Падна втората окупация в СУ, ”следва продължение”

Студентите, които окупираха на 25 януари Ректората на Софийския университет, освобождават сградата.

Обратно в новината

Коментари - Падна втората окупация в СУ, ”следва продължение” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Студенти събират багажа." Какво означава това - с цялата покъщнина ли са се нанесли в Ректората? "Охраната преряза с клещи веригите..." - а защо не го е направила веднага още в събота.

в съвременна България. Студентите да применят символа на СУ, вместо книга да сложат окови и синджири. И това дочакахме, просвещението, което извади България от тъмните векове, да бъде оковано с вериги от прогресивните "демократични" студенти.Чудя се колко примитивен трябва да е един човек, за да не разбира смисъла и философията на елементарната символика.

Дира, защо скрихте статията? Май не ви отърва? И онази БахМаМу изчезна и не се появява. Срам, срам и посор!

И кой беше виновен? Този път не били чистачките ами Дянков и затова сега ще уволнят портиерите??? Какво са ти виновни, като не работи СОТа? Въоръжени ли ще портиерстват в СУ?

Да, нека да са въоръжени, както и в банките. Нали в сградата на Ректората има и скъпа техника, не знам, има ли пари в паричния салон. Но охраната трябва да бъде от млади здрави мъже, а не от пенсионерите.

Правилно! Трябва да се изнесат от Университета. И то завинаги! Изобщо не е трябвало да влизат. Новите хун-вей-бини.

Уважаеми окупатори, не студенти защото не сте такива, вашите покровители и работодатели не са ви казали една проста истина - че с насилие и диктатура ( а вашето е точно такова) не се постига демокрация. Нашият народ е много по-мъдър, отколкото такива гологасковци като вас си го представят. Той е живял в окови 500 години и е оцелял, защото е по-мъдър отколкото си го представяте вие чеда нечии -сгрешени. Ето защо мили ненормални отрочета не му заявявайте, че спи а се омитайте и не се правете на умни защото не сте такива.

тия беха некакви недоносени тъпунгери, пълни боклуци

ми то тиква - тиквено семе фърля.

Кои са "окупантите"? Според проф.Л.Георгиев от СУ ,половината са студенти,като пък половината от тях не са от СУ."Виждам познати физиономии от обкръжението на Цветан Цветанов,това са хора от младежкото ГЕРБ"-заяви професорът. Окупаторът с ушанката Веселин Недков ,няма нищо общо със СУ.Представил се е на охраната като асистент в Химическия факултет.Станал такъв след кратък стаж в АЕЦ,назначен с протекциите на тамошния лидер на ГЕРБ Валентин Николов. 30-годишният протестър,възпитаник на Шуменския университет, се оказва личен служител на Иво Прокопиев.Окупантът работи в неговата фирма "Аии дейта процесинг" от май миналата година, а преди известно време е работил при друг режисьор на протестите-Саша Безуханова.

Платени дришляци !!! Да ходат да протестират на улицата !

Не го разбрах този протест и тази втора окупация. Някак не на място ми дойде и не беше това начина да гътнем сганта, събрана в парламента и жалките мижитурки от правителството на орешаро.

Ти докато измислиш "Начина", ще вземеш да остарееш. Е поне ще има за какво да мислиш до тогава.

Срам , голям срам!

Айнщайн с ушанка! лелееее

Дааа каза, че и Айнщайн бил сам ама много умен бил и свършил голямата работа.... Та по тая логика аз пък го определям кат един друг такъв дет сам е вършил работата си ...Джак Изкормвача

Предупреждават ни, че ще последва неочаквано продължение. О.К. Като стане, аз също ще направя нещо - ще си го преместя от единия крачол в другия.

Е, не си само ти.

Явно и други това са правили, щом се случи за втори път.

Имам чувството,че гневът на поредните окупатори е насочен не толкова към правителството,колкото към НАРОДА,който не се увлича по идеите им.Мили деца,не е необходимо някой като вас да ми казва,че трябва да протестирам!!!Защо се вживявате в ролята на "БУДИТЕЛИ"?Народът,когото вие хулите е по-мъдър отколкото предполагате!По- добре се поклонете пред своя народ,от колкото да го заплашвате,че ще последва продължение!

И какво измъдри, след като си ТОЛКОВА мъдър? Тези поучителни слова си ги запиши върху тоалетната хартия и ги изпрати в Украйна за назидание и употреба.

Измряха баламурниците,народа вече не се лъже ако щете голи да лазите по жълтите павета няма кой да тръгне след вас...

