Изгонени руски дипломати нанесли големи щети в сградата на консулството в Русе

"Отговорност за състоянието на сградата носят съответните служби на България, въпросите за това трябва да се отправят към тях", казаха от руското посолство пред ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Изгонени руски дипломати нанесли големи щети в сградата на консулството в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да свалиш вратите с касите тоалетни батерии......какъв трябва да си. В Украйна руските войници крадяха перални миялни и покъщнината на хората......какъв трябва да си. Когато съветските войници напускаха Германия след 1990г. също крадяха имущество включително и тоалетни чинии.......какъв трябва да си. КОФТИ НАРОД

чети Дунавмост от миналата година. Тогава нищо не е билом разграбено, а руснаците се изнасят 2022.

Някакъв тип

СЪветски гражданин с нетрадиционна сексуална ориентация? Всъщност, всичките съветски граждани сте такива.

https://www.facebook.com/BelchevIvan/videos/258489523260992 Видеото документира какво е състоянието на сградата преди 1година - фактите говорят!

Русенските цигани са брали джилязу и дърва година и половина. А сега евроантлантиците напомнят за себе си. Явно ще има борба за парцела.

В коментарите е пълно със съветски граждани с нетрадиционна сексуална ориентация.

С други думи: съветски педераси.

Ето състоянието на сградата преди една година: https://www.facebook.com/BelchevIvan/videos/258489523260992 Видеото документира какво е състоянието на сградата преди 1година - фактите говорят! Вандалите не са руснаци, а някои русенци, които имат достъп и ако записите от съществуващите камерите се пазят още - лесно ще се установят кои са!

Чета и се чудя много от пишашите и понятие си нямат що е Русия

Странно. Въобще не ме интересува раша и руската душа. Основното н руската суша е самагон и сельодка.

Газта изпикана под тази статия от копейкаджиите може да свали цените на парното с поне 30%!

Не били руските дипломати, най-били русенските цигани

А бе каква е истината , някой отговорен другар от общината или от подопечното министерство може ли да каже ?! Първи въпрос и Втори : Действително ли става въпрос за огради с бодлива тел и вишки ..?! Питам та да се ориентирам.. аз ибаба ми ?!

От където е минал руснака-хората бедни и държавите ограбени

https://www.facebook.com/BelchevIvan/videos/258489523260992 Видеото документира какво е състоянието на сградата преди 1година - фактите говорят!

Уважаеми граждани, четете, преди да сипете баналните си клетви и попържни по Руската федерация, тя и двойна освободителка. Малко по-надолу е дадена връзка към видео, заснето преди повече от половин година (в средата на миналата 2023, година след като служителита на консулството са напуснали) от настоящ депутат от ДБ, родом от Русе, което показва двора и състоянието на помещенията в сградата. Всичко си е на място по това време: вратите, касите, паркета, мебелите, обкова, розите, сателитните чинии (за тоалетните няма свидетелство). Видеото показва още, че днес на мястото си на поточната линия за фабрикуване на лъжи и насаждане на омраза е и БНР.

служителита на консулството = служителитE на консулството. Пардон.

Дай-отговорно заявявам че това не е вярно. Останал е цял унитаз в една от тоалетните!

"...хората да изпитват страх, когато се приближават..." Хахахахахаааа! Какви глупости!

По-лесно е да обвиним дипломатите, отколкото да си помислим, че за година и половина всеки, включително и по-тъмните ни сънародници може да са минали и да са взели каквото им трябва. Общината защо не е направила оглед веднага след напускането на сградата или са имали по-важна работа.

Поредният хвалипръцко, решил да записва актив на гърба на Русия. Ни съвест, ни срама има. Има двустранни протоколи, съставени в момента на напускането, в които няма нищо описано като щета, има година и половина безстопанственост. И този сега се сетил да оглежда! И да твърди, че видяното е резултат от вандализъм на руснаците! На това само идиоти могат да се вържат!

Радвам се че мършите ги няма вече, халал да им е окраденото. Ние ще я възстановим сградата.

Напускайки казармите си в Германия през '93-94 бяха свалили не само батериите на чешмите, но бяха изтръгнали и контактите, в Украйна крадоха тоалетни чинии, легла, перални и т.н., а прочутата снимка, на която червеноармейците развяват знамето над Райхстага се е наложило да бъде ретуширана - човекът имал "само" два ръчни часовника на едната ръка...

