583 палестинци и 29 израелци загинали в Газа за 2 седмици

Поне 583 палестинци са загинали при офанзивата на Израел в Газа. 29 израелци, включително 27 военни, са убити. Израелски войник изчезна и е смятан за мъртъв.

Обратно в новината

Коментари - 583 палестинци и 29 израелци загинали в Газа за 2 седмици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди Израел да започне сегашната операция, арабите ги обстрелваха две седмици с ракети. Защо тогава нямаше нито един възмутен тука и липсваха всякакви коментари? В момента в който евреите отговориха, миризливите арабите продъниха света да протестират че им нарушавали правата и ги репресирали. Нали те организираха и атентата в Сарафово? На всичките арабофили от Атака тука им трябва един простичък reality-check.

Аз правя това с 1-2 бойнга само.

Докато библията се взема за исторически документ израелците ще са винаги непоколебими в позцията си. А вара в библията се дава от релгийте на книгата християнство и ислям. Отделно пък че подобна новина да се показва като на реултат от футболен мач е повече от цинично.

Като си толкова вярващ израелиец, защо избивате и христяните в Палестина. Хайде мюслюманите еди-дойди, а христяните защо ги репресирате?

Преди малко гледах телевизия Алджазира. Показаха военно отговорно лице да го попитат за пленения войник. А сега прочетете смешния отговор. Той казва: "Армията няма информация по този въпрос". После каз: "Хавас са искрени (ПОВТАРЯМ ха ха ха ха) искрени. Ние ги наблюдаваме от години. Каквото казаха до сега стана". Днеска след обед към 13 ч. чак на третия ден "израел" призна, че има един загубен воаник.

Това беше от израелската армия по израелска телевизия запис и превод по Алджазира.

ЕДИНСТВЕНО ГИ БОЛИ ПАЛЕСТИНЦИТЕ ЧЕ ГИ БИЯТ ВЪВ СОБСТВЕНАТА ИМ ВОЙНА КОЯТО ЗАПОЧНАХА ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ АРАБИ.... ИНАЧЕ КАТ ГЛЕДАМ НЕ ГИ БОЛИ ЧЕ СЕ КРИЯТ ЗАД ЖЕНИ И ДЕЦА.....И АРАФАТ НЕ ГО БОЛЕШЕ КАТО ОТКРАДНА(ДОКАЗАНО) МИЛИАРДИТЕ ЗА ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ НА УЖ СТРАДАЩИТЕ ПАЛЕСТИНЦИ.....

Ми той Арафат не беше палестинец, боли го за палестинците .....

Доста години (45) се втълпяваше на хората за добрите палестинци , борци за свобода , независимост - тъпчеха ги с оръжие и пари, учеха безплатно в БГ университетите и т.н. Това си дава все още резултати ,но трябва още 2-3 поколения да се сменят и нещата ще си дойдат по местата !

По-рано трепеха 10:1, сега гонят около 20:1 Би следвало вече, и да са 20 пъти повече от Исляма А то обратното става, даже и 100 пъти по-малко е броя Не знам какъв начин за убиване ще измислят и КАК ще се оправят Ако утре, земятя под ЕЛ ЕЙ, се разцепи, мигар чичо Бонго ще тръгне Моше и Биби да спасява