АМИ ПАРАДОКС! РАБОТАТА НА СТУДЕНТИТЕ Е ДА УЧАТ! ТОВА ЗА КОЕТО ПРОТЕСТИРАТ,Е РАБОТА ЗА ТЕХНИТЕ БАЩИ! НАЛИ ,ВСЕ ПАК КАТО ЗАВЪРШАТ ЮЕ ТРЯБВА ДА ИМА И РЕАЛИЗАЦИЯ-=-РАБОТА! ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТИ БЪЛГАРИЯ ОТ МАФИОТИТЕ! КОИТО СА СКРИТИ ПОД РАЗЛИЧНИ ИМЕНА=-=-БСП,ГЕРБ,АТАКА,ДПС,СДС И Т.Н. И НАИСТЕНА ДА СТАНАТ ТАКИВА ПАРТИИ,КАТО СЕ ИЗЧИСТЯТ ОТ МАФИОТИТЕ! РАДИКАЛИЗЪМ ЩЕ Е НЕОБХОДИМ! ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРЕЖЕ БОЛНОТО МЯСТО! ИНАЧЕ ЗАГНИВАМЕ ВСИЧКИ!

Падна втората окупация в СУ, следва продължение(очаквана новина). Затова, дами и господа: 1. Спете вече спокойно в земята на вечната заблуда! 2. Продължавайте от време на време (като се поразбудите) да изслушате лекциите на пияния даскал Драго (дето студентите го вечно напиват), нравоученията на Пирга Пиргова, Дърка Дърева (време е да й купите нов пуловер) и другите от антуража на вечната скръб, дето продължават с нескончаема енергия да пълнят главите на хилядите ученолюбиви обучаеми (разбирай спонсори, харчещи паричките Ви, включая тези на вечно гладния и изнемогващ чичо от село) с науки най-различни, но не и с най-важното хуманност. 3. Някога, ако все пак се събудите, ще установите, че манталитетът на двукраките в РБ, благодарение на такива като вас, продължава да е много екзотичен 4. Някога, ако все пак се събудите, най-после ще разберете защо стюардесите на самолетите, атакуващи летищата на РБ от всички азимути, освен Поставете коланите, добавят и и върнете часовниците си 150 години назади малко в страни

Пореден лъже-протест. Само ИСТИНСКА алтернатива на фалша досега може да вдигне цял нрод. След 25 години измама такава може да се формулира САМО в един всенароден разговор между мислещите хора, не от нов спасител. И точно в това ни пречат медийните гарги и помиярите в Нета. До публичен дебат и в менюто на изборите се допускат само ментета. Така като не могат да излъжат мислещите, ги елиминират с лишаване от алтернатива . А по-тъпичките, заинтересовани и зависими... гласуват супите. Път към свободата edname4ta.dirbg/_wm/addressbook/?df=44

не е нужно,оставете това правителство да си върши работа. НЯМА ЛИЧНОСТИ КОИТО С МАГИЧЕСКА ПРЪЧКА ДА ПРОМЕНЯТ ЖИВОТА НИ!!!!!!!!

да оставим глутницата да си свършела "работата".. явно чакаш огризки

Тези успяха! Промениха живота на много хора за половин година. Мутренските времена се завърнаха с пълна сила, чалга културата е на почит и уважение и почти всеки българин подлежи на затвор, защото не е регистрирал на баба си хвърчилото. Ти очевидно си от тези в мафиотските структури или от "нашите хора", за да си толкова очарован от тези промени. Нормалните хора доста ги е шубе от тази сган, която се вихри в управлението

Целта на всички управляващи е да скрият истинските проблеми, като ни занимават непрекъснато с простотии. Не ми пука за окупации, протести, Деляновци, флашки, а още по-малко за АБВ-та и Радановци. Пука ми затова, че: 1. В момента се води геноцид над българите в собствената им държава от чужди етнически партии и собствени малцинства 2. Българите са на път да изчезнат, защото с последните си сили издържан тълпи роящи се като хлебарки малцинства, които живеят само на социални помощи. 3. Банките всекидневно заробват хора и техните деца и внуци по схемата- 10 000 лв. кредит, а после след няколко преподписвания връщаш 50 пляс кънфискувана къща, плюс още незнайно колко за деца и внуци. 4. Прокуратура и съд са част от цялата схема на мафиотизирана държава и не защитават интересите на обикновените граждани. 5. Децата ни тотално оглупяват от ялова образователна система, която бълва неграмотници, само и само учители и професори да си вземат заплатите. 6. Цените на парно, так,храни, лекарства и т.н. са тотален монопол и правят еденице илиардери за година на гърба на народа. И още много неща - но няма да ги пиша, защото на никой от управляващите не му пука за това. Продължавайте да ни занимавате с простотиии - на прост народ му дай хля и зрелища /може и без хляб/, а и зрелището стана сеир. 5.

