Сепаратистите очаквано спечелиха в Донбас, Русия е сдържана

Сепаратистките лидери очаквано спечелиха изборите в Източна Украйна. ЕС и САЩ обявиха, че не признават резултатите от т. нар. избори. Москва реагира сдържано.

Обратно в новината

Коментари - Сепаратистите очаквано спечелиха в Донбас, Русия е сдържана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нашият министър на външните работи - "барабар Петко с мъжете". Вие, господин Министър да не би да се родихте през последната година!? Що не съм Ви чул да коментирате нашите избори , когато депутати от една партия разнасяха чували с бюлетини в изборната нощ!? Или в източна Украйна изборите са нередовни, щото такива случаи не са констатирани!?

Предмостовието е готово. Следва Приднестровието.

КАКВО НЕ ПОМНИ,ЧЕ ОТКЪСНАХА СРЪБСАКА ЗЕМЯ И Я ДАДОХА НА ВЕЛИКА АЛБАНИЯ И В ТОЗИ МОМЕНТ ПОЛОВИНАТА ОТ АЛБАНЦИТЕ ОТ КОСОВО СЕ БИЯТ ПОД ЗНАМЕТО НА ИДИЛ?ИБРИЦИ КАТО ТЕБ РАЗСИПВАТ БЪЛГАРИЯ.

И тази напечена ситуация Путлер и Ердоган си правят тънки сметки да извлекат някакви геополитически ползи вместо да се включат във войната срещу ислямистите. Накрая някой ще гризне дръвцето.

Русия гори от нетърпение да концентрира войски от Ростовска област и да създаде групировка в източна Украйна. То и един "опълченец" е достатъчен да иска "помощ", да не говорим за "избори".

Че кой друг да спечели в нагласени избори?? То само сепаратисти бяха кандидатите!!

Прав си - защото сепаратист значи човек, който иска независимост!!!

Нашите политически орангутани отново се изходиха с дълбокомисленото осъждане на изборите в Източна Украйна,слава богу, че никой вече не им обръща внимание,това са безмозъчни клакьори на Запада

Сепаратистите, всички хазарски юдеи са в Киев,покрити с говедарски фъшкии от САЩ! Хазарските юдеи са избили и прогонили Прабългарите.Това умствено ограничените антируски тролове не го отчитат, защото мозъкът им е американска диария!

Основна вина за заличаване на българските корени по тези земи ,носи руската имперска политика и убийствата на таварищ Сталин...И като върнат архивите някой ден от Масква ,ще видите истината !Ама защо ли не искат да ги върнат,защото там пише за "братската" любов на Русия към България...

СВЕТА НЯМАЛО ДА ПРИЗНАЕ ДОНЕЦКА РЕПУБЛИКА ТАКА ЛИ,А ЗАЩО ПРИЗНАХА КОСОВО.НАСРАНИТЕ НЕМОГАТ ДА СЕ СЪРДЯТ НА ПОСЛЕДНИЯ НАСРАН.КЪСНО Е ЧАДО,МАНДАЛОТО ПАДНА.

дедави го тресе склероза..Не помни много неща около Косово.

ДА ЖИВЕЯТ ДОНЕЦКАТА И ЛУГАНСКАТА РЕПУБЛИКИ, ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ-Я

Брей, укропитеците образували наказателно производство за "насилственна промяна на конституционния строй и завземане на държавната власт". Че то , по този член от закона, цялата сегашна украинска власт трябва да е в тюрмето, бе?!

Толкова е сдържана Русия, че призна изборите и всеки ден праща по 100 ТИРа в Новорусия.

По думите3 на ,уса-гьотверените Русия вече е пропаднала и моли на колене американците за проштка !! Ха Ха Вимпелите са в Новорусия, а това е настъпателна операция. НА КИЙИВ ! На лов за хазарски чифути !!

да не си от винкелете..Май вие искахте да станете сватове с Путин.

НАТО е окончателно наакано от два стари ракетоносеца. Голям играч е Путин.Прави ги луди.Цирк Буш!!

Здържани са в Русия щото глад започна да се усеща из губернията а заплатките намаляха и рубличката се срути. Изобщо на Путин от местене между крачолите време не му остава за нищо вече. на този главорез капутин са му преброени дните .

Чакам да напишеш още нещо,за да разбера тъп ли си или прост или глупак....

