Коментари - 27 научни звена на БАН и чужди учени изучават ДНК на траките | Днес.dir.bg

27 научни звена на БАН и чужди учени изучават ДНК на траките

Нов проект, базиран на интердисциплинарен подход към историята на траките беше представен на пресконференция в Националния етнографски музей към БАН.

Обратно в новината

Коментари - 27 научни звена на БАН и чужди учени изучават ДНК на траките | Днес.dir.bg

Коментари

Траките трябва да бъдат разгледани от всички клонове на науката. Само тогава ще изскочи истината.

Народът ни е един с няколко основни наименования. Ние се самонаричаме , като българи, потомци сме на коренното Балканско население. Данайците, който сега наричаме гърци пишат, за нас като, за траки, но траки няма има около 200 български племена , най-известните са Мизи, Гети, Одриси, Меди , Спартак е от това племе, Мирмидони Ахил е от това племе и. т. н. Град Балх в днешен Авганистан е основан от български преселници в древността.. Не случайно другото ни самоназоваване е Скити. Добруджа е Малка Скития, А простора на изток чак до Китай е Голяма Скития.

ТРАКИ е прякор, даден от враговете на БЪЛГАРИТЕ. Коренният балкански човек не се e самоназовавал ТРАК. Ако ТРАК е било престижен прякор, то поне едно от над стоте местни тракийски племена е щяло да го приеме за етноним. Траки са ни наричали нашите СМЪРТНИ ВРАГОВЕ. Целта е да се прекъсне Българската ни родова памет. Незнаейки древното си и славно минало, Българите нямаме опора против гръцките домогвания и преиначавания на нашата история, обичаи, религия, богове и т. н. Нямаме опора и против експанзията на разни мними доброжелатели, които ни натириха да търсим великите си предци в дън- горите тилилейски, пардон алтайски. Гърците са лукава пасмина и за да налапаме "тракийската въдичка", са сложили доста примамки. Разбира се, като всеки престъпник и те оставят УЛИКИ, едва забележими. Много от тях са трудно доказуеми. Нашите родни гъркомани, пишат за траките каквото им наредят, но ето какво пише в Гръцко-БЪЛГАРСКИТЕ речници: трак-уплах, стес,страшилищe, колики трака-трошачка;сблъсък,парзитизъм,прося,изпросвам тракадорос- просяк, курварин Най-точния превод на Български за θράσος е НАГЛЕЦ , същевременно и БЕЗОЧЛИВОСТ, ДЪРЗОСТ, БЕЗОЧИЕ. Близко e до ума, че Траките са изчезнали от Българските земи, точно както са изчезнали и гяурите, 15 века по-късно.

Винаги са били болгари, Траки са наречени от данайците много по късно.

с чужди неща , които с прабългарите и славяните нищо общо нямат. Дайте ни съкровищата на волга- българите или на българските ханове и царе!

. Прабългари е изкуствено създадено название, публикувано за първи път от българския учен Петър Мутафчиев през 1943 г. ...

Дресиран от жреците на инуитите. Гордей се там с тях, вместо да злобееш и виеш от завист.Хората би трябвало да не се поддават на дресировка или поне да докажат разлика в разума от животните!

- Славяни няма. Термина е измислен през 17 век и популяризиран в полза на руските имперски амбиции и новогръцката мегали идея. Елементаното доказателство за това е липсата на какъвто и да е артефакт, който да е открит на територията на България и да е със "славянски" произход. Няма такъв! Няма!!! Нито една обичка, нито едно острие, нито един грънец - няма! Т.нар. Седем "славянски" племена са племена с трако-илирийски произход. 2. Няма "прабългари", както няма праримляни, прагърци, прафранцузи и пр. Има българи, които са със същия трако-илирийски произход, както племената, при които се заселват и говорят индентичен език. Четете повече и избягвайте наготово поднесената официозна история - тя е дело на професори и академици, които са обслужвали чужди (руски и гръцки) интереси и сега нямат топки за да си признаят... че склави не означава славяни на никой език, например.

link, как с прави ДНК анализ с изкуствознание?

Аз съм един от участниците в този проект. Моля ви да се успокоите понеже статията е написана невярно. Всъщност ние изследваме химическия елементен състав на намерените тракийски находки. От знанието за този състав се добива информация за датировката на предметите, за начина на изработката им, за находищата на полезни изкопаеми (дали са от нас или внесени) и т.н. Няма претенции за пренаписване на историята ни! И спрете на плюете БАН, хората тук работят значително по сериозно и със знания отколкото сума ти частни фирми пълни с некомпетентни некадърници.

Вие можете и да работите сериозно, ама в БАН е пълно с некадърници, които просто възпроизвеждат чужди изследвания и резултати и се бият в гърдите, че са велики учени - лъжичката мед в каца с л...а не я прави по-приемлива за вкуса

Не съм авторът на коментара "споко", но се впечатлих от вашата реплика под него, защото от нея е видно, че хабер си нямате как се правят научни изследвания: публикациите се следят стриктно от учени-експерти в дадена област от цял свят и плагеадството се наказва строго. Така че, няма как в БАН да "преработват" чужди изследвания и да ги публикуват на всичкото отгоре. Но лиспата ви на познания по темата не ви пречи изобщо да се изказвате. Може би сте от екипа на др. Кунева - там хабер си нямат от наука, но я "управляват".

не Ви слагам минус понеже нямам претенции както повечето българи да разбирам от една цяла обществена сфера. Но в допълнение на писаното от мен: правя анализи на много частни фирми-нямате си представа какви неграмотни хора идват. Обичайна практика е да си вземат анализа и да избягат без да платят. Няма механизъм за защита на нашата работа именно заради общественото мнение, което упорито и с всички сили се насажда от медии и управляващи. Резултатът от нашето изчезване мисля, че го виждате - скапано образование и некадърна икономика, където има само, както казвате, отделни капки мед сред лайната.

Като сте такива капацитети в БАН, да задам няколко въпроса: 1. Какво означава "българин"? Какво означава "Велико Търново"? 3. Кой е изобразен на каменния релеф "Мадарски конник"? На кого е назован гр. Бяла, Русенско? Кои са древните име на р. Дунав на български, едното от които гърците са нарекли Истър?... да спра до тук.

И много ми е интересно, по кой начин ще изследват ДНК на траките. Някъде има ли табелка с надпис на нечии кости, "аз съм тракиец"?! Като изровят едни скелет по кой начин ще определят че е на "тракиец"?! Смехория!

ходи да учиш арехология, там ще ти обяснят.

Ти учил ли си, защото аз съм учил. И понеже ще се запънеш, да те попитам, знаеш ли той скелет на какъв човек е, как е попаднал в гроба или мястото където е намерен. Ако спориш, ще ти отговоря още.

защо спорите деца.турци няма ататюрк ги измисли.произхода на българите е толкова неясен и с малко сведения,че затова има двайсетина теории.между другото туранци,турки и турци са съвсем различни работи.ние сме по език славяни.по име българи по кръв траки-40%.

Има една книга от 1000 стр. "Непознатата история на българите" Не лъжи, че няма материали.

