Израелски удар е унищожил хиляди замразени ембриони за инвитро в Газа

Това е била последната надежда на стотици палестински двойки да имат деца

Обратно в новината

Коментари - Израелски удар е унищожил хиляди замразени ембриони за инвитро в Газа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако една жена не може да роди може да си вземеш втора, трета и даже четири. ...съгласно религията. Това е много по-евтино и по престижно.

ми те приматите и тъй си се плодят като гризачи, замразявали и ембриони???

В България за примати като теб е разрешено. Защо не и в други държави?

Чудесна новина!

Да ти се връща на теб и на близките ти.

Чета за нападението на Хамас над Израел от 7 октомври 2023та година. Убити деца Заколени мъже Изнасилени и нарязани жени Набучени и изгорени бебета Спомням си за Априлското въстание Тогава мюсюлмани тероризират българи. Ние знаем за какво става дума. Радикалният ислям може да бъде изкоренен по само един начин. Само по един единствен начин. Не става с думи и преговори. Ислямистите разбират само от едно. От 2005та Газа се развиваше самостоятелно с щедри дарения от ЕС, САЩ и арабски държави. Използваха финансирането, за да подклаждат омраза и за да обучават терористи. Това е резултата сега. Ако палестинците не го знаят, да им го кажем простичко: Отговорността е ваша, ембрионите са си ваши. Изборът също е ваш.

Разликата е че след Априлското възстание Руссия започва война с Турция заради българитя. Сега кой ще започне война с Израел заради палестинците? Надявам се да е Иран. Евреите са подли животни,, заслужават си холокоста че даже и повече.

Ти май не схвана човекът какво има предвид :-) Така наречените "Палестинци" са всъщност са изгонени от други държави и общности Туркмени, Кюрди, Черкези, Цигани и т.н. Пред 2005 Израел с цел мир им предостави Газа, 2006 те избраха Хамас за ръководен орган (след като Хамас убиха Фатах) и сега си сърбат попарата за действията си. Голяма част от тези хора са толкова радикализирани, че няма връщане назад. Нямам и грам съжаление за тях. И да - Ислямът трябва да се изкорени.

Много си объркан. Русия не започва война с Турция заради българите. Те са били само предтекст за вътрешна употреба. Войната на Русия срещу Турция е започната с цел да се осигури излаз на Русия до Дараданелите и Бяло море. Другото е само приказки от 1001 нощи.

Идиот

Ферма за терористчета

Израелският геноцид срещу палестинците продължава, а така наречените западни държави позорно премълчават, поне повечето от тях. Това са евроатлантическите ценности.

Путин бомбардира Сирия вече 8ма година. Руската авиация е отговорна за убитите над 100 000 сирийци. Не виждам някой да се възмущава. Или когато Путин убива араби, всичко е наред. Когато араби убиват евреи - всичко е наред Но когато Израел води война с Газа и от това умират палестинци - Е ТОВА ВЕЧЕ е ЛОШО!

серьожа, преди приматите да нападнат израел и убият 1500 души си живееха щастливо с помощите от западните държави! е, сега ще ядат кал примесена с кръв и екстременти!

Нещо за отвлечените евреи от Хамас знае ли се? Няма ли да ги пуснат, очевдино Израел няма да спре, докато не освободи гражданите си. Омразата ражда омраза, болката ражда болка. Струва ми се, че докато палестинците не пуснат отвлечените израелски деца и бебета, ще продължат да умират палестински деца и бебета. Май единственият шанс на ГАЗА е палестинците да върнат отвлечените?

Когато Хамас и Хизбула стрелят с неуправляеми ракетни снаряди, знае ли се къде биха паднали и какво биха уцелили? Единствената причина е да не четем за ежедневни жертви на еврейски бебета, деца и ембриони е, че Израел имат най-доброто ПВО в света. Газа вместо да стрелят по Израел и да харчат пари за бункери и тунели с оръжия, да започнат да дават пари за собственото си население, бебета и ембриони!

Малоумник, чете ли статията?? Дали са пари, ама ционистките фашисти им ги унищожиха.