ПРОСТОТИЯТА Е СЛОМИЛА БЪЛГАРИНА. НА НЕГО СОРОС И ЕВРЕИТЕ СА МУ ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО А ДОРИ НЕ ПОЗНАВА ИСТОРИЯТА. НА ШОПСКА САЛАТА И РАКИЯ МОЖЕ ДА РЕШИ ВСЯКА СВЕТОВНА КРИЗА.... НО В БЪЛГАРИЯ ДОРИ И СЕМЕЙСТВОТО СЕ СРИВА КАТО ИНСТИТУЦИЯ. ВСЪЩНОСТ МНОГО БЪЛГАРИ НЕ ЗНАЯТ ДОРИ ЧЕ ИЗРАЕЛ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА ПРИЗНАЛА СТАТУСА НА ПАЛЕСТИНЦИТЕ КАТО ГРАЖДАНИ. ВСИЧКИ ДРУГИ ДОРИ И "ПРИЯТЕЛСКИТЕ" СЪСЕДНИ АРАБСКИ ДЪРЖАВИ НЕ ДАВАТ ГРАЖДАНСТВО НА ПАЛЕСТИНЦИ. МНОГО ХОРА ТВЪРДЯТ ЧЕ ИЗРАЕЛ ИСКА ТЕРИТОРИЯ - НО НЕ ЗНАЯТ ДОРИ ЧЕ И ИЗРАЕЛ ВЪРНА ТЕРИТОРИЯ НА ЕГИПЕТ ПО-ГОЛЯМА ОТ САМАТА ИЗРАЕЛ И БОГАТА НА НЕФТ ДОРИ САМО ЗА ДА ПОДПИШЕ МИРНО СПОРАЗУМЕНИЕ. МНОГО ХОРА НЕ СИ ЗАДАВАТ ВЪПРОСА ЗАЩО НАПРИМЕР ПАЛЕСТИНЦИТЕ СИ ПРОДАДОХА ЗЕМЯТА НА ИЗРАЕЛЦИ НО НЕ МРЪНКАХА ЧЕ СА ПОД ЙОРДАНСКА ОКУПАЦИЯ КЪДЕТО ДОРИ НЯМАХА ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ НЕ ГИ ЗАЧИТАХА КАТО РАВНОПРАВНИ ГРАЖДАНИ НЯМАХА ПРАВО НА ОБРАЗОВАНИЕ И ПОВЕЧЕ. МНОГО ХОРА НЕ ПИТАТ И ЗАЩО АРАФАТ ПРИБРА МИЛИАРДИТЕ ОТ ХУМАНИТАРНИ ПОМОЩИ КОИТО УЖ БЯХА ЗА БРАТЯТА МУ ПАЛЕСТИНЦИ КОИТО УЖ СТРАДАТ...... ИЗРАЕЛ БЕШЕ НАПАДНАТА НА 1-ДЕН ОТ ВСИЧКИТЕ СИ СЪСЕДИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ НО ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ ЗАКЛЕЙМЯВАНА КАТО АГРЕСОР. В ИЗРАЕЛ РАБОТЯТ ПАЛЕСТИНЦИ И ТО В СЪДИЛИЩА И АДМИНИСТРАЦИИ, НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА В СЪСЕДИТЕ Й ТЕЧЕ ПОСТОЯННА ПРОПАГАНДА ПО ВСИЧКИ МЕДИИ КАК ВСИЧКИ ЕВРЕИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗБИТИ..... И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ИЗРАЕЛ ДАДЕ НЕЗАВИСИМОСТ НА ГАЗА А ТЕ СИ ИЗБРАХА ХАМАС И ЗАПОЧНАХА ДА ИЗСТРЕЛВАТ РАКЕТИ ПО МИРНИ ГРАЖДАНИ...... НЕ ВЯРВАХ ЧЕ БЪЛГАРИНА Е ТОЛКОВА ПРОСТ НО ТОЗИ ФОРУМ МЕ ОПРОВЕРГА

Защитавай се Израел, но не ругай българина!

Пародия

БЪЛГАРИНА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ САМ СЕ ИЗЛАГА ЗА ПРИМЕР ИМА ЕДИН ДВА ТРОЛА ТУК В ТАЗИ ТЕМА....

Първо,най-прости са тези,които викат най-силно,а доколкото съм запознат писането с главни букви във форум се смята за викане. Знаем,че сте изключителни като народ,затова се успокой и слез от Caps Lock-а. Израел никаква земя не може да върне,защото той има само окупирана територия; ако ми откраднеш със сила 100 лева и ми върнеш 30 от тях това не те прави по-малко крадец,нали така? Това с продаването на земята го гледахме не чак толкова отдавна в Косово,сега предстои да го гледаме у нас- мисля,че народът сам ще прецени колко е почтена практиката ви. Да те попитам за "прогресивния светски Израел"- защо още нямате Конституция? Напъни се-убеден съм,че можеш повече;-).

за тези "окупирани" територии, че ми стана интересно...

Пародия

аз не съм израелец нито съм евреин не важиш

За това че българина прави понякога големи глупости съм напълно съгласен - има крещящ пример в близката ни история, но ако го спомена ще ми изтрият коментара!

Само кажи, библията исторически документ ли е ? Защото такава искат да я изкарат ционистите. А християнството признава библията за исторически документ. Такава му е и ролята. А ислямът пък също затвърждава това.

Кой се опитва да изгради нормална и развита държава по онези "спорни земи"? Мисля,че отговора е еднозначен. И е нормално когато градиш нещо да се опиташ да го пазиш от безумци, които само рушат.

може ли МИНУСА да се обоснове защо поддържа разрушителите ,а не тези, които градят. И ако на него някой му руши ще го черпи ли?

Пародия

ОТ ТРОЛОВЕ ОБОСНОВКА НЕ ЧАКАЙ.... КАМО ЛИ ЛОГИЧЕСКА

Според CNN убитите палестинци вече са 604, а ранените 3700. Убитите израелци са 27... Спорд

Според ООН 70-80% от убитите палестинци са цивилни, от тях - поне 120 деца. Президентът на САЩ призова да бъдат спрени убийствата на цивилни от двете страни. Междувременно САЩ тпускат 47 милиона долара хуманитарна помощ за Палестина.

Най-добрата новина ще е тогава, когато CNN съобщи, че убитите палестинци вече са 100%

Малка разлика: Убитите израелци са 29 от тях 27 са войници.

Проста математика - за един убит евреин 30 мъртви палестинци. Така Израел оценява живот на един евреин. Интересно, колко ли струва живот на един българин?

Нищо не струва! Иначе нямаше да направят атентата в Бургас, мръсните араби!

Такива отвратителни квалификации като "мръсни араби", "рязан турчин" и подобни не прави чест на българите.

Не си спомням някой ислямист да отрече извършването на атентат-те се хвалят с тях,защото за тях това са успешно проведени диверсионни акции срещу враговете им. Странно обаче: освен Израел,който ни уведоми на 10-тата минута след взрива,че това е дело на "Хамас", никой друг не се изказа по темата. Никой не се похвали,така да се каже,както си им е обичая.Напротив,яростно отричаха. Атентатът в Бургас е оперативно мероприятие на USrael.

