Изключително напрегнат бил разговорът между Байдън и Ердоган за арменския геноцид

В знак на лоялност към съюзника си в НАТО и въпреки решението на американския Конгрес, Рейгън, Обама и Тръмп, наричаха събитията от 1915 г. "голямата трагедия"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Епичното стихотворение =АРМЕНЦИ=, нашият голям поет Пейо Яворов е написал през неговата работа като телеграфист на гара Стралджа. 1898/1899 г. На тази гара са работили като хамали голяма група прокудени арменци през време на геноцида. Пейо Яворов е пресъздал в своята гениална творба жестоката действителна картина на изгнаниците - арменци.

Че нямало е геноцид... Ако е имало нямаше всеки трети срещнат в България да е арменец

Нямало е арменски геноцид. Било е едно най-обикновено клане, които турците имат навик да организират от време на време.

РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ИМА ГЕНОЦИД НАД АРМЕНСКИЯ НАРОД. КАКТО И ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ ОСМАНЦИТЕ!!!! ПОКЛОН И УВАЖЕНИЕ ЗА БАЙДЪН - НАЙ- ЧЕСТНИЯТ ЧОВЕК В ПРЕЗИДЕНСТВОТО НА САЩ ДО МОМЕНТА!!!

Османците са турци, не са патагонци. България е била петстотин години под ятагана на турските поробители.

А масовата гибел на българите през петвековното турско робство? Това също е геноцид. Кое българско Правителство ще постави този въпрос за решаване?

Ти за Джанюариъс Макгахан чувал ли си? О забравих! То на концертите та Славчо , тия работи не ги казват май!

Америка в лицето на Байдън призна арменския геноцид. Президентът на САЩ Джо Байдън обяви в официално изявление, че признава масовата гибел на арменци в Османската империя в началото на XX век за "геноцид". Той е първият американски държавен глава, който използва този термин за масовите убийства по време на Първата световна война.

А за една държава, която 500 години е била под османско "присъствие" и е загубила неизвестен и неизброим брой от своето население нещо ще бъде ли споменато ? А за едно въстание през месец април някой нещо спомена ли ?

България в първите години на турското робство губи 90% от населението си. От близо 3 милиона през 1396 г. сме 330 хиляди в 1496 г. Това е геноцид по-голям от арменския. За сравнение населението на Англия в този период е било малко над 1.5 милиона.

А колко губи от покръстването на прабългарите от страна на славяни и византийци

50 боилски рода. Документирано е. Разбирай само старейшината на рода и първородния му син и то само от страна на прабългарите. Славяните жертви не дават затова и натъртих на боилски

Ти за Джанюариъс Макгахан чувал ли си? О забравих! То на концертите та Славчо , тия работи не ги казват май!

Тези, които са потомци на идиоти трябва да го знаят. Целият свят знае за Виетнам . Целият свят трябва да знае за геноцида над Арменците. Целият свят трябва да знае за Катин, където са избити хиляди полски офицери от СССР.

В Катин са екзекутирани екзекуторите на 80 000 съветски военнопленици... така че да целият свят наистина трябва да знае за това което е станало в Катин, и днешните наследници на онези "офицери" да не си мислят че на някои ще им се размине с по една година условно, толкова колкото са получили американските военни избили за кеф жителите на виетнамското Сонг Ми.

Я разкажи и за геноцида над чеченците и черкезите тогава

Какви военнопленници бе, бляд?

Като имаш мерак разказвай-) Само да ти напомня че чеченците са известни със своята "Черна дивизияя", а преселените у нас черкези са по-известни с участието си в кланетата покрай Априлското въстание... та едва ли ще успееш да трогнеш някого с тяхната съдба на фона на това което те самите са правили.

Ето Пора е първият който покзва че трябва да се знае всичко за Катин... а не само това което му отърва. А иначе става въпрос за почти 300 000 човека които Полша пленява по време на първата Полско-съветска война.

а защо тогава рушняците нагло твърдят, че полските войници и офицери са избити от нацистите??? м? да бяха си казали в прав текст - ето ние избиваме 15 000 поляци заради избитите 80 000 руски военнопленници! Да, ама не, те лъжат с десетилетия и до ден днешен.

Казуса Перинджек 15 октомври 2015година Еропейският съд за правата на човека отрече измисленият арменски геноцид

Лужа

В Анадола са живели 2.5 милиона арменци. Арменците започват да колят и беят турците. По същото време българската армия коли в Тракия а гръцката в Егея дето сега са турските курорти. Сега в Анадола няма арменци, в Тракия българи а в Егея няма гърци. Ататюрк е изчистил тези тумори.

Леле...

Леле, мале, но турците казват, че като коленето на гърците не са виждали! На кой да вярваме?

