Изпусна ли шанса Народното събрание да защити жертвите на домашно насилие

"Чуха се грозни лъжи и манипулативни твърдения по отношение на работата на гражданския сектор, защитата и сигурността на децата", коментира Рая Раева, директор "Кампании и комуникации" на Българския фонд за жените

Обратно в новината

Коментари - Изпусна ли шанса Народното събрание да защити жертвите на домашно насилие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жените лъжещи и злоупотребяващи с домашното насилие не са малко и са безнаказани. Покрай тях има стимулиращи ги, мухлясали адвокатки, пълни с кретенски идеи и хъс да ги изпълнят.

Ми жена е, убита е, ще го съдят и вкарат в затвора, какво искат повече, за убийство на жена по-тежка присъда ли??? Това са поредните пълни глупости, има насилие... никой не те е вързал да седиш, напускаш.

Последната ми относително нормална връзка с жена,на йоято посветих дните си,бе ореди около 12 години.Нейното име е Александра Истасова.Моето е Веселинъ Радославовъ Димитеовъ и имам неизгодната за враговете на България наглост да съм потомък на Българските Вокил.Та тази Александра,на която й дадох всичко от себе си,се радваше на неоправдана свобода.Ситуация ! В кревата сме и й звъни телефона.Тя вдига и започва нежен и ородължителен флирт.Мъжкият(бих каза педерунгелски) глас й съобщава ,че след малко ще мине да я вземе с такси.Тя отвръща с "не сега". Спирам дотук,ако и да имам поне две резюмиран тип страници за реакция.Смед така проведеният разговор ороявявам търпение,за да анализирам неанализируемото.Изисквам нормални обяснения за унижението,на йоето бях подложен и оолучйх МЪЛЧАНИЕ.Мълпанието,дами и господа,е начин на шантаж към схбеседвуващо същество! Какво последва ли ? БОЙ,БОЙ,БОЙ,БОЙ,БЙ,БОЙ,БОЙ ДОКАТО НЕ Я ОЦВЕТИХ СИНЯ ОТ КРАКАТА ДО ГЛАВАТА.Хайде сега нека някой се опита да ми плямпа за насикие над жените и ше фо направя на пюре .Мисля,пе съм ясен,кактл е ясно не светлото бъдеще за КУРВИТЕ НАРИЧАНИ ЖЕНИ! От мен да знаете,а тук арабитв са пивепе от правк,че цената трябва да бъде 100 паса от възможни 24 в денонощието под бич и арест.Ако това бе е така,то жената няма как да не бъде курва у предателка на Родина,Мъж,Деца!

Абе много маймуни се събрахме на клона. Всеки иска да нищоправи, ама за повечко пари. И клона ще се счупи. А сега по въпроса: Има огромна нужда от закон, ама за насилието изобщо, без значение къде или срещу кого. Ако един пикльо ходи в училище с нож, бокс и пистолет това какво е и не ви ли засяга. Ако един шофьор размаха бухалка срещу друг заради дребен инцидент и това ли е дреболия? Защита на жени и деца от домашно насилие, ама ако едни деца пребият до смърт беззащитен старец за 50 лв. това не е включено в закона, нали. Има нужда от закон за насилието изобщо, добре обмислен, и без вратички за адвокатите и съдиите. А най-важно е да се спазва и прилага.

Има закони които не се спазват, така е и при този казус. До като има врати, ще има и кой да минава от там. Създаде се закон и на следващият ден наредби и прочие. Англичаните имат закони действащи три века и никой не ги променя. За третия пол категорично НЕ.

Още им говорете на малките п3н6ьовц1, да бъдат меки и чувствени, и само чакайте да им прелее чашата - поредното убийство. Обратен ефект. Ае чаЛ

Ко?

Кой бие жените и децата -педерастите, комплексарите с малки и не ставащи пишки

Децата по-често ги бият жени, вземи почети. Не е тайна, просто удобно се премълчава.

