Преподавател в УНСС пише тройки на празни изпитни листове

Преподавател от УНСС пише тройки на предали празни изпитни листове. За това сигнализираха студенти, потърпевши от абсурдната схема. Вузът проверява случая.

Обратно в новината

Коментари - Преподавател в УНСС пише тройки на празни изпитни листове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаете ли кое е най-същественото тук в тази история, според мен, което може и трябва да се извлече като поука и извод за много сериозен размисъл? Не е толкова важна личността и съдбата на поредния чукундур(ка), добрала се до място, което очевидно и е много повече от акъла - "професорката", нито на студентите - момчето и момичето, които са се престрашили да изкарат някои от проблемите в УНСС (и образованието), които всички отлично знаем и познаваме -е, без ангажираните и отговорните в него... Впрочем тази история наподобява един скандал с Софийския Университет, когато студенти публикуваха кадри на пиан професор в Университета - един от БСП, мисля Драганов се казваше, и можете да направите паралел ПО ОТНОШЕНИЕ НА РЕАКЦИИТЕ В ОНЗИ СКАНДАЛ НА КОЛЕГИТЕ КАКТО И РЪКОЕОДСТВОТО НА УНИВЕРСИТЕТА ТОГАВА - и тогава имаше стремеж на някои да винят студентите и да оправдават онзи глупак... Най-важното се състои в този абзац от статията, който е своебразно СОЦИОЛОГИЧНО ИЗЛЕДВАНЕ: "След около 30-минутно закъснение се появява и тя - Соня Докоеа Задава темите на различните групи, ругае по асистентите си и започва писане... След 5 минути отправя предложение на хората, които искат оценка Среден (3), да напуснат залата и да оставят празните си листа пред нея. 90% ОТ СТУДЕНТИТЕ В ЗАЛАТА СИ ТРЪГВАТ!?!?!?!?" 90%, ДЕВЕТДЕСЕТ ПРОЦЕНТА!!!!!!!! НА ПРАКТИКА ВСИЧКИ СТУДЕНТИ ОТ ГРУПАТА СА СЪГЛАСНИ ДА ИМ СЕ ПИШЕ ТРОЙКА НА БЕЛИ ЛИСТА И ДА СИ ТРЪГНАТ ВЕДНАГА!!!! А фактът, че това безобразие и САБОТАЖ НА ИЗПИТА се инициира от преподавател, професор и то "с репутация" и дълъг стаж, от ръководител на катедра дори и не си струва да комвнтирам.

'Катедра "Регионално развитие" и "Център за регионални изследвания" организираха провеждането на среща дискусия с вицепремиера Томислав Дончев и министър Лиляна Павлова за европейските фондове и регионалното развитие на България'

Най-ясният знак, ЛАКМУС, че в една държава не може да се живее добре и нормално е, когато ОНЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА РАБОТЯТ, НАПРЕДВАТ И ЖИВЕЯТ ПОЧТЕНО И ДОБРЕ,, без лъжи, измами, връзки, престъпления, корупция,...НЕ МОГАТ, ПРЕЧИ ИМ СЕ! Пренесено в образователната сфера - когато онези ученици и студенти, които искат да учат и научат колкото се може повече НЕ МОГАТ, не им се позволява, пречи им се! А КОГАТО ТОВА ИДВА НЕ ОТ ДРУГИ, НЕ САМО ОТ СИСТЕМАТА, А И ОТ ПРЕПОДАВАТЕЛИ - ТОВА Е ВСЕН СИГНАЛ И ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ДЕГРАДАЦИЯТА, РАЗЛОЖЕНИЕТО Е УДАРИЛО АБСОЛЮТНОТО ДЪНО!!! Това е още един пример ЗА ОБРАТНАТА СЕЛЕКЦИЯ, ЗА РЕГРЕСА НА ОБЩЕСТВОТО, ДЪРЖАВАТА И СИСТЕМАТА - БЪДЕЩЕТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА СА ДЕЦАТА, респ. УЧЕНИЦИТЕ И СТУДЕНТИТЕ! Призванието, а и работата (със заплатата) на учителя и преподавателя Е ДА УЧИ ДЕЦАТА И МЛАДЕЖИТЕ, а когато се е стигнало до там НЕ ДА ГИ УЧИ И НАСЪРЧАВА ЖАЖДАТА ЗА ПОЗНАНИЕ, А ДА ПООЩРЯВА НЕЗНАНИЕТО И НАКАЗВА УЧЕНОЛЮБИЕИТЕ - е по-долу от това НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА! Това е! (Олигарски, бивш премиер, както и много други от управленията в България Е "ПРЕПОДАВАТЕЛ" в УНСС - този същият, който нарече цинично и просташки протеста НА УЧИТЕЛИТЕ, на КОЛЕГИТЕ МУ - седЕнка, която трябвало ДА СЕ ЗАКРИВА!!! и може би това е друго обяснение ЗАЩО СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ!) Не знам дали и какво познание има СЕГА в УНСС, но ТАМ МОРАЛ СЪС СИГУРНОСТ НЯМА!)