За сметка на това в България има турци , защото ние не сме били дива ориенталка орда като турците или жестока сган като гърците

Да приеме че си прав... ама ако арменците са почнали да колят турците защо тези които колят арменците са кюрди,а? Май някой просто е казал на някого кого може да коли безнаказано и така да помогне на армията да не се мори прекалено.

БГ

Не мога да повярвам, заплакахте за арменския геноцид, ами българския , защо не го споменавате никъде, или то е било присъствие. а не турско робство или по-точно геноцид над българският народ. Явно съвременното даскало си каза думата.

В Батак и Перущица българи са клали българи. Турците спрели клането.

В Османската империя няма бълагри мохамедани , чети история бре Ото

Винаги, когато трябва да се отвлича вниманието на хората от несгодите на настоящото, се изваждат скелети от гардероба. Не мога да разбера нито Ердоган, нито Байдън. Ако искат от САЩ могат и ядрен апокалипсис да го нарекат - това е извършено ореди повече от 100 години от държава, която вече не съществува! Нищо по-различно от това, което САЩ извършиха над Виетнам. Нарича се геноцид. Но едната държава я няма(Османската империя) а тругата си е тук и съди който си намери за добре. Времето и историята са неумолими. Османската империя плати с разпада си за зверствата си. Хубаво е САЩ да се замислят над тези неща!

Ото да не се е клонирал ...

И индианците ...

не по врат а по шия ??? .... те ги ранили малко с рани несъвместими с живота

Някой да каже нещо за избитите и изклани турци от арменци, българи и гърци?

Кретен!

При положение , че тук са останали доста "турци " явно не е имало такива кланета

Историята не е сборник от поводи за вина и извинения ! Не можеш да вменяваш вина и да принуждаваш към извинение хора от настоящето заради нещо сторено от други в друго време ! Това е лицемерие и престъпна манипулация на общественото мнение! То тогава всеки трябва да се чувства виновен за нещо сторено от някой негов прародител далеч,назад във времето !? Нелепо е и несъстоятелно !

Арменците са такива тарикати, че кога арменчето се родило, еврейската майка заплакала....

Такива цинизми има тук и стоят, а ме ме трият до 15 сек?! Защо бе? Написах, че бай дън е сенилен старец и не е арменец. Написах, че Ер-голям не е извършвал геноцид над арменците. Написах още, че върхушката на сащ, голяма част от която използва фашизирани приоми в дипломатическите си отношения с други старни досега не е признала арменския геноцид! Затова ли ме изтрихте бе?!! Какво друго написах? А да, написах че 1000км южно от Туриция в момента се извършва най-жестокият БЕЗКРЪВЕН геноцид над коренното население на тези територии като биват лишавани с години от прясна вода! Едно правителство провежда повече от 10 години целенасочена политика на изселване на соблственици на земя, живели последните 1000 години там, като им отнема водните ресурси! Затова ли ме изтрихте бе?!! А? Ами те самите ви куратори пишат открито по въпроса! Ето вижте невежи "чистачи": От над 50 години Израел контролира всичко в региона – водните ресурси, земята, природните богатства. „Чувстваме се като чужденци в собствената си страна. Сега искат да си присвоят и последните териториии, в която можем да се движим свободно. Това е кражба на земя“, казва млад жител на Ерихон. Това го казва рупорът на американския конгрес, Дойче веле! Да, точно за този воден генодиц на евреите спрямо палестинците става дума! Той е факт, а такива мишки като вас го крият постоянно! Сякаш нищо не се случва!

Ами Ердо-резняка мое да заплаши Бай-Дън, че тогива ше признае индианския геноцид. И тогива ша има дела за реституция-проституция заведени от индианци и мангалци срещу ФАЩ.

земи се събуди бе,ще заплаши хахахаха

Връщаме се сто и колко години назад, а дали е така ? Видяхме войната, която арменците подеха срещу азерите. Малко хора биха се съгласили с тяхната "правда". Да не говорим за "правдата" в исканията им. Няма зрялост в това постоянно желание за признание. Опс за малко щях да забравя за арменския културен център в Истанбул към днешната дата. Протестират ли, какво ли правят арменците в Турция в 2021 г. ?

Какво търсят ли? Ами хванете ги изколете пак... сатрапи си бяхте, сатрапи си останахте. Иначе турчоляците вече не ви мисля, Ердоган ви еба майката за векове напред. Изчисти ви интелигенцията и остави олигофрените, да не говорим икономически какво причини на Турция. Ще просите хляб след 5-10 години, но никой няма да ви даде, защото ви мразят и мюсюлмани и христиняни.

Българин съм и не ми пука от някакви лицемерни изказвания в защита на "геноцида".

Минал си ти покрай българин

Трябва възродителен процес в Турция. Загубили са си родовата памет в Ислямсщага държава.

