САЩ съдят ”Фолксваген” и за измама на потребителите

Американските власти заведоха граждански иск срещу германския концерн "Фолксваген", от който искат обезщетение, което може да възлезе на най-малко $20 милиарда.

Обратно в новината

Коментари - САЩ съдят ”Фолксваген” и за измама на потребителите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има закон, кожто определя допустимите стожности на вредните за околната среда компоненти в емисиите на леките автомобили от определен клас. този закон е публично достъпен и добре известен на производителите на автомобили. емисиите на произвежданите от тях автомобили трябва да отговарят на изискванюатана закона и когато тези проузводители продават продукцията си на сйответня пазар- трябва да спазват сйответня закон. аки закон в правова дърява е нарушен- дърявата запичва разследване и преследва нарушителите. ако законът е нарушен планирано и умишлено- това утежнява случая. няма значение дали законът е добър или не. ако на децата ви продават фъстъци с тохични хомикали и булгаря по чудо издири и подведе под отговорност сйответните производители или дистрибутори- ще пишете ли за евреите, които и от това гледат данаправят пари? или за дебилните българи? всъщност - четежки коментарите ви - толкова сте дебилни, че може и да пишете...

Аз пък ще съдя "Симка" заради телената ограда на арматурното табло.

Да имах пари, още утре щях да си купя фолксваген.

Щото си тъпак. Така ще стимулираш следващи мошеници, които и без това са доста. Всяка подкрепа за мошеници от страна на пазара е подкрепа за мошеничеството. Аз лично смятам, че днешната демокрация отива на лошо именно поради необразованост и липса на морал у самите хора от народа и не толкова по причина на нисък морал на политиците или мошеничества на големия бизнес. Най-страшното е, когато масово хората загубят чувството каква им е ролята в света, в който са. Преди няколко години ми предложиха инструмент, който беше много по-евтин, отколкото в магазина. Ускокоиха ме, че е изправна машината, просто била крадена. Отказах да я купя, защото така ставах участник в канал за пласмент. Опитай в Швейцария да продадеш нещо крадено... И познай защо в Швейцария се краде в пъти по-малко, отколкото в България. Ето тези неща имат значение. След като Фолксваген е мамил и и е продавал с преднина пред други с помощта на измама, аз съм длъжен да направя своя избор: дали да ги подкрепя и с това да дам моята зелена светлина за следващи големи измамници, или като едно лайно да се вържа на отстъпките им и да се радвам като гладен и прост маймун на банан. Моят избор, умножен по милиони (колкоот хора имат съзнанието), ще даде най-добрата присъда и най-добрата превенция срещу следващи такива. Ако някой не го разбира, е на нивото на приматите. Да не говорим, че това е своволие на немските аристократи, чиито копелета ползват на воля простотията на хората по света. Нямате представа какви са гадове и как заслужават да си загубят част от милиардите в акции от подобни мошеничества, от които вече печелят без мярка. Но всичко зависи от масата потребители, а не от аристокрацията. Зависи от такаива като мен и такива като теб. След като ще си купиш Фолксваген, не се сърди на мошениците от едрия бизнес, неразумний юроде.

sps_hrsf@abv.bg

когат си зле, то е завинаги.... фолксваген мами и замърсява, пък щатите най-гоуемиа замърсител! във всеки отдел дизайнери има и такема дет съкращават живота на изделието с малко над изтичане на гаранцията. ГОУЕМАТА ИЗМАМА СЕ НАРИЧА ИКОНОМИКА. И ИМА СЕМО ЕДИН НАЧИН ДАН ТЕ МАМАТ: ТИ ДА МАМИШ И ДА ИМАШ ГОУЕМА СОПА НА СВОЯ СТРАНА..... Иначе ше си те ебът. днешните сделки, утрешни корупционни схеми. след смена на гуедната точка на господаря.

Американците просто показват как държат германците за топките и че ако не ги слушат могат да стиснат по- здраво!!!

Една забележка: Не американците,а евреите!