Имаше един идиот от Атака преди теб дето чакаше долара да се срине и така вече около 60 години . от тогава Рублата се сгромоляса няколко пъти и даже премахна няколко нули ама както и да е ....чакане му е майката.

Като се погледне какви са били заплатите по време на прозападните любимци Горбачов и Елцин ще ни трябва сонда за да задълбаем толкова, за да ги достигнем и да мерим със сегашното състояние.

А с 6000000 долара на САЩ,украйнските нацисти устройха въоръжен преврат. Може ли да е демократично при обкръжен от въоръжени отряди парламент да се гласува смяна на законно избрания на признати демократични избори ,президент и под дулата на снайперистите свободно по съвест да изберат предложен от тълпата и удобрен от САЩ президент.Ако това е демократично и законно по конституцията на Украйна,тогава изборите в двете нови републики са много по демократични и законни.

Що станаха 6 милиона долара нали бяха 5 милиона до вчера? Русия е няляла 25 милиарда долара да подържа рублата и пак не стигат то за някви мизерни 6 милиона си се загрижил.

Sabertooth

Средствата изхарчени от САЩ за превратаджийски операции само за тази година са 68 милиарда долара, което е доста повече от целия военен бюджет на Русия. Колко от тези 68 милиарда са отишли в Украйна и антируски операции не може да се каже със сигурност; нито още колко ще отидат, тъй като до края на годината има още два месеца. Но видимо Украйна е приоритет на САЩ шпионската гилдия, а следователно и парите хвърлени натам са доста милиарди.

Според зам.държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд, подготовката и реализирането на киевският Майдан е струвал на САЩ 5 милиарда долара!

Истерията на САЩ е разбираема. От своя гледна точка в Украйна те правеха всичко правилно. Корумпираха лидерите, превърнаха парите в идеология, преустроиха армията и органите за сигурност според свойте си нужди, отгледаха неонацистки главорези. С една дума, американците последователно реализираха крупна и обезпечена с ресурси и хора операция, която, според всички техни закони, нямаше право на провал. Значи, САЩ бяха длъжни да победят, а Русия беше длъжна да загуби. След това Крим трябваше да стане новият непотопяем американски самолетоносач до входа на Русия, която оттук нататък губеше възможност за суверенна политика. Американците бяха уверени до такава степен в своя успех, че изпратиха ремонтни части за реконструкцията на необходимата им инфраструктура в Крим, за строителството на болници и училища за американските военнослужещи и техните семейства, които трябваше да се появят в Крим през това лято. Това по света не се знаеше, но в Москва добре знаеха за какво става дума. По-нататък нещата са известни. Москва се намеси в точното време и подготвяният от години американски план в Крим и Украйна просто беше разрушен. Сега на ход е Русия. За да бъде доказана старата максима, че "Русия никога не започва войните, тя просто ги завършва". Така, че драги НПО-шерпи, мислете отсега за личните си биографий на какви опорни точки ще се позовавате един ден....защото Москва хич не вярва на сълзи)))

Абе ДИР вие тъпи ли сте?? Че то други кандидати освен сепаратисти нямаше?? как можеха да загубят?? В руските избори резултатите са гарантирани. Нищо че са гласували 100,1% от населението??? Това само в Русия се получава!!

Ами че то и в изборите на укрите освен фашагите други имаше ли бе?! Фашаги и американски мекерета това имаше в изборите организирани от хунтата в Киев!

Ние сме си по-добре. Нашите цигани и турци решават вота. Кеф.

Захарченко каза: watch?v=ww1kRtjAmRs Земи искал човека!!! Тоя сервитьор нещо си повярва??

Путин не иска всичко. Той избира само най-хубавото. Другото оставя на хамериканците

За 25 години демократично управление България загуби националната си независимост, почти 2.5 млн. хора в трудоспособна възраст.Далеч съм от мисълта, че всички са били прокудени, но голяма част от тях я напускат по икономически причини.Националната ни сигурност клони към 0, изключая някакви мъгляви твърдения, че в контекста на НАТО ние сме защитени.Ще се повторя, но питайте Кипър по този въпрос.Нямаме армия, нямаме индустрия, нямаме селско стопанство, разстроено здравеопазване, смешни, недостойни пенсии,окупация на доходоносните отрасли от северноамерикански компании.Това не сме го постигали след двете войни, взети заедно.

... добре е тези правилни констатации да се насочат към диригента на българския преход - ДС

Стига с тази шизоидна мания за ДС и КГБ! Навсякъде все или ДС или КГБ ви се привиждат! А що не виждате престъпните действия на ЦРУ, на Моссад, на МИ6...!

