Откриха новородено бебе, захвърлено между блокове в София

Новородено момиченце беше изоставено между блокове в столичния квартал „Обеля”, предаде Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Откриха новородено бебе, захвърлено между блокове в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този урод не е майка! Господ не е трябвало изобщо да й дава да има деца. Гнусна паплач! Е*е се с когото й падне, не е чувало за контрацепция и планиране.. Изрод с изродите!

Тази жена трябва да отиде в Сливенския затвор!

Tи ся за сламка се хващаш - то вече наборна служба няма, пък жените не ходиха наборници.... аре не обобщавай, тъпо е да се хващаш за сламката

Вярно е, че циганките се издържат с помощи за децата си и затова много хора мислят, че тази не е мангалка, но.... както се вижда нито са я снимали, нито й казват името, нито споменават произхода й, а и в обеля си е пълно с цигани. Всички знаем, че в последно време на толерастия се спазва т.н политически удобен език и се опитват да ни пробутват цигани, араби и всякакви отрепки да ги съжаляваме и едвали не уважаваме. Ако случайно е българка, то е психично болна. Но всичко сочи, че си е циганка и то поредната, защото е имало и други случаи. Простотията, мърлящината, подхода, липсата на здравна и социална култура са им в генотипа. Другия вариант е да е мюсюлманка, която заради баща си и вярванията им го е направила. Те се учат от деца да режат глави в името на алаха, та няма да си хвърли бебето ако не е омъжена, което е позор за тях.

Внучка съм на осиновени баба и дядо. И на двамата това им е казано в най-ранна детска възраст в онези времена. И двамата си знаеха истинските роднини, също както и много мои осиновени приятели. Така е полезно, за да се проследят евентуални наследствени заболявания. Благодарение на това никога не е имало проблем с търсене на биологични родители или психологически стрес.

Майкята да се обеси!!!! Детито да се даде овреме у некой дето ке го гледа как требе и ке го напрай человек!!!!

Жалко, теб не са дали "овреме".Можеше поне на четмо и писмо да те научат.

Е,току що я дадоха бащата по новините на БТВ,е не е циганка....Ето,че и българи го правят,Абе хора разберете всички сме на един халйстига с това разделение и злоба.Управляващите са да стигне българският народ на това дередже.При татово време имаше работа и хляб за всички и имаше разбирателство между българи и роми.Опомнете се хора щом си траем така ще е.....

Че то май само аз и мой Грую не сме се писали за президенти. Тъй де, то не бяха пищови, шишарки.Сега и тоя дето го даваха по Господарите, как си драпа топките. Ама сега що да не си ги драпа като президент? Пък може да си назначи некоя кокона тя да му ги драпа. Па ния ще си го дондуркаме в кълки. Нема да дойде некой свестен човек, ами вси хрантутници си избираме.

По въпроса за осиновяването - Когато казах на моите родители преди 27 години, че момичето за което искам да се оженя има бебе,но не е от мен се започна дълаг разговор. За баща ми тогава проблема не беше в детето, а в това, че все още нямахме сигурни доходи. Колкото за детето той се изрази така (може и да не е негова мисъл) -Детето е като бял лист хартия. Всеки маже да я произведе, но важното е какво ще напишеш на него. Още от малак му казахме кой е баща му (той-го виждаше от-време на-време) Но за него аз си останах татко (така се обръща и до днес към мен), а за мен си ми е син PS Една година след свадбата ни се роди и дъщеря ми.

То тъй съ прай!!!! Со человечеческо отнасяне стаат нещата бая как си требе!!!!

Пич, много хубаво си направил, ама ако се беше научил и да пишеш междувременно, нямаше да е зле! Четенето на книжки помага!

...научи се да пишеш грамотно! Че...горките ти деца, с такъв неграмотен родител!

Не! Няма обяснима причина за такова деяние! Не сме в дивите векове да изоставяме нежеланите! Сигурна съм, че тогава са се грижили повече за децата! Като не иска детето, да го даде за осиновяване, не да го убие!!! И аз имам причини да правя много работи, но не ги правя само, защото така ми се е приискало, защото живеем в общество с норми и закони!!!

А психическо разстройство не ти ли е достатъчно като причина??? ММММ????????

Всички престъпления се омаловажават поради "психическо разстройство"! Като е луда, да не ражда! Да се оценяват бременните и да им се прилага адекватно лечение, ако има нужда! Ще си захвърли бебето и ще я оправдаят, щото била в депресия, айде моля ти се! Да го даде за осиновяване, щом не го иска! Нищо не я оправдава!

Роди ме мамо със късмет, па ме хвърли в храстите.

Няма обяснима причина която да оправдае подобно действие освен психическо разстройство. Можеш да родиш в болница и да оставиш детето си за осиновяване. Можеш да родиш вкъщи и да оставиш детето си на място където ще бъде намерено бързо и да му дадеш шанс да оцелее. Но да го хвърлиш в храстите при нощни температури 4-5 градуса си е направо убийство! Не, няма разумно обяснение за такава постъпка!

Винаги има обяснима причина. Просто повечето хора са тесногръди и трудно проявяват разбиране и емпатия!

Защо социалните служби не следят за такива нежелани бременности, за да насочат майката навреме към подходящо приемно семейство?