В случая е по-съществено, че иамаме справедливо наказание на ГОЛЯМА измама. Ето това е важното. И е много важно и желателно. Отделно от това има държане за ташаците и то е именно от глупостта на масата хора. Все по-задълбочаваща се. Народите стават все по-индиферентни. Ето в този случай има м престъпление и справедливо наказание. А хората го мешат с политическите интриги, които вкарват света в драми. Ако се съди справедливо, е добре. Ако се прикрие, е зле. Защото дивизцията между справедливост и условност в справедливостта е онова, което прави световните престъпления. А простотията на хората е причина да ги правят лесно големите играчи. Буквално хората са станали лигави мекотели в главата и не могат да сложат мисловна граница между различните явления. Всеки е набутал някакво схващане в главата си и го употребява във всеки случай, който му се удаде. Това е глупост! В случая имаме не ташаци, а съд и то по справедлив повод. Аз бих искал да се осъществи правосъдие и да е силно предупреждение за следващи мераклии. Това има голямо значение! Огромно! Решаващо! Ако Флксваген мине метър, наглеците ще занаглеят х10.После х100. Това е реалността. Жалко, че толкова много хора не я познават, вижда се от чата. Потресаващо прости хора е родил и отлгедал комунизмът, при това оцелели като свестните и умните. Това му е най-големият грях спрямо нацията ни.

Истината е, че САЩ са най-великат държава в човешката история! Велики! Обичам Съединените Американски Щати! GOD BLESS AMERICA!

Краен си и пропускаш големи недостатъци на нацията на САЩ, които с епревръщзт в упадъчни недъзи. С ефект върху целия свят. Нормалният човек уме да различава и притежава нужната доза критичност, както и преценките му са под условие, а не безусловни. Не е изключено да успееш да разбереш от думите ми, че си счупен в емоциите и преценките си. Понякога е променимо, но най-често е особеност до живот. Такива като тебе са стадо. Половината от качествата им се обезсмислят, а другата половина са лесно употребими за спекулативни цели. Има доза примитивузъм, има доза лудост в такова състояние. Безкритичността към определен обект е вид психическо отклонение. На обикновен човешки език се нарича зомбиране.

Те комунистите премахнаха естествения подбор и издигнаха простотията в ранг на държавна политика. Нер случайно Сталин каза; Простите са по--умни от учените. Затова интелигенцията ни беше избита след ДЕВЕТИ , защото на Сталин му трябваше ТЪЛПА. Всичките ни Премиери бяха простаци.На 5-я конгрес на БКП АЛКОХОЛИКА Г. Димитров призова; Не допускайте Интелигенцията да вземе власта.

тези вв са егати измамнизите.винаги беше ясно че правят боклузи в сравнение с японзите и сега се видя как го постигат.горели малко,те и за това трябва да ги судят.

e ТУК по долу.Само премахнете разстоянивта от ляво и дясно на точката. usdebtclock . org

Баси, победителите евреи няма насищане - точат Германия като дойна крава от 1945 година насам! То не бяха репарации, то не беше Холокост!Но явно вече са решили да приключат с нея като държава и народ, от една страна й вкарват милиони мангали джихадисти, от друга, едновременно с това, директно я обират финансово, като я смачкват така икономически напълно, включително и имиджа на перфектна икономика!

фалиралата кочина на марихуанските фалирали щати,всячески се чуди как да изкара пари за да изхранва дебилните си поданици,които са свикнали да ЛАПАТ без да плащат сметката....ама им идва края. Бог да пази ЕВРОПА и Русия....

Това от ,,проспериращата"руска путлерация ли ти го спуснаха бе?Другрю! САЩ били фалирали,а съвецките съюзняци просперирали.Виж го ти!

Това от ,,проспериращата"руска путлерация ли ти го спуснаха бе?Другрю! САЩ били фалирали,а съвецките съюзняци просперирали.Виж го ти!

Я си купи новият парфюм на другаря Путя и бягай във външната си тоалетна да лъскаш бастуна.Така ще подпомогнеш фалиралата путландия.

