Израел се готви за ответен ракетен удар от ”Хизбула”

Израелската армия разположи в северната част на страната система за противоракетна отбрана, съобщи Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Израел се готви за ответен ракетен удар от ”Хизбула” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Арабите са плъзнали из света и се опитват да го завземат по всякакъв начин. Запада се осъзнава отдавна,а Израел е част от запада-една от причините да е трън в очите на Сирия. Факт е ,че и Турция се е настроила яко срещу Сирия и не се знае,кой ще ги подхване първи Турция или Израел. Аман от араби и в този форум-плъзнали сте навсякъде...като чума и плювате по всичко живо което не ви е удобно и застрашава да излекува света от вашата болест. Вие сириици(араби) сте неуки,прости и неумити!Вие сте цигани!

Не. Не разбирай така. Преди християнството не е имало такъв изразен анти... евреизъм. Млатели са се там на общо основание - колкото другите са клали и поробвали евреите, толкова и те са клали и поробвали. После обаче гадните чифути взели, че пречукали Исуса, пък Империята превърнала християнството в европейска религия. Което всъщност се оказало световна. И евреите се оказали мразени като богоубийци, а вече били разселени из империята... демек Европа. И затова им били забранени камара неща, но не и лихварството, защото все някой трябвало да го прави, а на християните било забранено. И евреите взели да трупат парици, за което били мразени още повече, защото никой не обича кредиторите си. После хазарите се поеврейчили и ето ти как и ашкеназите нахлули в диаспората. А били и много - още неверници, богоубийци (е... тези не били, но...), пък и богати мамицата им - пътят на коприната през тях минавал. Традиционно приемали разбирането на Тората като интелектуален акт на спор между образовани в писанията ерудити, дори и спор със самия бог (Израел = богоборец), та окупирали и образованието. И били намразени И защото не се занимават с това, което всъщност им било забранено да се занимават - земеделие. И понеже не може гадният чифут да е по-богат от честния християнин, при това без да се гърчи на полето, започнали гонения, периодично откупуване... всъщност чист рекет, отношение като към непълноценни хора... До възраждането на Израел, който за отрицателно време размазал от бой арабските си съседи във всички войни, които арабите започнали срещу него. И досега арабите продължават да са безсилни, а и още по-безсилни ще стават, защото единствената им сила е в нефта, а нефтът постепенно ще губи значението си. И Израел води политика, която да осигури съществуването му, което както изглежда ще продължи още известно време, а на антисемитите това не им харесва, та ето защо мрънкат за злодейската политика на Израел, докато това, което всъщност ги дразни е, че Израел изобщо съществува. Ето така го разбирай. Това е и филогенезисът на антисемитизма. С онтогенезиса му не съм запознат.

Вицът за казана, българите и евреите не е виц. През 2006г. евреин от GS ми каза дословно - хората мислят, че евреите ценят най-много парите. Това не е вярно, ценим най-много човешкия интелект. Ако между нас се появи будно дете, цялата диаспора застава зад него, за да го позиционира в социума. След това, той се отплаща.

хора вие забравяте колко много е направил израел за човечеството!!!

аууууууууу, тука вия като вълк....ц, ц, ц...толкова много е направил, че ощ не можем да се оправим....

По повод на:"Ако взривим САЩ и Израел с няколко атомни бомби-" Тогава ще ни принуждават да пеем "Алах акбар на китайски под акомпанимент на руска балалайка...."

БАБА ВАНГА НА ЕДНО МЕСТО КАЗВА-"РАНО Е ОЩЕ .СИРИЯ НЕ Е ПАДНАЛА ОЩЕ.КАКВО ЛИ ОЗНАЧАВА ТОВА?

Означава дрънканици на изкуфяла бабичка.

бог и израел са едно !!!

Лесна работа. Държавата Израел я има заради политиката, която води в обкръжението, в което се намира. Не ти харесва да я има и затова й мразиш политиката. А не ти харесва да я има щото си антисемит. А си антисемит заради простотиите в библията и заради Йешуа бен Йосиф.

.режимът на сирия, които евреите никак не обичат е правил всичко възмжно езикът на исус христос, арамеиския език да не загине....много от арабите са християни...дамаскус е наи- древния град в света...евреите окупират и убиват всеки ден...не на евреиските мръсни игри...има си причини сирииската цивилизация да оцелле толкова много хиляди години...стив джобс е по -биологичен баща със сирииска кръв...долу израел...

