Партията на Путин загуби конституционното си мнозинство

След преброяване на 95% от протоколите от избирателните комисии в национален мащаб управляващата партия в Руската федерация - "Единна Русия", води с 49,67%, като губи конституционното си мнозинство в Държавната дума.

Обратно в новината

Коментари - Партията на Путин загуби конституционното си мнозинство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, да. Не знам какво е конституционно мнозинство, според ТВОЕТО МНЕНИЕ. Обаче аз не съм психиатър, нито екстрасенс и не мога и да го знам това нещо. Според мен и ти самия не си на ясно какво значи това СПОРЕД ТЕБ. Знам обаче какво значи то според руската конституция. И това единствено е важно в случая.

Дружочек, никаква пропаганда тук няма. Разбирам ,че сте се радвали, когато от Русия едвам се димиха развалини през 1990-ти години. Ама вече не е така. И да казваш на бяла - черно , някакси не върви. Разбира се ,че проблеми е много, но страната се развива и хората могат да живеят и да работят и то хич не е зле.

библиотека и чети, потурнак! Истината не може да се скрие.

"Потурнак"....абе вие социалистите не бяхте ли интернационалисти и всички бяха равни за вас или нещо се бъркам ?

Виж статистиките на ООН !

кажи, мила, като е толкова хубаво там, защо руската нация се топи?! защо раждаемоста е толкова ниска и защо има такъв масов отлив на специялисти на запад? или за това не си чула!

Всички хора си имат най-различни причини за миграция. "Големият отлив" беше през 90-те години, а сега вече тенденцията е двойна - има и много завръщащи се, както и много студенти, които са учили на запад, започнали са там някаква кариера, а сега разбират, че в Русия имат повече шансове, и се местят обратно, особено към големите академични центрове - Новосибирск, Екатеринбург, Сколково /под Москва/, Нижни Новгород, Липецк, Москва и Петербург. Интересно е също, че има вече и доста чужденци, особено германци, американци, сърби и италианци, които отиват в Русия, защото имат там отлични перспективи за бизнес и развитие. Нека да минат още две-три години, и пак ще си говорим - от ЕС може да са останали няколко отломъка, едва оцелели от кризата, а Русия ще бъде лидер не само в БРИКС и ШОС, но и в целия свят!

Аз вече се отказах да обяснявам на хората ,че днес е 2011. Повечето все още живеят в 1970-ти години. Мисля ,че дискусия с тях е безпредметна.

Россию уличили во взятках. Неправительственная организация Transparency International, которая борется против коррупции и неэффективного государственного управления, опубликовала данные трехлетнего исследования честности ведения бизнеса компаниями на мировой арене. На основании метода экспертных оценок, были проранжированы страны по уровню взяточничества. Россия заняла последнее место в Индексе взяткодателей 2011 и набрала наименьшее количество баллов 6,1. Этот показатель говорит о высоком уровне коррумпированности.

ми ктао не се чат от наште с чувалите ще загубят зер...че и те са същите...

Отлично знам какво е. Обаче да се характеризират така резултатите от изборите пред българските читатели е манипулация. Разбира се, ако ЕР беше спечелила конституционно мнозинство, статията щеше да е от типа "Край на конституционната демокрация в Русия" или нещо от рода. Та за това приказвам, а не отричам липсата на конституционно мнозинство. Освен това, то е нужно на практика, само за преодоляване на ветото на президента. При условие обаче, че Путин или Медведев са на мястото на президента и парламента е над 50% с места от тяхната партия, за какво вето става дума? Т.е. на практика се заблуждават хората за ситуацията след изборите. Тъпо е да се препечатват заглавия на руски статии - тези заглавия са за руския читател, който няма нужда от тези обяснения за страната си. За българския обаче, такова представяне на положението е дезориентиране.

Абе,пич,ами ти ако имаш две поданства значи не си българин бе!Щото ние сме граждани на Република България,поданици са тези дето живеят под мъдрото ръководство на някой монарх!Руските хора са граждани от 1918г. насам та така!Неук си брате неук!

