10% плосък ”данък натура” заменя ”данък уикенд”

Бюджетната комисия прие нов ред за облагане, свързан с “данък уикенд“, и съдържащ единна данъчна ставка от 10%. Приети са и правила за избор на членове на КФН.

Обратно в новината

Коментари - 10% плосък ”данък натура” заменя ”данък уикенд” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Данък "Мента"! Тази "лелка" няма спирка, амбициите и големи, но интелекта отдавна е изчерпал възможностите си. В резултат страдат много хора! Дано чичо "Боко" се вразуми и я извади от герберския строй, преди да е станало твърде късно за държавата и народа. Амин! :)

Не изчетох цялата статия, но само заглавието е достатъчно за да разберем че става въпрос пак за данъци и пари от нас. То не бяха данъци, то небях повишения на цени на какво ли не - ток,вода,храните ежедневно тихомълком растат,то не са винетки, то не са застраховки, то не са такси, то не са билетчета за градски транспорт, то не са....вече не ми се изброяват повишенията на цените на всичко и СМРАЗЯВАЩО НИСКИТЕ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ . и ВЕЛИКИЯ ес ВСИЧКО ВИЖДА, НО НАЙ-ВАЖНОТО ДОХОДИТЕ НА НАЙ-БЕДНОТО НАСЕЛЕНИЕ В еВРОПА - ТОВА НИКОЙ НИКОГА НЕ ОТЧИТА И НЕ СЕ ВЗЕМАТ НИКАКВИ МЕРКИ. иНАЧЕ САНКЦИИ И ЗАБЕЛЕЖКИ И ИСКАНИЯ - БОЛ. Направо сме за окайване, този данък бил стар и т.н. и т.н. Хората ходят парцаливи по улиците, ровят по контейнерите а тези които работят едва свързват двата края. Но господата от парламента знаят да вдигат цени и да измислят какви ли не данъци за да ходят облечени като принцове и принцеси и колко работа вършат, не е истина просто. По цял пият и пушат из кулоарите на парламента, ако изобщо са благоволили да отидат до там. Никаква дисциплина и ред, никаква съвест и принципи, заплатите до небето, привилегиите и всичко друго, като за да ги ползват трябва да измислят повишения и данъци които истискват от народа. Жалка работа, жалба България с още по-жалък народ.

Точно така се прави Икономика с нови данъци и тегленето на нови държавни кредити. Егати тъпунгерите ни управляват. Понеже намаляха фирмите и хората, а те са свикнали на охолен за сметка на народа живот сега нови данъци измислят. Доста хора използват лична собственост за фирмена работа, защото нашите бизнесмени са стиснати и не могат да осигурят елементарни работни условия.

Лакомията е лош съветник....В сраната в която живея се плаща подобен данък -"данък бенефит", но например на се плаща данък собственост за МПС, ТЮФ на 2 години и т.н......За сметка на отва всеки ден виждам как полицията, чистотата и др. служби си вършат работата!Не може да скубите от всичко и насреща -нищо!Чак когато се измъкнах от БГ разбрах в каква кочина съм живял!

Само с приказки нищо не правим...

Според сегашнините изменения ако се ползва актив на фирмата за лични нужди трябва да се начисли ДДС 20% върху стойността му, а сега и 10% върху разходите свързани с тоя актив? Къде малоумниците видяха намаление?

Най-сетни разбрах какво имат предвид ГЕРБ и другите партии под реформа. Тази ще бъде гласувана и ще стане бързо. Даже в тоалетните на офисите ще сложат кантарче, за да е ясно колко дължи служителя и колко работодателя за ползването й.

Като гледам как са го увъртяли в термини и дефиниции - сами не могат да си обяснят кой колко и на кого трябва да плаща и защо! Само е ясно кога се внася и никой не пита ЗАЩО?! Прилича ми на едни добре разбъркани спагети след всички добавки!

