Киев заведе углавно дело заради изборите в Източна Украйна

Службата за сигурност на Украйна е започнала наказателно производство във връзка с незаконните избори в самообявилите се Донецка и Луганска народна република.

Обратно в новината

Коментари - Киев заведе углавно дело заради изборите в Източна Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това глупаво правителсто забранява 69 филма с артиста ПОПЕРЕЧНОГО - ДЕТСКИ ЛЕПЕТ

Лелеее, ами сега? Свършено е с ДНР-то и Луганските с"сепаратисти". Всички, които се редиха на километрични опашки за да гласуват , ще бъдат изпратени в панделата.

Ако през август за Путин са били готови да гласуват 57 на сто от анкетираните, то през септември те са били 49 процента. Допитването е извършено между 26 и 29 септември сред 1630 души в 134 населени места, предаде ТАСС. Говорителят на Путин заяви, че известните колебания на рейтинга на президента са естествени и в Кремъл на това не придават особено значение.

Само една диктатура може да лансира такава цинична дезинформация!

Живеем в преобърнат свят.Военни престъпници стават съдии, защото зад тях стоят други престъпници - американци и прикриват други престъпници, тъй като държат в арсенала си голямата тояга.Тоягата се казва демокрация. Набиват на целия свят диктаторския режим ( разбирай много демократичния ).Който не вярва, ще го демократизират по тиквата, да спре да се съмнява. Който не вярва,че в Украина цъфти демокрация, значи той си е луд и получава внушение с фосфорни и касетни бомби.

В Донецк и Луганс казаха ,че не искат да са в Украйна.Така,че изобщо не ги интерисува какво ще реши някакв си Украински съд

Углавните фашизирани елементи от Майдана завели углавни дела против нежелаещите ги за държавници... Пълна безсмислица. Като тази на Порошенко, според който изборите на сепаратистите били извършени под дулата на танковете... украйнските...

Да бе да, сигурно е така. "Фашизирани елементи"... тая дефиниция съм я срещал в учебниците по история по времето на НРБ отпреди 1989 г. Тоест, от средата на миналия 20-ти век. Сега живеем в 21-вия. Както и да е. Наистина, може да са фашисти. Те фашистите масово са оказвали съпротива на Хитлер и нацистите от Третия Райх. Така че нищо чудно сегашните "фашисти" в Украйна да оказват съпротива на Путлер в Руската Империя.

За сс дивизия Галичина ли имаш на предвид?

ТИЯ СДУХАНИ УКРИ НЕ РАЗБРАХА ЛИ ,ЧЕ ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА!ЩЕ СЪДЯТ ДЯДОВИЯ...СКАПАНАТА ИМ ДЪРЖАВА СЕ РАЗПАДНА,ТЕ СЕ ПРАВЯТ НА ИНТЕРЕСНИ...

Западна наглост и продажни политици в Киев

Има и друго дело:за геноцид над рускоезочното население в източна Украйна!

Тия "избори" руснаците ги спретнаха точно преди междинните избори в САЩ , които са утре. Дали черния момък от Белото колибе ще му изберат Демократите след пакостите на непослушните джентълмени от Донбас?

Кой ги бръсне за слива какви дела са завели в Киев ?+?+ НА КИЙИВ !!!

СБУ-Съюз на бандеровските убийци

Смешните хохолски фуражкаджии ще съдят брадатите миньори, дето ги претрепаха преди това от бой? :)) Всички помнят как бегаа силно де редовна армия, де фашистки башибозук..

A бе тия ще ме скъсaт от смях,и до кого е aдресирaнa съдебнaтa жaлбa- може би до aрменския поп или до рaдио Еревaн ?

Питам само- как и кога беше "основана" независима Украйна!? Къса, много къса е паметта на западните страни и на властта в Киев!!!!

Майдана успя да рязцепи страната и народа... Непризнаването от някого не означава че Новорусия не е факт.

Завеждането на углавното дело провокира мъжете в Донецк и Луганск да си го преместят...

