Израел: Да спрем Иран по пътя към атомната бомба

Израел призова днес света да пресече пътя на Иран към атомното оръжие. Апелът бе отправен след публикуването на доклада на Международната агенция за атомна енергия за иранската ядрена програма.

Обратно в новината

Коментари - Израел: Да спрем Иран по пътя към атомната бомба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

.правим, туй съ не търпи! Ние сме уплашени много за нас, и ОЩЕ повече за тях, а те ни изкараха трето качество народ, и това грачене ХА ХА ХА ХА ХА , МА ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е ?!! Много моля господа Админите да изхвърлят 100% от ХАХОВЦИТЕ, А НИЕ тУКА ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕМ , со кротце и со благо, както казваше баба ми .

Никой не оспорва доклада,като такъв. И ти самият казваш,че в него са стари неща,а те са предположения и съчинения,които да паснат на зададената политическа картинка. Точно обратното - никой,вкл. и западът не се съмнява,че Иран все още не разполага с ядрено оръжие (и ЦРУ го заяви миналата година!). Психологическият фон,създаван от медиите (известно кои) цели подготовката на световното обществено мнение срещу Иран,с оглед една по-широка коалиция от държави да даде пушечно месо в планираната агресия срещу него. Странно е,че същата пиеса беше играна преди по-малко от 10 г. срещу Ирак и все още има балъци,които се хващат на същата въдица...

Искам световна война - време е за промяна.

Ти проверяваш ли преди лягане за скрити под кревата юдеи?

Да спрем Израел и САЩ по пътя към трета световна война!

ай-сигурният начин да ги спрем е като ги подкрепим. И като осъдим помощта на Русия за създаването на иранска атомна бомба. И въпобще за увеличаване на военния потенциал на Иран. Сега все още е лесно Иран да бъде унищожен като военна сила. И ислямският тероризъм в Иран трябжв ада се ликвидира възможно най-бързо. А оня мангал да не се прави на много велик. Щото и Саддам с еправеше на велик, но го хванаха като плъх и го обесиха като най-обикновен престъпник. Кадафи-то също се мислеше за много велик. Но и той си мина по реда - хванаха го и го застреляха като куче - даже и не се знае къде са го погребали. Така че внимателно другари иранци. Русия не е СССР и няма нито ресурс, нито пари да ви пази. Пък и още им държи влага от Афганистан.

смешник си ти, голям смешник...

Че кого е нападнал Иран в последните 100 години бе, лумпел? От къде на къде ще подкрепям американските и еврейските агресори? Защо не осъдиш Израел за ядрените му оръжия? Иранците хич не са другари - в Афганистан помагаха на моджахидините срещу СССР. Колкото до влагата, на американците още им държи влага от Ирак. Така че по-спокойно. А Русия, особено в съюз с Китай, хич не я подценявай...

кгб, ти или си евреин или по-вероятно си малоумен пубертет, който много гледа холивудски военни екшъни, а може би и двете; толкова си кух, че дори няма да си направя труда да се обосновавам защо мисля така

Иран е член на МААЕ от 1958 г. Вместо размяна на остри реплики може да се направи една инспекция на място и по-нататък се действува според резултата от нея. Когато фактите говорят... думите са излишни.

"С добра дума и пистолет се постига много повече,отколкото само с добра дума" (Ал Капоне).Янките отдавна прилагат в международната си политика тази максима на именития свой съгражданин. Тя върви,обаче,само срещу страни,които не разполагат с аналогичен пистолет. Много страни,страхувайки се,че Господ,вместо наводнения и земетресения,може да им изпрати американците,започнаха да се обзавеждат с такива ядрени пистолети...После кой бил виновен за неконтролираното разпространение на ядреното оръжие по света? Познайте от три пъти,без да налучквате!

Израел със започване на война може да причини новата ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА !!! Вие искате ли да ходите на ВОЙНА ! АЗ НЕ ! Не харесвам Иран и Северна Корея но като корейците се сдобиха с бомба да не би да я използваха ?