Българите винаги ще сме на страната на Израел! Нашият народ ги съхрани през втората световна война и всякакви опити да ни се внуши, че евреите са виновната страна в конфликта е обречен на неуспех. Палестинските терористи са страхливи мишки, които се крият за жените и децата! Никога няма да забравя как след атентата срещи СТЦ в Ню Йорк палестинците стреляха във въздуха с калашниците и се радваха, че невинни хора са загинали! Никаква милост за тези!

Господин (Знайко / анти*комунист / Абсурдистан / Ема /....) или накратко без да броя всички твои имена, запуши устата! и няма да говориш от името на нашия народ! Не сме глупави коклкото мислиш.

Знаем, че си женена за арабин!

Българите винаги сме били с евреите,не с ционистите. Народна Република България подкрепяше Палестина в миналото,не Израел. Когато събориха Кулите /при която атака странно защо не загина НИТО ЕДИН евреин/ палестинците не стреляха с калашници от радост,просто черпеха с баклава;-). Прав си,че да се радваш на смъртта на невинни не е достойно-казваш го от позицията си на сит човек,на когото не са убивали роднините и не е изгонен от земята си. Лесно се съди от такава позиция. Част от пропагандната война на Израел е радикализирането на палестинците- чрез терор те натикаха младите патриотични палестинци,за които навремето имаше светската ООП, в лапите на радикалните ислямски движения. Ако можеше да се поставиш на мястото на млад идеалистичен патриот със загинали близки в резултат на терора на Израел, вероятно щеше лесно да можеш да проумееш как един човек е готов да вика "Аллах акбар!" и да слуша радикалните имами: те им обещават победа, дават им силна идеология и им осигуряват оръжието за това. Интифадата се водеше с камъни, сега се стрелят с примитивни ракети,утре не се знае къде ще стигнат. Израел ескалира конфликта,както винаги го е правел-когато се установи дори краткотрайно примирие ционистите,начело на тази "държава", започват провокации. Терорът поражда терор-това те прекрасно знаят и използват. Евреите /обикновения народ/ са в ролята на кучето,което в глупостта си хапе пръчката,а не ционистката ръка,която я държи. Прави впечатление мръсотията на съзнанието ви,защитници на Израел: оправдавате безразборните бомбардировки върху цивилно население с това,че "палестинските лидери се криели зад жените и децата".

Пародия

ИМА ЕДНА РАЗЛИКА КОЯТО СИ ПРОПУСНАЛ: АРАБИТЕ ИСКАТ ДА ИМА ГЕНОЦИД НАД ЕВРЕИТЕ..... ЕВРЕИТЕ НЕ ИСКАТ ДА УБИЯТ ВСИЧКИ АРАБИ ПО СВЕТА..... А КАК ТОЧНО РЕШИ ЧЕ ИЗРАЕЛ ЕСКАЛИРА КОНФЛИКТА МИ Е СТРАННО..... НО НЕКА ТИ ПРИПОМНЯ ФАКТИ А НЕ СПЕКУЛАЦИИ КАТО ТВОИТЕ: ИЗРАЕЛ СЕ ИЗНЕСЕ ОТ ИВИЦАТА ГАЗА ПРЕЗ 2005 ГОДИНА И ИЗСЕЛИ НАСИЛСТВЕНО ДОРИ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ ОТ ТАМ И ОСТАВИ ИНФРАСТРУКТУРА НА ПАЛЕСТИНЦИТЕ И ИМ ДАДЕ АВТОНОМНОСТ..... КАКВО НАПРАВИХА ПАЛЕСТИНЦИТЕ - ИЗБРАХА ХАМАС И ЗАПОЧНАХА ДА ОБСТРЕЛВАТ С РАКЕТИ ИЗРАЕЛ ОТ ИВИЦАТА ГАЗА.... ВСЕ ФАКТИ КОИТО НЯМАШ СМЕЛОСТТА ДА НАПИШЕШ.... СЛЕД ТОВА СИ ЗАДАЙ ВЪПРОСА АКО ИЗРАЕЛ ОСТАВИ ОРЪЖИЕТО И КАЖЕ ЧЕ НЯМА ДА СЕ БИЕ ПОВЕЧЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ - ВЕДНАГА ЩЕ Е НАПАДНАТ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ А КАКВО ЩЕ СТАНЕ НАПРИМЕР АКО ПАЛЕСТИНЦИТЕ КАЖАТ ЧЕ НЯМА ДА СЕ БИЯТ ПОВЕЧЕ - ЩЕ ИМА МИР!!! КАКТО БЕШЕ И НАВРЕМЕТО НАЛИ НЕ СИ ЗАБРАВИЛ ЧЕ И ПРЕДИ ИЗРАЕЛ ДА СЪЩЕСТВУВА ЕВРЕИ И ПАЛЕСТИНЦИ ЖИВЯХА В МИР ;) БИВА ТЕ В ДЪЛГИТЕ РЕЧИ НО ПОНЕ ДА НЕ БЯХА ЛИЦЕМЕРНИ.......