Защо ли Дамаск преди 3000 г се е произнасял "Димашку"?

защото арамеиския тогава е бил много по-силен от арабския...арабския дръпва по-късно ....дедо, ти си много готин и буден...

Така като ме гледате петъкРМ-събота-неделя - ... :-)))))) Всеки народ има и добри и не-съвсем ... Е ли дори-Възможно ингилъкоправячи да обичат Доказано-гепсващите-ги по бели гащи ?!

Хазарите унищожават Стара Велика Българив на Кубрат. Волжска България е покорена от Русия през 16ти век. Преди това руснаците унищожават и Хазария, с което създават европейския ашкеназки клон на юдаизма и еврейската диаспора.

Стига с тоя Христос, не е ли евреин? И не е ли ликвидиран от римляните? А религията, не е ли опиум за народите?

Е, да. ...ама Тук Е България, таааа... ------ За Срещата - какво бихте казали ?

Имаме ли потенциал (интелектуален, в частност) да организираме такава срещи. Имал съм "щастието" да познавам Бг дипломатическия корпус (преди и сега), нещата не са много цветущи. Нещо в Бг с кадрите не сме кой знае как?

никога не забравите, че арамеиския език, езикът на исус христос ж и вее още в сирия и няколко селца го говорят, и никога не забравяте,че евреите убиха христос....христос воскресе...знам, че сега всички евреи ще ка ж ат, че ако не са го убили те е нямало да възкръсне....и едва ли не цял свят трябва да им целува задниците за христовото убииство...

Много сте чепатлив ! ( да не Ви е уроки :-)

"Не да наруша съм дошъл, а да изпълня." Демек, Йешуа бен Йосиф си е ортодоксален евреин.

дрън, дрън, ортодоксалните евреи що не си говорят помежду си на евреиски, ами на арамеиски?...и нали беше божи син, син на бог...бог не се вписва в никакви националности.....и ти коя библия четеш?....има хиляди различия от преводите?...църкавата колко пъти гласува за какво се е случвало из ония времена?....и като знаем как лъят сега евреите и убиват, да си представим какво са правили преди две хиляди години "бого"...забравилите се

На арамейски Исус се произнася "ЕШО" - почти като п-ЕШО. На западно-арамейски- какъвто го има и днес в Сирия и Ливан сред християните се чува почти като ЙЕШО. В тубата има "отче наш" на арамейски - abwon d'bashmaya... Всеки сам може да провери ...

Снощи са свалени два израелски самолета, добра работа на сирийските ПВО.

Ако разбирам правилно - то (почти) всички сте : - ЗА последователи(те) на бойците на Аллаха, ...но И : - ЗА едно Смислено Решаване (или поне Опит за) на близкоизточната бъркотия. Е, та Тогава какво По-Елегантно Глобално Позициониране за България от Глобална Среща у Нас ?

ти май вярно ще се окажеш еврейски проект. Дано те няма в някоя от новите формации! Честито Возкресение Христово!

Не съм. ... А мойта-скромна-милост Никога Не Е при, а С . Всички-Нас-Заедно Винаги ! (Демек - всякъде-гонен, всякъде-приет...сам сред Свои, свой сред 'чужди') ------ Воистине Возкресе !

Заблуждаваш се!В момента в който мюслитата се усетят силни ,веднага ще подхванат техния "свещен джихад" срещу "неверниците"!На света няма да има мир , докато съществуват религии като исляма ,проповядващи на последователите си вечен живот в рая и не знам си колко девици като в добавка!

Нама ка да стане - фундаменталистите ги храни ЦРУ с помоща на Саудитска арабия

В началото на май се очаква групата военни кораби на Тихоокеанския флот да попълни групата руски кораби. А нервите на евреите определено не издържат. Това е разузнаване с бой за да се прехванат точките и радарите на ПВО-то на Сирия изградена от С-300. Руските инструктори и специалисти са гарантирали, че Сирия е добре защитена. В момента Сирийската армия е в подем и въпреки огромните средства, които се изливат в терористите, нещата вървят към провал на тази серия на "арабската пролет".

Израел и САЩ искат война. Ще подпалят света без да му мислят.

