2/3 от българите искат затваряне на изборни секции в Турция

62,5 % от българите одобряват идеята за затваряне на изборните секции в Турция.

Обратно в новината

Коментари - 2/3 от българите искат затваряне на изборни секции в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До кога ще решават съдбата на България тези от Турция да си гледат тяхната държава.

наща даржава е тук,за сега се нарича балгария,но ако решим можем да и сменим името

Ти първо се научи да пишеш и да четеш, пък след това давай акъл.Аман от неграмотни глупаци !!!

Половината българи искат забрана на партии в които има агенти на ДС-КГБ.Те са слуги на Русия и спъват и саботират развитието на Родината ни!

Всички коментари по темата са много закъснели.Къде спахме всички когато писаха изборния закон. И защо изобщо ни са 240 депутати2

Моите братовчеди половината са в Турция.Имат 3 хиляди декара с пшеница и един братовчед в правителството на Турция.Но те са и български граждани и всички знаят български .Имаме съвместни имоти в България.Какво е това да нямат право да гласуват.За имотите си плащат данъците в България.На някой пак му се иска да има само една партия и всички задължително да гласуваме за нея. NO PARASAN!

ЗАБРАНА за ДПС и сие да поробват всичко българско!Затваряне на границата за изборен туризъм!Никакви секции в турско...

Като се има предвид реалността, а именно спазването на някакви правила в София и неспазването им извън този град, сериозно се съмнявам доколко правилно се случват нещата в избирателни секции в Турция. Кой гарантира за това? Как го гарантира? Остават ли следи за достоверност след 6 месеца например, когато възникне повод за проверка и т.н. въпроси, които никак не са маловажни! Представете си, че в дълбоката провинция на Турция всичко е неглижирано на баклава и локум. Защо после тези измишльотини да бъдат узаконявани чрез вписване в официалните протоколи у нас? Всъщност докато сериозно не се уверя, че нещата са както трябва, въобще няма да си мръдна пръста с участие в този цирк! Говорете си, не ми пречите!

фесидеров е мошенник, сега много добре знае, че е противен на всички, за това се прави на православен руснак. да не забравяме, че до скоро се носеше с пунтиращи СС униформи и неговите хора обясняваха как християнството е за робите.

аз нямам нищо против турците в България. даже против турчеещите се българи нямам - въпрос на избор. както за американците и американеещите се българи. но - да си плащат данъците тук - и да нямат двойно гражданство. ценза - образованието - не е важен - но трябва да е плащал данъци поне 6 месеца от последните 12. защо ценза не е важен - защото веднага ще се появят вечерни училища, а и БХК ще имат чудесен повод да спечелят едни пари и да осер*ат положението. безработни търтеи и чужденци нямат работа в гласуването.

Право на глас - тия, които пълнят хазната с данъци. Или гурбетчиите,, които пращат пари на близките си Оня ден платих 345 лв в данъчното.. От къде на къде хора, които нямат и 5 лв принос към хазната, и живеят на майната си да ни определят бъдещето..... Тук влизат и потомствените социално слаби (много от тях без книжка но с кола) и тия, които нямат и намерение да се връщат в България......

Prostotiyata nyama pochiven den a tuka e v izlichex

Простотия ли? А ти бе, сине майчин, да беше се научил да пишеш на български, а? А после пиши "сериозни" коментари!

Право на глас да имат само тези които живеят в България. Да няма избирателни секции извън страната. Който живее в Турция, да си гласува за управляващите там. Същото се отнася и за всички други държави. Живее 15 години в Америка, няма никакво намерение да се връща в България и ще гласува за парламент. Е, защо трябва те да избират родните ни управници?

Право на гласуване имат всички които са родени в България не зависимо от етническия си произход и не зависимо къде живеят в Турция или Занзибар . Повечето българи мислят егоистично, след 50 години българите няма да има кого да избират ,тогава сигурно трябва да си търсят от Китай .

Имат, ама защо ще гласуват след като не живеят в България и няма и да се върнат тук. С какво право те ще оределят кои ще управлява?

