САЩ готови да използват военна сила срещу Иран

Съединените щати ще употребят военна сила срещу Иран, ако не успеят да му попречат с други средства да се сдобие с ядрено оръжие, заявява американският министър на отбраната Лион Панета, цитиран от Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - САЩ готови да използват военна сила срещу Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иска и се на Червената Сган, ама надали...

Рано или късно ще си го получите...както в Ливан. По-добре по-рано!

По добре е да не го получават. И евреите като нас восят заразата на демокрацията - педерастия и наркомания. Умират в безверие и страх от някакъв "враг" който им е внушен за да отклони вниманието им от пороците на обществото. И Израел и САЩ и ние като техни сателити сме на етап от развитието който е съпоставим с този на разпада на Римската империя. Ядене , пиене и разврат стигащ до переверзии - това е начина на поведение и мислене на тези които стоят отгоре. АКО НЕ НАСТЪПЯТ ПРОМЕНИ В ОБЩЕСТВОТО, НЕ Е НЕОБХОДИМО ИРАН ДА НАПАДА НИКОГО - ние просто сами ще се самоунищожим. Не съм убеден , че вече този процес на духовно самоунищожаване може да бъде спрян.

Янките да вземат да си спретнат една нова война между севера и юга , да се изпотрепят и да мирясат. Ние също : )

В САЩ първо трябва да минат изборите за да се говори сериозно. Дивашкият популизъм за пред милионите гласуващи маймуни трябва да се разсее за да се разбере за какво точно иде реч. Иначе аз не се притеснявам от "ислямските фанатици" с ядрено оръжие. Пакистанците го имат отдавна ама това удобно се премълчава от слабоумните американофили.

Кога открадна куфарчето на Президента ? Къде е Обама ?

г-н Лион Панета е с еврейски произход.Ако наистина смятат да ударят Иран ,значи плановете са съставени и вече няма нужда да се крият кой действително командва.На България и остава да се надява никаде в този конфликт да не бъде намесена.

нещо си сбъркал. не е евреин а от италианско католическо потекло, което между другото няма никакво значение. тои е американец и мисли и деиства като такъв.

Колко жалки и нещастни са евреите. След израелско - ливанската война и след боя който ядоха през 2006 година разбраха, че от тях нищо не става. Само за няколко дни Хизбула ликвидира 160 евреи (117 войника, 43 цивилни), 2 пленени, 1800+ ранени, 4-ри хеликоптера AH 64 Апачи, над 40 танка Меркава, сериозни щети на кораба Ханит. ВОЙНАТА С ЛИВАН БЕ ШОК И УЖАС ЗА ИЗРАЕЛ.

и като се събуди - краката ти отвити ли бяха? ех мечти мечти... абе отде се взехте тука толкова арабски прошляци, я марш обратно при твоята хизбула в ливан!!

Факт е, че 666 е прав. Израелците тогава бяха ... ами да кажем "не изпълниха целите и задачите на операцията". Загубите им са точно тези, които описа 666. Въпроса е "Защо?". Защо израелските сухопътни сили изведнъж останаха без въздушно прикритие?

Колко жалък и нещастен си ти самият. Наистина се дадоха жертви ама само поради желанието да се опазят живи колкото се може повече цивилни. Затова се прие решение да се навлезе в гъсто населени зони и да се зачиства къща по къща. При този вид операция винаги има много жертви. Поуката обаче е направена и следващия път няма да се церемонят с терористите.

Защо си мислиш, че съм жалък и нещастен. Нещастни сте вие евреите които непрекъднато ревете като убодени мечета. ВИЖ КАКВО КАЗАВА ЗА ВАС Аятолах Али Хаменей: "Израел е раков тумор в Близкия изток. Това е сатанинско изчадие" И ОЩЕ: "Мюсюлманският свят не трябва да пропуска възможността да си уреди сметките с тази страна веднъж и завинаги. Разстоянието между нас е само 2600 км. Ние можем да го изтрием (ИЗРАЕЛ) от лицето на земята за няколко минути" !!!! СТРАШНО ЗВУЧАТ ДУМИТЕ НА ХАМЕНЕЙ. Затова и вие евреите сте умрели от страх и сте се хванали като сополанковци за чичковците от САЩ. Хаменей не Аман , нито пък Натаняху Естер. Нещата са много , ама много различни от преди онова което беше Персия преди хиляди години и това което е в момента.

Нещо им спря авиацията, иначе до този момент нямаха никакви скрупули да бомбардират сгради по цялата територия на Ливан, без да ги интересуват страничните щети. Открий един мой пост в близката тема където обяснявах какво представлява израелската военна моЩ. С главно "Щ". Та да продължим с алегорията: Е просто Израел реши, че докато тича може да покаже среден пръст на един от зрителите, ама зрителя се оказа, че си има батко и този батко е докачлив на тема "семейна чест" и последва нещо като "Младеж, я сега си дай джапанките! Е сега може да продължиш с тичането."