Това са все контролирани "протести" с подстригани искания и скрити сценарии - другарите ги правят от самото начало 1990, 1997 2009, 2012-13. Оставките са типично измамно искане и лъже-промени - "сваляш" ги и после ти го пъхат изотзад.

Тази сутрин хлебарките от БТВ и НОВА, бяха като насрани, не се даде началото на "световната революция". Снджирите от СУ паднаха .При османското "присътсвие" синджирите са били символ на робството и мракобесието на империята. В днешна България синджирите станаха символ на "демокрацията", и емблема на просвещението и знаме на БТВ и НОВА.

Протестиращи бабички, контрапротестиращи пак бабички. По средата кандидат революционери нарекли се студенти (талибан значи студент на арабски). Най смешното е, че същите революционери, които използват окупацията на университета за да издигат политически искания обясняват как университета бил автономен и не трябва да се използва за политически цели. Типично по нашенски. Освен това да ви е честит бъдещия партиен лидер Ивайло Динев. Толкова се е възгордял, че вече дава мнение по всички въпроси и медиите отразяват меродавното му мнение. Пак типично по нашенски, но направо си е смешно, като се има предвид по какъв начин стана известен, до преди година никой не го знаеше, с изключение на тези, които са го подготвяли за партиен лидер. Хора, борбата в момента е кои да са новите партийни фигури, които да лъжат хората следващите 25 г. и проблема е, че старите не искат да се махнат. Да напомня, че първата окупация на университети преди 23 г. доведе до смяната не Петър младенов с Андрей Луканов. И пак имаше купища бабички, които обясняваха какво искали младите. Борбата в бг винаги е била за привилегии и власт.

Нищо не излезе от този ялов напън на опозицията и гравитиращите около нея партийки. Опитаха се да провокират прокуратурата и полицията, да създадът хаос и безредици. Не успяха, но трябва да си получат заслуженото. Ако сме правова държава, разбира се!

Предварително искам да кажа : политизирането на нашата прокуратура и полиция е взело невероятно огромни размери. Правя съпоставка - окупаторите на СУ, които нарушават много закони, в това число и относно тероризма прокуратурата и полицията не ги пипа цели 4 дни. Даже ги пазят - един младеж, който с ножовка искаше да среже веригата на вратата, беше мо-мен-тал-но задържан от полицията. Един друг депутат, който сбутал някакви хора (още не е ясно какво се е случило, но бити няма и престъпление няма) само след 12 часа, тоест светкавично прокуратурата му поиска имунитета. А за терористите - 4 дана пълно мълчание, даже ги оставиха сами да напуснат, когато им скимне. Това е трагична прокуратура и трагична полиция. От такива ме е страх, когато за тях няма закони, а работят само по политически разпореждания.

Другари професори, ще започните ли саморазпрева с терористите окупатори и ваши политически врагиве както ви насъска другаря Илчев,В опорните ви точки пише ли да ги смачкате за да се представите на Станишив, Местан антибългарски и Сидероулу,

Тоя илчев си направ политическо харакири, заедно с другите задръстени червени професорчета.

По рано по телевизията,преди да падне окупацията в предаването "Лице в лице" един отподръжниците на окупаторите ги защитаваше.Тъй като се изрази мнение,че окупацията е незакона,то той направи паралел между депутатите в парламента с окупаторите............. Да ,но защитникът на окупаторите пропуска съществена подробност,че депутатите са избрани от народа,а окупаторите,кой ги избра,кой ги подържа?!Както се видя нямаха потдрьжници !Просто всичко беше един фарс.На тях много им се искаше да предизвикат полицията,да се намеси ,че да станат герои,Да,ама не г-н Йовчев доказа,че е по-умен отколкото те предполагат и не действа прибързано и емоционално.Достоен е за поста,който заема!Браво на г-н Йовчев!

Ааа, има кой да ги подкрепя - Дънди Прешъс и другите колонизатори

Душици мили , млади и невиини. Използваха ги , но народът сме зад тях.

Цялото ДПС застава зад тях. Само малко трябва да се наведат.