правете разлика между твърдения и факти

Така са го предали и така са го приели от общината, какво да правят , пари ли да им искат?? Като приказвате , май не мислите??

Само да попитам вратите и прозорците в ръчният багаж ли са ги таксували в самолета или в куфар? Питам за да знам като си харесам някъде цокало или мивка дали дамската ми чантичка ще свърши работа. Вие хората определено ги смятате за идиоти, а някъде видео в което ядат деца или бездомни кучета няма ли? Не може да няма забравено за да ги хванете, остава само да кажете че сте го намерили, а какво има или няма е без значение.

И кой ти каза че със самолет са се прибирали и багажа им не е натоварен на камион??

Не, на магаре са си ходили, а вратите са били в дисагите.

Багажа в камион а персонала в автобуса и в Шитландия са се прибрали мършите.

какво да очакваш от руските плебеи, знаем какви са мародери от Украйна. Руското лайно си остава лайно.

Ами не, има запис от преди повече от година. Всичко си е там. Май или общинарите или циганите са играли

ГЛУПОСТИ !!!

лили, ти журналистка ли го раздаваш? щото намирисваш на лека жена. Прочети Бонев какво е написал. Не ни обиждй, не сме тъпи, колкото теб.

тоя ми ти арх. Венцислав Илиев. Да беше почакъл още 1-2 месеца сградата щеше да е напълнена със самонастанили се сиган, кранчетата върнати от 1 на 5 бр. и на терасите вързани кончета(за каруците).

_stankow

Ох, повярвахме. След две години (!) общината си потърсила кранчетата и установила че ги няма. И разбира се, виновни са ... руските дипломати :D :D :D Като че ли в Русе няма контингент, който и касата на вратата ще изкърти и мивката и даже кабелите ще "набере" :D :D

Ето още едно руско лайно. Руснаците да не са по добри от циганите бе?? След тях нищо не остава, от където са се изнесли. Така са го сдали и така са го приели, какво да правят , да им искат пари на тия мърши ли? Ще окрадеш където има почти триметрова ограда и охрана??

Станков, щях безусловно да подкрепя справедливото ти възмущение от несправедливите обвинения към твоите любимци, ако не бях виждал какво мъкнеха "освободителите" от завзетите украински земи. Но съм свикнал да вярвам на това, което виждат очите ми. А то в неговата цялост потвърждава написаното в статията.

Ще ги монтират на дроновете, щото техните чаркули са свършили........малоумници смонати! Нали се прави приемо предавателен протокол при напускането на сградата? Вие шантави ли сте?

Не е прочел Александър 2 Законите на Хан Крум колко долно и мръсно е българското племе. Затова дава хиляди жертви, създаеа Третата Бълг държава, Бълг армия и Търновската конституция Плаща Съединението и Независимостта на България.

Един руснак да носи на гръб една врата от Русе до Москва а рускинята да носи кранчета и дръжки за врати...А бе вие да не мислите че сме идиоти да вярваме на такива измислици за малоумни,надминахте и Копейкин!

домакинството се изнася с контейнери- - най вероятно с наети ТИР камиони. Една врата може да влезе в голям контейнер. Едва ли са транспортирани през Черно море през лятото на 2022, значи по шосе. Кои транспортни фирми са пренесли багажи на напускащите другари ? Да се провери, трябва да има опис и митнически декларации.

Въпрос с повишена трудност - контейнери на руски дипломати през територията на Украйна, по време на военни действия?! И един кану-каяк в окото.

Пълни глупости пишеш! Багажа на дипломати не се описва и не се проверява.

Ама какво очаквате? Това са мюсюлмани с възпитание и култура на азиатски степен дивак. Повече кракът им не трябва да стъпва на българска територия! Дипломати, хахах! Всичко е шпиони, крадци и кокошкари, както е и цялата им псевдо-държава.

ги питат за ЧаталджаГейт, а мухльовците им пробутват кранчета и мивки и се мислят за къпани и изпрани?!

https://www.facebook.com/BelchevIvan/videos/258489523260992 Видеото документира какво е състоянието на сградата преди 1година - фактите говорят!