Те биха я използвали начаса, ако бяха направили нещо свястно. И биха шантажирали и Ю. Корея, и Япония. Ама Китай не желаят да стават заложници на някакви комундета-идиоти от Пхенян.

John,вземи прочети доклада на МААЕ и тогава прави коментар. Защото направо се излагаш с твърденията си. В доклада действително липсват факти,а се изказват изключително и само ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ за военнта насоченост на иранската ядрена програма. При това,предположения,базиращи се не на технически проверки на контролните органи на същата тази МААЕ,а на базата на "данни" от различни разузнавателни източници (кои?!). Повече от сигурно е,че това са същите разузнавателни източници,които се кълняха,че Садам Хюсеин притежава оръжия за масово поразяване и е опасен за целия свят! Сценарият е абсолютно идентичен,очаква се поставянето на пиесата...

Каин ,Лазаре, познах те, същия си, малко по-опашат ! И смеха ти , неповторимия !! И по миризмата те познах..

Това е съвременна версия на приказката за лъжливото овчарче или за крадеца, който вика "дръжте крадеца".

Мисля, че в случая страшно много се приказва и от двете страни, а всъщност нищо няма да стане. Нито Израел ще рискува сигурността на цивилното си население с някоя въздушна атака и последващ ответен ирански ракетен обстрел дори и само с конвенционални боеприпаси, нито пък Иран дори и да има (или успее да произведе) ядрени бойни глави ще ги използва пръв. Целият чифутски рев е затова, че богатия на въглеводороди Иран ставайки ядрена сила абсолютно сигурно ще избегне съдбата на Ирак и Либия и ще развали нечии империалистически планове на едни задокеански "демократи". Както и разбира се, ще увеличи сериозно външнополитическото си влияние в този регион за сметка пак на същите "миролюбци". Та това е болката на международната либерастия.

Много наперени изказвания на мангасарите. И все нати-семиитски. Но нека не забравяме че и много по-велики от Иран са се опитвали да се бъзикат с евреите, ама резултатът е бил плачевен. Хитлер е един добър пример в това отношение. А и цялата арабсак общност. Арабите добре знаят какъв бой са яли от Израел. Лошо бият евреите, много лошо. Садфдам също с еопитваше да с еправи на юнак, но Израел му разруши ядрения реактор без да му мигне окото. Руснаците поддържат Иран, и то вече съвсем явно. И открито заплашиха Израел. но и по времето на Саддам СССР подкрепяше Ирак. И това не е днешна импотентна Русия, а великият Съветски съюз. Само че израел хич не се съобразява какво мислят в Москва. И действа съгласувано с американците (понякога и тях даже не ги бръсне за слива). И нека не забравяме че въреки отказа на Израел да признае че притежава ядрено оръжие, по експертни оценки те имат 250-300 единици. като добавим че имат и носители, и достатъчно подготвени военни, да се бъзикаш с Израел е меко казано безперспективно.

И какво, всъщност, е твоето становище? Че всички трябва да се съобразяват с Израел да нямат ядрен арсенал, понеже те самите са тежко въоръжени и така решават. Това по кой цивилизован закон е? В кои времена живеем?

Всъщност ядрено оръжие трябва да притежават отговорни люде, а не екстремисти. Израел са достатъчно отговорни. и те имат ядренно оръжие само заради тъпите арабески, които искат да ги унищожат. Но ядрена държава трудничко се унищожава. Всеки опит за такова нещо ще завърщи с ядрен апокалипсис в Египет, Сирия, и навсякъде, където се мислят за мнпого печени. Като начало с неутронни бомби (злите езици говорят че неутронната бомба е измислена именно в Израел поради спецификата на ситуацията), пък после както дойде. А Израел е доказал че е в пъти по-цивилизован от всички мангасари наоколо.

СССР по времето на ирано-иракската война продаваше оръжия и на двете страны, за разлика от САЩ, които стояха твърдо зад Саддам, смешнико

Израел много джафкат, но ми е любопитно какво ще стане ако се окаже, че Иран вече имат и са склонни да употребят атомни оръжия.

