Израел атакува спасителен конвой с двама българи

Външно министерство има данни за двама български журналисти на единия от корабите от флотилията, плаваща за ивицата Газа, която беше спряна от израелските военни днес.

Обратно в новината

Коментари - Израел атакува спасителен конвой с двама българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само израелски цивилни кораби могат да притежават оръжие , на никоя друга държава . Защо ?

Турция не прости и на пра-баба ти!

Тук трябва да се напомни бълг. поговорка: Кой каквото прави, на себе си го прави!

Тук трябва да се напомни бълг. поговорка: Кой каквото прави, на себе си го прави!

Много сте нагли бе ,от нас само добро сте видели така че не ни казваите какво трябва да мислим за вас ,вие сте неблагодарници със ОГРОМНО самочуствие и съмнителен морал.

Ти дори не подозиращ колко си прав! Но този път на евреите трябва да им се постави условието да започнат да работят за България. Въобще, интересна е темата за българите и евреите: И едните и другите са най-голмите врагове на себе си.

Ти дори не подозиращ колко си прав! Но този път на евреите трябва да им се постави условието да започнат да работят за България. Въобще, интересна е темата за българите и евреите: И едните и другите са най-голмите врагове на себе си.

Друже, бълг. и еврейският народ имат в известен смисъл сходна историческа съдба - като загърбим тъмните петна. Ще си направиш услуга, като се изказваш с по-голямо уважение към бълг. народ.

Друже, бълг. и еврейският народ имат в известен смисъл сходна историческа съдба - като загърбим тъмните петна. Ще си направиш услуга, като се изказваш с по-голямо уважение към бълг. народ.

Друже, бълг. и еврейският народ имат в известен смисъл сходна историческа съдба - като загърбим тъмните петна. Ще си направиш услуга, като се изказваш с по-голямо уважение към бълг. народ.

Друже, бълг. и еврейският народ имат в известен смисъл сходна историческа съдба - като загърбим тъмните петна. Ще си направиш услуга, като се изказваш с по-голямо уважение към бълг. народ.

Ей такава: Еремия 29:10 Защото така казва Господ: Като се изпълнят седемдесет години във Вавилон, Аз ще ви посетя и ще изпълня благото Си слово към вас, като ви върна в това място. Еремия 29:14 И вие ще Ме намерите, казва Господ; и ще ви върна от плен, и ще ви събера от всичките народи и от всичките места, гдето ви бях изпъдил, казва Господ; и ще ви върна на мястото от гдето ви направих да бъдете закарани пленници. просто казано преди време - изпълнено на точното време.

За непредубедения и разумен човек е непонятно, защо Израел прави всичко възможно да настройва с/у себе си приятели и врагове? В същото време трябва да се отчита, че може би в случая става дума за една много перфидна провокация, на която Израел се хваща и отговаря с непропорционални мерки и дава храна за критики с/у себе си. С други думи не е била проявена нужната сдържаност и мъдрост при този инцидент. Разбираема е болезнената чувствителност на Израел по отношение на неговата сигурност- в най-широк смисъл, но това не трябва да се превръща в параноя и да замъглява способността за трезва преценка на ситуациите. Човечеството се намира на най-големия водораздел в своята история и е необходима изключителна трезвост и мъдрост, и отърсване от исторически обременености, ако не искаме Близкият изток да се превърне в арена на един световен конфликт - с всички последствия от това.

По време на изслушването за комисар на ЕС, на Кристалина Георгиева беше зададен въпрос -как ще се действа в района на ивицата Газа при блокада от страна на Израел на палестинските територии, как ще се предоставят хуманитарни помощи за бедстващото население? Ето ви сега конкретна обстановка. Да видим сега реакцията на ЕС, или евреите пак ще си останат безнаказани. Е, нащата позиция е ясна, пак ще си мълчим като бити задници.

Чета и не мога да повярвам! Как е възможно да съществува такава омраза към евреите? Знаят ли пишещите че евреите са се заселили в пустиня и са направили райска градина, за разлика от нас - българите, които си съсипахме красивата страна? Не заемам страна, но колко убити имаше в световния център в САЩ и кой беше виновен за това - евреите ли? В същото време с очите си съм видял как съжителстват евреи и араби в Израел. Виновно ли е мирното население за политическите интриги на който и да е? Защо насаждате омраза към евреите, не знаете ли, че всред нас живеят такива и страдат от вашата омраза? А уж сме толерантен народ? Как да обясня на набито от такива мразещи дете, чиито родители са майка българка и баща евреин, как да го успокоя и какво да му кажа? Че е твар, че е гнусен евреин, щото носи такова име? Защо не се засрамите? В 134 училище се натискат да учат всички, а иначе - такива били и онакива! Жалко! Бедността ни е побъркала и слава богу - не всички. Беше ни насадена омраза от учебниците към Турция и турците, но имам приятелка туркиня, която когато се казваше Снежа, пак си наричах Шерифе. Не съм им фен на турците, но и през ум не ми е минавало да ги мразя. А защо не съм им фен - не мога да обясня. Така че разбирам и тия, които изписаха толкова противни думи срещу евреите - те не знаят защо го правят, просто го правят. Омразата е най-лошото качество на човека и никога не води към добро, а както се казва - покрай сухото, гори и суровото. Разсъжденията оставам на вас!