Четох я. Разбрах, че израелските военни са уцелили цистерни с азот, което е спряло работата на охладителните системи в болница за репродуктивно здраве. Дали израелците са фашисти или палестинците са терористи са спорни неща. Факт е, че палестинци от Газа отвличаха миналата ходина жени, бебета и деца. Нападнаха мирни израелски хора и убиваха, колеха, режеха живи хора, изнасилваха и крадяха. Ако това се случи в България, ще искам виновните да бъдат намерени, наказани. Заложниците освободени. И изобщо няма да ми пука за охлаждането в някаква болница за репродуктивно здраве.

Ами освен следващият път Хамас да си опичат акъла преди да ходят да отвличат и убиват хора? Преди Хамас да нападнат Израел, никой не закачаше ембрионите. Не виждам протести в целия свят срещу това, че Хамас убиваше, мъчеше, изнасилваше и крадеше. Видях тогава радващи се палестинци. Всичко това беше очаквано. Ако Хамас не са го видяли, ако палестинците не са го видяли - кой им е виновен. Хамас управлява ивицата от 2005та година. Да бяха построили бункери за ембрионите си, а не за военните си командири.

"Преди Хамас да нападнат Израел, никой не закачаше ембрионите." :)))))))))))))) Колко много историческа памет и обща култура ти липсват... Смешно е, ама е и тъжно. Вземи прочети малко за конфликта Израел-Палестина от около 1942 г (че и преди това) насам...

Искаш да си говорим за история? Как се роди Израел и какво точно е Палестина? Хайде :-) През 135 година римляните потушили голямото въстание на Бар Кокба. То било пореден опит да се възстанови свободата на еврейското царство (евреите имали по тези земи няколко държави през вековете, но последната и най-голяма била завладяна от Рим). И понеже империята обичала да решава проблеми като мести племена и народи и прекръщава земи, бунтовната земя прекръстили от Юдея на Палестинска Сирия. После тези земи били владени от други империи векове наред, а в тези времена евреите се пръснали по целия свят, най-напред из старите римски провинции. С тях тръгнало по света и християнството, което превзело Рим отвътре. Минали много векове, а тези древни земи били в дълбок упадък. Османската империя безжалостно потискала месното население, не правила нищо за добруването на хората, единствено църквите от цял свят и поклонниците оживявали древното царство Юдея. Преди да избухне Първата световна война, съюзниците Англия, Русия, Франция и Италия планират поделянето на Османската империя. На Англия се пада и Палестинска Сирия, вече станала само Палестина (името всъщност е с гръцки корени, така древните елини и даже египтяните наричали филистимците хиляда години пр. Хр.). Заради войната Британия изпитва остра нужда от ацетон, необходим за производството на взривни вещества. Еврейският учен-химик д-р Хаим Вайцман, живеещ в Англия, разработва метод за получаването му, без да са нужни суровини от чужбина, и по този начин Англия заобикаля морската блокада на германския флот. Придобил авторитет в английските политически среди, Вайцман предлага на английския кабинет да изрази “принципното признаване на Палестина за Национален дом на еврейския народ”.