в този ред на мисли ако имате нужда от гориво - запасете се. В случай на конфликт Иран на практика ще затворят пътя на нефта.

ние не само че организирахме световния ционистки заговор за да завладеем света, ама и в един много таен проект внедрихме биологични чипове в главите на много българи, та затова са оглупели и се намират там където са. ще издам имената на някои от тях подвизаващи се в този форум: хъ, ай си, Letto,Бай Ставри, nibelung2.

Бе що нас никой не преследва , нито ни точи нож ли ,бомба ли...? Защото научно сме по-напред от Сащ, и по важното, имаме много малко фанатици на глава от населението. Ние сме кротки не лъжем не крадем, е верно че не сме умни като вас, но, най-добре се смее, който оживее, както казва баба ми. На нея съм кръстена. Баща шоп, маика китайка! А ти ??

ами може би защото сте като бълха на слонски гръб- нито ви забелязват нито ви усещат, просто така си живуркате ненужни никому, научно най-най -най напред в света!

Пич, вие имате ли фолклор, турбо- фолк? Подкарай нещо, да чуя бе, много ми стана интиресин ? Ний, знайш ни: Изкарай Гано говеда, Заплакало ми агънце, Кацнал бръмбар на трънка, Ветар дуа око куче, ИВАНО Йованке е любима на нашия народ! Кажи баби, вий за кво съ пропявате? Едно знам, даже две, ама нямяте ли нещо по-така, "за душата"? Кажи баби..!

та споменатите от мен по-горе индивиди, водещи полу-скотско съществуване , са много недоволни от това. незнаейки на кого да излеят огорчението и злобата си, а и нямащи смелост и желание да променят нещо, те са си намерили враг в лицето на запада , САЩ и Израел т.е. на тези ,които ги превъзхождат всячески.

голяма заблуда е,иран и иэраел и америка играят в един отбор,никога не имало война между тях и никога няма да има,цялата работа е за да продават максимално брой оръжие на страните от арабския залив ,като саудитска арабия.за препомняне само казвам,че миналата година с.арабия и америка склучват договор за стари оръжия на стойност 60 милярда долара.игра игра и пак игра.

"Русия счита, че последният доклад на МААЕ за иранската ядрена програма не съдържа нищо ново" бих допълнил за руснаците. много ясно че за тях няма нищо ново. ами нали те са тези ,които създадоха и отгледаха този дракон. ама ще доиде време и тои ще се опълчи срещу създателите си. руснаците ако си мислят че аятоласите ще им бъдат благодарни за помоща много се лъжат.

И с какво Иран заслужава определението "дракон"? Да не би да са нападали и окупирали нечии чужди територии в последните 200 години? Или пък са хвърляли атомни бомби върху японски градове избивайки цивилно население?

А защо г-н Натаняху не каже Израел с какво ядрено оръжие разполага?Кой ще ликвидира ядрения потенциал на Израел който е незаконен?

незаконен според кой закон? а на французите законен ли е според същия закон?

Вместо да питаш във форума,потърси в Гугъл защо ядреното оръжие на Израел,а също на Индия,Пакистан и Северна Корея е незаконно. Но споменатите страни,освен Иран,западните демократи не ги закачат. Защо,според тебе?

Революция в политиката на неразпространение на ядрено оръжие, която спира нови страни , освен официално имащите до момента, ще означава началото на края на цивилизацията. Хаотичното боравене с такова мощно смъртоносно средство е сигурна гибел. По-добре орязано право в несправедлив свят, отколкото справедлив край на света.

Добре де, нали се борим за демокрация, е как тогава едни държави могат да имат ядрени бомби, па на други да им е "забранено"? Ааа, сетих се, тия дето имат ядрени бомби са някак си маалко по-неудобни за "демократизиране".