вратите са на място, помещенията са в нормален вид- без мебели, но всичко друго е изрядно. Сауната е в идеален вид. Вратите не са свалени. Злонамерено е обвинението , че руските дипломати са отнесли врати или нещо от базовия интериор. Злонамереното говорене е чисто лъжесвидетелство. наказуемо е от закона. Вразумете се

крали русенци и сега ги разбрали........ лъжи мажи кой прибра парите?

Да си бяхте мълчали, по-добре! А сега цяла България разбра, че русенската община е оставила на произвола ценна сграда и , че не руснаците, а българите , и по- точно се знае кои, са я разграбили и унищожили! Има виновници за това и това не са руснаците

Трябва да се направи проверка кой от местните управници е виновен че година и половина не е направил необходимото за опазване на сградата от разграбване и да бъде осъден за неизпълнение на задълженията си. Това е вопиюща безотговорност а се опитват да се оправдаят с руснаците. Интересно същото ли става в напусната огромна сграда на руското посолство във Варна???

И ние българите, сме с Русия

Е украински а твоя е само Жопата на пияната която те е цвъкнала...

заглавието е кликбайт "Не знаем какво се е случило в сградата през последната година и половина беше извън нашия контрол." е точен отговор, независимо, че е руснак.

Братушките напуснали през юни 2022, а нашите умници извършили проверка за състоянието на сградата в началото на 2024? Отговорно и зряло.

Какви "братушки" бе галфон, тези дето опоскаха сградата и я напуснаха са ни обявили за ВРАЖЕСКА ДЪРЖАВА.

Ха ха, чети малко да видиш кои са най-долните, нашите сатрапи и крадци, ха хаа удаааб....и потурника ти долен

се казва бе мухльо, твоите брадарушки мангалчета са го ошушкали. Лошото е, че не са те викнали и ти да гепнеш една врата.

Гледам, съветските отпадъци как агресивно лягат по амбразурите да защитават своя господар... Явно и те са от криминалния контингент, щом считат, че кражбите са нещо нормално за дипломати. За "Възраждане" си е ясно, те са от бандит нагоре.

не знам кой е на амбразурата с голия си гъз... русофилистиците или американските битчез, дето забравят да погледнат филмчето от преди 6 месеца - много след като рашките са излезли. там всичко си е по местата. половин година след това, циганите са изнесли всичко - нормално за която и да е оставена без сот къща.

Година и половина който може каквото може влачил и после руснаците откраднали....СМЯХ!!! Защо сградата е била оставена на произвола на римляните ?