От случилото се може да се направи прогноза, че е напълно възможно в близко бъдеще отново да спасяваме евреите? Но този път като им дадем убежище? Мисля че не трябва да изпускаме момента за да извлечем политически дивидент за в бъдеще!!!

Кой крив, кой прав не е ясно, но фактите са ясни. Израел е атакувал кораби в международни води и е убил цивилни хора. Това е престъпление по всички междунартодни закони!

напално сам сагласна с кгб.всяка страна би постапила така както постапи израел.

Израелското посолство е в същата сграда, където е и БиТиВи, чиито репортер и оператор са част от конвоя.

израел защитава своите интереси,а хамас е доказано че са терористи,за саjaление се гинат и мирни хора.народат на израел била прокудена някога и те се варнаха на своите земи.и не прави чест на балгарина да се радва на геноцид на израелски народ в втората световна воина.

смърт на ционистите и техните помагачи САЩ

Тук не става дума за събития от преди близо 70 години.Станалото е сега и то е,че израелските спец части нападат конвой с хуманитарна помоц в неутрални международни води.Евреите смятат себе си за богоизбрани а всички други за "гоя" тоест добитък такава им е народо психологията....а що се отнася чия е земята това е спорен въпрос с много въпросителни.....но е дискусия за друга тема

Ника ми съвпада с доста изказали се проеврейски във форума, но заради тях няма да си го сменям. Искам да Ви разясня защо Израел ще конфискува всяка бутилка минерална вода и всеки шоколад тръгнал към Палестинската автономия, но оръжието тук таме ще пропуска. Ако има оръжие в Палестинската Автономия, ще има атаки по Израел, а това ще е добър повод израелската армия да навлиза в палестинските територии и да показва кой е господаря там. Също така и да поизбие малко палестинци, защото те се размножават по-бързо от евреите, не емигрират толкова и бавно могат да претопят евреите. Евреите се опитват да противостоят на оръжието "бебелашников" не само с тези въоръжени рейдове и по един много помолен начин - като спират всякаква наистина хуманитарна помощ. В палестинските територии недостигат медикаменти, храна и вода. Особено внимание Израел отделя на водата. На палестинците им е забранено да копаят нови кладенци, забранено им е да удълбочават съществуващите. За се гарантира това е забранен вноса на сондажно и помпено оборудване. Така палестинците се налага да се оправят някак си със заварените от преди 67-ма година кладенци и помпи, които пресъхват. А пресъхват, защото Израел вече вади вода и от 600 метра дълбочина, която използва за да си поливат ливадите пред къщите. Последното можеше да се обясни с желанието на израелските власти да осигурят вода за собственото си население, но .... Да извадиш вода от 600 метра дълбочина е по-скъпо отколкото да обезсоляваш морска вода от Средиземно или Червено море. Аз цел различна от това палестинците да бъдат уморени от жажда не мога да видя. В този контекст един кораб с истински хуманитарен товар е много по-опасен от кораб с оръжие, а най-наказуемата контрабанда е тази на сондажни глави.

Не знам дали наистина се казваш Aleх, но това не е важно. Важно е, че бълваш лъжи! Никой не се размножава по-бързо от евреите. Еврейските заселници имат по 10-15 деца! Не го ли знаеш? Не си ли виждал кадрите (дори по CNN), какво представляват еврейските поселения в окупирания Западния бряг на река Йордан и как са въоръжени "мирните" еврейски заселници? Повтарям, ортодоксалните евреи са по-страшни и от ислямските фундаменталисти. В Израел са забранени бракове с чужденци и хора изповядващи други религии. Но не всички евреи са фундаменталисти. Много от интелегентните хора там са за мирно разрешаване на въпроса, но тях ги преследват дори повече и от палестинците.

ОПРЕДЕЛЕНО ПРЕКАЛЯВАТ. ЧУДЯ СЕ ДАЛИ 20 МИЛИОНА СУПЕР БОГАТИ И ОБОРУДВАНИ ВОЙНИЦИ БИХА ПОБЕДИЛИ 6 МИЛИАРДА ИЗГЛАДНЕЛИ КАТИЛИ. КОЛКО ДА СТЕ БОГОИЗБРАНИ?