Циилизация и мирен свят, или арабски свине - изберете сами!

За да възтържествува справедливостта и равенството, трябва в най-кратки срокове да се предприемат мерки за многократно завишаване на бройката на затритите арабески!

За да си върнат 1 - освобождават 1 000 ето това е Държава. В Газа ,за да защитят 1 от Хамас слагат 1 000 жени цивилни деца отпред и не им дават да се евакуират.Кого предпочитате ?????

Бихте ли споделили КЪДЕ да се евакуират, по земя Цахал не ги пускат дори до работните им места, по вода Хейл Хаим ХаИзраели унищожава всичко що се движи, дори и плажуващите. Или предлагате като сирийците и палестинците да ни се натресат на гости щото евреите не щат да си приберат селцата които построиха докато водят преговорите за определяне границите на днешна Палестина-)

а за израел ще има ли санции от хамериканците и европейският съюз като гледам повече са избитите отколкото в боинга

Къде е нашият велик демократ -президент ренегата-комсомолец Плевньо,да даде изявление и да определи какъв е израелският президент-който нарежда нахлуване на чужда територия,убиване на мирни жители,стотици жени и деца.нека ни просвети кой отнего и Путин е по голям военнолюбец. Като Ердоган да призове бойкот на всички Израелски стоки в България и Европа. Мэлчанието Плевню е признак че и ти стана агент на една велика сила,която от горе до долу не енаясно с думата демокрация-и я тълкуват кактто им е изгодно.

ЕРДОГАН ЛИ ТИ Е ИДОЛА САМО НЕ РАЗБРАХ - ТА НАЛИ ТОЙ Е СЪЩИЯ ТОЗИ ХУМАНИСТ КОЙТО ОТРЕЧЕ БАТАШКОТО КЛАНЕ И ГЕНОЦИДА НАД АРМЕНЦИТЕ.....

Ти си индивида с ник Палестина но не можеш да ни измамиш! Аре, къш от тука!

Дааа, изглежда този дето се пише 'Пиша ви Абсурдистан' не единственият платен тук.А някой каже нещо за жертвите в Палестина, което не е нищо повече от самата истина - такива са фактите, а са му нацъкали минусите.Но както по-долу ви писах, докато има трезво мислещи българи, с непромити мозъци като западняците където ви минават номерата с медииното манипулиране, ще я има и България.А такива българи има,да го знаете.Приятна работа.

И защо реши, че ако някой не е на твоето мнение е платен? Аз също по този случай споделям мнението на визирания от теб, но по много други теми съм писал срещу него. Палестинците, ако не искат жертви да спрат войната? Как пък не го осъзнаха толкова десетилетия?

И защо ? Палестинците не са започнали. Просто Израел иска територии. Това е!

НЕ Е НУЖНО ДА СЪМ ПЛАТЕН ДОСТАТЪЧНО Е ДА СИ ПОЗНАВАМ ИСТОРИЯТА ЗА ДА ПРЕЦЕНЯ ЗА СЕБЕ СИ. КОГАТО СИ ОБСТРЕЛВАН С РАКЕТИ ПОСТОЯННО ОТ ТЕРОРИСТИ НА КОИТО СИ ДАЛ ЗЕМЯ И АВТОНОМНОСТ Е ЕЛЕМЕНТАРНО ДА СЪБЕРЕШ 2+2. НЕ ОПРАВДАВАМ ЦИВИЛНИТЕ ЖЕРТВИ НАПРОТИВ. И ПАК КАЗВАМ ТАКА Е НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА КЪДЕТО ПРОСТОТИЯТА Е ВЗЕЛА ВРЪХ... НО ИЗРАЕЛЦИТЕ НЕЕДНОКРАТНО СА ПРЕДЛАГАЛИ МИР И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЗЕМЯ ЗА МИР!!!! КАКТО НАПИСАХ ТОВА Е НАЙ-ЛЕСНИЯ ЗА ОБЯСНЕНИЕ КОНФЛИКТ В СВЕТА - АРАБИТЕ ИСКАТ ИЗРАЕЛЦИТЕ МЪРТВИ!!! МЪРТВИ!!! НЕ ДА СЕ ИЗСЕЛЯТ ИЛИ ДА ЖИВЕЯТ В МИР ТЕ ГИ ИСКАТ МЪРТВИ!!! АКО ИСКАШ ГРАДИВНА ДИСКУСИЯ РЕГИСТРИРАЙ СЕ ПИШИ МИ НА ЛИЧНО И ЩЕ ТИ ОБЯСНЯ ЗАЩО МИСЛЯ ТАКА АКО НЕ ХАБИШ СЕ НАПРАЗНО.....

глупаци! товарищ Путин смъква два самолета само с две ракети и вече ги е настигнал по бройка

последните няколко месеца не спря дъжда от ракети от мирните палестински преградя в посока кам израел, всички или си траеха или празнуваха. нима никои не очакваше израел рано или касно да отговори или с обстрел или с офансива спрямо тя мирни жестове?

Защо Обама мълчи? Защо не призовава света за санкции на Израел?