Започва масова емиграция на евреи от цял свят към освободената територия. Те започват да обработват и напояват пустеещите полета. Засяват десетки хиляди декари с гори, лозя, градини с портокали, лимони, маслини, смокини. Започва развитие на промишлеността. Изведнъж Палестина, смятана дотогава за район без особено значение, без природни богатства, поради което и е дадена на евреите, се оказва особено ценна. Завръщащите се в нея евреи са безимотни и малоимотни, и някои правителства, ангажирани в решаването на еврейския проблем, започат да се опасяват, че в Палестина може да се създаде втора социалистическа държава. Същевременно Великобритания разбира, че за да укрепи присъствието си в района на Близкия и Среден изток, трябва да провежда политика в интерес на многомилионния арабски свят. През 1922 г. Уинстън Чърчил, по онова време секретар по колониите, предоставя 77 % от Палестина на емир Абдулах за създаване на арабска държава. Държавата се нарича Трансйордания” – буквално „страна оттатък Йордан”, на изток от река Йордан. Така в разрез с условията на договора от Сан Ремо, Великобритания основава в Палестина две мандатни територии – “Палестина” и “Трансйордания”. Достъпът на евреи в новата територия е забранен, докато арабите могат да посещават и двете. Създаването на еврейска държава се блокира. Трупаната със столетия омраза срещу евреите достига своя апогей с “Окончателното решаване на еврейския въпрос”. От всеки трима евреи в Европа двама са унищожени. Това не са войници, банкери, борсови спекуланти, магнати, а еврейската беднота, мизерията от гетата. Ако евреите имаха своя родина, както им се обещаваше през 1917 г., нямаше да имат тази трагична участ. Световната общественост научава за истинските размери на небивалия геноцид едва след края на Втората световна война. Народите са обхванати от огромно чувство за вина. И правителствата на спечелилите войната държави решават, че трябва да се даде възможност на евреите да имат своя държава.

На 29 ноември 1947 г. Общото събрание на ООН приема Резолюция № 181 за основаване на еврейска държава в Палестина с площ 14 000 кв. км. “За” резолюцията гласуват 33 държави; “против” са 13 (всички арабски); “въздържали се” – 10. На 14 май 1948 г. Израел обявява своята независимост. Първият министър-председател на Израел Давид Бен-Гурион казва: ”Вярвате или не, нашият народ Израел се връща, за да подготви идването на Месия.” На 15 май 1948 г. египетският министър-председател Нокраши Паша издава заповед египетската армия да навлезе в Израел. Заповедта е мотивирана с необходимостта “да се поддържа реда и спокойствието в Палестина”. Армиите на шест арабски държави – Ливан, Сирия, Саудитска Арабия, Трансйордания, Ирак и Египет, навлизат в новосъздадения Израел. Израел – държава на един ден, без армия и държавен апарат, първоначално отстъпва по всички фронтове. Но накрая набързо сформирани еврейски военизирани дружини, екипирани с пушки и камиони, защитени с торби от пясък, побеждават редовните арабски армии, въоръжени с артилерия, танкове и самолети! За да не претърпят по-големи поражения, арабските държави се съгласяват на примирие. Като последица от войната град Йерусалим е поделен между Израел и Трансйордания (от 1950 - Йордания). Източен Йерусалим, където се намира Старият град - някогашният Йерусалим - попада под властта на Трансйордания. Вследствие на войната 650 000 араби се оказват бежанци. Те са се поддали на призивите на арабските държави да напуснат земите си, за да се завърнат в тях след “бързата” победа над Израел. Възниква арабският бежански проблем. На 5 юни 1967 г. започва “Шестдневната” война. Социалистическият лагер застава зад арабите. Израел отново ги разгромява. На 8 юни 1967 г. израелската армия завзема стария град Йерусалим. С войната от юни 1967 г. Израел завзема египетския Синайски полуостров, частта от “Западния бряг”, принадлежаща на Йордания, и сирийските Голански възвишения, . Отново се сключва “примирие” без “признаване”.

