Избори с една листа и един победител от далечната 1979-а: Тодор Живков гласува и се хваща на хорото

Първият партиен ръководител е посрещнат тържествено в 21-а секция на Столичния район "Васил Левски" в деня на вота за кметове и съветници

Обратно в новината

Коментари - Избори с една листа и един победител от далечната 1979-а: Тодор Живков гласува и се хваща на хорото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я-а, темата за правешкия играч все още съществува. Вероятно предизборно...

леле колко гадно ми изтрихте коментара ! АМА пак ще го напиша ::) тема за бай тошко няма да падне в дир.ру защото соБствениците САЙТА ДЪЛЖъТ ВСИЧКО НА БАЙ ТОШО ! и ДРУГОТО КОЕТО ИЗТРИХТЕ Е ЧЕ ЧИЧКОВЗИТЕ С ШЛИФЕРИТЕ ОТ ДС КОИТО ПАЗЯТ ТОШКО В момента сигурно са милионерчета приватизатори :) от тия дето гнили запад ни ги натресе

Да, спомням си, голяма простотия беше! В конституцията е записано, че БКП управлява, а иначе провеждат избори ...?

представям си да е сам на избри и да ги загуби, това щеше да е много яко.

Сега, като са ни много листите каква ни е файдата?

вярно, то е в пъти по-зле. Да не говорим за излишните разходи.

само, че сега са внуците и още няколко нови народни крадци

нови няма

"членовете на Народното събрание, са избирани с 99,9% и с 0,01% против - данните през годините на социализма са идентични и традиционно се повтарят." Явно Ива Капкова е зле с математиката, защото 99,9 + 0,01 = 99,91. ... а не 100% И с историята е зле момичето. Помня, че резултатът беше 96% за, а не 99,9%. Това, че се е избирало задължително листата, също не е вярно. Лично аз не я сложих в плика - така че съм влязъл в останалите 4%. Винаги има начин да изразих несъгласие. Изобщо в Дира явно пишат нефелни редактори. Вземете ги сменете, да не се излагате.

Самата тема е нефелна.

Кое й е нефелното? Разказва историята. Тази идиотия младите трудно ще я асимилират, ако не им се обясни подробно.

ТОШЕ ТОШЕ КАКВИ КОМУНАРСКИ ЛАЙНА ДОЙДОХА СЛЕД ТЕБЕ.

Па и тогава какви бяха...

Както е казал Лао Дзъ, един от всеизвестните и разпространени китайски мъдреци: Не ме интересува, какъв цвят е котката, а дали лови мишки. Статията ни се сервира поръчково. Американските НПО панически почват да затягат болтовете на зомбитата. Щото цялата антикомунистическа доктрина, която толкова години насаждат нещо в България взе да се тресе здраво. Отделно, в днешни времена, при липса на пушечно месо в Украйна, на тях спешно им трябват зомбита. А истината по въпроса е повече от проста. Сравняваме времето преди 1989г и времето след това. Цифрите сами по себе си ясно и категорично говорят. Къде беше България 1976г след 32 г комунистическа власт и къде е сега България след 32 американска окупация. Държавата, която годишно от селското стопанство печелеше стотици милиони и никога не е внасяла друго, освен цитруси, сега внася дори домати и чушки. И то какви боклуци само. И понеже беше лошо, населението нарасна от 6 на 9 милиона. А сега, понеже е хубаво, 2 милиона избягаха от България. И България, някога известна по света като държава на столетниците, сега е първа в света по много смъртности. Но моля ви се, мислите логически, че това е лошо? Нищо подобно, та това е просто прекрасно. Ако не ми вярвате, питайте американските и еврейски НПО и посолство, теще ви кажат същото. И за да не се съмняваме, старателно се опитват да фалшифицират и цели пасажи от Българската история. Щото са си направили сметка да се установят за постоянно в България и да ни преформатират в слуги и да ни окрадат всичко, което имаме. Само дето горките няма как да знаят, че Онзи Горе има съвсем други планове за България. Както и за тях. Само че те са Сатанисти, няма как да знаят това.