Боже, кога ще събудиш българсикя народ и да изритат цялата камарила от антибългари в БАН и университети, преписвачи на антибългарски тези. Генофондът на траките?! Това упражнение е толкова безмислено (но не е вредно), колкото цялата дейност на всички правителства от 26 години насам. Както траките, така и славяните са все българи! У нас и по тези земи живея само българи и така е било от 15 хиляди години. Траките са наречени треки заради вож на древинте българи носеш процвището на алпа (полубог) Сабан Трек. А етнонима "славянин" е калка на българославянски зеик от "българин" на български тюрки в едно от значенията му "славен човек". Нашата ДНК характеристиа в Дунавска България (за разлика от другите Българии по света) е хармонична, съдържа максимум до 18-22 % от 5 основни хаплогрупи: казано по географски понвятия - балканската, арийската, тюркската, средизомнеморската и близкоизточната-северофриканската. Да не ги пиша по ДНК кодове, с които малко хора са запознати.... И петте хаплогрупи са на хората, племената на българите, обикаляли от 17 хиляди години земите на Евразия и Северна Африка. По-подробно в една книга...

Изследването обхваща голяма група народи на Стария свят и е спонсорирано от испанското правителство и кметството на Мадрид. По-долу на български е представена само най-съществената част от статията, която в оригинал можете да прочетете от ТУК. Веднага привеждам най-важните изводи. 1. Маркерът поставя народите в няколко добре изолирани една от друга групи. Спрямо съвременните българи, генетически най-близки, почти тъждествени народи са т.н. македонци, а също иранците и руснаците. Чехите обаче са доста различни от нас, също и турците. 2. Чувашите, представяни от някои като клон на прабългарите-алтайци, се оказват съвършено чужди на съвременните тюркски и другите алтайски и сибирски народи. 3. Тези резултати показват, че езиците на съвременните народи не винаги могат да служат като белег за родственост. Езикът се губи или придобива, но генофондът остава. Т.е генофондът на един народ е много по-консервативен елемент, отколкото езика. Въпреки преобладаващият славянски характер на съвременния български език, генофондът на съвременните българи (и т.н. македонци) си остава преобладаващо ирански. И още, въпреки движението на населението, индивидуалните и групови контакти между отделни етноси, поглъщането на малки групи от чуждо население, генофондът на народите се съхранява относително неизменен. Учудващо е, но това се отнася и за съвременните българи.

Всички, които искат да са запознаят с истината за траките да напишат в търсачката си "SPAROTOK - ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ" Копирайте всичко заедно с кавичките така го търсете! Време е вече да се узнае истината за нашия произход и да се гордеем с това какви са били прадедите ни! Ние които сме запознати сме горди! Останалите просто трябва да научат истината! Споменатия блог е добро място да се отърсим от гнусните внушения на чужди нации, които само ни завиждат!

Тоя сПАТАРОК подвежда по стари тези от Иван Венедикови и Бешевлиевски времена. С едни и същи споменавания и подходи. Но всички те, откъде и да тръгват късат най-важното и първото, че вярват на световната измама, че българите са късно, средновековно явление. А в дейстивтелност, всичко по Евразия и Северан Африка е стъпило на българския ген и история.

"Но всички те, откъде и да тръгват късат най-важното и първото, че вярват на световната измама, че българите са късно, средновековно явление. А в дейстивтелност, всичко по Евразия и Северан Африка е стъпило на българския ген и история. " Явно си чел нещо друго защото точно в посочения блог твърдят същото което и ти казваш! И по-точно, че "всичко по Евразия и Северан Африка е стъпило на българския ген и история". И дори и култура! В този блог, не само го твърдят, но и го доказват по много убедителен начин.

с панагюрското златно съкровище и той е, че по това време в територията на България не се е добивало и преработвало злато, а златните предмети носят всички характеристики на критскомикенската култура. Съкровището е намерено в България и това е приносът ни за световната цивилизация.

Може и да са критско-микенски, известни според наложилата се традиция в изкуството. Но тя е лъжлива по начало. Това е "скитско злато", т.е .това съкровище е произведение на древнобългарското ювелирно майсторство. Скитите и траките са древните българи. Древните българи са създали Критската и Микенската култура, когато са завладели тези острови два пъти, преди 3 хиляди години и преди 1500 пр.н.е. Дали са им имената си, държавностт и кулутурата си. Но преди това профаните трябва да сменят чипа в главите си, че България не започва с Кубрат и Аспарух. След това може да превключат честотата на вълната и започнат да разбират за какво им се говори.

Разселването на русите и червенокоси дъщери на тРАките започва от североизток на юг и североизток, Плиска МадАРА, конника!

Не е важно какво ще покажат анализите , а кой и по каква поръчка ще ги тълкува.Все оставам с едно впечатление , че се правят всякакви упражнения ,само и само да се сведе славянски фактор на нула.Никак няма се очудя , ако ни изкарат , че сме генетично свързани с разни племена от централна африка , ама не и със славяните.В последните 100-120 години , българския произход е бил,в зависимост от политическата обстановка определян като:тюркски,кюрдски, ирански, индииски, афганистански, пакистански,алтайски, китайски, японски и ред още други.Та затова казвам кой и по каква поръчка, и с каква цел ще тълкува анализите, защото тези резултати ,които противоречет на политическата задача , ще се неглижират или направо отхвърлят като случаен фактор, а тези които са в съзвучие с поставените от поръчителите задача ,ще се преекспонират

Вземи чети преди да се изказваш тъпо: Според руски, повтарям руски генетични изследвания та са угро фини... Славяни са белоруси, украинци, поляци словаци. А ние не сме славяни... 10- 15 % в гените... няма как

Прочети Балтавар, 31.10.2016 09:24. Виж що е "славянин" и каква каша ни забъркват антибългарите. Руската и германските исторически науки и традиции са все още под дълбокото талмудистко-ционистко влияние, следват линията на изкривяване на историята заложена минимум от преди 1500 години.

Славяните са една голяма измишльотина на пишман кремълските историци! Запомни го добре! Доказателство за несъществуването на т.нар. славяни се прави много лесно. Търсят се доказателства за съществуването им и ако такива липсват, всичко е ясно! Ха сега да видим има ли такива, от кога са и кой ги е "изнамерил"? Всичко е дна голяма измама, тръгнала от времето на Петър Първи! Като те знам колко си зомбиран едва ли си наясно с историческите факти! Четеш само съчиненията на москалската пропагнада!

Тия славяни ги измислиха германците и русняците ги ползват до днес за политическа доктрина. За целия свят не е изгоден отново силен и развит благоденстващ Балкан. Ти си съветско-саксонски сбърканяк!

Винаги съм подозирал Иван Вазов, че е агент на девето управление на ГРУ.:" "И ний сме дали нещо на света, на вси славяни книга да четат." - Иван Вазов"".Нищо ,че го е казал преди 140 години

Внушенията безплатно ли ги дращиш тука?

а на теб, ако археологически разкопки ти осмислят живота, да си жив и здрав!

Десетократно пожеланието. Обикновено козяците ви дразни всяка чужда история, защото нямате и съответно ви се губи основанието да си налагате претенциите и колонизаторските практики!

