Хамас прекрати примирието с Израел

Палестинското движение Хамас, което управлява ивицата Газа обяви тази нощ, че вече няма да спазва обявеното преди повече от две години и половина примирие с Израел, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Хамас прекрати примирието с Израел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продължение: при подписване на мирния договор м/у Египет и Израел едно нещо за малко не проваля подписването-спорът за Газа: нито една от страните не е искала да вземе Газа. Израел е настоявал че Газа върви заедно с Синай ама Египет не са искали и да чуват за възможноста да приемат едно голямо циганско гето и да си вкара "таралеж в гащите". И до сега в Египет гледат подозрително и не дават на арабите от Газа свободно преминаване на общата граница м/у тях.

какво се знае и какво се премълчава за ивицата Газа : Газа е окупирана е от Египет в 1948г, през 1967, когато Израел влиза заварва едно голямо гето и първото нещо което прави е да прокара кабел за да достави електричество ( и до сега Газа получава ток от Израел и то безплатно). След изтеглянето си през 2005, Израел остави цветущи плантации и оранжерии в които се отглеждаха плодове и цветя за износ в Европа. Първото нещо което направиха арабите беше да разрушат всичко до основи: шосета ,плантации, китните някога къщи, да изсекaт засадените дървета. Сега само вятъра засипва с пясък руините. В Газа днес няма израелско присъствие и какво направиха арабите там с милиярдите които получават от цял свят - нищо. Вместо да си уредят живота през ден изтрелват от там ръкети срещу градовете в Израел.

Никакъв Бог не е давал земя на израилтяните, САЩ отне земята на палестинския народ и създаде Израел! Рано или късно Палестина ще си върне земята, а евреите могат да си търсят земя от САЩ или в САЩ (ако там ги приемат). Хамас да отвърне на удара - това е свещено право!!!

Палестински народ не съществува.

ами и ти можеш да се "преселиш" в анадола.....или пък при братята ти в газа

Кога българската преса ще започне да предава новините не по стария тенденциозно- болшевишки начин- защо не се каза истината за нападението на автобус и лека кола с противотанкова ръкета и убитите вклю. жени и деца, факт ,който беше осъден от Америка , Европа и Русия ( т.е. от свободния демократичен свят). Единствено ООН където властват с автоматично мнозиство и пари араби, мюсюлмани и други симпатизанти от третия свят си траят и не обелват дума. Ама скоро ще ги чуем и тях : като осъдят съответната реакция на Израел! Колкото до коментиращите в форума написали разни глупости от рода че Израел има намерение да завладява околните арабски държави или да купува земи в България мога да ви кажа че това са пълни глупости. Израел иска само едно: оставете ни на мира да се оправяме сами. Никоя нормална държава не смее да ни напада, включително Турция или Русия както е написъл някакъв смешник по-долу. Това че нямаме намерение да нападаме не значи че няма да се защитим срещу всеки, който посмее да ни атакува.

ООН отдавна е доказано, че се е превърнала в пансион за попреминали девици, лапащи чужда парса като лъвици . ... Не се кахърете -- в план-програмата-ми за оздравителни процеси е .

Бог е дал земята на израелтяните и те ще си я пазат.Имат и силата и характера които на българите тотално им липсват.

! след като беше нападнат автовбус главно с младежи краи курортня град елат и после сущите терористи вривиха кола пак сус мирни граждани ! сега си поволяват арабите и да обстрелват и да убиват! аконякои ни нападе така в бг сигурно вече щяхме да сме реигирали сус суответното !!!!!!!!!!!! статята е написана много обуркано и суответно не се рабира ащо след убииства и нападеня на мирни граждани естетвено има отговор на ираелците !сигурно няма и да ми публикувате отговара нали ! фашисти! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бил съм и от двете страни на Галилейското езеро.И в Сирия и в Израел палестинците се държат като народонаселението от нашето Столипиново.Колкото и да правиш опити за пристрасност към нещастните "жертви" на еврейският "терор" ,накрая капитулираш и признаваш ,че евреите са носители на цивилизацията в района ,а палестинците са толкова перспективни колкото и нашите цигани.Единственият им правилен избор е да мирясат и приемат Израел ,като ползват всички блага на модерното общество.

Кой каза че израелците щели да завземат всичко що е араби ? Този господин или госожа мисли ли какво ще стане ако Израел се изправи срещу Иран ?