Защо да натиска копчета. Има и логистика за доставяне на пратки с атомно оръжие. В Иран желаещи да се впишат като мъченици камикадзета колкото искаш , пък и Пакистан са питимни да им услужат с някоя атомна бомба с размер на раницка или нещо с подобни размери. Нали се сещаш как тези куриери - камикадзета ще изпълнят ролята на ракети носители, без бутони и без проблеми. Мисля, че те вече са по местата си с пратките и чакат само САЩ и Израел да опитат могат ли да го отнесат или не.

Питам каква е разликата между САЩ и Хитлерова Германия. И едните и другите си измислят поводи да нападат независими държави които не им харесват. И едните и другите го правят с цел да се завладяват ресурси. А о тази седмица вече знаем че и двете страни приемат за нормално убиването без съд на инакомислещи граждани

Защо се правите на ощипани госпожици? Разбира се, че САЩ ще сринат инсталациите на аятоласите! Не било цивилизовано...А цивилизовано ли е руснаците да "помпят" Иран с ядрено ноу-хау? Стойте и гледайте - решението за Иран е вече взето и се нарича Томахоук...

Разбира се, че на всяко действие има и противодействие. Иран ще отговори с няколко камикадзета носещи в Манхатън ранички с атомни бомби. Куриерите по всяка вероятност са вече по местата си и само чакат обаждане от аятолах Хаменей. Не ми се иска да мисля какво ще се случи с Америка и с такива образования на държави като Израел.

Ами американските военни са потопили няколко ирански военни кораба, поторошиха няколко нефтени сонди и свалиха няколко ирански самолета, включително един граждански, и всичко това на иранска територия. Според ФБР в периода 1983-1999 година в САЩ са осъществени 20000 териристични акта или опити за такива, от тях точно четири са с арабско участие и в два от тях са участвували иранци. ФБР следи дейността на над 250 американски и около 50 международни терористични организации. И да не забравяме коя е родината на Ал Кайда и това че атентанта от 11 септември е извършен от саудитци които искат американските военни да напуснат Саудитска Арабия .

Я ми кажи колко нападателни войни води САЩ през последните 100 години и колко Иран. И в тази светлина кой е по-опасно да притежава атомна бомба

Това е въпрос на взъможности, световната политика се диктуваше от САЩ и СССР

Този филм го гледахме със Садам. Войната е неизбежна. От голямата криза на долара друг изход няма. Четете Маркс.

Този филм не си го гледал. Сега ще видиш и друг в който и богатите плачат. Войната ще бъде изнесена и там с всички допустими и недопустими средства. Америка и Израел знаят, че са страшно уязвими не от бомби , а от това което са им поставили под задниците камикадзетата на исляма.

само така бой по чалмите докато им светне че не само те са хора, които имат право да живеят считат друговерците за животни

Подценяваш древна Персия и генетичният и материал. Разбира се, че той няма нищо общо с този на скитащото и възприело се за богоизбарано племе, което обикаляло 40 години пустинята и още не е открило спасителя си. Едва ли Обама ще бъде негов спасител. И евреите като нас са обхванати от криза в морала и духовността. Проблема е тоз , че както те , така и ние сме безверници. най страшното оръжие е религията. Иран я има. На нея и трябват само няколко КУРИЕРИ - САМОУБИЙЦИ, които да доставят след започване на войната онова което ще взриви Америка и Израел. ТА МИГАР В САШ И ИЗРАЕЛ НЕ ОСЪЗНАВАТ КОЛКО СА УЯЗВИМИ ОТ ТЕЗИ КАМИКАДЗЕТА. Тогава принципа "ОКО ЗА ОКО И ЗЪБ ЗА ЗЪБ" изглежда - "ОКО ЗА ДВЕ , ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ" Е кой ще е победителя?

Всъщност арабите завладяват Персия още 644 г.Израел само привидно е светска държава, религиозните фанатици и там ги има в изобиле.

Аятолах Али Хаменей: "Израел е раков тумор в Близкия изток" "Мюсюлманският свят не трябва да пропуска възможността да си уреди сметките с тази страна веднъж и завинаги", Според върховния водач на Иран първата стъпка е да се завърши унищожаването на Израел. За да се направи това, Иран може да използва ракети с голям обсег на действие. "Разстоянието между нас е само 2600 км. Ние можем да го изтрием от лицето на земята за няколко минути", беше категоричен аятолаха.

Само с ракети няма да успеят да победят Израел. Ще трябва и сухопътна интервенция, което не виждам как ще стане....трябва да минат през Ирак и Сирия примерно. Въобще докато САЩ са на страната на Израел и са голяма военна сила, Иран няма как да осъществи плановете си. Най-много да докара нещата до патово положение и то ако се сдобие с ядрено оръжие, защото тогава нито една от страните няма да смее да нападне другата, тъй като ще е наясно, че ще има ядрен удар срещу нея. Нещо в стил студената война...