Как си го представяш чисто практически това следене от социалните служби? Повишаване на грамотността му е майката, не следене от надзорни органи.

Ами то зависи от много неща - как са разбрали, как са възпитани, собственият им капацитет - със сигурност винаги ще има такива хора, но повечето осиновени нямат проблем с това, че са осиновени, и изпитват доволно топли чувства към осиновителите си. Аз познавам такава жена, която не само се грижеше за родителите, които са я осиновили, но и за чичо си и леля си. Така че да не се хвърляме в паника, обобщавайки само едната страна. От друга страна е тъпо една жена да мисли, че като роди никой няма да разбере - да беше отишла в болница и да беше зарязала там детето - и за двете е по-добре здравословно. Иначе е крайно време в училищата да се започне сексуално образование - те децата и без това се прее*ват на по 12-13 години, поне да го правят безопасно и да знаят как се забременява, да не се стига да такива изцепки. От личен опит знам, че няма особен напредък в това - децата не само не знаят какво е презерватив, но и как да го използват, само го разнасят да се правят на голямата работа.

Това е опит за убийство и трябва да има съответните последствия.

Това, че етносът не се споменава от политкоректните дираджии, приемам за потвърждение на предположението ми.

у нас само българите си изоставят децата,ромите се издържат чрез тях от държавата !

Всяка бременна жена /или момиче/, която не желае да отглежда детето си трябва да има възможност да отиде в специализирано здравно заведение, където безплатно да роди срещу писмен отказ да претендира след това за детето си.

To раждането е безплатно, какви ги дрънкаш? Тук става въпрос за срам, за незнание, за простотия, за тъпотия, може би натиск от бащата....

Естественото раждане в България е безплатно. Платени са оперативното раждане (секцио) по избор и изборът на екип. Абстрахирам се от отношението, което се получава в болницата, при незаплащане на избор за нещо си.

Моля да не наричате този изверг "майка"!

Искрено се надявам бебето да се възстанови физически и да получи реални шансове за нормален живот, а да не го забият в някой документален тупик.

Стерилизация на цялото мръсно племе и изхвърляне на границата с Манафия.

Или направо нагоре през комините, както правеше Чичо...

Не искам да съм толкова крайна, но за такива затвор и принудителна стерилизация!

Жените точно след раждане са в състояние на психична неуравновесеност. В наказателния кодекс дори се предвижда по-леко наказание, ако убият новороденото, защото те не са на себе си. Много е вероятно само ден-два след това да съжалява за действията си.

от рода на следродилна депресия. Нормалните майки са щастливи, че имат детенце, не са депресирани. Това е измислено за да оправдаят нежеланието на разни кифли да не си развалят фигурата и начина на живот. И от адвокатите - да могат да оправдават детеубийци!

Циганка е!

Проблемът е в това,че човеците се смятаме за по-висши същества, а честотата на изоставените животинчета е пренебрежимо малка в сравнение с изоставените човечета. Така стоят нещата с Природата и егоцентричността на човеците.

Това от вестниците ли го научи? Имам предвид честотата на изоставяне при другите животни. Силно ще се разочароваш, когато разбереш, че във вестниците такива неща не публикуват.

Със сигурност ,не е циганка ,най-вероятно една много ТЪПА, БЕЗОТГОВОРНА БЪЛГАРКА (срамувам се да я определя и за такава ) ,ИЗРОД ! Заслужава да я стерилизират ЗАВИНАГИ! тЯ НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА Е ...майка ! Само като наблюдавам как животните , независимо какви са се грижат за потомството си ,не мога да си преставя тази какъв модел е ! Боклук ! Даже ако бе циганка , най-малкото нямаше да го изхвърли така ,като непотребна ,използвана дамска превръзка ( прощавайте -не ,че това е редно ),поне щеше да използва детските и помощите за него като самотна майка ,пък дори и да вземе някое евро като го продаде в Гърция ! Понякога се срамувам ,че съм човек и живея сред подобни двукраки ...

Ех ,ние безгрешните!!! Не съдете ,за да не бъдете съдени! Без да знаем какво я е накарало да постъпи толкова лошо ... вече раздаваме присъди. :-((((

По-гадно животно от човека , няма ! Само този животински вид е способен да захвърли рожбата си на бунището !

върни се в часовете по биология, защото ти липсват елементарни познания. има десетки и стотици видове, които снасят яйца или раждат, а след това изоставят малките си на произвола на съдбата. всъщност, повечето животински видове го правят. по правило бозайниците се различават и са от малкото, които отглеждат малките си.

И по-какво се различаваме от животните тогава ?!

Съгласна съм с това. Обаче има една основна разлика - изоставят поколението си на произвола предимно влечуги и риби, които при излюпване са напълно развити, намират се в средата и имат инстинктите за самостоятелно оцеляване. Но както изглежда и сред хората има влечуги, които дори за това не са се погрижили...

Грешиш поради незнание! И аз съм възмутен от постъпката на майката, но не знам цялата истина. Майката може да е болна, депресирана и като се излекува да съжалява за постъпката си! А има животни свине, които изяждат малките си и стопаните трябва да внимават.

Има и по-гадно животно. Хамстерите си ги похапват. Затова раждат по 5, берем средно 2-3 оцелеят.

Тая може да се нарече майка трябва да бъде наказана защо не го е махнала безотговорна.