не го е.е историята, важното е какво си сега! Сега сме плюнка, какво сме били при Симеон е за читанките!

Са предизвикани от политици плюнки! Дръж се здраво за манипулациите, козяк!

да ми обясните какво имате предвид под ,,козяк"? На украински козяк е казак на руски! Ако има друг смисъл, обяснете!

бях на гости на брата, работи и живее в Париж. Един негов колега франсе, прочел в Уикипедия че сме тюрки ме пита ,вие българите турци ли сте? Човека не е виновен, пише че сме тюрки!

Повечето езици в европа се наричат индо-европейски. Това прави ли европейците индийци?

прабългарите определено се сочи тюркски език и произход в Уикито. Някой казват персийски, ама загадка!

Изложба му се прати. Варненския некропол също гостува в ЕП. Да иде брат ти вместо него следващия път.

Abu Talib

Почти нищо няма да се установи. Учените все още не могат да кажат кога за първи път се появявя това понятие Тракия като име на местност или територия, нито пък кой първи въвежда това понятие.В ЛБегендата за Рим се говори още през 753 година, че Ромул и Рем подчинили многобройни славяни на робуване.А това означава, че е имало славяни през онова време даже и по-рано, но едва ли е имало някакви си траки...!У нас ал.лилов въвеждаше тази тематика за траките, но както вече се установи, той и демократическия социализъм преписа от един кардинал?! лилов беше мръсник: на 10.11.89 г. се беше покрил в Лондон, защото очакваше кървави развръзки у нас.Беше си уредил командировка, та докато премине бурята да не го отвее и него, не се знаеше дали ще бъде жив.

19 Императори в Рим? Иди на лекар! Спешно!

Нека сме коректни. "СЛАВЯНИ" по това време няма. Има Sclavos /Теофилакт Симоката/, също и сакалиби. Терминът славяни е от 17 век. Популяризиран е от основателката на Руската академия на науките, германката София Фредерика Августа фон Анхалт-Цербст, известна като Екатерина Велика. Смятам, че всичко това Ви е известно или може би греша? Германката Екатерина Велика само популяризира - "СЛАВЯНИ"......, терминът е на Винко Прибоевич с издаденото от него през 1532 г. във Венеция "Слово за произхода на увенчаните със слава славяни",(забележете думите слава и славяни!!),......Екатерина Велика търси идеологическа формула, за да приобщи населението, изгубило държавната си независимост при падането на българското и сръбското царство.

Божидар Димитров може да е всякакъв като човек! Ти считаш ли че на научно ниво го превишаваш?

В никакъв случай, но понякога се увлича и излиза извън пътя. Има неща, които са общоизвестни като тюркския произход на българите, например. Впрочем, между нас казано, аз го харесвам, защото прави историята интересна за широката публика и защото натрива носа на македонстващите.

Много историци от 2 века и руски и български оспорват тюркския произход на българите- Златарски, Мутафчиев, Державин, Рънсиман/руснак и англичанин/. Това са професори , да не са глупаци!

Българския народ е съставен от три равностойни етнически компонента- българи, славяни и траки! Идеологизирания славянски произход не е истина, смесен народ сме и няма нищо срамно! Това се отнася и за много по-големи от нас!

Тръгнал от тук след потопа и катаклизмите и връщащ се в родината.Ватиканът крие много от доказателствата, например писмата от Калоян и други от Музейона- Александрийската библиотека, но ние също имаме и постепенно ще бъдат показани.

На какъв език говорите, уважаеми господине? На трикомпонентен или на славянски? Няма нищо срамно - и по-големи народи говорят на славянски език. Траките били цивилизовани - къде им е езика? Има едно общовалидно правило - винаги по-културния народ налага своя език. Или този, който има смазващо мнозинство. Елате на себе си и не дрънкайте глупости.

славянския език е наложен за официален за приемане на християнството от Византия от княз Борис! После ? Българите стават славяни ли? Славяните са живеели в землянки, Плиска и Преслав са каменни градове правени от българи!

румънците са траки- гети и даки/ няма какви други да са /, по некултурни или изостанали от нас са?

Въображаема ли е според теб?

А Такааа - а какво ще кажете за "цивилизования" срабски народ наложил се и сарбизирал македонските Българи?!!!!!........

Мисля че е било словени- хора на словото

Остайте ги траките - те умрял народ са, каквито ще станат и българите до 50 години. Истинските индоевропейци сме цигането - европейци от индийски произход. Ние сме основали Рим , Ромул на ромски( цигански) значи циганче Рома значи цигански. Ние сме и прабългарите - те нали са дошли от Афганистан. Оня ден гледам един апап от Афганистан на гарата. Как е, викам, 5 на афганистански? Панч, вика - като на цигански. Вода как е - пани, вика - като на цигански. Пък и на външен вид сме като братя. А и друго - - в село Исперихово, Пещерско, всички сме цигани. Селото е основано от хан Исперих, да знаете, и ние сме от него.

Тепърва предстои възкръсването на Феникса за пореден път, 800 години по късно. Но този път ще го дадем на изток, защото така нареченият условно Запад не оцени какво му беше дадено и с каква цел предопределихме развитието му.

Тоя афганистанец каза, че бил от фарси ли каза нещо марси ли каза. И там са като нас разни чешити ама все роми. Ей, гаджо ти не ми слагай минуси ами чети че това ще пише в учебника по история на първи клас след 50 години . Аз ще стана министър на образуванието. Ще става най-шукаритетно.

Много ще се радвам да ни държат информирани в хода на проучванията.

няма държавно финансиране по този проект ! как да има ,като прехода осъществен от алчни комунисти,жидове и предатели от ДС унищожиха цялата държавност и си построиха светла мафиотска Партия ?? това е позор за целия български народ !

А на изборите през 1990 година защо гласувахте за комунистите?

Antoinette Todorova

тази година ще ми е първото гласуване в живота и не съм на 18 .

Петър Копанов

Колкото арабите са Египтяни и Италянците Римляни,толкова и българите са Траки!!

Знам, че отиваш в Одеса.

Пак казвам - надявам се да няма никога държавно финансиране за тъпотиите на БАН. Това, че България е център на вселената го знаем. От тук са произлезли всички, даже македонците, което е най-големия спор на Балканите. Айде, тия лелки и старчета от БАН да вземат по една мотика и да прекопаят пипера, че ми писна от вносни зеленчуци. Със спестените пари искам да се довърши магистралата София-Варна, че ми писна и от трафика по нея.

Pesh0

Колкото негрите са бели .

В соц. времето беше още, във вестника бяхме представени така.....Ние, българите сме пекотаки, макодаки и.....малко траки.

Едни от най-големите боклуци днес са от в-к "Стършел" - пед.фили, педе.расти, демек демокради.

На пияна глава доста мъдри неща са казани :)

, когато нашите достопочтенни старци от БАН търсиха произхода на българите в Авганистан? Разбира се на държавни разноски. Когато на един народ му вземеш идентичността, с него можеш да си правиш каквото си искаш. Това е целта на КаГеБешниците, които финансират този проект. Според тях ние сме всякакви идиоти, само не и българи.

