Учени предсказаха шестото измиране на видовете

Математици от Масачузетския технологичен институт определиха критичен праг, свързан с поглъщането на въглероден газ от световния океан.

Обратно в новината

Коментари - Учени предсказаха шестото измиране на видовете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плащат им да измислят глупости - това и правят!!!

утре дали ще се събудя, тия ме занимават с мекотелите през 2100 г.

а учените кога ще престанат да говорят само за измиране,а не измислят например еликсир на щастието без еврейски дивотии

деца имаш ли?

Епа повечето хора по света, а както си личи и тук, мислят само за задните си части и то в рамките на този и най-най-най-умните от тях в рамките на по другия ден! Сега това нема как да се предотврати, по друг начин, освен чреа масово измиране! Но както се вижда природата си знае работата!

населението на Земята беше 3.5 милиарда, сега е 7 милиарда, а 2050 се очаква 13 милиарда. Множим се за сметка на простите, необразованите и така докато посредствеността залее целия свят и измрат културните човеци. След тях идва реда на простолюдието и другите животински видове.

Ще има Масово Измиране, само на Братския Краварски Народ. Йелоустоун, ще ви види сметката

Все от нещо ще се мре това е без порен факт обаче да се спекулира утре след десет год. е това никой не може да ви го каже Утре на някой ще му хрумне да натисне копчето и край а предскажете го де!Че ние хората се самоунищожаваме е така всеки го знае и никой не взима никакви мерки само приказки та ....???!!!

Ами дайте да сечем и да бетонираме докато можем! Да има джипове, джетове! И да се забранят палатките!

Аз без да съм учен предполагам още една възможно причина за шестото измиране на видовете. Поредната глупост на някой президент на САЩ. Може и настоящият да е.

Шестото измиране е в ход от години. Скоростта с която изчезват видове в момента, пресметнато по фосилния летопис, е по-висока от най-високите стойности на Пермското измиране, което е най-масовото до момента.

а бе динозаврите сака че са измрели преди 160 милиона години,а са сега май чакаме дедко шорош да фърли топа,а след него и племето от негодни тролове

Единственото спасение от биологичната зависимост на човечествето е да се превърнем в хуманоиди, роботи, андроиди...

А сега де... Големите количества въглероден двуокис през перм-триас са били съпътствувани с ледников период;)

Гогов, какъв е този въглероден газ? Интересно! Знам че въглеродът се среща в 3-4 алотропни форми: въглен, графит (графен) и диамант, ама пък газ?

Ознонен слой, глобално затопляне, квоти за въглеродни емисии, задължения за зелена енергия... Чудех се кога ще измислят поредната заплаха, че да има от какво да се печели.

Вулканите изхвърлят в атмосферата много повече въглероден диоксид от дейността на хората. Баба каза да ги запушат. Това че на всеки 500-600 милиона години животинският вид се подменя не е лошо. Човечеството не оправда доверието на всевишния.

"Без порен" от "без порно" ли идва? Ах, на мама умничетата!

Прав си - вкъщи изчезнаха хлебарките и тъщата. Направо ме е страх...

Връщаме се в средновековието, заедно с неговите резняшки порядки...

Това обаче не е така - мекотелите успешно се борят с въздействието на въглеродния диоксид, а раковините на редица организми дори растат по-бързо, когато количествата му са големи. Най- успешно с въглеродният диоксит в България се борят "мекотелите" от вида Пеевски,Доган,Бисеров и някои други техни подвидове като Патритичните мекотели,мекотело от вида Цацаров и т.н.

Няма да е само там!И ние изчезваме с геометрична прогресия благодарение на Братския Краварски Народ.

Стресиран от тази лоша вест, така силно пръднах, че се рапорих отдолу!

На български се казва "въглероден двуокис" . За тази опасност съм чел още в ранна възраст в списанията "Космос" и "Наука и техника за младежта". Не мога да разбера тези, които като щрауси заравят глави в пясъка и твърдят, че това явление не съществува. Време е да се събудим!

Ти си мисли по-добре за Везувей, че там е същия супервулкан.

американски учени са открили в дивата джунгла албански учени,който са търсели също нещо там

някой профан от дир-а пак е превеждал с гъза си: "въглероден газ". интересно от кога въглеродът е станал газ, явно нещо сме пропуснали.

еми ето заради такива като тебе отиваме към загиване. като вземе всеки да пръдне така, и всичките тия тонове метан като излетят в атмосферата...

БУУМ!!!

до 2100 ще управляваме всеки атом от тая земя.

Аз предсказвам, ТОТАЛНО ИЗМИРАНЕ на учените близките 30-50 години ...

Други учени са открили че растенията произвеждат кислороден газ. Така че споко

а, кой ще си играе с атоми бе, направо кварки и глуони, хващаме ги за ушите и айди

Това измиране се случва от известно време насам. Докато обичайно измират по около 100-200 вида годишно, в момента изчезват над 20-30 000, вкл. микроорганизмите. Просто подготвят общественото мнение.

Терминатор - 153 (например)

поредния кьорфишек. До скоро ни преподаваха, че процеса на еволюция започвал в океаните, атмосферата преди милиони години била от въглеродни и серни окиси и откак се появила растителността, растенията усвоявали въглеродния двуокис и го превръщали в кислород. Еми ако сега се увеличава въглерода, значи повече растителност ще свърши същата работа. Ай стига, бе! Няма да мрем.

Може ли такова безхаберие?! Какво ти пречеше да се въздържиш? Мисли и за последствияата, бе, човек!!

Великолепна статия! В началото описва апокалипсис, а в края казва, че всичко написано не е вярно! :) :) :)

Да бе, ти имитираш виден нацист, който е казвал: " Като чуя култура се хващам за кобура."

айде давайте ми пачки, че наближава големото имиране...

значи време е за данък "океан"!

На булгарикусганикос му е важно да се наяде и да пръцне доволно...планетата не е наша грижа...да си я гледат там онея дето живеят на Земята...ние сме в България...амаха

Даа, ще се мре пак. Отново ще оцелеят само хлебарките... тоест всякаква неграмотна дива паплач от бежански произход. Те са свикнали на мор, болести(то от тях излизат болестите) и глад.

абете, бре! Булгарикус парапитекус ще оцелее!

Ама ти жив ли си още? Трябваше да си изчезнал заедно с динозаврите, не ли! Баси дългоживеещият динозавър си...

За каквото им платиш, това ще ти докажат. Само няма как да изкарат, че видовете измират при затопляне на климата и процъфтяват при застудяване ..... .........................

За дойчевелето пък е важно да не спира с расистката пропаганда !

Биомасата, която се явява по принцип само един голям "носител на мобилни телефони" ще роди учени? Айде не ме разсмивайте ...