ДПС: Не могат да ни вземат мандати заради вота в Турция

79 случая на двойно гласуване са регистрирани в Турция на изборите за 41-во Народно събрание, каза на пресконференция зам.-председателят на Парламентарната група на ДПС Лютви Местан.

Обратно в новината

Коментари - ДПС: Не могат да ни вземат мандати заради вота в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бих добавил към предложените изисквания да има средно и образование. Те се притеснявали за вота в Турция, ами за вота из Кърджалийските улички няма ли да се притеснят малко. Защото тези прииждащи тълпи сигурно са събирани от всякъде и вота в България е основен. На практика в Турция, не е нужна цялата рода да ходи да гласува. Без надзор от български органи, което е недупостимо, все пак се решават бъднините на бъдещият кабинет. Всеки със списъче на имена и ЕГН-та може да мине да гласува по един път за всеки от списъка и да има алтернатива, да гласува по още няколко пъти. Няма какво да се заблуждаваме, тук трябва да се разкрие машинацията на вота. Според мен когато всичко свърши по проверката на гласувалите ДПС няма да я има, а Ахмед Доган ще сънува магарешкия рай (тубичка вазелин, обезателно).

Koito jivee v Bulgaria i plashta danashite si tuk samo toi da ima pravo na glas. Biah na poshivka v Turcia kam Antalia i mnogo magajineri se hvaliha she sa vzeli bulgarsko grajdanstvo zaradi PO-LESNOTO HODENE V eVROPA I NE ZNAEHA DUMA BULGARSKI i se smeeha she niamalo problen za bulgarski pasport da si vzemat.Dokoga nashite upravnishi shte im pozvoliavat takiva volnosti. Vsishki tai naresheni bulgari v Turcia da se provetiat osnovno i da im se poiska ot nashata dargava strogo nakazanie naprimer zabrana za vlizane v Bulgaria za opredeleno vreme-godini.

който живее в българия и плаща данъци на българия - той да има право на глас! все ми е едно от кой етнос е - дали е българин, турчин, циганин, китаец или марсианец. да носи като нас последствието от избора си. и аман от двойни и други мерни граждани с право на граждани на българия. аман! тук си теглим заедно с комшиите, заедно празнуваме и сме тор за българска земя...отдавна е описано как баща си е търсил сина в чуждо- и намерил чуждо. щом царя излъга, какво очаквате още? сума ти патриоти крадат от народа за да си спасят децата си не от българия, а от себе си. затова- не на двойното гражданство, да - за нас , които сме тук. за нас, такива каквито сме - но със избор. наш избор. наше единство и независимост.

ДА ВИ ВЗЕМЕ ЛУКАВИЯ,И НИКОГА ДА НЕ ВИ ВЪРНЕ!!!!!!!!

Османци негодни, необразовани, дигайте гълъбите от българския форум и да не съм ви чул повече манафските гласчета, че ще ви нашаря дупетата с българска коприва,нещастни анадолски бурсуци!

Неджо,гьотверен рязан,кой е назад 50 години бе ибрик лайнян.Нали и германците ви го казаха,че Европа няма да видите нито утре,нито вдругиден,т.е никога домуз неграмотен миризлив.Винаги ще си останете задръстени гьотверени анадолски,а не е изклюяено пак да си слагате руски имена Асан-Альоша,Сали-Сер и.т.н,но този път ще е завинаги гаджал мангасарски миризлив.

хеййййййй ще пукнете от яд мамицата ви ганювска ,вие ли сте най грамотните ,вие ганювците ли управлявате ТР ,за това ли сте 50 год назад мангали гадни само може да завиждате на турците а и можа да го духате хайде останете със здраве

до KGB ( , хей приятел кво се пениш ,къде е разрешено турския език ,в кои държавни учреждения можеш ли ми кажеш престанете с вашите измишлютини ,в бг само на български в държавните учреждения мангал ,не си търсете поводи за да обиждате турците ,омразата ражда омраза .