А що фалира?

Щото фалира СССР и соц блока. А те фалираха защото проспаха финансовите измами с цената на петрола на САЩ. Както сега САЩ с 32трилиона дългове, обявят ли фалит. покрай тях колко държави ще фалират.

Между другото, онзи ден на "Последния печели" питаха кога е отменена Димитровската конституция. Обясниха на невежите, че след отмяната ѝ е наложена така наречената Живкова конституция, коя още се водела народна конституция. С нея се давали равни права на жените във всяко едно отношение. Хайде сега погледнете кога в САЩ и Европа са дадени равни права на жените! Дето се вика, били сме толкова напред, че срещу нас да вървят да не могат да ни стигнат.

ХАХ, тогава е имало само две партии: БКП и БЗНС! Също като в САЩ! И там има само две партии, установени с конституцията: Тази на "Слоновете (републиканската) " и тази на "магаретата" (демократическата) Винаги сме били рамо да рамо с нашите американски братя!

Лъжа! Трите най-големи партии, освен двете основни политически партии, са Либертарианската партия, Зелената партия на САЩ и Конституционната партия, подредени в съответния ред. Освен това съществуват повече от 100 различни разновидности

Аха и чл. 1 от въпросната конституция казва, че БКП ръководи изграждането на развито социалистическо общество! Ха ха ха какви избори, когато в конституцията е заложено, коя партия управлява?

Колко болни мозъци има в родината. Не е истина, какво ще боядисвате бе? Вие нормални ли сте?

Все си мислех, че демокрацията, това е власт на народите, но господин Рузвелт ми обясни, че демокрация това е власт на американския народ Ха ха ха ха Ха ха ха ха

Ами тогава всички бяхме на хорото. Тези които не изглеждаха весели. Бяха близо до строежа на втората атомна централа.

Като не можахте даже да боядисате, камо ли поддържате това, което при бай Тошо се построи, решихте, че най-добре да го разрушите, ако може да затриете и паметта на хората. Ама не би. Цветя на гроба трябва да му носите, защото още крадете от построеното по негово време, паразити гнусни.

Тъпанар от класа си....

Добре де , са избирани с 99,9% и с 0,01% против....... А тия 0,09% за седесето ли са гласували ???

Математика баце

Като гледам хората са доста весели. Не ми изглежда на сила да са там.

Има естествено и недоволни, децата на тези които ни вкараха във втората национална катастрофа след ВСВ. И сега управляват и са весели, но ми се струва че народът хич не се весели вече.

1979 беше в пъти по-добре от сега. Нямаше ровене по кофите, деца се раждаха, джендъри нямаше. Сега е ужас

Нямаше ровене по кофите, щото "родната" милиция вкарваше в ареста за всичко! Било е ПЪЛНО с бедни хора и тогава!

Спрете да плещите глупости ако не сте живяли по онова време! Нямаше бездомници, нямаше ровещи гладни, имаше достатъчно работни места, хората бяха спокойни и невярващи, че на запад има бездомници, спящи под мостовете и не само. Станахте банални и смешни с непрекъснатите сравнения с времето преди “демокрацията”, която за съжаление ни обля със студен душ, а не топъл и приятен, какъвто очаквахме.

"пълно с бедни хора", а всички имаха собствено жилище и всяко семейство имаше кола, хладилниците им бяха пълни, ходеха на почивка лятото на море, а зимата на планина всяка година, за по 1-2 седмици, ти на това бедност ли му казваш ве фатмак? тогава не знам сега какво е?

За 20-30 годишен период никога не се е налагало да се заключват вратите у дома. А сега трябваше железни врати да наслагаме. Наркоманите бяха 4-5 000 и до един бяха известни. А сега, смърт за децата.

Прав си тъпчо! Така беше. Имаше и голямо разнообразие, веселба народна: хвъляха телевизионни говорителки от прозорците на телевизионната кула! Те де, дечурлигата на червения елит. Тъй за разнообразие!