Много добре ще стане ,ако наистина никой не гласува от Турция или друга държава. Всички които са напуснали България няма да се върнат обратно и сигурно не ги интересува как се развива страната ни. Лютви Местан казва че болни мозъци са отворили границата и сега други болни мозъци искат да я затворят. Дали не го е страх ,че ако гласуваме всички БЪЛГАРИ ДПС няма да може да влезе във властта.БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЙТЕ ,ЧЕ ИНАЧЕ ДПС ЩЕ Е ФАКТОР В БЪЛГАРИЯ.

Турци, спрете да тормозите България. Вие сте мусюлмани, Турция е мусюлмантска, българите са християни и България е християнтска, всеки по своя път. Ние не искаме джамии, и не искаме да ни натрапвате вярата си, защото вашата никога няма да стане. България никога никого не е поробвала, докато вие сте клали и сте бесили - дайте си сметка и ни оставете на мира.

Иначе, ... ще стане като в Япония, на 11 март 2011 година. Мала Азия може да се "премести" на изток с повече от 4-те метра на Япония, регистрирани от GPS - навигацията, след земетресението на тази посочена дата.

баиганиовци,спрете да тормозите румелииските турци,тук е наша земя,ние сме достатачно толерантни и сме позволили тук да се нарича балгария и сме живяли мирно с вас,ние имаме право на глас,точно толкова колкото и вие

Сидеров е помияр, който реши да възседне русофилството на хората за да печели гласове и да остане в политиката. Да не забравяме, че Сидеров бе главен редактор на органа на СДС - Демокрация. Та откъде изведнъж такава любов към Русия?

Искаме, но какво от това - ше си останем само с искането. Вече 25 години една незаконна партия, представляваща 10 % от населението на страната (голяма част от което с небългарско самосъзнание) се подиграва с останалите, благодарение на тяхното разединение и продажност.

Защо две трети от българите се солидаризират с палачите, а не с жертвите? Кога в България ще настъпи европейска демократична политическа култура?

Защото 3/3 от българите се солидаризират с избиваните си деди! Какъв палач, какви жертви, бе питащий? Ние сме жертвите!

Наглостта на тази партия застрашава националната сигурност и създава предпоставки за разделение на населението което след време ще прерасне в гражданска война. Постоянно заплашват с този етнически мир а те непрекъснато настъпват все по-надълбоко и все по нагло в българските дела и осакатяват българската култура и идентичност постепенно и систематично. Гнусният мазник Местан вече официално е слуга на Ердоган което е повече от заплаха за сигурността това е заплаха за националната ни идентичност и култура.

А колко трети искат затвор за осъдения бивш министър на МВР?

да не се затварят само в европеискота час , защото все пак си е час от българия !

Нека не се затварят, но да се сложи граница за гласуване - да гласуват хора, които най-много преди две години са напуснали страната (изключение за ученици и студенти) и това ограничение да важи за всички напуснали страната, не само за тези в Турция. Парламента трябва да се определя от тези, които живеят тук, а не от хора, които са напуснали страната отдавна и повечето нямат намерение да се връщат.

Позволете да не се съглася с Вас, аз живея повече от 2 години извън България, но се вълнувам от ставащото в страната и при определени обстоятеслтва бих се върнал.

как да ви позволим да гласувате след като искаме да забраним на гласуващите в Турция?

напуснал/а сте страната, значи сте абдикирал/а от проблемите и...не живеете в България, нямате право да гласувате - точка; тия приказки, ама аз може и някои ден да се върна...разправяйте ги на друг..щом не се плащат данъци в България, без право на глас

Ако всички българи отидат да гласуват турците и турските секции секции ще са с минимално значение

За да е демократично в такъв случай трябва да се затвори и румънската,сръбската,македонската и гръцката граница и накрая черноморието,бре умници.Защо само турската граница искате да затваряте освен ако не мразите турците?

пропуснах да затворим летищата и тръбите на газопровода.