до НАРОДА хей педарас смотан ти ли си грамотен да ти е,,,,,,, т майка ти гявурска ,за какъв се имаш ти бе мангал ганювски ,иди да пасеш овцете цървул мръсен

Да вземат да побързат господата управляващи, че докато се почне с разследването и установяването на факти Турция ще се е разпаднала и трябва да се водят проучвания за всяка избирателна секция попадаща в различните новопоявили се райони.

знае се всичко за антибългарската и противоконституционн дейност на ДПС, още повече и от секретни доклади от МОССАД,гръцки и арменски тайни служби за дейността на Сивите вълци,Гладио,Контраг братя и прочие, а и за ДПС-връзките с тях, какво още се чака-да турцизират страната ни и да я превърнат в турски сателит ли? Още повече, че в скоро време се очаква доста голямо напрежение и конфликти с кюрдите!

Диваците в дивашка Азия.Тук е за белите хора.

ТОВА Е ЕТНИЧЕСКА СБИРЩИНА!

Тоя ибрик докога ще ръси нелепости, да се обяви ДПС извън закона като етническа партия, а крадливите и тартори да се вкарат на охранявано място!

Физиономията на тоя не трябва да я показват нито на снимка, нито по ТВ. Ужас!

Еиии колко е мазен и нагал!

ДПС черпи с баклава за мюсюлмански религиозен празник! Следва ли от това косвено признание, че ДПС е, ако не етническа, то поне религиозна партия! Но и двете са недопустими по конституция!?

Крйно време е да гласуват само българи, живеещи в България. Кво ще ми гласува Асан, дето хал-хабер си няма и се връща по байряма само. Ко ще ми гласува - да се засели в Кърджалийско, против нямам.

Гн,Местан ние искаме в България да живееме с българите в мир и разбирателство но вашето т.е.на н.представители с мюсюлмански имена присъствие в народното събрание създава вдемократичнотоо напражение.Според мен оставете тези трънливи, за някои хора меки кресла на толерантни,интелеген ,европейскомисле и ние обикновените хора да се отървем от най_разни нападки от различно естество.Имам усещането че отделни кръгове денонщно умуват какви трудности да ни създават.

С тази разлика , че в Мадрид и Милано гласуват грамотни хора , а в Турция болшинството са неграмотни . Времето за гласуване на един неграмотен човек е няколко пъти по- голямо от времето необходимо на един грамотен да гласува. Като ще правите сравнения правете ги докрай :))) господа от ДПС

САКЪН, ЧЕ ЩЕ ВЛЯЗАТ ЕЛОНОРА НИКОЛОВА, ДИМ. АБАДЖИЕВ, КАСИМИР КАРАКАЧАНОВ ..

ДПС неконституционна!Кон партиите организирани по етнически принцип.

Няма да им отнемат мандати. Много е сложно. Пък и ГЕРБ не са заинтересовани. Те така и така няма да постигнат абсолютно мнозинство, а е безмислено да се хаби енергия само за да се спази принципа. Но има нещо по-важно от това да се отнемат 5 мандата. Тези данни са мнного сериозен аргумент за промяна на избирателния закон. А промяна ще има. Всички освен БСП и ДПС я искат. И законът ще се направи така, че да удари преди всичко ДПС. Като се използват тези аргументи с фалшифицирането на изборите в Турция (а че такова е имало няма никакво съмнение). В момента по-важното е да се изхвърлят функционерите на ДПС на средно и ниско ниво, както и да се завърши с чистката на високото ниво. Който се съгласи да напусне по взаимно съгласив - ОК. Който не, арест, прокурор, следствие и съд. До дупка. 10% да вкарат в затвора, ей така за назидание все ще има полза. Но най-важното е да има консенсус. Симпатизантите на бСП от Кърджали и другите смесени райони трябва да поискат сметка от своите лидери защо са ги предали. Защо цели 4 години БСП се дупеше на Доган? Защо след като загубиха катастрофално изборите няма виновни? Турците - те са ясни. Те са като овце, гласуват си за своите. Нищо че ги грабят и лъжат, както никой досега. Но те са прости и доверчиви хорица със страх и от ходжата и от местния гаулайтер на ДПС. Ето тук е разковничето. Месните вождове на ДПС трябва да бъдат смачкани. А този, който не спазва закона - в затвора. Който иска да прави пропаганда на Турция - да си ходи в Турция. Който иска да живеев ислямска държава да ходи в Афганистан или Иран. Но който иска да живее в Европа и България ще спазва европейските закони. ДПС се бяха снишили по-ниско от тревата и бяха станали по-тихи от ручей в полето. Но ако смята че бурята е отминала и могат да изпълзят от дупките си много се лъжат. Досега големите шамари ги отнясяше главно БСП. Сега идва и техния ред. Още повече че една такава мярка ще се посрещне с облегчение от всички. Каквото било било. Но сега ДПС ще трябва да си плати. И най-жестокия удар, който ще получи е с новия изборен закон. Махни им всички привилегии, отрежи всикчи манипулации пък да видим колко места ще вземат. Най-малкото забрани турския език в държавните учреждения. Както е във Франция Германия и други цивилизовани страни. Права - да, но както на всички останали. А който не е доволен - ей му Турция - да си ходи там. Само че без българския паспорт.