Ко викаше после Тодар овчара от Правец: - СОциализмът се оказа едно недоносче! ХИ ХИ ХИ Линк: youtube.com/watch?v=zIHVSCcXolw

Другарят Живков казваше "социализЪмът", "капитализЪмът", Анагола, вместо Ангола /по аналогия с Анадола/ и т.н. Явно нищо не помниш, или просто не си бил роден, или си минавал прав под масата.

Днеска Нешка така се напи,че пак се насра.

Ноември 1989 .И бай ви Тошо рече-Абе другари,ние се одрахме.

По-див и по-прост народ от българският е само руският.

Язека съм от село и не разбирам от политика ама оно социализма у народната република като беше толкоз убав оти ни не пускаха у чужбина да одим а ни бееа заключиле за 45 години! Само това искам да знам?

Щото не знаеш чужди езици.

А язе щото съм от село, да ти призная избегах от демокрацията и беднотията, въпреки всичките си образования от времето на соца. Не се оплаквам, не ми се наложи да почвам от нулата, оцениха ме веднага и живея добре, но ми е жал за родната ми разрушена и бедна страна, защото не беше такава по онова време. Изключение бяха годините след началото на съветските реформи, затова и мнозина ги споменават винаги като единствен спомен от соца, но детството ми преди 80-те беше прекрасно.

Сега като има 100 и повече партии, какво - цъфнахме и вързахме? Хайде похвалете се с нещо! +100 партии - това са + сто племена, +100 вожда, +100 клана и всички във война помежду си.Резултатът е колонизирана територия, население с 1/3 по-малко, унищожена икономика и селско стопанство, никакъв поминък, съсипано образование, нулево здравеопазване, бягство от територията, обезбългаряване, бедност, смъртност, дебилизирано население, унищожена държава. Това ли ви харесва бе, хора, роби ли искате да бъдете, нечий добитък? Така е било преди България да падне за 500 г. под турско. Това ли искате? Тодор Живков няма да се върне, той беше държавник в един златен период за България. Оставете го на мира! Спрете да плюете дедите си - те, с много труд и лишения ви построиха нова държава, опазиха я цяла и ви я дадоха силна икономически, с култура, здравеопазване и образование, с армия и 9 милионно население. Вижте сега в какво превърнаха страната ви свинете, които дойдоха след дедите ви, вижте упадъка, водещ към гибел на народа ни. Погледне лъвове на герба и се засрамете! Лъвове бяха дедите ви, те са на герба, а не вие, дето допуснахте да ви излъжат с дрънкулки и превърнат в племена, в резерват на помияри, които дори прехраната си не могат да осигурят. Сега остава в чужда война да ни вкарат, за да ни довършат. Българи, изключете проституиращите медии, не четете лигавите форумни дебили! Съсредоточете се, вслушайте се в гласа народа и се обединете. Не гласувайте за предатели, престъпници и колониални чиновници. България има нужда от държавници, тя трябва да бъде спасена.

Не лъжи! България НИКОГА Не е била 9 милиона! Бяхме стигнали 8 и нещо! После отворих границите и 2 милиона се изнесоха от "раят" на комунистите! ХИ ХИ ХИ

марш обратно в кочината, свиня краварска!

дебил, недоклатен? А сега що се евакуират по 20-30 хиляди на година от краварския ви демокрадски рай? Що бе,смрад българофобска? ДЕМ свинска!

Също като ученика си Буцко Простия

Борисов къде е на снимките. Нали му е бил охрана?

Май не беше една листа, а едно листче.

хваща за кура на главореза Любен Гоцев.

разликата е голяма и ще става все по-голяма. Вижте лицата на хората и .... толкова. Тогава не беше лъскаво, но беше истинско, сега е лъскаво, но кухо - ограбена държава, хора, които се мразят, мразят и държавата си, никога не съм могла да допусна тогава, че могат да се пускат подобни вулгарни коментари като сега ..... а бе, да се гръмне човек. Има ли някой, който да казва на децата си да останат тук - какво повече ?????????

