Измамени туристи - почивката платена, резервация няма

Десетки хора се оказват без резервация дни преди началото на отпуските си в Гърция, макар да са платили. Туроператорът отрича вина и обещава да върне парите.

Обратно в новината

Коментари - Измамени туристи - почивката платена, резервация няма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мадес груп е фирма на мутро-мафията. Депутати и други по-нагоре в йерархията са пуснали чадър над тази мафиотска структура !

света ще свърши,наивниците българи няма

Що ди мислите, че ако пътят ви до там е 20 евро и хотелът е 40 евро, ще платите 30 евро и ще получите и двете услуги? Кой да ви покрие разликата? Я се организирайте като големи и мислещи хора и спрете да се занимавате с разни съмнителни типове...

Затова предпочитам сам да си резервирам хотелите и почивките или ползвам букинг.ком. Разбира се с агенция е по-удобно, защото има осигурен транспорт до хотела и обратно, но според мен сам да се изгубиш няколко пъти, докато го намериш е част от приятната ваканция. Дано хората се оправят.

БРЦК

С днешните ГПС-и във всеки телефон как успяваш да се загубиш?

Докато има овце ще има и овчари!

Не е така. Във всяка туристическа агенция се плаща аванс и след това пълната сума преди заминаването. Ако тази има лиценз, тогава не виждам защо хората да се наричат овце, че са предпочели да ползват услугите на посредник.

А тези "хора" не разбраха ли в каква държава живеят? Или и ти си в тази категория?

Мамят само агенциите работещи българи и руснаци. Защо няма оплаквания или фалирала агенция от тези, които работят чужденци?

Мен ме излъгаха в GRABO BG. Имаше оферта за 180лв за 3 дни до Венеция. Оказа се измама!

Ти сериозно ли си повярвал? Зависи кога е, ама 180 лева ще ти струва само 1 нощ в що-годе нормален хотел... като сложиш пътуването... за 180 лева по-скоро ще ти подарят албумче да си гледаш Венеция...

БРЦК

Глупости. Имаше самолетни билети до Венеция за 20евро. Там може да спиш по 30Е на вечер. Сам си сметни.

Прокуратурата къде е ? Спиии зимен сън! За неплатена ГО ти спират колата и ти взимат рег. номер, а тук здраво си действат хората! ДЕМОКРАЦИЯТА Е САМО ЗА БОГАТИТЕ!

Боже , каква демокрация? Живеем в ерата на връзките, на увеличаваща се некомпетентност, гигантска бюрокращина и липса на справедливост....

А защо чакате прокуратурата да се самосезира по някакви публикации във Фейсбук? Измамените да не си чакат парите, ами веднага да завеждат дела за тройно обезпечение. Сега ще кажете, че това е скъпо..ами щом имат пари за Гърция, ще имат и за дело. Определено ще го спечелят и ще са на далавера. Ама вие - прокуратурата спяла. Не спи прокуратурата, спят хората!

От години ползвам booking и никога не съм имал ядове. Един единствен път се случи да има дублирана резервация в един хотел в Хърватия и от booking ми платиха разликата между цената на моята резервация и цената на идентичен хотел, който успях да си намеря на място в последния момент. Разликата не беше кой знае какво - около 300€ за дните, в които бях там, но реакцията им беше моментална и без никакви забележки. Никакви съдилища, разправии и т.н. Загубих не повече от 30 минути да се разбера за условията и да си намеря друг хотел.

Често пътувам и имам представа къде как е изгодно. Да се резервира в booking е добре, но когато пътувате на екскурзия с цел туризъм. Организираните почивки са за предпочитане, защото фирмата прави всичко и нямате грижи. Друг е въпросът, че трябва да питате познати и да изберете туроператор с доказан опит, на когото можете да се доверите.

И познай след това хотела неизпълнил резервацията в каква поза е бил. :) Booking е доста мощна компания със сериозни позиции къде ли не.

Booking са много зле откъм цени!!!направо ти "режат главата"!Който има излишни да им дава.........

Ти си 100% служител на прехвалената букинг. ком По-надути от техните цени няма. Работя в хотел и знам истината- а тя е високи и не актуални цени/ 80% от случаите. А и условието да задържат стаи без реални резервации!