Ние сме всякакви идиоти И българи, уви.

ОТ ТРАКИЙЦИТЕ ДЕТО БЯГАТ СЛЕД ПОТОПА В ЧЕРНО МОРЕ КЪМ МАЛА АЗИЯ :)))

нищо подобно , българите не са славяни( само кум 20%) те са близки генетично със сърбите , с поляците и др ..Затова Сърбия и Русия са били винаги дупе и гащи и врагове на България !

Ти да не мислиш,че руснаците пък са славяни? Ние нали идваме от техните земи?Волжска България къде е била!КаЗан?

ВАРНЕНСКОТО ЗЛАТНО СЪКРОВИЩЕ Е СЪЗДАДЕНО: - 1500 ГОДИНИ ПРЕДИ ПЪРВИТЕ ПРИМИТИВНИ ПО ГОРЕН НИЛ В ЕГИПЕТ - 1800 ГОДИНИ ПРЕДИ СТОУНХЕНДЖ - 3000 ГОДИНИ ПРЕДИ РОЖДЕНИЕТО НА БАЙ МОИЦЕЙ :))

"Траки" е изключително общо работно понятие включващо над 20 независими и враждебни помежду си държави с различни култури, езици и вероятно раси. Например келтски държави са граничили с малоазийски и елински всичките на територията на Тракия. Резултатите от тази изследвания ще са много случайни и неточни. Само няколко хиляди теста ще могат да претендират за някаква статистическа достоверност. Археолозите обаче не разполагат с толкова материал за изследване... Все пак ще е любопитно каквото и да изкарат.

Pesh0

Ще те изкарат , че не си българин

Pesh0

И все пак всеки Българин носи нещо ... Свято НЕЩО от АСПАРУХ ,ОМУТРАГ,БОРИС ,СИЛЕОН ,САМУИЛ. да ме извиняват всички друг икоито не съм ги вписал в пиянския сисписък

Изпуснал си Калоян , защотo е зает точно сега :-) .. " ,,,Тая вечер Калоян пирува чест и слава от последната война..." :-)

Ха-аха-ха !!!! До момента има 7 ДНК -анализа , като последният е от 2012-2013 г. Категорични са - Древният Български Род е пряк потомък на създателите на настоящата цивилизация . Това е " новина " само за индивидите с ментални увреждания ;)) Българската цивилизация е много по-древна не само от елинската и гръцката , но и от шумерската . Край на цитата . История на древна Европа Дейвид Норман проф . Кеймбридж Плод на 30годишен труд . С международен екип . Всякакъв коментар е излишен ...

ГЛЕДАЙ НА Ю-ТЮБЕ-ТО The Lost World of Old Europe: The Danube Valley, 5000 3500 BC .... НА ЗАПАД НЕ СА УЧЕЛИ ЧЕ ИМА ТАКИВА ЦИВИЛИЗАЦИИ .... А СЕГА СЕ ОКАЗВА ЧЕ ЕВРЕЙИТЕ СА БИЛИ ПРОСТИ ТРАКИЙСКИ СЕЛЯНИ :)))

Петър Копанов

Че шломците са прости е ясно , ама нямат нищо общо с древния Български ген ;)))

Надявам се никога да не осигурят държавно финансиране за тази тъпотия. С тези пари могат да се ремонтират няколко училища.

да се ремонтират няколко училища ,където да учат децата ,че българите са монголци или ??? Средствата са от дарители , както се посочва в статията ,жалкото е, че държавата има пари само за магистрали

Не е жалко. И никой не учи, че е монголец. Дарителите да си даряват, интересно от къде имат толкова пари. Май са ги откраднали през великата демокрация.

ЗНАЧИ СЛЕД КАМЕНАТА ЕПОХА ЗАПОЧВА МЕДНАТА ЕПОХА .... А ИСТОРИЧЕСКИ ДОКАЗАНО Е ЧЕ МЕДНАТА ЕПОХА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В СВЕТА ЗАПОЧВА НА БАЛКАНИТЕ ... ТОЧНО ТУК ХОРАТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ИЗТОРИЯТА ЛЕЯТ МЕДНИ ОРЪЖИЯ И ОРЪДИЯ НА ТРУДА ..... ТУК ЗАПОЧВА И БРОНЗОВАТА ЕПОХА , ПОНЕЖЕ Е БИЛО НА ВРЕМЕ НЯКОЙ ТРАКИЕЦ ДА ИЗПОЛЗВА МЕДНА РУДА ЗАМЪРСЕНА С КАЛАЙ - А ТОВА ПРАВИ БРОНЗ :))) .....

Медна руда, "замърсена" с калай ? По нашите земи ? Еееех, де да имаше такова нещо в природата. Направо "бронзова руда" :D Било е доста по-сложно. Мед колкото искаш, но калаят е идвал чак от днешна Англия.

ЩОМ ИМА В Лаврион (Гърция) ИМА И В РОДОПИТЕ АРАТЛИК :)))

Pesh0

27 звена по 5 човела са 127 човека които получават заплати . А кой им ги плаща ??????????????????? Защо не търсят корените на Българите ??????????

zeddd

Ами те корените ни всъщност са точно в траките :)

Pesh0

твоите може и да са , мамто и на макединците от александър македонски

Няма как да се хареса, защото те са наследници на беси, одриси и гети. Помнете ми дъмата ислямът и християнството са от генетична гледна точка като станиол върху генетичното наследство на тракийските племена. Така че турци тук няма. Дори турците в Турция са повече перси, арамейци, финикийци, акадци и траки, отколкото турци. Най- доброто предстои, но за нас!

Ава, да яба тия откачени дъртаци ва, да яба... С такива глупости ли намериха да се занимават сега. След индийците били най-многобройни. Тя га ги преброи? Откачени ора!

Бащата на историята Херодот ги е преброил,неграмотнико , но тази тема не е за теб, поствай по други теми , дето си го знаеш материала ...

Абсолютно си прав !

Шорошоидите са основали РБ, за шепа евра... Факт, доказан отЕ/БАН!

След като дълги години родните академици отричаха тракийското културно наследство и наричаха траките- диваци, днес се оказва, че траките ще изхранват БАН. Е, време е за много работа отново на гърба на българския народ. Подлеци ще разказват приказки- пригответе се!

ДНК анализите го доказаха вече, 50% от българите са стари балканци, нека се трудят в БАН ,но да не манипулират резултатите.Истината ще излезе ни наяве,няма как да се скрие

Старите балканци са тракийски племена, драги! Да не се окаже, че и българите са тракийско племе, драги? Целият бит на българите в Крим е тракийски, какво всъщност се крие от народите ни? А Крим нали знаете къде е чак? Да не крият от нас, че сме носители на още по- древна култура и сме от род далеч по- славен?

"27 научни звена на БАН и чужди учени изучават ДНК на траките" На циганите кога? После, кой от къде е дошъл...

27 000 научни звена на БАН и чужди учени изучават ДНК на траките Пробата е директно от г.ъ.за на бай Х.у.й.

Като ти чета постовете само за гъза на... мислиш! Що не го излижеш и да мирясаш най-накрая!

