Обвиниха Янис Варуфакис в държавна измяна

Атински адвокат внесе в прокуратурата на Върховния съд иск срещу Янис Варуфакис и призова искът му да бъде внесен и в парламента.

Обратно в новината

Коментари - Обвиниха Янис Варуфакис в държавна измяна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Двуликия янус варуфакис прекали с византийските си номера, тип "по принцип сме с европата, ама не сме като трябва да връщаме дълговете". типична комунделска демагогия и за съжаление бабите и дедовците на село му се хванаха на въдицата и после си изпатиха най-много като припадаха и се биеха пред банкоматите. също като нашенските червени бабички през 97-ма на опашките за хляб.

Варуфакис е герой.

Ха-ха-ха!

Тоя Вулво-акис защо ми мяза на нашио Череп?!

така стана и с Орешарски съсипаха му името за да се появи "удобния "

Кое са му съсипали на потрошарски 4е тури КОЙ без един ден трудов стаж и го определи като доказан експерт:

Съсипаха го умишлено,за прасчо гопринудиха ,а Орешарски действително искаше да направи реформи,и успя доколкото можа,защото положението в държавата беше критично,а някой трябваше да свърши работа!

Варуфакис е най -добре справящият се в гръцката ситуация ,но брукселската хайка от престъпници са решили да смажат правдата ,пак театър за пред народа добрият тряба да бъде изкаран лош

купен нещастник, ама в Гърция номера няма да мине ,ясно ли е Соросе?!

ВАРУФАКИС ЛОШ,ДРУГО СИ НАШИЯТ КЛОУН ДЯНКАКИС! ЯНИС Е ГЕРОЙ НА СВОЯ НАРОД,ЖАЛКО,ЧЕ НИЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ ИМАМЕ САМО ЖАЛКИ ЧОВЕЧЕТА ЗА РЪКОВОДИТЕЛИ!

Времената са интересни!Този иск е полезен,защото ще даде възможност на Варуфакис да обясни подробно позицията и действията си!Топката е в него и това е много важно по принцип!Той беше поискал нова концепция за дълга,да се смекчат мерките,но в същото не предложи разумно решение,което действително да бъде работещо и промени статуквото!Това което искат от тях,а и от всеки в подобно положение,също не е правилно,защото едновременно повишаване на данъци и намаляване на заплати и пенсии,не виждам как ще проработи,преживяли сме го, за да връщат милиарди през няколко месеца!Както у нас при Дянков,бавно и славно грабене до зимата на 2013,когато се стигна до манипулиране сметките за ток,ограбване на здравната каса ,принудиха цяла държава да скочи и изригне!Предвид скоро преподписани договори 2012 г.от Борисов с американските централи ,зелените корупционни договори, липсваше силата и волята да променят нещо в момента,а и намерение,затова ,тежко и злобно се отдръпнаха ,,без да реформират енергетиката!мъката продължава,въпреки становищата на ЕК,че тези договори са държавна помощ и трябва да се променят!

Показна кампания на англо-саксонския елит, че ако не ни слушате и изпълнявате по-добре да постигнете целите си, ако ли не ще ви унищожим чрез всякакви средства.

Така се разправят либералите с тези,които не ги слушат,като Янис Варуфакис! На всяка цена ще се мъчат да го дискредитират,защото той единствен може да вдигне падналата Сириза! Ципрас се оказа троянският кон в нея!

Ама нали Варуфакис беше велик, тука всички червни тикви се овлажняваха само при споменаването му. Ко стана сега, шо така бе миме?

Безспорно Варуфакис с некомпентността си има голяма вина за влошаване положението на Гърция. Така е, когато властта е спечелена с демагогия и заблуда на избирателите. Но цитираната сума - 20 млрд. е по-скоро цената за управлението на Цириза досега.

Я, колко лесно и просто: прехвърляш цялата вина за бедите си на един човек и хоп, готово! Олеква ти на душицата...

А др.Ципурас-кога,ще го последва?!

а кажи ми как да ти сложа + като половина си прав и с това византийски объркваш всичко

Явно не знаеш, какви са били границита на Византийската Империя, както и явно, изобщо нямаш представа, какво е "Византия" или "византийски", като нарицателно понятие.