Колко патетично. А какво да кажем за преписвачите и двойкаджиите. Най-малко 50% процента завършват с преписване и уреждане на изпити. Когато не стане номера с преписване или уреждане, са най-големите борци за правда и 'декорация'. А после скачат в политиката (за бизнеса трябват реални знания), но там няма от къде да се преписва!!!! А за всички писачи да се запознаят с АПК - административно процесуалния кодекс и после да съжаляват горкият студент.

Не разбрах кое ти е патетичното - тази типична за този "университет" и май за образованието И МНОГО ОТ ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ И ПРОФЕСОРИТЕ НИ история, или моят постинг и коментар за нея. Защото моят коментар е без значение, за разлика от съдържанието и изводите от статията.

Току що по новините: Преподавателката я пенсионират. Била предложила след 10 мин. да напише текщите оценки като изпитни :) Студента - предложен за наказание, че уронва престижа на УНСС ... А, и не трябвало да бъде допуснат до изпит, защото имал 2 като текуща оценка :) Такива ми ти работи ...

От къде го извъртяха така ... Не знам ...

Май само в катедра Финанси все още има умни преподаватели, ама и там нещо са се навъдили едни лекенца със самочувствие - тип мякащи "чобановчета", та не знам и те докъде ще го докарат. Леко смехотворно, ама ми преподаваха братя, бащи и дъщери, съпрузи и бог знае каква още рода. Ама нейсе - в България всички сме брат'чеди. Все пак един съвет от мен - ако искате скоро да не ви подхванат Господарите и да ви направят родословното дърво на УНСС - малко поразпръснете родата, ако не в други вузове, то поне в различни катедри (вземете пример от клана Трифонови в УНСС - семейството е пръснато в 3 различни катедри).

Важното е, че учебниците дето ги дращят, излизат с по двама или трима автори с еднакви фамилии:))) Смех! Мама, тате и аз (някакво финансово творение беше)! Също, тати Ректор, щерчето шеф на катедрата на тати (предишния ректор визирам). И други ми ти такива. За нерегламентираните любовни връзки между асистентки и чичко-дедковци-професори, изобщо няма да повдигам темата (щото това са си наши работи от къщата и нема що да си уронваме престижО)

Евалла на момчето. Тук в случая няма значение произхода му. Много неща са ни разказвали, когато бяха студенти, когато бяха на студентски бригади, когато не им заверяваха книжките на определени лица, когато си получаваха студентските книжки(имало е лица, които не са стъпвали в университет, в група тяхна, а са получили дипломи за висше и много други подобни), но знаем, че веднага ще бъдем ударени за нула време, а що не и закопчани. скромността никога според мен не е красяла човека. скромен ли си, загиваш, колкото е да си умен, винаги си мачкан, обиждан, малтретиран, удрян, и така с еднопосочен билет на запад, работиш черната работа и идвайки си , а и по скайп ни казват-стига с това висше образование, а много по тъпи и с пари се прехвърляха от един университет в друг срещу (2003) 5 хилядарки. Явно, че знаещите не са на почит, така беше и през соца. Казваш ли си истината и за тях си най-черният човек. Началниците ни бяха двама и двамата не можеха да пишат и съчиняват хахаха, единият беше със седми клас с връзки християнин, от дс, брат му посланик навремето в Турция през соца де, и говореше на МА , СЛУШАЙ МА, и така си остана стар ерген, а вече може и да е хванал букета(1935 роден). Винаги е имало и ще има несправедливости. Само можем да завиждаме на двуличниците, нагаждачите, не сме от тези, мнозина са, и точно те страдат най много в живота. ЕВАЛЛА НА ПОДМАЗВАЧИТЕ, родени през 1956 и още работят, явно и след пенсия, мама и татко са виновни, че не са ни научили, ген брат ген, яж лук и хляб и викай ура на простите ръководители, бизнесмени, депутати, които те ограбват ежедневно, ежемесечно... И именно от завършилите висше умни, еродирани, по големият процент са на запад, лесно се манипулира прост човек, а прост депутат и прост човек се разбират отлично.