Соросоидите не се отказват да пробутат джендърската помия !? Да им покажем на изборите на 2.4.23 год. какво мислим за тях.

Не им се получи на изедниците еничари и този път! В ИК само в заглавието става дума за жени и деца, а в нея се говори за джендъри ... за мъжете нито дума! Затова тази котвенция е не само противоконституционна, но и нарушава принципа на равноправието между половете (а не джендърите) и божиите закони, които гласят, че който мъж си легне с друг мъж като с жена следва да бъде пребит с камъни! Иначе Содом и Гомор! покайте се джендъри и нпо-та!

които посягат на жени , да знаят , че в следващия живот (ако е вярно) , може да бъдат жена . Добрият човек , не постъпва така .

Ами ако посягащите са жени? Щото редовно четем за бой между момичета. А за боя над мъже нещо да кажеш? Особено пред хората много мъже ядат шамари защото не смеят да се защитят от страх, че ще стане по-лошо.

и сьс най долните коври и джендьри.

Абе, таз, рАя, тя лезбийка ли е? С тази масивна долна челюст на сибирски шофьор на КАМАЗ-

Не им дреме, ама ич за "домашното насилие", едно гледат да лапат държавно, второ изпълняват директивите на сОрос за доразпиляване на белите, европейски християнски семейства. Щото не съм чул за правата на жените в СА, например, нищо. Еша им няма да си прикриват сатанинстките цели с добри намерения.

Малоумници!!! Имаме семеен кодекс, приет шейсетте години, който определя мъжете и жените с равни права. Жертвата на домашно насилие (мъж или жена - НЕ БЪДЕТЕ СЕКСИСТИ!!!), ако не заяви, че е жертва, ще продължава да е насилвана. И това никакви закони, женевски или истанбулски конвенции, не могат да прескочат.

Е ти направо им бръкнА в дазници с телена четка на сороските помияри и нпо-гнуслярите. Може ли така? Никаква толерантност значи.

Цяла година го гледах тоя филм при една позната. Събирания и раздели, дължала му още един шанс, ма той не бил толкова лош. И накрая като приключиха окончателно се върна при бившия си когото иначе здраво плюеше, че и забременя от него, а той я натири и сега пак се събраха. От случаите, които съм виждал - не иска ли да подава жалба въобще не се занимавайте да помагате, само си губите времето.

От година и половина нямаме редовен кабинет и въпреки това не спираме да слушаме депутатите с твърденията им колко много мислели за народа, за инфлацията и цените, за нужните промени по закони и еди какво си. И накрая? Само оправдания за защо не могат да изпълнят обещанията си. Тъй че специално за някоя политика и тема нима ще е по-различно? С такива желания за мерки от по пет реда текст нищо няма да се промени. Трябва си много задълбочен анализ с много промени на най-различните закони свързани с домашното насилие. 1. "Национален съвет за превенция и защита от домашно насилие" - и този съвет под коя институция ще бъде? И това ли е голямото решение? Просто да се направи нова институция, която да работи съвместно с другите от които няма резултат и така да се промени всичко!? ЧЕ това колко пъти е правено за какво ли не и накрая винаги си остава без резултат. 3. "Централен регистър на случаите на домашно насилие" - и този център отново към коя институция ще бъде, бюджет от къде, колко ще струва И накрая най-важното, колко ефективен ще е когато предни провинения не носят никаква тежест към нови престъпления от същият характер!? Дай това да се направи с еди каква си фунция и онова с не знам каква си фунция и хоп готово. Проблема с домашното насилие ще се реши! Ако беше толкова просто до сега да имаше подобен модел на работа из целият свят. Колкото до ИК(след като множество нации отказаха да я приемат) от ЕП изготвиха доклад за резултатите от конвенцията след една година на прилагане от нациите които я приеха още на ден първи. И за тяхна изненада според доклада, ИК не само не е намалила домашните престъпления, но ги е увеличила драстично!!! А мерките по превенция се оказали напълно безполезни. Тъй че това че на хартия звучи добре не значи и че на практика ще е така.