крадецът вика"дръжте крадеца"!Че как бе свалена законната власт в Украйна-с насилие и с помощта на фашизирани елементи,с подмяна на властта с безвластие и беззаконие и самопровъзгласили се управници!Защо сега наричат незаконни и сепаратистични и терористични действията в източна Украйна?Нали тогава западъд подкрепяше бунта в Украйна като борба за справедливост,защо сега не одобряват другите когато искат своята свобода и справедливост и то по мирен път,а Украйна им обяви война и разрушения!Стига господа миротворци-народът трева не пасе!

тия са егати смешниците:)) , що не си направят един гей-парад, предполагам, че американският посланник с радост ще го поведе :))

Всички свободолюбиви и мислещи европейци трябва да се борят за равнопоставеност на ЕС пред САЩ и Великобритания.Англоезечния свят има своите интереси да граби и властва над света.Европа трябва да се разшири на изток, до Беринговия проток.Едва тогава тя ще се превърне в равноправен партньор на англоезичните.В противен случай ЕС ще получи гърбица от навеждане.Всъщност това са и най-големите страхове на геополитическите стратези отвъд океана.

КЪДЕ СТЕ ВИЖДАЛИ СТАНА (АКО ТОВА Е СТРАНА )В КОЯТО СЛУЖБАТА ЗА БЕЗОПАСТНОСТ ЗАБРАНЯВА И ГО ОБЯВЯВА ЗА ПЕРСОНА НОН ГРАДА ДА ВЛИЗА В ТАЗИ СТРАНА И ДАЖЕ ДА ИЗНАСЯ КОНЦЕРТИ !!! ТОВА Е САМО УКРАИНА ! ЗАЩОТО СКОРО ОТ НЕЯ ЩЕ ОСТАНЕ САМО ИМЕТО НА ТАЗИ ОБЛАСТ

ХАМЕРСКАТА СГАН НЕ СПИ РАНО РАНО РАБОТИ ЗАВИЖДА НА НАРОДА ОТ ДОНБАС ! МРЪСНИТЕ И МИРИЗВИ СВИНИ СА ПРОТИВ СВОБОДАТА

Не са признати пък в ЛНР и в ДНР, демек- в Новорусия! Свиквайте с тая география!

Русия окупира двете области, това е политиката и не от днес, затова има такава територия.Русия е агресивна страна.

Агресивна е и може да си го позволи, така както САЩ си позволиха да са агресивни в Югославия, Ирак и Либия. Интереса клати феса. Да не се правят западняците на много загрижени за европейска сигурност. Не бяха толкова загрижени преди 15 /20 г. за Югославия. Сърбите едва ли обичат тези който им сринаха столицата със земята.

И ние не обичаме сърбите - най-големия ни враг на Балканите.Еднакво мислим със САЩ.

Тези опорни точки са доста глупави и повърхностни, явно този, който ви ги пише е голям глупак :))) Винаги съм казвал, че американците влагат пари в най-големите идиоти в България и затова губят. :)))

Янки, вън от Европа и Украйна !! Там където е влязла Кока-Кола - трева не расте !!

Каква окупация бе Джарул ? Русия си влиза в Киевска Русия. Украйна е картографско болшевишко творение.

СБУ - Съюз на бандеровските убийци !!

Какво ти е свободното бе малоумник? Да чакаш някой от САЩ да ти каже кое можеш и кое не? И как аз ще съм гражданин на страна,която стреля срещу мен? Украйна тепърва влиза в приключения.

русия окупира циганската мръсна нагла и подла твоята хамерска помия СВОЛАЧ

Ху.ло Жужето влезе в братска Украйна колкото можа. Това му беше силата. Украйна се освободи от Раша, а Раша се побратими с КНДР и Сирия А ти си руска гад, на мама Блядка любимеца. Спомен от Солнечнйи берег

Тъпака хан тутурутко се е маскирал като бегейец :))) Жалък идиот ! :))

много рано си станал и това което бълваш вони на мърша от развалените ти и зъби или това което е останало от тях

като говорим за дело и закони,то законният президент на украина все още си е виктор янукович....

Руснаците трябваше да защитят Садам и Кадафи. Късно се усетиха, че ще се стигне и до Янукович. В момента правят грешка с Асад. Руската войска трябваше да е в Сирия.

Точно обратното, Русия трябва да се изтегли от окупираните от нея територии.