Коментари - 27 научни звена на БАН и чужди учени изучават ДНК на траките | Днес.dir.bg

27 научни звена на БАН и чужди учени изучават ДНК на траките

Нов проект, базиран на интердисциплинарен подход към историята на траките беше представен на пресконференция в Националния етнографски музей към БАН.

Обратно в новината

Коментари - 27 научни звена на БАН и чужди учени изучават ДНК на траките | Днес.dir.bg

Коментари

Траките трябва да бъдат разгледани от всички клонове на науката. Само тогава ще изскочи истината.

Народът ни е един с няколко основни наименования. Ние се самонаричаме , като българи, потомци сме на коренното Балканско население. Данайците, който сега наричаме гърци пишат, за нас като, за траки, но траки няма има около 200 български племена , най-известните са Мизи, Гети, Одриси, Меди , Спартак е от това племе, Мирмидони Ахил е от това племе и. т. н. Град Балх в днешен Авганистан е основан от български преселници в древността.. Не случайно другото ни самоназоваване е Скити. Добруджа е Малка Скития, А простора на изток чак до Китай е Голяма Скития.

ТРАКИ е прякор, даден от враговете на БЪЛГАРИТЕ. Коренният балкански човек не се e самоназовавал ТРАК. Ако ТРАК е било престижен прякор, то поне едно от над стоте местни тракийски племена е щяло да го приеме за етноним. Траки са ни наричали нашите СМЪРТНИ ВРАГОВЕ. Целта е да се прекъсне Българската ни родова памет. Незнаейки древното си и славно минало, Българите нямаме опора против гръцките домогвания и преиначавания на нашата история, обичаи, религия, богове и т. н. Нямаме опора и против експанзията на разни мними доброжелатели, които ни натириха да търсим великите си предци в дън- горите тилилейски, пардон алтайски. Гърците са лукава пасмина и за да налапаме "тракийската въдичка", са сложили доста примамки. Разбира се, като всеки престъпник и те оставят УЛИКИ, едва забележими. Много от тях са трудно доказуеми. Нашите родни гъркомани, пишат за траките каквото им наредят, но ето какво пише в Гръцко-БЪЛГАРСКИТЕ речници: трак-уплах, стес,страшилищe, колики трака-трошачка;сблъсък,парзитизъм,прося,изпросвам тракадорос- просяк, курварин Най-точния превод на Български за θράσος е НАГЛЕЦ , същевременно и БЕЗОЧЛИВОСТ, ДЪРЗОСТ, БЕЗОЧИЕ. Близко e до ума, че Траките са изчезнали от Българските земи, точно както са изчезнали и гяурите, 15 века по-късно.

Винаги са били болгари, Траки са наречени от данайците много по късно.

с чужди неща , които с прабългарите и славяните нищо общо нямат. Дайте ни съкровищата на волга- българите или на българските ханове и царе!

. Прабългари е изкуствено създадено название, публикувано за първи път от българския учен Петър Мутафчиев през 1943 г. ...

Дресиран от жреците на инуитите. Гордей се там с тях, вместо да злобееш и виеш от завист.Хората би трябвало да не се поддават на дресировка или поне да докажат разлика в разума от животните!

- Славяни няма. Термина е измислен през 17 век и популяризиран в полза на руските имперски амбиции и новогръцката мегали идея. Елементаното доказателство за това е липсата на какъвто и да е артефакт, който да е открит на територията на България и да е със "славянски" произход. Няма такъв! Няма!!! Нито една обичка, нито едно острие, нито един грънец - няма! Т.нар. Седем "славянски" племена са племена с трако-илирийски произход. 2. Няма "прабългари", както няма праримляни, прагърци, прафранцузи и пр. Има българи, които са със същия трако-илирийски произход, както племената, при които се заселват и говорят индентичен език. Четете повече и избягвайте наготово поднесената официозна история - тя е дело на професори и академици, които са обслужвали чужди (руски и гръцки) интереси и сега нямат топки за да си признаят... че склави не означава славяни на никой език, например.

link, как с прави ДНК анализ с изкуствознание?

Аз съм един от участниците в този проект. Моля ви да се успокоите понеже статията е написана невярно. Всъщност ние изследваме химическия елементен състав на намерените тракийски находки. От знанието за този състав се добива информация за датировката на предметите, за начина на изработката им, за находищата на полезни изкопаеми (дали са от нас или внесени) и т.н. Няма претенции за пренаписване на историята ни! И спрете на плюете БАН, хората тук работят значително по сериозно и със знания отколкото сума ти частни фирми пълни с некомпетентни некадърници.

Вие можете и да работите сериозно, ама в БАН е пълно с некадърници, които просто възпроизвеждат чужди изследвания и резултати и се бият в гърдите, че са велики учени - лъжичката мед в каца с л...а не я прави по-приемлива за вкуса

Не съм авторът на коментара "споко", но се впечатлих от вашата реплика под него, защото от нея е видно, че хабер си нямате как се правят научни изследвания: публикациите се следят стриктно от учени-експерти в дадена област от цял свят и плагеадството се наказва строго. Така че, няма как в БАН да "преработват" чужди изследвания и да ги публикуват на всичкото отгоре. Но лиспата ви на познания по темата не ви пречи изобщо да се изказвате. Може би сте от екипа на др. Кунева - там хабер си нямат от наука, но я "управляват".

не Ви слагам минус понеже нямам претенции както повечето българи да разбирам от една цяла обществена сфера. Но в допълнение на писаното от мен: правя анализи на много частни фирми-нямате си представа какви неграмотни хора идват. Обичайна практика е да си вземат анализа и да избягат без да платят. Няма механизъм за защита на нашата работа именно заради общественото мнение, което упорито и с всички сили се насажда от медии и управляващи. Резултатът от нашето изчезване мисля, че го виждате - скапано образование и некадърна икономика, където има само, както казвате, отделни капки мед сред лайната.

Като сте такива капацитети в БАН, да задам няколко въпроса: 1. Какво означава "българин"? Какво означава "Велико Търново"? 3. Кой е изобразен на каменния релеф "Мадарски конник"? На кого е назован гр. Бяла, Русенско? Кои са древните име на р. Дунав на български, едното от които гърците са нарекли Истър?... да спра до тук.

И много ми е интересно, по кой начин ще изследват ДНК на траките. Някъде има ли табелка с надпис на нечии кости, "аз съм тракиец"?! Като изровят едни скелет по кой начин ще определят че е на "тракиец"?! Смехория!

ходи да учиш арехология, там ще ти обяснят.

Ти учил ли си, защото аз съм учил. И понеже ще се запънеш, да те попитам, знаеш ли той скелет на какъв човек е, как е попаднал в гроба или мястото където е намерен. Ако спориш, ще ти отговоря още.

защо спорите деца.турци няма ататюрк ги измисли.произхода на българите е толкова неясен и с малко сведения,че затова има двайсетина теории.между другото туранци,турки и турци са съвсем различни работи.ние сме по език славяни.по име българи по кръв траки-40%.

Има една книга от 1000 стр. "Непознатата история на българите" Не лъжи, че няма материали.

