На Бузлуджа, освен сърп и чук, има и истинско изкуство

Пропаганда, вандализъм, проблеми със собствеността: все за това се говори, стане ли дума за Бузлуджа.

Обратно в новината

Коментари - На Бузлуджа, освен сърп и чук, има и истинско изкуство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никакво изскувство - всичко е религия,комир.

Паметникът трябва да се възстанови ...на страхотно място с изглед към Южна и Северна България ...не биваше да се допуска рушенето му...

До "От фантазе до реалност" - Ако Нинова има късмет да изживее една такава буря на този връх Бузлуджа, когато небето гори от светкавици, а край теб гърми и трещи като от канонада, вероятно ще и просветне, че не всичко, което лети се лапа. Тази жена не знам кога ще и узрее тиквата, коята носи на раменете си.

тоя дето твърди че имало изкуство разбира колкото свиня от кладенчова вода

Паметника да се разруши,безмислено е да се реставрира или ремонтира и да се изразходват милиони за това.Въобще както стана с гробницата на Г.Димитров, бум и до тук беше.Стига с тези паметници от времето на комунизма, точната дума е разрушаване.

А нещо да сте построили за последните 27 години, а капиталисте, опс извинете вие сте демократи. Нещастни некадърници и разсипници.

Към 0:33 - въстановка да се чете възстановка

Корнелия Нинова е боса от всякъде, не разбира нещата, няма представа за какво става на въпрос, но се пъчи. Смешна до припадък. Корнелийо, разбери - от тази уникална чиния става само едно: Ако има вманячен мераклия с извор от пари без грам печалба да белоса чинията и да монтира прожектори, които да осветяват нощно време. Ще бъде истинска сензация, ще изглежда като кораб на извънземна цивилизация. Но... не знам как туристите ще имат късмета да видят това уникално творение нощно време, когато прожекторите светят. И да знаеш Нинова - от това печалба няма да има, само разходи за въстановка и подръжка. И да ти светна - на Бузлуджа се събират най-страшните бури, с разцепващи небето светкавици и проглушаващи грамотевици - да не ти се случва да си там, когато гърми и трещи, което си е доста често явление.Страшно, много страшно става в такъв момент, но затова пък една такава буря ще бъде в страхотен унисон със светещата летяща чиния.

Това е един мразен от различни поколения "паметник"...спомням си,майка ми с три деца,сама жена всеки месец трябваше да ни дава по 0,50ст за марка за Буздлуджа,а вземаше 85лв заплата. Мразеше го,защото беше "по желание" и не дай си боже да не не даде,то беше ужас.....

Когато слагате такова заглавие е задължително да илюстрирате вашето твърдение поне с една снимка на истинско изкуство от там, а не с общ план на закотвената летяща чиния с антена. Журналистиката все пак е и професия дявол го взел.

А ще видим ли чичко Брежнеф? Га се цунка с Тато! Плакат за започване на гей парада. И после тряя да изчакаме да се срине чинията. Цел свет ще се изсипе да види истинска катастрофирала чиния със звезди. Като нафрашкаме вътре извънземни с компутри "Правец" отпреди 3 000 години и дори единствения роден цветен телевизор - че ни поверват. И едно филмче - роми мъкнат железа от Бузлуджа за автентичност с тези неандерталци наоколо по времето на кацането. И от Австралия че идват. Ще бетонираме някои дупки с табели - "вход" в Царичина и тоя продънен покрив над главите - истински Ноеф Кофчег.

МУТРО-РЕАЛИЗЪМ НОВО ТЕЧЕНИЕ В БГ КУЛТУРАТА :)) А надолец от Б анкя ни яха В суе го псуваме в мрака Г ьонсурата се хили кат пръч Д ивите мутри го следват Е мира на СИК е на власт Ж ално блеят стадата а З лият уфчар ходи на мач И ма ли още надежда ? Й овков да напише за нея роман К учето злобно отвръща Л ошия матриал заслужава само самар М ладите бягат в чужбина Н икой не поглежда назад О теца казва на сина : П ростен си ако не се завръщаш в тоя мрак Р адост едничка остана С тадото да му пуснат Азис кючек Т ихо умира Народа У тре ще погребем поредния Човек Ф изика на новото време Х имия на несбъднатия рай Ц аря само прибра ги парите Ч акаме да ни гази нов трамвай Ш епнем и свещите палим Ще дойде и нашия ден Ъ , ама едва ли Ь ок гяур каза кротко другаря Доган Ю да червен подкара с кавала Я рема е яко скован

ЧЕРВЕНИЯ ДЕБИЛ ОТ ДЕТРОЙТ НЯМА УМОРА И ТВОРИ СОЦ, ИЗКУСТВО

СЪБИРАМ И НАРОДНИ ПЕСНИ - ОПАЗВАМ ЕТНОГРАФСКОТО НАСЛЕДСТВО .. Войвода се главява Аргатин на Пашата (Народна песен от Ямболско) Жена на Сидер думаше Остави войводо Балкана Остави Игликина поляна Ела си войводо у дома Да гледаш малко детенце Сина на Сидероглу Страшника ... Сидер се бая замисли Войвода рабта не хваща Войвода е срамно да бачка Мислил е до три дни па го измисли Глави се ибрикчия На Мутра Ага Банкянлията Пашата на Мутристана ... Сребърници Сидер броеше Малко детенце гледаше Сина на Сидероглу Смешника

Тази сграда е едно от типичните безумия на соцреализма. Опит за замяна на християнството с комунизъм.