Ти пък ако знаеш колко араби има баш в Иран. Щото принципно там са персийци дето нямат грам арабско в себе си

За пореден път всеки неутрален/непредубеден читател би се вцепенил от ясно-изразения антисемизъм в коментарите към българска ( Българска ! ) медия ; При това -- от очевидно добре-образовани и ерудирани българ(к)и . ----- Ако позволите един малък въпрос : -- Нали всички знаем, че в добрите/славните дни на България които всички възхваляваме ( И категоризираме като невъзстановяеми !... засега ) -- не по-малко от 1/3 ( Една трета ! ) от населението-ни е било с такива корени ?!

Ами те затова свършиха толкова скоротечно тези славни дни, приятелю.

Перфектно-точно сте ме разбрали ; Благодаря Ви !

Любимия ни вожд наричан Боко тиквата предлага продажбата на държавна земя на евреите. Кофти материала да поема към чужбина при чиниите където му е мястото.

ББ не само предлага, а може и тайно да са я продали или най-малкото обещали вече. Със сигурност обаче има много продадена недвижима собственост (апартаменти) на евреи. Вирусите навлизат в здравия приемен организъм и го изсмукват и унищожават отвътре. Не че си нямаме местни, които от 21 години ни водят към поредната и най-страшна национална катастрофа...

Преди да има държавата Израел, мястото където живеят палестинците е била празна пустиня. След създаването на Израел, арабските държави от региона ги заселват с паплач преди една от войните с мисълта, че в предстоящата война те ще унищожат Израел. Да ама не стана, а след това не си искат обратно паплачта защото им е изгодно да ги използват срещу Израел. Не знам какъв урод трябва да си, за да използваш жени и деца като жив щит. Тактиката е изтрелва се ракета по Израел от обикновена къща, в която има жени и деца, после Израел обстрелва къщата от където е излетяла ракетата, а после онея реват, че им убивали децата.... Ми те за тях нямат стойност след като ги използват по този начин. Колкото за стойността на децата за тея педофили има клипове с палестински сватби в ютюб, които са по патронажа на Хамас. Който се интересува нека види, има масови сватби където по 30-40 мъже на възраст 25-30 години взимат 30-40 момиченца за жени- най-възрастната, от които изглеждаше на 10.... Какво чудно има след като Мохамед е бил женен за малолетната дъщеря на един от своите сподвижници.

...по история /сигурно и по всичко друго/. Първо вземи почети малко преди да пишеш.

Крайно време е лидерите на Израел да бъдат АРЕСТУВАНИ и СЪДЕНИ от Международния трибунал в Хага ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ЧОВЕЧЕСТВОТО!

иди се прегледай, моля

Хубаво, ама как да стане, като този т. нар. "Международен " трибунал в Хага си е чисто еврейски и с негова помощ евреите се разправят със своите врагове

Ще затворят границата за труда за палестинци и след известно време ще си възстановят мирните взаимоотношения.

Така и няма да разберем, кой пална еврейския автобус онзи ден.

Цялата история представлява един пример за това как по-силни, по-цивилизовани, технологично по-развити, по-организирани или просто повече на брой окупират дадена територия и я усвояват. Местното население или се смесва със завоевателя си, или измира, или се изражда. Така е било, така и ще бъде и мисля, че този закон е много по-естествен от всякакви измишльотини за човешки права. Не смпатизирам на никого, но израелците са достатъчно силни и технологично развити за да приключат веднъж и завинаги с палестинците и се чудя защо не го правят.....заради измишльотините с човешките права и световния мир вероятно. Наричам ги измишльотини защото никога не се спазват еквивалентно и от двете страни. В случая, израелците освен с правене на бомби са заети и с изграждане на държава, създават цивилизация, а онези по цял ден си чоплят носовете и се надъхват против всичко що не е ислям.

Е да де, ама после Сирия да не приключи с Израел по бързата процедура. То не, че ще е голяма загуба. Затова, най-добре хамериканците да предадат на Израел своя Ню Йорк и околностите, където всеки трети жител е евреин, та да си направят нова любима държава. Там никой няма да се натиска да приключва с Израел.

