”Таймс”: Иран предизвиква Израел с мрежа от бази в Сирия

Израелското военно разузнаване е открило най-малко десет ирански военни бази в Сирия в момент, когато заплахата от война между Израел и Иран нараства.

Обратно в новината

Коментари - ”Таймс”: Иран предизвиква Израел с мрежа от бази в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Покрай Иран ще го отнесе и русия

Израел си има територия и да си я гледа. Какво ще прави Сирия в нейна територия и кого ще кани, това си е вътрепна работа на Сирия. Както и кой и как ще въоръжава Хизбула, това си е въпрос на Ливан и Хизбула. Но ако си припомним, че през 2006г Израел се опита да анексира Ливан и да окупира водните му ресурси, тогава всичко си идва по местата. От Ливан ги изхвърли именно Хизбула. Без самолети и тежко въоръжение, изритаха за месец непобедимата еврейска армия. За това евреите искат да изолират Хизбула. Или: Израел не са се отказали да нападнат пак Ливан. Водата е там. И за пиене и за миене. Това показва тази новина.

Не мога да разбера защо Израел удря в Сирия с бомби не само иранците но и ССА?Ако иранците му пречат ,ами да нападнат Иран тогава.Май доста ги е страх да направят това.Колко по лесно е да удряш една съсипана държава-пълна еврейска гнус!!!

Еврейската пропаганда остава да каже, какво е търсил ирански дрон над тяхна територия. Ако въобще е било така. дали няма връзка с участието на Израел над Сирия. И подкрепата и въоръжаването на терористите в Сирия. Или Иран просто ей така, за разнообразие, решили да пуснат едно дронче да се поразходи. И какъв е смисълът Иран да предприема такива действия. Ту се мълчи подозрително и се крие.

Трябва добре да се видят нещата в Сирия.Силите които се бият в Сирия или подкрепят сили там се делят на две .Едните искат да запазят Сирия цяла -това са Русия ,Турция,Ирани от друга страна силите които искат да я парчатосат-сащ,израел,англия .За сега все още има шанс Сирия да се запази в сегашните граници ,но с намесата и на израел шансът намалява.Анализатори очават машата на сащ -израел да нахлуе 40 километра в сирийска територия под някакъв претекс и целта е точно тази,разпокъсване на сирия а тази новина е за заблуда на масите и ги подготвят за това как,, добрите ще смажат лошите ,,

Никой не е отишъл в сирия за слава или развлечение а с надеждата да захапе някоя сондичка и да смуче после петрол , ердоган дълго време вземаше на безценица от ид петрол превозван в цистерни но когати ги разбиха каналът секна. Кой каквото и да говори поне в сирия нещата опират до добив на и усвояване на петрол , ако има още някаква полезни изкопаеми - явно и те са в сметката.

Написах че никой не трябва да подценява военната мощ на Израел, и коментарът почервеня. Прочетено в интернет- 2000 военни самолета от които 450 бойни и още 125 най модерни. 100 бойни хеликоптеро. 3700 танка . и 400 бойни ядрени глави.

На форумните идиоти една евентуална война ще доведе мигрантски поток в мащаби многократно по големи от всичко на куп през последните години.

Pesh0

в исторически план , държава израел няма да има . Колкото и да са нарли и подкрепяни от САЩ , са оградени от хора които ги мразят .... и то не да няма защо .

Абе защо изграждането на база на собствена земя се счита за агресия? Това значи ли, че ако направим пак застава на Малко Търново ще е агресия?

Ако турция почне непрекъснато да заявява, че България няма право да съществува и трябва да бъде унищожена ти как би реагирал.

Ами бих си направил 20 бази! Аз друго питам но нормално за плювачите е да извъртат нещата! ПИТАМ ЩО БАЗА НА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ СЕ СМЯТА ЗА АГРЕСИЯ?

Ти на луд ли се правиш? Бази на Иран в Сирия. Сирия собствена земя на Иран ли е?

А ти на светец ли се правиш? Ако някой трябва да протестира то това е Сирия! Щото това е нейна земя! Я ми кажи какво правят американците в Ново село? А в Полша? А в Румъния? А като се оплаква Русия от тези бази що не ги оправдаваш?

Според Таймс иранските военни бази в Сирия са заплаха за Израел. А натовските бази на границата с Русия не са заплаха за нея! Що така, бе!?

