Излежаващият 20-годишна присъда Олег Сенцов получи наградата "Сахаров"

Европейският парламент отличи украинския творец по предложение на десницата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През 2035 година!

както виждам очаквано руските тролове са реагирали незабавно и трупат постове под темата. видимо за тях това, че процесът е скалъпен и невинен е хвърлен в затвора няма значение. това, че путинска русия се разправя безцеремонно с критиците си, дори с цената на инсценирано постановки не е новост. наскоро навални излезе от ареста, където беше задържан пак по измислени обвинения. само и само да не присъства на организирания масов протест, на който арестува стотици хора, за това че са посмели да изкажат публично мнението си. след като през юли излезе решението на съда в страсбург по делото на пуси райът срещу русия за несъразмерно големите наказания и постанови да им бъдат изплатени компенсации тия дни се разбра, че руската държава отказва да изплати наложените санкции. толкоз за деспотичната русия.

"Наградата ще бъде връчена в Страсбург на 12 декември" За датата не знам, ама мястото определено са го сбъркали. Ако ще го награждават, да го търсят по постоянен адрес - изправителна колония № 8 «Белый медведь» в град Лабытнанги (Ямало-Ненецкий автономен окръг). До към 2035 му е там мястото.

ЕС подкрепя тероризма. Това не е новина. Сенцов се надяваше да получи нобела за мир, но след като се размина с наградата спря гладната стачка. И още нещо "През 2015 г. той беше осъден на 20 години затвор по обвинения в тероризъм и трафик на оръжие, но не се призна за виновен." Това, че не се е признал за виновен оневинява ли го всъщност???? :)))

Какво е сътворил този толкова .? ..Е, аз мога да сътворя ... !?

награда "Ван дер Любе" трябва за този пишман-"борец".

Това е достатъчно.Този е или светец или мошеник

Без значение от професията и творческите му заслуги, които винаги са спорни, Сенцов съвсем справедливо се намира там където е сега. Не мисля,че и на друго място по света, пък било и в светая светих на демокрацията биха му направили компромис. Руснаците все пак не са злодеи, дали са му шанс да излезе в съзнателна възраст. А не чак толкова отдавна от историческа гледна точка български съд осъди на смърт Вапцаров.

само затвърждава пълната безпомощност една шайка талибани от ЕС-страни членки -бананови тигри.Да живее неолибераланата педерастия.

заедно с Иван Костов,Луканов,Царя,Софиянски,Станишев и др. ме накараха да мразя думичката ДЕМОКРАЦИЯ повече от думичката КОМУНИЗЪМ

Де да си само ти?..!

единственото което мога направя е да му честитя на Сенцов и да му пожелая за много години.

Пожелаваш му, "за много години в пандиза"!

Естествено точно там, където е мястото на един доказан терорист

Ето затова хората вече мразят здраво ЕС, и то повече от Съветския съюз. Награди се дават за политическо дупедавство, а не за някакви реални приноси. И то често на престъпници. Като е толко отворен и защитник на правата, защо не създава творби срещу анексията на Косово от албанците. Навремето всеки, който плюеше Запада, получаваше държавна награда. Сега всеки, който плюе Русия, получава евроджендърска награда. А всеки, който прави терористични и въоръжени групи, за да отстоява някаква кауза, е не по-малко виновен от Милошевич. Така че този е по-скоро за присъда, а не за награда. Но когато е за наши хора - виж, това е друго нещо.

Да му е честита , да си я окачи на стената в килията и да и се радва.

И ся - кво? - Свинче със звънче.

награждават тероирист ,тръгнал да взривява детски градини,....гадове мръсни.....

Терорист с награда ега ти ужаса.Същата работа като с убиеца пол фрийман..

Аз съм яростен критик на анексирането на Косово от НАТО и изграждането там на двете най-модерни военни бази на САЩ на чужда територия - искам награда! Тия идиоти позорят името на акад. Андрей Сахаров!