Всякакви опити да бъдат обложени богатите с Данъци се провалят на всички Съдебни инстанции. ТЕ дължат милиони, но не внасят нищо.... За това най-лесно е да се вземе последния залък от устата на работника, на който работодателя ще " кръцне" придобивките като ваучери за храна и т.н.

златни ще излезнат, всяка година по 10%? Аз не виждам кой нормален човек ще си декларира тия 10%, щото като гледам тя работата е пожелателна! Като декларирам, че не ползвам фирмени активи за лични ползи, да не би някой да ми възрази! Голяма глупост, честно!

БОООООЖЕЕЕЕЕЕЕ, Прибери си недоразуменията от ГЕРБ, моля те Боже!!!! Смили се над българския народ!

Гробаджии пак закъсаха за пари и Мендила се заозърта коя кожа да свали.

Прости имитации, много са жалки

А какво се случва ако аз използвам личния си компютър (телефон) за служебни цели??? Кой, колко и на кого ще плаща? ;)

Само нови данъци им дай да измислят на тия некадърни държавни чиновници! Фирмата, като юридическо лице нали си е платила всичко за тия активи - и ДДС и печалба и всичко? Защо трябва пак да се плаща данък за едно и също нещо? Защото държавата се чуди как да ни вземе парите, за това! Ако една фирма даде на служител да ползва компютър за работата си и за него ли ще се плащат 10% - идиоти с идиотите такива!

данък "Въздух". АБЕ НЕ ВИ ДИШАМЕ ВЕЧЕ БЕ!!! БАСТА! СТИГА!

тез гербераски калинки ,мноо тъпи ва! прекарват популистки закони!!!

А кога ще започнете да облагате държавните търтеи с данък несвършена работа? Аман от заспали крави и чоплещи в носовете си меки китки по държавните администрации, да не говорим за останалите пъпеши и дини дето не вършат работа и за 10 стинки на месец а получават стотици/хиляди левове.

За да стане тязи работа, трябва ние НАРОДЪТ, да го пожелаем и да отидем пред народното събрание и да им заявим че не сме доволни.

За да е ефективна една система трябва да сходима и разбираема, а не хаотична. С други думи колкото е по-сложно прилагането на дадено правило - толкаво то по малка се прилага.

смешковци''като цяло данака ще баде по изгоден''-кои данак може да баде изгоден бе потури.това си е стригане на овце.

Както казва народа - прост човек и силен вятър няма кой да спре.

От времето на ОДС всички останали са провал. Тъй като до един са кадри на БКП може да се говори за възстановяване на едноличния режим като на мястото на стария бик е поставен нов млад бик. По същество няма разлика в тяхната находчивост , образование и имидж. Такива са и заобикалящите ги кадри. Менда Стоянова или е луда или за европари предлага нов данък? По- скоро второто, защото ЕС плаща за всеки законопроект и вие сте свидетели на лудо законотворчество.

И през турското робство не е имало толкова данъци! ГРОБ системно и безвъзвратно унищожават държава и народ! Гласувайте за гроб!

Как и да го въртите ПАРИ НЕМА.Заеми теглите като луди за сметка на народа и пак НЕМА ПАРЕ.Въпроса е ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМЕ ТАЗИ ШАЙКА БАНДИТИ ДА НИ ГРАБЯТ.

Ще има ГРОБ докато тъпите софиянци гласуват за тулупа и крадливата шайка на Г-РОБ.

На шефа Борисов му плащали в натура. С пури. Това е от секретен доклад на ДАНС. Огласено от Георги Кадиев.

Те просто са кръвопийци!

Пари нема. Кой що има в натура ше го дава.

правителството пак иска да прави чорапапара от народа си :) ейй не се наядоха :) пфффф

Ако се върне прогресивното данъчно облагане, всичките данъчни извращения и простотии отпадат автоматично. И администрацията се съкращава с 60%.

Това е като с такса смет. Дойдоха хайваните от Запада и наложиха пластмасовите шишета, пластмасовите торбички и като цяло проблема свръх боклук. Дори в парламента вкараха боклук. После плащай 10 пъти по-високи такси.

