Ердоган остро атакува Израел заради конвоя

Турският премиер обвини Израел, че е извършил “кърваво клане“ и призова еврейската държава незабавно да прекрати “нехуманната“ блокада на Ивицата Газа.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган остро атакува Израел заради конвоя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ръцете на израелското правителство се оцапаха с кръв, за което ще заплатят твърде висока цена, заради своите неправомерни и антихуманни действия. Омръзна ни от лъжите на Израел, който се превърна за всички страни в региона в един цирей - СИЛНИ ДУМИ БЕТОНИРАЩИ ЕРДОГАН НА ЗАЕМАНИЯ ПОСТ. С глупавото израелско правителство наистина е свършено. В неподходящ момент привлякоха медийния огън върху себе си, а не върху Иран, който бе разпъван заради въоражаването си. След станалото всяко терористично действие срещу държавата Израел ще бъде прието като нормалн отговор на засегнатите. ЯВНО В ИЗРАЕЛ НЕ СА ЧУВАЛИ НИЩО ЗА ИНФОРМАЦИОННАТА ВОЙНА. Загубиха я. Сега на ход е Иран. Империята ще иска да и бъде предоставено правото да се защити срещу подобен тероризъм. Всички последващи действия на иранското правителство ще бъдат мотивирани с този прецедент.

Да се нападне кораб с хуманитарна мисия в международни води-това е наглост и кощунство.Израелската държава пак показва истинската си същност. Не случайно на кораба е имало толкова чужденци- всички ли те могат да се обвинят в тероризъм? А колкото до реакцията на пътуващите на кораба при нападението на израелските командоси - тя е нормална, всеки би се защитавал. Та те защитават и своите жени и деца. Не случайно цялата международна общност се обяви против държавния тероризъм на Израел - безмисленото убийство на толкова хора е ПОЗОР не само за евреите, но и за целия свят, който търпи близкоизточния конфликт. Само на позицията на САЩ се чудя, нали са големи демократи, защо подкрепят и сега държавата Израел. Не ми се иска да мисля, че ционистките капитали управляват Света. Браво на позицията на Ердоган - никой да не мисли, че може да изпробва търпението на Турция. Това е държавническа позиция, колкото и да се страхувам от радикалния ислям.

и кои го казва това за зверствата-тези които подложиха на геноцид арменци,кюрди и българи,които нахлуха и кипър. срам нямат турците. понеже не ги приеха в европа сега разиграват ислямската карта за сметка на израел. ама турция ще загуби много повече от израел ако скъсат с дипломацията. а колкото това да заплашва израел с воина този смешник плаши куче с кренвирш. може би съседите на турция и да се плашат от нея ама не и израел с силна и модерна армия с численност 1 милион и с наи- силната авияция в света

турците са придърпали със силови лъчи хеликоптерите над своя кораб и са ги принудили да хвърлят бомби на палубата. аре нема нужда.

Хайде да не си спомняме какви са едни от най-големите касапи на българи по турско време, и какво е Жидов гроб.... не намесвайте България в тази Израелска пиратска изцепка. В международни води.

помним за Жидов гроб.

...знам какво точно твори Израел откакто хардлайнерите утрепаха Ицхак Рабин. Това стана през 95. От тогава (96) до сега на власт са точно тези хардлайнери, и нещата се освинват все повече и повече. Самият Ицхак Рабин (беш)е живото доказателство, че мир може да има... и че една част от самите евреи не го искат. Част, която няма проблеми да застреля публично друг евреин, имал смелостта да работи за мира в региона. С такива евреи в момента има вземане даване света - с крайно десни расисти и шовинисти. Те, а не Хамас подклаждат огъня на омразата - на който се греят много ама много интереси.

Това е била добре подготвена провокация срещу Израел.На излъчени кадри от инцидента се вижда как мирните хуманитарни дейци налагат израелските командоси с железни пръти.Но трябва да им признаем имали са кураж,но жестоко са сбъркали,ако са мислили,че израелските войници ще се оставят да ги млатят на воля.

А ще закрият ли държавата Израел?