Кефите ли се като децата ви заминават за чужбина и ви зарязват заради червения ви вот?

Народа се изниза още когато Костов разпродаде България за 1 лев и не е спирал оттогава да бяга!Какъв вот какви пет лева? някой да е спрял разграбването? Няма леви ,няма десни всички са един дол дренки и затова народа се спасява.

По костово време събра достатъчно пари да избяга от виденовото време. България не е била по-бедна от тогава!

заминавам не заради червения вот, а заради тъпотата на средния българин. именно той си генерира тъпите управници, но не може да го схване и все друг им е виновен. заминавам, защото заслужавам да живея сред приятни и умни хора - нещо, което бълхарите НЕ СА. Справка - виж кви тъпотии правят, само и само да не си развалят неделното пийване с некво си гласуване.

Ти нали също си среден БЪЛГАРИН! Като отидеш да живееш в чужбина сред "умните" и "приятни" еснафи, ще привнесеш тъпотата на средния българин и с това ще тормозиш тяхното "перфектно" живуркане - от къщи на работа, от работата - в къщи (ако имаш работа)! Драги, учих и работих общо 8 години в Германия. Никога не бих останал там сред немските дебелаци и дупешници - те не са хора, а тъпи уеснафени автомати! Драги, купонът е тук - у нас, тук се живее, там си чужденец, емигрант, гастарбайтер и всякаква измет, само не и равноправен гражданин и интелигент! Ще видиш подобаващо на интелекта ти общество през "крив" макарон, а и никога няма да бъдеш част от него! Verstehen?

А защо на люмият ви Боко e в чужбина и не си дойде дори по негово време ? Неизменно децата на управляващата ни клика са в чужбина.

И втората окупация падна позорно! Вижда се колко много липсва на тези момчета пионерската и комсомолската организация и най-вече казармата. Съвременния живот ги е превърнал в безволеви, неопитни мързеливи същества, които клякат безсилни пред всяка най-елементарна житейска трудност. Момчета, гледайте си книгите и не си и помисляйте повече да се правите на Ботев и Левски!

Така е другарю. Виж нас след комсомола и казармата каква държава построихме. Цял свят ни завиждаше как живеем. И тия лигльовци всичко съсипаха без време.

Добле тате. Няма повече да правя така. Ще слушкам. Няма да изказвам мнението си, преди да си ми прочел опорните точки.

Следва продължение в главите на психично болните.....

Няма как да са по-умни от хората в ДАНС и МВР, естествено че ще бъдат прецакани. Да им е за урок друг път, да не се излагат.

Тези 'студенти' се оказаха по-умни от колкото изглеждат.Изнесоха се ,без да чакат да ги изнасят.Вън боклука от СУ.Да вървят пред парламента,че там има повече боклук

В Украйна комунистите са на власт вече над 90 години, по-точно след 3 години ще се навършат 100. В България са по-отскоро тази година ще честват 70 години. И не могат да си представят нещо, което за демокрацията е съвсем нормално днес си на власт, утре си в опозиция, а може да стане така, че и изобщо да те няма в политиката. Да си кютиш спокойно в партийното клубче или дома до печката и никой да не се интересува от тебе. Това истинският комунист не може да си го представи. За истинския комунист истинската обида е да не е на власт. Може да викаш на комуниста, че е гьонсурат, че е безродник, безотечественик, сатрап той не се обижда. Обижда се, ако не е във властта.

Българските комунисти, точно както и украинските, са обрекли хората на мизерия. На нищета. Мизерията убива не по-лошо от куршумите. Или пък прогонва. Два милиона българи са напуснали България за последните 20 години неокомунизъм. Останалите тук са с убита вяра, съсипани надежди, без сила за съпротива. Това е даже по-страшно от ставащото в Украйна. Ако можем да го разберем.

Това, което ти наричаш неокомунизъм или просто комунизъм, е чисто и просто - КОСТОВИЗЪМ, т.н. "европейска" социалдемокрация! Същата грабителска демокрация сега искат да закачат и на Украйна!

Ами могат го хората, какво да правим.......

Държава, която се води по акъла 10 "студента", а не се вслушва в професорите, не заслужава да съществува. Толкова по въпроса. С какво един първокурсник е доказал, че може да дава мнение? Какво има един 20 годишен зад гърба си? НИЩО !

Наведена глава, сабя не я сече!

Напротив, има доста мангизи, платени му да прови тези простотии.

Само тъпи овчари могат да хулят младежите студенти...