Как стои въпроса с чуждестранните дарения в България? Само фондовете ли имат право на такива дарения? Партиите получават ли чуждестранни дарения? Кирил Петков например изглежда че е получил доста чуждестранни дарения или от Зеленски или от администрацията на Байдън.

Им е домашното,уличното и квото и да е насилие! Това е така защото нито един депутат все още не е обект на насилие,но е крайно време това да се промени. Ако имаме няколко депутата със счупени глави ,тогава ще видим дали тече мозък от тях или тиквена течност.

За домашното насилие вече съм писала, че жертвите далеч не са само жени. Да, наистина, основно жени са убити или пребити от онея мъжки п.тки, без извинение, бивши и настоящи половинки и други. Тогава внесох корекция, че и мъже са жертва на домашно насилие, макар и основно психическо такова, което си е бавна и мъчителна смърт. Диди ме допълни, че и деца, възрастни хора и домашни любимци също са жертви на домашно насилие и това е точно така! Много е едностранчиво да се фокусирате само върху убитите/пребити жени, които каквото и да са направили, чак до убийство/побой в никакъв, никакъв случай не е трябвало да се стига и да игнорирате всички други жертви на другите форми на домашно насилие. Сега, че в много от случаите жертви на домашно насилие са жертви на собствената си глупост ("Бий ме, обичам те", "Ела, вълчо, изяж ме") е друга тема.

Подкрепям, след десетата година семеен живот всеки мъж в БГ е подложен на психически тормоз, по лабилните и тези, които не пият не издържат и прибягват до крайности като развод, саморазправа и др.

Стига са тия "права на жените" ! Не знам къде, вече, ми поникнаха.... Ами правата на мъжете? Нали има равноправие. Една жена може да изяде 2 шамара (заслужени), и на другият ден ще и мине. Но една жена е способна да отрови живота на съпругът си за години, че и за винаги.

Ами гласувайте БЕ! Издигайте си кандидати и гласувайте! Не чакайте калинките да ви оправят и да мислят за вас!

Много ми хареса идеята на Испания. Слагат гривни подобни на тези на задържаните под домашен арест на всички насилници и на жертвите. Така полицията следи в реално време всички рискови случаи.

Границата е тънка. Пример като онзи ММА който удари шамар на жена си в пълно заведение след като тя преди това му нанеса първа удар по лицето пред всички. Спокойно и двамата са живи и здрави и нямат следи от насилие. Ходи доказвай кой е прав, дали е трябвало да се стига до шамар.

В един идеален свят той би подал жалба и жена му би била наказана с цялата строгост на закона за домашното насилие. Но тъй като знае, че ще му се смеят и изобщо няма да я обвинят се е наложило да й върне удара.

Решението на въпроса е много лесно- всички жени на изборите да им дадат наказателен вот, като гласуват за нормалните партии ПП и ДБ. България може би ще бъде първата държава където ще се узакони насилието над жените. По тъпа и безчувствена нация от нашата няма- затова и деца и възрастни живеят зле.

Проблема е че ПП и ДБ сте прости! Имахте шанс да управлявате и провалихте грандиозно! И децата от детската градина да подкупите с шоколадови бонбони и те няма да гласуват за вас! Между-другото какво стана със свободата на мюсюлманките са си махат бурките пък се оказа че те не искали?!?! Та трябваше "великите демократи" да ги забраняват със закон! Що така бали са свободни? По бикини може с бурка не може? Ама понеже марксизма е ялов, а мохамеданите се множат отлично, скоро ще има закон за задължително носене на бурки, а защо не и хиджаб.

Ти май не знаеш, че насилието над възрастни и над деца често се извършва от жени. Ако знаеш обаче, а се правиш на луд, кофти.