Беше доста лицемерно!

Тогава беше истинска диктатура! НИЩО ПОВЕЧЕ!

не можаха да го турят като Чаушеско на стената, а го оставиха да умре на легло. Тъпотията е по-зла от кражбата.

Важното е как са живели хората тогава и сега. Сега като правим избори през 6 месеца с по 20 листи, какъв е резултатът? Ще има ли правителство? Ще има, ама някой друг път. А цените си вървят нагоре, инфлацията също. Ама сега сме правели избори с по 20 листи. И? Голяма "демокрация" настана.

последните 33 години са 100% РЕЗУЛТАТ от предишните 45 г., а те от предшните 66, а те от предишните ...

Не са поискали, не са си разиграли състезание с 2-а или 30а кандидати. Да не би подобни имитации на демокрация да са кой знае колко по-добри? Важни са причините, които водят до менте-избори. А дал исъстезанието ще е с един кон или 10 ще наддават за обшествена поръчка, но всички ше знаят кой ще спечели, все едно.

Другата неделя е Видовден! БСП - 7% !

а краварските гробокопачи на България - в политическо блато, където бяха. Кретените като теб - на магистралите и в полето, да работят за благото на родината, да станат хора.

Ето вижте евтина второразрядна пропаганда.Това изобщо не е вярно.Но питам ,сега като всички могат свободно да гласуват ,колко отиват.Точно 39 % или 2340000 от 6000000 възможни.Прекалил си с хапчетата момченце.Твоето мнение никой не го брои.Просто си изкара една дълга троянска псувня по адрес на майка ти 2023-03-26 19:15:54 бай Онзи (нерегистриран) Ма ти представяш ли си някой да не идеше да гласува освен, ако не е на смъртно легло. Директно в Белене.

Кво значение има, колко гласуват! Важното е, че тогава българина беше беден СОЦ цървуляк със 100 лева заплатка, а сега е ЕВРОПЕЕЦ, който си почива лятото в Гърция!

Я как хубаво са облечени хората тогава, и децата гледам на една снимка какви хубави дрехи имат. И лицата им спокойни и засмени, не виждам намръщените българи. Сега сме с анцузи, средно-статистически. Давайте още снимки от онова време, покажете и как изглеждаха крайните квартали на София, и асфалта между селата.

Сега сме с анцузи Адидас, а тогава бяхте в дочени костюми и каскети, а! Нали, пролетарьо панелен! :)

Поне половината "избиратели" са ОХРАНА ОТ ДС. Днес КАРАНТИНАТА е поне 2 седмици за "участие на избори" с Путин.

Тук един пропаднал тъпанар пише че имало опашка за креверши.Хайде ,каня те ная диспут.Излез с името си да те видат от вашият град ,защото те познавам. Кажи за коя година говориш.Ще говорим честно.Статията е за 1998 година. Това е период когато България е излязла победена от Втората световна война.Загинали са хиляди млади български мъже.До 1956 година България лекува раните от войната.От 56 до 79 година са изминали 23 години.Ха сега аз да ти кажа какво ние построихме след войната до 79 година и после ти ще ми кожеш какво вие изградихте след 89 година за 33 години,при положение че вече в България имаше създадени кади,български учители ,лекари специалисти.Ние в това време построихме АЕЦ Козлодуй, Завод за Свилоза Свищов,содови заводи Девня ,азотно торови заводи Ст загоряа ,димитровград.Да изреждам ли.България беше на 36 място като развита индустриална страна.Изпратихме човек в космока и наши апарати летяха в космически кораби.В това строителство беше съграден нашият труд,. Нямаше наркотици и имаше българско месо ,български яйца ,български ягоди ,малини ,сливи и богат асортимент плодове и зеленчуци. Пиша тия думи защото няма да позволя да се хвърля помия по нашият труд.Работникът беше на почит. Ха сега кажи ми ти какво вие съградихте за 33 години