ОРГАНИЗАТОРИТЕ на хуманитарната флотилия (турска неправителствена организация, ЕС, ООН) безпорно ЗНАЯТ, че от години Израел допуска хуманитарните помощи, само ако те бъдат стоварени на определено пристанище и след щателна проверка за наличие на предмети, подходящи за самоделните ракети "касам". Въпреки това, турският кораб се насочва към друго място. Каточе ли, единствената цел не е доставяне на хуманитарна помощ в Палестина, а по-важно е обсъждането на правилността на израелските ограничения - точно сега, в открито море. Това си е откровенна провокация!!! ОРГАНИЗАТОРИТЕ й трябва да понесат отговорността за жертвите! В противен случай, излиза, че световната общественост упреква Израел, а същевременно дава рамо на терористичната организация Хамас.

Което е абсолютно незаконно, неморално и неправилно. Също както и пиратството в международни води.

КОЙ Е ТОЯ ЧЕ ДА КАЗВА КАКВОТО И ДА БИЛО!ЕДИН СМЕШНИК, КОЙТО СЕ ВЗЕМА ПРЕКАЛЕНО НАСЕРИОЗНО......

Е и ако това са прословутите командоси на израел , срамота . 40 минути се чудят какво да правят . хайде сега си спомнете за руските командоси в сомалия . А някой замисля ли се дали записа е автентичен .Истината е , че евреите се осраха и то по много глупав начин. абе пуснете ги , какво ще стане чак толкова сумати чужденци са на борда и те са го знаели . и накрая 40 минути сражения .Не така ни ги представиха в филма Мюнхен

именно това са прочутите командоси приятелу. не са посмели да стрелят тъи като са получили инструкция да не прилагат сила, нали са очаквали мирни демонстранти а не преоблечени наемници. минало е време докато получат заповед да стрелят поради опасност за живота си. израелската армия е не само наи -добре обучена ами е и наи -хуманната армия в света колкото и да не ти се вярва.

Метнали са гранати преди да слязат. Това се вижда даже на дадените от тях филми.

Пич ясно личи твоята ориентация. Какво хуманно отношение имат Израелските командоси - убиват 19 човека в неутрални води. Жертвите не са само Турци така че не размивай нещата.

Грешиш, Моше/ннико/, хамериканската армия е по-хуманна от вашата!

Ердоган се опитва да вкара страната си в клуба на големите държави, но накрая да не се стигне до гражданска война в самата Турция.Евреите ако решат могат да подпалят фитила на бурето с барут наречено "Кюрдски проблем" и тогава турците ще се молят на чичо Сам за военна помощ.Лошото за България определено няма да дойде от Израел , а от Турция.

До всички многознайковци във форума!!Без оръжия турците оправиха командосите представете си турската армия. Така че си мълчете. Както винаги сте против света и за това ще си останете мишоци!!!

Ей, недей да цапаш името на Ататюрк! Какво общо има с Ататюрк този див ислямист Ердоган? Напротив, ако Ататюрк направи Турция светска държава и армията беше гарант за това, сега тоя тъпанар вкара 100 генерала в затвора и иска да превърне Турция в ислямски вилает....

Ей Хора плюещи ежечасно, отворете ютюб и потърсете нещо за флотилията и нейната мисия. Знате ли нещо за ирландското момиче Rachel Corrie. Въобще знаете ли какви зверства се извършват срещу цивилни хора в Газа, не терористи просто хора като мен и ВАС. 40 години потъпкване на всякакви човешки права. Какво кара някои хора да са терористи там, да не би да е просто ей така за кеф. BOLLOKS

Ilko

Израел мина всякакви граници!!!

Ilko

За всички които не знаят кораба е бил в неутрални води и никой няма право да убива цивилни макар и да са били с тояги не са били с автомати.Какво ли щяха да пишат антитурските философи ако бяха убили например десетки англичани или германци?