работата, че България се превърна в най-бедната опоскана страна на Европа и от 26 място сред развитите икономики в света, се срина на 76-то място, малко преди Уганда. Когато фатите говорят костовистките пристрастия трябва да млъкнат!

Наистина не разбирам какво става отвъд Черно Море ... ( макар че приятели отдалеч казват, че Хората при тях били направо вцепенени от показваните материали по техните телевизии и уеб-неща) Всъщност, р-у-с-к-и-н-я : -- бихте ли били така-добра да ни въведете в час ?

BIG AL :::)))) BIG AL ::::)))))))))))))) Днес ще има големи тиради - да ни обяснат, как един цял народ , НЕ е докаран -до съвременното крепостничество . ..Оскотял , непросветен / в огромното си мнозинство / , мачкан векове народ, който е доволен- когато не гладува , като скот ..Комунистите -от "идеализма " си , отдавна преминаха на - нахрани и напои крепостния и той - ще си остане такъв- роб , слуга ,мачкан , бит , безпросветен ..в 21- вия век ..) Храни го с празно самочувствие и краен национализъм и ТОЙ - робът, ще се почувства "велик" , силен , горд, напомпан с ... въздух под налягане ,грандоман от "велик " народ ...) " Там където има мизерия и безпросветност- ТАМ вирее комунизма" - каза един американски президент ...)) Арабите се събудиха, за "великия " руски народ - ще почакаме -поне още няколко десетилетия :)))))))))

Само един малък пример от миналата седмица. Докато в САЩ хората се биха като говеда за парцали с коледно намаление (гледки по магазините бяха ужасяващи), през това време в Русия огромни опашки се извиха към храмовете, в които бил изложен пояс на света богородица. Хората чакаха през ноща с песнопения да им стигне реда. Та въпрос с повишена сложност - коя нация от изброените тук е в процес на оскотяване?

Много добро сравнение, но пак неразбираемо за БИГ АЛ. Той разбира много от крепостничество, комунизъм, тикви и кратуни. И постепенно се превръща в една празна тиква.

Госпожо а мислите ли, че избирателите на Зюганов са били на опашките пред храмовете?

Казват, че едно време най-големите опашки в Русия били за водка и пред посолствата на западните страни.

copy..:)))))))), не плачи за Русия , а се опитай да видиш истината за твоята Бългаприя. А тя е следната. След 22 години преход от централизирана икономика към свободен пазар, България е почти напълно разграбена държава с олигархично управление, с ликвидирана индустрия и селско стопанство и раздрънкана икономика, като цялата тая бананова колиба се крепи на ежегодния чист приход на над 2 милиарда евро от над 1 милион български гастарбайтери, пръснати из фермите и клозетите на цяла Европа. Аз мисля, че България вече е латиноамериканска република, бананова република. Тези хора, които управляват България днес, я управляваха и преди.Те са същите или техните наследници. България е в безпрецедентно състояние на полуколония. Разграбена и с изцяло разбита икономика. Населението е в нищета, без переспективност, в масов геноцид. Половината от нацията е прогонена по слугинаж в Европа, а останалата част в страната, включтелно родните ни майки и бащи умират вместо да живеят. Затворите се препълват с младежи тласнати без работа към престъпления. Безчовечни чужди колонизатори назначават продали се жалки души-агенти за министри и водещи политици в България, като(Иван Костов,Агент Гоце,Сергей Станишев,Милен Велчев,Сакс Кобурготски,Бойко Борисов,Симеон Дянков и поредица други)да унищовават българската нация с действия и закони.

изключително посредствени клишета и от тях си личи, че представа си нямаш от докладите на Живков и Лилов. Говорим за марксизъм, а не живковизъм и лиловизъм - ако ти е ясна разликата. Именно "Капиталът" на Маркс е фундаментът на марксистката наука, защото в него е обяснен произходът на основното противоречие между трудът и капитала, валидно и до ден днешен. Европейската държава на всеобщото благоденствие е невъзможна в условията на властта на световните корпорации. Дори и да имало някакви белези някъде на такава държавност, то е благодарение на съществувалата алтернативна социална система в социалистическите страни. Много добре знаем как и от кой беше предадена социалистическа система и какви нобелови комисионни получи онова лице, ненавиждано и презирано от собствения си народ. Но това е друга тема. Що се отнася до Комунистически манифест, той е само един - на Маркс и Енгелс. Ленин доразвива марксизма в условията на революцията, а Сталин прилага икономическия модел в практиката, извеждайки Русия и съюзниците й от ралото към космоса (по Чърчил).