Израел държи на формулата: “връщане на териториите в замяна на признаване”, по-известно като: “земя срещу мир”, което категорично е отхвърлено. През октомври 1973 г. арабите отново нападат Израел - войната Йом Кипур. И отново се провалят. На юг египетската армия е пленена на Синайския п-ов, на север сирийската армия е разгромена. Пътищата към Кайро и Дамаск са без отбрана. Израел побеждава “непобедимото” съветско оръжие - дълбоко унижение за една свръхсила. Нов ултиматум на СССР отново спасява арабите. На конференция в Хартум (Судан) от 1.09.1967 г., арабските страни декларират известните си три “НЕ”: “НЕ!” на признаването на Израел. “НЕ!” на мира с Израел. “НЕ!” на преговорите с Израел. СССР и арабските страни непрекъснато атакуват Израел в ООН. Междувременно Израел преговоря с Египет, и на 26 март 1979 г. двете страни подписват мирен договор и взаимно се признават. Израел връща Синай на Египет, а последният признава правото му на съществуване. Да, обаче СССР, се прави не вярващ на радикализма на арабските държави, през 1964 е бабувал на създаването на ООП - Организация за освобождение на Палестина. ООП е арабската застраховка на Москва. До 1967 г. базите на ООП са в Египет, на Синайския полуостров, откъдето се предприемат терористичните набези в Израел. След като Израел завзема Синай през юни 1967 и унищожава базите й, ООП се премества в Йордания. Когато през 1970 г. крал Хюсеин изгонва ООП от Йордания, те се местят в Ливан. И предизвикват сблъсък на верска основа, в който комунистическите “прогресивни” сили и ислямските фундаменталисти съвместно осъществяват първото след Втората световна война религиозно “прочистване” на християни. На два пъти - през април и юни 1974 г., председателят на ООП Ясер Арафат е на посещение в Москва. След тези посещения СССР обявява: ООП е “единственият представител на палестинците”.

Нещо повече – организацията се „вмъква” в арабско-израелския конфликт със задна дата! Няма никакво значение, че през 1948 г. не съществува не само държава, която да се представлява от ООП – не съществува и самото ООП! На 14 октомври 1974 г. Ясер Арафат говори от трибуната на ООН.“Ние влязохме в света през най-широката врата, сега ционизмът ще изчезне от този свят и особено от Палестина под ударите на борбата на народите”, заявява Ясер Арафат, хванал се за пистолета на кръста. Делегатите на 105 държави, станали на крака, бурно го аплодират! Та така се раждат Израел и "палестинската държава".

Момент. Тия дето живееха в "затврор на открит" при нечовешки условия имат замразени ембриони?? Бях чувал, че скандинавските затвори са хубави, ама дори и те нямат таква медицина ми се струва. Да не се окаже, че някоя палестинска лаборатория е ударена и изпуснат опасен вирус по някое време...

Поне за минута не бъди глупав и замълчи

Руски, гледай си работата. п.п. А, да , ти точно това правиш. :) Внимавай някой украински боен комар да не те разпознае и да не те ухапе. :)

А, защо да е глупав? Хубави въпроси повдига. Години наред чуваме оплаквания как живеят в окупация, в затвор на открито, в бежански лагери, а то: бункери, тунели, огромен брой болници, ембриони, хотели, плажове. Защо им трябваше да убиват и отвличат евреи? А сега реват и всички трябва да тичаме да ги спасяваме и изхранваме? Защо?

Не е лошо все пак да нашишете (поне веднъж) за бебето и децата (вярно ЕВРЕИ но деца) отвлечени и държани без да се знае нищо за тях вече повече от 6 (шест) месеца. Някой зададе ли въпроса отвлечените от Израел в "мирна и желаеща мир" Газа живи ли са. За техните неволи. Защо се спекулира с броя на убитите деца и "унищожени" ембриони, но не се говори за това кой го предизвиква. И ако правилно си спомням постулатите на християнството " ЗЪБ ЗА ЗЪБ, ОКО ЗА ОКО".

Не си спомняш правилно, имаш огромни пропуски в общата култура,

Защото са заслепени от собствената си пропаганда, която обичат да наричат "истина", "доказана" и "независима", чрез която са си създали свой измислен свят, включващ "кравари, хазари, масони, джендъри, соросоиди, укрофашисти, ционисти, лошите евреи, които контролират света, горките палестински деца и горките ирански генерали" и т.н. В техният свят евреите винаги са лоши и вонаги лъжат, каквото и да правят и да говорят. И всичко това е защото "колко беше добре при социализма и бай Тошо". Не е ли ясно това? ;)

Израел е окупатор на Палестина. Палестина има законно право да ги трепе евреите. Да ги трепе докато не се махнат от Палестинските земи. Азе че добавим - да ги трепе докато не ги изтрепе сичките. Евреите са рак за света, требе рака да се оперира иначе пациенто че гушне букето.