Турците си ги подкарват като стадо собствените им лидери. Изнудването е: или гласуваш за ДпС или няма дърва за зимата, няма работа за вас и т.н. За каква омраза говорим? Значи хем ви яхат вас, хем отделно ви използват срещу нас, хем пък си умирате от кеф от тия две неща и си умирате да ни дразните в СОБСТВЕНАТА ни държава и ние сме виновни, защото реагираме, макар и минимално? А вие на наше място какво щяхте да сторите? Не ми отговаряйте - за 500 години сме ви се нагледали какво правите. Като искате да не се дразним помежду си спрете да подкрепяте тия агенти на ДС и работете с нас, както правят останалите, а не срещу нас. Спрете с тия тъпи номера със секциите в Турция - като живееш там, гласувай там. Аз не ходя да гласувам в Одрин, нали?

И какво като е направено това проучване,какво ме топли това ,сигурен съм ,че никакви мерки няма да се вземат.Не ни трябва статистика ,а РЕАЛНИ действия,от страна на управляващите, и дано българинът си е отворил очите и не спи на 5и октомври ,а да ГЛАСУВА!!!!!!!

много ви бъркат в д-то турците та все ревете срещу тях ама.......дано и те ви отвърнат подобаващо.

Така си е, но да не забравяме, че те (турците) имат афинитет към д-тата. :-))

Само некви си 500 години робство, някакъв Батак все дребни работи, някакъв геноцид на българи, арменци, гърци и кюрди дребна работа?!

ти от загриженост към кюрди,арменци и гърци ли злобееш?

Затова е най-лесно и най-демократично просто да се въведе правилото за уседналост и плащането на данъци за всички без изключение дали са на Изток, Запад, Север или Юг!

Желанията на българите са нищо пред волята на Доган и Станишев.

Аз не мисля така, мисля, че от нас зависи да си наложим волята над Доган и всички останали подлоги!

двойното гражданство е най-голямото предателство спрямо Българиял За какви права и свободи претендшрат повече турците та имат и собствена етническа партия! Техният вот не е купен , а принудителен от страна на турската държава!

Нали се сещаш че Чикаго е далече,а Турция е от другата страна на оградата.Освен това турското лоби в България е изключително силно благодарение на изпедерасените ни политици които продават и майка си за пари.

Турските изселници не са виновни ,понеже политиците ни са продажни. Да си спомним ,че именно БСП и Атака гласуваха новия изборен закон на Мая Манолова в полза на ДПС Бяха възнаградени с подкрепа за власт и много пари .Тогава изселниците ли са виновни или нашите продажни политици (дупедавци) ??????

Тук не става дума за вина и невиновност, няма да правим съдебен процес! Става дума за правото на българите да си избират управляващите! Продажници май нещо ви объркваме сметките пищите на все по-висок глас!

Генчо

Изменение и гласуване на закон ,който ще разрушава държавата ,си е дългосрочна цел . Мнението на българите не важно за до сегашните политици и тяхното любезно слугуване . Колкото до пищенето ,по-добре е от колкото само да имаме едно нещастно мнение

Напълно подкрепям свързаните с провеждане на всички избори искания да имат право на глас всички български граждани които са: 1. Постоянно живущи в България. 2. Имат постоянен адрес в България, но временно, поради работа, бизнес дела, работа в национални или международни институци или обучение, пребивават в друга държава и са се регистрирали в съответното дипломатическо представителство на България. 3. Имат минимум основно образование, или ако са получили българско гражданство чужденци да владеят писмено и говоримо български език на ниво съответстващо на обучение със завършено основно образование. 4. На отчет от ЕСГРАОН (Единна Система за Гражданска Регистрация и Административно Обслужване на Населението). Въвеждането на всякакви други допълнителни условия, извън законовите изисквания, е манипулация на общественото мнение и създаване условия за спечелване на избори чрез манипулиране на избирателите и отчет на изборните резултати.