Първо: Научи да пишеш на правилен български език. Второ: Това, което ТИ си построил вероятно е една външна тоалетна на село. Трето: Работникът вземаше по-голяма заплата от инженера, на който беше подчинен. Това нормално ли е? Четвърто: Уточнете с твоя партийна ядка на кое место е била България по твоето време. На 26-то ли, на 35-то ли или по-назад. Пето: Колко от продукцията на промижлеността ни се изнасяше по второ направление за тъй мечтаните долари? Всяко предприятие тогава имаше стока за продаване по първо и второ направление, и за вътрешния пазар. Това къде го има, освен в комунизма? Ходил ли си в хоремага на някое грдче, за да видиш празните рафтове? Шесто: Спомняш ли си "дискотеката" при режима на тока на страна , намираща се на 35-то място според теб? Седмо: А спомняш ли си Чернобил и лъжите на държавното управление? Да продължавам ли?

Въпросът за 35 години соц и 35 години демокрация остава обаче При соца - пътища - индустрия - вик дори и на забутаните села - комуникации под формата на телефони - енергетика - дори и най-забутаното село имаше ток - здравни услуги - образование - Димитровград, вдигнат от нулата При демокрацията кво? За същия период от време - магистралите на Борисов, за които го направихте на пестил

Най-лошото беше, че не тръгнахме по пътя на скандинавския тип социална държава, а по сталинисткия. Защо Тито успя да се пребори със диктаторите, управляващи СССР, а ние не можахме? Тогава югославяните обикаляха и работиха по света, а ние бяхме като в клетка. А всичките неща, които изброяваш, ги има всяка държава в Европа.

++++++++++

Понеже възникна въпрос за демокрацията то ранните социалисти не са изповядвали марксически позиции и са били просто леви социалисти, борещи се за правата на трудещите се. На по късен етап се стига до идеята за класова борба и за това, че ако работническата класа определя политиката и се разграничим от принципа на печалба за собственик то това би могло да доведе до прогрес. Двете идеи се сблъскват в Германия през 1918 по време на германския бунт, който рискува да премине в комунистическа революция под влиянието на съветските комунисти но надделяват левите социалисти и то чрез риторика. Що се касае до соца то тогава не се знаеше наркотици какво е, а днес последиците от наркотиците се виждат по писанията на някои колеги, твърдящи, че Тодор Живков е бил ходил на дискотека и ял бол там, същият индивид плещи за 200 метрови опашки за кренвирши и прочее фантасмагории, породени най вероятно от кокаина или друг мозъчен стимулант И пак да преговорим - Машиностроене - селско стопанство, хранително вкусова и текстилна промишленост - електроника - енергетика - образование - дребна частна инициатива (която комунистите никога не забраняват, макар и да не я подкрепят)

Поздрави за коментара, но ставаше въпрос за ранните комунисти от 19в (не социалисти) преди болшевишкия експеримент и как комунистическата (не социалистическата) идеология се променя след Октомврийската Революция (20ти в.). И по-специално идеята за демокрация.

..болшинството от .пишещите тук има огромна вероятност да са родени през въпросната далечна 1979, а по-интересното е че сигурно и са заченати горе-долу през тея дни на годидината,а сега .. .няма нито хорца,нито зачатия....

Е, и? Като публикувате само смешните моменти от онова време какво печелите? Заблуждавате младите, че всичко е било много зле. Но от това настоящето не се е подобрило вече повече от 30 години. Това, което в днешно време го няма са живецът, надеждата, сплотеността, спокойствието от онова време. Непрестанното сравняване с “демокрационното” време само показва колко много им се иска на сегашните защитници да убедят себе си и останалите колко е хубаво сега. Да, ама не, както е известно, напъните издават най-вече безсилие. Смехът е здраве, стига да не е за сметка на нечие нещастие. А колкото до лъжите, че всеки трябвало да гласува преди, за да не дава обяснения, все се чудя аз в коя България живях, при положение, че не отидох да гласувам по онова време и не ми се е случило нищо.