Първо, не е точно Турция страната която има право да говори за "кланета", "човешки права", "хуманост" и т.н. Това че го прави в момента е меко казано смехотворно и абсурдно. Очевидно повечето от пишещтите тук изобщо не са наясно с предисторията на инцидента, нито с реалните му причини и целите на участниците в него. Цялата тази "хуманитарна" (всъщност пропагандна) операция беше планирана и проведена от про-арабски, про-ислямистки организации в ЕС и активно насочвана и подпомагана от Турция, в лицато на специал;ните и служби, правителствата, дипломацията и медиите в Турция и някои арабски страни. Самият лидер на фундаменталистите-терористи от Хамас заяви ясно още ПРЕДИ инцидента, че каквото и да стане ще е добре за каузата на Хамас - ако израелците решат да не спират корабите, чудесно, блокадата е "пробита", и това е пропаганден успех за Хамас, след който на Израел ще е много трудно да поддържат т.нар. блокада на Газа. Ако израелците спрат със сила конвоя, супер, пак пропаганден успех за ислямистите, които се превръщат в жертви и печелят симпатии. Всъщност това беше и предпочитания от Хамас и Турция вариант, и именно затова "мирните" пътници на корабите направиха всичко възможно да провокират силови действия от страна на Израел. Най-интересна в случая е играта която играе Турция - казано най-просто, тя се опитва да възстанови имперското си влияние върху региона на източното Средиземноморие, заставайки открито зад каузата на "братята мюсюлмани палестинци". За запознатите с делата на Турция, претенциите за защита на някакви човешки права и пр. са най-малкото смехотворни, но за отчаяниите палестинци и симпатизантите им от арабския свят, такава позиция изглежда като дар божи, с оглед на значението на Турция в региона и досегашните и близки, или направо стратегически връзки с Израел. С една дума, Турция, поне засега е решила да преориентира политиката си в региона от близко сътрудничество с Израел, към активно подпомагане на ислямската, арабска кауза (поне на думи). Целта е много ясна - възстановяване на турското влияние върху бившите владения на Османската империя. Турция си е направила сметката, че това всъщност няма да и струва кой знае какво като ресурси, защото тя не се и кани да подпомага реално палестинците с нещо повече от пропаганда и думи. Турция също така знае, че няма никакъв начин конфликта в Близкия изток да бъде разрешен скоро, особено без съгласието на Израел, така че Турция просто ще го експлоатира за да си повишава акциите и да се пъчи като защитник на мюсюлманите в региона поне още няколко десетилетия почти безплатно. Единственото, което тя очевидно е готова да пожертва, е тясното военно сътрудничество с Израел, но това очевидно не изглежда голям проблем за сегашнптп турско ислямистко-националистическо ръководство. За момента турците смятат, че е по важно да ги възприемат като регионална сила и голям играч. Това, естествено, вероятно скъпо ще им струва след време, но засега хвърчат на високо...само че, който се е захванал с евреите и се е обявил за враг на Израел, добро не е видял и все лоши работи го чакат. И е много интересно да си представим, какво би станало, ако Израел вземе (де речем) да подпомага кюрдите от ККП с оръжие и средства. Турция е сериозна държава, но има ахилесова пета и много добре го знае -1/4 от 75 милионното и население са кюрди и нещата в кюрдските райони не са хич добре, въпреки привидното затишие. Ако кюрдите си намерят външен спонсор и подкрепе, ще последва турска баня, само че кървава, и в края на краищата дори турците да изколят всички кюрди, Турция ще изгуби и последните шансове за ЕС, завинаги...и ще си остане завинаги азиатска, анадолска, изостанала, близкоизточна държава.

Жидов гроб и Търново говорят ли ти нещо?

И аз в началото си мислих, че Израел е прекали. Обаче се оказва че на борда на турския кораб е имало турски ислямист и това не се казва. Също така има кадри, които показват как турците атакуват израелските войници с матални тръби.

Израел си гледа интересите и то си ги гледа добре. Блокадата над Газа е наложена от когато там управлява правителство на Хамаз. Както и да го погледнем Хамаз е световно призната терористична организация. Израелците нямат интерес тази организация да бъде снабдявана с материали, с които се води война. Затова проверяват всички доставки за съседите си. Не е ясно след като на корабите са се превозвали само хуманитарни помощи и лекарства, защо не са се съгласили да бъдат проверени и да си продължат по живо, по здраво. Не е чиста работата, когато някой подлежи на проверка, а оказва съпротива. Най-интересното е, че дори Египет спазва ембаргото, а Турция, която провежда геноцид към собствените си кюрди, изведнъж предизвиква скандал в една проблемна за световния мир точка. Дали са изпратили такива хуманитарни помощи и за кюрдите, които не по-малко страдат?

Съгласен съм напълно.

Май не си Ленин ами Леон...

Израелците не са искали да проверяват помощите, а да направят това, което направиха иначе можеше просто да заобиколят корабите и да не ги допуснат по нататък.Те са нападнали корабите и това се вижда от записите.