А защо само САЩ ги съди. Това е глобална измама.

нас ни гони комисията, а тях ги гони Америка...

Причината е много прозаична, просто защото Фолксваген груп е една от малкото немски компании, които не спазиха ембаргото с Русия - това е, всичко друго е за измивани на очите.....

Уж ние сме най- корумпираните по дойче веле, а като гледам сумите, за които се говори май не можем ги стигна никога немците. Там контролни органи нямат ли или тотално са прогнили от корупция, което е жалко щото Германия е сърцето на ЕС.

Пластмасови нужняци са всичките "съвременни" коляски:) Някой и гаранцията не могат да си изкарат...

САЩ са в агония / всякаква/ и се чудят вече каква дивотия да измислят и на кого да я наложат, но волът като рие си хвърля пясъка на гърба си.

На немските инжинери ще им изстинат мартинките. Знаете ли колко е хонорара на един юрист в Америка . Така трябва.Кой за каквото е учил. Едните имат къща с басейн другите завиват болтове като полудели. На борсата и да продават обувки-работата трябва да се сменя на 10 г.

С голямо извинение искам да напомня защо бяха юрнати евреите през тридесетте на миналия век-защото изсмукваха финансовите ресурси на трудолюбивия германски народ. Сега правят същото!

Не се отклонявай. Сега това е битка между моите супер нагли адвокатчета и лъжи-тревичко немски инжинерчета

В една от сериите на Алф американските сценаристи казват че : " Ако оставим настрана дизайна , надеждността и разхода на гориво , американските коли с нищо не отстъпват на останалите " .

С кво дизайна на една Тесла или Корвет е по лош от на фауве в която искаш разновидност?!? Или някоя друга немска машина? как прецени надеждността? О тприказката на Алф ли? И кой немски кошник с много коне не гори много гориво? За сметкана тва всеки американски автомобиил е много по широк и удобен от съответния калс други автомобили!

Това, че не се продават никъде извън САЩ не е ли атестат? И ще ти кажа, защо не са хубави: защото не са правени от американци. Американците отдавна спряха да работят. Каквото и направено да има там, то е дело на емигранти първо поколение.

Друго си пластмасата на Пежо, Рено , Фиат . Покарай малко американска кола и ще те питам тогава дали искаш да я смениш с нещо друго.

Dimi

Абе нещо американците предпочитат японски коли пред собственото им производство, че без малко не фалираха всичките американски автомобилни концерни... сигурно защото американските коли са перфектни... (Тесла не коментирам, това е бъдещето, но цените са много високи)

Николовв

Ти карал ли си като коментираш?! Защото съм карал от новия мустанг, не съм виждал кола с по евтина пластмаса, ключа беше като на лада а алармата като на кадет!!! Единственото хубаво нещо е звука, да има го!!! Ако искаш може да тестваш и някой кадилак ескалейт да му натиснеш с ръка някоя ламарина, мека е като капачка на буркан!!!

А кога ще съдят САЩ за ГМО-тата?

Така е в демократичните държави - има правила и трябва да се спазват. При копейките - няма проблеми за да могат евтино да се опияняват !

Така е, пред закона всички са равни на някои са по равни

Доброто старо немско автомобилостроене веч го няма. Сега бръмчат някакви немски пластмасови кутийки, пълни с фалшива електроника. МЕРЦЕДЕС вече е марка, към която клиентите се отнасят с подозрение. А беше върхът.

Не само автомобилостроенето и не само германското. Цялото производство в цял свят става някак си евтино и боклучаво.

Не се ли престарават американците? При тях процента на леките дизелови автомобили е сравнително малък.

кой нормален човек кара печка?!? В нормалните страни забраняват печките!

Няма лошо! Въпроса ми беше доколко, пропорциите са значими. И от там, и вредите.

Причината е много прозаична, просто защото Фолксваген груп е една от малкото немски компании, които не спазиха ембаргото с Русия - това е, всичко друго е за измивани на очите.....