Леле колко е паднало реномето на това УНСС. Едно време за тройка се изискваше 20 евро. Това "налагаше" на студентките да се потрудят преди изпит... иха к'ъв "труд" падаше .. до 5 сутринта !

Изпитите се дават лесно и в УНСС, и в останалите университети в България, че даже и в много университети извън България. Въпросната Соня Докова ми е добре известна от времето, когато учех в УНСС и имах Геоикономика при нея. Още преди повече от 10 години тази женица си беше абсолютна кукуфелница. Лекциите при нея преминаваха в приказки по злободневни теми нямащи нищо общо с изучаваната дисциплина. Очевидно Докова е проявила голяма наглост и злоба в случая с протестиращия младеж, след като на него е поставила оценка слаб 2 за писане на отговори, а на 90% от явилите се на изпита е поставила оценка среден 3 за празни листа. А младежът си е напорист в комсомолски стил. Очаквам да го видя след време я в ДПС, я в ДОСТ, и в други партии. А проблемът е много по-голям. Огромното мнозинство от жениците - всякакви момички, лелки, баби са си кукуфелнички. Докъм края на 50-те и началото на 60-те години, жените в България се занимаваха основно с отглеждане на деца и внуци, плетяха чорапи и търлаци и т.н. След това обаче жените бяха еманципирани по съветски комунистически образец и вкарани в стопанските и политическите сфери в абсолютно неприсъщи за тях роли. Че колко жени бяха преподавателки в университети, министърки, депутатки, мениджърки и шефки докъм края на 50-те години? Отговорът е нула. И сега се чудим защо въпросната преподавателка е толкова откачена. Защото наместо да си стои вкъщи да сготви манджа и да гледа внуци е оставена от разни мъжленца с гейоикономически наклоности да се занимава с нещо, за което въобще няма интелект и качества. Със сигурност ректорът и академичният съвет ще потулят случая. Бабата може да е напълно луда, ама си е една от тяхното котило.

Какво е УНСС?

Проф. Соня Докова трудно търпи ниско интелигентни и малоумни хора с претенции до небесата... Преподавала ми е в далечната 1995 година... и още тогава режеше тия дето се правят много отворени... спомням си как някой се провиква от залата, че не смогвали да записват... и тя им каза, че това не е диктовка, че диктовки се правят в началния курс, а те като имат претенции да учат висше - ще се научат да си водят записки... Гонеше от час ако и млящиш дъвка насреща... Пък тоз другар, ако очаква на разтеглените рахат локуми да получи висока оценка, само щото се прави на тарикат и решил да стои до края на изпита... като няма нищо в главата - няма какво да се появи на белия лист... Пък с жалбата и търсенето на "права"... доказва, колко правилно Соня Докова му е писала слаб 2.... Тъпчо с претенции за интелект... като се е турил у костюм и с очила... не значи че и в черепната кутия има нещо..

Наречи го помак и повече не сезанимавай с него. Помаците искат всичко да е тяхно. Не получат ли своето, правят зулуми. Където има помак, там има атентат. Навремето нали помаците сринаха кулите-близнаци. Сега воюват в ИДИЛ. Преобърнаха Германияа като България с краката нагоре. Помаци!

Поздравления за този студент! И спрете да плюете по УНСС!