Имам опасение,че вече може да няма какво да спират.Няма нито една гаранция,че Иран нямат ядрено оръжие.Имат всички компоненти и то не от вчера.Технологията не е чак толкова недостижима,както ни уверяват,страхувайки се да не започнем гаражно производство.Това,че нямат още проведен тест с подобно оръжие нищо не значи.Евреите имат поне 80 заряда,а според някои източници над 100,но нямат ядрен тест,ако изключим "ицидента Вела" за който се предполага,че е тяхно дело.Просто трябва да се внимава много да не стане ядрена беля,че сме доста близо.Явно руснаците знаят много повече от всички останали и предупрежденията имат почва.Що се отнася до евреите този път мове да си изпатят.Все пак иранците не са араби както някой си мислят,а перси,а те са от друго тесто и са не по малко хитри от евреите.

брях,чифутите пищят,помощ,Иран се съпротивлява.що така хич, ама хич светът не ще да им вярва.та какво пише това момченце с ника,,bb,,абе пич да ти припомня че през октомврийската война на 73г Голда Меир заповяда да бомбардират с ядрени бомби арабите.буквално в последният момент чифутите се отказаха.та значи те са ,много много миролюбиви а пък пустите араби,на ето сега аха и ще имат ядрени бомби.не че съм фен на арабите,но погледнете на картата как планомерно за 30-40 години всички съседи на израел бяха бастисни от Западните еврейски щати(USA)

Добре де, съгласен съм че не е добре все повече държави да имат ядрено оръжие, но каква е моралната гледна точка страни които вече са го придобили да забраняват това на другите. Един вид ние можем да сме въоръжени но ти не можеш. Това ли е демокрацията в световен мащаб? То е ясно че който вече е извадил пистолета не дава на противника да стори същото, но през това време да се прави на светец вече е цинизъм. Защо се учудваме тогава че все повече страни се опитват да се доберат до високи военни технологии? По тази логика големите могат да забранят на по -малките изобщо да имат армия.

Дебела е тази работа. В следващите години като нищо ще се започне война, която ще е по-сериозна от очакваното. Не зависи от нас това. Но нека всеки миг се сещаме, че животът е кратък и няма време за омраза и гняв.

Я да го видим този договор за "започване на Втората световна", че пак изглежда някой не си е пил хапчетата....?

Аз-лично считам, че нашият представител и/или г-н Младенов трябва(ше) вече да са изявили становище .

щото т.нар. министър Младенов е едно гнусно чифутче, дето чака да инструкции от братята си. Името му е българско, говори на български и ... май само това. На чифутската си сватба даже изигра чифутски танц щото му идва някак си отвътре.

Наистина не знам колко кедем би могъл да изконсумира Ники (Младеновия де) ; Пък и на сватбата не ме е канил (, та да видя телевизоровръчването ) ... А ако-ли изнесеното от Вас е истина -- де-факто Вие засилвате изказаното от мен .

Ей ханче тутко, ти ли си бил бе. Аз се чудя кое еврейче успя да извъка толкова проеврейски коментара. Ама ти си единия с многомерното разслоение на личността. Нали като нямате поддръжници трябва да ползвате просто делене. На коментарите :)). Я кажи на парче ли ти плащат та си толкова продуктивен, човек-колектив. Тук е място да си кажеш мнението, що трябва да се мултиплицираш толкова :)). Ех, какво ли не правят парите с "човек".

юдеите с атомнат бомба????

Не руснаците им се дръпна ..., когато миналата година С.Корея започна да дрънка оръжие и спряха да ги подкрепят. Явно паметта им е къса и сега нещата с Иран също вървят натам...

Оастава да ни осветлиш, умний, защо след като преди седмица Русия и Китай казаха Не за сирийската инвазия, защо НАТО и компания си подвиха опашката. Че и ООН. И забелязали как никой не обръща внимание на Сирия. Преди седмица много ги беше грижа за правата, сега вече не им дреме. Ако това не е ефект, то ти очевидно си динозавър с мозъче на пеперуда в точността на преценките ти.

