Израел отговори с поразени 40 палестински мишени в Газа

Израел и палестински екстремисти си разменят ракетни удари, които достигат и цивилни обекти. СС на ООН се събира спешно по искане на САЩ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ какво пискат те запалиха враждата

Мир в Близкия изток може да се постигне много лесно и бързо. Просто т. нар. велики сили трябва да си разкарат дирниците оттам - САЩ, Русия, ВБ, Китай - сичките. ЕС не споменавам, щото е пълен ташак и служи за кашмер и на децата... Така ще се случат две неща: 1. Арабите няма да имат поводи за теоризъм. 2. Ако арабите продължават да правят глупости, евреите ще ги укротят или усмъртят за няма и 10 години. И в двата случая ще настъпи мир.

Комунягите и левите либерали винаги са защитавали арабите, в което няма нищо изненадващо. Идеологиите са им доста сходни.

Цирк. Евреите постреляха малко и джурналята са във възторг. Никому неизвестни " терористични групировки" също постреляха /абсолютно безцелно и безсмислено/ и другите джурналя също получиха ерекция. Ако евреите искаха, до две седмици арабеските от Газа вкупом мирно и тихо щяха да боядисват бордюри и да плевят градинки. Ако Иран желаеше война, със съвсем малко пари би могъл да създаде огромни проблеми на евреите. Да ама не. Цирк. Договорка? Или някой подгрява публиката?

Цирк. Евреите постреляха малко и джурналята са във възторг. Никому неизвестни " терористични групировки" също постреляха /абсолютно безцелно и безсмислено/ и другите джурналя също получиха ерекция. Ако евреите искаха, до две седмици арабеските от Газа вкупом мирно и тихо щяха да боядисват бордюри и да плевят градинки. Ако Иран желаеше война, със съвсем малко пари би могъл да създаде огромни проблеми на евреите. Да ама не. Цирк. Договорка? Или някой подгрява публиката?

"Ракетомоделизма" е новото "хоби" на палестинците. С подръчни материали една тръба и няколко винкела и разбира се взривно вещество и ракетно гориво, такива самоделни ракети правят, че направо е за учудване. Трудно е да се спре това, защото тук нямаме класически военни обекти и машини. Могат да ударят изненадващо и от всякъде.

Също така съм виждал в клипове от Сирия, как изстрелват реактивни снаряди за РСЗО ГРАД, от пускова установка , която е направена от винкел. Много са находчиви арабите и изобретателни. Как да спреш това? Единственото правилно решение да се търси пътя на компромиса и мира между палестинците и евреите.

спира се много лесно. Тая ракета има сума ти чаркове дето се правят на струг. Демек там има един гараж със стругар в него и бая хора знаят кво прай. Има и химия за горивото. Демек бачкат и с някой в селскостопанска аптека за торове. Има заварчик за направляващите железа. Всички тия мангали имат женоря, чавета голяма рода дето е абсолютно наясно с кво се занимават. Значи щом те пуснат една ракета то еврейте трябва на тая една да върнат 10. Кат утепат 5 чавета на стругаря, другия път жена му ще му спре лично тока на струга кат почне пак да върти корпуси за ракети

70 години евреите правят точно това и ето не са ги сломили. Палестинците все още имат воля за съпротива. "Насилието ражда насилие. Мир с война и убити не се постига..."

ми не, това е динамичен процес. Винаги ще има някой в общността дето ще иска да се доказва. Значи трябва да му се напомни къде му е мястото

Schilo

Докато се гледа едностранчиво, решение няма да бъде намерено. Хейли сочи щетите в Израел. Но защо не свика СС на ООН при убийството на над 35 демонстранта, при коитож и деца? Имам предвид в деня, в който бе открито американското посолство в Йеросалим

да закараш мако дете и да го тикаш на граница ,която се пази въоръжено и е извесно на всички е наглост, безочие и простотия! какво точно искат арабелите? Искат да унижожат цял един народ и държава...е никой няма да допусне такова нещо!!!

кво значи едностранчиво ? още на времето е взето решение да се направят ДВЕ държави,но палетата са се отказали от правото си и избраха пътя на войната. Сега да си носят последствията от тъпия избор!

Израел е високотехнологична държава, с единна нация, оградена от 120 млн. араби, които искат неговото унищожение. Всеки има право да се бори за собственото си оцеляване, както намери за добре. А по твоята логика и Русия трябва да е окупатор. Доказателства-колкото искаш...

Ако 120 млн. наистина искаха да унищожат Израел - до сега Израел щеше да е унищожен.

E нали пробваха ............... при това не един път!!!

Това че загиват цивилни, разбира се, не е хубаво. Но истината е, че Израел е държава-окупатор, подкрепяна от САЩ. А последните размирици и кръвополития бяха провокирани от решението на САЩ да преместят посолството си в Йеросалим. И е малко цинично точно САЩ да се правят на загрижении.

тъпи, ивицата газа е доста далеч от йерусалим! автономията дето е до йерусалим "западният бряг"палестинците не стрелят, и тях никой не ги стреля!

учете географея, смо.тльовци! тя е ясна материя, за разлика от широката руская душа

Освен това има резолюция на ООН и решение Йерусалим да е столица на Израел, така че тъпия путлераст може да си хапе колкото иска гъзал, ама провокация няма, а само болни джихадистки и малоумни путлерастки мозъци.