Не и помня името, ама през 2002 ми "преподаваше" финанси в УНСС. За изпита при нея беше необходимо да си закупим нейния учебни, 10 лева беше тогава. На самия изпит ползването на учебника беше направо задължително. Та, представете си 200 студента в една зала как прелистват учебника, без да го крият, за да могат да препишат отговорите на въпросите, които са им се паднали. Друг случай. Отивам за нанасяне на оценка от взет изпит. Квитанцията ми за платена семестриална такса сгъната в студентската ми книжка. Професорът отваря книжката, вижда бял "плик" и с бързо движение прибира квитанцията в джоба си, питайки: "Това за мен ли е"? Какво повече да се говори...

Цирк "УНСС" отново гастролира.

Проф. С Докова ми е водила същата дисциплина. Лекциите и упражненията са на доста ниско преподавателско ниво. Затова трябва да се подготвяш по написаните от нея книги. Преподавателите са много начетени и знаят много, но проблема е в МЕТОДИКАТА на преподаване. Нея трябва да променят кардинално и нещата ще се оправят. На проф. С.Докова и остава най-много 1 г. и се пенсионира. Това означава, че ще остане като преподавател, но няма да може да заема ръководни постове в УНСС. Препоръчвам на всички студенти: Важно е придобитите знания, а не поставената оценка. Тя винаги е субективна.

Да Петкан Илиев още е в университета . В новините писаха , че Докова си е подала оставката веднага . Очевидно е виновна щом я изкараха , че уж нямала право да говори за случая , ако беше невинна щеше да излезе пред медиите и да се защити !

После тези балъци кандидатстват на работа със самочувствие и претенции за високи заплати след като завършат тази пародия УНСС. Тези хора се очаква и да управляват финасите ви и на държавата. После се жалваме, че бизнеса не иска да плаща високи заплати. За какво??? Тя процент не може да сметне иска 2к стартова... Ай стига ве чуьек връщай се обратно да копаеш на село.

Познавам човека който каза, че жена професор в БАН се държи като "местен феодал". Просто някой се добират до някаква власт или службица и след това се самозабравят, прав е бил човека.

Случаят ще се потули. Не вярвам да резилят жената на стари години и да я уволняват. Навремето /преди няколко години/ така се раздуха един скандал с един асистент по Икономикс, който го бяха обвинили, че взема подкупи, за да се минава на изпитите при него. Уволниха го, но сега пак води упражнения на студентите там - това лесно може да се провери, че е така.

То 69 института на БАН на 50 от тях директорите се казаха агенти на държавна сигурност, махнаха ги ислед като мина малко шума ги върнха обратно всичките. Има "акадмична мфия", не всички са мафията, но като я видиш повече неможе да я сбъркаш.

Петкан ли? За малко го преместиха в друг ВУЗ. Може да е взимал пари, но е капацитет. Ерудит.Поне има какво да научиш. Как ще се откажат от него, като е един от най-добрите.

"УТРЕ НОСИ СЪОТВЕТНАТА СУМА "

от къде се пръкна това наивно дете ... ще оправя света .... синко . попаднал си в най якото училище в света ... тук ще научиш как се плаща, колко , на кого .... я стига си ревал ......учи

Българското висше образование е порнография---губите си времето затия леста -уж дипломи късмет е-че по милост Бг е в ЕС --но скоро това недоразомение ще бъде изправено

Ти си живото свидетелство за това, за което говориш - пише се, "недоразумение", а не "недоразомение".

Гечев да го научи банки да спасява, а Орешарски да го научи как в отвратителна среда може да се обърне икономиката от спад в растеж. Не се майтапя! Да не си помислихте , че се майтапя?

Родителите вероятно са възпитали момчето на труд и честност, което мисля да е типично за българите мохамедани, ама след това го пращат в София - да развалят детето в столичната клоака. Не мислите ли, че е време да се смени столицата, щото аз например със смяна на чипа и на конституцията оправия не виждам.