В такава мизерия ни пратиха Booking в Хонг Конг, че не искам да си спомням. Естествено отговор на е-мейлите с гнусните снимки така и не получих. Снимките в сайта бяха повече от прекрасни, локацията също. На място гнусни пакистанци, мизерия .... но по време на изложение нямахме никакъв шанс да намерим нещо друго.

Ще осъдят фирмата. Фирмата няма активи. И освен, че са си загубили парите, ще платят и разходи по адвокати. А собствениците на фирмата... ще си регистрират нова фирма. С 2 лв. капитал. И след 3-4 години ще има същия сценарий.

Който се доверява на цигани да си носи последствията...

То самото име "мадес" подсказва, че е измислена фирма регистрирана от някои неграмотен чиновник в министерството. Не се доверявайте на измислени сайтове да не ядете мадеси!

А защо няма наказания за некоректните фирми, които имат лиценз. Държавата спи и не контролира или е в комбина с мошениците.

а министерството на туризма! А И КЪДЕ СИ ЧУЛ ГАРВАНА НА ГАРВАНА ОКО ДА ВАДИ! ТА ТЕ ПОВЕЧЕТО ДЕПУТАТИ И ПОЛИТИЦИ ДЪРЖАТ ПОВЕЧЕТО БИЗНЕСИ !

Абе тези от фирмата много смело го бутат?!

бг бизнес, майка... и кой луд прави бизнес с фирма носеща името МАДЕС? мадес?!? сещате ли са?:-)))) обслужването е какво е и името, т.е. адекватно!:-)))

но да им е за "обица на ухото". Специално за Гърция е елементарно - харесваш си хотел, доматия, къмпинг, правиш си резервация директно по мрежата или по телефона и ... тръгваш. За 15 години на нито един грък не му е хрумнало да ме измами или прецака. Винаги е било точно така, каквото сме уговорили по телефона или пощата. И то не става въпрос за някаква част на Гърция, а за цялата страна. Обиколили сме континенталната част и някои от островите.

Не съм много съгласен с теб - по островите е така, но в онези части, които са често посещавани от български туристи, си има разни, които ти правят въртели за каквото се сетиш. Например, любимо им е да не включват климатика в цената на стаята. По света такова нещо няма! Само в Гърция и България го има (защото ние бързо се учим от гърците). Друг пример, но тук е замесена и агенция, при това реномирана. В хотел на тъй наречената "гръцка Ривиера" предварително трябваше да заявим (или не) закуска. Ние не заявихме, защото не закусваме. Станахме, поръчахме си по едно кафе. Закусващите дойдоха и се поогледаха - изборът за закуска беше хляб, масло, сирене, кашкавал, конфитюр, ама... поомърлушени закусиха и се оплакаха на "екскурзоводката" от бедния избор. На другата сутрин пак същото - ставаме, слизаме за кафе и... нито закуска, нито собственик, нито екскурзоводка - тя се появи в автобуса 5 минути преди тръгване, когато вече нямаше как да се спори и да се прави каквото и да е. От цялото и поведение ми стана ясно, че това си е някаква тяхна уговорка със собственика на хотела - върна някаква част от левчетата за закуска на хората, но не цялата сума. Та изводите: мръсни човечета има навсякъде и колкото по-малко "посредници" има между туриста и онзи, който извършва услугата, толкова по-добре! А в Гърция - да, но където не ходят организирани групи от България!

Ходя на организирани почивки само в Турция, през есента - прехода между септември и октомври и винаги съм предоволен. Турците хранят фантастично, хотелите са хубави, чисто е, никога не сме имали никакви проблеми. Е, плажовете им не са с пясък като нашите, но навсякъде са създадени максимални условия гостите да се чувстват добре.

Това е мазохизъм. Има една онлайн платформа (най-известната в света) през която просто резервираш хотела. Българските туроператори нито са коректни, нито са изгодни.

Точно така. Има и Агода и Хотелс. Всичките съм ги ползвал и то в страни като Камбоджа и Индия. Издънки няма, всичко е на 6.