Браво САЩ. Мародерствайте германските лъжливи боклуци.

Абе кво стана с милиардите на Кадафи и Саддам?

чичо си Саркози!

Това пак е нищо!20 млрд. добре, виновни са, обаче като влезе в сила ТАСъюз , ще ги съдят , не само фолксваген , ами и смите държави. Ще видите!

че 90% туккарат немски таралясници и затова така ги защитават. Но да питам колко от вас са карали американска машина, че ги отричате?

Ми,те и СУ 35 не са пилотирали и с руска ракета не са излетели,ама и тях отричат....:):))))) факт е обаче,че самите граждани на САЩ взеха да ги отричат и да купуват европейски и японски коли.....

че напоследък се карат много европейки и японки, но при тези смешни цени под 50К долара е обяснимо да нараства броят им. Все пак един мерцедес Е класа е 2 пъти и нещо по евтин от една Тесла. Но ти кое би предпочел ако имаш пари?

Тук няма значение каква кола кара човек. Има значение дали интелкетът и моралът му успяват да разпознаят уродливсотта на един концерн и да отсъдят, всеки сам за себе си и всички заено. Какво значение има каква кола караме?! Нима сме придатъци? Не сме ли хора отделно от колата си?! Учудващ примитивизъм в такова отношение към казуса. Световен казус. Апропо продажбите на Фоклсваген при условия на ценови отстъпки са показателни за това колко предатели на човешките ценности обитават днещния свят! Т.е. колко боклука. И не брои всички, но е една представителна извадка.

Като ви казва батко ви информатор,че САЩ и Русия дружно бият шутове на Германия и и разкатават фамилията за`дето оглозгала Гърция,Италия и Португалия и тръгнала се прави на световен фактор,да слушате....:):)))))))))

Германия ще плати сумата. Ако трябва заем ще вземе. Ако трябва - от Русия ще поиска заем. И СБОГОМ на американските интереси в Европа !

а от 1945 германия е 51 щат на САЩ!

Нито при Вили Брандт, нито при Хелмут Кол е била. Трябва им човек с повечко кураж, да се опери на янките.

Тия немци се оказаха по-големи лъжци от нашите цигани

VW да се научат да правят по качествени коли. Това със софтуера някак си е много пасва на тази марка. Прави коли с какви ли не опции и дрънкулки по тях, но не и качествени и надеждни. На дизеловите пасати най-честия проблем беше пукната глава на двигателя. Окачването е за гладки пътища, не като нашите. Няколко японски марки правят значително по качествени и надеждни коли, включително и ставащи за нашите пътища.

Не бери грижа за германските гиганти...Из Добрич може да си карате японски, това няма да се отрази особено тежко на продажбите на германците...Шефовете на Митцубиши си правеха харакирита заради скандал с прикриване на дефекти, Тойота изтеглиха 9 милиона автомобили, а Нисан са собственост на Рено, щото иначе щяха да фалират...Така че, първо се чете, после се пишат глупости

Шефовете на Митцубиши предпочитаха да си правят харакири, защото някой друг щеше да ги разпори ... Митцубиши е основната компания, която доставя транспортна техника на японската армия и всеки пропуск в качеството се заплаща много скъпо ... по японски.

То пък едни гиганти

НЕ Е САМО ФОЛКСВАГЕН .... .. ВСИЧКИ СА С ГАФОВЕ - ДЖЕНЕРЪЛ МОТЪРС ЗАРАДИ 50 ЦЕНТА ПОВЕЧЕ НА КОЛА СЛОЖИХА ПО-ЕВТИНИТЕ КЛЮЧОВЕ НА ЗАПАЛВАНЕТО .... СТОТИЦИ МЪРТВИ - КАТО ВЪРВИ КОЛАТА ИЗКЛЮЧВА , ЗАКЛЮЧВА И БЛОКИРА ВСИЧКО .... ТОЙОТА - НАПРАВЕНА В АМЕРИКА - КАРАШ И ИЗВЕДНЪЖ ВСИЧКО УГАСЯ И ОТ 120 ТРЯБВА ДА СПРЕШ С РЪЧНАТА ???? - ДЕФЕКТНИ ЗАПОЯВАНИЯ НА КОМПЮТЪРА НА КОЛАТА.... ЧУПИ СЕ ПРИПОЯ И ТАКА 6-700 000 АВТОМОБИЛА - БЕЗПЛАТНА ЗАМЯНА ... А ПРЕДИ ТОВА ХОДИХ 3 ПЪТИ И ВИКАТ "НЕ ЗНАЕМ ОТ КВО Е" - СМЕНИ КАТАЛИЗАТОА ЗА 800 ДОЛАРА :)):))))