Недоволните българи: Пращат децата си да учат на Запад, но ругаят Запада... 18.01.2024 Петко има бизнес, даже е успял да понатрупа пари, да прати дъщерята в западен университет, да купи апартаменти. Петко забогатява и ходи на почивки в чужбина... но ругае Запада. Като много други недоволни българи. Защо? Александър Андреев, "Дойче веле". Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Да вземем Петко като събирателен образ. Колапсът на НРБ и на целия Източен блок го заварва като зле образован млад спортист, по нагласа побойник, обаче иначе нелошо момче с традиционни възгледи и с неопределени, но енергични амбиции за бъдещето. Петко е ватерполистче, под водата умее да рита, да щипе и да играе мръсно. Когато установява, че от водната топка няма да забогатее, той се захваща с онова, за което знае поне малко: басейна. Открива фирма за поддръжка на басейни, усвоява знания и технологии, бизнесът му постепенно потръгва. Петко не винаги играе честно, но нали и другите в бизнеса не се интересуват от феър плей… Покрай държавни и общински поръчки фирмата му укрепва, започва да строи басейни, в един момент потичат и европейски пари за публични басейни и масов спорт. Петко си купува апартамент, после втори, създава семейство, придобива няколко нови европейски автомобила, дъщеря му завършва с отличие престижна гимназия и отива да учи в Западна Европа. Петко се труди здраво, забогатява стабилно, ходи на почивка в Гърция и Италия – и въпреки това ругае Европа. Защо? Възможните отговори На този логичен въпрос просто няма логичен отговор. Или по-точно – в очи веднага се набиват няколко възможни отговора, които навярно работят в синхрон. Първо: Петко се съизмерва не с едновремешното безсребърно ватерполистче, не с болния си комшия, който кара на една пенсия, камо ли пък с мнозинството хора в Африка. Не, Петко се съизмерва с българските богаташи и с телевизионните випове, а най-вече с въображаемия нидерландски или германски „Петко“, който от негова гледна точка незаслужено си е надвил на харча и продължава да богатее благодарение на българските вноски в бюджета на ЕС. (Последното без съмнение звучи нелепо и влиза в противоречие с официалните числа от бюджета на ЕС, но въпреки всичко в България често ще чуете подобни твърдения.) Второ: и Петко живее в своя балон във Фейсбук и във футболната агитка, където такива нелепици виреят устремно, като бурени. От балона мъжкото момче Петко знае със сигурност, че Европа е поробена от гейове и лесбийки, че нидерландският и германският „Петко“ влачат на гърба си милиони мигранти-безделници и дори нямат право да говорят за цвета на кожата или за религията им. Всичко това предизвиква у Петко недоумение, нещо повече – силен гняв. И като добавим третото, картината се окръгля: Петко смята себе си за патриот и обича Русия, понеже така са го учили в училище. Каква точно е субстанцията на този патриотизъм и на тази обич – това Петко не знае, пък и не се интересува особено. Той живее в един черно-бял, силно емоционализиран свят, където нещата са прости и обясними. Не, не точно обясними – в този свят нещата се чувстват. Защото иначе на Петко лесно може да му се обясни, че той лично и цялата страна са забогатели в пъти през последните десетилетия – благодарение на труда си, но и благодарение на ЕС и възможностите за бизнес и просперитет. Ако Петко сравни днешния си бюджет с бюджета си отпреди 30 години, ако България сравни днешния си БВП с онзи отпреди 30 години, ако помислим за онези 4,5 милиарда евро чуждестранни инвестиции, които ще влязат в страната през тази година и от които сигурно и Петко ще припечели нещо – повече просто няма какво да се обяснява. Логични обяснения? Но явно обясненията не работят. И това е тежка обица на ухото за политиците, за създателите на общественото мнение и за така наречените „елити“, които българите масово не харесват. Защото на такива емоции като завистта, като страха от чуждото и непознатото, като вечното черногледство и самоокайване, не можеш да се противопоставиш със сухи факти и с логични аргументи. Точно такъв в днешно време е големият проблем на либералната демокрация – не само в България, много повече другаде по света: тя брои бюлетини, но (вече) не умее да вълнува. Остава ни само с горчивина да предупредим Петко, че ако събори демокрацията или я прекрои според своите възгледи, скоро няма да има нито апартаменти, нито автомобили и басейни. Нито дори възможността да изразява гласно възгледите си. А иначе Петко е положителен герой и страната върви напред благодарение и на хора като него. Името и някои биографични детайли са променени, но иначе става дума за реално съществуващ човек.

Ей, капут лайнян, айде нема нужда! Никой не ти чете дългите романи тук! Кажи му на Кенеф Мъртъв да ти даде една по-къса флашка, че таз е много дълга и никой не я чете. Не чете и като види, че това е copy-paste ма'триЯл от "Дойче Веле". Вече никой в България не взема "Дойче Веле" насериозно! А пък за теб специално се вижда, че си наследник на фашистка фамилия сериозно пострадала от Народен съд 1.0. Съвсем скоро, много скоро и ти много ще пострадаш - този път от Народен съд 2.0!

Какъв Козяк бе, връщай кенефите, вратите и шкафовете в Русе ... Миризливи ватници, все някой друг ви е виновен, нещастници долни и примитивни ....

"българин", я по-кротко, печке... нервиш се на факта, че твоите 'бараточки' са изнесли вратите ли? и сега най-просто е руснаците да са виновни. изнесли са ги с дипломатическата поща :)

Във "суреаттефтера" има филмче как е изглеждала сградата от вън и от вътре на някъде около17-ти май 2023-та: https://www.facebook.com/BelchevIvan/videos/258489523260992 Вземи се поинтересувал дали руснаците или русенците са изнерсли каквото са могли от тази сграда. При това по-мургавите русенци.

Ха, хаааааа... Дойче Веле?!

да не ти е прнал халкътъ че толкова го мразиш бе....... Браво Петко ръгай козяците-хомодефектуси мръсно ноу феър плей еври дей

Гнусна руска пасмина, гнусни руски примати, миризливи руски отпадъци, не ви ли светна в кухите руски кратуни, че България вече не е онази България, в която си разигравахте коня ...