спорили зимата и слънцето кой ще накара да паднат врухните дрехи на хората зимата завила задухала хората се загърнали по-силно стиснали юмруци слънцето запекло хората се усмихнали свалили дрехите и живели добре атака и русия никога няма да спечелят със злобата си :) свободата печели винаги! лет дъ съншайн ин!!!!!

Задухал вятърът на промяните и издухал на хората спестяванията, граденото с поколения издухал към чужди банки и оставил само мизерия и омраза след себе си!

... така е, когато вятърът на промяната иде с циклон от изток... промяната дирижирана от КГБ инструктори може да има само негативен ефект- спор няма...

с тея карикатурни избори путин признава че изгуби украйна и се хвана за минималното! и за да спечели малко земя се опозори за света и историята! предизвика смъртта на хиляди хора! честито

С отричането на изборът на хората украинските подлоги и задокеанските им стопани поставих точка на доверието къмпсевдо демокрацията им. Не може демокрацията да се дели на изгодна за нас и изгодна на опонентите ни, или я има или - не!

Та Всичко случващо се в Донецк и Луганск още от м.май закономерно стигна до тези избори. Защо ли има изненадани изобщо? Какви са тези "напъни" на нацитата от Киев и техните Адепти преди и отвъд океана? Непризнаване, незаконност, разни админстративни, нищо не струващи решения, разследвания и т.н. Когато запасняци излязат от домовете си и ти Стъкнат един мини "Курск" на редовната ти "армия" и ти пускат пленените войничета след "парадни"почести през площадите, то това си е жив циркаджалък. Поне да имаха малко достойноство , че да преглътнат някак си това, което сами си надробиха.

Я ми покажи един нацист в Киев?? Аз мога да ти покажа много в Москва!! Със свастики и всичко!!

ти нормален ли си? пусни гугъл, nazi kiev и щракни на картинки. между другото, xinhuanet не знае още нищо Китай да е казвал за изборите в Донбас. Трол нещастен.

Изборите не противоречат на Минското споразумение точка 9! (Обеспечить проведение досрочных местных выборов в соответствии с законом Украины "О временном порядке местного самоуправления в отдельных районах Донецкой и Луганской областей" (закон об особом статусе). Вече си имат свои органи за управление в Донецк и Луганск. Това е! Само дето Киев искаха изборите да са на 7 декември, а те ги напарваха на 2 ноември.

Ами най важното условие не е изпълнено - в соответствии с законом Украины !!!!! От тук нататък са незаконни!!!

Кой закон, на коя Украина? Преди преврата или след него?

Не си компетентен по въпроса! Под натиска на САЩ когато беше косовската криза ООН промени един член в хартата си който вече казва че могат да се провеждат местни избори в някои региони/имаше се предвид Сърбия/ без съгласието на централното правителство- сега този бумеранг рекушира в случая с украйна! Тогава може а сега не???

силата е на страната на русия силата е на страната на турция уракайна е населена с руснаци България е населена с турци вземете млъкнете и не подкрепяйте сепаратизма! идиоти!!!

Наистина русофилите са идиоти, за дето подкрепят сепаратизъма!! Това всеки го знае!! Че са тъпи.

Паисий

у нас цели области отдавна се управляват от хора на ДПС. Кметове, областни управители и прочие. Това си е повече от сепаратизъм НА ПРАКТИКА. Само дето бълг.държава ги издържа и им дава европари, а не Турция. Вижте фактите!

Това е европейско, не руско поведение!

кой глупак от Родопите ще иска да се върне в Турция, която даже не е в ЕС... Турция има далавера от ЕС България - така ще могат да си препират стоката в "произведено в ЕС" - питаш Шишеджам. Освен това, България, под вещото око на американските бази, се ислямизира и без да е разцепена.

Такива като тебе разлайват кучетата. Дай пример и вземи първо ти да млъкнеш.