ЗЗДН е единственият закон, в който се приема обвиненият за виновен до доказване на противното, и единственият закон, който приема устното обвинение на ищеца за доказателство, и това е записано изрично в закона. Съдията е длъжен да осъди, освен ако случайно при съкратената процедура подсъдимият ясно и категорично не успее да докаже, че не е вярно. като под насилие се слага и 'психологическо', което прави нещата страшни: ако обвинителят сметне, че нещо е психологическо насилие, то трябва да се ДОКАЖЕ от обвинения, че то е липсвало. Айде .. успех, и съвет към мъжете: съдете първи, щото ще ви боли гъза после. дори в САЩ няма такова безобразие, там обвинител е прокурор, а 'насиления' е свидетел, но не и доказателство.

Мъчат се да прокарат Истанбулската конвенция през тоя закон, за да лапат пари. Изедници соросоидни

А някаква статистика от страните където е приета дали можем да видим? Да разбираме че където е приета няма повече убити жени ли? Или май не е баш така? Май само НПО-та цоцкат по измислени програмки и жените си мрат както и преди? Щото те и за прайдовете разправяха колко помагат и правата на LGBT+/-.... Но се оказва че в държавите. които са най-на почит и имат повече права от всички останали, и си сме ят пола безплатно и тн, обаче смъртността им е най-висока?!?!?! От убийства помежду им от ревност и самоубийства!?!?!

В ютуб Джордън Петърсон и ги прави на пастет със статистика и факти! Всякакви феминистки, променливо полови и тн. Има организации на деца отгледани от еднополови родители и то от добри семейства които всъщност са против тези еднополови семейства. Отделно има организации от хора които са се хванали на лъжата смяна на пола, видяли са какво набутване е и след това са си сменили пак пола до оригиналния и съжаляват горко, че са се хванали на тази лъжа. Защото реална смяна на пола няма. как да стане. Само докторетата си тестват на тях. Колкото и Майкъл Джексън го направиха бял! Обществената памет на запада е колкото на една кокошка. И единствения вариант за сигурността на жените е ЗДРАВИ СЕМЕЙСТВА! При всякакви други условия няма как да стане! А здрави семейства с малоумен марксизъм няма как да има. Доказано вече дори и китайците имат проблеми с раждаемост и семействата! А запада просто изчезва чисто демографски, и това само и единствено от ТЪПОТА!

а населението на земята продължава да расте... Как?!?!

Как пък няма едно НПО да защити хората по селата където колят и насилват хората ежедневно, ама там нашите партньори не ги сърби и парички да се лапат няма, оправяйте се нали!!!!!

Няма папкане, няма шум и закончета!

За Мравояда, Гнома и Кокорчо е по-важно да приберат парите от грантовете. България кучета я яли. Предатели!

Жертвите на домашно насилие за защитени от вече 200 години, с наказателния кодекс. Но кой ще ни защити от джендърското насилие, с чиято помия ни поливат ежедневно?

Мария Габриелката идва тука да изнася лекции за овластяване на жените. А всъщност българия е шампион със жени във всяка една възможна ръководна длъжност, включително лидери във политиката и местното управление. Ние сме толкова по-напред от запада по равноправие и разпределение на половете че тез гледат и не могат да повярват!!! И поради тази причина зор да дадем власт на всякакви организации да ни съсипват семействата защото малко ни беше от комуниЪма!

В България има 380 000 деца подложени на домашно насилие... и не, не само от бащите им, защото почти всички са отглеждани в семейство с един родител, но пък постоянно слушаме че жените са единствените които страдат от домашното насилие... а на практика точно жените са тези които отговарят най-пълно на профила на домашен насилник публикуван на сайта на МВР, ама у нас мъжът под чехъл винаги е бил за помешище, та и точно за това у нас хората подскачат като чуят за Истанбулската конвенция, просто "стъкмистиката" на някои "експерти" е дразнеща до наглост.

Айде стига с това "като има други проблеми, значи няма проблем".

Що?! Лошо ли е да кажа че жените са тези които най-често извършават насилие над роднините си?! Лошо ли да бръкна с пръст точно в тази рана?! Не мога да бъда сигурен че тези които реват за Истанбулската конвенция не искат всъщност индулгенция единствено за жените, априори приемайки ги за единствени жертиви... при условие че родната статистика покзава точно обратното.