Какво се оплаквате, когато се гледа само цената, винаги ще има такива случаи. Тези платформи са капани за шарани, които търсят САМО евтини оферти! Когато се търси оферта, се правят сравнения и оферти от туроператори. Хората са видяли ниската и цена и хайде на море :) Не си задават въпроса защо е по-евтино от другите?! А относно букинг или подобни- дрън, дрън, че е било по-изгодно :) Малко проучвайте преди да хвалите букинг или подобни платформи! :) Наложени са благодарение на многото пари за реклама и маркетинг. Не ми се навлиза в детайли, дълга е темата, но в заключение ми се иска да кажа, че навсякъде има шарани, които гледат само и само ниската цена без да мислят защо е по-евтино. Не може с трици да се ловят маймуни :)

БРЦК

Боокинг.ком е на светлинни години от всички бг 'агенции'. И там стават проблеми , но парите се връщат веднага и безпроблемно и те компенсират допълнително.

Проблеми не стават толкова често. За 10 години ми се случи само веднъж - хотел, чиято резервация анулирах, ми изтегли сумата за престоя. Всичко се реши с едно телефонно обаждане - възстановиха ми сумата, извиниха ми се и ми бяха благодарни, че се свързах директно с тях, а не чрез link. Единствената важна подробност тук - нямам проблем с английския език. Но са много българите, които не ползват чужди езици и не смеят да резервират сами, защото са наясно, че ако има проблем, няма да могат да се оправят. Хубавото на букинг ком е също, че четат какво пишат потребителите им. Веднъж ми се случи в един хотел в израел да ме "обвинят", че резервацията ми е от предходния ден (а тя беше от 6 месеца, просто се налагаше да ползвам точно този хотел), защото явно бяха ангажирали по-голям брой стаи от наличния. Тогава още в букинга нямаше дата, на която е направена резервацията. Разказах случката когато давах отзива си за хотела. След 2-3 месеца, когато отново ползвах букинг, забелязах, че вече има и дата на резервиране! А рейтинга на хотела си остава не много висок.

booking com са безупречни. Ти си дрън-дрън

Съгласен-в link, Tripadvisor и т.н. офертите са с 200-300Е по-високи,отколкото през туроператор-факт!!!

поне ти е гарантирано, че няма да изгориш. Ако си резервирал хотел с възможност за отмяна на резервацията. За съжаление, офертите от Гърция с възможност за отмяна на резервацията, са много малко откакто започнаха стачките на транспорта преди няколко години.

ДО АЗ-ТИ НЕ ЧЕТЕШ ЛИ,ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ТУР-ОПЕРАТОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ?ИЛИ САМО ДА СЕ ЗАЯЖДАШ!АМАН ОТ СПЕЦОВЕ!!!

Дори и да ви върнат парите, съдете ги за пропуснати ползи, стрес и некоректно отношение!

Същите измамници в Западна Европа са по нагли. Резервираш, плащаш, правите среща, те ти дават ключ, а ти после като отидеш на адреса или има цех или някаква друга сграда. После няма намиране дори и да си ги видял как изглеждат. Хиляди хора така изгърмяха, цели предавания се правят за да се повдигне въпроса и хората да внимават.

Ами, за да минете "тънко", резервирате през airbnb и други подобни. В кой хотел ти дават ключа на улицата?

Никога не сме имали проблем с air.bnb, а предлагат отлични условия,като се разровиш достатъчно и, не минеш на най-тънката цена,естествено. Всъщност,можеш да си намериш апартамент за всеки вкус

БРЦК

При наличие на буукинг.ком и много други подобни които предлагат сървиз на светлинни години от всяка една БГ агенция да ползваш БГ агенция си е малоумие.

Все още се чудя, за какво му е на човек Тур-оператор, за да си резервира почивка в Гърция. Екскурзия е едно, но за почивка - отваряте си booking или trivago и си резервирате , който хотел искате и за когато искате стига да е свободен :) . Иска се съвсем малко проучване и търпение и и не се занимавате с никакви посредници или тур-оператори!

Ами защото все още масовия българин вярва само на пари в брой, не знае английски ,и не желае или не може да се разплаща с карта в интернет. Лично на мен 2005та беше последната година ,в която ползвах услугите на тур-оператор, след това сам си организирам пътуванията.