искат да го сложат като Жана и да го изгорят преди да е пропял. Това са те гадовете. Адвоката трябва да му изпишат името с големи алени букви

Аз доколкото си спомням, това с 60 евро бе наложено отвън. Не се сещам от ЕС ли или от МВФ. Разбира се вината е, че ги е слушал. А банките може да са печелили от таксите на преводите.

Демократичните световни банкери трябва да покажат на политиците по света, какво следва ако някой се опълчи срещу тяхната политика. Ако бъде осъден Варуфакис, ще влезе в Гръцката история като национален герой. За съжаление в националните политики в момента няма място за патриоти. Всички трябва да коленичат пред "световните господари". Опасявам се, че края на ерата на "демокрацията", наложена от "бившите" колонизатори няма да приключи без трета световна война...

Хм, и сега тоя адвокат лош ли е или добър след като се цепи от официалната линия? Френските парламентаристи, бяха добри, а тоя ще е лошо според Волен. Сигурен съм. :)

Всеки, който поне веднъж се е сблъскал със системата, знае как действа - изолиране на най-активните, празни обещания към колебливите, директни заплахи към страхливите, подкупи към неутралните и наливане на пари в неограничени количества за смазване на недоволството, с една едничка цел - да се покаже и докаже, че системата е нерушима. Хубавото е, че в крайна сметка всичко това не помага и системата се чупи, но иска време.

Дааа, следва саморазправа на олигархията с Янис. От векове е все така..., и у нас е така.

Мдаммм - 120 000 долара годишна заплатка, (без бонусите) Консултански договорчета и семинари за още толкова. Дааа тежка съдба го чака в злия Запад

loyola

Бе аз последните 20 години не съм видял ни един "оправен" политик.

Да се готви Alexit

ДО ВСИЧКИ КУХИ ЛЕЙКИ Знам че още не сте осъзнали, какво се случи в Гърция, затова благосклонно ще ви запозная. В Гърция беше проведена операция по комбинативно привеждане на нещата в желаната посока, използвайки парадоксалната техника. Казано като за атакисти, русофили и прочие кухи лейки - беше създадена партия, която да имитира активност, атрактивна за помиярите. Тази партия взе властта, но в изпълнителната власт влязоха само сигурни хора и те направиха това, което искаше БЕЛИЯ СВЯТ За вас балъци остава да се кефите на Волен, Енчев и прочие дребни колуни

Гръцкия народ проумя две неща: 1.Няма държава 2.Колко е прост.

Първото,винаги сме го знаели,така че няма какво да проумеем...:):))) Второто,няма да го проумеем никога....:):))))))

Както едно време нашите лъжеха гладните българи, че защитават социализма, така сега гърците лъжат народа си, че защитават демокрацията.

Варуфакис е толкова невероятно тъп, че ако е предизвикал щети, то е било неволно - той няма акъл две плюс две да сметне, камо ли държавна измяна да направи осъзнато.

Ето,той е като цялата финансова структура на запада...:):))) Я виж,къде в света преподава и е "първа писта"...:):)))))

Гърците са доста отмъстителни и с огромен диплометически и лобистки потенциал. Хамериканците никак не искат да ги загубят като съюзник, особенно когато е за сметка на Европа, която предстои да отписва вземания тепърва...Не че на гърците ще им е леко, но в крайна сметка съм сигурен че ще има нова и голяма отписвачка, но на тъмно!

Много неубедително

Нещо губиш инфо!Американците имат най голямо финансово участие с спясителенния фонд!Те смятят,че воденето на монетарна политика от ЕЦБ,а фискална от държавите членки е неправилно!

интервю на Варуфакис - от Европейската позиция в прав текст са му казали - прав си, ама ще те смачкаме. И ето резултата. От ЕК не провеждат с него диалог, не контактуват конструктивно, А ОТ ПОЗИЦИЯТА НА СИЛАТА. Той е предлагал много варианти за разрешаване на въпросите - но не, просто го слушат - само са сменяли приоритетите, поставят задачи, НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ от предложените решения а поставят нови задачи - и така до безкрай.

гадни европейци! Така да се гъбаркат с гордите гърци.