Боже, кога ще събудиш българсикя народ и да изритат цялата камарила от антибългари в БАН и университети, преписвачи на антибългарски тези. Генофондът на траките?! Това упражнение е толкова безмислено (но не е вредно), колкото цялата дейност на всички правителства от 26 години насам. Както траките, така и славяните са все българи! У нас и по тези земи живея само българи и така е било от 15 хиляди години. Траките са наречени треки заради вож на древинте българи носеш процвището на алпа (полубог) Сабан Трек. А етнонима "славянин" е калка на българославянски зеик от "българин" на български тюрки в едно от значенията му "славен човек". Нашата ДНК характеристиа в Дунавска България (за разлика от другите Българии по света) е хармонична, съдържа максимум до 18-22 % от 5 основни хаплогрупи: казано по географски понвятия - балканската, арийската, тюркската, средизомнеморската и близкоизточната-северофриканската. Да не ги пиша по ДНК кодове, с които малко хора са запознати.... И петте хаплогрупи са на хората, племената на българите, обикаляли от 17 хиляди години земите на Евразия и Северна Африка. По-подробно в една книга...

Изследването обхваща голяма група народи на Стария свят и е спонсорирано от испанското правителство и кметството на Мадрид. По-долу на български е представена само най-съществената част от статията, която в оригинал можете да прочетете от ТУК. Веднага привеждам най-важните изводи. 1. Маркерът поставя народите в няколко добре изолирани една от друга групи. Спрямо съвременните българи, генетически най-близки, почти тъждествени народи са т.н. македонци, а също иранците и руснаците. Чехите обаче са доста различни от нас, също и турците. 2. Чувашите, представяни от някои като клон на прабългарите-алтайци, се оказват съвършено чужди на съвременните тюркски и другите алтайски и сибирски народи. 3. Тези резултати показват, че езиците на съвременните народи не винаги могат да служат като белег за родственост. Езикът се губи или придобива, но генофондът остава. Т.е генофондът на един народ е много по-консервативен елемент, отколкото езика. Въпреки преобладаващият славянски характер на съвременния български език, генофондът на съвременните българи (и т.н. македонци) си остава преобладаващо ирански. И още, въпреки движението на населението, индивидуалните и групови контакти между отделни етноси, поглъщането на малки групи от чуждо население, генофондът на народите се съхранява относително неизменен. Учудващо е, но това се отнася и за съвременните българи.

Всички, които искат да са запознаят с истината за траките да напишат в търсачката си "SPAROTOK - ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ" Копирайте всичко заедно с кавичките така го търсете! Време е вече да се узнае истината за нашия произход и да се гордеем с това какви са били прадедите ни! Ние които сме запознати сме горди! Останалите просто трябва да научат истината! Споменатия блог е добро място да се отърсим от гнусните внушения на чужди нации, които само ни завиждат!

Тоя сПАТАРОК подвежда по стари тези от Иван Венедикови и Бешевлиевски времена. С едни и същи споменавания и подходи. Но всички те, откъде и да тръгват късат най-важното и първото, че вярват на световната измама, че българите са късно, средновековно явление. А в дейстивтелност, всичко по Евразия и Северан Африка е стъпило на българския ген и история.

"Но всички те, откъде и да тръгват късат най-важното и първото, че вярват на световната измама, че българите са късно, средновековно явление. А в дейстивтелност, всичко по Евразия и Северан Африка е стъпило на българския ген и история. " Явно си чел нещо друго защото точно в посочения блог твърдят същото което и ти казваш! И по-точно, че "всичко по Евразия и Северан Африка е стъпило на българския ген и история". И дори и култура! В този блог, не само го твърдят, но и го доказват по много убедителен начин.

с панагюрското златно съкровище и той е, че по това време в територията на България не се е добивало и преработвало злато, а златните предмети носят всички характеристики на критскомикенската култура. Съкровището е намерено в България и това е приносът ни за световната цивилизация.

Може и да са критско-микенски, известни според наложилата се традиция в изкуството. Но тя е лъжлива по начало. Това е "скитско злато", т.е .това съкровище е произведение на древнобългарското ювелирно майсторство. Скитите и траките са древните българи. Древните българи са създали Критската и Микенската култура, когато са завладели тези острови два пъти, преди 3 хиляди години и преди 1500 пр.н.е. Дали са им имената си, държавностт и кулутурата си. Но преди това профаните трябва да сменят чипа в главите си, че България не започва с Кубрат и Аспарух. След това може да превключат честотата на вълната и започнат да разбират за какво им се говори.

Разселването на русите и червенокоси дъщери на тРАките започва от североизток на юг и североизток, Плиска МадАРА, конника!

Не е важно какво ще покажат анализите , а кой и по каква поръчка ще ги тълкува.Все оставам с едно впечатление , че се правят всякакви упражнения ,само и само да се сведе славянски фактор на нула.Никак няма се очудя , ако ни изкарат , че сме генетично свързани с разни племена от централна африка , ама не и със славяните.В последните 100-120 години , българския произход е бил,в зависимост от политическата обстановка определян като:тюркски,кюрдски, ирански, индииски, афганистански, пакистански,алтайски, китайски, японски и ред още други.Та затова казвам кой и по каква поръчка, и с каква цел ще тълкува анализите, защото тези резултати ,които противоречет на политическата задача , ще се неглижират или направо отхвърлят като случаен фактор, а тези които са в съзвучие с поставените от поръчителите задача ,ще се преекспонират

Вземи чети преди да се изказваш тъпо: Според руски, повтарям руски генетични изследвания та са угро фини... Славяни са белоруси, украинци, поляци словаци. А ние не сме славяни... 10- 15 % в гените... няма как

Прочети Балтавар, 31.10.2016 09:24. Виж що е "славянин" и каква каша ни забъркват антибългарите. Руската и германските исторически науки и традиции са все още под дълбокото талмудистко-ционистко влияние, следват линията на изкривяване на историята заложена минимум от преди 1500 години.

Славяните са една голяма измишльотина на пишман кремълските историци! Запомни го добре! Доказателство за несъществуването на т.нар. славяни се прави много лесно. Търсят се доказателства за съществуването им и ако такива липсват, всичко е ясно! Ха сега да видим има ли такива, от кога са и кой ги е "изнамерил"? Всичко е дна голяма измама, тръгнала от времето на Петър Първи! Като те знам колко си зомбиран едва ли си наясно с историческите факти! Четеш само съчиненията на москалската пропагнада!

Тия славяни ги измислиха германците и русняците ги ползват до днес за политическа доктрина. За целия свят не е изгоден отново силен и развит благоденстващ Балкан. Ти си съветско-саксонски сбърканяк!

Винаги съм подозирал Иван Вазов, че е агент на девето управление на ГРУ.:" "И ний сме дали нещо на света, на вси славяни книга да четат." - Иван Вазов"".Нищо ,че го е казал преди 140 години

Внушенията безплатно ли ги дращиш тука?

а на теб, ако археологически разкопки ти осмислят живота, да си жив и здрав!

Десетократно пожеланието. Обикновено козяците ви дразни всяка чужда история, защото нямате и съответно ви се губи основанието да си налагате претенциите и колонизаторските практики!