ЗАЩОТО КАКТО КАЗА И ПУТИН С ТЕРОРИСТИ НЕ СЕ ПРЕГОВАРЯ ;)

Не мълчи? Америка официално подкрепя ,цитирам законна операция за прочистване на терористи и намира палестинските жертви за трагични, но неизбежни. Кери го каза по CNN.

Ясен си ми ти.Даже и не се осещаш, така здраво си захапал форума, нямаш спиране.Явно си на заплата при тези които така усърдно защитаваш и искаш да оправдаеш за жертвите.Деиствай, но да нзаеш, че сред нас българите има и такива които могат да мислият и не са със сто процента промити мозъци като западняците, където ви минават номерата и медииното манипулиране.И нещо друго да знаете, че докато има трезво мислещи, ще я има и България.Сега, чрез западните ни 'приятели' сте ни хванали за топките, но времената се менят, историята го е доказала.

Репликата е към този дето се представя 'Пиша ви от 'АБСУРДИСТАН', даже и не се крие, че спусната платена подлога или предател.

Пародия

ТОВА ЧЕ НЕ ХАРЕСВАМ ХАМАЗ НЕ ЗНАЧИ ЧЕ СЪМ ПЛАТЕН БЕ - ТИ НАПРАВО СЧУПИ ТЪПОМЕРА....

БРАВО НА ВАС!!!!!!!!! господине. Той ционист е платен и от сутрин до вечер пише с разни имена. БРАВО НА ВАС!!!!!!!!!!! още веднъж. Прочетете моя коментар на долу, аз съм на същото мнение. Сега със снимка от Абсурдистан, вчера беше ККК, завчера беше анти*комунисн + някакви бекви или женски имена и.т.н. Той не с промит мозък, а просто не иска да го използва, или може би изобщо няма мозък

Пародия

ДВА ТРОЛА СИ ВДИГАТ САМОЧУВСТВИЕТО ХАХАХ ЖАЛКА РАБОТА....

ТУРЦИЯ И ТЯ КАТО НАПРАИ БАТАШКОТО КЛАНЕ ТОГАВА НЕ И БЕШЕ ЖАЛ ЗА ХОРАТА АМА СЕГА ВИНАГИ БИЛИ ТЕ ПРИНЦИПНИ....... ДА НЕ ГОВОРИМ И ГРУЗИНСКИЯ НАРОД ДЕТО ОТРИЧАТ ГЕНОЦИДА..... АМАН ОТ ЕРДОГАН И ГЛУПОСТИТЕ МУ

ТОВА Е НАЙ-ЛЕСНИЯ ЗА ОБЯСНЕНИЕ КОНФЛИКТ НА СВЕТА И НАЙ-ТРУДНИЯ ЗА РАЗРЕШАВАНЕ.... ОБЯСНЯВА СЕ МНОГО ЛЕСНО: АРАБИТЕ ИСКАТ ИЗРАЕЛЦИТЕ МЪРТВИ......

Напротив - израелците искат да са "Богоизбран народ", а останалите да са "гои"(животни, незаслужаващи дори да живеят).

Пародия

ВЕРНО ЛИ БЕ АЗ ВСЕ СИ МИСЛИХ ЧЕ ОНЕЯ ДЕТО ВИКАТ АЛЛАХ АКБАР ПРЕДИ ДА СЕ ВЗРИВЯТ ТЕ СА БОГОИЗБРАНИТЕ.... ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА СИ БАЯ БОГОИЗБРАН 40 ДЕВСТВЕНИЦИ ДА ТЕ ЧАКАТ В РАЯ..... НА МЕНЕ НЕ МИ ГОВОРИ ЗА РЕЛИГИЯ АЗ ВЯРВАМ НА ФАКТИТЕ И НА ИСТОРИЯТА АМА ТИ СИ БИЛ ДВОЙКАДЖИЯТА ПО ИСТОРИЯ

Каква стана тя а, докато света се занимаваше със сваления самолет, на едно друго място вече има двойно повече жертви, сред които много жени и деца.Къде са реакциите на цялата световна общност най-вече западната, съизмерими с реакцията за жертвите на самолетната катастрофа, осъждане, конференции, санкции, международни наблюдатели и екипи.Къде са? Какъв е отзвука на случващото се в западната преса? Или когато кукловодите стоят зад убиството на невинни е простено? Ей за такива двойни стандарти говорим, за такова неизмеримо лицемерие.Ей това са нашите нови приятели и партньори, които между другото се подслушват взаймно.Останаха ли още истински българи - иключвам предателите сред нас - които да вярват, че ни мислият хубавото и че арзсипването на България и геноцида срещу българският народ е случаен.Къде е и онази мижитурка от президентството, да излезе веднага с осъдителна декларация, както и останалите ни политици?

НИМА НЕ БЕШЕ И ТАКА В ЧЕЧНЯ - НЕ ВИЖДАМ ДА ЗАЩИТАВАШ АРАБИТЕ ТАМ ТОЛКОВА......

Що не се върнем до времето на римската империя да видим как там са стояли нещата...къде го удряш, къде се пука.., в Чечня отиде чак, когато фактите за които става дума в статията и форума са повече от очевидни.Днес и сега има двойно повече жертви в Палестина, на фона на случващото се пак сега на едно друго място-Украйна.Но вместо да говорим по същество е по-лесно леко да пуснем другите по пързалката.Но такива сте си вие и затова в исторически аспект, винаги сте били недолюбвани и преследвани.