10 ирански бази откриват чак сега !? А през изминалите 7 години къде са били палатките на Хизбула, в пещери ли са спали ? Израелците си търсят конфликт. И 100,000 ракети - че то и снарядите за "Град" да броят за ракета, пак нямат толкова.

значи иранските бази в Сирия предизвикват Израел, а натовските бази в Украйна, балтийските села, Румъния и България не предизвикват Русия?

Русия е тази, която влиза и анексира територии от съседните си държави, когато и скимне. Нормално е да се страхуват.

Сирия си е независима държава, така че няма нужда да се съобразява с Израел на кои страни да разрешава да имат военни бази на нейна територия! Това, че иранците имат военни бази на сирийска територия, си е между Иран и Сирия! Въпросът е защо американците или турците имат военни бази в Сирия, след като никой не ги е поканил там!

На 21 Септември, 2015 година, началникът на Генералния щаб на израелските въоръжени сили генерал-лейтенант Гади Айзенкот и шефът на военното разузнаване генерал-майор Херци Халеви заедно с премиера на Израел Бенямин Нетаняху отидоха в Москва на гости на Путин ... посещение при което израелските ВВС получиха опознавателните кодове на руското ПВО за да могат израелските ВВС да бомбардират иранските военни бази в Сирия и едва три години по-късно Таймс се опитва да направи сензация от това което Израел и Русия оповестиха още през 2015;)

ПРЕДИ ВСВ, АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ ПОДКОКОРОСВАХА ПОЛША ДА СЕ ОПЪВА НА ХИТЛЕР, ЗА КОРИДОРА В ДАНЦИГ. И ОБЕЩАВАХА, ЧЕ ПРИ НУЖДА, ВЕДНАГА ЩЕ СЕ ПРИТЕКАТ НА ПОМОЩ. ВСИЧКИ ВИДЯПМЕ, КАКВА Е ТЯХНАТА ПОМОЩ И КОЙ ПОМОГНА, СЕГА ПОЛША ДА Я ИМА. БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗНАЕТЕ, ЗАЩО РУСИЯ Е НЕПРЕВЗИМАЕМА. ТЕРИТОРИЯТА, ДРАГИ, ТЕРИТОРИЯТА, КАТО ВОЕНЕН ФАКТОР. НЕ МОЖЕШ Я ОБИКОЛИ РУСИЯТА , ТА НЕ ДА Я ПОБЕДИШ. ДОБРЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ПОМАГАТ НА ИЗРАЕЛ. НО ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ В РАЗУМНИ ГРАНИЦИ. ЗАЩОТО ПРИ ЕДНА НЕ ХИПОТЕТИЧНА ВОЙНАЕ, ДО КАТО АМЕРИКАНЦИТЕ ПОМОГНАТ, ИЗРАЕЛ НЯМА ДА ГО ИМА. ПОВТАРЯМ, ПРЕКАЛЕНО ГОЛЯМА РАЗЛИКА ИМА В ПОТЕНЦИАЛА НА АРАБСКИЯТ СВЯТ И ИЗРАЕЛ. А АМЕРИКА Е ДАЛЕЧЕ. НЯМА ВЪПРОС, КОЙТО ДА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ РЕШЕН НА МАСАТА НА ПРЕГОВОРИТЕ.

2008 година...??? грузия...??? какви самолети имаше на летището в тбилиси и за какво се ,,готвеха,,...??? хаиде ,,другарите,, от израел да отговорят...???

Добре, Израел е възстановен. Персия / Иран/ също. Има мегдан и за палестинците. КъФ е проблема?

това е битка между доброто и злото ! заблудените хора смятат ,че исраел олицетворява доброто ,а всъщност дявола винаги има добри намерения ,за да идеш в ада ...

битката между доброто и злото няма държави-носители. тя се води за и от всеки човек поотделно, независимо от раса, пол, етнос, религия...

Никой не трябва да подценява военната мощ на Израел. Ако Иран продължи да провокира евреите, ще съжелява.

С какво ги провокира? Прави бази на територията на чужда държава. Нали бяхте големи демократи и за това държавите да са суверенни и сами да определят кой къде как и кога... Ко стана ся? Мойто си е мое, чуждото общо така ли? Ами как биха се почувствали големите демократи, ако Русия заплаши открито всички, които имат техни бази, близо до Русия с тезата, че ги провокирали или почне да ги бомбардира? Светът върви към разруха заради лицемерието, алността и двойните стандарти, които напоследък разрушават реда.