Абе, мишок, ти пък откога си американец бе, боклук? "Ние в Америка..." - кои сте вие бе, хамстер? Една кирилизация да не можеш да си сложиш, ама нещо вече с пуканките пред телевизора и се чудиш каква косачка за 2-та квадрата грас пред бараката да си купиш, защото съседите щели да те изключат от комюнитито. Радвам, че България се отърва от дебелосе*ковци и фенове като тебе! Е, има доста отрепки тук, ама те са и доста по-прости от тебе!

Честно казано не виждам смисъл да влизам в полемика с индивид притежаваш интелекта на чехълче.

val55

Опааа, американците се изтърваха, явно нервите не са им в ред, а за еврейте да не говорим, та те стоят зад гърба на Големият брат. Зад нас стой един голям.... в случай, че нещата се объркат. Добре е да поискаме от руснаците 5 батарей С - 400 само докато отмине патакламата. Горивото и нефта в рафинерията да се сведе до минимум. Трябва да се помисли за химическите заводи, големите язовири и АЕЦ. Борба срещу крилати ракети и тактически ракети. Колко наши самолета могат да им излезат насреща и с каква готовност на реагиране са. Нещата са много кофти, но дано се лъжа. Дано нашата противовъздушна отбрана е на ниво, а не да стане както със снега, че тука работата може да се окаже много дебела. Дано лудите глави на Америка, Израел и Иран постигнат някакъв компромис в ООН!!!!!, иначе след патакламата, ако има такава светът няма да е същият. В момента времето не работи за нас, а и дали имаме такова. Много е вероятно от България да излитат самолети цистерни/клинтанки/ за презареждане, и ние ставаме цел номер 2, а 1 е Турция. Очевидно е, че ще има някои, които ще помагат и на Иран от стратегическа гледна точка, която е разположена в бъдещето, и ние може само да гадаем. Има безчет варианти така, че ние трябва да си направим своето имайки в предвид това, което се задава било то добро или лошо. Боже, Боже, още колко мъка и глупци има по земята, а сме 21 век ????...........

Иран не е Авганистан,Ирак, Египет или Либия."В руках иранских военных оказался неповрежднный экземпляр сверхсекретного беспилотника RQ-170 Sentinel Часовой. Недавно в западной прессе появились сенсационные материалы, согласно которым иранские средства радиоэлектронной борьбы его вовсе не сбивали, а посадили, используя для этого комплекс Автобаза, поставленный Исламской республике Россией."В момента безпилотника се намира в ГРУ - Москва.

Тези приказки ги слушахме и за Сърбия, Авганистан,Ирак и Либия. Иран няма как да се противопостави сам на САЩ и Израел. Три са световните военни сили САЩ, Русия и Китай, никоя друга държава не може да се сравнява с която и да е от тях

САЩ не може да спре световния прогрес, но ще се опитва до последно. През последните 20 години САЩ напомняха за себе си на света единствено чрез някоя поредна война. Икономически САЩ отдавна загуби лидерството и най-вече добрите перспективи. Коалиция от държави, заедно с Иран, заобиколиха и блокираха долара, сринаха американската финансова система. Без да подценявам тлеещия американски военен тероризъм смятам, че САЩ трайно се проснаха на легло. А за недоразумението Израел въобще не си заслужава да говорим.

Още преди години някои прозорливи хора предрекоха, че Иран е следващата целна сащ за военни операции. Не вярвах, но явно са били прави. Мотивите са ни ясни - желанието за световна хегемония на сащ. Всички ще сме потърпеши в последиците на принципа на Парето, печеливши ще са само сащ!

Това изявление ми напомни първо че Саудитска Арабия и до ден днешен не е признала държавата Израел и официално го считат за враг, през 2005 заявиха че повече няма да бойкотират израелски стоки заради меракът им да станат член на световната търговска организация но така и не разреши внос на такива. И второ че години на ред американците са се подвизавали в Иран къде с организиране на преврати, къде с военни и полицейски съветници къде с директна военна намеса или случайно потопени военни кораби в Ирански териториални води, от друга страна САЩ продават оръжие на Иран и едновременно с това прокарват налагането на енергийни санкции което да попречи на Европа да инвестира в развитието на електрическите мощности на Иран. А да не забравя че когато Ирак започна да губи войната от Иран американците проведоха поредица от операции в Персийския залив срещу Иран, дали защото това бе най-голямата военно-морска операция на САЩ след втората световна война или поради друга причина Иран обяви примирие и прекрати огъня. Сега след като Иранския флот направи някакви опити да се модернизира ще ми е интересно какво ще се получи.