лошото е че хамас се прикрива зад жените и децата за да не им убият лидерите.

Арабите през 67 като искаха да нападат Изрел не ревяха, ма като ги биха за 6 дена и им взеха ивицата Газа, Синай, Западния бряг и Голанските възвишения, не спряха да ревът и да правят атентаи, и аз да съм и аз няма да им върна нищо

ТУК ГРЕШИШ ОБАЧЕ - ИЗРАЕЛ Е ПРЕДЛАГАЛ ПОНЕ НА 2 ПЪТИ ДА ИМ ВЪРНЕ ТЕРИТОРИЯ В ЗАМЯНА НА МИР.

Може да си прав, това не го знам и говори че арабите не искат мир а война и затова си я получават. И ако не са Изрелците до сега да са ни превзели тея откачалки

ми те арабите мир не искат, или поне не е както ние го разбираме, тяхня мир е 'ще ви пращаме камикадзета и ракети а вие няма да ни отвращате иначе ще баде нечестно!' кои колко щади човешкя живот се вижда от това: да размениш 1000 за 1..сигурно са се пазарили по арабски 10 за 1- не; 100 за 1 - не; 999 за 1 -хммм; 1000 за 1 - става!

... Богоизбран народ, с претенции че целият свят им е длъжен ... завинаги! ... И какви санкции ще бъдат наложени на агресора Израел от Световната "миролюбива" общност?

КАК РЕШИ ЧЕ ИЗРАЕЛ СА АГРЕСОРА? 1 ДЕН СЛЕД КАТО Е СФОРМИРАНА ИЗРАЕЛ Е НАПАДНАТА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ ОТ ВСИЧКИТЕ СИ СЪСЕДИ? ПОНЕ СИ ПОЗНАВАЙ ИСТОРИЯТА.....

Тях все някой ги "напада"(естествено - неоснователно) ... И на чия територия е "сформиран" Израел?

Заради невинните жертви трябва да последват незабавни санкции срещу Израел. Защо нахлува в Палестина? Направиха разни санкции срещу Русия, а тя дори не е влязла с войски в украинска територия (макар че украинците изстреляха снаряд срещу мирен квартал). Израел нахлу в палестинските територии, избива наред въоръжени хора и мирни граждани, но санкции за Израел няма..... Защо е този двоен аршин?

Израел е светска държава, със закони и армия. След като месеци месеци тъпите палестинци хвърлят ракети и то почти непрекъснато на израелци им писва, те искат мир ама отсреща се отговаря с ракети. Е какво да правят да скръстят ръце и да се молят ? Това е защита не нищо друго.

В краят на август 1967 г. арабските лидери се срещат в Хартум в отговор на войната с цел да обсъдят арабската позиция спрямо Израел. Те постигат консенсус, че не трябва да има нито признаване, нито мир, нито преговори с Израел. През август 1967 г. Египет започва Войната на изтощение, с цел да накара Израел да предаде Синайският полуостров. Войната приключва със смъртта на Гамал Абдел Насър през 1970 г. На 6 октомври 1973 г. Сирия и Египет започват изненадваща атака срещу Израел по време на най-свещеният им празник - Йом Кипур. Израелската армия е хваната неподготвена и са нужни три дена докато тя се мобилизира. Войната на Йом Кипур представлява и индиректна конфронтация между САЩ и Съветският съюз. След като Израел обръща хода на войната, СССР заплашва с военни действия. САЩ, притеснени от вероятността за ядрена война, осигуряват прекратяване на огъня.

Арабско-израелската война от 1967, известна още като Шестдневната война и Юнската война, се води между Израел и арабските и съседки Египет, Йордания и Сирия. Шестдневната война се провежда от 5 юни до 10 юни 1967 г. От израелска гледна точка тя е предпазна военна кампания, целяща преустановяване на натиска на съседните арабски държава върху Израел и предпазване на еврейската държава от унищожаване. Шестдневната война се провежда от 5 юни до 10 юни 1967 г. От израелска гледна точка тя е предпазна военна кампания, целяща преустановяване на натиска на съседните арабски държава върху Израел и предпазване на еврейската държава от унищожаване. Резултати от войната:Нови 600 000 араби се озовават под израелска власт в окупираните нови територии: ивицата Газа, Синай, Западния бряг и Голанските възвишения.

Да, някои глупаци по света (не говоря за всичките араби- измежду тях има много добри и свестни хора), изобщо не разбират, че Бог е поставил Израел именно там където е, с определена цел, и НИКОЙ, и НИЩО на този свят няма да го премахне оттам. Всеки, който се опитва, ще страда и ще се опозорява. Но ако потърси мир с Израел, само ще спечели от това. Няма и една държава, която се стреми към мир с Израел, да има проблеми с Израел (ако тя има проблеми, те не са поради Израел). Лошото е, че омразната религия ислям учи именно това- Израел да се мрази, и да бъде унищожен. Но исляма скоро ще бъде унищожен, и колкото повече се опитва да рита срещу Израел, както и против основните човешки права, по целия свят, толкова по-бързо ще дойде краят на тази мракобесна религия.