Ще е интересен варианта, Байдън признава геноцида на 3 милиона арменци респективно 30 милиона които биха били днес, а Ердоган признава геноцида над 10 милиона индианци респективно 100 милиона които щяха да бъдат днес.

какви тъпотии си написал

Не всички мюсюлмани са терористи, но всички терористи са мюсюлмани.

Не всички гербаджии са мафиоти, но всички мафиоти са гербаджии.

А да , понеже БСП немат мафиоти муаххахахахах

Само във ФАЩ!

пред Байдън и компания.

Без значение е дали ще бъде признат или не арменският геноцид, защото той е факт. Дали някой го признава или не, показва само що за човек е този, който не го признава. Ако не признаваш, че тревата е зелена, значи като човек имаш много ниски морални качества. Турците брутално са клали арменци, забивали са пирони в черепите им, порили са кореми на бременни жени, горили са къщите. Същото са го правили и в Батак. Въобще турците навсякъде са едни и същи. Нация от престъпници, ислямски варвари и главорези.

А кремълската мрша фашистка Пупи какво мисли по въпроса за арменският геноцид?

Путин е с Турция сега и завинаги!

Русия отдавна е признала геноцида за разлика от почетния диктатор Демир Доган.

Изключително напрегнат бил разговорът между Байдън падащ по стъпалата, и Ердоган пълзящ по земята, за арменския геноцид, и изтребването на целия индиански народ.

Индианците са доста повече от тогава и се ползват с безброй преференции.

Какви преференций бе, мизернико... я поне една преференция и облага кажи бе?

ще ти кажа живеят в УСА а ти там само с зелена карта да бачкаш в макдоналдс

Турците са избили милион арменци, Байдън само ще го произнесе и те ще се разсърдят. Много пък тънкообидни били!

Кюрдите са ги клали. Но турците са въоръжили и надъхали кюрдите. А арменците са го предизвикали, защото са помогнали на руснаците да завземат Кавказ през 1914 - 15.

Това с кюрдите е първият погором има и втори

1, 4 мил. Арменци по точно

що ги е страх поганците света да признае това престъпление?

Игра на думи! Каквото е ставало е ставало. Всичко е вече в миналото и няма значение кой как ще го нарича.

има дори затвор ако оспориш съществуването / бройката жертви/ други факти, случили се 30-ина години по-късно с друга народност?

Дали ще го признае или не, няма никакво значение! Арменски геноцид е имало и той е час от световната история. Пък и малко рано се сетиха от САЩ, има-няма минаха сто и кусур години, а те чак сега ще признават геноцид срещу арменците. Е, какво пък, дето се вика, по-добре късно, отколкото никога!

Чудя се как баидан е запомнил за какво говори?

Ердоган се правеше на приятно разсеян когато САЩ му казваха да НЕ купува руски к-си оръжия С-400 Ей сега САЩ и Байдан се правят на леко разсеяни признавайки Арменския геноцид така УНИЖАВАТ Ердоган и цяла Турция показвайки на ЦЯЛ СВЯТ зверствата и АНТИчовешката същност на ислямските главорези .Така ЦЯЛ свят ще разбере ПРОГЛЕДНЕ че турците са наследници на изверги чудовища и сатанисти човекоубийци

Ти чуваш ли се какви ги говориш?! Как изкуфелия дъртак ще нарече внезапно нещо, случило се преди толкова време, нито ще промени нещо, нито на някого (освен на самите арменци) ще му пука.

никакви арменци не са клани, само ги набутахме в пустинята - те сами си умряха, вай аллах. Всекиму своето според волята на Аллах

И Батак ли не е имало. Маймуна рязана.

Аве, ахмак, Ахмед ага Барутанлията е е от съседното село Барутин, в което са живели чисти българи. С мюсюлманска вяра. Баташкото клане си е чисто българска разправия. Апропо същото и в панагюрище дето прословития ви Кочо Честименски принуждава султана да спеши няколко табора аскер за да прекрати разправиите помежду ви. Само проблеми знаете да създавате

Трябва възродителен процес в Турция!

Сега турската нация на какво се гради? Само трябва да си мюсюлманин и веднага те приемат за турчин. Да, ама кюрдите не ви искат, защото и тях ги колите. А Барутанлията именно показва същността на исляма и същността на основата, на която се гради турската нация - кръвожадие и невежество.

Ахмедчо , в Османската империя няма българи , турици , черкези и тн . има милети , които са според вероизповеданито . Та станеш ли мюсюлманин си от мюсюлманският милет , Не случайно турската нация е съставена от над 50 етноса

Рязан, ако те гепи някой като Динко, ще викаш вай Аллах!

Ти не си човек, има нещо дълбоко повредено в мозъка ти, в личностовото ти развитие. Да се радваш и да приемаш като акт на гордост убийствата над деца, жени и стари хора и то невъоръжени, бягащи да се спасят. Ще те застигне проклятието да знаеш боклук мръсен