Още си разиграват коня, не разбираш ли. Защото им се позволява.

Разбирам, ето защо им сера в устенцата руски .....

не си българин, а турчеещ се мангал от дойче веле.

Ето как е исглеждала сградата през месец май - някъде година след като е напусната от руските дипломати: https://www.facebook.com/BelchevIvan/videos/258489523260992

Българите да го духат на Путин! Пак ще дойдем! И този път и тухла нчма да остане!

Ела и ми седни на онази работа, та да разгледаш отвисоко света, късопишкова гнидо ....

Абсолютно всички руски/съветски/ "дипломати" трябва да бъдат изхвърлени от страната ни,а посолствата затворени и национализирани.

Но щом някои хора гласуваха за партиите в Сглобката защо да не повярват че руски дипломати са изкъртили врати с касите тоалетни чинии,и шкафовете в кухните за да си ги занесат на 3000 км. Българите са масово зомбиеани и видиотени от Татарево Сглобчедто Самуел Паси ....ската болест.

Не бе, БеСеПарската пасмина, която управлява Русе ги е изкъртила .... Верваме ти ... Аре пробвай пак ...

Българите са 98-99% олигофрени, кретени и идиоти. И това не е от вчера или днес, а вече повече от 3 десетилетия. Толкова са тъпи, толкова са безмозъчни и малоумни, че направо не е истина! Повечето дори една книга не са прочели в живота си. Ниско интелигентни, ниско образовани, оскотели, озверели и обезумели от лакомия, простотия и лошотия. Дори Боко Тиквата е повече от тях - той поне има 1 прочетена книга. Това малоумие на българите е резултат от тяхната ценностна система. Основно място в днешната ценностна система на всеки днешен българин са само и единствено парите и НИЩО друго! За пари са готови на всичко, готови са за всякакви мерзости, подлости, предателства и дори престъпления. Ако вземеш една брадва и му разсечеш кухата кратуна на някой ганьовец вътре ще видиш само едно нещо - ПАРИ! Мозък няма! Гнусна работа, жалка работа...

Като знам що народ повярва на украинската пропаганда как руските войници, след като попаднали в Украйна били взимали от къщите тоалетните чинии и ги пращали по пощата до родните си места, що да не повярват и на това.

Баси смеха.., по-голяма глупост не можаха ли да напишат. Къртели били касите на вратите.. За да ги преизползват за строителни материали ли? Дрън.. Дрън..

*Бас хващам че са задигнали и тоалетните чинии"

Това видео което е споделено по-долу,е реално от миналата година.И това видео вече се разпространява по руските сайтове.Голяма излагация за нас българите.Пишат неверни неща,а в същото време само с едно натискане на копчето разбираш че става дума за измама,и то умишлена журналистичрска подвеждаща измама.Все пак вече сме във 21-век,и информацията може да се проверява от всеки който знае да си включи интернета.

Гнусни руски свине, вземайте си "альошата" от Русе, а също импровизираното "гробище", и да ви няма !!! Изумен съм, как някакви получовеци по-долу, се опитват да оневиняват руските павиани относно действията им по опоскване на сградата в Русе.

си ти!

Наистина ли има толкова прости хора, който вярват на тази простотия???

Има 5 козяшки лгбт трола тук, които се опитват да създават впечатление за масово възмущение сред българите от тази лъжа.

Каква лъжа бе руска свиня, ела и виж, поискай да ти се отвори ...

Руска свиня е майка ти, гледай, тъпак https://www.facebook.com/BelchevIvan/videos/258489523260992

Използвай друго име това го ползвам отдавна.

Абсолютна лъжа от българска страна! Има видео на консулството, направено по някаква случайност от представител на да, България, който през 2023 г. се разхожда вътре и показва помещенията с идеята да се дадат на румънската държава за консулство и няма никакви щети от описаните от този архитект, така че руснаците са напуснали цивилизовано, но след това бълграските орки са изпотрошили сградата! Ето ви го видеото, гледайте и сами си правете изводите каква помиярска пропаганда се води срещу руснаците в нашата държава. https://www.facebook.com/BelchevIvan/videos/258489523260992

Изкъртили са всичко и захвърлили в контейнерите. От яд, че ги връщат в Русия.