"Бог е поставил Израел именно там където е, с определена цел, и НИКОЙ, и НИЩО на този свят няма да го премахне оттам." МАКЕДОНИЯ ТОЖЕ

Прав си , който не вярва да опита!

За да си върнат 1 - освобождават 1 000 ето това е Държава. В Газа ,за да защитят 1 от Хамас слагат 1 000 жени цивилни деца отпред и не им дават да се евакуират.Кого предпочитате ?????

Сред тях са домът на покоен лидер на военното крило на ислямисткото движение Хамас -) И за него ли ще твърдите че е имало жив щит или просто се трепе наред, па после се слага етикет?

око за око ,зъб за зъб работи в случаят 1 към 20

Не е баш така. "Око за око" важи за евреите, според "Талмуда", евреите могат да си избиват колкото си искат неевреи без да им се брои престъпление.

Да пускат булдозерите и да ги избутат в морето. И преди това тридневни бомбардировки, камък върху камък да не остане от тия кроманьонци.

Най-странното е, че турците имат правилна позиция. ЕС непрекъснато си затваря очите за действия на Израел. Как си представяте, например Меркел да ги обвини? Веднага ще и отговорят с геноцида над евреите във Втората Световна Война. А САЩ са като втора еврейска държава.

Кат те кефи позицията на Ердоган - сюнет , куфарите и към Стамбул

Чакай чакай, не с тия хитри еврейски номера. Не предлагай по подразбиране само черно и бяло. Не е задължително кат не те кефи Израел да те кефи Турция, или арабите. Или кат не те кефи САЩ да те кефи СССР. Хайде стига с табличното мислене подредено от световните медийни хитреци.

Напротив! Пропагандата в ЕС е мощно проарабска. По колониално-исторически съображения нито UK нито Франция могат да си позволят друга позиция.

Омразата поражда само разруха и нищета. Това чувство няма нищо общо с живота. Определени кръгове имат обаче полза от разделение и посяване на омраза между хората. Хората са изгубили желанието си да мислят и да действат разумно. Водят се от първични чувства, защото са изгубили вярата си в Бог. Истинския бог Исус Христос, а не пагански наследници.

Така са създадени от Бог. А според теб кoй е Христос?

Божият син. Този въпрос към теологичен спор ли трябва да правокира?

Уважаеми читатели (без циенисти), В вовента екипа на телевизия Алджазира освободи офисите си в Ивица Газа. Телевизията показва целия персонал на тротоара. Причината е, че получиха два изстрела като предупреждение. Ако това не е тероризъм, да каже циониста, който се крие зад разни имена. Според израелците до сега са загинали 27 израелски войника и 1 цивилен. Да като при палестинците 70% от убитите са цивилни. Направете сами заключение. Ционицън сега ще повтори същите изтъркани лъжи, че палестинците се клият зад децата и жените. А аз ву казвам, който се крие зад жените не воже да отиде да нападне окупатора, да ликвидира 14 войника и да се върне с 1 пленен (чак днеска "израел" призна, че има 1 изчезнал). Кой е терорист и кой цели цивилните? Даже винистър на външните работи на "израел" Авигдор Либермав (от Молдова) призовава публично за разбравия с Авджазира. Нямам коментар!

Епа сите семити сте един дол дренки

Ционистът ти каза "къш" от тука! Ти да не си българка женена за арабин?

като си в БГ чул ли си една приказка: Каквото повикало такова с обадило! Или пък : Ако би мирно седяло не би чудо видяло! Кой започна през 1948 г. ? Как да повярва човек, че не искате война и жертви, като не сте спирали войната, която започнахте още тогава?

Давид Бен Гурион, бъдещият първи израелски министър-председател, от дневника му: Не е възможно да извършим масово прогонване, без прилагане на сила, зверско прилагане на сила. От декември 1947 г. до ноември 1948 г. Ционистите, вече основна част от Цахал, започват експулсирането на 750 000 палестинци, което представлява 2/3-ти от населението към онзи момент. За 7 месеца ционистите разрушават 531 селища, а 11 града, с изградена от британците инфраструктура и развита мелиорация на районите около тях, са опразнени от арабските им жители. Като за оправдание на етническото прочистване се изтъква че по това време паравоенни формирования на живеещите в разрушените селища араби са се мъчили да изгонят евреите от Палестина. И така докато започва войната от 15 май,1948 година, след която има още експулсиране на араби от новозавладените територии, но този път има вълна и от еврейски бежанци към Израел.

Народът е казал " Като не искаш мира нати секира". Тази поговорка включва всичко, което се случва там, което ми е добре познато от тригодишен собствен опит в региона. За пояснение не съм нито евреин, нито палестинец!

Светът не помни патриотизъм като българския-до 1918- далаверите и предателствата на политици и кобурги разделят народа от държавата

Това си е расизъм. Измират палестинци, украинци и какви ли не хора по света, със стотици и със хиляди - статистика. Един израелски наемник нещо станало, неясно какво - вече новина! А стига де!

Истината е че Израел иска мир! Ако искаха държава и мир палестинците до сега щяха да я имат и да процъфтяват, но терористите искат да лапат милиони помощи и са приклещили своя народ с омраза и лудост!