Не бъркай Израел със САЩ. Да, те може да са приятели, но все пак не са едно и също. САЩ може и да имат бази по целия свят, обаче Израел НЯМАТ. Израел например НЯМА бази в близост до Иран. А Иран има. Конфликта между Израел и Иран НЕ Е конфликта между САЩ и Русия, макар и да имат допирни точки.

НЕ Е НУЖНО ДА ПРИВЕЖДАМ МНОГО АРГУМЕНТИ, ЗА ДА ДОКАЖА, ЧЕ ПРИ ЕДНА ХИПОТЕТИЧНА ВОЙНА МЕЖДУ ИЗРАЕЛ И ИРАН, ГУБЕЩИЯТ Е ИЗРАЕЛ. НАЙ НАПРЕД, ВСИЧКИ МУСЮРМАНСКИ ДЪРЖАВИ МИГНОВЕНО ЩЕ ЗАБРАВЯТ СЕМЕЙНИТЕ СИ РАЗПРИ И ПОД ЗНАМЕТО НА АЛАХА ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯТ. А ТОВА Е ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ И ЧОВЕШКИ, ФИНАСОВ, ВОЕНЕН И МАТЕРИАЛЕН ПОТЕНЦИАЛ. БИТКАТА ЩЕ БЪДЕ КАТО БИТКАТА МЕЖДУ ДАВИД И ГОЛИАТ. ТОЯ ПЪТ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРИТЧАТА, ЩЕ ПОБЕДИ ГОЛИАТ. БИХ ПОСЪВЕТВАЛ НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ ЕВРЕЙ, ДА ПОБЕДЯТ В СЛУЧАЯ, НО НЕ ФРОНТА, А В УМЕНИЕТО ДА ВОДИШ ПРЕГОВОРИ. ПРЕКОМЕРНО МНОГО РАЗЧИТАТ НА СИЛАТА.

Донякъде съм съгласен но ако мислиш че хамерите ще оставят тези прости малоумни диваци да нападнат и смажат безнаказано израел си в голяма грешка. Печатницата за долари в хамерландия се държи от 10 човека които познай от 1-вия път какви са ....

Иран не са нито прости, нито малоумни, нито диваци. Древен народ, с култура и история 1000 пъти по-богата и ценна от тази на краварите.

stan_posta@

Няма да го нападнат и няма да го смажат. Но война може да се загуби и докато се води на чужда територия. Или във въздуха. Или дипломатически.

Сеньоре, забравяте за шестдневната война. Тогава също всички мюсулмански комшии бяха решили веднъж за винаги да решат проблема Израел. Резултата всички го знаем. Броя човеци е бил важен преди много, много години. Сега е важна технологията, а там Израел има върховно предимство.

Кога Таймс ще напише "САЩ предизвиква Русия с изграждане на бази около нея"?И как трябва да отговори Русия?Като Израел ли?

това няма как да се случи, защото не е либерастко и не е по еврогейската толерастия.

Израел може да гледа филма топло

преди две години железниат купол над израел прихвана 100% от изстреляни 3000 ирански ракети

Само 3000 ? Не бяха ли 3 милиарда ?

Май имаше една поговорка - който нож вади от нож умира... Точно разни такива лобита, зейнаха с усти да лапнат целия сват. Натрупаха огромни дългове и поробиха икономически и политически сума държави. Сега ръчкат да подпалят война, я на ЕС с Русия, я на арабите с Израел, да си заметат грозните схеми и дълговете, ама накрая ще подпалят и собствената си черга.

хм поне от половината ракети няма да могат да се прихванат

Преди да се стигне до прехващане, от иран ще са останали само планините

каквото и да направят Иран,тяхното и руското влияние в Сирия намалява.Те не мислят,че освен Иран ще пострада и русия

Как точно намалява, като постепенно чистят и оставащите клетки на уса-израел. Скоро и Гута ще бъде дезинфектирана, вече са в котела и там.

Руската ЧВК Вагнер беше не само дезинфектирана, ами направо анихилирана - Груз 200 не смогва да изнася руските органичини отпадъци

Светът ще си отдъхне, когато престъпният хазарски каганат край Мъртво море изчезне от лицето на земята!