Северна Корея произведе и гръмна 20к тона TNT и американците ги оставиха на мира. Не се знае, TNT ли е? Ами ако наистина е атом! А руснаците не са спрели подкрепата на С.Корея, вожда им лятото цял месец обикаля с влак по Раша. Среща се с Мечков и Пътников, сега Русия ще им строи газопровод, е чак до юга де ама и за севера ще има! Спокоен ви ден, от мен!

Ами да Ви кажа и моите подозрения са, че северните корейци напълниха една пещера с тротил или даже може би амонит (все пак е много по евтин) и го гръмнаха. Друго обяснение на комбинацията "засечен взрив от сеизмографите", но няма грам радиация не мога да измисля.

Нека, нека. Една, две или 10-20 атомни бомби няма да направят от Иран супер-сила, а само ще увеличат експоненциално тяхното падение. А и евреите са преживели далеч по-страховити неща, само още малко да потърпят... и всички мъки ще се отплатят хилядократно. Ще е и добре откровено да нападнат Израел. Тогава всички задръжки на Запада ще паднат и ще може вече бичът да се действа с пълна сила. Грубиянски при това. Авторитета на Русия също официално, и този път завинаги, ще си замине и те ще го отнесат, както си заслужават. И вече цивилизованите общества, пред собствените си народи и генералната История, няма да има причина да се съобразяват с Изтока и да им търпят глупостите. Иначе в момента, причина има за лек превантивен удар, но който по никакъв начин няма да спре и повлияе на тия циганори. Трябва да се превърнат в истинска заплаха за да може бомбардировачите да се развихрят на воля... Превенцията просто е слаб инструмент.

Сладки мокри сънища. А ти не си ли запознат, че вие напускате световната сцена. Правилно, още малко потърпете и си отивате. Жалко провалили се. Запознайте се с материята, пътници сте. Ще се радвате ако оцелеете. За 2000 години на колко народи само беди докарахте. За това от всякъде ви гонеха.

Сори, ма не съм евреин. Евреите през цялото това време са оцелявали, без държава, без собствена армия. Оцелявали и надделявали. Никой друг народ не е толкова силен, способен. Чак през Холокоста са оцелели, и то не какъв да еХолокост, а направен от немската прецизна адска машина. Кажи ми за някой по-силен народ? Няма такъв. Пък някакви смехурковци с чалми тръгнали да се бият в гърдите... Не вярвам в Бог, не съм религиозен, като мисля за евреи не си ги представям като Богоизбран народ, а просто като изключително интелигентни. Виж ги руснаците - те притежават несметни природни богатства, най-огромната страна, но живеят като нещастници, неспособни да направят нищо имайки предвид даденостите си. Само атомни бомби и водка. Такъв народ не може да се опълчи на никой. Човека е надделял над животинския свят и над природата благодарение на ума си, не на ноктите си. А евреите са с една стъпка по-напред - надделели и над хората, явно. Тъй че сладките мокри сънища са за примитивните маймуни около Израел, тези човекоподобни в Иран и т.н.

faker3@

От коментара ти личи колко агресивни същества сте евреите! И не говори от името на Европа,разбра ли кривоноско,защото ако от нас европейците зависеше отдавна ''дим да ви няма''! ;) Просто в момента сме управлявани от ваши слуги,които заради парите и златото ви,са си продали и майките!

В предишен пост уточних, че не съм евреин... Но ако искаш да видиш агресивност, само си спомни Първата и Втора световни войни - европейски изобретения. Също колониалната епоха. Но истинската агресивност я забележи при арабите. Виж как третират жените си, как режат глави, какво проповядват. Виж им законите какво представляват. Диви животни, нищо повече. Като и такива ще си отидат. Смъртно наказание в Израел няма, всички терористи излежават присъди. А около Израел - ако жена ти само седне зад волана или си покаже задника на плаж, ще я разстрелят като куче.