Човече, почети история, а? Съмнявам се, че знаеш нещо за историята на Израел, освен от американските екшъни. А нещо за Палестина? За Британския протекторат, за събитията след ВСВ, войните с арабските съседи? Барем отвори Ютюб за по-лесно асимилиране на информацията. Ей така, за обща култура виж, как са се изменяли границите в региона.

Говорим за истинското положение - сега и за милионите на Суха Арафат, която живее в Париж!!!!!!! Всичко е прочетено! Ти ми кажи къде искаш да попаднеш в плен при израелците или при палестинците - представи си за миг само тази картинка!

Да бе да, кой прекъсна преговорите водени в продържение на една година през Април с мотива че Хамас били лоши. Подсказка същите коита преговаряха с Хамас до 18 Юли, тази година, в Египет. В момента в който нещата тръгнат към мир в района ционистите се счепкавта по формален повод с някой от комшиите си, а ако не могат да измислят такъв отстрелват министър-председателя си търсещ мирно решение на проблемите.

НАЙ-ГОЛЕМИЯ ИЗРАЕЛСКИ КОШМАР .... АКО ПОДКРЕПЯНАТА ОТ САЩ И САУДИТСКА АРАБИЯ АРМИЯ НА "ИСЛЯМСКИЯ ХАЛИФАТ" КОЯТО ВЕЧЕ ДЪРЖИ ЧАСТИ ОТ СИРИЯ И ИРАК , РЕШИ ДА ПРЕВЗЕМЕ И ЧАСТИ ОТ ЙОРДАНИЯ .... ТОГАВА ИЗРАЕЛ ЩЕ ГРАНИЧИ ДИРЕКТНО С АЛ-КАЙДА :)))) ... А ТОВА МОЖЕ И ДА СТАНЕ , ПОНЕЖЕ СУНИТИТЕ ФАНАТИЦИ ПОДКРЕПЯТ ХАЛИФАТА :))

Ето за това колкото и да не харесвам израелците ги искам точно там където са....

Абсолютно е така. Повечето глупаци изобщо не знаят нито каква е причината и какво стои зад този конфликт още от дълбока древност. И изобщо и не подозират, че именно Бог е поставил Израел там, където е в момента, и че НИЩО и НИКОЙ няма да го премахне от там. Вместо това, Бог ще използва Израел, със самото му съществуване на това място, като едно от средствата, чрез които ще унищожи тази вековна измама, наречена ислям!

Абе тука, може да си арабин или руснак си напочит ама ако си от европейския съюз или америка нема такова плюене, вие араби ли сте руснаци ли сте кви сте ве да ви е

дано скоро настане мир.ама надали?а турция да не се меси че израел и америка имат готов план"кюрдистан"които скоро ще се задеиства и половин турция изчезва!

ами направете две даряви и там и в укражна, няма спасение иначе , на каквато и да е цена. иначе вожна гравдански тип. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

голем си умник. И нали от както е създаден Израел там плана на ООН е бил за две държави, но палестинците не го приемат и водят войни до днес.

Ердоган да си трае, и да каже за геноцида срешу България.

Вероятно е бил любопитен да види къде отиват убитите палестинци. Няма страшно, ще си дойде, когато си дойдат и те.

Не един, всичките да изчезнат! Мръсните страхливи евреи, с чии акъл са ви спасявали 2-та световна война не знам!!!

Абе секви може да се ама па точно страхливи

Ще ти се глупако, но няма да изчезнат. Ти си ги псувай колкото искаш, кой ли ти обръща внимание. Исляма обаче, който е основната причина за тази трагедия, скоро ще изчезне, със сигурност!

Отдайте почит на мъртвите! И двете страни се борят са своя свят, такъв какъвто го разбират и искат да бъде. Чувството за саможертва в името на Родината отдавнае изстинало в кръвта на нашия народ, за това и не осъзнаваме какво всъщност се случва там. Съжалявам ако на някой не му харесва написаното.

ДОЙРАН - ОФИЦЕРИТЕ РЕВАТ НА ГЕН.ВАЗОВ "ГОТОВИ СМЕ ДА УМРЕМ ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ" ... А ТОЙ ГИ ГЪЛЧИ " ТЪПАЦИ , НА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВАТ ЖИВИ ГЕРОИ , А НЕ МЪРТВИ" :)))

У.Чърчил - Патриотизъм не е да умреш за Родината, патриотизъм е да накараш врага да умре за неговата.

ВЧЕРА ПО СИ-ЕН-ЕН ПРИ НАС ПЛАЧЕХА ЧЕ ДВАМА ИЗРАЕЛСКИ ГРАЖДАНИ С АМЕРИКАНСКИ ПАСПОРТИ , КОИТО БИЛИ ДОБРОВОЛЦИ В ИЗРАЕЛСКАТА АРМИЯ СА УБИТИ С РПГ - РУСКО ПРОИЗВОДСТВО :))

бахти и наглостта, на фона на хиляди избити ДЕЦА

Да, хиляди деца жертви на фанатиците ислямисти, жертващи ги "в името на Аллах", но така че да излезе, че уж са жертви на Израел.