Тази сграда ,е истинско произведение на изкуството и историческа ценност ,както пирамидите в Египет ! Милиони чужди туристи ще искат да я посетят в бъдеще и ще се редят на опашка при резервиране на места за посещение ! България трябва да пази своето културно наследство и да се откаже от вандализма и разрушаването !

От той нещо ще наберем баре едно 5-6 тона железо.

Бузлуджа? Изкуство?

Печелившо решение на "казуса" Бузлуджанско НЛО би било опаковането му от Cristo.

по-добре да повикат Евгени Бакърджиев!

Човекът е със скъсана пружина от скачане. Едва се справи с мавзолея, летящата чиния ще го погуби съвсем.

Имам едно питане за бетона как така е прогизнал моля? Бункерите,който са под Земята и търпят също влага как те не прогизват, а нашия е прогизнал- Бункерите са по стари от нашия паметник-

кои бункери ма стрино?

едно голямо нищо

Една странна комбинация от много похарчени пари и комунистически кич!

Акъл от БСП ,ДПС не искаме,тези хора имаха шанса да направят от България бижу,а за 20г.управле ние я разсипаха,ограбиха.Сега след като други поеха тежеста и отговорноста те като ,,опозиция"какво правят ,нищо контрират всичко и хубавите неща които се правят това опозиция ли е това са хора които спъват държанвата и ни вредят на нас гражданите.Чинията и всички символи на комунизма не бива да бъдат музей на една партия,партията не е държавата ,хората са държавата, чинията да е място за възхищение ,ние не се гордеем с комунизма защото държавата остана в застой,просто застина за цели 40 г. ,никога няма да застигнем държавите които през това време се развиваха а ние тъпчехме на едно място 40 години,ни по малко ни повече.

На българина му дай да руши,ако трябва да твори и да гради поне же е работа не го търсете.Това е най лесното и всеки го може ,но да го върнеш в прекрасния му вид е не работа за всеки,трябва характер,упоритост,разум,умения ,любов към историята,любов към красивото,това трябва да се прави

Да стане музей на розата,няма да се толерира по този начин една партия а ще се рекламира производството на розово масло което има известност по света ,ще се успокоят страстите ,ще се даде на концесия и така ще се полага грижа за сградата,ще се печели от нея и ще се внесе спокойствие.Целта на БСП е да си помагат финансово то е ясно ,но тя неможе да бъде само тяхна,защото сградата е строена с парите на доброволци които никой неможе да каже дали са комунисти или редови гражданин.

Скандалите прикриват мизерията.

Като им трябва на БСПто този планински ке-еф, да им го дадат. И толкова. Да си бръкнат корнелия нинова и сие и червените олигарси в сметките и да му платят ремонта. Колкото до "ценното" изкуство , може да се пробват да го обявят на търг.

Добре бе другаре,БСП има милиони държавна субсидия на година!Една година стегнете коланите,ремонтирайте чинията и я правете каквото искате,музей,казино,хотел,обсерватория,ваше решение.Какъв е този вой-дайте да дадем за да спасим "чудото".Така я и построихте,с държавни пари и "дарения"които си бяха задължителни.

Този монумент, като идея не идва от нищото- паметникът на Шипка не е от комунизма и не е по- малко импозантен и висок... така, че има нещо повече от комунизъм тук. Кристо не случайно е българин и работи монументални чудеса

Авторката е с патологичен негативизъм и омраза /тук ендокринолог не е излишен/ и това някак си по не се забелязва когато пише по такива теми за комунизма. А горкият комунизъм- още ги храни... направо му се нахвърля като либерал на Тръмп... Трябва да имаме милост към миналото, към човешкото му измерение, към жертвите му, да замълчим...да не каращисваме винаги човеците с политиката и да сме толкова жестоки и отмъстителни по комунистически...

Тази сграда в момента е в изключително отчайващо състояние .Почти цялата и арматура е прогнила и едно реално въстановяване ще излезе доста скъпо. Освен това е необходимо да се направят едни предварителни разчети за текущите разходи по издръжката й след това . Само за отпление през зимата, средствата ще са колосални , поради географското местоположението на сградата . Всичко зависи от това и за какво ще бъде използувана сградата и какви средства ще се възвръщат . Да не излезе накарая срок на възвръщаемост 100 год. - което за соца не значеше почти нищо.