Тъй като аз не съм евреЙ (умишлено е с главна буква), не мога да дам дати. Но все пак е по-добре да не се излагам с конспиративни теории, и да им правя затапка с презумпция за "платен коментар". Понякога имам чувството, че професор Вучков пише из всички новинарски сайтове.

ВРЕМЕ Е ПЕРСЕЙ ДА ОТРЕЖЕ ГЛАВАТА НА ЕВРЕЙСКИЯ АГНЕЦ. ТЪРСЯТ СИ ГО И ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧАТ

Кога ще става патакламата, че Иран откога чака! Ще продават петрола вместо в долари, в злато! Мръсни Иранци!

САМО НЕНОРМАЛНИ И НЕОБРАЗОВАНИ ХОРА МОГАТ ДА ПРАВЯТ ТАКЪВ КОМЕНТАР.СЪЩО И ВЪРЛИ ЕВРЕИ.

Не само съм необразован и ненормален, ами съм и нервен! Ами изнервих се бе, вече две години тази Сирия не пада! Имаме и нова дефиниция за престъпление: Ако избиваш собствения си народ е престъпление, ако избиваш чужд - не е! Чудя се как намирате смелост да пишете по форумите, като знаете, че сте завършили само четвърти клас!

Сега вече разбирам, защо това номадско племе възприело се за богоизбрано, е мразено и нежелано от всички останали народи. Извършваш агресия в чужда държава и после заявяваш, че те са виновни !!! Е какво друго заслужавате освен това което историята винаги ви е отреждала. Пак ще бъдете пердашени и пак ще ревете като убодени мечета, че римляните и фашистите ви трепели. КАКВОТО СИ ПОСЕЕТЕ ТОВА ЩЕ ЖЪНЕТЕ. СОРИ, НО ТОЗИ ПЪТ И НИЕ НЯМА ДА ВИ СПАСЯВАМЕ.

ТОЧНО ТАКА.НЕЩО ПОВЕЧЕ.СИГУРНО ЕВРЕИТЕ ОЧАКВАТ ОТ СИРИЯ ДА ИМ КАЖЕ-"ИЗРАЕЛЦИ ИЗВИНЯВАЙТЕ ЧЕ НИ НАПАДНАХТЕ".

Имало е една порода хора, които живеят в 40-те и повтарят само "СССР", "Сталин", "Рузвелт" и "евреи". Има нещо вълшебно в тази Втора световна война, щом всички шизофреници намират разковничето на световната конспирация там.

Кварталният хулиган раздава юмруци и шамари,под формата на "самозащита".

мнение моля! Как така в Сирия се разхождат изтребители и си бомбардират? Нямат ли ПВО, ракети?Столицата не беше ли Дамаск? Мнго ми е странно това!

Това не е само в Сирия. Преди около два-три месеца израелски самолети летяха чак до Судан (!) и удариха ирански оръжеен завод там. Нетаняху е уникален параноик, непопулярен точно заради такива каскади не само сред голяма част от израелците, а и сред западните политици. Колкото до ПВО на Сирия - твърдят, че са свалили израелския самолет, провел операцията. Но Дамаск е близо до границата с Ливан, и често израелските самолети стрелят от ливанското въздушно пространство, където сирийците нямат право да стрелят. А Ливан няма възможностите на Сирия и не може да сваля израелски изтребители.

Значи удряш в гърба и бягаш, като крещиш, че те преследват! После идва батко ти, и набива канчето на другия! Също като боя между Давид и Голиат!

Еврейската противоракетната система Железен купол има един проблем - значи в батарея имат 3 машини х 20 ракети = 60 ракети 2 броя от Старите съветцки "Град" имат 2 х 40 = 80 тръби на - или Железния купол не може да издържи на едновеменен залп на 2 Град-а :) ....

На ръба сте (на конфиденциалноста) (Браво !)

много ти е 'съветцко' мнението...

Ами задай си въпроса що еврейската авиация стреля с ракети от Ливан и не иска да влиза под чадъра на Сирийската ПВО

Железният купол вече се "прослави" с това, че успеваемостта му е около 24%. Че преди няколко месеца ракетите на Хизбула падаха на 10 метра от израелските магистрали. Евреите трябва да си сложат още 100-200 установки, та барем прихванат някоя заблудена ракета, иначе не ги виждам.