Виждал си ти Тойота, направена в Америка през крив макарон!

София е най-мръсната столица в Европа. Едва ли това се дължи на софтуера на Фолксваген. Но ако кажат от американското посолство - Борисов може да се съгласи, макар, че е дружка с Меркел ...

Това е добър повод ЕС да скъса дипломатическите си отношения с САЩ. И без това само беди идват от там...

колонията може само да чака да и бъде дадена независимост, но в случая колонизатора няма интерес от това.

Мотора на ЕС е Германия ! 20 милиарда са си жестоко ужилване ! Бих казал прекалено жестоко ! САЩ показва истинското си намерение да срине ЕС по всички възможни начини включително и икономически ! Не , че за страна с нейните възможности тези пари са непосилни . Доскоро външния ни дълг беше толкова . Но Бочко успя да го удвои . Най- големия враг на Европа са САЩ и изобщо англосаксонците !

и без намсеата на САЩ започна да работи неравномерно и УК го изпреварва. Аз пък питам от къде на къде меркелица се опитва да командва все едно всичко и е бащиния. Ако не сме равноправни в този съюз на 28-те за чий ние ?!?

има ли по голяма измама от т.н.държава САЩ, те отдавна фалираха автомобилната си индустрия поради квадратните щайги които поризвеждаха и харчеха гориво като за световно.Сега искат разчистване на пазара с прекоремно измислени глоби за чужди производители.

ще има внос на американски коли на прилични цени в БГ? С кеф ще подкарам нещо ново мейд ин юесей!

За бога, не го прави. Горчиво ще съжаляваш. Американските коли са най-големите недоразумения в света. То затова и само в Америка си ги карат. Даже и в САЩ се карат повече японски коли.

ама такива американски коли никой не е виждал и чувал в европа.Даже в САЩ президенти, бял дом пентагон, сенат и т.н.че даже и по заможните карат немски коли.Това лесно може да се види.Никой дори там не кара америк.баталясник.

президентът им да се качи на мерцедес. Има си специален кадилак. Мерцедес не са дорасли да возят американския държавен глава.

Въздухът на София, Пловдив, Варна, Перник е постоянно замърсен, значително над допустимите норми за ЕС. Не случайно България е на първо масто в ЕС по белодробни заболявания, включително рак. Кога ще има сериозна реакция и смислени постоянни мерки по въпроса от страна на властите в България? Трябва ли и за това да бъдат заведени граждански искове за милиарди в европейски съдилища?

ха,хах,хах,хах,хахах! Влезна им дебел на германците. Аз добър германец...... Единствениа добър германец е мъртвиа германец Кво си мислат? ТТПАЙ, продаваме си коуите и сме жус! Е да, ама не САЩ искат сичко само за тех си. ФАУИТ НА ГЕРМАНИА - СКОРО. АКО НЕ РАЗМАХА СОПАТА....

Който го може, го може. Дори да фалират WV, германците пак ще произваждат качествени коли. А на американците във всички сфери технологията е издишала.

Така е, американските коли са боклука на планетата. Но немците пардон, много се изложиха. Трябва да се накажат сурово и да им държи мокро поне 100 години напред.