Господа, не бих желал Българското Министерство на външните работи да намесва страната ни в руско-украинските противоречия. И друго. Помислете върху посочения текст от наказателния кодекс на Украйна за "действия, насочени към насилственото изменение или сваляне на конституционния строй или завземане на държавната власт". Подобни текстове има в кодексите на много държави. Да бяха те верни и правилни, а не срещу науката "История", да нямаше нито една законна съвременна държава. Приложи ли се такъв текст в България, Левски и Ботев да не са герои. Приложи ли се в Украйна, да не е герой и Богдан Хмелницки, а Украйна да е част от Русия, Полша, Австрия, Унгария и Румъния. И още. От този текст следва, че днешното украинско правителство, дошло на власт без избори и с преврат, е престъпно. Между другото, как да тълкуваме подобния нашенски текст? Все така - на власт ли е управляващата соцмафия - законно е, а да я свалят не е. Народ да е писал конституция? Някога, някъде? Не е...

абе модераторе палячо! кое беше нетолерентното бе?? неграмотен смотаняк!!! представям си колко струваш щом тва работиш

Хан путку, айде стига си се правил

Щом янките са против нещо, значи то е добро за местното население и обратно!

Стара индианска поговорка. Имаш плюсче.

Тези цървули от Донбас да забравят,че някога кракът им ще стъпи в Европа.Ще си газят калта в техния Бас цел живот с очуканите ладички....

те може и да се оправят защото имат ресурси и индустрия и пак да са добре извън Европа. А ние като сме в ЕС та кво

Също като мушмороците от Крим

Че за какво им е европа? Какво ще им даде? Евро, католицизъм, образование, медицина? Нищо не може да им даде европа, те за това и не я щат, понеже ЕС само взима.

Ама, как да го осъзнаеш! То трябва и акъл! Ние"цъфнахме и вързахме" ли, след като продажни наши политици пропъдиха много народ навън- да слугуват на Европа, вместо достойно заплащане на труда им тук - да творят и градят своето и на страната ни- Бъдеще?!Остави Донбасци да си градят бъдещето! Все ще се оправят по-добре от нас!

а москва да забрави че украйна е в СССР!!!

а ти забравяш, че ако ги нямаше комунделите от СССР, недоразумението Украина нямаше да го има. Както и, че на тези републики им се даде самостоятелност, с изричната уговорка НАТО да не се разширява...

това са бивши руски територии до края на втората световна война. Нормално е хората там да се определят като руснаци и да искат сами да решават съдбините си. Друг е въпроса че това не се харесва на САЩ и Европа. То и ние може да си искаме беломорска Тракия и Македония но нас кой ни има за фактор дори на балканите.

Днес американските тролове са доста активни . Само забравят че след време ще седнат големите страни и ще се разберат и тогава малките като България страдат.Сега подкрепяте САЩ , но ако след 1 година САЩ не подкрепя България какво ли ще се случи ?

Те и сега САЩ подкрепят на балканите косово, албания, босна и турция. Ние сме на последно място!

тия американци много тъпи и нагли - те самите са най-големите сепаратисти на тази планета, а Джордж Вашингтон си е бил същински терорист как така са посмели да се отделят от английската корона? при това доста от колонистите не са искали отделяне от Британия - има го във Уикипедия иронията е че Русия също ги е подкрепила като Екатерина Велика е запазила неутралитет въпреки горещите молби на крал Джордж III за военно съдействие тъй че янките да си затварят гагата и да спрат да се месят навсякъде щото където стъпят трева не расте

да, отцепили са се от Империята и са се обявили за Независими. СЕПАРАТИСТИ гадни! Даже са гласували Декларация за независимост. Баси недемократичната "демокрация"!!!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА НОВИТЕ РЕПУБЛИКИ!!СВЕТА СЕ РОИ!!НА НЯКОЙ НЕ МУ ИЗНАСЯ!ХОРАТА СА ПО-ВАЖНИ!НЕ Е ХУМАННО ДА СЕ ДЪРЖИМ КАТО ГОСПОДАРИ.ВРЕМЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ!

Вече и УкрАйна е американска земя. Скоро Сибир и Белорусия ще последват тренда.

че по-голямата част от севрна Америка принадлежи или на Китай или на арабета.

И Китай, барабар с Индия. хе-хе

Колкото и да се опитвам да намера некво рацонално обяснение за поведението на съветска русия от около 1г насам, освен бекрайната тъпота на управляващата върхушка там, нищо друго не мога да измисла.Това изглежда е началото на края на руската империя.Процеса нема да е кратък ,но нема да е и кой знае колко продължителен.Некои хора са толко глупави че и очевидните факти(раздробяванети на сърбия) не са в състояние да ги вразумат.Всеки си прави своя избор.

Ако Русия иска да й повярваме, че се ръководи преди всичко от здров разум и има работеща имунна система и нормален инстинкт за самосъхранение, трябва да направи точно обратното, на това, което и казват САЩ, които устроиха фашисткия преврат в Украйна и досега командорят фашизоидните си марионетки там.