Ще ти се, но няма да стане. Първо, това НЕ Е никакъв "хазарски хаганат" (добре би било да прочетеш малко история, а не само жълтите книжки за "световната конспирация", които са ПЪЛНИ С КЛЕВЕТИ!). Второ, и представа си нямаш Кой стои зад Израел. Никой и нищо вече няма да премахне Израел от там. И да го вярваш, и да не го вярваш, все тая, от теб така или иначе не зависи. Ако искаш, само стой и гледай новините. И трето- дори и хипотетично да предположим, че Израел "изчезне", света НЯМА да си отдъхне. Много се лъжеш, ако си мислиш, че само Израел и САЩ са "лошите", а всички останали са "добри".

Кой стои зад Израел? Извънземните ли? Зад тях стои военната мощ на САЩ. Но и тяхното време отминава. Сик транзит глория мунди... Всички империи падат. Не е нужно Израел да се изтрива от лицето на земята. И там живеят хора със съдби, на никого не трябва да се пожелава война и разруха. Просто е нужно техните лобита да се кротнат и да спрат да правят интриги и мизерии по цял свят и да заживеят мирно със съседите си и всички останали.

Абе я не ги защитавай тея евреи..те са виновни за почти всички войни и аман от техните интереси..гол да го барат скапаните евреи

За разлика от иранците, евреите са умни и чакат удобния момент ,когато ще нанесат превантивен удар,както стана през 1967г.Целите са набелязани и само изчакват удобния момент.И този удар ще бъде насочен в основна цел,която никой не предполага и след това по останалите.

Някой си мислят, че винаги ще е така, но хубавото е, че няма да е все така!

не е въпрос на ,,интелект,, а на ,,безнаказанност,,...??? нали си имат по ,,голям,, брат...!!!

Да, затова и накараха целия Запад да работи за тях и никой не смее да ги критикува, щото му лепват едни антисеметистки, нацистки и т.н. етикети и ако оня е някъв професор, експерт, журналист или къвто е там с професия и заминава в девета глуха в гилдията си. Умни са. Но и НАГЛИ. Знаят, че сами не могат да направят нищо на Иран. Затова и постоянно цоцат самолети, ракети, технологии и т.н. от САЩ (и други). Затова и нон-стоп реват, че са заплашени, та САЩ (и другите) се чувстват ДЛЪЖНИ да им помагат и винаги да има хиляди чужди войници наблизо, които да защитават Израел. Толкова са уплашени (да, такива са), че се принудиха да се гушкат със саудитците, само и само да "възпират" общия враг Иран.

Таймс: сащ предизвиква русия с мрежа от бази в източна европа...,,???

Откога ПВО и ПРО се наричат бази и как могат да заплашат някой, освен ако този някой не е агресор

Ти бил ли си в тях, че да знаеш, че в тях има само ПВО и ПРО, а не и нападателни оръжия?! Ако тези бази имат само отбранителен характер, защо не са на американска територия, а до границите на Русия?!

Страста с която някой хора работят войната да се случи е удивителна. Бута се във всички посоки, само и само от някъде да дойде искрата. Е, тази искра ще дойде и ще изгори и вас!

Иран ще хапнат дръвцето.

A вашите бази из всички краища на света не предизвикват ли разрушения и убийства по всички краища на света???За да има бази в Сирия си има разрешение и не сте точно вие хората дето да роптаете срещу това което правите многократно повече..

Ако юдейската. Пасмина мисли че може да и се размине, много греши! Та дори Хизбула ги изплати яко, когато юдеите нападнаха Ливан! По полята на Ливан, поразени от руските ПТРК Фагот,Конкурс,Корнет,Вампир останаха да горят близо 50 усраелски танка Меркава, уж най добрите в света! Според евреите де!

нормално е русофилите да подкрепяте бойците на ислямската революция

Естествено, кого да подкрепяме, юдеите лихвари ли? Или първите приятелчета на Усраелски Саудитска Арабия с Джихади Джотста Вахабити!

А какво търси хизбула в ливан - не съм забелязал да е част от иран

Докато Изрел са във въздуха , АЛ КУДС и иранските гвардейци превземат СИРИЯ и изграждат бази скъсявайки растоянието между тях и ИЗРАЕЛ. ТОВА ПРАВИ ИЗРАЕЛ МНОГО ПО УЯЗВИМ за Техеран който доближава фронтовата линия до границите ИЗРАЕЛ - СИРИЯ. ИЗРАЕЛ ИМАТ ТЕХНИКА , но човешкия фактор си им е проблем. Искат или не , скоро тази война ще е и тяхна.