Не е до Конвенцията, а до културата и липсата на ценностна система и разбиране КАКВО Е НАСИЛИЕ!!!

За някои среди сигурно е норма. Аз се движа в други кръгове обаче. Съчувствам ви и ще подкрепя всякакви ваши искания, стига да са разумни, но не очаквайте от мен да посветя живота си на тях

Глупости!

до НПО активистката, че насилието било норма: ами норма е, в циганските махали и чалга дискотеките. където се свъртате лекенцата от Анимус и БХК.

Защитниците на Истанбулската конвенция нали твърдяха, че 95% от нея е за домашното насилие, а само 5% и то без съществено значение - за третите и пр. полове? Е добре, защо тогава не направиха неин вариант без тези проблемни, и според собствените им думи, несъществени 5% , заради която тя не мина? Излиза че заради джендърското им твърдоглавие да прокарат своите си искания в пакет с наистина неотложните мерки сега няма защита за жените и децата. Е, какво разбирам аз от това…

Нищо няма неотложно в един текст който да бъде приет, и нищо няма да се промени. Защото проблема е в обществото. Просто на хранилка ще се наредят безчет организации и организацийки, НПО-та, агенцийки и тн. И както се виждат НИКЪДЕ по света проблемите не са решени!!!!! Ама никъде! Положението е добре само където хората имат висок морал! Но науката и философията с която се занимава запада няма морал! А има левичарско марксистка тъпота, която докарва единствено разруха. Факт!

Мен жена ме е нападала с нож след караница. Не съм се оплаквал.

Какви жени какви 5 лева. Важното е Рая и компания да си вземат грантовете. Где се е видяло документ да защити човек, това става чрез образование и възпитание от детска възраст.

Жените да спрат да ходят по хотелите с чужди мъже и да си пишат с 50-60 мъже всеки ден. Ще ядат бой ,като са курви .

Жоре не се занимавай с такива жени, пращай ги на свободния пазар да си обслужват клиантелата!

Нищо общо няма домашното насилие с педераслъка заложен в Истанбулска конвенция.

Taзи сутрин по НТВ излъчиха интервю с родителите на онова 14 годишно момиче, което се оказало че докато е било в държавен център за малолетни е било в сексуални отношения с 48 годишния държавен служител. Като се твърди,че не е имало ... насилие, но го твърдят тези дето още държат под ключ жертвата. Тези, които е трябвало да го пазят. Останах изненадана, че детето е било разпитвано до 2 часа през ноща и до този момент не му е позволено да се види с родителите си. Представям си какво му е '' под закрилата'' на тези, които не са го опазили. Това дете права няма ли?! После слушах младежите от столичната френска гимназия, как повече от година са прбинудени да се страхуват заради един насилник( пълнолетен) и една директорка, за която няма проблем ако някой агресивен стои зад нечии гръб въоръжен стига, разбира се, този гръб да не е не нейния собствен. Що за лицемерие, да мълчим за насилието над деца, но да сме непримирими към това над жени или гръбначни животни?! Децата нямат ли права?

по сегашния закон, проституцята с малолетни е разрешена, ако родителите са сводници.

А бре малоумници! Да не би сега домашното насилие да е разрешено?! Има достатъчно членове в Наказателния кодекс, НО няма кой да ги прилага! Ни тъпите, тотално незаинтересовани полицаи, ни прокурори, ни съдии спазват съществуващите закони! От какъв зор да се правят нови закони след като октават на хартия и не се прилагат или това се прави съвсем избирателно?!

има перфектен даже твърде перфектен закон, от който се възползват предимно и само мошеннички.