Москва уважава волеизявлението на жителите на Югоизточна Украйна и е готова и в бъдеще да съдейства за решаване на кризата, се казва в изявление на руското външно министерство, разпространено от ТАСС. След като с това признаване задълбочаваш кризата, как след това ще съдействаш за нейното решаване.

Защо да я задълбочаваш. Те не са пратили бомбандировачите над Киев както направиха любимите ти хамериканци над Белград.

Не, те просто пратиха армията си в Украйна?? Кое е по добре?? Не помня американци да се влизали в сръбски градове??

Нали Киев обеща специален статут на Донбас . Сега има с кого да преговаря и може да говори за възстановяване на разрушеното и тн. Обаче не, те искат война, защото страната им пред колапс.

... но Масква не реагира по същия начин когато Чечня/Ичкерия, гласува за независимост, напротив сравни със земята градове и села...

Щом на българските избори гласуват 100 000 турци от Турция (двойни граждани) защо да не могат 100 000 украински бежанци да гласуват в Русия? ... Нормална демократична процедура според САЩ!

В Русия 3 секции, а в Турция 140. Не разбират руснаците от демокрация и това е.

Паисий, когато това гласуване е съпроводено и с отнемането на част от територията на суверенна държава, едва ли това може да се нарече демократично. Същият демократичен еталон го приложи и към България и познай какво ще стане, ще гледаш Родопите през крив макарон.

Паисий

Петров, коментирай първо Косово! Там май беше без "отнемане на територия", а?

САЩ са номер 1 аз предлагам да се направи референдум за пресъединяването ни към тях. Те ще ни спасят от всички беди и кошмари на този свят и ще ни предпазят от вражеска и жестока деградираща Русия. :)))

а възродена и просперираща.

само да не би да се окаже, че повечето българи ще са против да ставаме щат на САЩ!

Едно от отличителните качества на провинциалиста,при наличието на което той със сигурност може да бъде определен като такъв е неприязънта към америка и симпатия към русия.От хора с ограничен мироглед каквито са хората в провинцията не може да се очаква нещо друго.Точно заради този ограничен мироглед софия беше напълнена с провинциалисти.

Знаете ли, че от Великобритания са се изселили повече британци от колкото чужденци са се заселили?

До година през лятото , като дойдат с калашниците руските курортисти , ще имаме Поморийска и Бургаски републики. С изборни секции в Масквую и Петербургу.

Да идват, ние па че си гласуваме за Боци!!!

Добре, вдигна ми настроението. Турих ти плюсче.

не Руц, такива червени подлоги като теб ще гласуват за жужето

идиотизми, моля. Тук е сайта за сериозни хора. Намерете си друг и пишете лайна.

За всички които плюят Велика Русия, не забравяйте, че пишете от компютри произведени в КОМУНИСТИЧЕСКИ Китай, със материали от Русия !!

Скоро ще станат хиляда рубли за долар, и няма да им е толкова интересно не само в Новоросийск, ами и в Масквую.

признаваме македония и косово, но не и донбас !? страшни сме, направо уникални! да живеи еу, уса , нато, обама, меркел и плевнелиев- наи-големите стожери на мира в света! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аман от руснаци у нас. Като толкова ви е добре в Русия, що бягате в САЩ и Европа, а не обратно?

За пари в САЩ, а за високо самочувствие - в Русия.

Все това повтаряте папагали. Не отиваме в Русия защото не ни искат. На запад отиват някои заслепени от пропагандната машина на империята. А ти защо си в кенефа? Миризливко, а?

И какъв е проблема да отидеш в Русия ако искаш?? Обаче никой не иска!! Кой иска да ходи в кочина??

За какво да бягаме в Русия, като тя присъства тук от много години. Я се поразходи да разгелдаш паметниците у нас - на кой са посветени. На руснаци или американци?! Ходим си на гости: те у нас, ние у тях. Близко сме си, и не виждам за какво да се емигрира там, като сме на две крачки :)

защо и кои точно заминават за САЩ?! Или си проучил, ама омразата ти пречи да казваш истината!Свикнал си да манипулираш! Народът не е хукнал повсеместно към САЩ, а Русия въведе визи, за да се предпази от измислената " нова демокрация" на продажни и враждебни! И стига си натрапвал "тъпия" си въпрос!