Израелски офицери от резерва искат страната им да помогне на сирийските кюрди

Те настояват да се предостави храни, дрехи, медикаменти, разузнавателни данни и някаква военна помощ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А може и да не е толкова глупаво, че американците се изтеглиха от Сирия. Ако бяха там, турците щяха да правят същото и американците да гледат безучастно. Нали са членове на НАТО. Щеше да изглежда, че всичко става с мълчаливото им одобрение. Сега ще започне истинска война между тях и кюрдите, които са добре въоръжени. Ще се направят опити за разрастване на конфликта към Турция, ще се заговори за етническо прочистване, ще има санкции. Турската икономика ще пострада. Все пак, кюрдите нямат шанс без външна подкрепа и сигурно ще я получат скрито или открито на по-късен етап. Израел е най-заинтересован. В Иран също има кюрди, в Ирак също, но той не е опасен вече. Така че Иран, Турция, Израел и по-късно САЩ не дай Боже и конфликтът става световен. Някой трябва да отстъпи, иначе става страшно. Руснаците също могат да се измъкнат, ако стане наречено и да подпомагат отстрани. Путин сгреши с Ердоган и сега ще стане невъзможно да опази Сирия цяла. Съмнявам се, Путин да иска световен конфликт, но може да получи една голяма война близо до границите си. Сам си е виновен. Действа грубо и самонадеяно, като Ердоган. Най-добрият вариант за всички, вкл. Путин, е Ердоган да падне от власт. Преврат или убийство и нещата се успокояват. Кюрдите - с автономия или собствена държава. Иран страхливо мълчи. Русия с остатъка от Сирия, също ще има позиции, Израел - доволен от отслабените Сирия и Турция и с верен съюзник - кюрдите.

Израелците по-добре да не се включват там щото ще стане мазало.

Много лошо заряза съюзниците си!

А Фолксваген къде се набута при тоя авантюрист Реджеб ага .... Какъв неоправдан риск! Конфликтът може да се разрастне, да има санкции, дори и гражданска война в Турция, ако турските кюрди се активизират. Какъв неоправдан риск. Ако България им е опротивяла с изказванията на Плевнелиев, има и други нелоши кандидати. Ама пустата лакомия ги прави късогледи за опасностите.

Мълчаха, мълчаха и най-накрая показаха кой дърпа конците в Сирия и около Иран. Само дето в момента Русия, Китай и Иран мълчаливо гледат...

Петиция във Фейсбуук...мухахаха..ами кат сте толкова ербап хващате оръжието и като ИДИЛ-ците отивате да се биете...какви са тия петицийки.

Чи те израелците ката ден трепят ирански гвардейци и хизбулласи в Сирия! Чат пат удрят и позиции на Асад! Не може да се каже,че израелците ги е страх от който и да било в Близкият Изток защото многократно са доказвали превъзходството си

Впрочем според правилата на Фейсбук тази петиция трябва да бъде премахната...

Кучетета лаят, а Турция си върви...

Има логика, една разделена и оставена без нефт Сирия, би била по-желан съсед на Израел. Но помощта за кюрдска държава ще вбеси Ердоган, дали ще им стиска на евреите...?

.. че на евреите обикновено им стиска. Дори, когато от границата с арабите до морето е било един хвърлей с оръдие.

Чест им прави на евреите тази проява. Честно казано съм приятно изненадан. Браво за принципната и човешка позиция.

А дали им прави чест присъствието на окупираните от тях Голански възвишения - международно призната Сирийска територия?

Браво на тези офицери ! Не забравяйте, че кюрдите имат семейства които имат нужда от помощ днес.Света има още много да се учи.

Вчера се появи новина по медиите, че ирански милиции са подпукали кюрди на тяхна територия. Тъй че ... ето защо Израел се втурва да помага на кюрдите .. за да има повод да се сдърли с Иран.

Една честна и ефективна позиция!

откога Израел подкрепя мюсюлмани? а защо дискриминира палестинците в собствените им територии?

А от кога комунягите подкрепяте чалмите от турция?

Доколкото виждам, не комунягите, а "демократите" от ГЕРБ подкрепят "приятеля" на Бойко Борисов - Ердоган.

ей го поредния олигофрен, който трябва да се изходи под всяка новина, че Русия му е виновна, че се е родил (айде моля и другия олигофрен-модератор да спре да ми трие коментарите)

Тарикат Путин - сби всички душмани на Асад - турци с американци, кюрди - ИД, турци-кюрди, евреи-турци...

научи първо какво означава тарикат на арабски после пиши глупости

В случая, е важно второто - какво означава на български. Макар, че знам и какво означава на арабски. Но се съмнявам, че ти знаеш. Съдейки по "репликата" ти.

Брей, тия евреи - защо не се засилиха да помагат на сирийците, когато ги нападнаха джихадистите и американците????? Оставеният на произвола на съдбата сирийски народ получи помощ единствено от Русия, която разгроми ИДИЛ!!!!!!!!!!!! Сега САЩ си приписват заслугата за това, но не могат да излъжат народите по света!

Бай Коьо, ти ли продаде хубава Яна на турска вяра? Пууууууууууууу

внимавайте с Израел,за 6 дни преобразяват света!

Мдааа само че това е 1967г. и все още еврейчетата не са водили война срещу добре обучена и редовна армия като турската...

Израелски политици на служба искат разрушенията и убийствата в съседните им държави да не престават и да започнат и в Иран.

сега вече турчилята го втасаха.

голям си мечтател бе !

Мисля че това е повече сарказъм от колкото нещо друго. НО не е и съвсем без истина. Еврейското лоби в САЩ като се впрегне, чудеса стават!!!

Пука им на "израелските офицери" за сирийските кюрди ... Истината е, че Израел само чака повод да влезе във война с който и да е ...!

За първото си прав. За второто не си. Като изключим разни болни нации като чеченци и подобни, никой не обича войната особено когато ще трябва той да умира в нея. Еврейте по предпочитат да правят бизнес от колкото да тичат срещу куршумите.

Чеченците са окупирани от Раша. Борят се за свобода.