крадецът вика"дръжте крадеца"!Че как бе свалена законната власт в Украйна-с насилие и с помощта на фашизирани елементи,с подмяна на властта с безвластие и беззаконие и самопровъзгласили се управници!Защо сега наричат незаконни и сепаратистични и терористични действията в източна Украйна?Нали тогава западъд подкрепяше бунта в Украйна като борба за сАми нали за това й спретнаха Украйна ,зда да не може да се занимава с арабите!?праведливост,защо сега не одобряват другите когато искат своята свобода и справедливост и то по мирен път,а Украйна им обяви война и разрушения!Стига господа миротворци-народът трева не пасе!

Руснакът винаги гласува според настроението си. Когато е в добро, гласува за нещо по-добро. Когато е в лошо - гласува за "Единна Русия"ЛНР и ДНР. ИЗБОРИ ПРОВЕДЕНИ ОТ ТЕРОРИСТИ...ХА..ХА

Така ли? Аз останах с впечатление, че руснакът гласува както му заповядат. А резултатите на разни менте-референдуми и избори е както е планирано преди това

ти нямаш впечатление, а директиви. ти и всичките ти 'прякори'.

Много е смешно и грозно да говориш за други народи след като 25 г. цял свят гледа кой си избираме: комунисти, царе, турци. В същия момент сме последни във всичко в ЕС и сме на челните места във всичко негативно. Няма по прост народ от българина да си избира СДС, БКП, пожарникари, царе с 800 дни , лакей и т.н. Ние живеем в държава без държавност. Смешно, нагло и безумно малоумно да гледаш в паницата на другия след като в твоята днес има постна пица, а утре може и да няма пица.

Това бе попадение в десетката.

Добро утро, рашисти 1. Поредния руски фарс завърши. В ДНР от 1 млн население с украинците, децата и негласуващите са гласували над 1.2 млн ЗА агента на Кремъл Захарченко. 150 хил гласували по интернет, включително кравите и жителите на Буркина Фасо 2. Украйна е обединена като никога срещу врага си - Путлеристка Раша 3. Армията на Руската Федерация нахлу в Изт Украйна съвсем нагло и открито. 4. България къса енергийно и гони опасните рашистки агенти от Черноморието

Добро утро, платен драскачо. Колко ти е заплатата, която получаваш от фондовете на Сорос? Ако е читава да ти стана колега. Отговарят! М?

Бай Ставри

1 долар, който вече мина 46 рубли

Изгони руснаците от морето и ще ядеш, каквото ще ядат украинците тази зима. Малоумник...

От 6 сутринта те подгони диария? поне нещо ново и интелигентно да е родила твоя глава. Едно и също повтаряш до безкрай. Издишаш.

виж си минусите бе бегъзец

Значи това е било договорено в Минск, а сега западните лицемери и украинските им подлоги се отмятат. Нормално все пак, от запад нищо добро не сме видели, 25 години само ни използват за евтини роби. Изборите в ДНР и ЛНР са честни, демократични и свободни поради една проста причина - там няма американски посолства . :))))

това с американските посолства е много яко хахаха

Голяма злоба се лее от агитаторите на платена мрежа....това е добре,значи шефовете им са бесни! хахахахахахаха

време е üгославия да заведе дело срещу косово,за проведените там избори....

Каквото и дело да заведе Хунтата в Киев то няма да бъде доведено до край, защото тази измет е незаконна.Следователно всичките и решения са незаконни. Щатите се качиха на Руската байдарка и ги очаква това, което търсят на хиляди километра от Америка.Пълно сгромолясване. Печатарите и продавачите на фалшиви долари и наркотици ще разглеждат Магадан, кяакто 38-те тюлени, които са там.

Щом вимпелите на ФСБ са влезли в Новорусия, това означава планирана настъпателна военна операция. Което означава - Здравейте бандерлоги и уса подлоги, аз съм вашата Леля !!