Да Ви изпита професор Тадаръков бе,той е д-р на ик.н,хем ще се научите да икономисвате от банички.То само харчове с Вас.Е на човека икономисва и професор стана Ако започне да се харчи може и да Ви почерпи:)

А този пък колко е прост! Само не е ясно при него кое е по-голямо - простотията му или кухото му самочувствие и претенции.

Май 56 са общо университетите. Колко от тях въобще научават някого на нещо. Специално за Варна Военноморското мисля още държи ниво или по-скоро се опитва при наличния материал. Медицинските вузове вероятно също държат ниво. За Варна гарантирам - има деца дето 5ти курс го карат няколко години заради невзети изпити. Слаб 3 няма явно. Предполагам другите медицински също са на подобно ниво. Е , за МУ София се чуха едни сеири около стария ректор, но за обучението на бълг. лекари, стоматолози и фармацевти предполагам държат ниво. Добро съм чувал и за Военно-строителния университет в Овча Купел. Американския в Благоевград има реноме, но няма преки впечатления. Техническите мисля много се огънаха под влияние на лошия материал. От там нататък кво прайм? До тук кажи ги 10 читави. Основен проблем за мен е лошия материал обаче, той води лоши практики със себе си.

"Военно-строителния" всъщност не е военен, а Висше Строително Училище. Под всякаква критика е и винаги е било така! Да не го бъркаш в УАСГ-от там все още излизат читави кадри.

Стар студентски виц: Студент отговаря на изпитните въпроси. Преподавателят му вика:До тук, колега, сте за три! Студентът продължава да говори. И професорът говори:До тук, колега, сте за четири! До тук, колега, сте за пет! До тук, колега, сте за шест! Студентът продължава да говори. И професорът говори:До тук, колега, сте за пет! До тук, колега, сте за четири! До тук, колега, сте за три! До тук, колега, сте за две! И му писал на студента двойка в книжката. Сяда друг студент и започва да говори. И професорът говори:До тук, колега, сте за три! Студентът подава книжката си и викаСтига ми! и професорът му писал тройка в книжката. Трябва да знаеш кога да спреш. Нашият изпатил се студент явно не е разбрал кога да спре и затова е получил двойка.

Един такъв задочник на оня образ Величко Адамов от Свищовския стана даже финансов министър ..... и цъфнахме, вързахме, та сега трябва да съберем помощи да купим 1 тон масло за бойната авиация, щот сме у НАТО и у ЕС де, не за друго. Те квото си има ще си го откраднат и без НАТО и без ЕС. ТА ей такива кадри ги ражда явно и УНССто. Държава се вмирисва от столицата, а у нас направо вони.

Нека да успокоим топката! Та само допреди по-малко от 30 години, този университет се казваше ВИИ "Карл Маркс" и вместо "Геоикономика и регионално развитие", се учеха "Политикономия на социалистическите държави" и "Политикономия на капиталистическите държави". Такава е истината. В образованието, за да има промени и развитие са нужни десетилетия, а огромна част от тези преподаватели са формирани още през социализма, т.е. преди 1989 г. За всичко си трябва време, не бъдете толкова жестоки.

"Той се чуди колко от 20 000 студенти на УНСС минават тихомълком от подобни преподаватели като неговата, която е ръководител на катедрата си." Той не знае ли? Нали ходи по изпити, има познати от други специалности. Няма начин да не се знае, ако има и други подобни екземпляри.

Това УНСС,това свищтовския,еле пък-варненския икономически,големи университети са.

ти къде си мислиш че живееш?? пеевски ти е господаря чувал ли си как говори??

големи гадости стават в УНСС още докато учех там беше така курви и идиоти плащат за да си покажат дипломата някои преподаватели се поддават има и големи гадове писали са ми двойка на 10 листа работа бях изчел няколко книги извън материала но изрода кешираше септември аз не платих дойде комисия защото се бяхме оплакали в министерството :))))

Ама ,ти УНСС ли си завършил? Извинявай!

унсс дава добро образование ако си сериозен работил съм в западни фирми големи бях над средното ниво на фирмата дори повече

К'ви книги си изчел, бре батко, виж се как пишеш. Двете книги, които си виждал са "Винету", че беше модерна и упътването за телевизора.