Ами Живков е играл хоро, защото е знаел, че има характер да не изпрати български войници, например, в Афганистан, за да воюват за чужди интереси.

Така ли склерозо? А кой изпрати войски в Чехословакия през 1968?

Ами бяхме в един съюз. И да, изпрати България, ама нямаше нито един ранен или убит. Всички се върнаха живи. А ти какво ще кажеш за това, че изпраитхме след 200 година български войници в Ирак и Афганистан, защото пък сега сме в НАТО? ? И колко от тях умряха там?

С благословията на този народен човечец бяха създадени лагерите в Ловеч и Скравена. Само заради това сега е на специален режим при нас...Да не говорим за всико останало.

тъпанар, не пиши идиотщини бе, говедо! С лъжи превърнахте страната ни в кочина. Спри белото и се лекувай, свиня недоклана!

и ся нищо не се е променило; партии бол, бюлетини много ама нема никакво значение коя ше пуснеш

Но не е задължително да гласуваш, нали? Иначе можешели да попиташ, какъв е смисъла да гласуваш, като има само един кандидат? Ти попита ли, сине майчин?

Ма ти представяш ли си някой да не идеше да гласува освен, ако не е на смъртно легло. Директно в Белене.

Е, 80-те можеше и да се размине само с една кофа мастило обяснения на кварталния, ама всички си ходеха чинно да гласуват за единствения кандидат на бюлетината. След това имаш 99.98% изибрателна активност...

Абе стига сте дрънка ли срещу СОЦА. дядо казваше за ТАТО ще дойдйде време че г@@ ще му целуваме защото каквото направиха българите през СОЦА още и още има да се краде продава, отнема!!! Капиталистите грабят и последните остатъци от народа на СОЦА всички знаем КАК СЕ КРАДЕ ЗА ПОСЛЕДНО!!!

Я разкажи как капиталистете ограбиха два пъти пенсиония фонд. Единия път 1945 и след това 1989... Нищо, че и двата пъти не бяха на власт те. Няма как червените да са го отркднали, нали?

Соца е като един ученически клас, в който всички получават оценка добър. Двойкаджиите са най - доволни, а отличниците най - недоволни. Първите спират да учат, защото ще получават оценки наготово. Отличниците също, защото нямат мотивация за това. След време общия успех спада, спада и накрая целият клас....фалира. А колко хубаво беше, преди да фалира! :)

Ха сега някой да си спомни и за катър–батареята в Девин.

И дукара България ду 27мо място ф света по ИЧР. Ся е Франция на туй мясту. "всички приходи и данъци на ЛУКОЙЛ от тяхната дейност да бъдат плащани у нас, а не както досега - в Холандия или Швейцария." Я Вижти що голандията ни на иска ф шенгена, сички пари за минавали на запад, а туркоробцити ги търсели от Русия. Гулюгулюту, фейсбуца, апълката кви данъци платиха ф БГ? НУЛА

Статията прелива от злоблива ирония, но не пише нищо което вече не знаем. Щеше да е много по-интересно да прочета някакви разсъждения, защо и как късните комунисти (20в.) се отказват от демокрацията, след като тя е била толкова важна за ранните комунисти (19в.)? Виждам, че повечето коментари по-долу са за месо, кренвирши, сирене и колко са били вкусни... Може да са били прави, че с такъв електорат и приоритети демокрацията би била излишна.

Защото много бързо са разбрали, че е много по-лесно да печелиш избори, без да имашк конкуренция. Когато са били извън властта са искали да има демкрация, за да се докопат до властта. Всеки иска конкуренция, докато не стигне до положението в което да може да създаде монопол.

Същото ни чака и през 2024 г. - ще има само една листа с Про100 Киро , Кокорчо и хищната хиена . Те ще управляват мижавата компанийка България.