Значи аз плащам на секретарките, те работят, осигурявам ги и си ги чукам в работно време. Ако излеза с една от тях или с двете през уйкенда да се позабавляваме и да се изчукаме, то аз ползвам актив на фирмата извън работно време и ще трябва да платя данък. Ахааа. Това в кръга на шегата. Моля ДИРа, да си редактира новината, защото е много несвързана и хаотична.

Секретарките ще трябва да гоплатят в натура. Или пък ти. Зависи от данъчните и предпочитанията им.

Ще трябва да вземеш за уикенда и някоя данъчна служителка, за да ѝ платиш и на нея в натура.

това натура нема да го римувам, то е ясно. Ама като ша е натура, да питам, с консумация ли, ще е или без?

valentor

дирът, вие разбрахте ли за кво иде реч, или нахвърляхте някакви изречения, бе логическа връзка между тях, а за информационна конкретика ФЪАПЩе не става дума..

Сега да и обясня на Менда. За цялата 2015 държавата ми е възстановила около 1000 лева ДДС. Само през акциз на служебната и личната си коли съм платил на държавата близо 4000 лв. Сега, през 2016 ще ме прецака, като ми върне половината ДДС. Аз обаче, веднага след като приемат това малоумие, слагам по една пропан-бутанка на колите. Харизвам им и другата половина от ДДС-то, като компенсация за трите бона акциз от гориво.

не е дефицит, ами е липса, не е нов данък, стар е...

Боко се е засилил след царчето...

........тона е стар данък- "вервайте ми"...........

.....коментар отгоре- тоя данък го изпихме още миналата година....... сега мислим да въведем нов данък, ама ще Ви го кажем утре..........

........ЧЕЗ съди България за стотици милиони левове! Тая съди народа с десятък за същата сума и готово- пито, платено на ЧЕЗ.......!

ВРЕМЕ Е НА НОВИ ИЗБОРИ

не не нееееее нови избори а изтриване на всичките 240 хрантутници .. съд и присъда .. след това се избират нови и на всеки 6 месеца им се прави ревизия .. по какво работят . какво са обещали и т н и т нн... до 9 месеца няма ли ефект и те се разкарват в небитието !!!

Демек ако опъна секретарката 10 пъти, един път трябва да опъна и Менда :)

Ами ако не те е гнус!

Гнус не гнус данъците трябва да се плащат.

Тези нещо мръднаха или незнаят законна или пък имат умственно разстройство. За жалост тези некадърници коват законите ни.

Чичкото,апелирам към форумците да се смилят над мен и да ми намерят тука свестни тролове,че не издържам повече...... Ето,вижте какво писмо получих.... "До чичко Сорос молба от Щерев-дебила мола чичко,сега като въведоха данък натура,да ме уредиш в данъчното като агент събиращ задължения от модните агенции...." Кажете ми какво да правя бе,кажете ми......

С данъка натура ще ме хванете за кобура!Няма да плащам данъци докато фашистите са на власт!

На вниманието на Оважаваната комисия Както всички имаме водомери, на каналите да се въведат и лайномери. Ако двата уреда дадат разлика хоп - нов данък. Пък ако си ходил повече през уикенда - двойно.

Коментарът на седмицата!!:):)))) Изби рибата отвсякъде!!:):))))))))))))

Не се бъзикай, че като нищо могат и такъв данък да въведат. :)))

Ето,"данък натура"..... Друг път,когато чичкото ви казва,че като ви гепи всичките пари и нямате повече,на края ще ви свали гащите и ще ви нае...е,вие се смейте пак...

Трябва да си много плосък, за да не разбереш, че тези тлъстичките ти прибират още един месец работа в годината за бели якички и техни килограмчета..............

Де викат хората по Османско имало данък десятък - вземали ти на 10 овце едната и сега имало десятък - вземали ти на 10 овце - 9! Готвят се за времената, когато няма да има Еврофондове, че откъде се хранят стотици хиляди готованци на държавна издръжка, включая рекета на висшия политически ешалон.