Сегодня ночью около 2.00 по местному времени Дамаск содрогнулся от трёх мощных взрывов, которым предшествовал звук военного самолёта, летящего на небольшой высоте. Затем последовали три мощных взрыва, отблеск которых осветил всю столицу. Согласно поступившей в след за этим информации, это был ракетный удар израильских ВВС по научно-исследовательскому центру По информации некоторых агентств, в результате авианалёта погибли 300 человек

А в Центре - да что да там имело ?

Не знам какво е имало в Центъра, но група кораби от Тихоокеанския флот на РФ се очаква да посетят базата в Таурус Сирия и да разтоварят подарки :)

Няма значение какво има! Това е суверенна държава, бомбардирана без обявяване на война. По Израелска логика утре в Тел Авиф Сирия е в правото си да хвърли бомби за да предотврати доставка на оръжие за опозицията... Е, така се започва - от нищо и може да се докара до 3-та...

С риск да квалифицирате мен-сиромаха за про-Nazareth, позволете да запитам Всички : А. Виждали ли сте се лице-в-лице с боец/бойци на Аллаха ? Б. Бихте ли прочели Внимателно материала, както И други, за да си Доизясните Конкретните Реалности по конвоите/обектите ?

Какво се занимаваш с конкретика, т.е. подробностите, а не виждаш, че без обявяване на война е нападната суверенна държава. Използва се слабостта на Сирия, която в момента е претоварена от вътрешни проблеми, за да се действа безнаказано. Ама дали ще е безнаказано?? После еврейте се чудят, защо ги не долюбват по света...

Предполагам бихте се съгласили : - все-Някой Трябва да каже 'Царят е гол !'. (, а понякога - И с Действие)

Еврейн, а защо тези бойци на алаха, само вас и амрекинаците гонят?

Бъркате. И мен-сиромаха с равина Яков, и Местата по които се лее 'благодатта' на Аллаха. (Извинете !)

Израел и САЩ имат право да се защитават, но.... другите немат това право и требе да бъдат бомбандирани ако не свирят по еврейските и американските изисквания. Така казуват и много организации за "защита" на човешки права, които най-добре знаят що е това човешки права.Интересно кво че стане ако някой бонбандира САЩ заради грубо нарушаване на човешки права на затворници от САЩ в базата им Гуантанамо-КУба ???

Каквото ще стане и ако някой атакува Русия или Китай за нарушаване на човешки права(САЩ поне не убиват хора за разлика от Китай ,а ги държат в затвор,като затворниците не са американци и затворът е в Куба).Големите държави никога не се атакуват взаимно и директно от ВСВ насам.Войните се случват в други по-малки държави-Виетнам,Корея,Афганистан,Сирия и т.н. ....

Ответен удар, на какво? Да не би, Ливан, Иран или Сирия да са избомбили Израел, пък да съм изпуснал новината?

Имали право да се защитават! Че, кой ги е нападал?! Израел отесня за евреите, искат територии, земи и ресурси. Предлагам, Обама да отстъпи един-два щата на Израел?! Белким, мирясат и оставят света намира!

Прав си, че е парадоксално Израел да напада Сирия, Египет, Йордания, Ливан, Турция и т.н и да казваме, че се "защитава". В същото време Северна Корея не е нападнала никоя държава, но казваме, че била "агресор". А Израел имат и атомни бомби без ничие международно разрешение. Странни стандарти за оценка.

Тия, дето щракат минусчета, що не вземат да се изкажат - любопитно, какво не е вярно от гореказаното. Или няма какво да възразят.

Трябва да бъдат унищожени.Тогава ще има вечен мир. Прокълнато племе.

чукате в ю тюбе - гуманоиды- там всичко е ясно

бог не е на страната на силата-бог е на страната на правдата! господи пази израел !!!

О, Господ ще запази Израел, но не за евреите! Те са избран народ и по всичко личи, че съвсем скоро ще разберат за какво точно са избрани...

Който ще е напълно справедлив. След като Израел свежда международните отношения на ниво сила какво очаква?!

Чел съм за тази идея. Но не знам, дали са питали етиопците, съгласни ли са. Етиопия е стара християнска държава.

Евреите нападат съверенна държава и всички си мълчат. Ако утре по право тази държава отвърне на удара целия свят НАТО мато и т.н ще се вдигнат на война срещу терористите. Трябва да си призная, че ще съм по-спокоен, когато заличат евреите от картата, че почнаха и до нас да стигат техните конфликти.