в основното само бях изчел цялата фантастика в библиотеката включително сборник китайски фантастични разкази :)))) четях вонегът на 13-14 не всички са като теб

Изпит се дава, не се взема. Тоз чиляк решил да я провери приказката и сбъркал. Ще се научи на мурафети, нема начин. Друго в София няма и да научи де.

Изпит се взима, ако ти го дадат. Така че не винаги изпитът се дава, може и да не го дадат.

pep

Друга стара приказка гласи: Изпит се взема, ако ти го дадат. :)))

всички държавни вузове са трагедия, фабрика за необразовани висшисти, бъдещите безработни в България и потенциалните висококвалифицирани нископлатени работници в чужбина. Това е положението от край време. Трагично е ....

Това е свидетелство за презрението на академичните хора, които ВСЕ ОЩЕ четат, могат и знаят СРЕЩУ пълния миш-маш, който идва от средните училища във ВУЗОВЕТЕ. И не е виновна Докова, на която й е напълно ясно какви несретници са и ще си останат тия студенти, а са виновни всички тия, за които гласувате - боко, моко и тем-подобни. Щото и те са "висшисти" от български вузове - хахахахахаха..............

Има още нещо доста тревожно. "Който си тръгва ще получи 3. И 90% излизат"....добре, че е един помак, който иска наистина да учи. Случаят показва, че този университет е "Пълен ташак" както казаха някои съфорумци. Но показва същото и за обществото НИ.

На преподавателите вече отдавно им е писнало да се занимават с хора, КОИТО НЕ ИСКАТ НИЩО ДА УЧАТ! На т. нар. "студенти"им трябва само една мизерна тройчица, за да завършат и да отидат в чужбина, за да работят някаква обща работа. Жалки мързеливци!

Нека не говорим за всички. Заради тези които не искат да учат, да не дадем шанс на никой който иска да научи нещо ли?

То преподаваделската професия не е задължителна и е възможно да се напусне. Един да има който да иска да чуе, трябва да може. Познати са ми и двата типажа и наклеветилия и псевдопреподавателката и двата са изключително неприятни, но напористия младеж е прав в случая.

Да! И при учениците е така. Имам позната учителка. Звънят и родители да и кажат "Пишете му 6 защото ще кандидатства". На предложението и да го изпита извънредно и да покаже поне малко научено отговарят с лични нападки.

Наистина скандално ! Трябва да се разнищи случаят !

Соня Докова е ПИЧ!!!

Какво очаквате от университет с абревиатура "Утре Носете Съответната Сума"? А може би очаквате нещо от закона, според който "парите следват студента"?

В МЕИ-то пък едно време ни даваха по време на изпит да си ползваме лекциите. Приятел в УНСС учеше по някои от моите учебници и хич не им бяха леки изпитите. Който иска да научи нещо, научава където и да е.

И аз минах през въпросната Докова, преди 10-тина години :) забавни времена бяха, по време на лекциите по Геоикономика, тя ни диктуваше хронологията на атентатите в САЩ на 9-ти Септември. Какво се е случвало минута по минута и къде точно е бил президента в това време. Очевидно, намекваше, че американците сами са си изработили атентата, но не знам какво общо имаше това с дисциплината, по която преподава.

Ами и тя не е знаела, спокойно!

Как да няма нищо общо? А , че сами са взвривили сградите е спорно?

Еми геоикономика, к'во искаш повече?! Женета е направила някаква корелация по темата.:)

Този е няк'в яко смотан-дават му изпита,а той и с претенциии.Ами като си сигурен ,че знаеш искай изпит пред комисия-да се види,че и за 4 не знае-Тази преподавателка им дава изпита,защото знае,че няма да го изкарат повечето, а пък трябва да има студенти да плащат такси на Университетите,защото няма пари за образование в България след 89та година,а всичко отива в пътища,извънредни ситуации и саниране-т.е. където вероятно най-много се краде.Браво на преподавателката;че им е дала изпита, но друг път да ги чака поне бещо да напишат,че аман от такива дето си мислят че знат нещо

Вие,приятели мили, какво очаквате от образованието? Да ви направи милионери ли? За да си добър предприемач няма нужда да си образован, хубаво е да си, ама не е задължително. Докато IQ-то си е задължително... ;-) Иначе - у киреча, фалит...