И как си го фантазираш това да стане между Сирия и Израел! Малко не си в час! Забравяш как Израел навлизаше в Сирия само заради един пленен техен войник и след освобождаването му се изтегляше от територията им! Забравяш че Израел не е окупатор - той е създаден там от ООН със съгласието на цял свят, включително и със съгласието на местния циганор, който на драго сърце си е продал на нечувано високи цени земите си на богатите евреи ... па сега реват че била тяхна Газа! Тяхна ама краставици

Мизантроп

Е да, де... Ама едно е да искаш, друго да можеш, а е трето и четвърто да го направиш... Не само сирийците, ами и сите араби се опитваха неведнъж да унищожат Израел, и то заедно, ама резултатът си беше все същия - арабите ходят с разбити носове, пък Израел си седи. Правилно е писала Нефрит, че човешките права са единствената причина да има араби в Палестина. При сегашното съотношение на силите, ако бяхме преди 1000 години, евреите отдавна да бяха изклали всички араби. А това съотношение на силите е неизменно от 60 години.

пълни глупости, ако хамериканците отвържат израелците, ще прегазят целия арабски полуостров, не плямпайте глупости

Ми те Сирийците на 2 пъти се опитват да направят това приключване. Ама има няма 6 дена след това се оказва че са останали без армия пък територията на Израел взела че пораснала

Коментара ти намирисва на фашизъм. По твоята логика и ние трябваше да си седим под турско робстео, защото сме били завладяни от една по организрана сила и понеже са били и повече да се претопим сред тях.

Е, ние наистина сме си стояли и чакали, докато не са ни връчили автономията в ръце. Еврейската държава действително е съществувала точно на тази територия, докато не е била окончателно разбита от Рим и жителите й са били подложени на гонения, което е довело до разпръсването им из Европа. ''Палестина'' е име на област, включваща територии от днешните Израел, Сирия и Йордания. Като самостоятелна държава мисля, че започва да съществува за първи път след разпадането на Османската империя, в нач. на 20 век. Факт е, че едните са технологично по-развити от другите, факт е че евреите успяха да превърнат в цветуща градина това място и аз не виждам какъв е проблемът палестинците да съжителстват мирно с евреите. Фашизъм казваш.....ами то, цялата история на човечеството тогава е фашизъм. Унищожаването на еврейската държава от Рим и разпръсването на евреите не е ли фашизъм?

Мизантроп

Огромна разлика. 1. На евреите тази земя им е дом от пет хиляди години. Също както и на арабите. Докато, обаче, целта на евреите е земя, на която да живеят, целта на арабите е да няма земя за евреите, а ако може и евреи да няма, още по-добре. 2. "Палестина" е взела името си от изчезналите филистимляни. В момента е само географско понятие, а "палестинците" са обикновени араби. Ми да си изберат една от многото арабски държави и да ходят там! Ама арабите не ги щат, щото са им много по-изгодни ВЪВ Израел, където да създават проблеми на евреите, отколкото при арабите, че да им създават проблеми на тях. Може да се направи аналогията филистимляни-Палестина-араби-палестинци с македонци-Македония-Българи-македонци. Само дето Македония съществува като държава, но Българите, дори и македонските Българи, все пак са много по-държавотворен народ от арабите. Това да се чете вкл. и с необходимата доза самоирония, моля:)

Напълно съгласен руснаците като влязоха 45-та в Берлин трябваше да избесят всички дето са по-високи от колелото на каруцата е така са правели монголите едно време. А турците като завзели Балканите е трябвало да изколят всичко дето мърда. Нали така? Израелците може и да са по-силно от палестинците ама не са по-силни от руснаците кво ще стане като последните решат да заличат Израел. Като си тръгнал да размахваш сатъри огледай се дали държиш най-големия че да не стане излагация.

Русия да нападне Израел? Ти питал ли си какво мисли по въпроса Давид Аронович Мендел (Д. Медведев) или само така си говориш?

Повода за бомбардировките беше нападението срещу автобуса. То не е дело на хамас

От Хамас ли ти се обадиха да ти кажат, че не са те?

Мои хора.

Плиткоумните араби така и не можаха да измислят нещо умно. Почват да стрелят по еврейте, те естествено идват и им начукват канчетата а след това се почва рев "Помогнете не слабите и малтретираните срещу агресора". Все едно аз да ида с една пръчка и да ръчкам лъва в зоологическата градина и после да се оплаквам че ме е изял

Да, ама в случая лъва не е в зоологическата градина, ами се е настанил у вас и посяга на децата ти.

Ами у вас ще е, като си си продал къщата срещу пари

Я вземи една книжка дето се нарича БИБЛИЯ и прочети на кого е тая земя