Според тебе трябва да се възвеличае оня сопол, дето не можа две смислени изречения да накъдри??? Ако тоя трябваше да е представител на всички студенти - жална ни майка! Слава на Бога, единици са такива сополи.

Какви бяха тея бе?:) Баси мишоците :)Намалили им парното и изгладнели,ох ще умра от смях.Следва продължение...В Украйна и Турция онези ще се избият,в Гърция и Испания излизат милиони,тук десетина суека "окупират" университета и като им спрат парното се изсулват-хахаха.

Друго си е да тролиш от топлото си местенце. Голям героизъм няма що! ОСТАВКА!!!

Комплексирате ли се като видите съпартииците си на бузлуджа да маат кебабчета на ориенталски ритми

Идеята беше да поемат евентуална енергия за протест покрай украинските събития и да контролират нещата до затихване то им. След като се видя, че в Украйна нещата се успокояват, а у нас няма желащи за протести от Партията им свириха отбой. Хора на Йовчев са, няма да ги съди никой. Ще ги държат в бойна готовност само, ако пак се наложи нещо подобно.

Мдаа, от цялата идиотия и след втората окупация на Ректората за пореден път стана безпощадно ясно, че Бойко Борисов и Радан Кънев са изключително прости хора! За съжаление, дотам се докара десницата в България, че да я представляват откровени тъпанари и к

Врачка казва на Орешарски: - Ще подадеш оставка на голям български празник! - Добре де, ама на кой, кой? - пита той. - Ами на който и ден да я подадеш, ще е голям празник за България.

Браво

Хайде,стига с тези студенти.Децата разбраха,че са подведени.

Ама дали разбраха от кого ...

Едва ли им стига толкова акъла!?

Какви студенти - една шепа платени лумпени на ББ,които ги мързи да учат и пречат на останалите.

На самозваните "революционери" им станало студено, гладно и мръсно и решили да свирят отбой!!! Ами къде остана революционния ви плам бе плазмодии нещастни-или в крайна сметка се оказа, че за по 500 лв. на калпак не си струва усилията!?

Виж до къде води липсата на казарма и животът до на мама полата ... пръкват се такива псевдореволюционери. Този с кривата глава и явни ментални проблеми + пича с ушанката може да бъдат увековечени в комикс.

Е тия двамата да ми дойдат новобранци в казармата, ще видят и студ, и мръсно, и глад. Мамини синчета и лигьовци тръгнали революция да правят.

По принцип си прав, но лошото е когато тъпите овчари са доста по умни от студентите. С тази система, където я измислиха да може куцо и сакато, просто и тъпо, наркомани и сутеньори студент да става, та даже и да завършва, вече много сериозно се съмнявам в качествата на т.н. студентска младеж.

станишев ползва упорната ти точка за играчка, но ти продължаваш да даваш акъл

И 1000 червени бюлетини да пуснете на изборите деградацията няма да излезе от вас. Няма да се върнат ония времена където партията премахва всички, които разобличават интелектуалната ви немощ.

Ама мола ви са, кво продължаване? Идва издържам вече! Нидьеите така ? Баше, Сойко, пъри имати, ми поканети идин турски рижисйор ? Хората си пият ДИТЪЗИНА , а аз секи ден хапчета против повръщано ! Моля ви, Баше, Сойко, спрети са, помислети ...? Можи би прес 2017-та за вас ша гласувам !

Мишки, колкото и да се радвате, сега пак отивате да чистите на кокошките. Простите ше си останат прости и при бсп. Пропастта между вас и заможните е интелектуална, а не партийна.

Пълни безумия си изказал другарю за да унижиш селташкия си произход от който до смърт се срамуваш! Моите кокошки не са от БСП и ще им почистя лайната защото съм добър стопанин. Изчисти си и ти твоите или чакаш провинцията да го строи?

Аз лично за съжаление сега отивам да чистя зъбен камък на пациент. Имам щастието да разчитам на сръчността и ума си за да живея нормално. Не ми пука дали са БСП или ГЕРБ доколкото не ми утежняват данъците и лицензиите. Тия дето живеят единствено от партийният си пост или са назначени с партийна протекция да му мислят ДПС или АТАКА да дойдат на власт пак мисля , че ще живея достойно още повече , че възможности за реализация в Европа колкото искаш ...

Факт! Аз също.

Това е такъв цирк и такава самодейна сценка,че приляга единствено на нашата държава.Окупирали за един ден и свалят окупацията.Просто жалка история.Нямам думи.