Да разбираме ли, че ти, "приятелю", си "природно надарен", БЕЗ образование?!...:-D

Е за к'во му е, той е "предприемач", трябва му кеш. Човека ги чатка работите, как да намери изгодни сделки, а после да хвърли работа на пет роми бачакащи за по стотина лева.

Навсякъде има "гнили ябълки", както в случая, на тая самозабравила се женица, която не знае, къде се намира, но от това да се правят генерални изводи е проява на елементаризъм, който е присъщ на хора без образование...

Не мога да повярвам. 15 години след като съм завършил УНСС доживях да видя същата тази Соня Докова, която и на нас навремето ни създаваше проблеми, в новините. И дори я направили ръководител на кадетдра - ужас ! Тази жена е психично болна. А ако тръгнат да разпитват и бивши нейни студенти особено от по забутаните специалности за отношението й към хората сигуно ще ахнат. Тази си е за Господари на ефира - ако си спомняте онази лудата по статистика преди време - е тази е същата, само малко по прикрита

Ами като е болна, да я освидетелстват и да я пенсионират по болест. Защо я оставят да позори университета и неговото име и авторитет?!? ЗАЩО?!

...ами, защото явно е хванала някого от ръководството за топките и го стиска здраво...;-)

И после защо децата но ходят да учат на Запад! Учудващото е, че има кадърни, които остват! У нас няма място за този, който е решил да си изкарва оценките с честен труд и учене!

човекът е прав - бездарно, нагло, мързеливо чалга поколение отгледахме (с малки изключения) - краят ни като социум и национална идентичност се вижда ясно на близкия хоризонт (на европа също)

Колеги от Утре Носете Съответната Сума, това е интеграл. В Меито даже ги решават. Защо в Меито има почивка 15 мин между два часа математика? За да имат време да отскочат до Утре Носете Съответната Сума и да вземат изпитите на гаджетата си.

айде, не се оправдавайте! тва за меито е измислица! открай време в унссс е ташак!

От край време, като чуя , че някой е завършил УНСС, ми става ясно, че този "някой", и за чеп на каца не става!

А ти, какво си завършил? ...Може би, най-вероятно, вечерно училище...!! :-D

Защо се обръщате към непознати на "ти"? Някога никой не признаваше счетоводителите за нещо важно. Основното им задължение е да обработват данни. Ако не е производството и транспорта - какво ще правят? Не случайно тази професия беше феминизирана почти изцяло.

Абе те УНСС-то не са добре, ама искам да ти кажа, че и всички останали са пълен та.ак. Не е само унсс-то.....

...а, както сам споменаваш по-горе, ти самият си завършил УНСС! Странна "реклама" си правиш...

Аз също съм го държал тоя изпит в УНСС, но не при Докова, а при Генешки и Стоенчева. Спомням си, че ми се стори напълно безсмислен като съдържание и научни знания, и вместо "геоикономика" му викахме "гей-икономика" :)))))

Бог да прости проф.Генешки.Беше голям.

УНСС-Утре Носете Съответната Сума. Лично аз мога да кажа, че за мен няма по-смешен и жалък университет от този. Хората, които "завършват" там само се залъгват, че имат висше образование. Не, че в другите университети е много по-добре, но УНСС е дъното. Хора, разберете, не е важна тапията, важно е какво имаш в хралупата, на която правиш прическа, а в УНСС нищо не слагат вътре.

Дъното отдавна е прокопано от югозападния в благоевград.

Аз

УНСС... НБУ... Двойкаджии с костюми...

Можете ли да си представите каква паплач от неграмотни икономисти се намира в НС и в министерство на финансите? И подобни говеда с празни листа /съответно глави/ ни управляват.

...значи да се радваме, че има и такива, като теб - без образование?!

А кой? Почтеност трябва, а не диплома... Дипломата е без значение, ако управляващият е крадец. Даже е по-лошо.Много, много по-лошо е да те управлява(да управлява парите ти, парите на данъкоплатците) умен, образован и компетентен крадец. Няма хващане... ;)