Учени предсказаха шестото измиране на видовете

Математици от Масачузетския технологичен институт определиха критичен праг, свързан с поглъщането на въглероден газ от световния океан.

Обратно в новината

Коментари - Учени предсказаха шестото измиране на видовете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да... Учените доказали.... А аз неучения като прочетох цялата статия, разбрах, че това което се казва в началото е напълно ооровергано в самия край и че цялото изследване се базира на грешни данни, което пък дава грешни резултати. ..

един голям чушкопек и оправям цялата планета....

из мислите на един булгаропитек, препитаващ се с износ на дръвен мат'рял, както и е производител на пелети, както великият емо костадинов в село скравена, ботевградско: "мамицата им долна и мръсна на тея гадинки! че изсечем целата гора! че изнесем мат'риала у гръцко и турско! а пелетите, че продам на жабарите прости у италиа. дреме ми за видовете! нека измрат! не е това мой проблем! а на чарлз (дарвин има в предвид, булгаропитека б.а.)... мамицата им долна!" край!

На предишното измиране динозаврите са строели заводи сигурно и са карали автомобили,та са си предизвикали апокалипсиса сигурно... Поредната измислица и плашене на хората с Армагедони и подобни...

За каквото им платиш, това ще ти докажат. Само няма как да изкарат, че видовете измират при затопляне на климата и процъфтяват при застудяване ..... .........................

Ама ти жив ли си още? Трябваше да си изчезнал заедно с динозаврите, не ли! Баси дългоживеещият динозавър си...

абете, бре! Булгарикус парапитекус ще оцелее!

Даа, ще се мре пак. Отново ще оцелеят само хлебарките... тоест всякаква неграмотна дива паплач от бежански произход. Те са свикнали на мор, болести(то от тях излизат болестите) и глад.

На булгарикусганикос му е важно да се наяде и да пръцне доволно...планетата не е наша грижа...да си я гледат там онея дето живеят на Земята...ние сме в България...амаха

За дойчевелето пък е важно да не спира с расистката пропаганда !

значи време е за данък "океан"!

айде давайте ми пачки, че наближава големото имиране...

Великолепна статия! В началото описва апокалипсис, а в края казва, че всичко написано не е вярно! :) :) :)

поредния кьорфишек. До скоро ни преподаваха, че процеса на еволюция започвал в океаните, атмосферата преди милиони години била от въглеродни и серни окиси и откак се появила растителността, растенията усвоявали въглеродния двуокис и го превръщали в кислород. Еми ако сега се увеличава въглерода, значи повече растителност ще свърши същата работа. Ай стига, бе! Няма да мрем.

Това измиране се случва от известно време насам. Докато обичайно измират по около 100-200 вида годишно, в момента изчезват над 20-30 000, вкл. микроорганизмите. Просто подготвят общественото мнение.

Други учени са открили че растенията произвеждат кислороден газ. Така че споко

Аз предсказвам, ТОТАЛНО ИЗМИРАНЕ на учените близките 30-50 години ...

Да бе, ти имитираш виден нацист, който е казвал: " Като чуя култура се хващам за кобура."

Биомасата, която се явява по принцип само един голям "носител на мобилни телефони" ще роди учени? Айде не ме разсмивайте ...

до 2100 ще управляваме всеки атом от тая земя.

а, кой ще си играе с атоми бе, направо кварки и глуони, хващаме ги за ушите и айди

БУУМ!!!

някой профан от дир-а пак е превеждал с гъза си: "въглероден газ". интересно от кога въглеродът е станал газ, явно нещо сме пропуснали.

американски учени са открили в дивата джунгла албански учени,който са търсели също нещо там

На български се казва "въглероден двуокис" . За тази опасност съм чел още в ранна възраст в списанията "Космос" и "Наука и техника за младежта". Не мога да разбера тези, които като щрауси заравят глави в пясъка и твърдят, че това явление не съществува. Време е да се събудим!

