600 лв. на черно за матурата по литература

По 600 лв. се е търгувала матурата по Български език и литература, която се проведе днес.

Обратно в новината

Коментари - 600 лв. на черно за матурата по литература | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

[15.5.2010 a. 21:30:20] каза : nema li sms za tebe [15.5.2010 a. 21:30:24] каза : s vernite otgovori [15.5.2010 a. 21:30:32] +++ каза : ne shto [15.5.2010 a. 21:30:34] +++ каза : ot kyde [15.5.2010 a. 21:30:34] +++ каза : ? [15.5.2010 a. 21:31:00] каза : pitam [15.5.2010 a. 21:31:00] каза : 4e na pove4eto poznati [15.5.2010 a. 21:31:00] каза : sa im pratili sms-i [15.5.2010 a. 21:31:02] каза : s otgovorite [15.5.2010 a. 21:31:06] каза : kam 10:30 [15.5.2010 a. 21:31:11] каза : ve4e sa se znaeli otgovorite

само с драконовски мерки ще успеем да ограничим търгашеството в образованието.

Погледнете въпрос 17, подточка "Б"- "Овобождението". Да бяха поне набрали правилно теста. Един куп експерти и съставители на тестове има. Пък що администрация е в това министерство...Тунеядци!

Един човек казал на една приятелка, на която племенницата била на матурите, че един човек в рейса щял да му продаде матурите за едни пари... хайде, хайде. Всяка година се ГОВОРИ, че има изтичане на информация. Ами да се обадят тия хора и да съобщят имена и факти, а не Пешо от София, носи дънки...

Най -загубеното министерство !! Когато провеждат матурите, защо не обявят предварително броя на точките, а чакат да "натаманят" според доказаното !! Иначе, излиза неграмотността, която е ужасяваща !!

Просветният зам.-министър Милка Коджабашиева е толкова корумпирана, че няма начин и тя да е извън играта. Остатък от предишното правителство. Защо ли???

Университетските преподаватели продават, а безумията около процедурата по провеждане на матурите , и стреса за тези които ги провеждат в училищата със безумните процедури и сроково до минута и обадисе тук и там за справка прати файл за справка и натисни този онлайн бут никой не коментира. Питам кое е по важно да се разпечатат точно и коректно вариантите и да се дадът на децата и после да пращаш каквато искат справка доРИО и да натискаш онлайн бутоните на министерството. И още с това обявяване на пароли онлай от сайтове който немогат да посрещнат едновременните заявки от всички училища, което води до претинение и стрес в организаторите по училища. Безумия! Аз съм за матурите но да се промени реда на процедурата по важдоста да стъпките по провеждане на матурите!

Дали са гербери, комунисти, костовисти и т.н. е все тая. Здравото корупционно ядро от несменяеми чиновници е едно и също от 20 години. Ама сега си имаме Железния Цецо! Цецо пращай качулките в СУ и МОМН и всички там да лягат на пода... Да лежат, докато не си признае виновният... А през това време им друсни една кратка проектопрезидентска реч... След това всички ще си кажат и майчиното мляко. Мамка им, нека свикват с бъдещия президент...

или махнете матурите , или се махнете Вие , управляващите. ако не направите това ,щи се махнем ние , младото поколение на България , ще се скитаме немили - недраги по чужсите земи , но по - добре това , отколкото тъпчене до дупка в родната страна.

Бате Бойко да раздава темите!

Дори и да има данни няма да си признаят, защото това означава да бъдат уволнени, и да се проведат наново матурите, а и двете неща са немислими, нали?

Влезте във Facebook, напишете " матура по български език и литература" и вижте, дали няма от 13.05 вечерта посочени темите от трите варианта. Толкова ли е трудно оттам нататък да се проследи връзката и да се разбере, кой, откъде и защо има темите?! По-лесно е обаче просветното министерство да заяви, че не вярва на слухове и с това да си измие ръцете.

Експертите от министерството затова се наричат експерти, за да могат да фопмулират темите. Така ще поемат и отговорността за секретност. А то от години се пълнят гушките на разни... при които винаги се получава конфликт на интереси. Доверете се на експертите, а ако не струват, намерете по-кадърни!