Като ти дойде ред,просто си сваляй гащите и се навеждай...:):)))))))

Като ти дойде ред,просто си сваляй гащите и се навеждай...:):)))))))

Това е някаква голяма шашма и не ми прилича както ако си харесам нещо от реклама и щрап заем. Пералнята поне ще я видя и пипна а това е ....незнам . Този адвокат е платен от брюкселските престъпници с фалшива валута

Ако ще се съди някой,то той в никакакъв случай не е от СИРИЗА. Но да се почне от клановете Караманлис,Папандрео и всички подред съм съгласен. Те натрупаха безумния дълг. И тук така от Ф.Д., Ив.Костов, Мадритския крадец,Сокола и настоящите Бацко и Цицерон.

От как го изритаха този варуфаскис , Ципрас се наведе двойно по ниско и се стисна за палците на краката, като бебе за майка си ! Дали американците направиха нещо, или гръцките военни щракнаха с пръсти, вие ще кажете. Факт е обаче, че се случи нещо което много-много не се разчу и разбра ! Факт е също, че на гърците го набиха двойно , а те приеха съдбата си по-смирено от всякога!

Ще им сипят още накъмто 90 млрд.

Които ще отидат отново за стари вноски и помощи за банките и ще ги дължи хазната...:):))) Само ти ли не разбра,че по времето на управлението на "тройката" наложена от еврокрадците,Гърция хем върна 90,000,000,000 хем и се увеличи дългът от 240,000,000,000 на 320,000,000,000?? Ясно е,че крадат и клечките за зъби-само че не направиха труда,да проучат историята и да видят как реагира гръкът,когато му дойде до гуша...:):))) Ще има интересни събития....:):)))

Крайно време е Гърция да се събуди. От петнайсет години умело прикриваха огромния вътрешен дефицит. Брюкселските чиновници се правеха, че им вярват и поради незнамси какви причини не взимаха мерки. А, сега могат да обвиняват всички, включително и марсианаците.

Така преминава световната слава.

Комунистите ли ще го съдят, или соросоидите?

При толкова адвокати в България, как не се намери един да направи същото? А има много като Варуфакис в България - Костов, Кунева, Станишев ...

Те,не са като Варуфакис,защото той не е крал пари,а е обвинен в некадърност.... Но,въпреки всичко,не пиши имена,или ги пиши всичките,да седиш тук до през нощта и да пълниш списъци...:):)))

Някой го уволниха понеже имаше нужда от изкупителна жертва... и сега знаини и незнаини "мъже" почнаха да се упражняват кой е по-по-най... прост...

Интересно става,защото се създава прецедент...:):))))) Варуфакис,може и да е причинил щети,но ако той трябва да бъде пратен на съд,тогава евромародерските крадци на брюкселските васали от Нова ДемокраДция и ПАСОК,трьбва да се вкарат в затвора доживот заедно с внуците си...:):)))) От 1949 г. управляват и крадат милиарди!! Тези гниди докараха Гърция до такъв хал крадейки "заеми" заедно с брюкселските престъпници.....

по-скоро искам брюкселските престъпници да ги видиме най накрая

Наглостта на "евромародерските крадци" няма край.

През 1949 г. не е имало Нова Демокрация, още по-малко ПАСОК, /а и демокрация не е имало/.

През 1949,не!! Но,от тогава досега-има!! Това,че са сменяли многократно имената,нищо не означава,защото тогава трябва да приемем,че БСП,няма общо с БКП,че ДСБ няма общо със СДС,че СДС няма общо с ОДС........

Ха Ха Ха Варуфакис им виновен. И ние си мислим, че само в България има материал. Гръцкия си е направо талашит.

Трябваха ти шест месеца да прозреш очеизвадна истина.

не 6 7

ДОБРуТРО......:):)))))))))

Затова преди няколко седмици гръцкия военен министър спомена, че армията "е готова да защити демокрацията в Гърция!". Гръмна голяма скандал в Гърция, но не се чу в България.

Да дойдат танковете ли?

ти как мислиш? Армията няма работа в пределите на страната си. Затова гръмна и скандала.