Абе бай Стави, кротни се малко бе. Ти не се ли усещаш, погледни си коментара и изразите които употребяваш- кривоноско, дим да ви няма, продали сте си майките...кой е агресивния в случая. И не само ти, всички които говорят против евреите- няма място тук да цитирам толкова злоба, събрана в какви ли не изрази. Никой от тези, които ги защитават, не се изразява така. И ти като много други, като имаш свои си проблеми, си решил да ги припишеш на евреите. Кои сме ние, че да съдим този народ (и то цялостно- бащи, майки, деца, старци), да го клеветим за всичко възможно, доказано и недоказано, защото си имаме наши проблеми, и защото така е по-удобно! Лоши-добри, каквито са, такива, но със сигурност ние не сме по-добри от тях. Това, че те са оправни и находчиви, защото така са научени от Бог, си е техен плюс, а че това на някои не им харесва, си е техен проблем.

тва bb 100% е Боце Борисов....само той може да е толкоз мъдър))))

Иран никого не напада точно обратното. САЩ насъскаха бясното си куче Садам да ги нападне после им стана неудобен и го обесиха. Сега Израел им е дигнал мерника ще видим. Кой гоко жалкото за теб е че Иран не са нито чалми нито цигани а наследници на една велика имеприя и култура и за разлика от еврейските номади са си защитавали земята столетия наред а не са се пръснали като плъхове из целият свят.

ако позволиш, да завърша последното ти изречение така: "... а не са се пръснали като плъхове из целият свят, ЗА ДА КРАДАТ, МАМЯТ И УБИВАТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НАРОДИ ."

Евреинът само за разрушения си мечтае. Ама да са "оправдани"...

Прочети какво си написал. По-несвързано и безсмислено само ББ и Ицо Стоичков могат да се изкажат. Ама те поне са някакъв фактор в нещо.

Такъв телешки възторг по отношение на нещо чуждо, порочно и некрасиво отдавна не бях виждал. Ако си евреин - ок. бъди си възторжен. Ако се преструваш, пак се връзва с лукавата еврейска природа. Обаче не очаквай, нормалните хора да пускат сладострастни лиги като теб от кеф за нещо, което не се връзва никак с човешките добродетели. Ти самия, не само че не си убедителен, ами предизвикваш погнуса.

На човешкия свят май му е време да си ходи. Може и да няма за какво да съжаляваме, няма за какво да съжаляваме.

Реакцията на Русия този път направо ме изпълни. Казва си в прав текст всичко, което е публична тайна и се споменава тук там и от време на време. Ще очакваме и същата позиция от Китай скоро време. Заявката е дадена, че няма да се търпи повторение на либийския сценарии. И ООН и НАТО стават безгласни букви, съгласно международното право, колкото и малко да се спазва. А наглостта на Израел сякаш няма граници.

Напълно съм съгласен с теб!

И аз!

А да ви кажа другото, което ме изпълни е, че за два дни се изписаха много коментари по темата. И се оказва, че като изключим писанията на 1-2 пиара и ощипани еврея, българите имаме много точна преценка за ситуацията. И кое е лъжа, кое е истина. Кога се опитват да ни лъжат, да ни водят за носа и да ни манипулират. И без много разузнавателна информация :))). А това е много добро начало. Рано или късно, то ще донесе и други плодове за нас. Нищо, че в момента сме малко с вързани ръце. Но както е казано: И това ще мине. След всяка зима идва и пролет.

Евала този път на руснаците. Явно врътката, която им спретнаха в Либия с уж безполетната зона, която се превърна в откровенна западна агресия срещу либийското правителство, подейства като отрезвяващ шамар за Русия. Директно започнаха да назовават случващото се по света с точните думи и заключения. Явно този път номера на Сащ и западните им клакьорки няма да мине за радост на човечеството!

Разликата е че Либия не се намира в задният им двор. САЩ ще тестват. Ако мине. В момента следят реакциите. Интересите на Русия и Китай не допускат американско присъствие в Иран. Няма да нападнат Иран, но има опасност провокациите им да прекрачат границите надопустимото.

А защо евреите не кажат, че вече имат атомни бомби. Те не са ли заплаха за мира?

и то не една. И за тяхната ядрена мощ всички се правят на ощипани. Някога Кенеди сер опита да наложи мониторинг на израелската ядрена програма и вижте какво му се случи.