И без това образованието е сведено само до ограмотяване, това значи - да знаят азбуката и да пишат горе-долу. Сега ще изгоним и малкото останали учени от СУ и БАН, че да няма кой да обучава и учителите. Ще обявим, че всеки, които познава азбуката и знае да срича, е наи-добрият учител, защото други няма и да има. Ами тогава какво ни остава на нас родителите - да събираме пари, за да можем да подкупим необходимия човек като му дойде времето за матури!... Не се шегувам, нямаме избор: няма критерии за учителска квалификация, няма критерии за обучение. Ще правим от куцо и сакато професори, защото видите ли, ВАК била комунистическа", не било така в Европа, ама ви лаят. защото навсякъде има централна комисия, отоговорна за акредитациите, както на всеки отделен учен, така и на всяка научна и образователна организация. А ние ще оставим полуграмотни администратори да решават кой знае и кой не знае! И без това ходенето на училище и оценките от изпитите далеч не са критерий за образованост в корумпираната ни държава. При тези обстоятелства - какво му е лошото на подкупите за матура?! А и заплатата на един учител е по-ниска от тази на чситачката в Министерския Съвет - нека помогнем поне ние - родителите, на учителите!...

Както беше преди, така е и сега, колкото и да ги сменяме управляващите, нали те са си наши, та да тва не стават. Понякога си мисля, че 10 години трябва да ни управляват чужденци.

Като бивш възпитаник на СУ,Българска филология съм меко казано възмутен,ако е така да пишат на всички шестици

Цецо Смешника къде е бре??? аа той учи за президент бе как забравих хи хи

za nishto ne stavat teq maturi .. nikakva sigurnost .. poveche ot 50 % sa imali informaciq pone za sigurni avtori koito shte se padnat .. a i e imalo takiva koito znqt 100 % !!! Da se stqgat i da stane taka che ili vsichki da sa ravnopravni ili da nqma maturi

Е, какво стана? Шдин човек каза, че един човек му казал, че един човек ще ... и така до безкрайност!

Стига с тия комунисти, от 20 години живеем в демократично общество- има корупция, и то много по-голяма от времето на соца.Богатите винаги ще си плащат и ще изкарват, а не защото са по-умни от бедните. Всичко е тенденциозно, защото прост народ по-лесно се управлява. Но сегашните преподаватели, забравиха много бързо , че получиха образование именно по време на социализма. А много хора знаем днес как се става доцент и професор...

в НБУ, в НБУ, по египтология ха ха ха

Няма нищо за чудене просто просветното министерство винаги се е славило с "велика корупция" както казват сърбите. Още по мое време (държал съм задължителна матура по български и математика независимо, че имах шестици от годините) преди изпитите се разнасяха варианти на темите и задачите. Нищо ново под слънцето. Ха, ха, Ох, Ох. Наистина нищо не се променя в тая държава, защото простотията властва от най-горе до най-долу.

Тоя преподавател от СУ е такова келеме!!! Заради ей такива като него ми излиза име на университетите. Бих искал публично да му обявят името и да го уволнят! За това ли не спя по цели ноши и работя дори и през уикендите? За това ли правя какво ли не да вдигна малко престижа на университета? За това ли изобщо избрах да остана тук? За да гледам как такива лекенца подронват авторитета на най-големия университет в България? Нещастник!

Ей егаси държавата. Кога ще се прекрати този мутренски манталитет? Едни учат честно други си взимат на черно матурата. Ами после от такива на черно взели матурата може да се наложи да зависи човешки живот. Как може такова безобразие? Полиция няма ли?

Нищо ново! И миналата година беше така и то не само с бълг. език!Продаваха която матура ти трябва!!!

Полиция в България има ли? Или тя става само за театрални постановки? От къде на къде някои тарикати ще минават по-лесно? То затова България е на това положение. Защото куцо и сакато се сдобива с диплома и става шеф, депутат, министър, премиер или президент. То затова всичко е боза в България.

има Цецо Сифоня...

NQMAM DUMI !! Ne e 4estno az i mnogo drugi kato men da se 4udim kak da se podgotvim varhu 93 proizvedeniq, sred koito romani, povesti, a hora, na koito ne im puka kakva ocenka 6te imat na tazi matura, no prosto imat pove4e pari, da znaqt predvaritelno trite temi i prosto da gi poglednat. V nikakav slu4ai ne bih iskala da anulirat maturite i da se nalaga pak da darja takava po bel, no ne e 4estno sprqmo nas, koito sme se trudili i sme u4ili sistemno, za6toto tezi, koito sa imali testa sa si go napravili, podgotvili sa temite i nakraq da se okaje, 4e te 6te imat rezultati kato na6ite!!

А това защо трябва да е новина. Това не е нищо ново - всички матури, кандидатстудентски и кандидатгимназиални изпити се продават. И на всички ни е ясно, че е така.

До 2-3 години матурите ще са основен вход за университетите. ---- Еми то там вече се плаща за да влезеш, а сега и с матурите така, тъй че нищо ново !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Но все пак това е безообразие !!!!!!!!!!!