И накрая, като ми посочваш за пример онези 7 страни,в т.ч. и паразитните австрийска и швейцарска банкерска икономики,смяташ ли наистина, че те са изолирани от световната криза, че относителното благоденствие, което са имали доскоро ще продължи вечно,те ще останат неприкосновени за третата световна война, която вече е факт и как така в благоденстваща Норвегия изведнъж се появи онзи фашизоиден психопат, който разстреля от упор 92-ма души.... Сори,но живееш в някакъв измислен свят и бъди сигурен, че скоро фактите ще променят илюзиите ти.

Аз не виждам разлика между казаното от мен по-горе, с твоето тук. С разликата, че ти даваш по-подробно обяснение на ролята на Марк, Енгелс, Ленин и Сталин. Ще добавя, че Капитала на Маркс бе реализиран в 7-те признати за welfare западни държави- Германия, Австрия, Финландия, Швеция, Холандия , Норвегия, Дания.Западната welfare state се е градяла между 50-те и до 1995 година и след това попада в застой ,защото неолиберализма навлиза в Европа и я покрива изцяло. Ленин въобще не се реализира, Сталин докара пропадането на комунистическата идея в източна Европа. И продължаваш да не разбираш разликата между западните и източните комунисти сега. Също не разбирам, кое ти определяш в моите думи за "нападка"? Моята и твоята позиция са различни, по простата причина че ти познаваш развитието на комунистическата идея до СССР, Сталин и в източна Европа, а аз познавам развитиото на welfare state в западна Европа( което ти не познаваш).

една голяма държава и разни джуджета ...ми Франция къде е бе смехуран?

ти не можеш да знаеш - не ставай смешен. Никъде в коментара си не казвам, че 7-те ще докарат третата световна, никъде! Чети внимателно. Изводите ти за американския неолиберализъм споделям напълно - нямаме различия, не те оспорвам, Що се отнася до Сорос - изключено е да ми вляе - наясно съм и неведнъж съм писал тук за антибългарската ултралиберална политика на оргаризацията му, но и това няма как да знаеш. Що се отнася до Ленин и Сталин, грешиш. Ленин реализира социалистическата революция, а Сталин организира социалистическата държава, такива са фактите, и те са признати, каквото и да говорят враговете им. Да, позициите ни са различни, защото познавам развитието на социализма (не на комунизма) до и след Сталин, както познавам и на практика се сблъсквам с грабежът, войните и разрухата на капитализма. И твърдя, че ти не си наясно с марксизма след като не правиш разлика - между социализъм и комунизъм. Социалдемократите винаги са имали предателска и обслужваща капитала роля.

За Сталин си в грешка - Сталин направи икономика, която да рабботи въпреки Маркс и Енгелс, докато не му писна да се занимава с тях и отмени марксистката наука като изживяла своето време и неактулана. Има цяла книжка побликувана с това.

А аз , господине, за данъците в Дания не си правя такива категорични изводи от "лични разговори", а а разчитам на собствените си сетива,защото ЖИВЕЯ В ДАНИЯ. А "Марксическата welfare state ДАНИЯ" , я изучавам точно 30 години. Когато поживеете като мен в "Марксическа Дания", ще имате право да обсъждате моите "марксически тези". Предполагам, че вие живеете сега на Балканите-най-изостаналата демокрация на Европа, или в САЩ- с несъществуващата демокрация, неговия неолибeрализъм стои на първото стъпало на европейската welfare state!

Искам да кажа- "на първо стъпало най-долу..."

Ти нали беше във Финландия, кога се премести в Дания? И за какви данъци приказваш като живееш на помощи?