Относно конфликта в Украйна, най-интересния момент ще дойде, когато Русия вкара войските си в Донецка и Луганска народна република. След изборите и признаването им от страна на Русия, това е напълно възможно. Руснаците спокойно могат да си измият ръцете с изборите и така желания "мир" от запада.

cccc

Няма нищо сложно в обясненията на обстановката в Украйна.Нещата са прости, но не са за прости хора. Изходен момент е разпадането на СССР и обединението на Германия.Западът верен на хилядолетните си традиции излъга Горбачов, че НАТО и ЕС няма да се рлазширяват на Изток. Ястребите от САЩ и Европа решиха да използуват разклатената от тях Украйна и да я присъединят към Зап.лагер с цел ограждане и разчленение на Русия, която е единствената ядрена свръхдържава, способна да унищожи хегемона, респ.САЩ. Европа има двъ пътя, Евроатлантически и Евроазийски. Планът Маршал подчини Европа на САЩ и ЕС е васал на Щатите, които наложиха Евроатлантическия път. Но суровините и бъдъщето са на Изток. ЕС мълчи за Северен поток, а вдига пушилки за Южния, защото се намесват Щатите. Единствената държава, която може да печата пари от 1919 г. досега и да ги продава без покритие е САЩ. Е, това не иска да загуби Америка. Това обяснява агресивността и след 1990 г., но не предвиди Путин, както Световния ционизъм не предвиди Сталин. Договореностите, макар и устни се признават за де-факто в международните отношения. Путин отлично знае това и затова цитира Косово, защото Западът, чрез неспазване именно на тези договорености на най-високо ниво, развързва ръцете на Русия и говори за последващи споразумения, които са вторични!! Дали Русия ще премества войски около и зад границите на Украйна, това е работа на Русия. Лакомията на империализма направи голяма грешка и сега умират от страх.

magit@abv.bg

НАТО винаги е било близо до границите с Русия. Съответно Русия е била близо до границите с НАТО. Така, че НАТО да се използва като оправдание е меко казано смешно, дебилно и заблуждаващо. По-скоро войната е въпрос на принципи и най-вече икономически фактори. Стремежа е влиянието. Всеки се бори за влияние.

Разберете, никой от обикновените хора в Украина не е искал да се цепи,отделя и присъединява. Политиците в тази клета страна и извън нея си разиграха картите по грешен (или успешен) начин, което доведе страната до националната катастрофа. Това което се случва там трябва да ни е за урок! Политиците навсякъде не се стараят да променят нещата към по-добро за избирателите, стремежът им е да се нагрухтят и няма никакво значение дали са украински, руски, американски или български. ОСНОВНИЯТ ИМ ИНТЕРЕС Е ФИНАНСОВ И С ЛЕКОТА ЩЕ ПРОДАВАТ ЖИВОТИТЕ НА ДЕЦА И СТАРЦИ !!!

Знаеш ли, че един от недостатъците на пряката демокрация е, че хората могат да бъдат подведени и да изберат неподходящия да ги управлява? На практика когато няма национална стратегия, това се случва с бедните демократични народи. Раждат се олигарси, политици зависими силно от чужди сили и прочие. За пример, от както Китай и Русия имат национални стратегии/програми те се въздигнаха на високо. САЩ си избраха най-лошия президент, но САЩ има национални програми гласувани със закон и това не оказва огромно влияние на държавата. В същия момент Украйна никога е нямала национална стратегия и за месец два тя се разпадна. България, Македония са пред същата опасност. Виж Гърция има нови национални стратегии и вече започна да се тласка нагоре. Турция също. Всичко е въпрос на национална стратегия, която да се гласува със закон. За съжаление Украйна няма да се възстанови никога. Не трябва да се допуска това да се случи един ден и с България. НАТО и ЕС са слаб коз.

Америка си има костюмирани човечета, Русия зелени човечета, а Турция чалми човечета. Възможно ли е България да стане федерация един ден?! Какви са опасностите и как можем да противодействаме? Защо няма национални стратегии? То това уби Украйна.

В България си имаме костюмирани народни представителчета, те с лекота се продават на всички гореспоменати костюмирани човечета, кой повече предложи е в играта!

magit@abv.bg

Ако на 10 българи се пада един етнически турчин, то аз не приемам България да е разделена на две. България трябва да е смесен район във всяка точка, а не югоизточна на турците, западна на българите и ДПС в парламента за да регулира процеса. Процеса трябва да се регулира с национална програма.

не знам какво е убило украина, но кубрат пулев ще я доварши ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

До сега Украйна беше Русия. От Крим до Полша. Москва държеше властта във всяка една минута. Това го знаят и децата там. Днес обаче вече не е така! Русия да си анексира Крим и каквото хване от Изтока и да слагат новите граници. Маските паднаха и руския народ ще започне да изстрезнява бързо от водката "Путинка".