е, че вие много лесно се манипулирате, бе. Един адвокат и вие веднага - разпни го. Че вие какво си мислите, нали някой трябва да опере пешкира, след като европейците и МВФ клекнаха. Що не се сетите колко фалшиви съдебни процеси е имало с международен отзвук и цял свят е знаел, че това е лъжа. И Драйфус, и Сакко и Ванцетти, и дори смешния Лайпцигски процес. Ама нискочелата тълпа веднага почва - комунист, изменник, предател, и т.н. та чак пак до Путин - жив и здрав да е, че без него някои ще се поболеят от липсата на квалитетно зло. Измислете нещо по интелигентно, стига сте пели тоя рефрен като развалена грамофонна плоча. Един финансов министър, един продажен адвокат/нищо ново/ срещу един разсрочен дълг, който и без това не го плащат кредиторите и - хляб и зрелища за тълпата.

ДАЛИ ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ, И В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ КОМУНОИДИОТИ ДА БЪДАТ ОБВИНЕНИ В ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА, КОЕТО ПРАВЯТ ВЕЧЕ НАД 70 ГОДИНИ!!!!

Ами,че тогава,от твоите братски партии на Нова ДемокраДция и ПАСОК,`дето за 70 години управление оглозгаха Гърция,не трябва да остане един без разстрел бе наборе...:):))))))))

Информаторе, знам, че си грък. Какво мислиш за всичко, което става в Гърция?

Интересно ако адвокат внесе иск срещу извънземно за изнасилване, пак ли ще е новина Номер едно 2 дни ? решил някой да си прави евтин пиар а нашите лизачи го написали все една се е събрал народен съд ... тъпунгери

Янис е агент на Путин сложен да извади Гърция от ЕС.Затова съд!

съд за кой ? Янис или за Путин ? или за двамата ? а за теб 0,05$ верен малоумен трол си !!!

Я ни кажи премиера на Великобритания и той ли е сложен от Путин

ДО ВСИЧКИ КУХИ ЛЕЙКИ Знам че още не сте осъзнали, какво се случи в Гърция, затова благосклонно ще ви запозная. В Гърция беше проведена операция по комбинативно привеждане на нещата в желаната посока, използвайки парадоксалната техника. Казано като за атакисти, русофили и прочие кухи лейки - беше създадена партия, която да имитира активност, атрактивна за помиярите. Тази партия взе властта, но в изпълнителната власт влязоха само сигурни хора и те направиха това, което искаше БЕЛИЯ СВЯТ За вас балъци остава да се кефите на Волен, Енчев и прочие дребни колуни

Тоя е за психиатрията. Вижте му само погледа и ехидната усмивка! Осъдете го да бере 5 поредни години маслини на 40 градуса да му дойде акъла!

От къде на къде той ще им е виновен на гърците?

Западните нацисти са си платили. Явно много ги раздразни.

на кремълските амбиции, гърците не щат да напуснат Европа. И сега какво?

Съд за агента на Путин!

Така става когато комунистите вземат властта! Играе се вабанк, всичко или нищо . Накрая винаги се получава ''нищо ''- комунистите правят мазало и си отиват изритани с камъни! Така стана с трупясалия СССР , така стана и с Жан Виденов и БКП/БСП, така стана и с продалия се на дявола Орешарски!

"Мързелив народ, лесно се лъжа" Янис Варуфакис, тъкмо прочел "Капитала"

поне може да чете за разлика от теб ... а за капитала ако повече хора го прочетат много неща биха се променили..

Не, за разлика от теб, аз съм чел много други неща, за да знам че КАПИТАЛА е за тарикати, които лъжат балъци. Балъци като теб

Съд за виновника! Съд за мръсника!

Хм, и там търсят сметка на политика, който засили кризата, вместо да я оправи. Да видим дали ще има реално дело или ще е само шум в пресата. Гледам, че доста хора тук го защитават, че се бил борел. Да, но в резултат на "борбата" му гръцката икономика, която тъкмо беше взела да се съвзема заора и под дъното даже. Гърция фалира, банките затвориха за почти месец, като преди това бяха опразнени до дупка, кредитния рейтинг на Гърция падна до най-ниското ниво - "боклук", беше наложен финансов контрол на потоците пари... Всичко това са неща, които един финансист от новото на което Варуфакис претендираше че е, са недопустими. И най-лошото - всичко това се стоварва на гърба на гръцкия народ на който Варуфакис се е клел да служи.