Не си наясно с християнството . спомените са ти грешни

Прав си . Преди това бе казано: Като то ударят едната буза, дай и другата. След това бе Око за око, зъб за зъб (ако зъба е мой взимам цялата челюст)

много ми е мъчно, че бройката на мигрантите в Европа ще бъде с няколко хиляди по-малка!

Така, така, никакви терористи да не се раждат в измислена палестина, да се затрият и живите терористи до крак ...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!! Това е най-яката 1-во Априлска шега, която съм чувал!!! Вярно - позакъсняла, но все пак :-)

Е дирниците как не ги беше срам, да сложат снимка на деца!

И аз това се зачудих. Техническо погледнато ембрионът е клетка, която е започнала да се дели, замразена при - 196 градуса. Нищо повече. 8 от 10 оцеляват, от тях половината са годни. Имат срок на давност - когато изтече се третират химически и се изхвърлят. Много мебрионални клетки се използват и за лечения - и там ли ще намекват за убийство на новородени?!

Измишльотини са това, за да предизвикат съчувствие в този отчайващо прост народ, населяващ Газа! Та те имат средно по 10 деца, за какво инвитро говорим ...

Вие шегувате ли се. Пишете все едно са убити живи хора. Ембриони и яйцеклетки се унищожават ежедневно в клиниките по цял свят. Има процедури и процеси. Тук се е случило, но в края на деня е война. Въпросът по-скоро за мен като страничен наблюдател - Газа, район който живее уж в пълна нищета и изолация от години разполага с модерна ин-витро клиника? Израел ги мачка, но те имат подобно съоръжение, което по цял свят е скъпо и много желано? Понякога не е лошо да си зададем правилните въпроси.

От средновековието има свидетелства , че евреите имат афинитет към убийството на деца. Това е една от причините да ги мразят навсякъде.

Тука не се мисли, само се чукат минуси

Израелците избиха 14 000 деца в Газа.

Бяха бъдещи терористи

Как така ти знаеш кой е терорист и издаваш смъртни присъди на деца, урод?

Хамас ги изби. И техния брадат "пророк". Не го извъртай!

Израил е избрана държава с избран народ.Исраил не може да бъде съден от хора още повече от гоим.Само бог Яхве може да съди Израил.

Жалко, че никой не хваща иронията ти

Напротив. Затова му сложих минус. :)

Какви ембриони, бе? Тия имат по десет деца...Нали аная камила Ясер Арафат беше казал, че утробата на палестинката ще излезе победител във войната. Тия са като нашите цигани - по цял ден правят секс и раждат деца.

Странно е че многодетните палестински семейства страдат от безплодие, при това масово.... И слаборазвитата Палестинска държава поддържа банка от зародиши.... Има ли такава банка в Бг?

Другия път палестинците да мислят преди да стрелят 5000 ракети по по-силна държава. Лоши неща им се случват, не отричам... ама каквото посееш това ще пожънеш. И реколтата винаги е повече от посятото.

Или пък, ако мислят да имат деца. От къде на къде. Много прост е нашия народ, ама много.

Сорос е баща ми и яде патки.

За всяка жертва в Газа са виновни Хамас, кой както и да го извърта, не се заблуждавайте! Който е запалил пожара, на него му се пише всичко!

"Покрай сухото гори и мокрото Покрай виновните страдат и невинните". Ако терористите не бяха се криели в болници и в училища нмяаше да се стигне до такива резултати.

Сега не разбрах зародишите деца ли са или не, хахаха, феминистките твърдят, че не са деца дори са и биологичен отпадък, хахаха

Америка си постигна целта ! В близкия изток воина , в Русия война, в Азия напрежение и частична война. Така търговийката с оръжия върви и долара е стабилен.

Войната е гадно нещо. Толкоз! Всеки има своята истина, но тук има само виновни от тези, които вземат решенията.

е манипулативна!

даже си е лъжа.....

5000 терориста по-малко

Хитлер е бил прав за евреите и за такива като теб!

за християните - това е убийство на хиляди деца. за разните групи, защитаващи "тялото си е мое" - това са просто странични ефекти на забавленията....

Идиот ли си ?