Вземи ти изтрезней, преди да пишеш соросоидалните си простотии.

Другарю, получихте червена точка за подвиг, замерване на противника с обиди. Честито!

За съжаление ЕС загуби спрямо Украйна. Спомнете си Македония беше призната първа от българския президент. Изкуствена държава, но с реални граници. Украйна е пример за това как държава може да се разпадне защото правителството не се грижи за всички граждани. Спомнете си Югославия, а и ние не сме по-добре. Знаете добре, че югоизточната част на България е населена с етнически турци и една искра и там може да има Новотурция.

Ако не бяхме я признали, нямаше да можем да и помагаме с оръжие за заплахите от Албания. Все пак заплаха от Албания към БРЮМ си е заплаха за България. Хода на Желев не беше погрешен. Просто на хората там мозъците са им промити много повече от колкото сме очаквали.

magit@abv.bg

Разбира се, че е погрешен ход. Ние можехме да обявим тази независимост последни. Защо трябваше да сме първи?

"Португалия вдигна Ф-16 да прехващат руски бомбардировачи" е в новините за Украина в дир.бг - или географията се е попроменила, или някой жестоко натиска новинарският поток!

Не, всичко е наред, в теб е проблема защото не си чувал понятието ""международното въздушно пространство""

Разтегливо понятие е международното въздушно пространство - от Португалия и до Украина се шири :)

Гледам ги днес наредени на опашка да гласуват, само къде не носеха плакати на Сталин и Ленин! По страшно беше дори от това да гледам клипове от Северна Кореа!

Не ги гледай, щом не ти понася/изнася...

Няма как да не го гледам , в България е същото, само се погледни в огледалото и ще го разбереш.

Не знам защо историята e толкова жестокa към украинският народ. Може би, защото са силни, нация на принцове, завоеватели, казаци, бунтовници и революционери. Вероятна е нова голяма несправедливост към този древен и заслужил народ. Империята на злото може да ги лиши от достъп до историческото достижение на техните деди Черно Море. Този несправедлив акт обаче може да доведе до изкопаването на предреченото от Псаки Белоруско море.

Псаки гадателка ли е станала вече, това съм го пропуснал? Хахахахаха

За Великите Укри няма безнадеждна ситоация. Това е факт.

Влиза нов учител в час и се представя: Казвам се Арсений Петрович и съм бандеровец. Сега деца представете се по ред както и аз Казвам се Олег и съма бандеровец Казвам се Виталик и съм бандеровец Казвам се Вовочка и съм сталинист Учителят пита, Вовочка, защо си сталинист?! Вовочка отговаря Майка ми е сталинистка, баща ми е сталинист, приятелите са ми сталинисти и аз също съм сталинист Учителят, Вовочка, а ако майкати беше проstituтутка, татко ти наркоман, сестра ти куrvа, а приятелите обратни, какъв би бил тогава В такъва случай и аз щях да съм бандеровец, отговорил Вовочка

Спомням си добре, как Русия почти молеше запада и САЩ- не създавайте прецедент с обявяването на независимост на Босна. А запада не, та не. Но народа е казал-кай каквото прави, за себе си го прави. И ето появиха се две нови държави, като Босна. Тоя път обаче Путин няма да отстъпи при никакви обстоятелства. Така че да пожелаем на народа на тези държави - честита независимост фор евър.

Босна едно наум, ами Косово?

Интересен щрих останал незабелязан от широката публика около изборните вълнения в бивша Украйна: "...за последние 72 часа РФ испытала все типы носителей ЯО...", достатъчно красноречиво послание пределно ясно възприето от адресата за когото е било предназначено...

Дори не си ги помисляй тези неща....моля ти се..Фен съм на Fallout, ама не ми се влачи облечен в дрипи през безкрайният Wasteland наживо

Тогава няма да споменавам, че при един от пусковете разстоянието от точката на изстрелване до целта приблизително съвпада с това до Ню Йорк. Навярно "чисто съвпадение"....