Такъв е животът - несправедлив. Има и плебеи които робуват, има и господари - патриции. Равенство има само при комунизма. Не мога да разбера само защо вие плебеите надничате в канчето на патрициите. Я да опъвате каиша ....

Не познавам лично лицето, нито имам възможност да сверя данните му с реалноста (включая верноста на професиалното му развитие ) . Но всички българи сме съвсем наясно, че при такова и систематично показано поведение на самопровъзгласили се за етническа общност група лица наложителни са вече реални корекции в поведението им (не само в изказванията) !

Яне Янев е прав! Срам и позор е за България да прави избори по-неграмотно от последните по бедност неграмотност африкански държави! Има прости решения за крадливи и корумпирани избирателни администрации - премахва се гласуването в чужбина, въвежда се гласуване само по адреса в личната карта, въвежда се активна регистрация 3 месеца преди изборите, списъците се правя само с имената на заявилите желание да гласуват, не се допуска дописване на имена или се въвежда специална система (сложно е да го обяснявам), маркират се избирателите с мастило, след като са гласували., гласува се с номерирани бюлетини. Има и др.

А какви са били членовете на секционните комисии в Турция? Имало ли е представители от всички политически партии и, ако е имало, те българи ли са или турци? Твърди се, че секционните комисии там са били съставени само от турци. На всички е ясно, че ДПС мамят на изборите и трябва да се намери начин това да се спре. Съдбата на България трябва да се решава от българските граждани. Който не плаща данъци в България трябва да бъде лишен от правото да гласува, независимо дали е турчин, или българин. Щом си напуснал страната, нямаш право да вземаш решение от стотици и хиляди километри кой да управлява държавата !!!

Като нямаме съд,ще си създадем!Председател на съда хан Крум!!!

ДАВАЙТЕ ВЗЕМЕТЕ МАНДАТИТЕ ИМ ЩЕ НАМАЛЕЯТ С ТРИСТА ХИЛЯДИ ГЛАСА И НИЕ СМЕ В ПАРЛАМЕНТА ТОГАВА

МОЖЕ ДА ИМ СЕ МАХНЕ МАНДАТА НО СА НАВЪРЗАНИ ВСИЧКИ ! ДА СЕ СКРИЯТ ДАНО В ЗЕМЯТА !

Бойко обеща предизборно че ще премахне двойното гражданство и оттам гласуването в Турция. Време е да си изпълни обещанието и така поне за в бъдеще ще прекрати изборните фалшификации в Турция. Няма друг начин - турчина е мошеник и винаги ще ни лъжат там.

Могат да гласуват и 10 000 души, ако има по 5-7 стаички. Но не ми се вярва в Турция да е било така.

Г-н Местан,още след изборите след победата на Б.Борисов написах,че вие от ДПС-то ще седите в Българския парламент с таралеж в гащите!То веднъж стомна за вода,два пъти,три пъти,ееееееееее,айде стига!