Стига с тия смешни проучвания в средно статистическо предприятие от 600 човека!!! Що не го направиха това проучване в някое турско село, а? Колко от тия 600 са били турци?! И съм сигурен, че не е имало нито един и въпреки това - 2/3 САМО!!! НАУЧЕТЕ СЕ, ЧЕ НАРОДА ТРЯБВА ДА РЕШАВА САМ СЪДБАТА СИ - РЕФЕРЕНДУМИ И РАЗСТРЕЛ ЗА БОКЛУЦИ СТОЯЩИ ЗАД ПОДОБНИ НА "КОСТИНБРОД" АФЕРИ!!!

Спасението на българите започва с подсигуряването на правото им сами да си избират управляващите. Правото на глас трябва да имат само хора плащали данъци в България и с уседналост поне 9 месеца. Не може да имат право да гласуват хора, които нямат отношение към България. Това е истината и е редно да се случи, а кога зависи от нас самите! И с какво право едно турско село ще определя правилата в България?

гледам... повечко минуси... т.е. - повечко турци или по-лошото - повече малоумници тук! КАЗАХ, ЧЕ ДОРИ ОТ ГЛУПАВОТО ПРОУЧВАНЕ, НАПРАВЕНО СРЕД БЪЛГАРИ, САМО 2/3 ЗАЩИТАВАТ БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС, МАЛОУМНИЦИ!!! След това за пример - турско село, където 100%, а не 66.66% щяха да кажат - искаме турчолята да гласува за ДПС!!! Ще обясня и 3тото - ПРИ РЕФЕРЕНДУМ, ЗАСЕГА ТЕЗИ 66% ЩЯХА ДА СТИГНАТ, ДА НЯМА ТУРСКО ВЛИЯНИЕ В БЪЛГАРСКОТО УПРАВЛЕНИЕ!!!

България!Понеже турците в Германия гласувяха, сега и нащите ТУРЦИ живеещи в ТУРЦИЯ гласуват за политиката на България! Защо? нали не са имигранти! АЗ не съм гласувал от 24 години, защото не ивея в България и вямам право да се МЕША В ЖИВОТА НА ЖИВЕЕЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ!

Ама явно само на ББЦ от партиите им пука за този проблем!

Този проблем си го повдигна българският народ, защото е важен за българите и правото им да си избират управляващи!

ми всички цигански махали гласуваха за бареков

Не само! Американският посланник изкърчи рамото на Бареков от тупане като си правеше партийката! Явно ТЕЦ Марица си струва усилието според американците, колко му е да си осмучат още някое милионче от раята, като похарчат некой долар за заместваща партийка! САЩ наричат Турция - нашият непотопяем самолетоносач! Който си търси партия от националисти да си помисли!

Ами да, той Бареков откога го говори това.

Не измествайте фокуса от проблема! Това ли ви е целта да замажете?!

ББЦ обединиха народа!

Да не сте патерица на ДПС? С това което правите в момента не събират есимпатизанти!

ВЪН НА ТУРСКАТА СГАН!

Ние не се борим против турците, а против необоснованото право на глас на хора, които не пребивават трайно в страната и не плащат данъци!

Ако всички партии /без ДПС/ в своите предизборни обращения завършват така: Гласувайте всички и ако не е за нас то за всеки друг но не и за ДПС. Така може да се лишим от тези паразити веднъж завинаги.

А те другите не са паразити... Абе те са тикво4и направо, след като ДПС , партия на етни4еска основа, основно помаци и турци командава какво да става, а те само кафета, масрафи, софри, кинти, далавери - това! Асфалт ефенди много да не си то4и балистиката...

Та с какви послания ще се обърнеш към секциите в Турция? Например нещо от рода: - Гласувайте за Бареков?

Тошо и Демирел подписаха спогодба - който се чувства турчин може свободно да "гласува" еднопосочно за Турция. Дойдоха години по-късно, и се започна ръчкане та досега. Майчи , бащин език...като в Украйна. В Германия турците заклеймяват онези, които ги подклаждат, тук обратно - живеещите в България биват настройвани срещу държавата. Права и свободи...предизборният клип на ДПС твърди, че свободата не е даденост в България, опровергавайки Българската Конституция и Левски... За какво говори това! За чии права и свободи!

