Седмокласниците държат днес 2 изпита по български и литература

Над 55 000 седмокласници се явяват на изпит за външно оценяване по български език и литература за кандидатстване в профилирани гимназии и паралелки.

Обратно в новината

Коментари - Седмокласниците държат днес 2 изпита по български и литература | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбра ли се за преразказа ?

Успех на седмокласниците! Какво общо имат тук децата на съседите? Само човек, който не е завършил някоя от хубавите гимназии, може да смята, че те не дават достатъчна подготовка. Дават, и още как. За съжаление после именно тези хора емигрират, но такава е логиката на живота. Всеки иска най-доброто за себе си и за своето семейство.

За съжаление е така с емиграцията. Моята дъщеря сама избра математическа гимназия след 4 клас. Сама се подготви и влезе. А в 6 клас вече знаеше, че няма да стои в БГ.

На добър час!

Успех!Но като го правих преди 2 години въпросите бяха 50.

Да положат успешно изпита и да влязат в училищата ,където желаят да учат!

Успех на всички деца,положили труд. Бъдете само спокойни и покажете всичко ,което знаете.

на всички седмокласници - те са нашето бъдеще!

Децата са още малки и са неориентирани. Не ги бутайте в задънена улица по "елитни" школа, само и само защото детето на приятелката или на съседите е там. Не си ги съсипвайте и им вижте дарбите и наклонностите, а не после да вините даскалите, че " не си гледат работата и не постигат резултати" с отрочетата ви с по-скромни /да кажем така/ способности!

Найстина си много прав/а.Нетрябва само,защото детето на приятелката или съседката е някъде и децата ни също да са хтам насила!

Вярно е, че много деца са неориентирани. Но за щастие не всички са такива. Има деца, които от 4 клас(!!!) знаят какво искат, и се борят за това.

Абсолютно съм съгласен с това мнение. Тези родители , които си мислят, че децата им като учат в "Елитни гимназии" получават по- добра подготовка -доста се лъжат. Далеч съм от мисълта ,че вината е в учителите. Мисля ,че по-голямата част от учениците които учат в подобни гимназии нямат достатъчно капацитет , а са "бутнати" в дадената гимназия за ПРЕСТИЖ на родителите си.

Чичкооо, пълна глупост е това,което си написал.Сигурно си от тези родители,чието дете не е прието там ,където е искало.

Имам наблюдение върху деца останали в кварталното училище след 4 клас, няколко преместили се в "елитно" училище, и няколко постъпили в Математическа гимнази след 4 клас. О,да! Има разлика. Даже насила да влезе детето в МГ, пак е по-добре.