Стресиран от тази лоша вест, така силно пръднах, че се рапорих отдолу!

еми ето заради такива като тебе отиваме към загиване. като вземе всеки да пръдне така, и всичките тия тонове метан като излетят в атмосферата...

Може ли такова безхаберие?! Какво ти пречеше да се въздържиш? Мисли и за последствияата, бе, човек!!

Това обаче не е така - мекотелите успешно се борят с въздействието на въглеродния диоксид, а раковините на редица организми дори растат по-бързо, когато количествата му са големи. Най- успешно с въглеродният диоксит в България се борят "мекотелите" от вида Пеевски,Доган,Бисеров и някои други техни подвидове като Патритичните мекотели,мекотело от вида Цацаров и т.н.

Вулканите изхвърлят в атмосферата много повече въглероден диоксид от дейността на хората. Баба каза да ги запушат. Това че на всеки 500-600 милиона години животинският вид се подменя не е лошо. Човечеството не оправда доверието на всевишния.

Ознонен слой, глобално затопляне, квоти за въглеродни емисии, задължения за зелена енергия... Чудех се кога ще измислят поредната заплаха, че да има от какво да се печели.

Гогов, какъв е този въглероден газ? Интересно! Знам че въглеродът се среща в 3-4 алотропни форми: въглен, графит (графен) и диамант, ама пък газ?

А сега де... Големите количества въглероден двуокис през перм-триас са били съпътствувани с ледников период;)

Единственото спасение от биологичната зависимост на човечествето е да се превърнем в хуманоиди, роботи, андроиди...

а бе динозаврите сака че са измрели преди 160 милиона години,а са сега май чакаме дедко шорош да фърли топа,а след него и племето от негодни тролове

Шестото измиране е в ход от години. Скоростта с която изчезват видове в момента, пресметнато по фосилния летопис, е по-висока от най-високите стойности на Пермското измиране, което е най-масовото до момента.

Прав си - вкъщи изчезнаха хлебарките и тъщата. Направо ме е страх...

Аз без да съм учен предполагам още една възможно причина за шестото измиране на видовете. Поредната глупост на някой президент на САЩ. Може и настоящият да е.

Ами дайте да сечем и да бетонираме докато можем! Да има джипове, джетове! И да се забранят палатките!

Все от нещо ще се мре това е без порен факт обаче да се спекулира утре след десет год. е това никой не може да ви го каже Утре на някой ще му хрумне да натисне копчето и край а предскажете го де!Че ние хората се самоунищожаваме е така всеки го знае и никой не взима никакви мерки само приказки та ....???!!!

"Без порен" от "без порно" ли идва? Ах, на мама умничетата!

Ще има Масово Измиране, само на Братския Краварски Народ. Йелоустоун, ще ви види сметката

Няма да е само там!И ние изчезваме с геометрична прогресия благодарение на Братския Краварски Народ.

Ти си мисли по-добре за Везувей, че там е същия супервулкан.

населението на Земята беше 3.5 милиарда, сега е 7 милиарда, а 2050 се очаква 13 милиарда. Множим се за сметка на простите, необразованите и така докато посредствеността залее целия свят и измрат културните човеци. След тях идва реда на простолюдието и другите животински видове.

Връщаме се в средновековието, заедно с неговите резняшки порядки...

Терминатор - 153 (например)

Епа повечето хора по света, а както си личи и тук, мислят само за задните си части и то в рамките на този и най-най-най-умните от тях в рамките на по другия ден! Сега това нема как да се предотврати, по друг начин, освен чреа масово измиране! Но както се вижда природата си знае работата!

а учените кога ще престанат да говорят само за измиране,а не измислят например еликсир на щастието без еврейски дивотии

утре дали ще се събудя, тия ме занимават с мекотелите през 2100 г.

деца имаш ли?

Плащат им да измислят глупости - това и правят!!!