абе карай си тараляса и не ми го хвали щом е немски. Вчера лично извадих 2 мерцедеса от преспите, а един колега с "джип" мерцедес не дойде на работа. Познат,който прави компютърна диагностика има опашка от клиенти каращи мерцедес и най после се виде у кинти.

Карал ли си джип "Мерцедес", младежо? G клас?

Краварите са най-големите измамници!

САЩ са абсолютно безскупулни мошеници. Такива хора нямат приятели, а само лакеи. Да не мислите, че дълго по тоя начин ще си развяват гегата? Германците са много отмъстителни и рано или късно възмездието ще дойде - много преди съдът да осъди, а касиерът да изпразни касата.

Aмериканците удрят всичко, що е читаво извън САЩ. И там, където не свирят първа цигулка, а има много пари. Във ФИФА и УЕФА се въртят милиарди, но се командват от европейци и азиатци. Бум - Блатер и Платини изгоряха по хамериканско разследване. Фолксваген, Ауди и Порше, все печеливши германски марки, замърсяват въздуха. Бум - ще плащат до като са живи. Сега се разбира, защо Меркел е толкова хрисима и послушна. Защото - бум - и ... т.н. ...

Смешно изказване, аланкоолу кой мами със софтуерните програми в колата? Немците мамеха, американците следяха всичко и им намериха цаката. Няма какво да търсим конспирации против Русия ся.

Глупчо, каква Русия ти се привижда ???

Смотаняк,я ми кажи от колко време се произвеждат тези модели с тоя софтуерен проблем и защо не са коригирали "измамата"по-рано!?

Могъществото на САЩ се крепи на статута на долара като световна валута. Затова някои държави удрят САЩ точно като бягат от плащания помежду си в долари. Това са мощни държави, на които САЩ не могат просто да им ударят шамар и да ги поставят на мястото им. В един бой е важно, колко силно можеш да удряш, но не по-малко важно е, колко можеш да носиш на бой. Според мен САЩ биха рухнали след много по-малко и по-слаби удари отколкото държави като Русия, Иран и Турция. Но САЩ имат и друг вариант - разбиване на ЕС, смърт на еврото и търговия между европейските държави с долари. Това би дало въздух на САЩ поне за още 20 години. В тази посока и действат.

Всичко това, което сте написали е съвършено очевидно и не знам защо не се разбира.

Каква е разликата между идиота и шизофреника: Идиота не знае, че 2 + 2 = 4. Шизофреника знае, но това му се струва непоносимо. Разбира се, че онова, което съм написал в основния си пост се разбира от всички, но за голяма част е непоносимо. Светът очевидно се тресе от шизофрения.

РЕАЛНАТА ИКОНОМИКА(реалната е не ленинската политикономика) Е НЕЩО НЕРАЗБИРАЕМО ЗА ОБИКНОВЕНАТА ВАТЕНКА! Затова много неща са им чудни и странни! Но докато са подвластни на кремълската пропаганда - така ще бъде!

Когато колонизатора закъса икономически ,натиска колонията и я изцежда! Всичко си е в реда на нещата.

Попитах какво общо имат Путин,Русия и мурзилките с темата,че оставяте платеният трол Щерев да спами и бях цензуриран.Много разтегливи критерии за спам имате,защо така...

Ако швабите държат на фирмите и репутацията им ще забранят износа за щатите и ще затворят всичките си автомобилни заводи в америка!Н германците са робско племе от дълги години и няма да направят нищо подобно,а ще си плащат като попове!

Крадеца вика: "Дръжте крадеца!" По-голям замърсител от САЩ на планетата няма!

Освен това, трябва и бюджета да се закърпи. С всички тия войни и 18 трилиона дъл печатниците им несмогват

18000000000000 - Ето закърпих им бюджета. На по-просветените е ясно че $ парите не се печатат физически, а са само числа!

Ами, индустриалната революция изисква жертви. Замърсяването е една от жертвите. Ако се замислите, може да стигнете до заключението, че това не е замърсяване, а разместване на химическите елементи които са в наличност на Земята. От равномерно смесени (абсолютен хаос), в натрупване на купове!