За гласуване в Турция са регистрирани 150000. И е ясно че ще гласуват за ДПС. И в България като гласуват за тях още 200000 така преминават бариерата и вземат около 30-40 депутатски места. И после изнудват за коалиции и почти командват в управлението. Така ли да позволим да я караме нататък?

Отворете секции и в Ислямска държава!

Както са тръгнали и това ще сторят под чужда диктовка! После французите и американците ще ни бомбандират!

В момента в Турция ще гласуват 20-25 годишни които никога не са живяли, учили и не знаят български език но имат български документи за самоличност. Лично съм бил свидетел как български гражданин си получава документите в паспортна служба с преводач?

Не може хора които не знаят и НЕ ИСКАТ ДА ЗНАЯТ Български да Гласуват...!!!!!

най лесно е избирателните списъци да се правят в данъчното ! платил си данъци гласуваш . не си платил пропускаш , независимо кой си какъв си и къде живееш !

Няма да стане данъчните и те деца хранят.....

Не забравяй да добавиш и правилото за уседналост!

ми те у нас уседнали колкото искаш . в пловдив столипиново и изгрев във варна максуда в софия , самоков и къде ли не , все уседнали дето не плащат нито данъци нито ток или вода .

НАЙ-ЛЕСНО БЕШЕ ДА СЕ ПОИСКА УСЕДНАЛОСТ 90 ДО 120 ДНИ В БЪЛГАРИЯ , ЗА ДА ИМАШ ПРАВО ДА ГЛАСУВАШ ... ... ОБАЧЕ ДПС И ГЕРБ!!!! ГЛАСУВАХА ПРОТИВ , КОГАТО БСП И АТАКА ГО ВНЕСОХА В НАР.СЪБРАНИЕ :))))

Право на глас да имат българи ПОСТОЯННО пребиваващи в България,плащащи данъци и с редовни ЗДРАВНо ОСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА! А да видим Яшар как ще стъпи до урната като няма осигуровки!

Между другото -Яшар и данъци едва ли плаща... и електроенергия и ВИК услуги.

А защо не забранят двойното гражданство извън ЕС както е в Германия

Няма по гнусно престъпление срещу хората които плащат данъци в тази държава от това хора които не знаят дори български , поданици са на други държави, не са платили и една стотинка данъци , да гласуват и определят кой ще управлява !!!

ПРАВИ МАЛКО РАЗЛИКА :))) - ИМИГРАНТИТЕ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА , АМЕРИКИТЕ И АВСТРАЛИЯ ВСЕКИ МЕСЕЦ ВНАСЯТ В БЪЛГАРИЯ ПОНЕ ПО 79 МИЛИОНА ДОЛАРА .... - БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ В ТУРЦИЯ НЕ ВНАСЯТ НИЩО В БЪЛГАРИЯ , А САМО ПОЛУЧАВАТ ПЕНСИИ ОТ БЪЛГАРИЯ.. .... СТАТИСТИКА НА БНБ :)))

Забравил си да направиш справка колко пари оставят българските турци идващи от Турция които идват най малко два пъти на годината в родните си краища .Можеби знаеш но нали си лицемер и туркомразец

Не може хора, които не жимвеят в България, да влияят на нашия живот! Твърдо против гласуването им. Ако живеят постоянно тук-да.

след като плащам данъците в българия имам право.

Въпрос: Кой е длъжен да плаща данъци в България? Отговор: Който живее повече от половин година в България.

живеете на наш гръб нямате право да се обаждате,като почнете да работите,да плащате,ток,вода,данъци(ама истински,не жълти стотинки),тогава ще давате мнения,ясно ли ви е,кърлежи безподобни

трябва да бъдат закрити всички дружества и сдружения .да останат само партиите.и тогава да се гласува.

Не може да се нарича българин и не може да решава съдбата на България някой, който няма елементарно образование, не знае да говори и да пише на български и най-важното, не е в час какво и как става в България! Просто и ясно! При подновяване на документите или диплома за средно образование в БГ или изпит по български с ясни критерии!