не го е.е историята, важното е какво си сега! Сега сме плюнка, какво сме били при Симеон е за читанките!

Са предизвикани от политици плюнки! Дръж се здраво за манипулациите, козяк!

да ми обясните какво имате предвид под ,,козяк"? На украински козяк е казак на руски! Ако има друг смисъл, обяснете!

бях на гости на брата, работи и живее в Париж. Един негов колега франсе, прочел в Уикипедия че сме тюрки ме пита ,вие българите турци ли сте? Човека не е виновен, пише че сме тюрки!

Повечето езици в европа се наричат индо-европейски. Това прави ли европейците индийци?

прабългарите определено се сочи тюркски език и произход в Уикито. Някой казват персийски, ама загадка!

Изложба му се прати. Варненския некропол също гостува в ЕП. Да иде брат ти вместо него следващия път.

Abu Talib

Почти нищо няма да се установи. Учените все още не могат да кажат кога за първи път се появявя това понятие Тракия като име на местност или територия, нито пък кой първи въвежда това понятие.В ЛБегендата за Рим се говори още през 753 година, че Ромул и Рем подчинили многобройни славяни на робуване.А това означава, че е имало славяни през онова време даже и по-рано, но едва ли е имало някакви си траки...!У нас ал.лилов въвеждаше тази тематика за траките, но както вече се установи, той и демократическия социализъм преписа от един кардинал?! лилов беше мръсник: на 10.11.89 г. се беше покрил в Лондон, защото очакваше кървави развръзки у нас.Беше си уредил командировка, та докато премине бурята да не го отвее и него, не се знаеше дали ще бъде жив.

19 Императори в Рим? Иди на лекар! Спешно!

Нека сме коректни. "СЛАВЯНИ" по това време няма. Има Sclavos /Теофилакт Симоката/, също и сакалиби. Терминът славяни е от 17 век. Популяризиран е от основателката на Руската академия на науките, германката София Фредерика Августа фон Анхалт-Цербст, известна като Екатерина Велика. Смятам, че всичко това Ви е известно или може би греша? Германката Екатерина Велика само популяризира - "СЛАВЯНИ"......, терминът е на Винко Прибоевич с издаденото от него през 1532 г. във Венеция "Слово за произхода на увенчаните със слава славяни",(забележете думите слава и славяни!!),......Екатерина Велика търси идеологическа формула, за да приобщи населението, изгубило държавната си независимост при падането на българското и сръбското царство.

Божидар Димитров може да е всякакъв като човек! Ти считаш ли че на научно ниво го превишаваш?

В никакъв случай, но понякога се увлича и излиза извън пътя. Има неща, които са общоизвестни като тюркския произход на българите, например. Впрочем, между нас казано, аз го харесвам, защото прави историята интересна за широката публика и защото натрива носа на македонстващите.

Много историци от 2 века и руски и български оспорват тюркския произход на българите- Златарски, Мутафчиев, Державин, Рънсиман/руснак и англичанин/. Това са професори , да не са глупаци!

Българския народ е съставен от три равностойни етнически компонента- българи, славяни и траки! Идеологизирания славянски произход не е истина, смесен народ сме и няма нищо срамно! Това се отнася и за много по-големи от нас!

Тръгнал от тук след потопа и катаклизмите и връщащ се в родината.Ватиканът крие много от доказателствата, например писмата от Калоян и други от Музейона- Александрийската библиотека, но ние също имаме и постепенно ще бъдат показани.

На какъв език говорите, уважаеми господине? На трикомпонентен или на славянски? Няма нищо срамно - и по-големи народи говорят на славянски език. Траките били цивилизовани - къде им е езика? Има едно общовалидно правило - винаги по-културния народ налага своя език. Или този, който има смазващо мнозинство. Елате на себе си и не дрънкайте глупости.

славянския език е наложен за официален за приемане на християнството от Византия от княз Борис! После ? Българите стават славяни ли? Славяните са живеели в землянки, Плиска и Преслав са каменни градове правени от българи!

румънците са траки- гети и даки/ няма какви други да са /, по некултурни или изостанали от нас са?

Въображаема ли е според теб?

А Такааа - а какво ще кажете за "цивилизования" срабски народ наложил се и сарбизирал македонските Българи?!!!!!........

Мисля че е било словени- хора на словото

Остайте ги траките - те умрял народ са, каквито ще станат и българите до 50 години. Истинските индоевропейци сме цигането - европейци от индийски произход. Ние сме основали Рим , Ромул на ромски( цигански) значи циганче Рома значи цигански. Ние сме и прабългарите - те нали са дошли от Афганистан. Оня ден гледам един апап от Афганистан на гарата. Как е, викам, 5 на афганистански? Панч, вика - като на цигански. Вода как е - пани, вика - като на цигански. Пък и на външен вид сме като братя. А и друго - - в село Исперихово, Пещерско, всички сме цигани. Селото е основано от хан Исперих, да знаете, и ние сме от него.

Тепърва предстои възкръсването на Феникса за пореден път, 800 години по късно. Но този път ще го дадем на изток, защото така нареченият условно Запад не оцени какво му беше дадено и с каква цел предопределихме развитието му.

Тоя афганистанец каза, че бил от фарси ли каза нещо марси ли каза. И там са като нас разни чешити ама все роми. Ей, гаджо ти не ми слагай минуси ами чети че това ще пише в учебника по история на първи клас след 50 години . Аз ще стана министър на образуванието. Ще става най-шукаритетно.

Много ще се радвам да ни държат информирани в хода на проучванията.

няма държавно финансиране по този проект ! как да има ,като прехода осъществен от алчни комунисти,жидове и предатели от ДС унищожиха цялата държавност и си построиха светла мафиотска Партия ?? това е позор за целия български народ !

А на изборите през 1990 година защо гласувахте за комунистите?

Antoinette Todorova

тази година ще ми е първото гласуване в живота и не съм на 18 .

Петър Копанов

Колкото арабите са Египтяни и Италянците Римляни,толкова и българите са Траки!!

Знам, че отиваш в Одеса.

Пак казвам - надявам се да няма никога държавно финансиране за тъпотиите на БАН. Това, че България е център на вселената го знаем. От тук са произлезли всички, даже македонците, което е най-големия спор на Балканите. Айде, тия лелки и старчета от БАН да вземат по една мотика и да прекопаят пипера, че ми писна от вносни зеленчуци. Със спестените пари искам да се довърши магистралата София-Варна, че ми писна и от трафика по нея.

Pesh0

Колкото негрите са бели .

В соц. времето беше още, във вестника бяхме представени така.....Ние, българите сме пекотаки, макодаки и.....малко траки.

Едни от най-големите боклуци днес са от в-к "Стършел" - пед.фили, педе.расти, демек демокради.

На пияна глава доста мъдри неща са казани :)

, когато нашите достопочтенни старци от БАН търсиха произхода на българите в Авганистан? Разбира се на държавни разноски. Когато на един народ му вземеш идентичността, с него можеш да си правиш каквото си искаш. Това е целта на КаГеБешниците, които финансират този проект. Според тях ние сме всякакви идиоти, само не и българи.