А какво ти знаеш за "помощите" на Финландия и Дания? Какво си научил за тях в твоето НБУ? Чакам с нетърпание отговорът ти.

Различни медии, различни новини.

Приказна страна казваш? Интересното е там,че Аврора написа самата истина. Как говорим мы руснаци "против правды не попреш"

Отврат, две европейски поданства ха ха ха ти ми оправи настроението ха ха ха

За твое сведение в Дания има прогресивно данъчно облагане и тоникога кога не е достигало 80%. Твоето е чисто манипулация с неолиберален оттенък. В замяна на това Дания се счита за една от най- добре изградените welfare state, с най високи доходи и високостабилна социална и правова държава с най-нисък индекс на корупция в света. И доколкото знам, датчаните много си харесват държавата. Като тебе сега неолибералистите обичат да "опонират" на привържениците на welfare state, понеже неолиберализма не само руши welfare state, но моделът на welfare state се явява най силната опозиционна идея срещу неолиберализма. Европейците обичат своята welfare държава, пазят си я като зеницата на окото си и сега, когато се насладиха на "плодовете на неолиберализма" ,искат връщането на нейните принципи.

jizast

Изостанала, човеконенавистна империя. Решили са да продължат с експериментите докато не се разложат съвсем...

Абсолютно съм съгласен с ББ, че българските журналисти са продажни заради малодушието си. Освен като поръчкова, не знам как да характеризирам статията. Печеленето на 238 от общо 450-те места в Държавната дума е неуместно да се опише като "загуба на конституционното мнозинство". Ако това не е поръчково плюене ... здраве му кажи!

Сметанката ти е грешна. Правят 36 000 долари. Докато в РБ лекарите в болниците масово бягат, то това и сериозно постижение.Иначе безработните плювачи са "щастливи"

Сложи безплатна земя - 2-3 хектара /не се занимават с декари, имат си много!/, къща се строи със съдействието на общината - често направо подаряват, само си оправяш по собствен вкус и допълваш басейни и тем под., след второ дете дават 10 хил- евро майчин капитал, за многодетни семейства - над 3 деца навсякъде има облекчения, като безплатна храна в училище за всичките, кръжоци, билети за кино, театър и т.н. по цялата територия на страната, безплатни билети за наземен транспорт, намаления за въздушен и т.н., нисколихвени кредити за селскостопански производители, намаления за горивата и машините - и се опитай да сметнеш какво прави едно младо семейство от агроном и лекарка за десетина години - стават богати, живеят в екологично чисти райони, произвеждат за себе си и продават, децата им са отгледани, нахранени и възпитани ... Почти като у нас, нали така?! А на разни малоумници в тоя форум им се привиждат комунисти - те не знаят, че напр. Зюганов е милионер още от Елциновите времена, партийните му функционери също и ако има страна в света, където комунизъм никога няма да има, това е Русия!

Защо като е толкова хубаво в тундрата или тайгата, рашъните се тъпчат в апарт-хотели в Равда и Влас?

А в градовете продължват да се тъпчат по няколко семейства в комунална квартира с обща кухня и баня. И ние имахме програми Странджа-Сакар, където даваха по 10,000 лева (около 12,000 долара тогава) за млади лекари, учители, че и всякакви други, но интересно защо нямаше тълпи от желаещи...

Леле, що промити мозъци пишат коментари тука, направо не е за вярване.

Подай документи за руско гражданство. Обаче ще ти поискат отказ от българското, което вероятно няма да ти е проблем - ти си турски гражданин, макар и неявно. И ще почакаш някоя и друга година. Защото има опашка - бившите републики на СССР, родените в бившия СССР, хората с голям бизнес в Русия. Успех.

Защо няма Единна България с един изявен лидер - водач - обединител...? Никога не е имало и нито една българска работа не е свършена докрай в исторически, политически и социален аспект. Остана ни вековното лутане и безкрайни разочарования. Кой е българският идеал, коя е българската мечта, накъде се стреми българинът? Пак ли грешим? А руснакът вече стабилизира битието, възвърна самочувствието и живее с переспектива. И постепенно излиза от ерата на необходимия Путин... към по-демократичен живот.