Казах болшинството и го разбрах като гледах интервюта на хора пристигащи от Турция да гласуват и тук , сами казаваха че не разбират български

Всички от ДПС са за затвора, без изключение. За съжаление в нещастната ни държава, няма съд, нито Конституционен, нито какъвто и да е, това вече на всички ни е ясно. Според мен да си какъвто и да е правист в България е срамно, доста лошо име си създадоха :(

Браво на Яне ! Лично аз не вярвах, че ще удържи предизборните обещзния, но е факт, че изнесе информация !!! Браво ! Сега е ред на Конституционния съд... за да не гледаме повече такива мазни мутри, пелтечещи и фъфлещи на неразбираем език, и на всичко отгоре - депутати !!!

Яни Янев не изнесе данните толкова опростено, както му се иска на Местан и както ги цитира. Доколкото си спомням там ставаше въпроса за хиляди дописани хора, след края на изборния ден. Ставаше въпрос за това, че хората, вписани в протоколите изобщо не са знаели, че са гласували... Ставаше въпрос за емисари, които са дооформяли изборните протоколи... Цял народ се надява Конституционния съд поне веднъж да има достойнството на такъв... Ние не определяме какво да е неговото решение, но ще набл'даваме зорко какви ще са му иснованията за едно или друго решение... И в края на краищата, дано имат достойнството след това да излязат пред собствения си народ и да обосноват решението си - каквото и да е то. А не да се крият като плъхове и да повтарят, че им се месим в работата... Пък и като слушат за толкова много съмнения. защо не вземат да се самосезират поне веднъж... Та да им повярваме, че са КОНСТИТУЦИОННИ СЪДИИ, а не мафиотски мекерета.

Как пък разбра, че в Мадрид хората са грамотни а в Турция не са... сигурно там се е натрупала цялата интелигенция на страната ни. То бива ама, до такава степен омраза никъде го няма. Жалко , много жалко.

ne ni lagi kato komuniagite stoto i tvoeto vreme isti4a.Iskame da vidim gadovete v pandelata

Тази партия ДПС трябва да бъде забранена, защото е като паразит в България.

Нищо няма да им направят навсякъде в чужбина вотът бе фалшив,затова трябва да се премахне двойно гражданство и да се забрани гласуване в чужбина както и тук.в стремежа си да се подмажат на б.б масово се фалшифицираше.

Могат фалшификатори нагли, МОГАТ И ТРЯБВА!!!!!!!!

Еха, ами да закрием КС защото тия от ДПС знаят какво може и какво не. Още не им е ясно, че точно тази наглост на Сокола и компания мотивира хората.

Ако това , което показа Яни Янев е верно наистина трябва да им отнемат мандатите, така да се научат как се провеждат истински и демократични избори във всяка цивилизована държава.

С тази разлика , че в Мадрид и Милано гласуват грамотни хора , а в Турция болшинството са неграмотни . Времето за гласуване на един неграмотен човек е няколко пъти по- голямо от времето необходимо на един грамотен да гласува. Като ще правите сравнения правете ги докрай :))) господа от ДПС

местан крадливото псе го чакаме в панделата за кражбите и подкупите в кърджалийско и милионите които разделиха без конкурс по между си с фирма ардастрой и зам. кмета за сметка на всички други фирми и доверието от Европа !!! Никой не иска да го слуша какви глупости дрънка в народното събрание където доган го вкара като плашеше и лъжеше с феодални похвати простите хорица по делиормана... !!! ББ обеща ЗАТВОР за гнусните кучета !!!!!!!!!!!!!!!!!!! искаме да видим доган и станишев зад решетките където им е мястото а парите които са потънали по разни измислени проекти през разни смрадливи фирмички да се проследят и да се гонят до дупка !!!!!!!!!!

Че няма да им отнемат мандати, това е повече от ясно. Макар , че при силна воля и решимост от страна на Конституционния съд, в момента ситуацията е подходяща. Но едно трябва да се направи : тези безкруполни брокери на гори, фабрики, гласове, имоти и съвести, нарекли се Партия ДПС трябва да бъдат натирени в миша дупка поне зе два мандата. Само тогава имат шанс да заприличат на нормална опозиция .