Измама с мигранти може да вкара баща и син в гръцки затвор

Баща и син от Габрово, собственици на камион, са заплашени да лежат дълги години в затвор в Гърция за трафик на мигранти. Те твърдят, че са измамени.

Обратно в новината

Коментари - Измама с мигранти може да вкара баща и син в гръцки затвор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горкия човек, с целия наръч документи едва ще успее да се оправи, ще потроши много нерви и пари... А тези врътнали далаверата с прехвърлянето на камиона в Гърция няма и да ги търсят...

Въпросният камион, за да влезе в Гърция, трябва да е регистриран на името на новия собственик и със съответния нов талон. За да влезе в Гърция с документите на стария собственик, трябва да се издаде нотариално заверено пълномощно, преведено по съответния ред. От нотариално завереното пълномощно ще е видно кой има право да кара в чужбина. Вероятността камион да влезе в Гърция без съответните документи през Ново село е много малка, това е районът на Митница Орестиада, която е външна митница за ЕС, тъй като е на гръцката граница с Турция. Контролът там е изключително строг и конфискациите на автомобили са ежедневие.

П.П. Тъй като става въпрос за камион, управляващият водач, ако не е собственик, трябва да има трудов договор и командировъчна заповед, със заверен превод на гръцки език.

Това е недомислица в българските закони. Аз имах огромни притеснения дали новия собственик ще регистрира колата на свое име или ще я остави да се води на моето име. За който не знае процедурата е следната - отивате при нотариус, подписвате договор за покупко-продажба на МПС прилагайки необходимите документи и накрая талоните на колата с вашето име остават в новия собственик. Дали новия собственик ще пререгистрира колата на свое име, един господ знае. Нормалното трябва да е новия собственик да не получава вашите талони за колата.

Нямат ли договор за продажба, явно става въпрос за споразумение между тях после да делят келепира. Алчността на Андрешко, в съчетание с оскъдни мозъчни клетки, го вкарва в беля непрестанно, навсякъде, където се е примъкнал за дивотии и лесни пари.

Май не си продавал кола и си нямаш понятие как се прави.

Какъв договор, какви 5 лв.? Има нови правила за регистрация от септември 2017. Първата касае продавачите на ППС. Те вече няма да бъдат длъжни да представят пред Пътната полиция" договора за покупко-продажба. Казано на популярен език отписването на колите им ще е задължение на нотариусите, пред които се изповядва сделката.

с нотариално заверен договор? С договора доказваш ,че си я продал и кой е нейния нов собственик. Това,че той не си е изпълнил задълженията по закон за нова регистрация по никакъв начин не може да се навреди на стария собсвеник.Тук не се казва цялата истина.По всяка вероятност стария собственик е получил пари на ръка с обещанието,че в някакъв слънчев ден ще оправят документите.

Намирисва на българска тарикатщина. Не пише за нотариус, по-скоро идват с лъскава кола, дават пари на ръка и си заминават. Имат ли избощо договор за продажба, не е ясно. А иначе са се погрижили да го отпишат от активите на фирмата, не са били толкова глупави.

Да беше прочел, че "... Янков не го пререгистрира както изисква закона"! Казано по-просто като за теб, минали са през нотариус и никаква далавера няма.

Бе да те попитам, все пак си много умен, къде пише че са минали през нотариус. А може и заради това да не си прави труда да ходи в КАТ, "... както изисква закона". Не ти ли е ясно, че този Янко си е каналджия от всякъде.

А мургавият Янко къде е? Да не са го пуснали да си ходи по живо, по здраво?

Kога ще направите втората част от ремонта на бул. Тодор Каблешков между Кауфланд и Цар Борис? Кога ще направите цялостно околовръстно шосе в столицата? Кога ще пробие Т. Каблешков до Черни връх? Кога ще асфлатирате целия Борис 3? КОГА?

Всичко ясно но какво са правили талоните на фирмата в камиона? Ако продаваш си вземаш всички документи.

Нищо не ти е ясно, талона е нужен за пререгистрацията.

Когато става дума за обикновен гражданин, държавната администрация не си помръдва пръста! Нищо че точно такива като този човек има изкарват заплатите. И всички институции - парламент, министерски съвет, омбудсман, КАТ и т.н. съществуват благодарение на нас обикновенните граждани. Или по-точно - на наш гръб!

След като сделката е изповядана пред нотариус, те не носят отговорност и нямат вина.

Това е факт, ама проблемът в случая е, че това, дето го казваш, не се отразява автоматично в недоклатената, вечно забила и вечно неможеща т.нар "система" на КАТ, а само ако новият собственик благоволи да отиде да го направи с бумагите, така че гърците виждат на кого е регистрирана колата (предишния собственик), щото караш с тия документи, а не с договор за покупко-продажба, и си търсят него. Тая олигофренщина регистрацията на автомобилите за частни лица да върви отделно от притежанието е една от многото черешки върху тортата, която представлява нашенското пишман МВР. Каквото МВРто, такава и "системата" - тъпо, некомпетентно, вечно неработещо, бавно, ненадеждно и има две и двеста оправдания, за да НЕ свърши работа, но при ос*ране по тяхна вина сам си носиш последиците.