То и сега както и да гласуваш, те си пренареждат листите след изборите и все едни и същи са депутатите в НС последните години.

Когато дойде демокрацията всички се радвахме. Само нашия шеф казваше: "Деца, деца, не знаете какво значи капитализъм". Е шефе, вече знаем. А ти... почивай в мир!

След което, вашият шеф-комунист приватизира предприятието.

ми шефа ти може и да е бил добре! те някой хора от партията - партиини чада бяха супер! но всички останали бяхме мнооооооого зле! Няма да споменавам, че мен и ееин колега ме викаха в полицията да даваме обяснение защо сме разказвали виц за бай тошо! Но ти едва ли си живял в онези времена! И не ги знаеш тези неща! ако ли пък ги знаеш то по-долу едни е написал въпрос! отговори му и ще разберем дали си живал по онези времна или си пордения путинофилски лъжец тука!!!!

Не е вярно! Саламите се правеха от месо и то истинско- от наши ферми! Най евтиното и вкусно беше мешаното! Понеже не го знаете, ще ви го обясня а псевдо демократите да ме опровергават. Така.... значи от всяка палка - дали е луканка, салам и т.н. винаги се режат от двете страни по 3-4 см, изрязаното се фърля в еди голям съд и това е. В края на деня се предлага мешаното- това,което е събрано от отрязъците от различните палки с различни луканки, салами и други неща. Това за бедните,като нас беше най добре ,защото едно кило от тези остатъци беше 60-70 стотинки за килопонякога стигаше и до лев и петдесет- в зависимост от дела на смядовската луканка. Сега тези неща - краищата с телчетата ги продават на официалните цени - от 14 до 49 лев. И ние ги купуваме...същност не ние, ние отдавна сме на кремвирши", купуват ги богаташите....

салами!? хъм никога не си живял в онези времена! споко това е ясно! ти си поредния продажен путинофил тука! Аз имам други спомени от онези времена! а именно понякога на заплата се случваше да пукат кремвирши в магазина! И като почваха да се точат едни опашки! по 200 и нагоре човека за кило кремвирши! обикновено до към 50 тия човек и кремвиршите свършваха! и затова беше и записването! не знам ти си на не повече от 20г и едва ли си спомняш записването! Та когато пишеш лъжи то гледай да ся по убедителни! и да хващат декиш! Не, че човек който е живял тогава няма да те хване! Аз още от първото изречение те хванах, че ЛЪЖЕШ!

Абе, не те знам в кои времена си живял, но очевидно не и през соца. Опашките за кремвирши, а и за много други неща, бяха продукт на т.н. "демократични промени" след 1989, когато дойдоха на власт псевдодемократи като Костов, Луканов и онези, които проф. Драгомир Драганов наричаше с пълно основание "втория ешалон на номенклатурата", онези, които нито имаха качества, нито имаха желание да работят за държавата, но бяха все чеда на активни борци, после пък се превърнаха в пострадали от комунизма, но със зъби и нокти си разчистваха пътя към топлите и сити места на управлението и за една нощ станаха милионери. И днес вече техните отрочета, научени от татковците си, правят същото, решили, че властта и богатствата им се полагат по наследство. Както казах по друг повод - преди избори - розови обещания в бъдеще време, а щом се докопат дори до мъничко власт - обещанията - в задния двор на забравата. Затова хората престанаха да вярват, престанаха да гласуват, престанаха дори да се надяват. Политиците ни, без значение от каква боя са, днес не са нищо друго, освен едни лъжливи овчарчета,

И дукара България ду 27мо място ф света по ИЧР. Ся е Франция на туй мясту. "всички приходи и данъци на ЛУКОЙЛ от тяхната дейност да бъдат плащани у нас, а не както досега - в Холандия или Швейцария." Я Вижти що голандията ни на иска ф шенгена, сички пари за минавали на запад, а туркоробцити ги търсели от Русия. Гулюгулюту, фейсбуца, апълката кви данъци платиха ф БГ? НУЛА