Тук грешиш. В днешно време НЕ "лидерите" могат да станат "обединители", а ИДЕИТЕ. Най-малко Путин е "обединител", понеже неговата "Единна Русия" няма никаква идеология. Идеологът на Путин- Сурков е просто едно демагогско НИЩО с куча марка "идеология"! А в България не се роди лидер, защото България не успя да построи нов ИДЕЕН политически модел, а построи само КОРПОРАТИВЕН с бизнес партии,собственост на олигарси и делящи помежду райони от едрия бизнес, със собственост заграбена по най- хищнически и престъпен начин.

Ами обадете се на Лилов да роди друг модел.

Ще има, Колега/жке ! А ние -- е задължително да му/й помогнем за ученето от грешките, както и за установяване на прозрачност у Нас .

Както се разбра и в Конго изборите не се фалшифицират както в любимата ти РБ. Изразявам се любимата ти защото аз нямам причина да обичам тая клоака.

А да помогнете да я превърнем заедно-всички в Божествен Еден ?! ( бихте ли имали причина)

Ей, овчи народ са тея руснаци, комунистите ги тъпкаха, убиваха и плашеха 70 години и пак толкова хора гласуват за тях...

кратуната ти е удобната пропаганда, само че е друг въпрос дали тя е вярна. Особено на фона на събитията по цялата планета. Кухите ти фрази са за кръчмата.

Даже Путин и Медведев признават, че избиването на милиони съветски граждани било грешка и дори престъпление, което не може да се оправдае по никакъв начин.... да не говорим за лагерите, за унищоженото духовенство и интелигенция, за отнетата собственост. Е какво да кажем за комунистите тогава?

Дори политически и демократично изостанала Русия показа, че може да провежда по-честни избори от българите, които продължават да не разбират, че техните последни избори бяха тотално фалшифицирани от партиите и вотът им подменен. Българите ще си останат БАЛКАНЦИ и със славата на най-ниско развита демокрация и демократично съзнание в ЕС

Битите са си бити, е.аните. е.ани/ Приеми го и другият път се пази повече.

Еее, като се изживяваш тук в "ченгето", си е не твой прболем, а на Дира...Сега професията" ченге" се възприема само от "трайно осъзнания глупак..."- :)

честно казано аз "КОМУНИЗЪМ" съм виждал само в СКАДИНАВСКИТЕ СТРАНИ и конкретно Финландия и Швеция.

Ти като , най-умния и взриви мавзолея. И какво - цъфнал, вързал? Тогава защо български пенсионери по кофите с боклук , защо лекари бягат в чужбина и много други хубавите нещо от демокрация? Сарказъм ти е малко неуместен

правиш се на руснак, даже буквите специални използваш - но първо научи как се пише товарищ и още поне 3 други думи, които никой дори бегло учил руски няма да сбърка.

По-важното е, че в петък беше взето решение на млади лекари, заминаващи на работа в селска местност да се изплащат по 1 милион рубли /около 330 хиляди долара/за настаняване - безвъзмездно, от националния бюджет, за купуване или строителство на къща и организация на бита на първо време. Имат програми за агрономи и животновъди, за млади преподаватели, за всякакви категории хора, които желаят да се заселят в рядко населените райони. Дават им ниски кредити, подаряват земя, организират се автобуси за децата - да ходят на училище. Има интернати за деца на всяка възраст, където учат каквото желаят, голяма част от издръжката им се поема от държавата или съответните общински ръководства. Да не говорим за "майчиния капитал" - 10 хил. евро, които се изплащат една година след раждането на дете, което се гледа от майка си - и те се ползват за погасяване на кредити за жилища, за обзавеждане, за учене на големите деца или за пенсия на майката, ако тя няма достатъчно трудов стаж. И това е без всякакъв ЕС и техните измислени процедури!

Добре,че им го каза,щото и аз мислех да го пиша,хората трябва да разберат,че ни разказаха играта и докато преди 22 години руснаците ни дишаха прахта,сега дори ние не можем да ги приближим на толкова,че да им дишаме прахта....анадъмо ориантелци?Отговора е анадък по орианталски!