И апропо, само познай дали, въпреки че тая каша е по вина на държавата, сега българският консул ще отиде да разясни на гърците, че не би следвало да търсят него човек, а еди-кой си (оня "висок мургав" с адес във Факултета, записан в документите за продажба), или ще го оставят да се оправя сам!

по две години на ,,мигрант,,...??? а при нас ...,,благодарственна грамота,,..от бхк...!!!

Питам ,покупко-продажбата не се ли осъществява през нотариус,защото аз преди пет години продадох автомобил през нотариус ,за да не ме търсят при някакво ПТП ,извършено от новите собственици.Двустранния договор е нещо несигурно,ако не е заверен от нотариус .Е, вярно плащат се такси ,но тарикатчетата бягат от тях ,типично по български.Пак виждам андрешковщина,а когато има и мургавци вече е сигурно

В този случай хората си имат нотариално заверен договор за продажба. Но пак ще им коства много нерви и усилия, за да докажат невинността си. Администраторът да не се обижда от съчетанието "мангал" и "неграмотен" Поне в този случай, това не е насочено към него ;)

Е, ясно е, че така ще кажат.Няма да си признаят.

Да съди държавата в Страстбуг

Да изпратят някой адвокат в Етиопия и нищо повече. Колко мазни етиопци правиха у нас катастрофи и бягаха обратно?

Ало,има ли вече държава или пак протести срещу екстрадиране,кой ще му плати стреса и адвокатите на тоя невинен човечец,утре с всеки от нас може да се случи нещо подобно

Тези трябва да си пратят адвокатите и да не припарват в Гърция.

Щом е възможно такъв камион да мине границата ни,представям си какво влиза и излиза от страната. Само преди седмици се възмутих заради инцидента с липсващ митнически контрол на летище София,но явно сме напълно разграден двор. Горещо съветвам набедения да осъди държавата за това което му е причинила независимо че безукорно е спазил всички правила и закони!

Ами нека! Ако ги бяха съдили тук, щяха да платят по хиляда лв глоба и бизнеса продължава. Сигурно са мулти милионери тези гадини....

Докога мургави ще мамят българите, дето са с претенции за много интелигентни. Хем да те е яд, хем да те е жал.

Мургавите са бушони, схеми са от други правени.

Докато българите търпят да има такива малоумни закони бе, аманчо! Имал новият собственик законово задължение да я пререгистрира и държавата вече си е измила ръцете и свива рамене, ако оня не е благоволил да спази закона, няма що! Ама всички си трайкат и се надяват напълно непознатият, на когото продават колата си, да е склонен да спазва закона, че друг контрол очевидно няма, вместо да протестират и да изискват държавата да заеме активна позиция, вместо да прехвърля отговорността си другаде! И също така докато българите търпят законите да важат само за тях!

Аман от невинни ! Просто не можеш да се разминеш от невинни-виновни никога няма !

Още един пример, че орка и на снимка да го видиш ...

Този на снимката е въпросния потърпевш.......а орката си явно ти

Чети внимателно, не по диагонал. Аз не коментирам потърпевшите ...

А документи за продажбата на камиона няма ли?!

Абе аман от такива като Вас детонито четете нито слушате новини...ама инче за коментарите сте първа паплач.......Именно парадокса, е че човека си е продал легално по документи камиона в България и след година и половина получава обвинения от Гърция.....

АЗ ПРЕДИ няколко години си продадох колата,но купувачът не я беше прехвърлил в КАТ и глобата му за превишена скорост дойде при мен.С нотариалния акт едва се оправих. А тези двамата ако припарят в Гърция веднага ще ги опандизят и никой няма да гледа нотариален акт.

Щом споменаваш нотариален акт при сделка с автомобил.....си готов във въздуха на "е......ан" този вид документ се издава само за недвижимо имущество алоооо или ти и недвижимо не знаеш какво е.....явно си и ти от "ФАКУЛТЕТА" :))

Напълно логично е да има, ако има продажба... Кой ей тъй продава камион, че и на името на фирма? Отделно как отрегистриран камион е минал границата е друг въпрос... Ние отговора го знаем се, поради липсата на корупция ще да е ... Ако имат доказателство за продажбата, не виждам какво се шашкат толкова. Пращат си адвоката да се оправя... Не съм и много сигурен дали въобще друга държава може да те задължава да се явяваш на процес в нея, при условие, че въобще не живееш там, нито си ти арестувания извършващ престъплението.

Дреме ни