Ние сме всякакви идиоти И българи, уви.

ОТ ТРАКИЙЦИТЕ ДЕТО БЯГАТ СЛЕД ПОТОПА В ЧЕРНО МОРЕ КЪМ МАЛА АЗИЯ :)))

нищо подобно , българите не са славяни( само кум 20%) те са близки генетично със сърбите , с поляците и др ..Затова Сърбия и Русия са били винаги дупе и гащи и врагове на България !

Ти да не мислиш,че руснаците пък са славяни? Ние нали идваме от техните земи?Волжска България къде е била!КаЗан?

ВАРНЕНСКОТО ЗЛАТНО СЪКРОВИЩЕ Е СЪЗДАДЕНО: - 1500 ГОДИНИ ПРЕДИ ПЪРВИТЕ ПРИМИТИВНИ ПО ГОРЕН НИЛ В ЕГИПЕТ - 1800 ГОДИНИ ПРЕДИ СТОУНХЕНДЖ - 3000 ГОДИНИ ПРЕДИ РОЖДЕНИЕТО НА БАЙ МОИЦЕЙ :))

"Траки" е изключително общо работно понятие включващо над 20 независими и враждебни помежду си държави с различни култури, езици и вероятно раси. Например келтски държави са граничили с малоазийски и елински всичките на територията на Тракия. Резултатите от тази изследвания ще са много случайни и неточни. Само няколко хиляди теста ще могат да претендират за някаква статистическа достоверност. Археолозите обаче не разполагат с толкова материал за изследване... Все пак ще е любопитно каквото и да изкарат.

Pesh0

Ще те изкарат , че не си българин

Pesh0

И все пак всеки Българин носи нещо ... Свято НЕЩО от АСПАРУХ ,ОМУТРАГ,БОРИС ,СИЛЕОН ,САМУИЛ. да ме извиняват всички друг икоито не съм ги вписал в пиянския сисписък

Изпуснал си Калоян , защотo е зает точно сега :-) .. " ,,,Тая вечер Калоян пирува чест и слава от последната война..." :-)

Ха-аха-ха !!!! До момента има 7 ДНК -анализа , като последният е от 2012-2013 г. Категорични са - Древният Български Род е пряк потомък на създателите на настоящата цивилизация . Това е " новина " само за индивидите с ментални увреждания ;)) Българската цивилизация е много по-древна не само от елинската и гръцката , но и от шумерската . Край на цитата . История на древна Европа Дейвид Норман проф . Кеймбридж Плод на 30годишен труд . С международен екип . Всякакъв коментар е излишен ...

ГЛЕДАЙ НА Ю-ТЮБЕ-ТО The Lost World of Old Europe: The Danube Valley, 5000 3500 BC .... НА ЗАПАД НЕ СА УЧЕЛИ ЧЕ ИМА ТАКИВА ЦИВИЛИЗАЦИИ .... А СЕГА СЕ ОКАЗВА ЧЕ ЕВРЕЙИТЕ СА БИЛИ ПРОСТИ ТРАКИЙСКИ СЕЛЯНИ :)))

Петър Копанов

Че шломците са прости е ясно , ама нямат нищо общо с древния Български ген ;)))

Надявам се никога да не осигурят държавно финансиране за тази тъпотия. С тези пари могат да се ремонтират няколко училища.

да се ремонтират няколко училища ,където да учат децата ,че българите са монголци или ??? Средствата са от дарители , както се посочва в статията ,жалкото е, че държавата има пари само за магистрали

Не е жалко. И никой не учи, че е монголец. Дарителите да си даряват, интересно от къде имат толкова пари. Май са ги откраднали през великата демокрация.

ЗНАЧИ СЛЕД КАМЕНАТА ЕПОХА ЗАПОЧВА МЕДНАТА ЕПОХА .... А ИСТОРИЧЕСКИ ДОКАЗАНО Е ЧЕ МЕДНАТА ЕПОХА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В СВЕТА ЗАПОЧВА НА БАЛКАНИТЕ ... ТОЧНО ТУК ХОРАТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ИЗТОРИЯТА ЛЕЯТ МЕДНИ ОРЪЖИЯ И ОРЪДИЯ НА ТРУДА ..... ТУК ЗАПОЧВА И БРОНЗОВАТА ЕПОХА , ПОНЕЖЕ Е БИЛО НА ВРЕМЕ НЯКОЙ ТРАКИЕЦ ДА ИЗПОЛЗВА МЕДНА РУДА ЗАМЪРСЕНА С КАЛАЙ - А ТОВА ПРАВИ БРОНЗ :))) .....

Медна руда, "замърсена" с калай ? По нашите земи ? Еееех, де да имаше такова нещо в природата. Направо "бронзова руда" :D Било е доста по-сложно. Мед колкото искаш, но калаят е идвал чак от днешна Англия.

ЩОМ ИМА В Лаврион (Гърция) ИМА И В РОДОПИТЕ АРАТЛИК :)))

Pesh0

27 звена по 5 човела са 127 човека които получават заплати . А кой им ги плаща ??????????????????? Защо не търсят корените на Българите ??????????

zeddd

Ами те корените ни всъщност са точно в траките :)

Pesh0

твоите може и да са , мамто и на макединците от александър македонски

Няма как да се хареса, защото те са наследници на беси, одриси и гети. Помнете ми дъмата ислямът и християнството са от генетична гледна точка като станиол върху генетичното наследство на тракийските племена. Така че турци тук няма. Дори турците в Турция са повече перси, арамейци, финикийци, акадци и траки, отколкото турци. Най- доброто предстои, но за нас!

Ава, да яба тия откачени дъртаци ва, да яба... С такива глупости ли намериха да се занимават сега. След индийците били най-многобройни. Тя га ги преброи? Откачени ора!

Бащата на историята Херодот ги е преброил,неграмотнико , но тази тема не е за теб, поствай по други теми , дето си го знаеш материала ...

Абсолютно си прав !

Шорошоидите са основали РБ, за шепа евра... Факт, доказан отЕ/БАН!

След като дълги години родните академици отричаха тракийското културно наследство и наричаха траките- диваци, днес се оказва, че траките ще изхранват БАН. Е, време е за много работа отново на гърба на българския народ. Подлеци ще разказват приказки- пригответе се!

ДНК анализите го доказаха вече, 50% от българите са стари балканци, нека се трудят в БАН ,но да не манипулират резултатите.Истината ще излезе ни наяве,няма как да се скрие

Старите балканци са тракийски племена, драги! Да не се окаже, че и българите са тракийско племе, драги? Целият бит на българите в Крим е тракийски, какво всъщност се крие от народите ни? А Крим нали знаете къде е чак? Да не крият от нас, че сме носители на още по- древна култура и сме от род далеч по- славен?

"27 научни звена на БАН и чужди учени изучават ДНК на траките" На циганите кога? После, кой от къде е дошъл...

27 000 научни звена на БАН и чужди учени изучават ДНК на траките Пробата е директно от г.ъ.за на бай Х.у.й.

Като ти чета постовете само за гъза на... мислиш! Що не го излижеш и да мирясаш най-накрая!