Айрянъ йок, ич серкме акая ... на бял ат (казват били взели за поговорка от юо-източните съседи Нашите по-Предни ) Та с други думи -- защо-пък да не им помогнем помагайки на самите-Нас ?!

Тези неблагодарни руснаци! Не ги е срам - намалиха подкрепата си за Путин и неговата партия?! Путин им дава, а те все повече предпочитат комунистите! Трябва да си много тъп за да го направиш, нали така? Та всичко им е супер - нали така? Ето това - това за т.нар. "майчин капитал" е вярно. Сумата се индексира всяка година и за 2011 е около 8730 евро. Получава се за раждане (осиновяване) на второ дете след достигането му на 3 годишна възраст. Или пък си мислят, че не всичко е в парите?

Те затова пътуват по света, но лошото е, че тези пари на куп свършват...

Един призрак броди по Европа, призракът на комунизма. Предстои му да се материализира и да спаси света от гибел.

Комунистите остават единствените леви сили сега в борбата срещу действащия капиталистически модел- неолиберализма, но тяхната идеология е идейно остаряла, защото продължават да стоят на позициите на Маркс от " Комунистическия манифест" за класовата борба и победата на пролетарската революция, която вече не е актуална, защото западна Европа изгради след ВСВойна своя нов държавен и най високоразвит демократичен модел welfare state считана за най-развитата правова и социална държава сега и която реализира всички желания на Маркс от "Капитала". Това комунистите продължават да не разбират и да се борят срещу капитализма по старому. При това се делят на две- западноевропейски и източноевропейски. Източните таковаха м *а на комунистическата идея с приемането на сталинистката тоталитарна политическа система. Западните все още не осъзнават новата природа на welfare state и за това продължават да бъдат последни в изборите, макар да държат синдикатите. Не знам Зюганов да казва нещо повече от Брежнев.

Марксистката наука (не е само идеология) е абсолютно актуална и днес. Обратното могат да твърдят само хора, които не я познават или не я разбират. Ако наистина отричаш основното противоречие между труда и капитала означава, че не разбираш и събитията, които стават навсякъде по света. Има само един начин за разрешаване на това противоречие и той е революционен, защото онези 17% от населението, които държат в ръцете си богатствата на планетата никога няма да ги дадат без бой. Факт е, защото протестите на наемните трудещи се - работници и интелигенция не разрешиха с мирни средства нито един от проблемите, нито едно от противоречията между тях и капиталистите ( местните и световните корпорации). Обратното, отнемането на права и натискът върху трудовите хора стават все по-безмилостни.

ТОВА Е БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА, А НЕ НА КРАДЛИВИТЕ БАНКИ! Н А Ц И О Н А Л И З А Ц И Я!

да ,ще те спаси милиардера путин и съветските олигарси. И те точно това си мислят, как да "освободят" булгаристанците за трети път с тройни цени на енергоносителите. Ще те спаси путин, който лелее за 3-та световна ядрена война. Хайде малко да прочетеш руски автори и да видим кой обича руския народ, за света даже не коментирам.

От къде разбра, че путин е комунист?! БОРИСОВ и той ли? До колкото знач единия е джудист, другияфутболист.Става въпрод за комунист. Различно е нали?

Ако под руски автори визираш великите трудове на Горбачов. Той, милият, толкова се загрижи за руски народ, че му донесе демокрация. Само че дивиденти някакси от тази демокрация получи само той. Преди да плюеш олигарха Путин, погледни състоянието на Горбачов.

че Путин "лелее за трета световна война" да почетем и ние, а! Щото не Путин и Русия правят с диверсии нежните и цветни "революции", не Путин бомбардира Югославия, Ирак, Либия, не той подготвя войната в Близкия Изток, която да превърне в световна, и не той води колониалната политика и осъществява геноцид над цели народи, в т.ч и в България, в името на пазарите и печалбите на корпорациите. По-добре чети и мисли преди да пишеш глупости, ясно!