Голяма помия е световната политика. Израелците убиват както си искат в международни води, а подлогите наоколо "отзовават посланици" и са "много загрижени". Ако друга държава направи същото като евреите, ще я разкатаят. Ама за тях всичко е позволено.

Какво ви става бе! Много слабо се представяте днес! Хайде, повече жлъч и омраза за тия гадни евреи!

Откога "гордите граждани на израел" се обръщат към балгарите "селенче"?!Теб подобни трябва да целуват ръка и на най-простия селянин в БГ. Нещо много бързо почнахте да забравите. А ние помним и спасението на българските евреи и тяхната благодарност. Например, 7 ноем. 2006 ... Сумата, която спечели израелският бизнесмен Гад Зееви от авиокомпания "Балкан", стигна 65 милиона долара. На 25 октомври България бе осъдена ... Горд гражданин на Изарел ли си бил??? За мен си просто Юда!

Преди да напиша нещо си направих труда да потърся кадри от събитията (вижте линк-а) и ... няма права страна в конфликтите, но основната вина трябва да се търси сред тия охранени международни организации, с хиляди служители и огромни бюджети и заплати и малко резултати. Вижда се как войниците са атакувани и недоумявам, защо са допуснати в хуманитарен конвой лица готови на крайности - дали е случайно?!?!? Защо ООН не действа превантивно и контролира подобни хуманитарни операции? Кой чиновник, дето си взима заплатата и седи в лъскавия офис в Ню Йорк или Женева ще поеме отговорност за бездействието?!?! А най-извратеното е, че корабите са потеглили от едни окупирани територии (Северен Кипър) към други. http://www.youtube.com/watch#!vDSFwyWyVo74&featurechannel

Според мен най-много евреите да платат някоя глоба (на тези, на които платиха Мерцедес, Сименнс). Колкото до турците, и те са същата стока, като арабите. Познавах няколко кюрди, нямат нищо ощо с българгаските турци и дори с тези които живеят в есропеиската част на Турция, повече приличат на авганистанци.

Някой от плюещите по Израел разбрал ли е, че има обявено пристанище за получаване на хуманитарна помощ. Израел е предупредил, че ще спира всички конвои, неспазващи това пристанище. И дали случайно ви идва наум, че така се пазят национални интереси. Браво на Израел! А да сте се сетили, че на тоя кораб може да има и подкрепления за палестинските терористи? Но иначе коментарите могат да спечелят награда за простащина.

Преди броени часове беше съобщено, че няколко атомни бомби са били вривени надизраелска територия! Държавата Израел вече не съществува! Настанаха всенародни тържества в много страни по света - включително и България! Сега света ще се превърне в едно райско кътче - всички ще се обичаме и ще бъдем братя! Съседа Петю който ненавиждаше еврейте направи голям купон до зори! На другия ден обаче щастието му се беше изпарило - сега изпитваше същата омраза, но към циганите!

Голем шум с тази wwii. Забравихте ли гетото? А забравяте, че 3 (три) години Газа е гето заради незаконното, неморалното и нечовешко ембарго на Израел. Аре, нема нужда от пропаганда, мръсни свине са Израел. Дори случайно някога да са били прогресивни, това умря като застреляха (самички си го застреляха, на митинг) последния разумен евреин политик. После дойде Ликуд и еба майката на пейзажа. Мръсни свине...

Удоволствие е да ви чете човек! Такава широта, познания и проницателност! И безпристрастност! Тук лъха на благородство и обич! Какъв народ - най-добрия, най-знаещия и можещия! Браво братя българи! Да бъдем единни в омразата към другите - само така се чувстваме народ!

А какво да правим да викаме "браво" и "бис" ли? Тук повечето са Хора и реагират остро на такива безчинства.Това, че ти си си изгубил човечността и предпочиташ да се правиш на остроумен си е твой избор...

Хора! Я пак прочети каква омраза и злоба лъха от тия хора!

Израел още веднаж показва на международната общественост, че е международен терорист, който легално се подкрепя от САЩ.В противен случай никога нямаше да има такава смелост, че да атакува и да избива хора от хуманитарни конвои.Те са подобни на талибаните и привържениците на Алкайда.Затова не бива да има милост и от страна на палестинците за тях и докато не се изтребят, а това рано или късно ще стане, по света няма да настъпи спокойствие.И никога не бива да се настройва ме срещу Иран, който отдавна е прозрял истината в тази насока и се готви за тотална война срещу израел.

абе jude, това да не би да ти е номера за концентрационния - хаха!

Шалом, Израел! :)

Да бребъде България, шалом израел - ще пишеш на майка си.

и пак ама с моята си длъжност - Да бребъде България, шалом израел - ще пишеш на майка си.

"Кроме того, двое военнослужащих получили ранения средней тяжести. " lenta точка ru. Забележете, не 20 а 2. То не бил сексуален, а социален филм...