Хърватия купува няколко Ф-16 от Израел

Хърватското правителство обяви, че ще купи няколко реактивни изтребителя F-16 от Израел, като част от план за модернизиране на въздушните сили на страната.

Обратно в новината

Коментари - Хърватия купува няколко Ф-16 от Израел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И хърватите ни изпревариха!! Нашите Мигове за нищо не стават.

То да купим самолети е добре, но с кого ще воюваме, ако е с някой от комшиите на юг от нас ще ни трябват поне 2/3 от техните самолети, а толкова пари нямаме. Ако ще разчитаме на юнашко доверие на НАТО да ни пази и като знам аз как опазих жената, а след това беше в Майчин дом за втори път, на юнашко доверие вече нямам вяра. Та остава да решим дали да купуваме и колко, а след това да решим от кого и имаме ли пари?

Истината е, че българите нямаме пари.

Още едни будали.

Обясни на 'будалите' колко такива F16 са били свалени от руски мигове и сухавици или.. по-добре недей ;)

Скоро ги показваха по новините, как си падат на собственна територия без да воюват.

Показа колко струва руското ПВО използвано в Сирия - въпреки всичките Букове, Кубове, Торове и пр бутафория не успяха дори да нанесат и 1 критична повреда. Въпросният самолет е прелетял над 10км преди да бъде напуснат от екипажа. Е, по руските критерии това се брои за 'пабеда'.

Как да ги свалят като катапултират преди срещата? Ти можеш ли да ми кажеш колко LZ-та са свален от F16? Но не са будали затова, а защото качеството не отговарят на цената.

Победи/Загуби/Загуби от ПВО до 2015: F-16 Falcon: 76/1/5 МиГ-29: 6/18/1

А възпълничкия ни военен министър-русофил предпочете отново да даде милиони на господарите от Кремъл. Срещу НИЩО насреща. Индийците се опариха от скрапа на руснаците и обявиха, че повече с такива боклуци взимане-даване няма да имат.

Аз продължавам да смятам, че американците или немците трябва да ни подарят 10 броя Ф-16 или Юрофайтър и ние никакви милиарди не трябва да отделяме!

от къв зор ? че сме примерни Натовци ли ? че президента ни мечтае за Варшавски договор ? а може би трябва да искаме от Англия подарък Тайфуни , защото сме солидарни с тях за отровения ?!

Тая статия е малко в стил: "Насам народе на Ф-16, че не останаха! Грабят, грабят!"

Много си оригинален....Нима евреите са прости и не поддържат въоръжението си на най-високо ниво ? Със простотията и сарказма ще си останем в жертва за кого ли не...

Щом ги продават... значи вече не са на необходимото ниво;)

А,ние нищо няма да купим. боко великий раздава за еврогейско председателство ,за срещи с ердоган юнкер и туск,за да им се хареса.Ползата от това за нас е =на 0. Не си гледа държавицата и народа на какво е заприличала.

Преди години шефа наИзрелския ВПК предлагаше 1милиард рушвет на кмета на ДУБРОВНИК да му продаде за оше 1,5 милиарда$ 100 акра ЗЕМЯ /а строь на вилни селища/точно над Дубровник с невроятна гледка Кмета отказ и ги отсвири сега обаче Хьрватите им дьржи влага от СРЬБСКИТЕ бомбардировки от 90 те кошмарите не ги напускат Сьрбите купуват цели ескадрили МИГове и хьрватите с продажбата на ОРЬЖИЕ на Сауд,Арабия финансираха покупка на нови изтребители и клекнаха на Изрел

Вятър те вее на бял кон! 'Сьрбите купуват цели ескадрили МИГове' :)) 6те полуизгнили Миг29 които Сърбия е договорил с РФ колко ескадрили са?

zeddd

Е вие какво мислите? Ние сме следващите, то е ясно. Тези, които купуват новите F35 искат да си продадат старите F16 и американската администрация си натиска за това. Това е причината да ни се "провали" покупката на Грипен. Нашите покорни политици също скоро ще изберат "най-добрата" оферта - F16...

Като имат проблеми само със сърбите и могат да си позволят стар самолет. Сърбите, не че са безопасни, но и те имат дори и още по-стара техника и няма изгледи да се превъоръжават. Освен това в дългосрочен план отиват към ЕС, което означава и затихване на сърбо-хърватските противоречия. При нас с турците е обратно и ни трябва модерна техника и то по много

С тоя скъп американски скрап как им е най-изгодна офертата не знам.