Вижте сега, аз съм на 50 - отивам на пазара и си купувам ромска булка на 13. Значи аз като свръх толерантен (даже участвам двустранно в интеграцията), се оказвам част от "традициите" на циганите, започвам да си я заплождам често булката и с постоянство да ми ражда чаве след чаве и да си "береме" детски на детските (и вероятно БХК ми дава и почетна грамота). Та аджеба, аз горд европеец ли съм, евро-атлантик ли съм, или гнусен педофил? П.С. Ако и плесна 2 шамара на мойта 13 годишна "булка", това за възпитание на дете ли се приема или за домашно насилие?

И ДВЕТЕ ДЕДО ПОПЕ И ДВЕТЕ

Има си закони те са достатачни стига да се спазват Държавата трябв да отделя 150милилона на година да ги гледа -да им даде подслон

Това не е народно събрание, а народни измамници.

Какъв е този боклук, който ще казва какъв шанс е пропуснат?! Слава богу не бяха приети тези абсолютно ненормални предложения!

И как точно ще ги защити ? Милиционер за всяко семейство ?

Джендерасти СЪР

И сега като не мина ИК НПО-тата няма да си получат следващите грантове ли? Цялото нещо е НПО-тата да не се финансират от Сорос и компания, а да доят държавата и нас като данъкоплатци. Жертвите на домашно насилие, циганите или другите социално слаби груби са само средство за тези мародери.

Домашното нацилие не е само над жени!!! А жените, които постоянно унижават мъжете си? Или децата. Защото има много родители, които все още смятат, че е добре да си бият децата

Боят съгражда! Нас ни биеха като правим глупости. Първо директора в училище ни ошамарваше, след това и бащите ни и се научихме как се става хора.

Не дай си боже баща ми да разбереше, че съм се проявил в училище.... Нямаше ама той сина е кротък, учителя не го разбрал, учителя го малтретирал. Едно време класната само да загатнеше на баща ми, че поведението ми не е било на ниво, ставаше страшно. И добре че беше така, защото на няколко пъти щях да сбъркам и сериозно да си прецакам живота.

Джендърите вече вият на умряло! Не можаха да си прокарат истанбулската конвенция, НПО-тата и ЛГБТ идеологиите!

соросоидно джендърския дир страда... плъх станишко е силно обезпокоен явно

Не са го изпуснали , защото те не са се и опитвали да го гласуват. Много по-важно беше да изпратим оръжия за Украйна и т.н.

Щом НПОтата вият на умряло значи всичко което се прави е правилно

Ние сме православна държава , проверете какво пише в Библията ! Господ Бог който създаде човека , мъж и жена ги направи ! И жената да се покорява на мъжа си , а мъжът й да се отнася с любов към нея като с по-слаб съсъд .

Алелуя

Ти на тия чифутски писания ли вярваш още бе

що още? виждаш че се опитват да ги изменят и вече да не важат, но това е само в умовете на тия, които от Бога се отрекат

прламента не се занимава и с насилието на институциите над туземците! например, парламента не прие закон, че държавата трябва да осигури на всеки поне едно безплатно хранене на боб, например чиния с боб и половин хляб, ами мъи стотици хиляди туземци с глад!

Миналата година имаше няколко случая на мъже убити от жените си в домовете им . Това домашно насилие ли е или не ?

Нелепа случайност

А сега сериозно. Аз съм си правил труда да прегледам заглавията за година две назад. Пишеш в търсачката "наръга" или "намушка" щото на жените хладното оръжие по обясними причини им е най-практично. И установяваме, че има 20 до 40 нападения на жени над мъжете им. Просто поради това, че жената е слаба, а мъжът силен той често оцелява. Действително, има мъже изроди, има домашно насилие. Проблемът е, че за насилието от жени към мъже (и към деца) не се говори. И тъжно е, че и мъжете са виновни за тази ситуация - от една страна са балъците, които виждат жената като божествено създание, неспособно да причини зло някому, от друга са тези, които омаловажават това насилие и го приемат с присмех просто защото не им се е налагало да се защитават. "ма как ща бий бе. Мале аз ако съм ко ша я напрая". Мда, ще я направиш и ще изгърмиш за домашно насилие, ама тогава има да се чудиш отде ти е дошло.