С присъщото си перфидно лицемерие Запада не признава изборите в ДНР и в ЛНР. Същият този загрижен за човешките права и европейски ценности Запад, обаче, изобщо не си мръдна пръста, за да прекрати чудовищните престъпления на киевската фашистка хунта в ДНР и в ЛНР - разстрели на невинни старци, жени и деца, убийства, изгаряния на живо, артилерийски обстрел, бомбардировки и всичко останало от програмата за геноцид на цяло едно население.

Закупените от Украйна въглища от далечен братски ЮАР ,няма да са достатъчни за да се избегне аварииното изключване на електроснабдяването ! Закупленного украинским правительством в ЮАР угля недостаточно для того, чтобы избежать аварийных отключений энергоснабжения этой зимой. Такое мнение выразил председатель Независимого профсоюза горняков Украины Михаил Волынец.

И на теб ти липсва умствен багаж, като на малоумния горд европеец. Абе само идиоти май се подвизават в руско-американските теми?

Ами ти какво правиш тук ?

Тролче, свърши се вашата, дедовото... Хората захитряха... Сами се досещайте да не ни занимавате с вашите жалки писаници, живот и премеждия!

Интересно ми е дали и ние няма да "замръзнем" тази зима... С такива "европейски" политици, които 60% от хората не са избирали и никой човек със съвест не би избрал за нищо...

Аз вярвам в победата на украинското оръжие! Украйна е огромна страна с население от над 40 милиона! С верни съюзници - САЩ и други те не се и нуждаят. Украинската армия се радва на пълната подкрепа и безпрецедентна населението, никой в Украйна отказва да плаща данъци към хазната и да изпратят децата си на война. Президентът Порошенко е лоялн към президента Обама и краля на Световната политика Збигнев Бжежински Това е залог, че САЩ скоро ще установят контрола си над Източна Европа, а след това и за цялата Евразия! Треперете варвари , янките идват! Украйна още не е умряла! Слава на героите!

Абе то и аз съм европеец, но ти си направо за лудницата момче. Големи глупости си написал, но едва ли го осъзнаваш поради липсата на умствен багаж.

Самият ти пост показва абсолютно незнание по военно дело и политика. Неслучайно в съвременния свят Бъглария винаги е губила на фронтовете, а с "таквизи" Ентелигенти, няма как и да спечели. Случайно да знаеш, че от тези "40 милиона" повечето са руснаци и на три пъти вече разбиха т.нар. "украинска" т.нар. "армия"?! Случайно да знаеш, че дори в момента ги жалят - не обичат жертвите...

Е, последните ти две изречения обясниха, че иде реч за панихидата на украйна...

Най ми е интересно в химна на Украйна " Украйна още не е умряла" И самите украинци не си вярват, че ще просъществуват дълго

Тя - т.нар. украйна - няма собствен химн. Дори химнът и е приписан от полския - "Йеще Полска не сгинела".

Интересно ми е следното нещо. Дали всички "демократи", "атлантици", "пазарни икономисти" и прочие поддръжат геноцида и етноцида над руснаците в бившата вече т.нар. украйна?! Ако ги поддръжат, после да не реват, ако ответните удари на руснаците засегнат и тях...

Е, те "управляващите" в Киев дойдоха с въоръжен преврат... За каква "легитимност" се пише в статията?!

С тяхните камъни по тяхната глава !!!!

България да признае тези избори ,ще поиска Магдалена Ташева от Атака присъствала като наблюдател.....Выборы в Донецкой народной республике прошли в соответствии с европейскими стандартами. Об этом заявила сегодня депутат парламента Болгарии от партии Атака Магдалена Ташева. Кроме того, она заявила, что поставит перед своим правительством вопрос о признании результатов голосования

Bell

Одеса е украинска. Много ви се иска да е ваша, отрепки дребни :)

Хайде успокой топката вече, изборите приключиха.

Да, но тези в Одеса не са.

Абе никаква прошка към тоз нефелник! Ние сме дребни,ама ковем историята.Путин две граници прекрои за 3 месеца. Сега се пита Одеса влиза в Новорусия за Коледа или за руската Нова година

това е "човек" които с безмисленни публикации проваля смисленния диалог в този форум....

Bell

Смислен диалог? Банда совиетофили се събрали и си леят пропагандата безпрепятствено? Това ли наричаш смислен диалог? По колко ви плащат на пост, мурзилке?