Американците трябва да поискат не 20, а поне 50 милиарда долара глоба от "Фолксваген". При този бундесканцлер метрополията ще може да събере и този данък от немските индустриалци.

ЦЕНАТА Я ИЗЧИСЛИХА ВЪВ ФАЙНЕШЪЛ ТАЙМС НА КЪМ 300 МИЛИАРДА ДОЛАРА ... НА ПРАКТИКА ФОЛКСВАГЕН Е ФАЛИРАЛ .... ВЪПРОСА Е ЗА ГЕРМАНСКАТА ДЪРЖАВА ... ЧЕ ПРОВИНЦИИТЕ СА АКЦИОНЕРИ ВЪВ ФОЛКСВАЕН .... ... С ТОЯ НОМЕР АМЕРИКАНЦИТЕ СА СГРАБЧИЛИ МЕРКЕЛИЦА ЗА НАЙ-МИЛОТО :)))

Ами според теб не е ли нормално това? Нормално е, Фолксваген бяха една от най-продаваните марки. На всеки американец му блесваха очите - добра цена и сравнително добро качество, нито скъпи като Мерцедес и БМВ, нито пък много по-долу от тях. Обаче, как да продават Теслата, Шевролетите, Фордовете? А че Фолксваген са сгафили, така е. Но в лошия момент, на лошото място.

САЩ се чудят как да съсипят Германия още от едно време. С подкрепата на меркел. Замърсяванията, които те предизвикват са много по-големи от тези на Фолксваген.

Въпросът е не в замърсяването, a за това че са оборудвали колите с манипулиран софтуер. Иначе си купувам Голф 7 веднага ако му падне цената на половина.

Въпросът е, че Фолксваген са сгафили и точка. Кофти тръпка, но не са си изпипали делата. Сега САЩ естествено, че ще се възползва. Да не са глупави да им кажат: абе вие сте много супер, ще ви подминем?!? Няма такива работи, там е жесток капитализъм, най-добрите само оцеляват. Това е то.

КОЛИТЕ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА СЕ ПРАВЯТ ВЕЧЕ ТАКА ЧЕ ДА СЕ ЧУПЯТ ... .... ЗА ДА МОЖЕШ ДА ОТИДЕШ И КУПИШ НОВА ... ТОВА Е КОНСТРУКТИВНО ЗАЛОЖЕНО .... НАПРИМЕР НОВИЯТ 6 ЦИЛИНДЕОВ ДВИГАТЕЛ НА ТОЙОТА - АЛУМИНИЙ - РИЗИТЕ СА ТОЛКОВА ТЪНКИ ЧЕ НЕ СЕ СМЕНЯТ А, КАТО СЕ ИЗНОСИ СЕ СМЕНЯ ЦЕЛИЯ ДВИГАТЕЛ ..... ПЛАСТМАСИТЕ И ОБЛИЦОВКИТЕ ЗА СЕДАЛКИТЕ - ПРАВЕНИ ВЪВ ВИЕТНАМ ИЛИ БЪЛГАРИЯ ...И Т.Н

вече е така. Едно време производителя се е доказвал с КАЧЕСТВЕНА стока. Сега всеки си поръчва партида в Китай се бара търговец.

ВСИЧКО ПОЧНА ДА СЕ ПРАВИ ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА - ПЛАЩАШ - КУПУВАШ - ХВЪРЛЯШ - ЗАРОБЕН ДО ГРОБ :) ПРИ НАС В АМЕРИКА ВСИЧКО ЩО СЕ ПРОДАВА ПО МАГАЗИНИТЕ ЗА ДОМАШНИ РЕМОНТИ Е ИЛИ ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА ИЛИ ИСКА ПОСТОЯННО ДА КУПУВАШ КОНСУМАТИВИ - И СИ ПРЕЦАКАН ДОЖИВОТ:))

съд до дупка! Да се научат да правят коли тия немци , само кошници правят и всички каращи техните кошници са все диагнози на пътя, без значение дали е фауве или беемве.