Никой не ни е питал, нито сме поръчвали това "изкуство" на партийни лапачи и подмазвачи. Доброзорно ни караха да плащаме марки за Бузлуджа, когато получавахме заплатите си. От това "изкуство" хората нямаха никаква полза, разбира се освен "творците" и техните комунистически работодатели!

Какво значение има дали са те питали или не,бе тикво такава?Понеже не били питали Бай Никой,дай сега да рушим.Мамамустара,много прост хора пишат тук.Отврат.

Авторът на ПетоХ.йникът" и той се е разписал на Бузлуджа! Но вижте хита на сезона: "Велислав Минеков паметникът е технически неспасяем, защото бетонът е подгизнал"

един30 милки за саниране? ше го спъсимъ! бутаме и наново.

...и претенциозна. Кой е Величко Минеков и кой е Велислав Минеков?

"В спорта, трябва да ни задоволява само едно ниво. Световно, олимпийско." Т.Живков. Аз твърдъ и твърдъ също така, че на бузлуджа неза ИЗКУСТВО! Ако е имало такова, то требва да може да бъде продавано и съхранявано от световни галерии и колекционери. Гоуемиа плач е ДЪРЖАВАТА да им налее 10-15 милки за консервиране и нови хонорари, на творците-соцмедалисти.( убивай и забрави. АКО НЕ МОЖ ДА ТВОРИШ КАН БАНКСИ, НЕ МОЖ ДА ТВОРИШ - ВЪОБЩЕ! Та, кои беха тез, иманета от статиес? Колко и какви цени са постигнали на търговена къщи кат "сотбис" да речем? БКП да си им плати за нейната пропаганда ииииии край. това им е лимита. нищо интересно за останалите хора.

Има и много г*вна другари...

Да ви пикам на изкуството.

един музей на великия воевода Хаджи Димитър!

То и в това,което войните на ислямска държава разрушават има изкуство,но дивак от изкуство разбира ли!?

Това по социологически проучвания на Галъп от сорта на: Питахме 100 фашиста ли е? Че нещо не съм чул из Европа да тачат пречупения. Я опитай да отидеш да им го покажеш, може пък да те понесат на ръце.

Де се обърнеш и ти изскача мутрата на тоя бездарен Старчев с неговите страшилища за непослушни малки деца!!!

Пълна безмислица е тая чиния, на тоя връх. Колко ще му струва поддръжката на това съоръжение? Колко ще върви за отопление? И всичко това само и само да си начешат крастата комунистите. Влизал съм в чинията когато беше работеща, влизал съм и сега. Цялата тая работа е безмислена и ще струва безумно много пари. Отказвам с моите данъци да се спонсорират простотии.

ко ли разбира маносан седераст от изкуство

Пише се сИдераст! Учи граматика и правопис - български!

той има предвид СДС, не Атака

Такива "творци" от рода на Минековите са големи егоцентрици, постоянно им се струва, че някой им краде работите.....i

ДИР не знам това платени публикации ли са та от два дена ни заливате с тях. Парите не миришат нали? СЪБАРЯЙ!!!

Ти ли ще платиш събарянето? Щото само то ще струва няколко милиона лева.

Природата ще се справи и то безплатно.То това и става в момента,ама срещу него ревете.

Който е бл вътре няма как да не се изуми от лудостта и тоталитарната шаманщина! А който е ходил, няма как да не си спомни, че комунистите не позволяваха да се премине през центъра, а само по краищата на чинията! Пълни идиоти! Сега пак се канят да използват хлорофилния си електорат, от който да вземат парички, а после да създадат фалшив ентусиазъм, за да кажат накрая- поправихме монумента, ще поправим и държавата , но с вашите пари... Баси наглите парцали!

И преди 10 г. като им даваха чинията, червените защо не си я стопанисаха досега. А сега, сетила се Мара, та се побарала, и като се побарала, се сетила.

Сърпът и чукът са най-гениалното произведение на изкуството! В света няма друг символ с толкова силно въздействие, като сърпа и чука. Дори логото на кафявата подсладена газирана лимонада не важи пред сърпа и чука!

изкуство си беше! комунистическо грозно и изкривено като самата комунистическа идеология! живков благоев димитров увековечени на мозайка от камъчета докарани от цял свят! те са вперили поглед през кръгла конусовидна с огромни стъпалапейки зала, родена от нечий болен мозък, към збър.каняците ленин, енгелс и маркс. доброто в случая е . че нищо не остана от суратите им нито на мозайката, нито в живота ни!

поздравления.

За съжаление, животът ни все още е отровен от болнавия им, чудовищен дух.

На Бузлуджа има само гоБна, БКП друго не може да произведе.

хм, на Бузлуджа една камара разрушен бетон, в Белене - един гьол. За к'во са ни?