Чудя се ако беше станало обратното, палестинци нападнат израелски кораби какво ли щеше да се е случило до сега? Да големият брат на така наречената държава Израел не коментира и не казва какво да се прави, нали Америнците дават безметежно всяка година на Израел 60 милиарда долара, и всичкитези пари отиват за оръжие. Но нали се сещате че на върхът на пирамидата в САЩ стоят еврейте.

Ами преди доста години,когато един снаряд падна на оживен пазар в Югославия и уби хора,и след доказана балистична експертиза се оказа,че е изстрелян не от позицията на сръбската армия,тогавашния отговорник по тези въпроси към ООН Ясуши Акаши излезе с фактите,но държавния секретар на САЩ тогава - Мадлиин Олбрайт най нагло заяви:Нека господин Акаши не забравя кой му плаща заплатата в ООН....

Браво на Израел.Трябваше да избие всички мръсни ислямисти на този кораб.Защо Ердоган избива кюрдите?Хайде да спретнем един МИРЕН конвой от тирове и да закараме малко помощи на кюрдите.Това е провокация на Турция.Тази държава отива на много зле.Ислямският радикализъм вече я е обладал,а Европа се държи като преди 700 год.

Много зле наистина.Ама за самата Турция.Изостанала във всяко отношение страна ,която се опитва да стане регионална сила.В крайна сметка Ататюрк ги направи нация ,а сега зорлем управляващите се опитват да я разсипят с Нео-Османските си идеи. Което си е прекият път до бъдеща гражданска война.

Война между Израел и Турция е невъзможна.Това автоматично става война между Израел и НАТО.Достатъчно войни изгубихме ,предостатъчно врагове си създадохме ,за да се месим в нещо ,което не ни засяга пряко.

Нищо не се знае.Ами Гърция и Турция като са в НАТО да не им пречи да се карат за щяло и нещяло и дори по едно време се треляха.

Представете си колко им е пораслнала работата на турците след като турския премиер заплашва така Израел.

Създаването на Севернокипърската Турска Република дане би да е станало с песни и танци? А? Резултат на точно такава окупация е. Нахлуването в на турските воиски в Ирак по кои международни спогодби стана, а? Използуваха намалението и айде да изтребим кюрдските терористи. Каквито са едните, такива са и дугите. Техните интереси следват. Що ще този турски кораб начело на мисията? Ще омиротворяват, ще оправята нещата... Те вече света ще оправят, такива са им май мераците. Ще стават световна сила, ще командорят наляво надясно. Кога станаха калайджии, кога им почерня гз? Да обаче да си световна сила , не значи, че всички са длъжни да ти играят по свирката. Обаче се оказа , че Израел не са плашипуци като повечето малки държави, включително и нашата. И сега се почна: кръв, мъст, ще наказват, ще се разправят, ще ОПРАВЯТ кривиците на света! И САЩ омиротворяваха във Виетнам, и Руснаците омиротворяваха във Афганистан, в Източна Европа ... ама кво стана? Никого не защитавам, един дол дренки са. Все хора със болна психика, заслепени от властта, от мангизите и комплексите си. Колят, бесят, бастисват и накрая си бършат ръцете с каквото им падне: с деянията на другите, с историята, с Бога...

Почнаха да се появяват очевидците. Следете медиите. Страшни неща се разправят, това си е било груба атака и нищо чудно да се окаже, че снимките са след като се е почнало.

Това е била добре подготвена провокация срещу Израел.На излъчени кадри от инцидента се вижда как мирните хуманитарни дейци налагат израелските командоси с железни пръти.Но трябва да им признаем имали са кураж,но жестоко са сбъркали,ако са мислили,че израелските войници ще се оставят да ги млатят на воля.

Как ще риагира Ердоган , ако Израел прати флотиля от 7 кораба с хуманитарна помощ за турските кюрди под мотото "Независима държава за всички кюрди в Ирак и Турция " ???!!!

За разлика от кюрдите палестинците си имат собствена държава и това, което Израел прави си е чисто и просто геноцид в модерен вид.

Тъй ли? Верно е, че кюрдите още си нямат държава, но това може да е само въпрос на време ако нещата продължават по този начин? Ми те и косовците си нямаха държава, ама сега си имат, и босненците и македонците и така нататък да не изброявам, а за бившите републики на СССР пък дори не ща и да подхващам темата ... така че примера е съвсем уместен - дето палестинци там и кюрди