конфискация! Банките трябва да обслужват, а не да управляват. :)

И какво реваха ония оттатък океана, а там има само 2 фракции - т.нар. демократи и републиканци.

...............са абсолютно едни и същи!!!

Така е,докато не се махне чучелото от Червения площад,нещата никога няма да се оправят!

Както махнахте мумия на Димитров от мавзолея - дали сте се оправили? Не съм сигурна дали сте излязохте от детската възраст, детската наивност и детската глупост?

Наивността и глупостта ни ще си отидат с "детството", което ни е в наследство от вашия комунизъм, но дебилният шовинизъм е нелечим. Именно дебилен, защото изявите ти тук никак не помагат да печелиш поддържници за каузата си.

Ти за нашата мумия не бери грижа. Погребахме я и това беше правилно. Ама я кажи, как е възможно в една уж православна държава, да се кланяте на онова чучело? Това варварство и езичество от най-долна проба, не мислиш ли? Да не кажа малоумие, през 21 век в цивилизована държава, каквато претендирате, че сте. Некрофилска работа, да се кланяте на труп... Как беше... пионеры там идут, песни Ленину поют...

Народ който се срамува от историята си, значи не е народ , а е сбирщина от индивиди.

И тия скоро няма да се оправят от едни комунисти на други комунисти

Ами хайде поне едно правителство да заздрави поне едно държавно предприятие, вместо да го разпродава на безценица. За съжаление роденото при соца поколение само знае да продава, не знае да създава и поддържа създаденото. От толкова прехвалените "работливи" българи, са останали само стотина-тия дето окрадоха държавата след прехода:)))

Точно заради соца повечето предприятия бяха докарани до фалит. Примери колкото щеш - БГА Балкан, Кремиковци, Химко - Враца, Плама - Плевен, ЗММ София, БДЖ, ДЗУ, Берое Стара Загора /не футболния отбор/ и още много, много други. Държавата е лош стопанин. А социализмът не е нищо друго освен по-лошата форма на капитализма, а именно държавен капитализъм с надстройка комунистическа идеология и промиване на мозъци с лозунги като свобода, равенство, братство и прочее утопии, от една страна. От друга - насилие над личността във всички области на живота. Като при социализма уж имаше свобода, защо не ни пускаха да ходим в гнилите капиталистически страни? Защото щяхме да видим, че идеологията издиша по всички шевове, затова.

Еми, Русия си е Русия, каквото и да си говорим друго освен комунизъм от тях не може да се очаква :).

И от хамериканцие износ на "демокрация".

Не знам какво ти очакваш от Русия, но дали от тебе нещо умно ще можем да очакваме?

ура, сталин е жив, даже е и милиардер. И обича руския народ и света също като "вожда на народите" - оцелелите 10% ще му свършат работа да съветизира света. Но на тъпата ти тиква не е ясно за какво точно става въпрос, щото и половин книжка не е прочела, за исторически факти да не говорим. То на бетона история не му е необходима и 100 милиона руски жертви също нямат значение, както и операция "Буря" например.

Абе, до кога Русия ще я назовавате комунистическа, тоталитарна , гладна и постоянно споменавате Сталин? Това е просто невярно.Там е израснало поколение, което не знае кой е Сталин и Ленин. Русия и толкова се е променила, че човек,който видял това с очите никога няма да употреби изтъркани етикети.При това тя се отказала от идеологическите клишета и доброволно дала възможност на бившитеприятели сами да избират пътя си. Впрочем, виждаме до къде стигнала БГ при това до мизерия. А в Русия се провежда социална политика и хората живеят все по-добре: добре се хранят, добре се обличат, пътешестват по света, купуват имоти зад границата,пенсиите и заплатите постоянно се вдигат,младите получават преференции за да купуват жилищата и дори безвъзмездни помощи за работа на село, майките получава голям майчин капитал 300 и нещо хиляди без други добавки, военните се заселват в нови апартаменти. Един летец, например, сега получава 120 хил руб заплата и обещават скоро да я вдигнат 3-4 пъти, а преди няколко години тя беше 17 хил, а после 30 хил.