с наличието на интернет,няма по-лесно нещо от това да си направиш САМ резервацията по целият свят ! Нито държавата,нито фирмите и тем подобни са коректни спрямо НАС !И пак всичко е сбъркано..УЖ са съдадени да ни СЛУЖАТ...УЖ...

ОТ КОГА ВИ ПИША,ДА НЕ ХОДИТЕ НА МОРЕ В БЪЛГАРИЯ!ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ТУР-ОПЕРАТОРИ ОТ Б-Г ПОЧИВАЙТЕ В ИТАЛИЯ,ФРАНЦИЯ,ИСПАНИЯ, НО НИКОГА В БЪЛГАРИЯ!!!

Е, те хората са послушали съвета ти и са тръгнали за Гърция ама са изгорели. Министерство на Туризма и министерката дали има какво да кажат?!?

Да, за чий чеп са тези Министерства и Агенции,лицензии,регистрации и т.н., след като "имал лиценз,ама му изтекла застраховката'?!

морето в бг никак не е лошо... ако ги нямаше хотелиерите, даже щеше да е прекрасно... не обиждай природата. бг спечиалисити правят морето ни гадно изживяване...

Поради липса на такова нещо като съд, легитимно министерство и прочее, най-добре е пострадалите да съберат по 100 евро още на калпак, да гепят собствениците, да ги разфасоват за органи и да си избият разходите. От това по-сигурно възмездие няма да получат в няшото наречено БГ.

Закрийте некоректните агенции, а собствениците им да са със забрана да откриват фирма 10 години, връщане на парите на пострадалите и по 2000 евро компенсация на всеки човек да им държи влага на псевдо бизнесмените. Отделно да се провери какво са правили с парите и пълно разследване на фирмите

Има български сайтове, където хората се жалват от разни подобни агенции. Ако си решил да ходиш някъде с агенция, просто пишеш името на агенцията и четеш. Разбира се, има и малоумни потребители, които се жалват за глупости, но все пак един средно интелигентен и функционално грамотен потребител може да отсее същественото от несъщественото и да вземе информирано решение дали да се довери на дадена агенция или не.

Аз не мога да разбера - при днешните технологии и възможност за резервация през Интернет, защо ползват услугите на агенции?

много хора отказват да се напрегнат и да помислят къде да прекарат отпуската си - много по-лесно е да възложиш работата на друг и след това да ревеш. Защото не се знае дали няма да попаднеш на измамен сайт. Защото не разбираш като четеш условията, какво означават те; не можеш да прецениш сам дали е добре. Защото не говориш никакви езици и те е страх да не те излъжат. Това са само някои възможни причини.

victor359@abv.bg

Защото са неграмотни - компютърно, езиково, финансово и житейски. А този дето цъка минусите, да вземе пък да напише защо предпочита да резервира с агенция. Или и това не може?

Организацията е една услуга. Много хора не могат или не искат да се занимават с това. Ако си сам, трябва да резервираш билети за самолет, за градски транспорт, хотел, трябва да следиш за разписания. Това е работа, не е почивка. Не е задължително всички агенции да са измамници, все пак тогава щяха да затворят. Всеки сам преценява какво да избере.

Защо лицензът на туроператорите не се прекратява по служебен път при неподновяване на застраховката, както с ГО на МПС?

трябва някой даа следи - чиновник А трябва да прекара часове от работното си време в работа, което е тежко и... досадно!

Ма как с бг-тур оператори се занимавате бе хора, всички тук са мошеници, харесайте си хотел в Гърция и направо се обаждате и резервирате, а не се занимавате с Български айдуци

Гърците и без това не харесват онлайн резервациите, защото не могат да скрият прихода. Най-много се радват на пари на ръка. "Уай букинг, уай?" хаха

На какъв език ще е комуникацията? Гърците не говорят български, а българите не говорят гръцки, нито английски.

На гугълинглиш.

Има няма десет години точно така правя. Не се занимавам с никакви посредници и агенции. Решавам къде ще ходим, намирам хотел, резервирам през интернет и плащам с кредитна карта... ако случайно ме преет да мога бързо да си върна парите. Ако хотела го няма в интернет и не приемат плащане онлайн изобщо не се занимавам с тях, търся друг.