до 2-3 години матурите ще са основен вход за университет ЕбА сИ ПрОсТоТиЯтА ГеРбЕрСкА

а какво правят тези които нямат пари да си къпят хляб,камоли матърите,тяхните деца дори и да изкарат по хъбави оценки пак ще са зле пред паралиите,ходете в чъжбина там няма такива неща *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Госпожо, всичко това което се върши в България е добре премерено и пресметнато. Вашето дете няма да получи тази подготовка която я имате вие или вашите родители. Това трябва да ви е ясно.

Абе да ви имам матурите!Ха-ха!Пълна пародия...Преди две години дъщеря ми се яви без да ги вземе насериозно и пак има 5,щото трябваше да чете за много яките изпити в МУ!Какво сте видели от кандидатстудентски изпити?!

и без това образованието е сведено до ограмотяване само. това значи - да знаят азбуката и да пишат горе-долу. сгеа сте изгоним и малкото останали учени от су и бан, че да няма и кои да обучава и учителите. сте обявим, че всеки които познава азбуката и знае да срича е наи-добря учител, застото други няма и да има. ами тогава какво ни остава на нас родителите- да сабираме пари, за да можем да подкупим необходимя човек като му доиде времето за матури. не се шегувам, нямаме избор: няма критериж за учетиелска квалификаця, няма критерии за обучение. сте правим куцо и сакато професори, застото видите ли вак е "комунистическа", не било така в европа, ама ви лаят. застото навсякаде има централна комся, отоговорна за акредитациите, както на всеки отделен учен така и на всяка научна и образователна организаця. а ние сте оставим полуграмотни администратори да решават кои знае и кои не знае. така че, и без това ходенето на цухилисте и оценките от изпитите далеч не е критериж за образованост в корпумпираната ни дарява. при тези обстоятелства - какво му е лошо на подкупите за матура?! а и заплатата на един учител е по-ниска от тази на чситачката в министерскя савет - нека помогнем поне ние - родителите, на учителите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Еми аз бях от първия випуск, който държа матура ГЕРБ или БСП, все тая... Просто в България идеи много - амбиция за качественото им осъществяване...няма

Във въпрос 17, отговор Б има правописна грешка - написано е Овобождението, една буквичка е изядена от великите експерти, ненаяли се.

О, това не е единствената грешка, свързана с матурите. На служебните бележки за допускане на матури името на училището ми беше изписано без кавички около името на патрона. И вината не е на моето даскало, т.к. тия бележки се генерират от базата данни на МОМН :)

Защо администраторите на Дир.бг не пускат коментарите, които текат? Кой Ви оказа натиск, че не желаете да пуснете информацията?

Аз дори чух за 350 лв

мизата расте ....

Всички онези , които са съставители на трите вариянта.И всичики онези , който са отговорни за съхранението им , заедно с г-н министъра ВЪН.

срам ме е като бивсч учител,но училистето отдавна не е това ,което бесче ...и не е вярно ,че герб или други са виновни са това-марсела и желанието са лесна и барса печалба са в основата ...а учителите да се самислят ,че това е бадестето на бг ,в което и те живеят!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Потресена съм!Крайно време е да се прочистят университетите от такива преподаватели. И за кандидатстудентския изпит по история в СУ тази година имаше изтичане на информация. Обидно е, унизително е спрямо децата ни. Ето затова, децата ни бягат от България. Тук остават мутрите, циганите и оялите се безсрамни политици, на които им е все тая за случващато се в Майка България.

Ами да, в цяла България живеят балъци. Нали този начин на явяване на матури демотивира учениците и те учат само накрая, а и оттам отиде на кино целия учебен процес и дисциплината в училище. На маймуни ни направиха.

Прокуратурата да се самосеэира спешно и ако е верно това, да бъдат арестувани органиэаторите.

Това не е вярно. Управлението на Герб е честно и прозрачно. Това е заради комунситите. Те акаха в гащите на всчики от сегашните минситри :)

Не разбирам какво общо имат комунистите! Просто корупцията си е нещо относително константно. Ако наистина е имало изтичане на информация, единственият проблем е, че онези зрелостници, които дори не сме разбрали как бихме могли да се сдобием с темите, ще сме, според крайната статистика, на 1 ниво с онези, които са достатъчно тъпи и прости, че да им мине през ума да си купят матурата. За бога, тая матура не се изкарва толкова трудно!

А ти вярваш ли си ...!? ( Ако си вярваш - жал ми е за тебе и за такива като тебе)