само един начин. Да крадеш с пълни шепи. Иначе стига само за храна. И икономисчетата да си траят защото мога да им изградя само за седмица няколко перфектни модела как една държава като нашата може да съществува доста прилично материално. Може да не е кой знае колко богата но ще е поне 10 пъти по-богата от сега. И не ми се правете на луди че не можело.

Точният израз е "Българинът гледа с недоверие на богатството на съседа си." А иначе гледа да се изфука колкото може повече с кола, връзки, апартаменти и т.н. Освен ако моли за помощи.

Дай дефиниция за богат. Програмист с 5000 лв заплата. Ами това са не повече от 5 000 души - не стигат и за помощи * . И цялата им заплата да взмеш. Къде са митичните български милиардери? И като им вземеш всичките, ама всичките пари после какво? Стари филми с познат край.

Чемодан, вокзал, Пхенян!

като облагаш само богатите до 10 год в такава държава би имало само "бедни" на книга... както и да . би било интересно дали има пример който съществува на този твой имагинерен модел на държава...

Стаята до мен е свободна, колега, заповядайте да обсъдим!

От личен опит ще ви кажа ...по-добре в своя землянка отколкото в чужд палат. Хващайте самолета и само след няколко месеца ще разберете за какво говоря където и да идете. Е при някои от вас може да се получи по-добре но това са не повече от 5-6%. Дали ти приятелю ще си в тези проценти....това е въпроса? За мен се оказа че колкото и да лошо в къщи, по-хубаво от това няма. Късмет!

Това изследване къде сте го правили? Щото при нас средната заплата е 1100лв и сме четвърти по икономически растеж. А кафенетата по Витошка са пълни със средна класа.

Как да ни мой? Жени Живкова Хамбарцумян, Домувчийски, Гриша Ганчев - как да не са забогатели честно? Много мързелив български народ, много.

Първо трябв да се определи какво е да си богат?! Ако става дума за милиони и милиарди, съм съгласен, но иначе, с реален труд човек може да спести през живота си 100 - 200 000.

Богатите хора в БГ-то са главно от обръчите на политическите партии, които крадат от държавните поръчки. Другият вариант е износ, но е много трудно. Българският пазар е толкова малък и беден, че от него може да спечели само международна верига с огромен мащаб.

Другари , какво става с КОРУПЦИЯТА . Шъ я борите ли , оти не искате /не щете/ , защо съботирате ПРЕЗИДЕНТА ? Да не би да сте корумпирани и вие ? Друга логика , отпада!